Jadual dinding – 314167.info

Jadual dinding

Meja lipat di dapur

Pada masa ini, populariti yang luas diperolehi oleh pangsapuri studio, di mana dapur digabungkan dengan bilik. Dan di pangsapuri di mana ada dapur berasingan, beberapa orang boleh berbangga dengan saiznya yang besar. Kita perlu menguruskan untuk meletakkan semua perabot yang diperlukan di ruang kecil. Sudah jelas bahawa penjimatan ruang dalam kes ini adalah isu yang sangat penting.

Jadual dapur adalah, jika bukan utama, atribut perabot yang sangat penting. Tidak hairanlah ia dipanggil "hati" rumah, kerana di sini bahawa seluruh keluarga mengumpulkan dalam saat-saat kegembiraan dan kesedihan. Penyelesaian kekurangan ruang untuk meja sepenuhnya boleh menjadi keputusan untuk membeli meja lipat yang dipasang di dinding.

Meja lipat dipasang ke dinding. Dalam bentuk yang dipasang adalah bar nipis, bersebelahan dengannya. Dihancurkan - dengan mudah boleh menampung semua ahli keluarga. Perlu diingat bahawa jadual ini cukup mudah untuk membina diri anda.

Pilihan ini mempunyai beberapa kelebihan:

 • saiz padat - zadekorirovanny cara tertentu, jadual dalam bentuk dilipat tidak boleh dilihat sama sekali.
 • fungsi - bergantung kepada saiz dalam bentuk yang diperluas dapat menampung jumlah orang yang cukup banyak
 • penampilan yang bergaya - pengubahsuaian moden boleh dimuatkan dengan sempurna ke dalam dapur dalaman
 • kemudahan pembuatan dan pemasangan.

Apabila memilih pilihan ini, adalah perlu untuk membina bukan sahaja kawasan premis, tetapi juga bilangan orang yang saya mahu untuk menampung. Dan kemudian cari versi optimum saiz dan bentuk struktur, serta sesuai untuk reka bentuk dalaman.

 1. segi empat tepat - dianggap model yang paling popular. Mempunyai keupayaan yang baik. Mudah dihidangkan. Pilihan terbaik untuk keluarga yang sering menjadi tuan rumah tetamu
 2. persegi sesuai untuk keluarga tiga
 3. bulat - memerlukan ruang yang lebih berguna daripada segi segi empat tepat dan persegi, dalam 1,5-2 kali, walaupun selalu sesuai secara organik ke pedalaman. Ia dianggap selamat kerana kekurangan sudut
 4. Oval - menggabungkan kelebihan bentuk meja bulat dan segi empat tepat
 • Papan partikel dan MDF - bahan-bahan yang ringan, mempunyai kos yang agak rendah. Menamatkan penampilan bahan-bahan ini dapat menyerupai pokok. Walau bagaimanapun, DSP sangat toksik berbanding dengan MDF. MDF, pada gilirannya, dianggap sebagai bahan yang mudah terbakar, dengan risiko yang mungkin membakar objek dengan cepat, belum lagi kebakaran terbuka.
 • Pokok - bahan mesra alam. Beratnya cukup besar. Pilihan ini jauh lebih tahan lama daripada MDF dan chipboard.
 • Kaca juga pilihan yang mesra alam. Model yang diperbuat daripada kaca terbaja adalah tahan lama, tidak takut pada calar dan benjolan, tetapi agak mahal.

Jadual lipat yang cepat dan mudah boleh dilakukan seperti berikut. Untuk melakukan ini, anda memerlukan sokongan - tiga bilah yang disusun dalam segitiga, atas meja, plat asas untuk menetapkan atas meja, plat asas berbentuk t untuk menyokong sokongan, gelung rama-rama, pengikat dinding.

Sebagai pilihan - anda boleh melampirkan jadual atas ke ambang tingkap, jika tidak ada keraguan tentang fakta bahawa jadual mungkin berada di atas bateri. Dalam kes ini, ia akan sering dikaburkan. Untuk membuat udara beredar dengan baik, ada kemungkinan untuk membuat lubang di meja. Apabila jadual di atas bateri. Gunakan EAF sebagai bahan untuk pembuatannya tidak perlu untuk mengelakkan penyejatan bahan berbahaya. Pilihan yang lebih sesuai ialah MDF atau pelbagai jenis kayu.

