Katil kanak-kanak yang dilipat

Katil lipat: 80 + model untuk tidur yang selesa

Katil lipat adalah keadaan yang sangat diperlukan untuk pangsapuri kecil, apabila anda perlu menyesuaikan segala-galanya, tetapi jangan kekurangan ruang. Anda boleh menyelesaikan masalah dengan sofa, tetapi perabot itu tidak direka untuk tidur yang selesa.

Bagaimana untuk memilih katil lipat yang betul, di mana untuk meletakkannya dan apa yang penting untuk diingat semasa pemasangan, kami kini menyusun dengan EtoDom.

Katil lipat: kebaikan dan keburukan

Faktor bentuk asal dan fungsi membuat perabot sedemikian yang diingini dan di pedalaman pangsapuri yang luas.

Seperti jenis transformer lain, perabot tersebut mempunyai kelebihan dan kekurangannya.

 • menjimatkan ruang;
 • katil penuh dengan bahagian bawah lamell dan tilam ortopedik;
 • Mekanisme mengangkat membuatnya mudah terbentang dan melipat struktur, dan ini boleh dilakukan tanpa mengeluarkan tempat tidur;
 • Penyamaran perabot yang berjaya menjadikan estetika pembinaan yang rumit, sesuai untuk mana-mana bilik.

Foto 6 - Katil lipat dengan meja Poppiboard Clei Photo 7 - Penyelesaian yang hebat untuk sebuah apartmen kecil dari LifeEdited Inc Gambar 8 - Dinding di tapak semaian dengan katil lipat dari Tailored Living featuring PremierGarage

 • dalam bentuk dilipat anda tidak boleh duduk di atasnya;
 • tidak semua mekanisme mengangkat boleh dipercayai.

Lipat katil di dalam almari

Pembinaan lipatan dari firma Itali Clei adalah reka bentuk dengan lampiran yang selamat.

PENTING! Orientasi menegak - ini adalah varian paling ekonomis dari lokasi dinding tempat tidur. Dalam versi ini, perabot boleh menjadi saiz apa pun: single, double, nonstandard.

Sebuah ceruk untuk perabot adalah kes pensil, almari dengan pintu swing atau almari pakaian. Katil-katil boleh menjadi unit perabot bebas, tetapi paling sering ia memasuki set perabot keseluruhan.

Gambar 9 - LGM02A-03 Clei dengan orientasi menegak

1

Katil lipat mendatar

Katil lipat mendatar membenarkan anda memuatkan satu almari pakaian dan katil, dan almari pakaian, dan juga dua katil atau katil dan sebuah meja.

Laci dada boleh digunakan di bilik kanak-kanak atau diletakkan di bawah dinding di ruang tamu sebagai "ganti" jika tetamu tiba.

Foto 12 - Katil Murphy Unik Gambar 13 - Jadual Transformer SMILE-2 dari Modus Vivendi dalam pemandangan yang dibentangkan Photo 14 - Minimalism moden di kawasan pedalaman dari LUXEMBURG

Reka bentuk lipatan, lengkap dengan sofa - ini adalah pengubah sofa tempat tidur almari.

Melihat pengubah sejagat ini, pertama sekali, perhatikan sofa yang bergaya, dan kemudian hanya untuk kes pensil yang tinggi. Dalam keadaan yang dilipat, ini adalah sofa yang selesa untuk tidur tengah hari, membaca buku kegemaran anda atau cawan kopi dengan rakan-rakan, dan pada waktu malam - tempat tidur yang tidak kalah dengan biasa.

Gambar 15 - Nuovoliola '10 Mengangkat dan Katil Lipat Foto 16 - Katil Transformer di Interior Foto 17 - Ruang Tamu dalam Gaya Art Deco oleh Olga Savchenko

Transformer dua dengan sofa menyediakan bukan sahaja tempat tidur, tetapi juga tempat penyimpanan barangan peribadi dan pakaian tidur. Dalam kedudukan yang dilipat, ia mengambil ruang yang minimum dan tidak membahayakan tulang belakang semasa tidur.

Struktur dipasang dalam keadaan berikut:

 1. apartmen kecil atau satu bilik, di mana sukar untuk membuang kawasan berasingan untuk bilik tidur;
 2. pangsapuri studio reka bentuk;
 3. di premis pejabat dengan jadual kerja harian.

Gambar 18 - Orang yang tidak dikenali tidak akan meneka kewujudan katil sebenar di dalam almari. Pengubah Katil Circe Sofa Gambar 19 - Pedalaman yang sangat selesa dalam warna semula jadi dari Sekolah Pembaikan pada TNT Foto 20 - Bilik tidur untuk seorang gadis muda dari transFORM Laman Utama

Operasi mudah membolehkan anda menggunakan reka bentuk di bilik untuk kanak-kanak. Ia cukup untuk menarik tuil - dan sofa yang selesa akan berubah menjadi tidur.

