Kasut di lorong sempit dengan tangan mereka sendiri

Kasut di dalam dewan: TOP-100 gambar barang kemas terbaik dari katalog 2017

Pengorganisasian ruang dalaman bilik secara langsung bergantung pada ketersediaan potongan perabot. Mereka memberi peluang untuk mencipta semacam keharmonian.

Bagi lorong, di sini peranan khas diberikan kepada kasut, yang, sebagai peraturan, adalah sejenis dada, dan kadang-kadang karya seni yang sebenar.

Dalam kebanyakan kes, kasut di dewan telah dibeli pada peringkat akhir pembaikan.

Sejurus sebelum pengambilan ini disyorkan untuk menentukan tujuan utamanya atau perabot itu, dan yang paling penting, apa yang akan disimpan di sana.

Perhatian khusus perlu dibayar kepada dimensi keseluruhan, supaya kasut sesuai dengan semua parameter berbanding dengan ruang umum.

Untuk keluarga yang besar, lebih baik untuk membeli jalan sempit, mengenai rancangan yang sama seperti yang ditunjukkan dalam gambar kasut di lorong, sebagai contoh, untuk menyimpan kasut bermusim.

1

Lebih baik jika anda mendapat kabinet yang cukup luas dengan kotak tambahan terbina dalam yang ada. Jika boleh, anda boleh membeli kasut dengan tempat duduk di lorong untuk peluang untuk menukar kasut tanpa sebarang kesulitan.

Bergantung pada reka bentuk perabot itu boleh dibahagikan kepada beberapa jenis:

 • jenis terbuka;
 • jenis tertutup;
 • langsing;
 • kasut almari - menggabungkan kotak kasut dengan modul lain yang berlainan;
 • kasut-pengering;
 • Berdiri - hebat untuk kasut banyak, dan ia boleh menjadi jenis terbuka dan tertutup.

Yang paling umum ialah versi terbuka. Kelebihan utama adalah: sistem pengudaraan, tidak ada bau yang tidak menyenangkan dan kulat.

Walau bagaimanapun, sebagai tambahan kepada merit, terdapat juga kualiti negatif tertentu, contohnya, pengumpulan kotoran pada permukaan kasut, kerana kasut sedemikian di lorong rendah dalam strukturnya.

Versi tertutup mempunyai kemunculan kabinet dengan rak atau almari dengan pintu. Pilihan ini disukai oleh mereka yang mempunyai haiwan kesayangan, kerana variasi ini dapat membantu menjaga kasut yang utuh dan selamat dari kerosakan luaran.

Satu lagi versi kasut yang tidak biasa adalah Slim. Ini adalah jenis perabot yang tinggi, sempit dan memanjang, yang sesuai untuk lorong kecil dan tidak terlalu luas.

Kekurangan utama struktur tersebut termasuk ketidakstabilan, berbeza dengan kasut dinding di lorong, dan kekurangan ruang khas untuk menyimpan produk penjagaan kasut.

Untuk membuat perabot, pertama sekali, keperluan individu pelanggan, serta komponen ekonomi dan tempoh operasi diambil kira.

Terutamanya popular adalah kasut logam di lorong, yang dibezakan oleh kekuatan dan ketahanan mereka.

Terdapat sejumlah besar kilang perabot yang berbeza, yang paling popular ialah Ikea. Kasut di lorong dalam prestasi pelanggan ini dapat melebihi apa-apa harapan dan memenuhi semua keperluan.

 • Pilihan pendirian dilakukan dengan mengambil kira keputusan gaya umum dan pilihan warna. Misalnya, kotak kayu dengan mudah boleh dicat dengan warna yang diperlukan.

  Cara paling mudah untuk menentukan warna, jika dinding mempunyai warna neutral, dan kepingan perabot lain tidak semata-mata.

  Penyelesaian yang baik ialah menggunakan versi kabinet sempit dan tinggi.