Meja dapur dinding boleh berjaya disamarkan. Oleh itu, dengan isyarat tangan yang mudah, ia boleh menjadi cermin atau menjadi gambar. Dan boleh berjaya digabungkan dengan almari dapur.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Meja lipat dengan tudung ke dinding: berkenalan dengan kelebihan dan kepelbagaian spesies

Ruang kecil mengemukakan syarat khusus untuk perabot - di sini pada peringkat pertama mesti ada faktor seperti ergonomik. Itulah sebabnya, memilih meja untuk dapur kecil atau loggia, anda harus lebih suka padat, tetapi pada masa yang sama model berfungsi. Perwujudan yang sangat baik dari sifat-sifat ini - meja lipat dengan mengunci dinding. Apakah kelebihan keputusan sedemikian dan bagaimana untuk berjaya memilih model lipat untuk pedalaman anda - mengenai perkara ini.

Apakah jadual lipat?

Dalam bentuk yang dipasang, meja lipat adalah bar nipis, bukan hanya diletakkan dengan kemas di dinding, tetapi hampir bergabung dengannya. Apabila struktur dibentangkan, ia menjadi kaunter penuh, di belakang yang dapat menampung seluruh keluarga atau syarikat. Jadual ditetapkan pada sokongan berbentuk segi tiga atau berbentuk U khas.

Perabot sedemikian mempunyai beberapa kelebihan:

 1. Dimensi padat. Meja lipat boleh ditempatkan di mana-mana, walaupun bilik terkecil, sementara tidak sama sekali mengelakkan ruang. Anda bebas memilih mana-mana kawasan bilik, kerana anda tidak perlu menyesuaikan diri dengan konfigurasi model.
 2. Fungsi. Walaupun saiznya yang sederhana, perabotnya benar-benar praktikal dan memenuhi semua tugas langsungnya.
 3. Reka bentuk yang bergaya. Transformer meja lekonic harmoniously sesuai ke pedalaman, elegan melengkapkan ensemble reka bentuk.
 4. Kemudahan pemasangan. Oleh kerana jadual lipat sudah dijual dalam bentuk yang lengkap, semua orang boleh memasang perabot: pasangkan benda kerja ke dinding, laraskan kedudukannya, periksa bagaimana sokongan dan jadual atasnya berfungsi, dan kemudian gunakan gelung biasa dan skru untuk dilampirkan ke dinding. Untuk melaksanakan kerja ini, tiada alat khas atau pengetahuan khusus diperlukan.

Jika anda tidak mahu membelanjakan wang pada model yang sudah sedia, kumpulkan sendiri:

 • sediakan kaunter meja yang diperlukan dan menghiasnya mengikut citarasa anda;
 • beli di bar sokongan kedai pembinaan dan pasangkannya dengan gelung di bahagian bawah meja. Dan kemudian kes kecil - pemasangan ke dinding.

Kriteria untuk memilih meja lipat adalah banyak, tetapi kami akan memberi tumpuan kepada yang paling penting, yang secara langsung memberi kesan kepada kemudahan perabot. Faktor asas pertama adalah dimensi model dalam bentuk yang dibusuk. Pertimbangkan saiz atas meja berbanding dengan bukan sahaja kawasan bilik, tetapi juga bilangan orang yang akan berada di belakangnya pada masa yang sama.

Kriteria kedua adalah rupa: bentuk dan reka bentuk. Bentuk jadual boleh sangat berbeza, tetapi yang paling umum ialah empat pilihan berikut:

 • Square - model standard, yang paling mengingatkan meja makan biasa. Satu-satunya perbezaan adalah dengan ketiadaan kaki biasa. Pilihan terbaik untuk keluarga tiga.
 • segi empat tepat - model lipat yang paling popular, kerana ia adalah yang paling luas dan mudah: ia boleh mempunyai bilangan tempat duduk - bergantung kepada kawasan bilik anda, tetapi ruang hanya memerlukan ruang.
 • bulat - versi asal meja lipat, yang, walaupun memerlukan ruang yang lebih berguna daripada persegi panjang atau persegi, tetapi sesuai dengan baik ke ruang makan klasik.
 • Semicircular - lebih padat dari bulat, tetapi kurang luas, jadi untuk dapur sebagai meja makan, "setengah" ini tidak sesuai - hanya untuk loggia.

