Jubin untuk jalan

Jubin untuk jalan

Ubin untuk jalan-jalan adalah beku: jenis dan ciri-cirinya

Sekiranya anda permukaan mana-mana permukaan di jalan dengan jubin biasa, maka tidak ada yang baik akan datang - fros pertama akan merobek selain bahan penamat yang mahal jika tidak dalam kepingan, maka pada separuh tepat. Semua hygroscopicity jubin konvensional adalah disebabkan oleh hygroscopicity jubin biasa - ia menyerap air, yang apabila diperluaskan membeku dan hanya air mata jubin yang terpisah. Untuk mengelakkan ini berlaku, dan kemudian tidak ada kasihan untuk wang yang dibelanjakan untuk sia-sia, untuk menyelesaikan jalan anda perlu menggunakan jubin khas, yang akan dibincangkan dalam artikel ini. Bersama-sama dengan tapak stroisovety.org, kami akan menangani isu apa yang merupakan jubin tahan fros untuk jalan - kami akan mengkaji jenisnya dan mengenali ciri-ciri utama.

Foto ubin jalan tanpa jubin bukan slip

Jubin untuk jalan adalah beku: apa rahasianya

Cukup aneh, tetapi rahsia, terima kasih kepada jubin tahan fros untuk teres mengalami perubahan suhu tajam, adalah hygroscopicity minimum - ia praktikal tidak menyerap kelembapan, dan untuk itu ada sekurang-kurangnya dua sebab yang baik.

 1. Ketumpatan bahan - dalam kebanyakan kes, jubin seperti dalam proses pembuatan adalah tertekan dengan tekanan tinggi. Komposisi asalnya dimampatkan sedemikian rupa sehingga hampir tidak ada mikrofoid yang biasanya menarik air ke dalam dirinya sendiri.
 2. Bahan itu sendiri. Dalam kebanyakan kes, jubin tahan fros diperbuat daripada stoneware porselin. Kebanyakan komposisi awal adalah granit kecil yang, tidak seperti tanah liat itu sendiri, tidak mempunyai sifat hygroscopicity sama sekali.
 3. Titik ketiga, atau sebaliknya rahsia, berkat yang jubin mempunyai keupayaan untuk menahan perubahan mendadak dalam suhu, adalah sayu khas. Ia digunakan kedua-dua dari depan dan dari bahagian belakang jubin - secara semulajadi, ia adalah kualiti yang lebih baik dengan bahagian depan dan mempunyai paparan hiasan, dan dengan purl sedikit lebih teruk. Adalah difahami, bahagian belakang hiasan diperlukan - sifat pemendapan kelembapan penting di sini dan tidak lebih.

Jubin untuk foto tahan fros jalan

Ia adalah tiga saat yang memerlukan jubin lantai tahan fros. Terima kasih kepada mereka, dia mendapat semua sifatnya, yang, secara kebetulan, tidak begitu sedikit - mereka semua datang ke jubin bersama-sama dengan keupayaan untuk menahan beku.

Jubin tahan fros seramik: kebaikan dan keburukan

Jadi untuk kelebihan datang ke jubin bersama-sama dengan keupayaan untuk menahan suhu rendah?

 1. Membuat kemasan permukaan di jalan, anda boleh bergantung kepada fakta bahawa jubin tidak pecah walaupun dengan fros empat puluh darjah. Selain itu, fros tidak menjejaskan ciri kekuatannya - di bawah pengaruhnya jubin tidak menjadi rapuh. Anda boleh mengatakan bahawa ia tidak mengubah ciri-cirinya sama sekali - dengan baik, atau hampir tidak mengubahnya. Sekalipun anda menjatuhkan tukul di atasnya atau mengetuknya dengan lekap untuk menghancurkan ais, anda tidak akan merosakkannya - secara semulajadi, jika ia diletakkan dengan betul, mengikut semua norma dan keperluan.
 2. Bersama-sama dengan penentangan terhadap suhu negatif, jubin tahan fros luar juga mendapat keupayaan untuk menahan calar - walaupun anda ingin menggaruknya dengan kuku khusus, anda tidak akan berjaya. Maksimum yang akan kekal di permukaan jubin adalah jalur yang cukup mudah dihapuskan dengan jari atau kain basah.
 3. Bersama-sama dengan penentangan terhadap beku, jubin ini, sebagai peraturan, menerima dan keupayaan untuk menahan suhu tambah tinggi. Secara umum, julat suhunya cukup lebar - dalam kebanyakan kes jubin itu boleh dikendalikan pada suhu dari + 60 ° C hingga -50 ° C. Setuju, dalam hal ini jubin jenis ini boleh dipanggil sejagat.