  Jika kasut mempunyai naungan "oak" atau "beech", maka dinding lebih baik untuk cat dalam warna cahaya, dan perabot untuk memperoleh warna "ceri" atau "alder".

  Perabot yang dibuat secara berasingan, sentiasa berbeza dari barang-barang dalaman yang standard. Bagaimanapun, dari pilihan ini, lebih baik menolak apabila mencipta gaya berteknologi tinggi, Oriental atau Baroque. Tetapi di rumah-rumah pinggir bandar, mereka akan seperti tidak pernah sebelum ini.

 • Pilihan yang paling sesuai ialah:

  • kotak-rak - mempunyai rak sisi-rentas;
  • palet sebelum ini diperhalusi, manakala kasut disimpan dalam slot khas;
  • penganjur - versi musim panas dalam bentuk poket yang dipanggil.

  Apapun sepatu, kehadiran bahkan yang paling biasa memungkinkan untuk memberikan keselesaan dan keharmonian bilik.

  Kasut dengan tangan: membuat

  Setiap apartmen atau rumah memerlukan tempat menyimpan kasut. Anda boleh membeli pelbagai perabot di kedai, tetapi ia akan menjadi lebih murah untuk menjadikannya sendiri. Keputusan sedemikian akan membuktikan bukan sahaja menguntungkan, tetapi juga akan membolehkan idea-idea pereka tuan rumah dapat direalisasikan. Kasut boleh dibuat dari bahan buatan tangan. Ia tidak perlu membeli sekeping papan serpih untuk kerja, akan ada panel perabot yang mencukupi. Kosong itu boleh dibeli di mana-mana kedai bahan binaan. Mereka benar-benar bersedia untuk pemasangan - mereka mempunyai tepi dan dipotong menjadi bahagian yang sama.

  Persediaan sebelum kerja bermula

  Jika kasut dibuat dengan tangan, maka mesh logam boleh dibeli untuknya. Lebar standard mereka boleh 46.4; 56.4; 76.4, dan juga 86.4 sentimeter. Jika terdapat keperluan untuk membuat reka bentuk saiz yang standard grid boleh dipesan mengikut kehendak anda, tetapi pendekatan ini akan kos sedikit lebih mahal. Jika rak akan mempunyai lebar yang paling hebat, yang telah disebutkan di atas, dimensi luaran obuvnitsy adalah seperti berikut :. 120h90x34 cm kedalaman 34 cm akan cukup untuk meletakkan but dengan saiz purata.

  Jika kasut dibuat oleh tangan sendiri, maka yang penting ialah fungsi dan kekompakan. Untuk melakukan ini, adalah disyorkan untuk meletakkan rak di bawah cerun tertentu, yang akan dihidupkan ke dalam. Dalam kes ini, kabinet akan menduduki jumlah minimum ruang.

  Apabila kasut dibuat dengan tangan, beberapa elemen disediakan. Di antaranya anda boleh membezakan dinding sisi, fasad, penutup atas, dinding belakang dan skirt. Tiga elemen yang terakhir akan diperlukan dalam satu salinan, sedangkan sisi dan facade akan diperlukan dalam jumlah 2 buah. Sidewalk boleh dibuat dari papan perabot, dan facades akan kelihatan hebat dari MDF atau chipboard. Dinding belakang boleh dibentuk dari origit.

  Jika kasut akan dibuat dengan kerusi di lorong, maka jangan lupa tentang kehadiran pengikat.

  Penyediaan kelengkapan dan pengikat

  Tuan perlu membeli 8 pengesahan, 4x16 pemotong diri, pena fasad dan ukiran, sudut keluli perabot, gelung 4-gelung dan gerudi, serta tukul dan pemutar skru.

  Dengan bantuan mengesahkan, anda perlu menetapkan skirt di sisi dinding. Untuk ini, di bawah pengikat, perlu dilakukan melalui lubang, diameternya adalah 8 milimeter. Raja-raja di bahagian akhir harus mempunyai lubang kecil, kedalamannya adalah 60 milimeter. Semua bukaan mesti sepadan dengan tepat. Separuh sudut perlu dilekapkan ke penutup atas, sementara baki 4 digunakan bukannya pengikat dinding. Mereka perlu dipasang ke bahagian sampingan.