Bagi tekstur dan penyelesaian warna, tiada sekatan di sini - dari segi reka bentuk, model lipatan hampir sama baik dengan meja tradisional, jadi anda boleh dengan mudah mencari perabot untuk kawasan pedalaman anda.

Mengenai apa yang perlu dihentikan

Dan kriteria yang lebih penting untuk memilih meja flip adalah bahan dari mana ia dibuat. Kami mengesyorkan agar anda memberi perhatian kepada pilihan berikut.

MDF dan papan serpai. Bahan yang murah dan mudah dikendalikan dengan pilihan reka bentuk yang hampir tidak terhad. Plat boleh di veneer dan dilaminasi: yang pertama dalam penampilan mereka menyerupai kayu sebanyak mungkin, dan yang kedua dibezakan oleh pelbagai warna yang besar. Papan partikel dan MDF ringan dan sangat mudah dijaga. Tetapi panjang umur bahan tidak boleh dikatakan, kerana mereka tidak stabil terhadap pengaruh luar kimia dan mekanikal. Di samping itu, jadual seperti itu tidak dapat dipulihkan.

Pokoknya. Secara ekologi bersih, yang paling tahan lama dan pada masa yang sama bahan halus yang dapat menghiasi interior mana-mana dengan jenisnya sendiri. Ia tidak takut dengan kejutan mekanikal, tetapi di bawah keadaan rawatan dengan impregnasi pelindung - ia tidak meminjamkan dirinya kepada pengaruh negatif walaupun media kimia. Kelemahan meja lipat kayu adalah harga yang tinggi dan berat badan yang tinggi.

Kaca. Bahan yang cantik dan maksimal tahan lama yang sesuai dengan mana-mana kawasan moden. Jadual-jadual itu terbuat dari kaca marah, jadi mereka tidak takut pada benjolan dan goresan. Tetapi ia juga harus diperhatikan bahawa bahan ini berat, sejuk dan agak mahal.

Majlis. Sokongan yang terbaik dibeli dari kayu atau logam - bahan-bahan ini lebih kuat daripada chipboard, MDF dan kaca, supaya mereka dapat menjamin pembinaan kestabilan dan kebolehpercayaan yang diperlukan.

Kini, anda tahu bahawa meja lipat dengan mengunci dinding dapat berupa bentuk, saiz dan tekstur - mengambil kira ciri-ciri yang disebutkan di atas agar tidak keliru dalam pelbagai jenis dan memilih perabot yang benar-benar berkualiti tinggi untuk dapur kecil anda atau loggia.

Pengubah meja lipat

Apakah jadual lipat? Ia adalah permukaan yang boleh berada dalam keadaan menegak dan mendatar.

Jadual, walaupun kecil, menempati tempat yang baik di dalam bilik, dan keinginan untuk menyusun ruang menolak menggunakan permukaan dinding kosong. Jika kita menganggapnya sebagai jadual atas sokongan: betapa sedikit ruang yang akan ditempatkan secara menegak, dengan syarat kaki dilipat bersama-sama? Sudah tentu idea ini bukanlah sesuatu yang baru dan seni transformasi meja tidak hanya digunakan oleh datuk-nenek kita, tetapi oleh datuk-nenek yang hebat. Dan melangkaui abad lamanya reka bentuk telah mengalami kedua-dua perubahan konstruktif dan gaya. Hari ini kita dapat melihat pilihan kaya jadual tukaran boleh tukar untuk sebarang tujuan dan premis.

