Hiasan tetingkap di dalam foto dapur – 314167.info

Hiasan tetingkap di dalam foto dapur

Idea yang indah bagaimana untuk membuat tetingkap di dapur

Dapur yang bergaya dan selesa adalah impian setiap perempuan simpanan. Lagipun, di mana-mana rumah bilik ini bukan sahaja ruang untuk memasak, tetapi juga tempat untuk berkumpul saudara-mara dan rakan-rakan pada hari kerja dan hari cuti. Untuk tinggal di dapur hanya membawa emosi positif, anda perlu memikirkan butiran dalamannya, salah satu daripada komponen yang tetingkapnya. Fungsi utama tingkap dapur adalah untuk memastikan penembusan cahaya dan udara ke dalam bilik, penebat bunyi dan haba, serta sifat estetika.

Tetingkap di dapur adalah unsur utama pedalaman

Kesan pertama di dapur ialah tingkap.

Tingkap adalah salah satu unsur utama di pedalaman di dapur. Reka bentuknya harus harmonis menekankan dan melengkapkan gaya dapur. Pada masa yang sama, seseorang juga harus mengingati aspek praktikal reka bentuk, kerana dapur adalah tempat untuk memasak, wap dan bau yang boleh membasmi kain apa pun.

Terdapat banyak cara untuk menghias tingkap di dapur. Pada masa ini, pilihan yang paling umum untuk reka bentuknya adalah penggunaan:

Dalam artikel ini, kita akan mempertimbangkan dengan lebih terperinci kelebihan dan kekurangan masing-masing.

Langsir di dapur - ia cantik, tetapi tidak praktikal

Dekorasi tetingkap di dapur dengan langsir adalah salah satu pilihan tradisional. Pada masa ini, pasaran tekstil menawarkan pelbagai pilihan tirai dari kedua-dua fabrik semulajadi dan sintetik, serta pelbagai warna: dari satu warna hingga berwarna terang.

Kebanyakan hiasan tingkap ini akan dimuatkan ke dalam gaya klasik, Mediterranean di pedalaman, serta gaya Provence dan negara.

Utama kelebihan menggunakan langsir ketika menghias tingkap di dapur adalah:

 • pelbagai warna, yang memungkinkan untuk memilih langsir, yang paling sesuai dengan skema warna dapur dan menekankan keperibadiannya;
 • baik perlindungan dari cahaya matahari langsung dan mata bersuara dari jalan;
 • banyak pilihan menghias tingkap apabila menggunakan langsir yang sama, serta pilihan untuk melampirkannya ke k cornilik (menggunakan kelopak mata, langsir, engsel, reben atau ikatan);
 • kemudahan mereka, kerana langsir untuk tingkap di dapur boleh dibuat walaupun secara bebas.

Utama keburukan menggunakan langsir ketika menghias tingkap di dapur adalah:

 • penyerapan kain, dari mana tirai, wap dan bau dari memasak;
 • langsir di dapur tidak akan masuk ke dalam setiap gaya dalaman;
 • kesukaran dalam penjagaan (basuh kerap);
 • ketidakpatuhan mereka.

Oleh sebab dapur adalah tempat kerja utama untuk memasak, reka bentuk tingkap dengan bantuan tirai panjang, tebal, berat dan tebal adalah tidak praktikal dan tidak sesuai.

Langsir di dapur - alternatif yang sangat baik untuk langsir biasa, tetapi untuk menjaga mereka tidak begitu mudah, semua lemak yang sama, jelot, wap

Kerana langsir diperbuat daripada cahaya, kain lut, kebanyakannya sesuai untuk dapur kecil.

Kebanyakan langsir di tingkap dapur akan sesuai dengan gaya klasik, gaya dan provensi negara. Juga langsir dapat disesuaikan dengan gaya minimalis dan oriental.

Cara membuat reka bentuk dapur dalam gaya Provence membaca dalam bahan kami.

Menggunakan langsir untuk menghiasi tingkap di dapur beberapa kelebihan, iaitu:

 • kemungkinan hiasan tingkap dengan langsir permohonan pelbagai jenis tirai;
 • cahaya dan kualiti udara yang baik dan;
 • kemudahan penjagaan (berbanding dengan langsir).

Kekurangan utama hiasan tingkap ini di dapur adalah perlindungan tidak lengkap dari cahaya matahari langsung.

Berhasil dipilih di langsir dapur dapur secara visual meningkatkan bilik, harmoni sesuai di pedalaman dapur dan memberikannya individualiti.

Bagaimana untuk memilih warna yang sesuai untuk dapur membaca dalam bahan kami.

Tulle di dapur akan memberikan rasa kelapangan dan airiness

Tulle di tingkap dapur akan memberikan cahaya bilik dan kesegaran, serta menghias dapur, harmoni melengkapi reka bentuknya.

Dekorasi tetingkap di dapur dengan bantuan tulle akan sesuai dengan gaya klasik, oriental, serta dalam gaya Provence dan Art Nouveau.

Keuntungan menggunakan kusyen dalam reka bentuk tingkap dapur adalah ringan, kemungkinan menggabungkan dengan tirai, langsir, lambrequins, dan penembusan yang tidak terhalang siang hari ke dalam bilik. Tulle adalah penyelesaian yang sempurna untuk reka bentuk dapur kecil.