  Jika anda akan dijadikan kasut dengan tempat duduk di lorong, maka semua elemen ditarik bersama oleh skru. Sebelum memasang papan hardboard, anda perlu menyemak bagaimana kotak itu ternyata, diagonalnya harus sama dengan satu sama lain. Pada sisi menegak fasad, ukur 15 cm dari bahagian bawah dan dari atas. Maka perlu untuk berundur ke kedalaman 2.2 cm Di titik-titik yang ditandakan, ia perlu membuat lubang dengan garis pusat 3.5 cm. Langkah seterusnya ialah memasang dan mengikat pintu dan mengendalikan pemegangnya.

  Kasut seperti itu, yang lukisannya boleh dibuat oleh anda sendiri, dipasang di lantai atau digantung ke ketinggian tertentu dari permukaan. Ini akan membolehkan menghasilkan pembersihan basah di bawah perabot baru. Jarak antara rak kedua dan bawah harus 35 cm, yang akan membolehkan mereka meletakkan but di sana.

  Pembuatan kasut padat

  Jika lorong anda tidak terlalu banyak ruang, anda boleh membuat model padat kasut. Mana-mana tuan dapat mengatasi kerja-kerja ini. Pertama sekali, sediakan berus kasut panjang, papan lapis khas, skru, pancang, gam kayu, varnis tahan lembapan, cat akrilik dan berus.

  Kasut, saiz yang anda boleh pilih mengikut bilangan ahli keluarga, mesti dibuat mengikut teknik tertentu. Ia melibatkan penggunaan berus pada peringkat pertama. Di pinggir papan lapis, adalah perlu untuk menggerudi 6 lubang, di mana pancang pra-dirawat dengan gam. Di papan lapis, lubang serupa dibuat, yang akan membolehkan mereka untuk kemudian mengaburkan elemen dan menyambungkannya bersama-sama. Untuk kebolehpercayaan, benda kerja ditarik bersama oleh pengapit.

  Reka bentuk ini akan mempunyai elemen sisi, yang dipasang dengan cara yang sama. Menggunakan hacksaw di atas kayu, anda harus memotong berus pemegang, jika ada. Dalam setiap mereka, gerakkan dua lubang dan skru bahan kerja dengan skru pendek ke pangkalan. Berus akan mengecualikan spoiling kasut semasa operasi pembinaan buatan sendiri. Adalah disyorkan untuk meletakkan kasut dengan cerun tertentu berhubung dengan permukaan menegak. Ini akan membolehkan kasut untuk kekal di rak dan tidak jatuh.

  Kasut logam dianggap tidak sangat praktikal, sebagai contoh, kasut permaidani di dalamnya boleh rosak secara tidak sengaja. Walau bagaimanapun, anda masih boleh membuatnya, untuk ini anda perlu menggunakan pengeringan baru yang dipasang di beberapa baris menggunakan sudut logam atau rak kayu. Unsur-unsur terakhir dianjurkan untuk dicat di bawah warna pengering. Kasut buatan sendiri bukan sekadar perabot yang berguna. Ia boleh menjadi hiasan yang sangat baik di pedalaman lorong anda - semuanya bergantung kepada imaginasi tuan dan keinginan untuk mencipta.

  Kedai kasut di koridor: penerangan spesies, kriteria pemilihan dan ciri-ciri tangan mereka sendiri

  Perabot yang direka untuk menyimpan kasut boleh diubah. Sekeping perabot, yang mempunyai saiz dan rupa yang berbeza, disatukan oleh nama biasa - kasut.

  Kriteria untuk memilih kasut untuk anteroom

  Kasut boleh diwakili oleh pelbagai jenis perabot. Ia boleh:

  • pendirian kasut;
  • kabinet dengan laci dan rak;
  • kabinet kasut;
  • meja tepi katil;
  • laci dada;
  • rak khas;
  • rak tinggi atau rak kecil;
  • galoshnitsa.

