Jubin bilik mandi di bilik mandi

Jubin bilik mandi di bilik mandi

Pilih jubin

Program untuk mewujudkan projek reka bentuk anda sendiri adalah peluang yang unik dalam beberapa minit sahaja di laman web kami untuk menguruskan apa-apa koleksi jubin di dinding dan lantai profesional, membuat reka bentuk untuk citarasa anda dan membincangkannya dalam persekitaran rumah yang santai.

Akibatnya, anda akan menerima:

- Projek 3d premis anda

- pengimbasan dinding untuk kerja-kerja meletakkan

- pengiraan bilangan jubin

- pengiraan kos pesanan, dengan mengambil kira khas diskaun 3%.

Untuk membuat projek reka bentuk, pilih jubin yang sesuai dengan anda untuk semua parameter (contohnya, menggunakan penapis), dan tekan butang "buat susun atur 3-d" bahagian bawah halaman.

1

Sebelum bekerja dengan program susun atur jubin 3d, kami mengesyorkan agar anda membaca manual tersebut.

Pengiraan talian jubin bilik mandi

Kadang-kadang sangat sukar untuk membayangkan bagaimana bilik mandi anda akan kelihatan selepas pembaikan. Ramai orang, kerana pola pikir, tidak dapat melihat jubin, bayangkan bagaimana ia akan kelihatan di dalam bilik. Sudah tentu, anda boleh melihat pilihan untuk pedalaman yang ditawarkan oleh pereka pengeluar dan membuat satu-ke-satu. Tetapi pilihan ini sering tidak sesuai, kerana premis dalam reka bentuk dalaman jarang dalam saiz dan bentuk bertepatan dengan bilik mandi yang sebenar dan khas.

Bagaimana untuk memahami, jubin ini atau itu akan sesuai dengan anda, atau tidak? Pilihan satu - untuk bersetuju dengan pertemuan dengan perancang di salah satu kedai. Dengan bantuan program khusus, mengikut saiz anda, anda akan membuat tata letak maya jubin. Dari minus - anda perlu membeli jubin di kedai ini, anda menghabiskan banyak masa dengan pereka, kerana orang jarang memahami satu sama lain dari perkataan pertama. Dan lebih banyak jubin pilihan yang anda sedang mempertimbangkan - semakin banyak masa yang anda akan habiskan.

Pilihan kedua adalah untuk belajar bagaimana untuk bekerja dengan program-program untuk meletakkan jubin. Malangnya, program itu dibayar sepenuhnya, dan ia boleh mengambil banyak masa untuk mengkaji mereka.

Pilihan ketiga ialah menggunakan perkhidmatan kami untuk susun atur jubin bebas. Ia benar-benar percuma, ia bukan sahaja dapat menggambarkan kombinasi warna jubin, tetapi juga secara terperinci untuk mengira bilangan yang diperlukan, dengan mengambil kira simpanan dalam menjinakkan jubin. Mengenai bagaimana membuat susun atur jubin dalam perkhidmatan ini, kami akan memberitahu pada halaman ini.

  • Dimensi semua dinding di dalam bilik
  • Saiz pintu. Jika pintu dipasang, kemudian lebar daun pintu anda perlu tambah 10cm, hingga ketinggian 5cm.
  • Saiz mandi. Panjangnya biasanya bersamaan dengan panjang dinding yang mandi di sebelahnya. Ia juga memerlukan lebar dan ketinggian. Ketinggian mandi biasanya disesuaikan dengan kaki, jadi anda perlu menentukan ketinggian yang dikehendaki.
  • Koleksi jubin.

Pergi ke halaman koleksi yang susun aturnya. Cari butang "Buat susun atur" pada halaman dan klik. Program untuk membuat susun atur jubin akan dilancarkan.

Di bahagian atas tab terletak, di mana butang kawalan dan tetapan dikumpulkan.