Pada masa yang sama, kualiti tulle ini tidak melindungi bilik dari matahari yang cerah, jadi pilihan yang paling berjaya untuk reka bentuk tingkap di dapur akan digunakan dalam kombinasi dengan tirai roller atau tirai.

Tirai Rom - elemen moden dan bergaya dapur kami

Tirai Rom - ini adalah salah satu pilihan yang paling praktikal dan serba boleh untuk langsir di dapur, yang akan kelihatan hebat dalam banyak gaya dalaman: kedua-duanya dalam teknologi tinggi sejuk, dan di pedalaman Provence. Tirai roller juga sesuai dengan gaya klasik dan minimalis.

Utama kelebihan tirai roller adalah:

Satu-satunya kelemahan tirai itu adalah tidak terlalu kecil, berbanding dengan pilihan reka bentuk tingkap yang lain, harganya adalah disebabkan oleh pembuatan mekanisme itu. Tetapi maruah mereka sepenuhnya membenarkan kos ini.

Pelbagai warna tirai Rom akan membolehkan memperkenalkan kebaruan dan keaslian dalam gaya dapur anda. Anda boleh mencari pilihan untuk pedalaman dalam gaya chalet, reka bentuk makanan laut dan, tentu saja, untuk klasik Itali.

Rolls adalah mudah dan moden.

Rollets (tirai) - model padat pelbagai bahan (kayu, plastik, logam, buluh, tekstil), yang sesuai untuk dapur dari sebarang saiz, serta gaya: dari klasik hingga gaya moden.

Blind mempunyai beberapa kelebihan, yang utama adalah:

 • baik perlindungan dari cahaya matahari langsung;
 • peluang kawalan fluks cahaya, jatuh ke dapur;
 • pelbagai penyelesaian warna;
 • kemudahan penjagaan;
 • kemungkinan pemasangan diri.

Kekurangan utama reka bentuk tingkap di dapur dengan tirai adalah kos mereka.

Untuk memastikan bahawa tirai-tirai di dapur terakhir selagi mungkin, apabila memilihnya, kualiti perhimpunan dan bahan pembuatan mestilah diambil kira.

Tumbuh-tumbuhan di dapur akan memulihkan walaupun bahagian dalaman yang paling membosankan

Apabila memilih tumbuh-tumbuhan yang boleh diletakkan di ambang dapur, anda perlu mempertimbangkan faktor-faktor berikut:

 • dimensi jarak sinki dapur dan dapur elektrik, kerana walaupun tumbuhan yang paling tidak bersahaja tidak akan mengalami pengambilan air lemak dan sabun secara tetap pada mereka;
 • pencahayaan: untuk sesetengah tumbuhan, pencahayaan tidak mencukupi, untuk orang lain - lebihannya;
 • perbezaan suhu, kerana di kebanyakan kilang rumah tidak bertoleransi draf.

Anda perlu memilih tumbuh-tumbuhan kecil bersahaja dengan daun licin yang tebal, yang dalam kes yang diperlukan hanya boleh disapu dengan span lembap. Paling sesuai untuk dapur aloe, ficus, redsula (pokok wang), scindapsus, chlorophytum, dan anthurium.

Juga sangat cantik di ambang dapur akan kelihatan rumah bunga berbunga kecil, seperti geranium, begonia, ungu, primula, azalea, calanchoe dan cyclamen.

Hiaskan ambang dapur, serta memberikan daya tarikan tambahan kepada semua hiasan dalamannya Lada, pokok kopi atau sitrus.

Lihat bagaimana anda boleh memainkan tetingkap dapur dengan indah:

Bunga hidup - kelihatan mewah sahaja

Hiasan sebenar untuk dapur anda akan menjadi sejambak bunga sebenar, dengan mana pedalamannya akan mencerahkan dan bermain dengan warna-warna baru.

Terutama cantik dalam sejambak di dapur akan kelihatan bunga yang terang: tulip, mawar, peonies, dahlias, kekwa.

Juga menghiasi dapur dengan beberapa hiasan bunga kecil seperti bunga salji, teratai lembah, daisies kecil.

Lukisan dalam gaya hidup di dapur - cari tahu apa lagi pilihan untuk hiasan.

Bunga-bunga hidup di dapur di dalam pasu atau pasu yang indah, selaras dengan gaya alat makan, akan memberi anda hanya emosi positif dan pertanggungjawaban kelangsungan hidup dan tenaga untuk sepanjang hari.

Taman di atas tingkap - yang tidak mengingatkan mereka pada tingkap tingkap nenek. Tetapi hari ini taman di tingkap itu lebih bergaya.

Sangat sesuai akan menjadi susunan di ambang dapur sejenis taman mini, seperti rumput yang boleh dimakan akan berguna untuk makanan, dan pada tahun yang sama akan menghidupkan semula dapur dengan penampilan dan aroma. Sesuai untuk taman sedemikian di atas windowsill semua jenis sayur-sayuran: pasli, dill, kemangi, air kencing, thyme, marjoram, pudina, limau balsem.