  Sebagai tambahan kepada saiz dan warna, kepada parameter penting yang perlu ditentukan semasa memilih, masukkan bahan yang digunakan dalam pembuatan, serta konfigurasi.

  Kasut boleh dibuka dan ditutup.

  1. Pilihan pertama membolehkan kasut kering dengan cepat, dan kelemahan adalah pengumpulan debu yang ketara, aksesibiliti untuk haiwan peliharaan dan penampilan yang tidak terlalu menarik.
  2. Model tertutup adalah estetik, dilengkapi dengan pintu, yang berfungsi sebagai perlindungan penuh untuk kasut.

  Cara merancang kasut (video)

  Ciri-ciri jenis kasut di lorong

  Klasifikasi perabot untuk kasut bukan hanya jenis bahan yang digunakan dalam pembuatan, tetapi juga ciri-ciri reka bentuk, prinsip operasi dan penampilan. Bagi perkilangan, MDF, papan seramik berlamina, penempaan, logam tahan lama dan plastik moden bertenaga tinggi, anggur dan kayu olahan yang paling kerap digunakan.

  Model standard mempunyai, sebagai peraturan, lebar 600-800 mm. Versi yang lebih luas dipasang di lorong yang luas dan boleh mempunyai lebar 100-120 cm, yang membolehkan anda menyimpan sebarang jenis kasut dan mencegah ubah bentuk. Model sempit direka terutamanya untuk kawasan kecil, dan lebar mereka, paling kerap, tidak melebihi 13-18 cm, yang menjadikannya mudah dipasang walaupun di belakang pintu pembukaan. Perlu diingatkan, bahawa reka bentuk yang sempit tidak dimaksudkan untuk menyimpan kasut musim sejuk yang mempunyai kokain yang tinggi.

  Varian kompromi diwakili oleh kasut sempit dengan lebar 400-500 mm, di mana kasut dipasang agak bebas dan mengeringkan dengan baik. Sesetengah pengeluar menghasilkan model eksklusif yang sempit dan tinggi yang mempunyai kedalaman 150-200 mm. Antara lain, pengguna boleh menempah model bukan saiz atau saiz yang tidak standard, dan juga membuatnya secara bebas menggunakan lukisan dan skim standard.

  Kegunaan meluas di bilik-bilik yang agak luas mencari struktur yang dilengkapi dengan tempat duduk, yang sering ditutup dengan kain pelapis yang lembut, velor atau kulit tiruan. Kasut-kasut atau bangku kasut adalah penyelesaian yang ideal untuk lorong-lorong kecil. Kelebihan model sedemikian ialah kehadiran dipasang pada kerusi batu bara, yang akan menjimatkan ruang berharga.

  Kerusi ini boleh dilengkapi dengan backrest, dan reka bentuk ini menyerupai penampilan sofa kecil. Peralatan tambahan model dengan tempat duduk biasanya diwakili oleh bahagian untuk payung dan rak sampingan.

  Galeri: kasut di lorong (64 foto)

  Shelvings dan rak untuk menyimpan kasut

  Untuk jenis simpanan kasut terbuka, terdapat beberapa pilihan ciri-ciri struktur yang berbeza dan diwakili oleh:

  • sistem bingkai dalam bentuk satu set rak dan rak yang diperbuat daripada kayu atau logam mereka. Sistem sedemikian dengan mudah dapat dipasang dan dibongkar, mereka tidak akan mengambil banyak ruang, yang sangat penting untuk lorong-lorong kecil;
  • Sistem modular yang mengandungi petak, rak dan bahagian yang dipasang dengan mudah dan cepat berdasarkan reka bentuk;
  • sistem bersih, dicirikan dengan ringan dan padat, yang sangat penting untuk mengatur ruang kecil di kawasan itu.