Mana-mana pengubahsuaian yang dinyatakan di atas katil-katil boleh digunakan sebagai katil lipat kanak-kanak. Walau bagaimanapun, terdapat juga model sedemikian, yang lebih ditujukan untuk kanak-kanak dan remaja daripada orang dewasa. Ini termasuk dua peringkat dan model, digabungkan dengan meja.

Foto 21 - KALI 90 Foto katil Clei Teenager 22 - Technoform dibangkitkan meja katil Foto 23 - Bilik tidur yang serba terang dari kilang perabot Sonata

Model dua peringkat adalah penyelesaian biasa untuk keluarga dengan dua orang anak. Struktur ini kelihatan besar, yang secara visual mengurangkan keberkesanan konsep. Tetapi terdapat model dua peringkat yang memerlukan dua atau lebih ruang kurang daripada yang biasa.

PENTING! Orientasi mendatar membolehkan anda menyembunyikan dua katil tunggal dalam satu kabinet tinggi. Apa sahaja saiz kanak-kanak, penyelesaian ini akan praktikal, estetik dan menarik untuk kanak-kanak. Benar, jangan lupa tentang langkah berjaga-jaga dan ahli pediatrik tidak mencadangkan peringkat kedua kepada kanak-kanak prasekolah.

Gambar 24 - Mobil SPA GLOBO NOTTE katil - BUKU KEMUNGKINAN Foto 25 - Kanak-kanak pra-sekolah tidak dinasihatkan untuk dibenarkan di tingkat kedua Foto 26 - Clei Letto Lollisoft Sd katil dua tingkat

Katil lipat dengan meja tulis

Struktur lipatan boleh digabungkan dengan meja. Ia boleh:

 • pengubah meja katil, dilipat, menyerupai set kaki dan dada laci dengan meja atas;
 • kabinet di bahagian bawahnya adalah meja, dan bahagian atas dibentangkan di atas katil loteng;
 • kabinet, bahagian atasnya melaksanakan peranannya yang terdekat, dan di bahagian bawah terdapat meja dan tempat tidur yang mengubah tempat bergantung pada waktu siang.

Gambar 27 - Meja katil Junior 15 di bilik kanak-kanak Photo 28 - Katil lipat katil kanak-kanak Poppy mendatar dengan meja lipatan Photo 29 - Bilik Transformer dengan stesen kerja lipat dan dengan katil loteng dari Géraldine Laferté

Adalah sukar untuk mengatakan mekanisme untuk reka bentuk flap lebih baik: satu kesaksian mengatakan bahawa mata berpintal kerana daya laras, yang lain - yang penyerap kejutan gas, kerana sebanyak yang mungkin memudahkan transformasi.

Harga gigit gear angkat Jerman dan Itali yang berkualiti tinggi, tetapi keselamatan adalah berbaloi. Dalam katalog kelengkapan perabot, ia ditetapkan untuk orientasi katil, dimensi dan berat mekanisme mengangkat direka.

Foto 30 - Lif gas untuk katil lipat Foto 31 - Mekanisme musim bunga untuk katil lipat

Lipat katil dengan tangan sendiri

Mengumpul model lipat dari awal akan sukar. Kami menasihati anda untuk membeli satu set lengkap dan hanya memasang reka bentuk anda sendiri. Anda boleh membeli satu set mekanisme transformasi, aksesori dan bahagian bawah rak, mengumpul dan membaikinya ke lantai di kabinet sedia ada.

Gambar 32 - Mekanisme angkat untuk kabinet katil dengan tangan anda sendiri. Foto 33 - Rangka katil mengangkat Foto 34 - Katil konvensional dilengkapi dengan mekanisme transformasi

Untuk kes pertama, satu projek terperinci terperinci diperlukan. Apabila segala-galanya dirancang, anda boleh membeli kelengkapan yang diperlukan, pesanan memotong dan memproses bahan-bahan untuk bahagian-bahagian individu kabinet. Bahagian bawah rak boleh dibuat sendiri, tetapi lebih mudah untuk dibeli - ia tidak bernilai banyak. Dalam kes ini, hanya perhimpunan akan kekal.

Katil lipat: harga untuk model popular

Kos model lipat domestik bermula dari 15-17 ribu rubel, tetapi model bergaya yang berkualiti tinggi akan dikenakan biaya dari 25 ribu rubel.

Harga produk jenama Itali Clei bermula dari kira-kira 45 ribu rubel untuk struktur tunggal mudah dalam kes pensel. Dinding perabot berfungsi akan dikenakan biaya 60 ribu Rubles atau lebih.

Gambar 35 - Katil lipat dengan sofa Katil sofa, pengubah "Premier" Foto 36 - Bahagian dalaman bilik untuk seorang gadis remaja dengan katil lipat Clei

Tambah komen

Saya ingin tahu kos sebenar katil lipat katil.

Kami tinggal di Tobolsk. Berminat dengan masa penghantaran dan harga penghantaran yang tepat.

Adakah terdapat warna lain? Kita perlukan warna kelabu yang terang.