Tumbuh herba ini dengan keupayaan yang berlainan, tetapi paling berkesan mereka akan melihat cawan lama atau teko.

Adakah anda suka strawberi? Lihat bagaimana menanam buah kehijauan di tingkap:

Memandangkan premis dapur adalah terutamanya tempat kerja untuk memasak dan sering mempunyai kelembapan yang tinggi, tingkap di dapur memerlukan lebih banyak perhatian daripada tingkap di bilik-bilik lain di dalam rumah.

Baca bagaimana untuk menjaga dapur di rumah kayu dengan dapur.

Pertama sekali, anda perlu menjaga peralatan sistem pengudaraan tambahan (berfikir tentang hud tanpa saluran)

Anda juga perlu ingat pengudaraan kawasan dapur semasa operasi lama periuk atau ketuhar, kerana dari kelembapan yang berlebihan, anjing laut tetingkap boleh kehilangan bentuk dan fungsi pelindung mereka.

Pada masa ini, terdapat sebilangan besar deterjen khas dalam pasaran kimia isi rumah, serta pelbagai peranti pembersihan tingkap (berus, mak, pengikis) yang akan membantu anda dalam menjaga tetingkap dapur.

Langsir cantik boleh dihiasi dengan gaya yang sama seperti taplak meja

Penjagaan kumbahan dapur tidak begitu sukar dan tidak akan membawa anda banyak masa. Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk menjaga ia dengan kerap, kerana gris dan kotoran boleh mengumpul di ambang dapur dalam proses kerja.

Variasi untuk hiasan tingkap sangat banyak

Sekiranya anda membersihkan dan membasuh kumbahan dapur dalam masa dengan bantuan bahan kimia isi rumah moden yang istimewa, ia akan membantu anda dan mohon penampilan anda selama bertahun-tahun.

Bagaimana untuk membuat dapur untuk feng shui, baca terus

Tingkap - boleh menjadi tambahan yang baik kepada pedalaman

Dilanjutkan pandangan membosankan dari tingkap - dengan bunga hidup

Dan anda hanya boleh meletakkan penutup - itulah minimalis

Pot yang ditangguhkan - hebat jika anda suka bunga, tetapi tidak mahu menggunakan ambang tingkap

Di dapur-ruang makan yang besar tanpa langsir tidak boleh dilakukan

Apabila menghias tetingkap di dapur, anda perlu mengambil kira ciri dan gaya dapur anda, serta kehendak dan keperluan anda untuk sifat fungsian dan estetik kaedah reka bentuk yang digunakan. Dan kemudian tingkap di dapur anda akan dihiasi bukan sahaja indah, tetapi juga dengan betul.

Tepat - dapur adalah tempat paling kegemaran di apartmen. Lagipun, kami menikmati makanan dan menonton berita di TV dan program kegemaran lain. Dan kami menghabiskan banyak masa di dapur, kerana kami memasak di sana. Dan seorang wanita yang suka kesenangan (dan ini hampir semua kita), akan cuba menciptanya di sana sepenuhnya. Dan industri tekstil juga menjaga kami, kerana dia menciptakan banyak tirai dapur yang indah, dan kini kami mempunyai pilihan. Blinds, langsir - semua ini untuk kami. Dan bunga-bunga di tingkap kita berkembang sendiri. )

Pakaian tingkap: bagaimana untuk membuat tingkap di dapur dengan langsir

Gambar dari laman web ini: JKuhnya.ru

Mana-mana pelayan wanita mahu merancang dapurnya sendiri mengikut perkataan fesyen terkini, dan teknik, perabot, dan penamat dalam ini bukan peranan paling sedikit. Dapur adalah tempat di mana segala-galanya adalah seperti yang berfungsi, dan yang memberi tumpuan kepada kemudahan penggunaan dan aplikasi, tetapi juga kecantikan luaran, keaslian juga penting, kerana di dalam bilik ini tidak hanya menyediakan makanan dan membasuh pinggan mangkuk, ia adalah di sini yang akan semua keluarga selepas bekerja hari bekerja, terdapat perbualan yang serius dan perbualan yang intim, kerana keadaannya perlu selesa, dan reka bentuknya adalah laconic dan menarik. reka bentuk dengan betul memilih tetingkap dalam bermain dapur dalam ini bukanlah peranan yang lepas, dan tips mudah dan helah dari pereka profesional akan membantu semua berurusan dengan butiran dan arahan am.

Langsir dapur yang luar biasa dan hiasan tingkap dapur: dari kecil ke kecil

Foto dari laman web ini: oshtorah.com

Apabila melaksanakan keputusan reka bentuk atau konsep tertentu, tetingkap di dapur tidak memainkan peranan yang kecil sama sekali, dan gambar-gambar pilihan yang paling menarik dan menarik dengan sempurna menggambarkan ini. Tekstil klasik, serta beratus-ratus pilihan baru, benar-benar memenangi dan bahkan berteknologi tinggi, boleh memainkan peranan yang besar dalam pelan ini, membantu menjadikan keadaan itu benar-benar unik, dan suasana di rumah itu menyenangkan dan santai.