Jubin untuk foto teres tahan fros teras

Kelebihan penting dari jubin berkualiti ini adalah keramahan alam sekitar. Walaupun terdapat bahan tambahan yang tidak menentu di dalamnya, mereka tidak dapat keluar, kerana mereka dipegang oleh semua lapisan dengan lapisan sayu. Sekiranya kita bercakap mengenai kelemahan yang terdapat jubin tahan genting, maka di sini adalah mungkin untuk membezakan hanya kosnya, yang melebihi harga ubin seramik konvensional dengan beberapa kali. Pada dasarnya, harganya membenarkan dirinya untuk jangka masa operasi yang lama.

Jubin tahan fros luar: kriteria pemilihan

Secara umum, pilihan jubin jalan tidak sukar, dan sebelum membelinya, anda perlu memberi perhatian kepada beberapa perkara. Yang paling penting ialah kekasaran permukaan, yang menentukan kawasan pemakaian jubin. Dalam hal ini, semua jubin jalan yang sedia ada boleh dibahagikan kepada dua kumpulan besar - jubin biasa dan apa yang dipanggil jubin tahan tahan fros bukan jalan. Yang terakhir menunjukkan dirinya dengan baik di hadapan, atau lebih tepatnya eksploitasi jeti yang sudah dipenuhi, ambang, langkah dan teras - di sini sifat anti-slipnya ditunjukkan dengan cara yang terbaik. Bagi jubin pertama, lebih baik menggunakannya untuk menamatkan dinding - anda boleh, tentu saja, meletakkannya di atas lantai, tetapi dalam kes ini jahitan akan lebih baik dilengkapi dengan memasukkan aluminium dengan gasket getah. Mereka memberikan bantuan yang tidak ternilai dalam usaha melawan tergelincir!

Dan jika kita bercakap tentang kriteria pemilihan, maka di sini adalah perlu untuk memberi perhatian kepada perkara-perkara berikut.

 1. Kualiti kaca dari bahagian depan dan bahagian bawah - jika muka itu harus sempurna, tanpa cip dan varicoloured, maka sebaliknya, sebaliknya, harus kasar dan juga tanpa cip.
 2. Ketepatan geometri. Letakkan timbunan jubin di muka akhir di atas permukaan yang rata dan lihat apa kipasnya menyimpang - jika anda mempunyai gigi kira-kira satu milimeter, maka dengan pemasangan jubin seperti itu pasti ada masalah.
 3. Begitu juga, anda perlu memberi perhatian kepada kekusutan dan cembung jubin - melampirkan dua jubin muka ke muka dan melihat jurang antara mereka. Perbezaan lebih daripada 1mm sudah teruk, dan anda boleh bercakap tentang kualiti produk dengan regangan.
 4. Dan pastikan untuk memberi perhatian kepada penandaan jubin - jika ia benar-benar tahan fros, maka salji salju harus dicat pada pakej. Jika tidak ada, maka ia bukan jubin tahan fros dan untuk jalan ia tidak akan berfungsi.