Pada tab "Tetapan bilik", klik butang. Kotak dialog muncul membolehkan anda memasukkan tetapan saiz bilik. Ambil perhatian bahawa jika anda menukar tetapan ini, semua data yang dimasukkan akan ditetapkan semula. Oleh itu, anda mesti memasukkannya pada permulaan kerja dengan perkhidmatan susun atur. Apabila anda memasuki dimensi bilik di kawasan kerja, dinding bilik akan dipaparkan mengikut dimensi yang dimasukkan. Selepas menetapkan dimensi, gunakan butang zum untuk meningkatkan atau mengurangkan skala susun atur untuk saiz skrin untuk kesinambungan kerja yang selesa dengan susun atur.

Pada tab "Objek di bilik" anda boleh meletakkan mandi, basuh, cermin, pintu di bilik anda. Apabila anda mengklik pada ikon dengan imej objek, kotak dialog untuk memasukkan dimensi dan kedudukan objek di dalam bilik akan terbuka. Hasil input akan dipaparkan di kawasan kerja tata letak.

Pada tab "Tile", anda boleh menggerakkan grid meletakkan jubin, mengubah arah meletakkan (secara menegak, mendatar), memasang sekatan dan mozek. Saiz sel grid pengiraan secara automatik dikira berdasarkan saiz jubin asas.

  • Arah susun atur (secara menegak atau mendatar)

Ubin boleh diletakkan sebagai "berbaring", dan "berdiri", jika ia membolehkan lukisan elemen hiasan dan saiz sekatan. Untuk menukar arah perhitungan, klik pada gambar dinding di mana anda ingin menukar arah pengiraan, dan kemudian klik pada butang pertama di baris dengan gambar kedua anak panah. Jika anda perlu menukar arah pengiraan pada semua dinding, kemudian lakukan operasi ini untuk setiap dinding.

Peletakan jubin yang indah melibatkan jubin seragam jubin di sebelah kiri dan kanan, memusatkan unsur-unsur hiasan, menyesuaikan jahitan hingga ketinggian pemasangan mandi dan banyak lagi. Anda boleh melakukan semua ini dengan mengaktifkan dinding dengan klik mouse pada imejnya, dan kemudian menggunakan butang dengan imej anak panah (). Arahan gambar anak panah menunjukkan cara mana grid akan dipindahkan. Langkah peralihan adalah 1 cm.

Sempadan adalah unsur hiasan sempit, biasanya dipasang untuk peralihan harmoni antara jubin warna yang berbeza, serta untuk zon ruangan. Pemasangan sekat dalam dinding tunggal haruslah panjang atau ketinggian dinding penuh, jika tidak, geometri lapisan jubin akan diimbangi, yang sangat jelek. Pembatasan ditetapkan dengan menekan butang c untuk memaparkan dua garis tegak menegak (untuk menegak,) atau garis mendatar (). Menekan butang tersebut membuka kotak dialog di mana anda mula-mula pilih jumlah dinding di mana anda mahu untuk memasang membendung, maka senarai sempadan yang ada - sempadan, dan kemudian menggunakan butang dengan imej ke atas dan ke bawah anak panah bergerak siri dengan sempadan atas atau di bawah. Apabila memasang mozek (butang) disediakan untuk menetapkan lebar beberapa mosaik.

Pada tab "Layout", anda menetapkan jubin di dinding anda, diedit pada langkah-langkah sebelumnya. Butiran lanjut tentang keupayaan langkah ini dan kawalan:

  • Perubahan jahitan

Untuk meningkatkan persepsi visual susun atur, anda boleh menukar warna jahitan interlace. Untuk menukar, klik pada butang "Warna Seam", dan dalam dialog yang muncul, pilih warna yang dikehendaki. Malangnya, warna lipit tidak boleh diubah untuk baris individu atau jubin. Hasilnya anda akan segera melihat di ruang kerja.

