Hiaskan tangan anda

Bagaimana cara membuat perhiasan wanita dengan tangan anda sendiri? (18 gambar)

Nampaknya eksklusif dan bergaya - salah satu keinginan yang paling penting dari mana-mana wanita, terutama jika dia suka seni atau hanya suka perkara yang indah. Walaupun kebanyakan kedai-kedai moden dengan perhiasan dan perhiasan kostum menyediakan pilihan pelbagai anting-anting, gelang, kalung dan cincin, tetapi anda tidak boleh selalu memilih sesuatu untuk dirasai.

Itu sebabnya persoalan bagaimana membuat perhiasan dengan tangan kita sendiri sangat penting baru-baru ini. Dan ini adalah semula jadi, kerana dalam hiasan dibuat dengan tangannya sendiri, bukan sahaja tenaga kerja dilaburkan, tetapi juga sebahagian daripada jiwa penulis. Menguasai teknik pembantu tangan mudah, anda hanya perlu mempunyai kesungguhan dan keinginan untuk mencipta.

Untuk mula mencipta perkara baru dan menarik, anda perlu menyimpan dengan alat dan bahan sumber yang diperlukan. Dengan yang terakhir ini lebih mudah, pasti anda mempunyai manik-manik lama yang berbaring di rumah, mungkin beberapa beg manik, tali, garis memancing dan, bahkan, baju lama T-shirt.

Ya, jangan terkejut, perkara-perkara yang paling tidak diingini dapat pergi ke perbelanjaan. Sudah tentu, jika anda bertekad untuk membuat hiasan tertentu, maka anda boleh melawat kedai khusus di mana anda boleh membeli semua yang anda perlukan, baik, sekarang ini tidak menjadi masalah.

Pendudukan dengan kerja tenunan bukan sahaja hobi yang menarik, yang diamalkan semata-mata, anda boleh menarik ahli keluarga, anak-anak dan rakan-rakan anda, yang membolehkan anda menghabiskan masa yang menarik dan berguna.

Baru-baru ini, studio reka bentuk sering menyusun pelbagai kelas induk untuk mencipta ini atau jenis perhiasan. Oleh itu, jika anda tidak melakukannya dengan sendirinya, anda boleh menyertai pelajaran sebenar pembantu tangan.

Tidak semua perhiasan buatan sendiri semestinya dibuat oleh corak rumit dan dengan bantuan bahan-bahan tertentu. Kadang-kadang cukup untuk menunjukkan sedikit imaginasi dan beralih ke kebolehan kreatif anda.

1

Sebagai contoh, anda sentiasa boleh menghiasi baju atau baju T-shirt dengan butang, batu atau rhinestones yang besar untuk memberikan gizmos lama pada waktu petang dan penampilan yang cerah. Ia kini sangat bergaya untuk meniru tali bahu di bahu pakaian malam, jaket, baju dan lain-lain.

Bahu baju atau t-shirt adalah warna yang sama, tetapi berbeza dalam bentuk dan saiz dengan batu atau rhinestones, paku hiasan atau rivet. Ia mudah dan menarik, dan yang paling penting adalah bergaya dan tanpa perbelanjaan yang besar. Dengan cara yang sama anda boleh menjahit beg, seluar jeans denim atau skirt, imaginasi kecil - dan benda anda bersinar dengan warna-warna baru.

Anda boleh menghiasi bukan sahaja pakaian anda dengan tangan anda sendiri. Berapa kali ia berlaku bahawa anda berdiri di depan cermin - segala-galanya baik-baik saja, pakaian cantik, kasut yang sesuai, dan ada yang salah. Tidak ada perhiasan yang cukup pada leher - sederhana atau, sebaliknya, besar.

Atau mungkin dia merindukan sepasang gelang di tangannya? Nah, jika di antara kekayaan anda, anda masih memilih pilihan yang betul. Dan jika tidak? Anda berlari ke kedai-kedai, anda mencari, tetapi segala-galanya tidak betul, itu tidak mahal, atau "teman wanita berpakaian untuk pihak terakhir" yang sama. Dan inilah di mana keinginan untuk menggunakan dekorasi yang dibuat oleh tangan sendiri muncul.

Sebagai contoh, dengan cara yang sangat mudah, anda boleh membuat gelang dari suede. Untuk melakukan ini, anda memerlukan renda suede, pada mulanya kami akan membuat slot kecil di dalamnya - untuk pengikat masa depan. Seterusnya, di bawah pemotongan sangat, kami berkongsi pisau dengan rentetan pada tiga jalur yang sama, di mana plait adalah pigtail tetap.

