Kanopi di atas serambi polikarbonat

Pemasangan visor yang diperbuat daripada polikarbonat di atas balai rumah: foto

Berlindung dalam haba musim panas dari haba atau kejatuhan hujan lebat, apabila melihat supaya keluar dari tempat hilang dalam beg atau poket kunci, boleh berada di bawah awning atas anjung. Di samping itu, salji basah atau hujan serong tidak akan jatuh di atas kanopi atau ambang di sebuah rumah persendirian. Membuat cahaya berengsel reka bentuk anjung rumahnya ia boleh diperbuat daripada pelbagai bahan, tetapi yang paling mudah, praktikal dan murah ialah visor polycarbonate gambar yang boleh didapati di Internet dengan mudah.

Kelebihan bahan polikarbonat

Tidak mungkin bahan lain akan didapati yang lebih sesuai untuk bangunan kanopi di atas teras. Diisi dengan cahaya anggun Struktur polikarbonat nampaknya lapang dan tanpa berat, terima kasih di mana teras itu kelihatan berlegar di atas tanah.

Anda boleh dengan mudah membina kanopi polikarbonat di atas balai tanpa masalah, gambar yang menunjukkan kelebihan bahan yang tidak dapat dinafikan:

 • ketelusan bahan, yang kedua pada penunjuk ini hanya kaca, tetapi ia adalah satu langkah di hadapan plexiglass, plexiglass, kepingan logam dan bahan-bahan lain untuk penyelia;
 • berat badan yang dibina visor. Kanopi di atas serambi, walaupun saiznya yang besar, akan menjadi sangat mudah sehingga seorang dapat memasangnya;
 • kekuatan tinggi produk polikarbonat, jauh lebih tinggi daripada jenis bahan telus yang lain;
 • seperti kanopi sangat mudah dibersihkan dari habuk dan kotoran, Di samping itu, bahan ini sangat tahan terhadap kesan bahan yang terdapat dalam komposisi unsur-unsur kimia yang agresif;
 • kesederhanaan pemasangan visors ke atas teras disediakan kerana sifat fizikal polikarbonat, seperti kelenturan dan keplastikan;
 • ciri-ciri perlindungan tertinggi awning polikarbonat memberikan hayat perkhidmatan yang panjang struktur, yang tidak retak, tidak kehilangan warna dan ketelusannya. Memecah atau menggaruk visor sangat sukar, walaupun ujian dengan hujan es dan suhu rendah tidak dapat menjejaskan sifat perlindungan struktur. Di samping itu, perlindungan yang boleh dipercayai dari serambi dari kesan cuaca buruk akan dipastikan.

Walaupun hakikat bahawa susunan visor di atas serambi, gambar yang menunjukkan kesederhanaan pembinaan yang mencukupi, terdapat banyak pilihan pelaksanaan seni bina.

Kanopi di atas serambi polikarbonat boleh diatur:

 • kubah;
 • satu sisi;
 • satu sisi dengan penapis;
 • memanjang kubah;
 • langsung;
 • cekung;
 • melengkung;
 • gerbang memanjang;
 • gable;
 • diatur dalam bentuk awning.

Senarai varian bentuk dan jenis peranti visor di atas pintu dan anjung adalah jauh dari lengkap. Oleh kerana pilihan besar penyampai penyelesaian seni bina, terdapat kemungkinan untuk memilih varian yang telah disediakan pembinaan diperbuat daripada polikarbonat atau memilih pilihan yang berdasarkan pilihan peribadi dan foto disediakan oleh rakan-rakan dan kenalan untuk pembinaan dibina memenuhi peranan bukan sahaja perlindungan wilayah anjung, tetapi juga melengkapkan gaya seni bina keseluruhan rumah dan berkebun kawasan itu.

Bahan dan alat untuk pemasangan

Tidak sukar untuk membina kanopi polikarbonat dengan sendirinya. Untuk melakukan ini, Ia cukup untuk mempunyai satu set alat standard di tangan, semestinya hadir pada setiap tuan rumah:

 • unit kimpalan;
 • saw-bulgarian;
 • perforator atau gerudi;
 • Pemutar skru dengan satu set muncung untuk kepala skru mengetuk sendiri.