Sebagai tambahan kepada pembaikan, perabot yang indah dan berfungsi, serta semua peralatan yang diperlukan, reka bentuk tetingkap dapur, idea reka bentuk foto yang boleh dilihat di laman web kami, memainkan peranan yang besar dalam mewujudkan kesan yang unik. Walau bagaimanapun, perlu sentiasa diingati bahawa di dapur sentiasa ada peningkatan risiko pencemaran, kuali dan cerek melambung, dan dari kuali menggoreng lemak, ada yang selalu memerhatikan suhu melompat tiba-tiba, dan kelembapan selalu sedikit di atas purata. Kerana kain untuk langsir di dapur sepatutnya, masing-masing, yang mudah dibasuh.

Berfikir tentang cara menghias tingkap di dapur dengan langsir, anda perlu melihat dengan dekat foto itu, memilih hanya apa yang paling berkesan, dan bukan sahaja reka bentuk luaran tetapi juga kualiti dan reka bentuk tirai memainkan peranan, yang juga penting. Pasaran moden menawarkan ribuan pilihan, antaranya yang paling popular adalah beberapa:

Foto dari laman web: domruss.ru

 • Langsir atau tirai klasik biasa ke ambang tingkap atau ke tengah-tengah tingkap.
 • Tirai Rom adalah lipatan besar.
 • Tirai jenis menegak atau mendatar.
 • Langsir dan langsir dalam gaya Jepun.
 • Air dan langsir cahaya.
 • Tirai Cina yang baru di pakaian.

Gambar dari laman web ini: JKuhnya.ru

Walau bagaimanapun, ini adalah, tentu saja, hanya hujung ais besar yang besar dan memilih jenis yang sesuai untuk menghias tetingkap dapur di apartmen atau rumah anda sahaja yang anda boleh. Cara yang paling mudah adalah untuk menyewa pakar, pereka sebenar yang akan menyelesaikan tugas semacam ini dengan cepat dan mudah, tetapi perkhidmatan profesional biasanya dibayar dengan sewajarnya, jadi jauh lebih murah untuk dikendalikan sendiri.

Foto dari laman web ini: remontkvartiri.su

Pertama sekali, anda perlu menilai kualiti kain, atau bahan lain dari mana tirai dibuat, untuk menghias tingkap di dapur. Ia boleh menjadi plastik dan juga logam, jika ia datang, sebagai contoh, mengenai buta, tetapi lebih kerap, untuk tujuan tersebut, produk industri tekstil dipilih. Pertimbangkan rintangan terhadap pencemaran, serta kualiti bahan itu sendiri, kehadiran atau ketiadaan pengawalan tahan api dan penghapusan habuk, keupayaan untuk menentang kelembapan ultraviolet dan tinggi, dan sebagainya.

Reka bentuk yang berjaya tingkap di dapur dengan langsir: gambar pelbagai pilihan

Foto dari laman web: DesignMyHome.ru

Pertama sekali, anda perlu menilai kemungkinan anda sendiri dan kemudian hanya memilih pilihan untuk menghias tingkap dapur dengan langsir, yang mudah dipelajari untuk terperinci terkecil. Sebagai contoh, anda perlu memahami bahawa beberapa jenis langsir, langsir dan langsir boleh mempunyai kos yang agak tinggi, terutamanya jika ia diperbuat daripada bahan berteknologi moden. Walau bagaimanapun, walaupun dengan peluang kewangan kecil, anda boleh memilih cara membuat tingkap di dapur supaya kelihatan paling menguntungkan dan bahkan menjadi sorotan sebenar seluruh rumah. Adalah berfaedah untuk menjadi lebih akrab dengan pilihan yang ditawarkan oleh pereka yang paling terkenal di zaman kita.

Penyelesaian dan gambar klasik: bagaimana untuk menghias tingkap di dapur secara tradisinya

Foto dari laman web: coralz.ru

Elemen-elemen yang paling ciri pendaftaran tingkap, dan bukan sahaja di dapur tetapi juga di kawasan-kawasan lain yang mencirikan gaya klasik, ia pelmets, yang mungkin tegar, yang dipanggil kumpulan-kumpulan, dan lembut, di mana kain akan lipatan, boleh dihiasi dengan flounces ruches. Dan lambrequin boleh digabungkan dengan langsir biasa, tetapi mereka juga boleh berfungsi sebagai elemen bebas dari reka bentuk tingkap anda.

Foto dari laman web: vopros-remont.ru

Jika anda akan untuk memilih klasik, langsir tradisional di dapur, dan reka bentuk tingkap di dapur dengan gambar memberi idea tentang semua nuansa, seperti swags, seseorang itu perlu bersedia untuk hakikat bahawa mereka mengasingkan diri mereka daripada faktor-faktor luaran tidak akan berfungsi atau perlu untuk menggabungkan mereka dengan sesuatu sesuatu yang lain. Walau bagaimanapun, tirai klasik di tengah-tengah tingkap tingkap yang diperbuat daripada fabrik telap yang berat juga akan sesuai dengan bahagian dalam klasik.