  Sistem panel adalah reka bentuk yang sangat popular, sangat bergaya, tetapi mahal yang mudah digunakan dan boleh menjadi hiasan sebenar hampir mana-mana bahagian dalam.

  Idea untuk menyimpan perkara di lorong (video)

  Kasut apa-apa saiz dan jenis berfungsi sebagai sebahagian daripada perabot bilik, dan boleh bukan sahaja terbuka, sudut atau dinding yang dipasang, tetapi juga meresap dalam gaya. Pembinaannya boleh dibuat dengan gaya "moden", "rococo", "klasik", "barok", "berteknologi tinggi", "provensi" dan "negara", serta "gabungan".

  • Reka bentuk, yang mempunyai rupa asli dan kaki diukir, sangat sesuai untuk menghiasi lorong dalam gaya Rococo dan akan berfungsi sebagai tambahan yang berjaya untuk keping perabot yang elegan;
  • untuk isi rumah atau pangsapuri persendirian, dihiasi dengan gaya hiasan "barok" yang paling sesuai dengan kasut palsu, saiz yang dipilih berdasarkan kawasan lorong;
  • Dewan masuk gaya minimalis sangat sesuai untuk pengambilalihan dan pemasangan model besi nada yang mudah dan bijak, dilengkapi dengan laci yang mudah dilukis.

  Terutamanya popular pada tahun-tahun kebelakangan ini adalah cahaya dan praktikal, karya seni yang sangat menarik yang membolehkan anda menghiasi lorong dalam gaya "Provence".

  Kasut saiz dan jenis mana-mana berfungsi sebagai sebahagian daripada penyediaan bilik

  Bagaimana untuk membuat kasut dari pokok di lorong dengan tangan anda sendiri

  Secara tradisinya, versi paling mudah dan paling murah untuk bekas kasut adalah pembinaan kayu yang dibuat oleh tangan sendiri. Kayu adalah bahan semula jadi, sangat mesra pengguna dan estetik, dicirikan oleh kesucian ekologi. Antara lain, struktur kasut diperbuat daripada kayu dan dirawat dengan sebatian antiseptik khas dibezakan dengan ketahanan mereka dan sesuai untuk pemasangan di dalam dewan, yang direka dalam hampir semua gaya.

  Lukisan lukisan dan skim dengan dimensi

  Pada peringkat pertama, lakaran rekaan dibangunkan. Adalah mungkin untuk mengambil sebagai skim siap sedia dan lukisan seperti perabot untuk lorong, atau untuk membuat lakaran dengan sebutan secara berasingan, berdasarkan saiz bilik dan susun aturnya. Dalam lukisan itu, anda mesti memaparkan bilangan dan dimensi rak atau unsur-unsur lain, serta dimensi keseluruhan keseluruhan struktur.

  Sebagai bahan untuk kasut sendiri, anda boleh menggunakan plat MDF, papan serpih, papan lapis atau papan kayu. Salah satu bahan yang paling tahan lama dan mudah digunakan ialah kunci papan lapis, tetapi juga papan lapis tahan lembapan memerlukan pemprosesan dan pewarna tambahan. Kos yang tinggi dari papan MDF memungkinkan untuk menghasilkan hanya bahagian fasad perabot dari bahan tersebut, dan badan struktur, sebagai peraturan, dipasang dari papan partikel yang cukup dianggarkan.

  Pada peringkat pertama, lakaran rekaan dibangunkan

  Untuk membuat reka bentuk yang dibuat dalam gaya minimalism yang popular di kalangan pereka, perlu menyediakan bahan utama dan alat kerja yang disajikan:

  • sudut logam perabot dalam jumlah lapan keping;
  • skru mengetuk diri;
  • raja-raja;
  • engsel untuk menggantung pintu dalam jumlah empat keping;
  • rak grid logam, bilangan dan saiznya bergantung kepada lakaran yang disediakan;
  • mengendalikan pintu pembukaan;
  • pembinaan rolet;
  • penanda;
  • pemutar skru atau gerudi tangan;
  • pemutar skru;
  • mesin pengisar atau kertas ejen;
  • gergaji kayu atau kayu jig saw;
  • tukul;
  • tang.