Gerbang tahan Frost untuk foto teras

Secara umum, untuk mendapatkan bahan penamat seperti ini adalah yang terbaik di kedai khusus dan memberi perhatian khusus kepada pengilang. Perlu difahami bahawa kualitinya bergantung sepenuhnya kepada hubungannya dengan produk. Adalah lebih baik untuk segera membayar lebih sedikit - kita tidak begitu kaya, untuk menghabiskan beberapa kali wang untuk pengambilalihan bahan yang sama.

Gerbang tahan Frost untuk beranda dan ciri-ciri stowage

Sekiranya dari seseorang yang anda mendengar bahawa jubin tahan fros bersesuaian seperti jubin biasa, anda dapat dengan mudah membebankannya dengan ketidakcekapan - persamaan hanya diamati pada tahap gluing jubin sahaja. Dalam semua yang lain, teknologi jubin jalan berbeza, dan walaupun dalam banyak aspek - lebih-lebih lagi, terdapat perbezaan dalam hiasan alasan dan teras. Mari kita bercakap tentang perbezaan ini dengan lebih terperinci.

 1. Perbezaan yang paling penting ialah gam yang digunakan. Gam tahan karat untuk jubin adalah gam bertetulang dengan ciri-ciri yang lebih baik dan pada masa yang sama tidak mempunyai hygroscopicity selepas pengeringan. Mahu contoh? Ceresit CM17 atau analog lemah CM117 - sebatian gam ini mahal. Terutama yang pertama - jika dibandingkan dengan komposisi CM11, maka ia lebih mahal sekali dalam empat.
 2. Lereng. Tanpa mereka, ia akan sukar dilakukan - berkat mereka bahawa kebanyakan air meninggalkan permukaan yang dibarisi, tanpa menembusi jahitan di bawah jubin.
 3. Jika ia adalah masalah menghadapi jubin serambi tahan fros, maka pengukuhan mandatori adalah perlu - grid plaster standard menyelesaikan masalah retak semua 100%.
 4. Mengisi ruang gam di bawah jubin. Sekiranya beberapa lompang tidak penting dibenarkan dalam lapisan standard, maka tidak ada apa-apa pun - jubin mesti diletakkan supaya dalam proses meratakan gam keluar dari semua jahitan dan dari semua pihak.
 5. Grout untuk jubin tahan fros. Daripada campuran standard, lebih baik menolak untuk memihak kepada gam yang sama di mana jubin tahan fros diletakkan.
 6. Lapisan itu sendiri juga disyorkan untuk dibuat lebih luas - ini adalah sejenis jilid ganti yang dirancang untuk memadamkan pengembangan termal bahan tersebut.

Pelekat untuk foto tahan felo jubin

Dalam sesetengah keadaan, terutamanya apabila jumlah jubin yang besar akan dibentangkan, syarat tambahan dikenakan pada senarai kecil itu, di mana jubin itu langsung terpaku. Hakikat bahawa kelembapan boleh datang di bawah jubin bukan sahaja dari atas, tetapi juga dari bawah, dari sisi tanah - oleh sebab ini bahawa senarai yg panjang lebar harus dituangkan di atas kalis air yang serius yang dibuat mengikut semua keperluan dan peraturan.

Di sini, pada dasarnya, dan segala yang boleh dikatakan mengenai bahan penamat ini. Seperti yang anda dapat lihat, jubin untuk jalan adalah beku - sekeping adalah baik dan berpura-pura. Di sini perkara utama untuk memahami satu titik mudah - dengan sendirinya jubin ini tidak mampu menahan suhu negatif. Hanya gabungan langkah yang diterangkan di atas, menjadikannya tahan sepenuhnya terhadap semua keadaan cuaca, termasuk fros.

Pengarang artikel Alexander Kulikov

 • Jenama simen: semua yang anda perlu ketahui tentang bahan ini

Semen adalah bahan yang sangat kuno yang telah digunakan dalam pembinaan selama beberapa millennia. Malah orang Mesir kuno (dan sebelum mereka orang Sumeria) ...