Meja lipat transformer untuk dapur

Jika pada abad yang lalu, arah utama jadual lipat ialah setiausaha dan meja kopi, kini kebanyakannya permukaan makan. Keluarga moden dengan purata penghasilan dapur yang besar, 20 meter persegi atau lebih, hanya boleh bermimpi, tetapi dalam amalannya perlu untuk unggul: letakkan sebanyak mungkin di dapur, mengambil ruang yang sedikit sebanyak mungkin. Di pedalaman dapur rata 5-10 meter persegi. meter semakin muncul meja lipat.

Meja lipat dinding boleh dipasang untuk membentuk rak sempit, dan boleh sepenuhnya bergabung dengan dinding. Saiz mereka dalam bentuk terbentang juga sangat berbeza: dari meja teh untuk 1-2 orang ke meja bersaiz penuh untuk 6-10 orang. Untuk perkiraan permukaan flip, tiada syarat diperlukan, kecuali atas sebab-sebab yang mudah. Dalam urat ini, penerbangan fantasi tidak terhad:

Meja dapur lipat boleh diletakkan terus pada radiator. Selain memoles bateri, ia akan mengawal suhu di dapur. Tetapi kita mesti ingat bahawa bateri tidak boleh ditutup sepenuhnya, jika tidak ia akan memanaskan meja dan memanaskan bilik dengan buruk. Walau apa pun, anda perlu menyediakan saluran pengudaraan di rak atas dan di sisi.

Jadual pengubah seperti ini boleh menjadi penerusan mudah alih pemotongan: di sepanjang jendela, permukaan tambahan di sink, meja untuk pai penyejuk atau kaunter bar. Ia semua bergantung kepada keperluan anda.

Dan jika anda mempunyai pintu yang panjang di dapur, maka sudut boleh mempunyai meja teh lipat.

Pilihan yang sangat popular adalah meja di Kesatuan Soviet dengan dua permukaan berengsel. Pada masa yang biasa, pengubah seperti ini lebih dekat ke dinding atau di sudut dan berfungsi sebagai permukaan untuk menggosok debu, tetapi pada semua cuti adalah kuku yang sangat diperlukan, lebih tepatnya meja. Pereka moden memuktamadkan idea itu (yang ia minta) dengan mendefinisikan buku meja di dapur (dengan reka bentuk yang sesuai) dan menggantikan tempat rak di tempat duduk untuk kerusi lipat, dengan itu menjadikannya transformator meja dengan kerusi. Anda boleh menyesuaikan saiznya dengan mengangkat satu atau dua "sayap".

Penyelesaian yang sangat menarik untuk dapur adalah sampel seterusnya. Meja meja pengubah tiga dalam satu. Cip di meja ini bukan satu tetapi dua meja bersembunyi di dinding! Pertama, buang meja kecil, dan jika anda memerlukan kawasan yang besar, buang kembali yang kedua, yang diluruskan untuk yang kecil. Di dalam keadaan yang dilipat, pembinaan di dinding pada tebal memerlukan 3-4 cm. Mekanisme ini juga digunakan untuk gambar meja.

Fungsi yang sama mempunyai meja lipat dinding dengan meja kaki meja pegun.

Meja lipat untuk ruang tamu

Dalam perjuangan untuk ruang, bukan sahaja dapur mengambil bahagian, tetapi juga ruang tamu. Di samping itu, pengedaran besar-besaran komputer untuk rumah menyebabkan keperluan untuk menempatkan pekerjaan untuk hampir semua ahli keluarga. Dan trend perkembangan hobi: kerja jahitan, model, dll, juga memerlukan tempat yang lengkap dan dalam kebanyakan kes dengan penyertaan meja. Dalam keadaan ini, pengubah perabot tidak boleh digantikan.

Kabinet dinding dengan pintu lipat atas

Ini jauh dari idea baru, tetapi, walaupun lebih penting daripada sebelumnya. Sudah tentu, di atas meja itu, anda tidak boleh meletakkan monitor dan pembesar suara yang besar, tetapi ia agak sesuai untuk komputer riba. Dalam kes ini, untuk tempat kerja rumah akan memerlukan kawasan minimum.

Dan jika anda memasukkan fantasi, maka ruang kerja kecil ini boleh ditandai, baik di koridor dan di dapur.