Gambar dari laman web: tkac.ru

Tirai panjang dalam gaya tradisional tidak begitu sesuai untuk menghias dapur. Mereka akan kelihatan baik jika bilik itu agak luas, dan jika dapur kecil, maka mereka hanya akan mengambil tempat dan sentiasa akan campur tangan, dan mereka akan mendapat kotor dua kali secepat yang pendek. Sebaik-baiknya, langsir ini boleh dikumpulkan di bawah pemegang, dan juga memilih kain berjenama yang lebih rendah.

Reka bentuk tetingkap dapur: pilihan gambar dengan tirai Rom

Gambar dari laman web: hkitchenguide.su

Jika anda sangat dekat dengan semangat dan kesederhanaan dalam reka bentuk reka bentuk tingkap di dapur, anda perlu memberi perhatian kepada pilihan dengan tirai Rom, yang hanya sesuai dengan penerangan ini. Kesederhanaan yang luar biasa, kejelasan, tetapi dinamik garis, serta fungsi maksimum, ini yang membezakan pilihan ini daripada semua yang lain.

Foto dari laman web ini: liveinternet.ru

Perlu diperhatikan bahawa untuk dapur kecil untuk tidak mencari penyelesaian yang lebih berjaya dan sesuai daripada tirai Rom, manfaat industri moden menawarkan secara literal berjuta-juta pilihan yang dibuat dari pelbagai fabrik dengan parameter yang berbeza dan sebagainya. Untuk meningkatkan ruang secara visual, cukup pasang pada kedalaman pembukaan, dan anda akan terkejut bagaimana dapur akan berubah.

Gambar dari laman web: KitchenDecorium.ru

Dan perlu diperhatikan bahawa ketika memasang reka bentuk Rom, yang mengagumkan kanvas itu dengan lipatan yang indah, ambang jendela dilepaskan sepenuhnya. Betapa mudah dan mudah untuk disesuaikan dengan meja, bukannya tingkap di dapur, ada maklumat tambahan di laman web, tidak menyakitkan untuk dibaca.

Bagaimana untuk menghiasi tingkap dapur dengan balkoni: laut idea yang berbeza

Foto dari laman web ini: oshtorah.com

Sering susun atur pangsapuri mempunyai balkoni atau serambi adalah dari dapur, dan perempuan simpanan yang benar menghargai pilihan ini, kerana ia adalah mungkin untuk menguruskan di balkoni loker-pantri, di mana anda boleh menyimpan makanan, peralatan dapur dan sebagainya. Walau bagaimanapun, reka bentuk tingkap di dapur dengan pintu balkoni itu rumit oleh kehadiran tahap yang berbeza pesawat mendatar, iaitu ambang dan pintu ambang.

Gambar dari laman web: bp22.ru

Anda boleh menggunakan idea kombinasi jenis langsir yang dibuat daripada versi fabrik yang sama. Sebagai contoh, di sisi balkoni, anda boleh membuat tirai yang mudah dan mengumpulnya di bawah pemegang khas, dan menggantungkan reka bentuk Rom di sebelah tingkap, dengan indah pergi ke atas dengan liputan besar yang indah. Gabungan serupa boleh dilakukan dengan panel Jepun, dan dengan tirai konvensional, walaupun bahan-bahan eksekusi boleh berbeza-beza, yang paling penting, mereka bersesuaian dalam tekstur dan warna. Dan mereka tidak semestinya bertepatan, tetapi diselaraskan.

Gambar dari laman web: domechti.ru

Ia juga bernilai memberi perhatian kepada gambar bagaimana untuk menghiasi tingkap dapur dengan langsir dalam bentuk benang bebas yang tergantung, yang baru-baru ini menjadi cengkerik terakhir. Malah, reka bentuk ini kelihatan sangat asli, ia boleh digabungkan dengan jenis langsir lain, dan anda boleh melakukan dua atau lebih warna, mendapatkan beberapa benang, atau semuanya untuk pemegang asal dan sebagainya. Secara amnya, hanya terdapat pilihan sumber tidak habis-habisnya.

Gambar dari laman web: stroykadoma.org

Lebih baik apabila tirai filamen menarik keluar hampir dengan permukaan lantai, tetapi tidak disentuh, tetapi anda boleh memilih pilihan untuk ambang tingkap. Antara lain, benang ini di dapur boleh menjadi model rambut yang cetek, jika anda mahu untuk mengalahkan tingkap dan balkoni pintu, diletakkan sebelah menyebelah. Apa-apa reka bentuk tingkap di dapur dalam gaya moden sebenarnya patut hampir mana-mana kemudahan pemprosesan pilihan.

Reka bentuk Laconic tingkap dapur dengan langsir: gambar varian dari louver

Gambar dari laman web ini: remont-volot.ru

Jenis langsir yang terdiri daripada kain, logam, atau plastik tebal atau nipis, ditempatkan secara menegak atau mendatar, dipanggil tirai, dicipta lama dahulu, tetapi ia mendapat populariti yang hampir baru-baru ini. Sebelum ini, ramai yang percaya bahawa reka bentuk ini sesuai untuk premis pejabat atau industri, tetapi akhirnya menyedari keindahan reka bentuk ini, faedah dan fungsi.