Jika anda mencari penutup lantai yang boleh dipercayai dan tahan lama, mampu berkhidmat selama beberapa dekad dalam keadaan eksploitasi yang intensif, maka tidak ada yang lebih baik daripada vinil kuarsa ...

Apa artikel yang luas) Sepenuhnya mendedahkan soalan itu

Mengenai campuran gam Ceresit ... .. Ini adalah campuran yang benar-benar berkualiti, tetapi harganya sedikit terlalu banyak kerana pengiktirafan jenama.

Kami mengesyorkan untuk memberi perhatian kepada campuran pelekat kering Weber Vetonit, Quick-Mix, PLITONIT. Mereka juga tahan fros sekurang-kurangnya 100 kitaran + lekatan yang baik. Sebagai tambahan kepada campuran pelindung tahan fros, terdapat juga campuran tahan haba, contohnya PLITONIT memegang sehingga 150 derajat. Celsius.

Jubin jalan: kajian bahan

Di negara kita, jalan selalu menjadi masalah.

Bukan sahaja jalan jalan raya, tetapi juga jalan kaki, dataran bandar dan platform di dalam meter.

Kami digunakan untuk jalan yang tidak rata dari asfalt aneh, yang dikumpulkan selepas hujan sejumlah besar lopak.

Keadaan ini telah berubah dengan ciptaan bahan seperti jubin jalanan.

Dan kini ramai yang tidak suka jalan-jalan yang ditumbuhi tanah di taman dan tiang-tiang itu.

Lagipun, dengan bantuan jubin jalan sangat mudah untuk memperbaiki kawasan mana pun.

Ia dibezakan dengan ketahanannya, penampilan cantik dan kos yang boleh diterima.

Untuk memasangnya, tiada peranti khas atau bahan khas diperlukan.

Pada dasarnya, setiap orang akan dapat meletakkan penutup ini.

Oleh kerana tidak ada keperluan untuk pengetahuan dan kelayakan khusus.

Untuk papak jalanan jalanan terdapat beberapa keperluan:

 1. Sebarang produk pada skala MEP perlu mempunyai indeks kekerasan sekurang-kurangnya 6 unit. Inilah kekerasan feldspar.
 2. Rintangan lelasan lapisan ini harus PEI IV atau lebih. Iaitu, integriti permukaan produk akan dipelihara walaupun bilangan zarah-zarah yang kasar dan keamatan pergerakan di atas permukaan ubin adalah penting.
 3. Penunjuk rintangan asid adalah sangat penting. Idealnya, penentangan terhadap pelbagai bahan kimia, ia harus mempunyai skor AA. Lapisan sedemikian di bawah pengaruh persekitaran yang agresif tidak mengubah penampilannya, sifat dan struktur fizikokimia kekal utuh.

Kelebihannya ia banyak, dan tidak mempunyai minimum.

Impregnation for wood. Ulasan mengenai pelbagai jenis boleh didapati di laman web kami!

Di sini kita bercakap tentang papan skirting plastik yang mengikat.

Ketahui lebih lanjut mengenai papan skirting plastik lantai di sini. Artikel yang sangat menarik, kami cadangkan!

 1. Kekuatan. Mana-mana jenis salutan ini dicirikan oleh rintangan haus tinggi. Produk ini dapat menahan beban berterusan harian dan pergerakan beban berat tanpa masalah. Ia mampu bertahan lebih tinggi daripada purata.
 2. Ketahanan. Jubin jalanan berusia sekurang-kurangnya 30 tahun.
 3. Rintangan beku. Bahan ini tahan terhadap kelembapan dan perubahan suhu.
 4. Keselamatan ekologi. Untuk pengeluaran bahan salutan ini digunakan yang tidak berbahaya bagi seseorang. Dalam produk tidak terdapat kekotoran berbahaya, zarah radioaktif dan unsur-unsur berbahaya yang lain. Di tapak yang diletakkan dengan jubin seperti itu, kanak-kanak boleh bermain dengan tenang.
 5. Kemudahan dalam operasi. Tidak perlu sentiasa memantau keadaan bahan. Dari semasa ke semasa anda hanya perlu membersihkan permukaannya.
 6. Kesederhanaan pembungkusan. Untuk meletakkan lapisan ini sangat mudah. Tidak perlu menarik peralatan khas atau menggunakan alat yang canggih.
 7. Mudah diganti. Sekiranya perlu, untuk menggantikan satu elemen dengan yang lain adalah sangat mudah.
 8. Reka bentuk. Palet warna mempunyai bilangan warna dan warna yang sangat besar. Juga terdapat banyak bentuk, tekstur, struktur dan lukisan.
 9. Ketersediaan harga. Kos jubin jalan raya agak rendah dan ramai yang mampu membelinya hari ini.