Untuk meningkatkan persepsi visual tata letak, anda boleh menukar warna latar belakang dinding. Sebagai contoh, apabila jubin mempunyai warna kelabu monokrom, sukar untuk melihat tempat di mana anda tidak memasang jubin. Jika anda menukar warna latar ke warna yang lebih gelap atau lebih ringan, anda akan segera melihat kawasan paparan kosong. Untuk menukar, klik butang "Warna Latar", dan dalam dialog yang muncul, pilih warna yang dikehendaki.

Untuk memilih jubin yang anda mahu letakkan, klik butang "Pemilihan Tile". Kotak dialog akan dibuka, di mana imej jubin akan diletakkan. Untuk kemudahan, jubin dipisahkan oleh tab jubin dengan nama-nama jenis - Normal (asas, latar belakang) decors jubin - jubin bercorak dan Panel - set jubin dengan corak, bersama-sama membentuk corak siap atau komposisi. Pilihan jubin dibuat oleh klik mouse pada imej. Gerbang yang dipilih dipaparkan di bahagian atas khidmat.

Dalam sesetengah kes, adalah perlu untuk menentukan dengan betul arah meletakkan jubin dengan corak dermakan corak yang indah. Untuk tujuan ini, pilihan membuang jubin sebanyak 180 darjah disediakan. Di bahagian atas khidmat terdapat kotak centang dengan tulisan "Flip" (kotak centang / kotak burung). Dengan pilihan yang dibolehkan, semua jubin yang akan dipasang akan terbalik 180 darjah berbanding dengan imejnya.

Memilih jubin, hanya gerakkan tetikus ke atas dinding di mana anda hendak memasang jubin. Di tempat yang betul, klik tetikus, imej jubin akan dipasang di tempat ini. Untuk membatalkan pemasangan, klik di sini sekali lagi - jubin akan dikeluarkan.

Selain paparan visual lokasi jubin di dinding, perkhidmatan juga mengira bilangan jubin yang digunakan. Dan, jika, bergantung pada tetapan penyemak imbas, terdapat kemungkinan penyimpangan sedikit imej, pengiraan sepenuhnya berdasarkan pengiraan matematik bagi koordinat setiap objek. Anda boleh melihat pengiraan dengan mengklik pada butang "Tunjukkan pengiraan" di sudut kanan atas. Hasilnya akan dipaparkan dalam jadual ringkasan di bawah imej dinding. Jadual ini mengandungi maklumat mengenai bilangan keseluruhan jubin (C) yang dipotong secara vertikal (Pg), secara mendatar (Pr), dipotong dua pesawat (Pgg), kawasan peletakan sebenar, jumlah yang diperlukan untuk pengiraan.

Jika anda mempunyai masalah dengan membuat susun atur - anda boleh menghubungi kami untuk bantuan, kami akan menjawab anda:

Program terbaik untuk meletakkan jubin

Dalam proses pembaikan, banyak yang dihadapi dengan keperluan bukan sahaja untuk memilih jubin yang betul, tetapi juga untuk memilih cara tata letaknya. Di samping itu, adalah perlu untuk menentukan kos bahan dan kuantiti. Ini mengambil masa yang sangat lama. Di samping itu, untuk memikirkan reka bentuk bilik mandi, dapur atau tandas tidak begitu mudah. Adakah mungkin untuk memudahkan proses itu? Pada masa ini tidak ada satu program untuk meletakkan jubin. Perisian sedemikian membolehkan anda membuat projek dalam mod 3D dan menilai secara visual dalaman siap sedia. Di samping itu, banyak aplikasi membolehkan anda mengira semua kos, serta mensimulasikan cara susun atur yang berlainan. Inilah senarai perisian yang paling popular.