Gambar dari laman web ini: JKuhnya.ru

Blind boleh diletakkan di atas pembukaan tingkap, dan di kedalamannya, berpaut ke profil bingkai tingkap. Oleh itu, mudah untuk mengembangkan ruang secara visual, mengisi bilik kecil dengan udara, dan selain itu, juga membebaskan ambang jendela untuk kegunaan rasional. Selain itu, tirai boleh diletakkan walaupun di dalam gelas penebat, yang secara amnya sepenuhnya tidak termasuk menduduki mereka dengan ruang yang berguna.

Gambar dari laman web: interiorno.ru

Tirai semacam itu sangat mudah disesuaikan, mereka akan mudah untuk diperbaiki atau dikeluarkan. Rekaan sedemikian biasanya dibuat dari jalur plastik atau aluminium yang mudah dibasuh, tidak hilang warna di bawah sinar matahari, ia kuat dan tahan lama, jadi kelebihan pilihan reka bentuk sedemikian jelas.

Dekorasi tetingkap yang selesa di dapur dengan tirai roller: mudah dan cepat

Gambar dari laman web: moskva-jaluzi.ru

Malah, tirai jenis ini adalah satu kain yang dilekatkan pada aci khas di atas tingkap. Jika perlu, kain itu hanya digulung dengan roll, memberikan akses percuma ke cahaya matahari dari jalan. Lebih-lebih lagi, kanvas boleh menjadi seragam untuk keseluruhan tingkap, tetapi jika dikehendaki, ia adalah mustahil untuk membuat gulungan individu untuk setiap daun, bergantung pada reka bentuk tingkap itu sendiri.

Foto dari laman web ini: oshtorah.com

Terdapat dua jenis utama roller shutters yang tersedia untuk pengguna moden - terbuka, serta jenis tertutup. Mereka dibezakan dengan kehadiran kotak di bahagian atas tingkap, di kawasan pengikat. Perlu diberi perhatian pada warna kanvas itu sendiri. Sekiranya tingkap anda berorientasikan secara rawak ke sebelah utara, anda perlu memberi perhatian kepada nada yang lebih lembut dan hangat dan warna cahaya, dari warna merah jambu vanila, hingga oren panas dan juga merah.

Gambar dari laman web ini: MyDesignClub.Info

Ia juga berpendapat bahawa tirai roller, disalut pada corak tematik permukaan mereka, sebagai contoh, cawan dihiasi dan biji kopi, dicat imej yang jelas sayur-sayuran atau buah-buahan, segera membuat dalaman lebih selesa dan nyaman. Ini boleh menjadi hidangan, peralatan dapur, dan juga cetakan hidangan atau produk yang indah.

Panel Jepun dan gunting Cina dalam trend: hiasan tingkap timur di dapur

Foto dari laman web ini: oshtorah.com

Hari ini, fesyen adalah lebih ringkas dan ringkas, minimalis dalam bentuk murni, tidak ditimbang oleh satu juta butiran yang tidak perlu, yang hanya mengganggu dan sukar untuk dijaga. Kerana panel Jepun dan versi Cina langsir dengan rentetan menjadi lebih relevan hari demi hari. Sejak zaman purba, negara-negara ini telah berusaha mendapatkan ruang sebanyak mungkin di sebuah rumah kediaman kecil, sehingga mereka mencipta pilihan reka bentuk tingkap yang serupa.

Foto dari laman web ini: oshtorah.com

Walau bagaimanapun, jika anda berfikir bahawa pilihan ini terlalu mudah, maka anda amat tersilap. Tirai Jepun kelihatan hebat, dan memberi ruang istimewa. Rahsia tirai semacam itu adalah mereka yang berlapis-lapis, dan boleh bergerak ke arah yang berbeda, kerana kisi-kisi multi-lapisan yang sama, tanpa menghancurkan kain yang sama. Panel-panel ini kelihatan sangat luar biasa dan bergaya.

Gambar dari laman web: houseplanning.ru

Tirai Cina agak mudah, yang juga tidak berbeza dengan kerumitan. Mereka adalah kain langsung, tetapi mereka dibuka dengan bantuan yang dijahit khusus untuk mereka garters dari kain yang sama atau yang lain. Tirai semacam itu boleh dibuat sendiri, dengan menggunakan apa-apa bahan, dari kain tapestri yang berat, kepada tirai muslin atau tulle. Variasi boleh dicipta dan sangat banyak, perkara utama adalah untuk memikirkan bagaimana untuk menghias tetingkap di dapur, anda mengambil kira konsep dasar reka bentuk, serta pilihan dan keinginan anda sendiri.

Bagaimana untuk membuat tingkap di dapur: pilihan hiasan moden dengan langsir

Adalah sangat penting untuk tidak mengganggu penembusan cahaya matahari semulajadi ke dapur anda. Tetapi mungkin anda ingin mewujudkan keseimbangan antara kecerahan siang dan kesendirian. Maka tidak diperlukan untuk belajar bagaimana membuat tetingkap di dapur, supaya ia melengkapi idea reka bentuk anda.