  Semua elemen lukisan dipindahkan ke bahan yang dipilih untuk pembuatan kasut kayu. Selaras dengan tanda, butiran itu dipotong dengan menggunakan gergaji besi. Selepas semua butiran dipotong, sidang dibor oleh pembinaan kasut. Dalam lubang gerudi, adalah perlu untuk menjamin keselamatan klip logam dengan bantuan pengesahan, bahagian akhir yang juga mesti dibor. Sekiranya kedalaman yang dipilih adalah 55-60 mm, maka diameter lubang yang digerudi hendaklah 0.5 cm, dan di sisi dinding - 0.8 cm. Ia adalah perlu untuk memeriksa kebetulan semua lubang yang dibuat.

  Uthman-ottoman atau bangku kasut adalah penyelesaian yang ideal untuk lorong-lorong kecil

  Di peringkat seterusnya, empat sudut perabot logam mesti diikat dengan selamat ke penutup. Baki empat bahagian perabot yang sama perlu dipasang pada dinding belakang pembuatan yang dibuat, yang akan membolehkan mereka digunakan sebagai pengikat dinding mudah. Selepas tudung diskru, ia perlu menyambungkan semua unsur pemotongan yang tersisa untuk pembinaan kasut antara satu sama lain.

  Sangat penting untuk memeriksa geometri perabot yang dihasilkan dalam proses perhimpunan bebas - arah pepenjuru sepatutnya sama.

  Di hadapan rak dalam bentuk pengering, perlu membuat tanda untuk pemasangan gelung perabot. Selepas mereka diskrukan, anda perlu menggantung pintu kasut. Kemudian ruang ditandakan untuk pemasangan elemen hiasan, jika mereka disediakan oleh lakaran dan aksesori diskru ke pintu.

  Walaupun dimensi keseluruhan produk bergantung sepenuhnya pada pilihan peribadi dan saiz lorong, jarak piawai antara rak jejaring yang dipasang tidak boleh kurang daripada 30 cm, yang akan memastikan kebolehgunaan struktur. Antara lain, rak kasut yang dibuat berdasarkan mesh logam, akan lebih mudah jika dipasang pada sudut kecil.

  Cara memasang kasut sendiri (video)

  Di peringkat akhir, adalah perlu untuk memeriksa pembinaan siap dengan bantuan tahap bangunan, dan juga untuk membuat pengamplasan dan lukisan jika perlu, jika papan lapis tahan lembapan papan lapis digunakan untuk pengeluaran. Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, jika ada keperluan untuk menjalankan hiasan asal dewan yang luas, adalah lebih baik untuk memesan produk perabot, dengan memilih pra-gaya yang sesuai dari reka bentuk bilik dan konfigurasi optimum.

  Pernahkah anda mengalami sakit sendi? Dan anda tidak mendengar apa-apa:

  • ketidakupayaan untuk bergerak dengan selesa dan mudah;
  • sakit semasa atau selepas bersenam;
  • ketidakselesaan apabila mendaki dan turun tangga;
  • keradangan di sendi, bengkak;
  • satu masalah yang tidak menyenangkan, sekejap bukan pada kehendak;
  • kesakitan sendi yang tidak munasabah dan tidak boleh ditanggung.

  Sila jawab soalan: adakah anda berpuas hati dengan ini? Adakah mungkin untuk menahan sakit sedemikian? Berapa banyak wang yang anda sudah "digabungkan" dengan rawatan yang tidak berkesan? Ia adalah masa untuk menamatkan ini! Adakah anda setuju? Hari ini kita menerbitkan wawancara eksklusif dengan Prof. Dikul, di mana doktor mendedahkan rahsia menyingkirkan sakit sendi, rawatan arthritis dan arthrosis.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  76 − 73 =