Video yang sangat berguna dan bermaklumat, yang menunjukkan cara meletakkan jubin jalan di bawah batu dan membuatnya menjadi grout.

Sesetengah pemilik rumah cuba menggunakan jubin seramik biasa di jalanan.

Ini tidak boleh dilakukan.

Kerana salutan seperti ini dicirikan oleh penyerapan air yang tinggi.

Dan dalam liang-liang semasa hujan akan mendapat banyak air.

Dalam frosts, air tersebut, masing-masing, membeku dan mengembang, memusnahkan bahan.

Oleh itu, untuk digunakan di jalan, jubin jalan khas dibuat, yang mempunyai keliangan minimum dan penyerapan air rendah.

Pilihan optimum untuk jubin jalanan adalah:

 • jubin porselin;
 • aglomerat;
 • klinker membuka batu;
 • seramik tahan fros;
 • plastik.

Jubin klinker untuk langkah-langkah di jalan.

Bahan ini berjaya digunakan untuk menghadapi jambatan dan fasad.

Ini adalah penutup untuk jalan-jalan yang berkualiti tinggi.

Arah yang terpisah adalah langkah klinker.

Salutan jenis ini berbeza dengan kualiti pembuatan.

Kesahan sisi adalah dalam 0.6%.

Dalam pengeluaran, tanah liat pra-anjal dan pewarna oksida ditambah ke pangkalan.

Untuk pengeluaran klinker, kaedah penyemperitan digunakan.

Oleh kerana bahan ini menjadi tahan lama, dan struktur porosnya tertutup.

Rawatan haba campuran seramik dilakukan pada suhu 1250 darjah.

Sesetengah model jalan jubin klinker dihasilkan, yang dibakar ke ambang kaca.

Produk klinker yang siap untuk jalan, sebagai peraturan, mempunyai dimensi kecil: jubin mozek dan tiruan bata kecil.

Permukaannya paling sering dibiarkan tanpa plumbum atau ditutup dengan lapisan kaca nipis.

Penggunaan kaedah penyemperitan dalam pengeluaran klinker memungkinkan untuk menghasilkan artikel yang mempunyai bentuk geometri kompleks.

Sebagai contoh, untuk penamat kolam, sudut luar dan dalaman yang lengkap, elemen socle, langkah dibuat.

Sekiranya terdapat beban statik dan dinamik yang tinggi (pelbagai premis komersial) di dalam bilik di mana jubin klinker dirancang untuk digunakan, maka jenis salutan jenis ini digunakan.

Artikel sedemikian berjaya menahan beban operasi.

Bahan ini dibentangkan di kawasan masuk dan teres, memandangkan indeks lelasan produk-produk ini sangat tinggi.

Juga, klinker sangat menentang perubahan suhu dan pengaruh atmosfera.

Kos liputan sedemikian rendah: 600-700 rubel bagi setiap persegi.

Klinker dalam negeri agak lebih mahal - 1000 rubles bagi setiap meter persegi.

Kos jubin jenama yang diimport ialah 2000 Rubles.

Jubin granit seramik untuk jalan-jalan.

