Kad asal dengan tangan anda sendiri – 314167.info

Kad asal dengan tangan anda sendiri

Poskad sendiri

Tapak ini adalah tentang cara membuat poskad. Kad hari lahir yang cantik dan asal, perkahwinan, untuk lelaki dan wanita untuk semua majlis ... scrapbooking, quilling, decoupage, origami, applique dan teknik lain.

Poskad - Valentine 3D Heart dan Venetian - dari mawar bunga kertas

Secara harfiah beberapa hari kemudian, cuti untuk menghormati St. Valentine. Adakah anda mempersiapkan Valentine untuk orang tersayang anda? Jika tidak, kemudian ambil beberapa minit dan buatkan poskad asal dengan jantung 3D. Projek ini sangat mudah, jadi walaupun kanak-kanak atau bukan orang yang kreatif boleh mengendalikan pembuatannya. Hanya ambil kertas dan gunting, menghabiskan sedikit masa dan usaha dan kejutan yang menyenangkan untuk orang yang anda sayangi (- saya) bersedia! Dan apa yang boleh menjadi lebih baik dan lebih bersemangat daripada hadiah yang dibuat oleh diri sendiri?

- kertas A4 tebal. Ini akan menjadi asas kad

- kertas dua sisi berwarna atau kertas rakaman berwarna

Daripada kertas berwarna merah atau merah jambu, potong segi empat tepat. Semakin besar alun, semakin besar jantung. Tetapi anda mesti ingat bahawa ia tidak sepatutnya lebih besar daripada saiz poskad!

Pada salah satu petak, lukis lapisan jantung mengikut lakaran yang dilukis.

Gunting memotong hati 3D. Berhati-hati supaya tidak merobeknya. Saya cadangkan memotong dengan gunting manicure.

Lipat sehelai kertas dengan separuh. Ini akan menjadi asas kepada poskad. Ke bahagian dalam kad pos, gam jantung 3D.

Tanda dan kad sudah siap!

Mawar yang indah dan hati adalah simbol Hari Valentine, jadi idea hadiah lain timbul.

Sekiranya anda mempunyai masa dan keinginan, maka dari dataran yang lain saya cadangkan membuat karangan bunga dalam bentuk hati yang terbuat dari bunga kertas. Proses pembuatan adalah mudah dan murah seperti poskad.

Cukup menarik corak, menggulung dalam lingkaran untuk membentuk kelopak mawar, dan kemudian gam di pangkalan. Ia boleh

- kertas merah dan hijau

- kadbod di bawah dasar kraf

Di atas kertas berwarna, lukiskan lingkaran (ia mungkin tidak sempurna, jangan risau, tidak mengapa)

Potong imej dengan gunting, mengikuti garisan yang ditunjukkan.

Lipat roll di lingkaran bermula di pinggir luar. Betulkan kelebihan bunga dengan gam.

Selepas mawar dibentuk, potong kelopak hijau dan lem ke bahagian bawah bunga.

Buat seberapa banyak mawar yang anda perlukan untuk membentuk karangan bunga dan tampalkannya pada pangkalan karton dalam bentuk hati. Lekat di tengah-tengah setiap menaikkan manik putih, seperti alu.

Untuk karangan bunga, gam reben dan hadiah cantik sudah siap!

Valentines: "Jantung di telapak tangan kamu" dan "Kiss"

Kurang dari sebulan dibiarkan sehingga Hari Valentine, jadi sudah waktunya untuk membuat poskad untuk orang yang anda sayangi! Saya mencadangkan dua projek perkilangan yang kecil dan benar-benar bersahaja yang mana walaupun kanak-kanak atau tidak sama sekali individu kreatif boleh menghadapi walaupun paman dan bibi yang dewasa.

Projek pertama akan menangkap tangan anda, jadi poskad akan dipanggil "Jantung di telapak tangan."