Tingkap, dihiasi dengan gaya retro, dihiasi dengan langsir kain kapas ringan dengan hiasan bunga ceria, menyenangkan mata

Bagaimana untuk menyembunyikan pandangan yang tidak berjaya daripada tetingkap ↑

Sekiranya tetingkap dapur anda pergi ke rumah jiran atau dinding bata kosong, anda boleh menyembunyikan penampilan unaesthetic ini dengan filem khas. Ia mempunyai asas yang melekat dan dipasang terus ke kaca, sementara digabungkan dengan langsir, tirai, roll atau tirai Rom. Jualan ada filem dengan corak yang berbeza. Sebagai contoh, tiruan kaca faceted dengan semburan, lutung sedikit teduh atau filem warna. Jika anda suka melakukan sesuatu untuk pedalaman dengan tangan anda sendiri, anda mungkin ingin membuat kesan kaca berwarna di tingkap dapur. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan filem beberapa warna, memotong kotak atau jalur pelbagai bentuk dan warna daripadanya.

Tirai dengan corak geometri yang bijak, menghias tingkap dari siling ke lantai, mengembangkan ruang secara visual, memberikan ketat dan pada masa yang sama penampilan anggun

Betapa indahnya "sesuai" tingkap ke bahagian dalam dapur: kami menggunakan ambang tingkap ↑

Banyak yang meninggalkan ambang, menggantikannya dengan permukaan atau meja kerja. Terutama berjaya adalah penyelesaian untuk dapur kecil. Dan secara umum anda boleh meletakkan di sepanjang tingkap sebuah tenggelam atau hob. Ia sangat mudah. Pertama, terdapat cahaya yang mencukupi pada permukaan kerja, dan kedua, jadi anda boleh membuat segitiga kerja yang ideal, ketiga, ia hanya cantik dan menarik.

Langsir cahaya cahaya dengan panjang yang berbeza tidak mengganggu bingkai dapur dan pintu balkoni

Pereka moden dengan teliti mempertimbangkan lokasi tingkap dan penempatan perabot di dapur berkenaan dengan tetingkap ini. Di pangsapuri Soviet lama, sayangnya, tingkap di dapur dalam kebanyakan kes tidak begitu mantap, tanpa bergabung dan tidak mengintegrasikan dengan apa-apa. Cuba letakkan permukaan kerja atau sinki di sini. Pasti, anda tidak akan menyesalinya, terutamanya jika pandangan dari tetingkap anda cantik.

Untuk menggunakan ruang dapur dan pencahayaan semula jadi dengan berkesan, anda boleh meletakkan permukaan kerja di tingkap

Satu lagi pilihan untuk meletakkan meja memotong berhampiran tetingkap dapur

Meja kecil bentuk asal sesuai untuk kerja, dan menyimpan barang-barang dapur kecil, dan minum teh bersama-sama

Tidak menonjol dalam praktikal, gabungan keselesaan dan hiasan akan menjadi tempat kegemaran bagi penduduk rumah

Permukaan meja adalah tahap dengan jendela, di atas atau di bawahnya - semuanya bergantung kepada idea reka bentuk anda. Anda boleh "menyesuaikan" tingkap ke dalam dapur dalaman, tergantung dari kedua-dua belah kabinet gantung tingkap. Dan anda boleh melengkapkan bar tingkap atau meja makan mini. Ini adalah penyelesaian yang sangat baik untuk dapur kecil.

Sekiranya tetingkap dapur anda mempunyai ambang tingkap yang mendalam, anda boleh meletakkannya pada pembahagi plastik untuk peti laci untuk mencipta kesan sarang lebah yang menarik. Pembahagi itu murah dan dijual di kedai-kedai perkakasan. Mereka direka untuk menyimpan pakaian di dalam laci dada. Bahagian yang berlebihan anda boleh dengan mudah dipotong dengan gunting.

Reka bentuk direka dengan teliti dapur ini membantu mengoptimumkan proses kerja, memberikan kemudahan maksimum kepada pelayan wanita

Bagaimana untuk membuat tingkap di dapur dengan langsir ↑

Kain kapas dan kain muslin mengalir dengan baik, tetapi mencipta halangan tertentu antara dapur dan dunia luar, terletak di luar tingkap. Adalah wajar bahawa langsir dapur berada berdekatan dengan tingkap dan sejauh mungkin dari periuk. Untuk mengikat tirai di sepanjang tingkap, anda boleh menjahit kawat atau tongkat khusus untuk langsir pada setiap tepi. Kawat diperbaiki di bahagian atas atau bawah bingkai dengan bantuan cangkuk kecil, dan batang tirai dipasang pada tapak kaki separuh bulat.

Tirai langsir yang indah, berkeringat dalam angin, memenuhi rasa kedamaian dan kesejahteraan

Banyak yang memilih langsir untuk tingkap dapur. Sekiranya dapur anda kecil, maka langsir hendaklah nipis dan nada ringan dengan dinding. Ini mewujudkan ruang tunggal di dapur. Elakkan langsir dengan lipatan dan lipatan. Mereka boleh menghiasi tingkap hanya di dapur yang sangat besar. Di dalam bilik kecil, lipatan pada langsir "mencuri" ruang.