Agar gelang itu kelihatan besar - jalur suede harus agak luas, di mana 1 cm lebar. Kami menyelesaikan kuncir dengan simpulan untuk membetulkannya. Celah, yang ditinggalkan di satu ujung gelang dan simpul, di sisi lain, akan berfungsi sebagai sejenis tali. Gelang tersebut boleh membuat pasangan dan warna yang berbeza, jadi anda boleh menggantikannya dengan pakaian yang berbeza atau memakai beberapa.

Apa gelang lain yang mudah dan menarik boleh dibuat di rumah, terutamanya yang tidak berjalan selepas bahan sumber? Jeans lama, butang emas dan syiling dengan lubang akan dilakukan.

Kami memotong jalur 4-7 cm lebar, menjahit butang ke pinggir dan membuat lubang untuk mengikat. Selebihnya permukaan ditutup dengan butang emas dan duit syiling, manik dan batu dapat muncul. Selain itu, jika anda mempunyai kemahiran sulaman bersilang atau licin, maka ini akan menjadi sangat berguna. Fantasize dan bergabung!

Ada kemungkinan bahawa anda telah mengumpulkan banyak manik lama, atau anda jarang memakainya. Ambil tiga jenis manik dan menenun kuncir dari mereka. Ia menarik, kerana perhiasan pakaian besar dan besar kini berada di puncak populariti. Cuba sendiri, lebih baik manik-manik itu berbeza dalam bentuk, tetapi tidak terlalu berbeza dalam warna.

Bosan menonton lama? Adakah anda mahu pelbagai jenis? Sebelum membeli yang baru, anda boleh merosakkan yang lama. Untuk ini kita memerlukan jam tangan, sebaik-baiknya dengan tali kulit, dan selendang leher kecil.

Kami mengeluarkan dail dari jam, mengeluarkan tali dari satu sisi dan yang lain. Dalam dail, kami meletakkan pengikat dari tali. Di dalam lubang-lubang yang terhasil kita menyerahkan sapu tangan dari satu sisi dan yang lain, kita mengikatnya di tangan - kita mendapat gelang jam tangan yang sangat asli.

Begitu juga, anda boleh tampil dengan renda suede atau kulit, mengikat kuncir, melewati jam. Di dalam gelang, anda boleh menambah beberapa manik atau unsur hiasan lain.

Tetapi untuk mendapatkan perhiasan yang benar-benar asli, menjadikannya lebih pelbagai dan makna, masih perlu menguasai beberapa teknik. Untuk memulakan, anda perlu memutuskan apa yang anda ingin pelajari dan apa yang anda perlukan untuk ini.

Mungkin anda akan suka teknik bekerja dengan manik? Di pelbagai forum dan tapak tematik terdapat banyak skema tenunan - bermula dengan gelang mudah dan kompleks, berakhir dengan pelbagai rantai dan khairatnik. Anda perlu membeli sepasang gulungan memancing dan pelbagai beg dengan manik.

Dan mungkin anda suka macrame? Teknik ini sama seperti menenun dari manik, tetapi bahan permulaan adalah apa-apa benang dan tali: sutera, sintetik, linen, pita datar, dan sebagainya. Dalam macrame, perkara utama ialah knot dipilih dengan betul, kerana semua teknik itu adalah berdasarkan kepada mereka.

Terdapat teknik menarik dari tanah liat polimer. Industri ini dalam kraf rumah. Dari bahan ajaib seperti itu, anda boleh melakukan apa saja - anting-anting, cincin, liontin, rantai, patung dan banyak perhiasan yang cantik.

Untuk memulakan, anda perlu berhati-hati mempelajari semua yang anda perlukan semasa bekerja dengan tanah liat polimer, dan ini adalah warna yang hampir padankan, pisau perkeranian tajam, kerana anda tidak boleh menggunakan pisau dapur - ia tidak baik untuk kesihatan, pin rolling khas.

Semua ini hanya set alat yang minimum untuk bekerja dengan tanah liat itu sendiri, dan jika anda ingin membuat anting-anting atau manik-manik, anda memerlukan aksesori khas untuk mereka. Jadi belajar, baca dan buat perhiasan yang unik!

Ini semua kawan baik kita!

Berikut adalah gelang shamballa - yang mudah dan sangat cantik, mungkin, itu sebabnya mereka begitu popular. Dan saya telah melihat satu lagi versi gelang asal - bayi dari benang benang berwarna dengan warna. Dan anda tidak akan memberitahu, hiasan apa yang baik dari debu dibuat!