Untuk pengilangan anda perlu:

- Kertas tebal atau kadbod

- Pelekat, pelekat atau meterai dalam bentuk hati. Anda boleh cat hati dengan cat (atau pensel) atau potong kertas berwarna.

Lipat selembar kertas tebal separuh.

Letakkan tangan anda di atas kertas yang dilipat dan bulangkannya dengan pensel. Pastikan bahawa bahagian bawah tangan anda terletak di sepanjang lipatan.

Potong imej tangan di mana jari-jari digambarkan. Perhatikan bahawa bahagian dilipat masih belum dipotong. Jantung kad sudah siap!

Buka poskad dan di tengah - pada separuh bahagian atas menulis kata-kata yang hangat, lembut kepada orang sayang anda (sayang), dekat dan sayang anda.

Kini sudah tiba masanya untuk menghiasi kad pos anda! Mulailah dengan membuat jantung pop timbul. Untuk melakukan ini, potong kertas tebal kecil dan lipat dalam bentuk akordeon.

Gosok jantung ke satu tepi jalur kertas yang dilipat.

(Saya memotong hati daripada kertas berwarna dengan setem, jika anda tidak memilikinya, maka anda boleh menarik dan potong dengan gunting)

Gosok lagi tepi dilipat jalur ke bahagian bawah poskad anda. Untuk melekat saya menggunakan gam gam, jadi saya tidak perlu menunggu lem kering.

Jika anda mahu, tambahkan sedikit lagi hati untuk menghiasi kad.

Poskad sudah siap! Saya pasti bahawa Valentine ini akan menggembirakan sesiapa sahaja yang melihatnya, dan terutama sekali, siapa pun yang memilikinya!

Projek kedua: yang paling mudah, yang hanya boleh dihasilkan dengan: Kad ucapan "Kiss"

Untuk membuatnya anda perlu: wayar warna merah, kertas tebal dan gam kabus.

Lipat kawat gelembung dalam bentuk bibir. Adalah wajar untuk membuat beberapa bentuk sedemikian.

Lipat sehelai kertas dengan separuh. Lem gam ke muka poskad.

Di tengah-tengah poskad, buatkan tulisan rahsia atau pernyataan cinta!

Itu sahaja! Valentine "Kiss" sudah siap!

Kad romantik dengan tangan sendiri

Dalam hidup kita, kadangkala tidak begitu banyak percintaan, jadi saya mencadangkan anda membuat kad untuk orang yang disayangi dengan tangan anda sendiri dan membentangkannya dengan pengisytiharan cinta atau hadir untuk menghormati sebarang cuti.

Saya sangat menyukai penampilan kad 3D, jadi saya lebih suka memberikan kad pos seperti ini, dan pengeluaran saya sendiri. Buat poskad dengan Hari Ibu, Hari Ayah Selamat, Hari Jadi Selamat, dan sebagainya. Adalah satu cara yang baik untuk menunjukkan kepada orang yang anda sayangi berapa banyak anda mengasihi mereka, menjaga mereka dan ingin menjadi menyenangkan! Saya telah membuat beberapa jenis kad pos, yang akan menjadi contoh untuk pengeluaran kad pos peribadi untuk sebarang percutian keluarga. Anda akan mempunyai cukup untuk membeli bahan yang diperlukan, menunjukkan imaginasi dan mempunyai sedikit kesabaran.

Poskad dengan sulaman

Saya sangat suka menyulam, jadi saya mempunyai banyak gambar, benda, taplak meja bersulam dengan reka bentuk bersulam. Ini adalah kraf yang sangat menarik, menarik, yang memungkinkan bukan sahaja untuk menghiasi benda anda, tetapi juga untuk membuat hadiah buatan tangan yang indah. Untuk membiasakan anak perempuan saya untuk sulaman, saya memutuskan untuk membuat poskad dengan dia - sulam! Saya yakin bahawa proses pembuatan gambar-gambar hadiah sederhana tetapi elegan ini akan menanamkan cinta untuk kerja manual dan akan menyumbang kepada pembangunan bakat kreatif.