Bahan, untuk pembinaan kanopi di atas serambi, juga akan memerlukan yang mudah. Pertama sekali, anda perlu memilih polikarbonat itu sendiri. Oleh kerana reka bentuk masa depan visor tidak akan mempunyai beban penting, ketebalan lembaran boleh dipilih 6 atau 8 mm. Pemilihan bahan-bahan lain bergantung kepada siapa yang akan dipilih dalam susunan kanopi di atas serambi.

Sekiranya keputusan dibuat untuk membina kerangka rangka dari paip profil logam, maka kepada kertas polikarbonat yang sudah sedia ada, perlu ditambahkan:

1
 • skru sendiri mengetuk dan thermowells, yang tidak akan membenarkan kelembapan masuk di titik-titik pengikat kepingan itu, akibat dari itu hayat perkhidmatan visor ke atas teras akan bertahan;
 • untuk memproses butiran visor yang diperbuat daripada logam, degreaser, primer dan cat diperlukan;
 • Filem khas diperlukan untuk menutup permukaan akhir kanopi.

Dalam reka bentuk penutup harus diperhatikan bahawa lembaran standard saiz polikarbonat 2,1h6 sama dengan m. Lebar terjual dan panjangnya perlu dipilih pada angka-angka ini, serta perakaunan untuk memotong kunci kepada beberapa keping dengan minimum yang diperlukan sisa. Dari satu bahagian lembaran polikarbonat anda boleh membuat visor di atas serambi, dan selebihnya boleh disimpan sehingga diperlukan.

Adalah penting untuk mengetahui bahawa apabila membuat kanopi perlu mengira kekuatannya terlebih dahulu dengan mengambil kira pemakaian beban pengawalseliaan, magnitud yang bergantung kepada rantau kediaman, tetapi dalam kes ini tidak semua perkara secara rawak.

Jika tidak ada pengalaman dalam reka bentuk visor dan struktur lain, untuk mengelakkan kesilapan, adalah lebih baik untuk mendapatkan bantuan pakar. Ia adalah mungkin untuk melakukan ini secara percuma di Internet, di mana ia mungkin tanpa masalah untuk mencari banyak lukisan standard dan pendengar foto di atas tingkap polikarbonat. Foto dan gambar ini menunjukkan semua ukuran dan maklumat yang berkaitan dengan nod dan titik penetapan, saiz profil, ciri-ciri yang digunakan untuk membina kanopi di atas teras bahan.

Oleh kerana keserasiannya dengan hampir apa-apa bahan, kanopi polikarbonat di atas anjung boleh diatur jenis terbuka dan tertutup.

Bahan yang paling sesuai untuk pembinaan bingkai di bawah visor:

 • bingkai kayu adalah yang paling murah dan paling mudah, tetapi tidak sepenuhnya wajar. Lagipun, ketika membina bingkai di bawah visor di atas teras yang terbuat dari kayu terdapat masalah tertentu kerana fleksibiliti yang rendah. Juga, bahan ini rosak dan rangka mesti dibuat daripada kayu keras;
 • bingkai aluminium untuk kanopi polikarbonat mempunyai beberapa kelebihan - ringan, kekuatan tinggi, plastisitas, kemudahan perhimpunan unit. Di samping itu, bingkai ini tidak memerlukan lukisan dan varnishing;
 • bingkai keluli memerlukan penggunaan mesin kimpalan. Pilihan sedemikian adalah optimum, kerana apabila menggunakan logam Anda boleh membina rangka kerja yang cukup kukuh sebuah kanopi di atas anjung;
 • rangka tempa besi mempunyai kos yang agak tinggi, tetapi visor di atas serambi pada masa yang sama akan kelihatan seperti kerja seni yang sebenar.

Pengeluaran jenis pembinaan kanopi yang dipilih memerlukan pengetahuan tentang pengendalian bahan seperti polikarbonat. Apabila memasang, ia mesti dibengkokkan supaya saluran yang terdapat di dalam bahan itu selari dengan garisan lipat, jika tidak kanopi di atas serambi boleh memecahkan walaupun dari angin.

Polikarbonat fleksibel hanya dibenarkan dengan pangkalan profil, yang mana ia telah ditetapkan sebelum ini. Apabila memasang skru, adalah perlu untuk membenarkan visor mengikat dan berkembang di bawah turun naik suhu, yang mana Lubang harus dibuat agak lebih besar, daripada lebar skru. Langkah penetapan visor tidak boleh lebih dari 30 cm. Untuk menyertai kepingan berasingan, perlu menggunakan profil bangunan khas yang diperbuat daripada logam.