Sesetengah pakar percaya bahawa mana-mana jubin seramik lebih kuat daripada jubin seramik.

Sebaliknya, ia tidak selalu benar.

Kekuatan produk granit seramik bergantung kepada betapa kuat salutan berlapis di permukaannya.

Pilihan yang paling boleh dipercayai untuk jubin lantai luar adalah granit seramik penuh berat.

Untuk meletakkan tempat-tempat di mana pelan itu adalah orang ramai, stoneware porselin yang tahan fros tanpa kaca adalah pilihan yang paling boleh dipercayai.

Dalam pengeluarannya, dua jenis tanah liat dan pelbagai pewarna yang berbeza digunakan.

Untuk menghasilkan lapisan sedemikian, kaedah mendesak digunakan dengan tembakan berikutnya.

Porcelain adalah bahan dengan penyerapan air terendah.

Maksimum 0.05 peratus.

Pekali kestabilan - 1-5 bergantung pada tujuan produk yang dimaksudkan.

Jubin lantai granit seramik sering kali mempunyai panjang 30, 45 dan 60 sentimeter.

Ketebalan maksimum produk ialah 3 cm.

Bahan ini mempunyai berat 200 kg per centimeter dari kawasannya.

Terdapat beberapa jenis granit seramik:

 • granit teknikal (dalam penampilannya sangat mirip dengan granit semulajadi, ia tidak berbeza secara estetik dan mahal);
 • parket keramik - produk dengan permukaan pelepasan;
 • stoneware porselin berkilat adalah produk yang paling indah (terutamanya digunakan untuk tujuan hiasan);
 • granit seramik matt;
 • jubin porselin yang digilap.

Kos bergantung kepada pengilang.

Sebagai contoh, granit seramik anti-slip domestik berharga daripada 400 Rubles bagi setiap persegi.

Kos bahan yang diimport bermula dari 1000 rubel.

Jubin plastik tanpa slip untuk jalan.

Jubin jalan plastik terdiri daripada polimer, pasir, dan pigmen pewarna.

Produk sedemikian mempunyai banyak kelebihan berbanding bahan lain:

 1. Kekuatan. Oleh kerana bahan itu sangat plastik, ia tidak retak dan ia tidak dapat dipecahkan.
 2. Ketahanan. Hayat perkhidmatan jubin jalan plastik adalah 50 tahun.
 3. Rintangan air. Oleh kerana kehadiran plastik dalam komposisi produk, produk-produk tersebut menerima ketahanan air yang luar biasa. Air tidak menyerap ke permukaan, tetapi kekal di luar.
 4. Rintangan haba dan rintangan fros.
 5. Rintangan kimia. Produk dengan pelarut, asid dan bahan kimia lain yang berbeza dalam keasidannya tidak masuk ke dalam reaksi.
 6. Kesan anti-slip.
 7. Penampilan estetik. Bahan semacam itu tidak pudar dalam masa dan tidak kehilangan warna asalnya.

Ia bernilai jubin jalan plastik 1000 rubles bagi satu meter persegi.

Beberapa tip untuk meletakkan jubin jalanan

Ketika meletakkan jubin seramik di jalanan ada beberapa hal yang menonjol:

 1. Untuk meletakkan, jangan gunakan mortar simen-pasir. Jika tidak, produk akan menjadi terdedah kepada perubahan suhu. Kerja menggunakan pasir kasar, dengan banyaknya dibasahkan dengan air.
 2. Jika pilihan itu dirancang untuk menjadi lebih ketat (akan ada lalu lintas di sepanjang jalan), maka, bukannya pasir di substrat, runtuhan digunakan.
 3. Ia sepatutnya tidak dibentangkan di sepanjang kapal terbang mendatar, tetapi dengan sedikit cerun. Kepada air yang disalirkan dari permukaan.
 4. Dalam sendi jubin dan dinding, sangat disukai memasang pasir, sehingga air tidak mengalir di bawah lapisan ubin.