Versi ini lebih besar, tetapi lebih berfungsi. Rak terbuka meja ini sentiasa tersedia, dan kehadiran tempat di bawah dua kerusi lipat meningkatkan kepadatan struktur. Di samping itu, meja lipat dibentangkan dalam kaunter bar jenis dan ada pendekatan ke atas meja dari tiga pihak, yang memungkinkan untuk membawanya ke belakang bukan satu, tetapi dua untuk bekerja untuk komputer riba atau untuk komunikasi.

Ia boleh dianggap sebagai desktop sepenuhnya dengan komputer desktop. Dalam keadaan berkumpul, ia kelihatan seperti kabinet kecil, dan satu dekomerasi - meja komputer klasik.

Ini adalah laci dada, digabungkan dengan kabinet menegak dengan pintu lipat. Ciptaan yang sangat lama dan praktikal, secara senyap-senyap berpaut ke bahagian dalam bilik tidur. Sudah tentu, ini lebih dekat dengan pilihan wanita, tetapi seorang wanita kini perlu mempunyai "tempatnya".

Jadual lipat pada prinsip akordion

Ini adalah mekanisme yang sama di mana gambar-gambar berasaskan, hanya kelihatan lebih sederhana, tanpa poster dan cermin, tetapi dengan fasad biasa di belakang yang loker berfungsi tersembunyi.

Di sini ia adalah bilik penuh, almari pakaian atau pantri. Selalunya, meja di dalamnya sempit dan panjang dan berfungsi untuk pakaian penyetrikaan, untuk menjahit atau memotong dan untuk pemasangan barang dan produk.

Reka bentuk ini sudah menjadi kompleks pelbagai fungsi dengan fungsi siang dan malam.

By the way, katil-katil itu sendiri adalah berdasarkan kepada prinsip lipat, ia juga dipanggil katil lipat. Dan pengubah meja, yang, secara praktikalnya tidak menduduki ruang, adalah penyelesaian logik untuk reka bentuk sedemikian. Sekarang, tidak kira betapa kecil ruang hidup, ia boleh menjadi mudah untuk kewujudan.

Meja lipat untuk mana-mana bilik

Sebagai kesimpulan, saya ingin mengatakan bahawa permukaan flip - jadual tambahan atau rak ini akan sesuai di mana-mana bilik dan untuk apa-apa tujuan, sama ada bilik kanak-kanak, bilik mandi atau tandas. Dengan itu, anda boleh mengaturkan zon keselesaan dan berehat di mana-mana, ia boleh menjadi permukaan kerja rizab dan pembantu bermusim (contohnya untuk anak benih). Ia menyelesaikan masalah untuk memperbaiki bilik walaupun sangat kecil, seperti balkoni, bilik simpanan, dan sebagainya.

Jadual pengubah lipatan: 2 komen

Bolehkah anda memberi nama model jadual makan pengubah tiga dalam satu, yang digambarkan di sini dalam gambar?

Di manakah mungkin untuk membeli "Meja yang diikat pada prinsip akordion"?

Tambah komen Balas balasan

 • Katil
 • Kes, rak
 • Sofas
 • Jadual, kerusi
 • Rak, laci
 • Perabot dapur
 • Dewan masuk
 • Dapur
 • Kanak-kanak
 • Bilik tidur
 • Ruang tamu
 • Rak berada di atas meja. Idea dan gambar

  Rak di atas meja - ini adalah cara lain untuk menstratkan perkara dan meletakkannya supaya mereka n.

  Jadual transformer jurnal-makan tengah hari: pilihan

  Transformer yang sangat mudah dan menarik - majalah dan meja makan. Ia baik untuk pihak kecil.

  Pengubah tilam kerusi berlengan

  Transformer tilam kerusi - perabot pelbagai fungsi, membolehkan ia terletak di atasnya, seperti sid.

  Penggantung kerusi atau rak

  Bolehkah ada kerusi dengan penyangkut mantel atau penyangkut kerusi? Masih boleh! Saya tidak tahu orang yang tidak.

  Peti petak mengisi: di lorong, bilik tidur, dan sebagainya. Foto

  Mengisi almari dengan kelengkapan dan mekanisme moden menjadikannya lebih pelbagai dan lebih daripada.

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  4 + 3 =