Bagi mereka yang suka memberikan kad buatan sendiri, saya mencadangkan untuk membuat kad yang mudah tetapi bagus dengan imej pokok Krismas.

Adakah anda orang yang masih percaya bahawa tidak ada yang lebih baik daripada mengucapkan selamat kepada orang yang disayangi dengan kad ucapan atau sampul surat dengan wang? Kemudian gunakan idea saya dan buat setem dengan imej kuda untuk membuat kad ucapan Tahun Baru.

Kad Ucapan untuk Hari Ibu

Kad pos adalah cara terbaik untuk mengucapkan tahniah kepada orang yang dikasihi atau rakan bercuti, ucapan terima kasih, mengaku cinta atau bersorak. Dan jika poskad itu dibuat oleh tangan sendiri, ia adalah dua kali ganda menyenangkan dan berharga.

Saya mencadangkan untuk membuat kad ucapan yang indah untuk Hari Ibu, yang kelihatan cukup rapi, walaupun ia dilakukan dalam masa 20 minit.

Tidak jauh dari Tahun Baru, jadi saya cadangkan anda menyediakan kad ucapan terlebih dahulu! Sejak tahun 2014 adalah tahun Kuda, imej utama kad akan menjadi kuda. Hujung minggu ini, anak perempuan saya dan saya membuat kad Tahun Baru yang indah dengan kuda, yang anda lihat dalam gambar! Anda boleh membaca proses pembuatannya dalam artikel ini!

Poskad ke kekasih anda

Jika anda ingin membuat poskad yang indah kepada orang yang anda sayangi, jemputan untuk perkahwinan atau mesej romantis dengan pengisytiharan cinta, maka poskad ini adalah apa yang anda perlukan! Ia akan menjadi penjelmaan jelas karya kreatif anda dan tanda perhatian yang tepat untuk orang yang disayangi!

Muat turun aplikasi kami

Poskad untuk hari lahir tangan mereka sendiri. Idea asal dan mudah.

Hadiah terbaik adalah hadiah yang dibuat dengan tangan anda sendiri. Dan hadiah yang paling mudah yang boleh anda buat sendiri, sudah tentu, sebuah poskad. Tidak ada yang lebih mudah daripada membuat poskad eksklusif. Untuk ini anda tidak memerlukan sebarang kemahiran khas. Bersenjata dengan keinginan dan beberapa bahan mudah dan pergi untuk itu.

Malah dari zaman kecil, di tadika dan sekolah, untuk setiap hari percutian kami pastinya membuat poskad. Tetapi entah bagaimana ia hilang dengan masa. Untuk membuat kad, anda tidak perlu menjadi kanak-kanak.

Lihat pelajaran ini secara serius. Lagipun, kad buatan tangan adalah hadiah yang sangat berharga. Dalam artikel ini kami menawarkan idea untuk kad hari jadi untuk setiap rasa. Daripada banyak idea, saya harap anda akan mendapati pilihan yang layak.

Asas apa-apa poskad adalah, tentu saja, kertas, tetapi kadbod yang agak tebal atau kertas kraf keras. Hiasan pilih mengikut budi bicara anda.

Cara paling mudah untuk membuat poskad adalah untuk menggambarkan sesuatu yang bersifat simbolik. Ia boleh menjadi bunga, bola, kek dengan lilin, haiwan atau hanya sebuah lukisan cantik "Happy Birthday!".

Mari kita kembali ke zaman kanak-kanak. Kita semua, berada di sekolah, terlibat dalam appliqués semasa pelajaran buruh. Ini adalah pilihan yang baik untuk membuat kad pos yang sangat baik. Terdapat banyak idea untuk kad hari jadi dengan appliqués, mereka semua beraneka dan asli dalam perjalanan mereka. Berikut adalah beberapa idea mengenai topik ini.