Ini adalah aplikasi yang paling popular. Ia telah dibangunkan oleh organisasi "Kompas Studio" LLC. Program ini berguna bukan sahaja bagi mereka yang terlibat secara profesional dalam kerja-kerja penamat, tetapi juga untuk pengguna biasa yang telah merancang pembaikan. Dengan aplikasi ini, anda bukan sahaja boleh memilih warna dan kaedah meletakkan jubin, tetapi untuk menjalankan semua pengiraan yang diperlukan, dan juga mengira jumlah jubin yang diperlukan untuk lantai atau dinding di bilik mandi, tandas atau dapur.

Program "Tile 6.0" mempunyai antara muka yang mudah dan intuitif. Jika perlu, anda boleh membuat imej 3D. Untuk melakukan ini, nyatakan dimensi sebenar bilik, lokasi niche, tingkap, pintu dan barang kebersihan. Aplikasi ini membolehkan anda memilih teduh untuk jubin, dengan mengambil kira pencahayaan. Hasil selesai boleh disimpan dan dicetak. Ini akan memudahkan kerja dalam proses meletakkan jubin. Di samping itu, perisian ini membolehkan anda mencetak invois dan invois. Fungsi-fungsi ini akan menjadi relevan bagi pekerja kedai khusus.

Program "Tile 6.0" tersedia untuk semua pengguna, tetapi hanya dalam versi percubaan. Ini adalah perisian biasa. Versi penuh aplikasi boleh dibeli hanya dengan membayar. Kos perisian adalah lebih daripada 2 ribu rubel.

Perlu diingatkan bahawa versi demo mempunyai kelemahan yang signifikan. Pengguna tidak mempunyai peluang untuk menyelamatkan projek siap, dan juga menambah katalog sumber dengan tekstur baru. Di samping itu, buku rujukan tertentu tidak dipaparkan dalam versi percubaan. Peluang berkembang dengan ketara selepas pemerolehan program berlesen.

Program ini untuk meletakkan jubin telah dibangunkan oleh InterProject9raquo; (Ukraine). Perisian ini direka untuk pengiraan kerja dalaman yang berkaitan dengan lapisan permukaan. Dalam kalangan profesional, aplikasi "Arkulyator 7.01" sangat popular. Lagipun, editor grafik tidak hanya mengira penggunaan jubin, tetapi juga bilangan panel hiasan, kertas dinding, linoleum, lamina dan lapisan lain yang diperlukan.

Program untuk meletakkan jubin "Arkulyator 7.01" tidak dapat memukul pengguna dengan kesan yang realistik. Walau bagaimanapun, permohonan itu mempunyai merit yang tidak disenangi - ketepatan dan ketepatan pengiraan. Inilah yang membuatkan program begitu popular. Di samping itu, perisian ini serasi dengan banyak sistem operasi dan memerlukan sedikit ruang pada cakera keras: kira-kira 930 KB. Antara muka aplikasi akan difahami walaupun untuk pemula.

Program jubin susun atur "Compass 3D V12" adalah aplikasi percuma yang mempunyai fungsi terhad. Perisian ini telah dibangunkan untuk pemodelan 3D sebarang spesifikasi, serta butiran kerumitan tertentu. Sebagai tambahan kepada fungsi utama, program "Compass 3D V12" membolehkan anda memilih pilihan susun atur untuk jubin. Di sini terdapat skim siap pakai, yang mengambil kira bukan sahaja saiz premis, tetapi juga parameter jubin itu sendiri.

Sudah tentu, versi percuma aplikasi dikurangkan dengan ketara dalam fungsinya. Walau bagaimanapun, sudah cukup untuk mengenali peringkat utama perisian dan berfikir tentang membeli lesen. Harus diingat bahawa tempoh penggunaan percuma program ini tidak terhad pada masa. Aplikasi "Compass 3D V12" akan berguna bukan sahaja untuk pereka profesional, tetapi juga untuk mereka yang hanya ingin membuat bahagian dalaman asal di bilik mandi, tandas atau dapur. Walau bagaimanapun, untuk pemula perisian sedemikian akan sedikit sukar untuk menguasai kali pertama. Pada cakera keras, program sebegini untuk meletakkan jubin hanya memerlukan 320 mb. Untuk berfungsi dengan aplikasi memerlukan sedikit RAM.