Harus diingat bahawa kerja pemasangan dijalankan dengan tangan sendiri tidak begitu sukar, jika anda teliti mempelajari arahan di atas. Di samping itu, pembinaan yang dicipta oleh tangannya sendiri pastinya bukan sahaja kesilapan kerja yang dilakukan, tetapi juga aspek ekonomi isu itu.

Visor di atas serambi polikarbonat. Ciri-ciri foto dan reka bentuk

Tahun-tahun kebelakangan ini telah ditandakan dengan pengenalan teknologi terobosan yang secara signifikan meningkatkan kualiti hidup setiap orang. Salah satu bahan berteknologi tinggi generasi baru adalah plastik polimer. Ia berjaya diterapkan dalam pelbagai industri, termasuk dalam pembinaan rumah. Dalam artikel ini, kami akan mengenali bagaimana untuk melengkapkan visor di atas tingkap polikarbonat. Gambar-gambar kanopi ini adalah pelbagai, dan ciri-ciri reka bentuknya tidak kompleks.

Lantai pendaratan polikarbonat di atas pintu masuk ke rumah persendirian

Sifat bahan dan jenis polikarbonat

Polikarbonat adalah plastik polimer, diperbuat daripada granul polikarbonat dan mempunyai sifat operasi yang tinggi. Bahan ini adalah alternatif yang sangat baik untuk panel PVC dan telah digunakan dalam pelbagai industri dan pembinaan.

Polikarbonat lembaran - bahan popular untuk susunan kanopi dan kanopi

Ciri-ciri utama yang memastikan penggunaan yang meluas adalah:

 • keplastikan;
 • rintangan kesan;
 • ringan;
 • ketelusan optik;
 • rintangan kepada perubahan suhu;
 • kemungkinan estetik yang tinggi;
 • kos rendah;
 • kesederhanaan pemasangan dan penyelenggaraan struktur;
 • ketahanan.

Visor bergaya diperbuat daripada polikarbonat telus

Bahan sintetik berteknologi tinggi ini kini berjaya digunakan di tempat-tempat yang sebelumnya menggunakan bahan semula jadi yang lebih mahal: logam, kayu dan kaca.

Serai dengan visor di rumah persendirian, gambar pilihan yang mungkin. Penyelesaian reka bentuk. Gubalan, bahan dan alat yang diperlukan. Varian pembinaan kumpulan input

Jenis-jenis polikarbonat dan bidang permohonannya

Plastik polimer ini terdapat dalam dua bentuk: monolitik dan selular.

Polikarbonat monolitik adalah bahan lembaran polimer dengan ketelusan yang tinggi, rintangan hentaman, ketahanan api dan keselamatan kebakaran. Ciri-ciri ini telah memastikan penggunaan plastik ini dalam industri automotif, dalam reka bentuk kemudahan ketenteraan, dalam penciptaan jentera, dalam iklan, dalam pembinaan,

Polikarbonat selular boleh didapati dalam pelbagai warna

Polikarbonat selular adalah panel optik telus atau tahan lasak dan ringan yang mempunyai pembinaan pelbagai lapisan. Semua elemen saling berkaitan secara dalaman oleh tulang rusuk seperti lebah madu lebah. Udara di dalam lapisan menyediakan sifat penebat haba, dan tepi - plastisitas. Terima kasih kepada sifat-sifat ini, bahan ini telah menerima penggunaan yang meluas dalam pembinaan, khususnya ketika merancang kanopi dan awning di atas serambi polikarbonat. Foto reka bentuk ini boleh dilihat dalam pelbagai majalah mengenai pembinaan rumah persendirian.

Pintu masuk rumah dihiasi dengan kanopi yang luas yang diperbuat daripada kepingan polikarbonat

Nasihat berguna! Polikarbonat boleh menjadi alternatif yang moden untuk bumbung kaca dan dinding untuk pelbagai bangunan: rumah hijau, beranda, anjung, balkoni, kanopi atas tempat letak kereta atau teres untuk berehat di luar.

Viscose cascade diperbuat daripada polikarbonat

pilihan warna manifold daripada telus kepada legap, dan keupayaan untuk mewujudkan bentuk geometri yang kompleks, dengan syarat polikarbonat amat popular dalam membina beranda terbuka, bumbung di atas pintu atau kanopi di atas anjung. Foto-foto dan video pemasangan diri reka bentuk seperti itu boleh didapati di Internet.