Idea untuk membuat poskad dengan butang bukan baru, tetapi sangat asal. Sekarang walaupun di kedai perkeranian dan kerajinan menjual butang yang direka untuk hiasan, dan tidak memenuhi tujuan langsung mereka. Di kedai khusus, anda boleh menemui banyak butang kecil asal yang akan menghiasi kad pos anda dengan sempurna.

kad hari jadi dengan tangan sendiri dengan butang

Satu lagi idea asli kad hari jadi ialah menggunakan lilin. Sebagai lilin, anda juga boleh menggunakan lilin sebenar pada kek, tetapi paling sering dari kertas berwarna menggulung tiub dan membuat tiruan lilin. Anda boleh mendapatkan poskad yang sangat simbolik, kerana anda boleh menyisipkan seberapa banyak lilin yang anda inginkan untuk orang hari jadi. Pada pandangan saya, idea itu sangat asli.

Biarkan hadiah anda menjadi yang paling menyenangkan untuk rakan-rakan dan keluarga anda.

Tambah komen Balas balasan

Ingin mengikuti perkembangan berita fesyen terkini?

Majalah Bright Life

50 idea kad hari lahir mudah untuk ulang tahun anda

Sering kali ia berlaku - Saya mahu membuat poskad, tetapi saya tidak tahu di mana untuk bermula. Tidak ada idea yang akan membantu saya membuat kad pos unik dan tidak dapat ditandingi untuk menutup, atau mungkin tidak dekat dengan saya.

Dan kemudian saya pergi ke Internet untuk mencari idea.

Dan dalam carian semacam itu saya memutuskan untuk membuat pilihan kad pos yang paling mudah dengan tangan saya sendiri untuk anda. Supaya anda dapat menangkap idea dan membuat poskad yang bagus dan asli dengan tangan anda sendiri.

Semua poskad ini tidak sukar. Kita hanya perlu ketepatan dan kesabaran.

Kad pos yang sangat mudah, sebelum memohon tulisan di poskad, mengamalkan draf, semuanya harus bersih dan rapi, maka poskad akan menjadi cantik.

Dan kad pos yang bagus ini mudah dibuat - pita hiasan adalah elemen utama di sini.

Lilin adalah hiasan utama pada hari lahir, jadi kad pos ini sangat relevan. Dan warna emas menjadikannya cantik.

Kad pos yang halus dan sangat mudah, dihiasi dengan rhinestones berwarna-warni. Ini tidak betul-betul membeli di kedai dan oleh itu ia akan menjadi sangat mahal.

Kad pos mudah dan udara, ia sesuai untuk hadiah bukan sahaja kepada kanak-kanak, tetapi juga kepada orang dewasa. Selamat benang dengan gam supaya ia tidak digantung.

Elemen volumetrik membuat poskad lebih realistik dan menarik. Dan semua yang anda perlukan adalah scotch pukal bermuka dua dan bola anda sudah terbang!

Surat-surat ini boleh memotong diri anda, atau anda boleh membeli siap sedia di kedai.

Saya suka apabila kadbod dihiasi dengan tali yang berbeza, ini menjadikannya lebih seronok dan manis.

Confetti adalah hiasan yang sangat baik untuk poskad anda. Mereka lebih baik dilakukan dengan lubang pukulan konvensional atau lubang punch khusus. Jadi ia lebih cepat dan lebih cantik.

Kad asal dengan lilin yang terbuat dari kertas. Mudah dan cantik!

Kad hitam asal dengan lilin berwarna-warni yang diperbuat daripada kain. Ini boleh dilakukan dengan kanak-kanak.

Kad pos yang bagus dan asli dari butang biasa! Ternyata seorang lelaki kecil yang sebenarnya, yang membawa bola dari butang kecil!