Seorang wanita selalu mahu kelihatan seperti "Tidak seperti orang lain." Dan perhiasan eksklusif yang dibuat oleh tangan sendiri tidak hanya akan membantu seorang wanita merasa istimewa, tetapi juga akan mencetuskan minat yang sesungguhnya di kalangan teman wanita. Dan untuk sesetengah orang, kerja seperti itu boleh menjadi tidak hanya hobi atau hiburan, tetapi juga cara pendapatan tambahan. Perkara utama ialah segala-galanya perlu dilakukan dengan selera.

Komen di laman web ini

Ulasan di laman web VKontakte

Apa yang patut dilihat dalam filem pada April 2018?

 • Ingin mengejutkan kekasih anda? Sediakan sup bir

 • Bagaimana jika tingkap plastik berpeluh dengan kuat?

 • Apa yang mesti dilihat bercuti di Heraklion?

 • Senarai sedatif yang paling berkesan

 • Bagaimana untuk menjaga janggut lelaki?

  Bagaimana cara membuat barang kemas anda dengan bahan berguna dan tanpa masalah?

  Fesyen yang berubah-ubah sekali lagi menjadi pandangan yang menguntungkan di kraftangan. Bengkok, tetapi itu sendiri - frasa ini lagi pada gelombang. Tetapi kenapa bengkok? Anda boleh melakukan segala-galanya dengan kemas dan cantik. Hiasan eksklusif akan menjadi kebanggaan mana-mana perempuan simpanan. Jadi, bagaimana untuk membuat barang kemas anda sendiri?

  Perhiasan tradisional dianggap perhiasan. Cincin, gelang, pendants, barrettes, kalung, anting-anting, ikat pinggang, pendants untuk telefon dan kunci - semua dan tidak untuk disenaraikan.

  Hiasan penulis di pedalaman menghormati pelayan wanita, dan rumah itu diberikan keperibadian. Decoupage, panel teknik, lukisan, karpet dan bedspread, mainan lembut dan anak patung Tilda - terdapat banyak pilihan.

  Hiasan rumah untuk percutian adalah bidang lain untuk pemakaian kebolehan mereka. Apatah lagi jika hiasan Tahun Baru. Fantasy hari ini tidak menghadkan apa-apa!

  Belum lama dahulu ada saatnya produk apa pun dari tangan mereka sendiri dianggap takdir orang miskin. Tetapi sekarang kerja manual, atau hand-pembantu rumah (buatan tangan), sekali lagi mengambil tempat yang layak. Dan ini benar: produk bersiri direplikasi mengikut satu template, jadi reka bentuk mereka adalah mudah dan primitif - jadi lebih mudah untuk mengulanginya berkali-kali. Tetapi melalui produk buatan tangan anda boleh berfungsi - ini adalah satu-satunya salinan, dan reka bentuknya adalah unik. Produk sedemikian menyimpan kehangatan tangan tukang, sebab itu mereka dihormati sebagai penulis.

  Sudah tentu, jika anda tahu bagaimana melakukan perkara yang indah, maka anda tidak boleh bercakap tentang manfaatnya. Perhiasan boleh dipakai dengan selamat pada hari biasa dan hari cuti, pelbagai produk akan menghiasi pedalaman, barang-barang berkualiti boleh disampaikan dengan selamat kepada saudara-mara, sahabat dan kenalan. Tetapi tidak semua karya manual benar-benar mengagumkan. Dan masih patut dilakukan.

  Pertama, apa-apa hobi berguna (jadi kata psikologi). Ia membolehkan kreativiti diri kreatif, mengembangkan rasa dan imaginasi. Kedua, menunjukkan kepada kanak-kanak cara membuat barang kemas sendiri, anda boleh bersenang-senang - mana-mana keluarga akan mendapat manfaat. Ketiganya, kerja manual, proses kreativitas membantu menghilangkan kebiasaan stres bagi penghuni kota. Dan oleh itu - kami berehat dengan keuntungan untuk tujuan!

  Untuk membuat perhiasan yang dibuat oleh diri sendiri, benar-benar menyenangkan mata dan menghangatkan hati, mereka perlu dicipta berdasarkan prinsip tiga "E": kebanggaan, eksklusif, mementingkan diri sendiri.

  Kebanggaan. Setiap sekeping buatan tangan hanya diwajibkan menjadi unik. Ini dicapai dengan pemilihan bahan-bahan yang tidak konvensional, sama ada dengan gabungan warna yang berani, atau dengan idea asal. Kecerahan dan kecemerlangan akan dibuat dengan tangan yang baik.