Ini adalah satu lagi program popular untuk mengira susun atur jubin, yang benar-benar bebas dan mempunyai banyak kelebihan. Dengan aplikasi ini, anda bukan sahaja boleh membuat reka bentuk permukaan di dalam bangunan, tetapi juga ambil perhatian bahawa tempat-tempat di mana paip dan perabot akan dipasang. Lembut membolehkan anda mengira jumlah anggaran yang diperlukan untuk membaiki bilik mandi, tandas atau dapur. Program PRO100 sangat sering digunakan untuk membuat reka bentuk pangsapuri.

Lembut membolehkan anda membuat gambar dalam 3D. Pada masa yang sama, pengguna mempunyai keupayaan untuk mengawal penyelesaian warna, keamatan bayang-bayang dan tahap pencahayaan. Aplikasi PRO100 bukan sekadar alat bantu tambahan. Lembut mempunyai pelbagai ciri yang agak luas. Buat projek anda bukan sahaja dapat pereka profesional, tetapi juga pengguna biasa.

Perlu diingat bahawa program sebegini untuk meletakkan jubin dipersembahkan secara percuma, dan jika perlu, anda boleh mencari dan memuat turun perpustakaan tekstur siap sedia dan alat. Tetapi kelebihan yang paling penting dalam aplikasi adalah keupayaan untuk mengira pada semua peringkat penciptaan projek semua kos pembaikan, dengan mengambil kira bukan sahaja bahan penamat, tetapi juga perabot.

Lampiran VIsoft Premium v.2007

VIsoft Premium v.2007 adalah program yang membolehkan anda untuk bukan sahaja membuat projek, tetapi juga menilai secara visual kelebihan jubin tertentu. Perisian ini membolehkan anda membuat imej 3D. Untuk operasi normal aplikasi, anda mesti menentukan semua parameter bilik, yang menunjukkan perimeter dinding dan ketinggian siling. Selepas itu, anda boleh memilih pilihan jubin seramik. Menggunakan aplikasi, anda boleh mengira beberapa susun atur untuk jubin. Pada masa yang sama, projek siap boleh dilihat dari sudut pandangan mana-mana.

VIsoft Premium v.2007 Program ini membolehkan pengguna untuk memilih dinding pilihan, siling dan lantai yang paling mahal, mencetak dan memberikannya kepada orang yang akan melaksanakan pembelian dan pemasangan jubin. Perlu diperhatikan bahawa perisian ini tersedia dalam bahasa Rusia dan mempunyai antara muka yang mudah. Aplikasi ini boleh digunakan bukan sahaja oleh profesional, tetapi juga oleh pengguna biasa yang tidak mempunyai kemahiran khusus.

Faedah VIsoft Premium v.2007

Perkara yang paling sukar diperbaiki adalah tata letak jubin di bilik mandi. Program ini membolehkan anda membuat projek secara percuma dan memilih penyelesaian warna. Antara kelebihan VIsoft Premium v.2007 ialah:

  1. Perpustakaan menyeluruh permohonan itu, yang mengandungi koleksi jubin, yang termasuk produk dari lebih daripada 340 pengeluar.
  2. Antara muka yang jelas dan mudah.
  3. Keupayaan untuk menilai secara visual projek dalam 3D.
  4. Perisian sedemikian sesuai bukan sahaja untuk mewujudkan projek yang rumit oleh para profesional, tetapi juga untuk kegunaan rumah.

Setiap aplikasi mempunyai kelebihan tersendiri. Tetapi banyak daripada mereka mempunyai kelebihan utama - keupayaan untuk mengira semua kos, serta memilih susun atur dan skema warna yang sesuai.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4