Seperti yang anda lihat, terdapat beberapa jenis jubin jalanan.

Setiap orang mempunyai kelebihan mereka sendiri.

Terdapat juga keburukan.

Mereka mempunyai ciri-ciri yang berbeza, kerana komponen yang berbeza digunakan dalam pengeluaran.

Seseorang boleh mengatakan: salutan ini untuk jalan-jalan adalah kuat, tahan lama dan cantik.

Dalam bahagian ini, anda dapat melihat beberapa foto jubin jalanan.

Jubin Stoneware untuk jalan-jalan

Apabila memilih jubin untuk jalan, anda perlu melihat bahan dari mana ia dibuat. Pilihan terbaik untuk menutup permukaan di kawasan terbuka ialah stoneware porselin untuk jalan, dicat di seluruh kedalaman. Jubin jenis ini tidak mengandungi lapisan atas sayu, dan karena strukturnya homogen dan jisimnya mengandung warna seragam. Jubin yang dihasilkan menggunakan teknologi ini, walaupun di bawah pengaruh faktor luaran yang tidak menguntungkan, tidak akan kehilangan ciri teknikal dan penampilan asalnya.

Ciri-ciri umum stoneware porselin luaran

Terdapat tiga saiz standard untuk jubin jenis ini: 45x45, 30x30, 60x60 cm dengan ketebalan 8-10 milimeter. Tekstur yang paling popular meniru permukaan marmar, granit dan batu alam. Corak estetika cantik dan kompleks batu itu memungkinkan untuk menyembunyikan pencemaran, yang seterusnya menjimatkan masa yang diperlukan untuk membersihkan permukaan dari pencemaran.

Permukaan jubin digunakan untuk pelapisan dinding menegak: asas-asas, tiang, portal, facades boleh mempunyai permukaan matte berkilat atau licin. Tetapi jubin untuk permukaan mendatar harus mempunyai tekstur kasar. Semasa hujan atau licin musim sejuk penyelewengan cuaca akan menyelamatkan data dari jatuh sengaja, terima kasih kepada ciri-ciri anti-slip. Keistimewaan ini dicapai melalui convexity, notch, corak bantuan.

Granit Itali, mahal, tapi berbaloi!

Pemimpin dalam pembuatan stoneware porselin, betul-betul dianggap pengeluar Itali. Jubin granit seramik untuk jalan - harga, yang Itali lebih tinggi daripada purata untuk pasaran dan masih banyak bergantung kepada saiz, teknologi pembuatan dan reka bentuk. Selain itu, kilang-kilang menghasilkan jubin menghadap khas dengan ketebalan meningkat sehingga 12 mm, yang memberikan mereka ketahanan yang lebih lama, walaupun beban normatif melebihi.

Untuk melihat sampel bahan atau membeli jubin, anda perlu melawat kedai-kedai pembinaan khusus, bilik pameran atau studio reka bentuk. Tetapi sayangnya, kebanyakan penjual besar, hanya menyimpan siri dan koleksi yang paling popular, dan yang eksklusif perlu dipesan dari Itali. Oleh itu, jika anda merancang untuk membuat reka bentuk yang unik dan untuk ini anda memerlukan koleksi yang unik, maka anda perlu menjaga isu pemerolehan terlebih dahulu, kerana masa penghantaran boleh mengambil masa antara 20 hingga 40 hari bekerja.

Granit ubin untuk jalan, harga jubin porcelain Itali

Perunding jualan akan membantu anda mengira bilangan jubin yang diperlukan, membuat susun atur dan mencari pilihan terbaik, dengan mengambil kira keupayaan kewangan anda.

Porselin Itali sesuai untuk meletakkan anjung, kawasan rekreasi di kampung, tempat letak kereta, langkah-langkah. Ubin jenis ini mempunyai saiz yang tidak standard: 20x40, 20x20, 30x60, 30x30 centimeter dan skala warna mereka, sebagai peraturan, terdiri daripada warna dasar monokromatik.