Kanopi yang luas di atas pintu masuk ke rumah moden

Sebagai sebuah kaca pengganti yang sangat baik, plastik polimer mendapati cara bukan sahaja untuk mewujudkan kajang dan kanopi, tetapi juga dalam reka bentuk anjung polikarbonat di rumah peribadinya. Gambar dan contoh susunan pintu masuk ke rumah ini boleh didapati di banyak tapak pembinaan.

Visor dari polikarbonat selular dengan rangka dari logam palsu

Menggunakan kemungkinan estetik yang luas, ketelusan dan keplastikan material, di pintu masuk ke rumah, ia mungkin untuk melangkah anjung moden dengan visor yang diperbuat daripada polikarbonat dari sebarang bentuk. Berat kecil kepingan polikarbonat menyediakan perhimpunan diri yang mudah seperti anjung itu. Dari polikarbonat di atas serambi dipasang kanopi indah pada bingkai yang kukuh.

Visor yang luas diperbuat daripada polikarbonat dengan bingkai aluminium

Pilihan bingkai: foto dan faedah

Pemasangan bermula dengan pembinaan bingkai. Apabila membuat kanopi atau anjung, bahan berikut boleh digunakan sebagai asas:

Polisarbonat telus dan panel sisi

Pilihan bahan bergantung kepada estetika keseluruhan bangunan, reka bentuknya, serta kemampuan kewangan pemilik.

Apabila memilih bingkai kayu, anda boleh menang harga dan kemudahan pemasangan, tetapi kehilangan ketahanan dan kualiti. Reka bentuk ini mempunyai ciri prestasi rendah, kerana kayu lebih rendah daripada bahan lain dalam kekuatan dan ketahanan.

Untuk visor bingkai kayu berlangsung lama, ia harus dirawat dengan impregnasi khas terhadap membusuk

Nasihat berguna! Bahawa pokok itu telah berkhidmat lebih lama, sebelum pemasangan ia merawat minyak pengeringan atau impregnation lain mengganggu kerosakan.

Unsur utama bingkai aluminium untuk visor polikarbonat di atas pintu adalah profil aluminium dan plastik polimer itu sendiri. Pilihan ini memastikan kemudahan perhimpunan, kerana profil aluminium mudah dipotong dan dibengkokkan. Di samping itu, aluminium adalah logam yang ringan dan kuat, jadi ia tidak memerlukan rawatan khas. Satu-satunya kelemahan susunan varian ini dari polikarbonat adalah harga yang tinggi.

Gabungan bergaya polycarbonate salad telus dan terang dalam reka bentuk kanopi

Bahan popular seterusnya untuk bingkai adalah keluli. Bingkai keluli untuk visor di atas serambi polikarbonat agak berat. Adalah mungkin untuk memasang kanopi seperti itu, bagaimanapun, teknologi perhimpunan berbeza dengan kompleksnya memasang bahagian-bahagiannya.

Nasihat berguna! Ia mungkin untuk membaiki bahagian-bahagian bingkai keluli bersama-sama dengan bolt, tetapi pembinaan kelihatan lebih kuat dan lebih cantik apabila menyertai sendi oleh kimpalan elektrik.

Polikarbonat adalah bahan yang sangat ringan dan tahan lama

Gambar-gambar yang dikemukakan menunjukkan bahawa versi kerangka yang sangat baik untuk serambi atau kanopi dari polikarbonat juga merupakan paip keluli. Kelebihan reka bentuk ini adalah berat ringan dan kekuatan tinggi. The minus adalah kerumitan sendi bahagian karkas: perhimpunan bingkai tersebut hanya dibuat oleh kimpalan elektrik.

Visor diperbuat daripada polikarbonat telus dengan bingkai paip keluli

Satu alternatif kepada bingkai tiub keluli adalah logam Kraft. Seperti yang anda dapat lihat dalam foto, dengan bantuannya, anda boleh mengumpul kerja terbuka yang indah seperti reka bentuk yang palsu. Butiran bingkai, yang mempunyai seksyen persegi, sudah dijual dalam bentuk yang bengkok. Dan anda juga boleh menyambungkannya bersama-sama dengan kimpalan.

Ilusi struktur palsu untuk visor polikarbonat berjaya meniru logam kraft

Visor di atas serambi polikarbonat. Ciri-ciri foto dan reka bentuk

Untuk secara bebas melengkapkan pendawaian di atas pintu masuk dari polikarbonat, pertama sekali diperlukan untuk membuat lakaran yang baik untuk memperincikan semua butiran struktur.