  Kecemerlangan. Model terbaik kelihatan seperti mereka dicipta mengikut idea asal mereka. Bermula pekerja mahir akan mendapat manfaat daripada idea-idea dari sumber bercetak dan Internet. Semua bermula dengan menyalin sampel siap. Peringkat seterusnya ialah pengenalan pelarasan kreatif kepada model yang telah siap. Sebaik sahaja anda ingin mencipta sesuatu yang anda sendiri, tampil dengan sesuatu yang baru - ini bermakna anda telah berkembang menjadi pangkat Guru.

  Ketuhanan. Kita tidak akan takut dengan perkataan ini. Dalam konteks kami, ia mempunyai makna yang positif. Ingatlah bahawa "ego" diterjemahkan semata-mata: "Saya". Jadi apa-apa perhiasan yang dicipta oleh tangan anda sendiri mesti sepadan dengan citarasa anda, keutamaan anda, dan akhirnya gaya anda. Kenapa perhiasan perkahwinan anda seperti orang lain? Mereka boleh dibuat unik, seperti anda!

  Untuk produk buatan tangan, pelbagai bahan tidak terhad pada prinsipnya. Secara kondusif kita membahagikannya kepada tiga kumpulan: bahan untuk hiasan, bahan-aksesoris, bahan untuk pangkalan. Pertimbangkan contoh perhiasan pakaian.

  Untuk hiasan yang kami gunakan:

  • manik,
  • semua jenis manik dari mana-mana bahan, apa-apa warna, apa-apa bentuk,
  • batu-batu yang berbeza geometri,
  • bulu dan ke bawah,
  • butang bentuk dan saiz yang berbeza,
  • gabus (dicat dengan cat dan lakuer lacquer membuat perhiasan dalam gaya cerita rakyat),
  • bahan semula jadi: kerang, ranting pokok dengan bentuk asal.

  Aksesori (iaitu pengikat dan bahan yang berkaitan):

  • Jarad dan pin,
  • Klip dan kunci,
  • Cincin dan karbohidrat,
  • Tubul dan penyumbat,
  • Penggantung logam.

  Anda boleh membeli semua ini di kedai khusus yang menjual barangan untuk barangan buatan tangan, atau di kedai-kedai seperti "Semua untuk menjahit."

  Asas perhiasan:

  • Pangkalan khas untuk cincin, anting-anting, gelang,
  • Rantai, reben, garis memancing, tali, dawai.

  Agar inspirasi muncul, lihat karya-karya ini. Banyak model boleh menggembirakan dan membangkitkan kreativiti.

  Hobi kegemaran akan mewujudkan mood yang baik dan imej yang unik.

  Sekiranya anda mendapati pepijat, sila pilih serpihan teks dan klik Ctrl + Enter.

  Petua 1: Bagaimana untuk membuat barang kemas anda sendiri

  • Bagaimana untuk membuat barang kemas anda sendiri
  • Bagaimana untuk membuat perhiasan dirasakan dari bulu dengan tangan anda sendiri
  • Bagaimana untuk membuat hiasan Tahun Baru dengan tangan anda sendiri yang diperbuat daripada kertas
  • Thread, kulit, garis memancing, gunting, manik, manik

  - Jangan cuba menggantung diri sebanyak mungkin dengan cincin atau pendants. Ini, pertama, akan kelihatan hodoh, dan kedua, akan membawa kesulitan dan ketidakselesaan.

  - Untuk memakai perhiasan buatan sendiri, hanya perlu tanpa kehadiran pada badan perhiasan dari bahan berharga.

  Langkah seterusnya tidak begitu sukar. Pada sekeping tali atau garisan kita menjahit warna manik yang berbeza. Juga, apabila membuat manik, kami menggunakan manik kecil untuk menjadikan perhiasan kami kelihatan lebih asli dan kuat. Kami cuba untuk seli memasukkan manik dan manik pada rentetan. Sebaik sahaja panjang manik yang diperlukan, kita mengikatnya di sepanjang tepi, dan potongannya dipotong.

  Petua 2: Cara membuat hiasan cantik

  • Bagi kalung anda akan memerlukan kristal besar (dari diameter 1.5 cm), manik dengan lubang besar, rhinestones kecil dengan lubang untuk menjahit. Anda boleh memilih warna untuk citarasa anda. Sebagai contoh, anda boleh mengambil kristal besar warna zamrud, kecil - warna perak, manik - warna hitam, biru, dan perak.

  Untuk membuat bingkai lebih besar, satu manik boleh ditambah ke setiap puncak dentikel di pinggir luar, dan satu lagi ditempatkan di antara mereka.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 35 = 43