Jika anda mahu dan mempunyai beberapa kemahiran, anda boleh membuat langsir bergaya untuk dapur sendiri

Langsir untuk dapur yang boleh anda lakukan sendiri. Kemudian mereka akan menjadi karya reka bentuk kecil anda. Oleh itu, tirai yang paling biasa dari bahan monophon berwarna terang akan kelihatan lebih menarik jika anda menghiasi mereka dengan corak butang berwarna-warni dari pelbagai bentuk dan saiz yang berbeza. Anda tidak boleh menggunakan butang, tetapi manik berwarna-warni, rhinestones atau jubah - semuanya bergantung kepada imaginasi anda dan gaya umum bilik.

Satu lagi kesan menarik yang boleh dicapai dengan bantuan butang adalah tiruan dari butiran pakaian di tirai. Sebagai contoh, langsir boleh ditepi dengan warna yang berbeza, di pinggir salah satu papan butang yang terikat, dan pada pinggir lain membuat engsel bertentangan dengan butang ini.

Jika anda memilih untuk langsir lilin cahaya dapur, mereka boleh menjadi asas untuk gambar yang bergaya. Anda boleh memilih mana-mana lukisan, menambah kepadanya font yang indah dan mencetak komposisi pada sekeping kertas. Menindih tirai kain ke dalam helaian dengan tepat mengesan lukisan pensil kontur, dan kemudian menghulurkan kain di atas permukaan yang kukuh dan cat lukisan penanda kekal khas untuk kain dan, selepas seri besi progladte tanpa stim, untuk menetapkan ia pada fabrik. Basuh langsir tersebut secara manual pada suhu tidak melebihi 30 darjah.

Di dapur yang mula-mula, dilengkapi dengan reka bentuk tingkap yang sepadan dengan gaya perabot dan perkakas rumah

Satu lagi idea asal - reka bentuk tingkap di dapur dengan tuala. Ia perlu mengambil beberapa tuala dapur dengan warna yang berbeza dan jahitan mereka secara berpasangan. Rahsia utama adalah dalam tekstur tuala yang dipilih dan jus warna mereka. Sekiranya anda sesuai, anda boleh membuat langsir dengan tangan anda sendiri.

Hiasan tetingkap dengan langsir ↑

Blinds - penyelesaian yang sempurna untuk hiasan tingkap di dapur. Ramai yang pasti bahawa tirai berada di pejabat. Tetapi sekarang pengeluar menawarkan banyak pilihan yang boleh menjadi tirai hiasan yang layak tidak hanya dapur, tetapi juga ruang tamu. Untuk dapur adalah lebih baik untuk memilih tidak tirai plastik, tetapi dari kain dengan impregnation istimewa. Dan jika lamellae kecil lebar, dan mekanisme ini dilengkapi dengan pemegang, lap dan membersihkan tirai adalah agak mudah.

Tirai Rom yang diperbuat daripada jerami di dapur bukan sahaja menghiasi tingkap, tetapi juga melindungi mereka dari cahaya matahari yang cerah

Jika dapur anda direka bentuk dalam gaya hi-tech atau minimalism, anda boleh menggunakan tirai plastik atau logam. Jika anda lebih suka reka bentuk oriental, perhatikan buluh. Satu lagi penyelesaian asal - fotografer dengan mana-mana imej tematik di permukaan. Kadang-kadang mereka membantu mewujudkan ruang visual dan perspektif.

Jika anda memilih untuk kusyen lipat kusyen dapur dari kain, mereka boleh dipasangkan dengan kemas ke bingkai tingkap. Mereka tidak akan mengambil banyak ruang dan akan membiarkan di dalam bilik mencukupi jumlah cahaya siang hari. Tirai fabrik naik ke bahagian atas tingkap, dan dalam keadaan terkurang mereka boleh menyebarkan cahaya siang.

Gabungan tirai roller dengan langsir kelihatan cukup organik, tanpa menyebabkan rasa kesesakan yang berlebihan di pedalaman

Anda boleh membuat tingkap di dapur dengan roll atau tirai Rom. Mereka dipasang terus ke bingkai tingkap atau ke dinding di atas tingkap. Tirai roller melancarkan ke dalam roll diletakkan di atas atau di bawah, dan lipatan Roman menjadi lipatan lebar yang sama. Kedua-dua langsir kelihatan hebat di dapur. Mereka membolehkan anda membuat tingkap ekspresif dan tidak rumit dan mewujudkan garis yang jelas.

Apa yang difikirkan oleh perempuan simpanan ketika dia bercadang untuk menghiasi tempat kegemarannya di rumah-dapur dengan langsir baru? "Mereka perlu mendekati bahagian dalaman dapur dan menjadi.

Tetingkap dalam trend: kami memilih langsir moden untuk dapur

Ini bukan maklumat tentang menampal dinding dengan kertas dinding atau menghadapi jubin. Ia mengenai cara menghiasi dinding di dapur untuk memberi ruang dalaman.

Bagaimana untuk menghias dinding di dapur: koleksi idea kreatif untuk sifat kreatif

Jubin seramik tidak boleh membosankan. Nah, jika hanya ia akan menjadi kelabu, dan anda meletakkannya secara tradisional, memecahkan ruang yang menyedihkan di dinding.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 80