Nasihat berguna! Perhimpunan visor di atas teras terbaik dilakukan pada musim panas atau di dalam bilik, kerana tidak diinginkan untuk membengkokkan polikarbonat pada suhu rendah.

Dengan penghantaran cahaya, polikarbonat boleh bersaing dengan kaca

Apabila memasang visor dari polikarbonat di atas anjung, perlu mengambil kira bahawa fungsi utamanya adalah untuk mengambil salji, air dan kotoran, melindungi pintu masuk rumah. Dan ini bermakna bentuk terbaik elemen bangunan ini adalah yang melengkung. Kanopi sedemikian akan membolehkan hujan tidak terkumpul di atas bumbung, tetapi mudah digulung ke tanah.

Visor di atas serambi akan melindungi pintu masuk rumah dari hujan dan salji

Setelah ditakrifkan bentuk visor yang diperbuat daripada polikarbonat pada bingkai anjung mesti dipasang dan memotong elemen kanopi, tidak lupa panjang terjual sekurang-kurangnya 80 cm. Butiran diikat bersama-sama sama ada dengan cara kacang dan bolt, atau dikimpal oleh electrofusion. Anda boleh membeli kanopi pasang siap dari polikarbonat, yang sudah mempunyai lubang-lubang yang diperlukan dalam pengukuhan asas.

Visor berkulit hitam diperbuat daripada polikarbonat telus

Memotong lembaran polikarbonat dilakukan pada filem pelindung dengan pisau perkeranian. Jika lebar panel lebih daripada 8 mm, mereka boleh dipotong dengan gergaji bulat dengan gigi halus. Pemasangan panel polikarbonat dibuat oleh filem pelindung di luar, kerana lapisan ini dilindungi dari radiasi UV. Selepas memasang struktur keseluruhan, filem pelindung dikeluarkan.

Visor polikarbonat biru digabungkan dengan aluminium sesuai dengan gaya rumah

Elemen terakhir pemasangan adalah perlindungan kawasan yang terdedah dari muka polikarbonat dari debu, air dan kotoran. Untuk melakukan ini, gunakan pita aluminium khas, yang dipasang pada hujung panel (seperti yang ditunjukkan dalam foto).

Unsur-unsur pembinaan sebuah visor yang diperbuat daripada polikarbonat sarang lebah

Sebagai alternatif yang hebat untuk kaca mahal, logam atau kayu - bahan tradisional untuk mengeluarkan kajang dan kanopi, polikarbonat sintetik mempunyai beberapa kelebihan ke atas mereka, yang menjadikan ia begitu popular. Pelbagai palet warna, kemudahan dan kemudahan pemasangan membolehkan anda merealisasikan fantasi reka bentuk yang paling berani.

Sebuah kanopi di atas anjung rumah persendirian. Foto peringkat kerja

Pintu-akordion. Foto di pedalaman, reka bentuk dan ciri operasi

Bagaimana untuk melampirkan beranda ke rumah yang diperbuat daripada polikarbonat. Foto pelbagai jenis beranda

Kanopi polikarbonat di halaman rumah persendirian: foto-foto struktur asal

Serai dengan visor di rumah persendirian, gambar kemungkinan pilihan

Rumah Rama-Rama Hijau: ciri-ciri pemasangan diri

Awning teras polikarbonat

Pembinaan rumah itu dijalankan secara berperingkat-peringkat dan pemasangan kanopi di atas kerusi dianggap sebagai peringkat akhir pembinaan mana-mana. Kanopi melindungi anjung dari masuk ke kawasan pedalaman hujan dan cahaya matahari.

Dalam pembuatan kanopi, sebagai elemen penting dalam darah, gunakan pelbagai bahan. Tetapi kepraktisan yang hebat, kemudahan pemasangan dan kebolehpercayaan hanya dibezakan oleh bahan binaan polikarbonat, moden, murah dan biasa digunakan hari ini.

Polikarbonat dan kelebihannya

Plastik telus berdasarkan polimer - alternatif yang baik kepada biasa kepada semua kaca. Polikarbonat secara beransur-ansur menggantikan bahan-bahan lain dalam pasaran pembinaan, terima kasih kepada sifatnya yang luar biasa, kemampuan, ruang lingkup yang luas.