Untuk pelapisan permukaan terbuka mendatar, granit seramik digunakan untuk jalan, kesan anti-slip dicapai kerana (seperti yang telah dijelaskan sebelumnya) aplikasi, risiko, penciptaan pelepasan permukaan dan convexities. Dan salah satu ciri yang membezakan stoneware porselen jalan berkualiti tinggi mahal ialah ia kelihatan lancar. Ubin untuk jalan raya mempunyai lelasan yang sangat tinggi, yang membolehkan ia tidak memakan masa yang lama semasa beban reka bentuk yang membosankan pada keseluruhan hayat perkhidmatan, tetapi masih terdapat beban tambahan dari objek berat jatuh atau ketika menuangkan ais pada musim sejuk. Akibat pendedahan ini, porselin jalanan boleh menderita dan kemungkinan kerosakan meningkat banyak kali, dalam hal pelanggaran teknologi meletakkan granit seramik dan pembentukan poket udara di bawahnya. Ia juga disyorkan untuk memohon jubin sekecil mungkin untuk meletakkan.

Ketahanan stoneware porselen lebih bergantung kepada kualiti gayanya. Jubin tidak akan "bertahan musim sejuk" dan jatuh jika semasa meletakkan, jurang di antara unsur-unsur dibenarkan (kemasukan kelembapan dan pembekuan berikutnya akan mengakibatkan pergeseran atau kerosakan pada elemen permukaan).

Ketepatan peletakan bergantung kepada kebolehpercayaan bahan yang dihadapi.

Sifat-sifat di luar menghadapi jubin porselin

Ubin granit, untuk jalan itu mesti mempunyai sifat berikut:

 1. Penyerapan air minimum (< 0,05%, untuk batu granit alami parameter ini berada dalam 0,5%) dan rintangan fros yang baik.
 2. Neutrality of porselen stoneware untuk jalan ke kesan agresif asid organik dan bukan organik dan bahan lain.
 3. Ketahanan tinggi terhadap lelasan dan tekanan mekanikal yang lain (kekerasan stoneware porselen yang tidak dibersihkan menurut skala MEP adalah kira-kira 8 unit, dan batu granit semulajadi tidak melebihi 6).
 4. Kekuatan lenturan yang tinggi.
 5. Peningkatan kesan rintangan porselin stoneware untuk jalan, adalah perlu sejak. kesan yang mungkin (sebagai contoh, kejatuhan objek berat), tidak diperuntukkan oleh ciri prestasi yang diperbadankan.
 6. Rintangan tinggi terhadap perubahan suhu.
 7. Warna rendah dalam apa-apa perubahan dalam keadaan iklim luaran.
 8. Pengedaran seragam warna dan corak sepanjang kedalaman.

Kawasan pemakaian stoneware porselin

Pilihan besar porselen porselen di pasaran bahan binaan hari ini mampu memuaskan apa-apa keperluan, keputusan reka bentuk dan harga. Kemungkinan untuk membuat penyelesaian interior dalaman yang licin dan tidak biasa (granit seramik di bawah kayu, logam) membolehkan ia digunakan dalam hampir apa-apa keadaan, sama ada taman permainan di hadapan sebuah rumah negara atau lobi sebuah bangunan pejabat, pusat perniagaan atau lapangan terbang yang besar.

Rintangan tinggi terhadap pengaruh mekanikal - ini adalah kad melawat porselin gres, digunakan untuk menghadapi permukaan terbuka dan tempat-tempat dengan kadar patensi yang tinggi. Apabila membeli stoneware porselen, jangan lupa untuk memeriksa lesen untuk barangan dari penjual, supaya tidak membeli produk yang berkualiti rendah. Dan ingatlah, jika anda mencari perlindungan yang murah, cantik dan bergaya untuk meletakkan di luar rumah, maka granit adalah salah satu pilihan terbaik.

Anda mesti log masuk untuk menghantar komen.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 81