Kad pos yang indah dengan asterisk. Untuk menjadikannya juga lebih baik menggunakan pukulan hiasan, walaupun anda juga boleh melakukan secara manual, perkara utama adalah untuk mencuba.

Kad mudah dengan tangan anda sendiri dengan segi empat tepat berwarna dan bulatan kecil.

Kad pos yang ceria dan ringkas pada kadbod kraf dengan bendera berwarna.

Satu lagi versi garisan hiasan pada kad. Mudah dan cepat.

Kad pos yang bergaya dan ringkas, ini sesuai untuk hadiah kepada seorang lelaki.

Bunga yang indah - salah satu unsur hiasan yang paling popular di poskad untuk hari jadi.

Kad hari jadi yang mudah dari sekeping kertas. Oleh itu, jangan buang apa-apa!

Satu lagi kad bagus dari confetti. Ternyata letupan terang dari sampul kecil.

Dan kad pos ini hanyalah mukjizat - dari belon biasa 🙂

Kad super mudah dari bulatan berwarna dengan kayu hiasan. Jahitan hiasan dibuat dengan pena konvensional!

Kad pos yang mudah, dihiasi dengan bunga dua warna.

Saya suka kerajinan kadbod dan di sini seperti kad pos yang baik dari itu boleh dibuat!

Poskad pada kraf dengan butang hiasan kecil.

Dan di sini seluruh set adalah poskad + sampul surat dalam satu gaya. Bersiar-siar!

Kad hari jadi super-mudah dengan lilin.

Kad bunga manis dengan tangan sendiri.

Kad pos dihiasi dengan bulatan berwarna-warni yang mudah. Berhati-hati bahawa mereka tidak terlalu banyak 🙂

Satu lagi kad pos asal dengan tangan anda sendiri, dihiasi dengan pita pelekat berwarna.

Jalur reben warna yang berbeza - tegas dan indah.

Kad pos udara dengan bola di kraft sangat cantik!

Kad mudah dengan tangan anda sendiri pada kertas kraf dengan bendera.

Dan ini kad lain dari sisa kertas. Saya suka idea sedemikian, mereka adalah yang paling - paling!

Kad hari jadi yang sangat mudah dengan tangan anda sendiri yang diperbuat daripada pita pelekat hiasan.

Poskad-kartun comel dengan tangan mereka sendiri boleh dilakukan sekaligus banyak, di rizab, supaya jika perlu, mereka berada di tangan.

Kad hari jadi yang indah dengan satu bunga kecil dan halus.

Kad pos mudah dengan tangan sendiri dengan rama-rama.

Bendera memberi kad pos istimewa ini.

Kad pos yang sangat mudah dengan tangan anda sendiri, dihiasi dengan tulisan berwarna-warni.

Bunga adalah hadiah terbaik untuk ulang tahun, itulah sebabnya mereka berada di poskad!

Kad pos yang sangat mudah dengan bulatan yang berwarna-warni - mudah dan musim panas.

Poskad dengan tangan anda sendiri dalam bentuk hadiah dengan bunga - terang dan bergaya!

Kapas yang indah menghiasi kad asal ini dengan tangan mereka sendiri untuk hari jadi.

Satu lagi kad mudah, dihiasi dengan confetti.

Dan ais krim berwarna ini! Hanya supaya anda mahu makan!

Itu sahaja, saya harap inspirasi dan idea baru anda tidak berkesudahan!

Komen (9) pada "50 idea kad hari lahir mudah pada hari lahir anda dengan tangan anda sendiri"

Terima kasih, saya akan menyimpan penanda buku.

kadbod sejuk datang berguna yang anda perlukan untuk menyelamatkan laman web ini! sangat sejuk. )))))))))

Idea yang hebat! Pastikan menyimpan penanda buku !! Dan fonnya sejuk.

Neochen, ia ditulis bahawa ia adalah mudah ya tidak begitu zamarachivatsja perlu

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 51