Bergantung pada struktur polimer ini, poliolarbonat monolitik dan sarang lebah dibezakan, pengeluarannya yang dihasilkan dalam bentuk kepingan pelbagai saiz dan ketebalan, di mana ciri-ciri asas bahan polimer ini bergantung. Mari kita pertimbangkan setiap spesies lebih terperinci.

Penampilan monolitik adalah lembaran polimer satu keping, dicirikan oleh kapasiti transmisi cahaya yang tinggi, yang hampir lebih rendah dari kaca. Bahan binaan ini adalah universal, selalunya pengeluar menggunakannya bukannya kaca. Sel dan lompang dalam helaian hilang.

Polikarbonat selular adalah daun plat dengan struktur sarang lebah. Rongga di dalam helai dipenuhi dengan udara, kerana bahan itu mempunyai ciri penebat haba yang sangat baik. Plat nipis dalam komposisi lembaran itu saling terhubung oleh jambatan.

Ciri-ciri utama polikarbonat termasuk:

 • kemudahan pemasangan
 • ringan dari berat (lebih ringan daripada kaca hampir dua kali)
 • ketelusan, polimer tidak lebih rendah dan lebih unggul dalam beberapa hal untuk Plexiglas
 • rintangan kepada bahan kimia yang kasar;
 • rintangan kepada serangan mekanikal, sukar untuk menggaru bahan.

Jenis dan variasi awning polikarbonat

Ia tidak perlu mempunyai banyak pengalaman dengan bahan ini untuk membina kanopi berkualiti di atas tingkap polikarbonat anda dengan tangan anda sendiri, memberikan rumah anda kelihatan lengkap. Sudah tentu, pertama anda perlu menarik lukisan dengan penunjukan semua saiz kanopi masa depan untuk beranda, untuk membangunkan reka bentuk anda sendiri dengan mengambil kira citarasa dan kehendak semua ahli keluarga. Kanopi di atas serambi polikarbonat boleh dilakukan dalam beberapa variasi:

 1. Kanopi di lekapan, dipasang pada sokongan. Reka bentuknya mudah, mudah dipasang, hanya beberapa helai bahan plastik yang diperlukan untuk pendiriannya. Lembaran dibentang di bawah cerun akan menghalang air dan salji memasuki struktur. Tetapi air, dari salji lebat dan hujan, akan mengalir dari bumbung ke jalan di depan teras, menghasilkan lopak. Ini adalah satu-satunya, tetapi minus penting reka bentuk sedemikian.
 2. Kanopi untuk beranda dalam bentuk lengkungan, dipasang pada 4 sokongan. Rekaan separa pekeliling yang indah ini dalam bentuk lengkungan amat sesuai sebagai lanjutan untuk beranda apa-apa saiz dan reka bentuk. Untuk mendirikan kanopi tersebut untuk beranda polikarbonat tidak lama dengan tangan mereka sendiri, tetapi pertama-tama anda perlu memasang 4 pendukung di sepanjang perimeter serambi.
 3. Memasang visor separuh bulat dengan dua sokongan akan menjadi penyelesaian terbaik untuk pembina pemula. Tidak perlu untuk pengiraan kompleks dalam reka bentuk skema, visor dinding cukup untuk memasang dua kurungan ke dinding, untuk rahmat untuk menghiasi bingkai dengan objek yang ditempa atau lukisan.
 4. Kanopi asal, digabungkan dengan platform berhampiran rumah. Pilihan ini akan memerlukan pemasangan sokongan yang cukup kuat disebabkan beban yang meningkat. Bingkai adalah ladang separuh bulatan, adalah penting untuk mengira beban yang diharapkan ke atasnya setepat mungkin. Struktur gabungan seperti kelihatan seperti ruang separuh tertutup, di mana ia adalah mudah untuk meletakkan kereta, tanpa takut salji atau hujan jatuh ke atas mereka.

Sebelum membuat kanopi di atas serambi polikarbonat, perlu membuat draf, lukisan dan berfikir di hadapan reka bentuknya. Lakukan beberapa aktiviti persediaan.

Buat projek, pastikan anda merekabentuk reka bentuk yang tepat, membuat pengiraan yang betul untuk membeli jumlah bahan binaan yang diperlukan. Dalam rajah tersebut, nyatakan berat dan dimensi kepingan polikarbonat, memandangkan lebar standard bahan bumbung adalah 210 cm dan panjangnya ialah 300, 600, 1200 cm.

Tandakan lokasi panduan pada lukisan, dengan mengambil kira saiz lembaran, mereka perlu dipasang pada jarak 70cm dari satu sama lain. Sokongan hendaklah diletakkan tidak melebihi 200 cm.

Sediakan alat supaya mereka berada dalam keadaan baik apabila mereka bekerja. Jika pangkalan kanopi polikarbonat di atas anjung rumah persendirian adalah keluli, maka anda harus menjaga membeli alat-alat berikut:

 • Bulgarian;
 • rolet;
 • tingkat bangunan;
 • spade bayonet;
 • Pemutar skru;
 • jigsaw;
 • latihan elektrik;
 • mesin kimpalan;
 • Tangga, kerana anda perlu bekerja pada ketinggian.

Untuk memasang kanopi di atas serambi polikarbonat, anda perlu membeli bahan berikut:

 • bahan utama untuk bumbung, dalam hal ini polikarbonat;
 • elektrod kimpalan, paip dari lembaran profil untuk pemasangan sokongan, peti dan rasuk;
 • pengikat untuk kepingan polikarbonat;
 • skru sendiri mengetuk untuk bekerja dengan logam;
 • pita untuk penebat muka akhir polikarbonat. Juga perlu menyediakan penyelesaian konkrit dari simen, pasir dan batu dihancurkan.

Hanya selepas semua bahan disediakan dan dibeli dalam jumlah yang betul, anda boleh meneruskan pemasangan kanopi.

Kerja pembinaan mengenai susunan kanopi polikarbonat di atas rumah persendirian memerlukan pelaksanaan langkah demi langkah yang konsisten. Pertimbangkan pemasangan visor dalam contoh kanopi pada tiang pendukung 2. Pemasangan jenis ini tidak rumit, dan kanopi akan kelihatan menarik dan berfungsi. Urutan kerja pada pembinaan visor termasuk langkah-langkah berikut.

Sediakan pangkalannya. Keluarkan 2 lubang ke kedalaman 1 meter. Di mana pada masa akan datang, memasang tiang. Tuang pasir ke dasar lubang, dicampur dengan runtuhan, buang lubang. Adalah wajar untuk menjadikannya persegi, saiz 40x50. Jika longgokan skru digunakan untuk asas, maka rendaman dalam tanah hendaklah tidak kurang daripada 1200 mm.

Tandai pita itu dengan dinding, tempat di mana bingkai akan diikat. Untuk markup yang betul, gunakan tahap dalam kerja. Pertimbangkan ketinggian struktur supaya seorang lelaki yang tinggi tinggi boleh muat di bawah visor secara bebas atau mendaki tangga di luar tanpa halangan.

Pasang rangka dengan menyambungkan tiang dengan kimpalan, mengisar tempat kimpalan. Tutup logam dengan lapisan tanah untuk mengelakkan kakisan, warna warna yang diingini. Biasanya kelihatan sangat praktikal dengan rak logam warna hitam.

Pasang sokongan, tuangkan bulatan dengan konkrit, biarkan kering sepenuhnya. Pasang bahagian kedua bingkai ke dinding dengan bolt anchor atau pengikat lain, bergantung pada bahan dinding yang digunakan.

Pasang peti itu, lurus atau dalam bentuk gerbang, maka kepingan polikarbonat akan diikat kepadanya. Apabila memasang lath melengkung, ia perlu untuk membengkok paip logam ke bentuknya.

Pasang polikarbonat ke bingkai, gerudi di lubang bingkai logam dengan diameter sedikit lebih besar daripada skru. Kemudian letakkan bingkai dengan lembaran polikarbonat dan skru dalam lubang yang dibuat oleh skru. Tempatkan titik pengikat dengan pencuci dengan palam untuk sambungan ketat yang lebih besar.

Terima kasih kepada polikarbonat, anda boleh menyedari idea reka bentuk yang paling berani, memasang visor untuk anjung bentuk apa pun. Bahan polimer sesuai untuk pembuatan gerbang dan kubah, yang mana mungkin untuk mendirikan kanopi asli jenis tertutup. Teras dengan kanopi polikarbonat akan menjadi elemen hiasan yang sangat baik di seluruh bangunan.

Jika anda ingin membuat kanopi di atas rumah tanpa menggunakan kimpalan, maka video berikut akan membantu anda dalam

ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1