Kami mempunyai kawan yang sama dengan intelek perabot yang dibeli-gembira dan harganya tidak terkejut.

Selamat siang. Kami adalah portal maklumat, kami hanya memberikan maklumat, bukan barangan.

Reka Bentuk Dalaman

Pembaikan, pembinaan dan penamat pada asas turn-key di Moscow dan rantau Moscow! Kami bersedia untuk membuat anda.

 • Reka bentuk individu bangunan kediaman. Reka bentuk seni bina dan kejuruteraan. Reka bentuk dalam.

 • Menamatkan mana-mana premis turnkey dengan alat anda dalam masa yang sesingkat mungkin dengan kualiti yang tinggi dan

 • Pasukan ini dikendalikan dengan tuan-tuan kerajinan mereka. Kami membaik pulih pangsapuri, kotej, pejabat, ahli silap mata.

 • SG-ServiceGroup LLC telah terlibat dalam pembaikan dan pembinaan bangunan dan struktur selama lebih dari 12 tahun.

  Perisian percuma untuk reka bentuk rumah

 • Program yang manakah untuk dipilih untuk reka bentuk dapur?

 • Reka bentuk siling dari eternit: 120+ ide-ide topikal dari tiruan langit berbintang ke sabana Afrika

  © 2007-2018 EtotDom - pertukaran pesanan bangunan dan perbaikan

  Apabila menggunakan bahan tapak wajib

  syaratnya ialah kehadiran hiperpautan ke laman web ini: etotdom.com

  Adakah anda pasti mahu memadamkan ulasan ini?

  Adakah anda pasti mahu memadamkan semua ulasan pengguna?

  Adakah anda pasti mahu menolak ulasan pengguna?

  Adakah anda pasti mahu mengalih komen pengguna ke spam?

  Adakah anda pasti mahu mengalih komen pengguna ke sampah?

  Katil lipat

  Untuk melengkapkan apartmen atau rumah supaya mudah dan cantik, ia tidak mudah. Sering kali anda perlu berurusan dengan keperluan untuk menggunakan penyelesaian bukan standard. Biasanya ia adalah perlu untuk "membingungkan" di bilik-bilik kecil. Perkara yang paling sukar adalah untuk melengkapkan tempat yang penuh. Satu rehat penuh adalah salah satu komponen kecantikan dan kesihatan. Masih ada jalan keluar. Ini adalah katil lipat. Perabot ini juga dipanggil mengangkat, transformer, terbina dalam, terbina dalam dan sebagainya.

  Katil dengan tilam mengangkat yang ditarik balik ke kabinet, ke dinding atau mempunyai bentuk rak, boleh terdiri dari dua jenis: menegak dan mendatar. Mendatar - satu atau satu setengah. Mereka tidak menduduki keseluruhan ketinggian kabinet dan rak atas boleh digunakan untuk penyimpanan. Model sedemikian baik untuk kanak-kanak dan remaja, sesuai sebagai pilihan untuk tetamu.

  Perbezaan antara katil tip mendatar (kanan) dan menegak (kiri)

  Katil lipat menegak boleh lebar mana - dari 90 hingga 210 cm, tetapi memerlukan kehadiran siling yang tinggi. Pertimbangkan diri anda: panjang tilam yang selesa - 200-220 cm, ditambah ruang pada bingkai, pada bingkai kabinet. Secara keseluruhan, ketinggian siling untuk tilam 200 cm pastinya sekurang-kurangnya 220 cm, dan untuk yang lebih lama, lebih banyak lagi.

  Juga ambil perhatian bahawa katil lipat atau mengangkat dilekatkan pada dinding. Dalam kes ini, keupayaan galas dinding harus mencukupi untuk menahan banyak beban yang timbul ketika tilam menurun atau meningkat. Tindakan sedemikian akan sering diulang, supaya dinding harus dipercayai (dinding eternit gipsum tidak sesuai, serta dinding yang terbuat dari konkrit selular).

  Katil lipat boleh satu, satu setengah, dua kali ganda. Tilam boleh buih atau musim bunga. Mekanisme ini terdiri daripada tiga jenis: mata air, lif pneumatik, pemacu elektrik dengan kawalan jauh.

  Apabila membuat keputusan sama ada membeli katil lipat atau tidak, perlu menimbang kebaikan dan keburukan dengan baik. Pada pandangan pertama idea ini sangat menarik: katil penuh sentiasa baik, dan jika ia juga menjimatkan ruang, seperti yang mereka katakan dalam pengiklanan, ia hanya hebat. Tetapi adakah tempat itu benar-benar dinikmati? Ia bergantung pada bagaimana anda melihatnya.

  Di tempat "di bawah katil" masih tidak dapat meletakkan apa-apa

  Di satu pihak - pembinaan telah dibangkitkan, tempat itu percuma. Jadi, suka, dan selamat. Tetapi, sebaliknya, anda tidak akan meletakkan apa-apa di sini. Adakah itu beberapa perabot mudah alih, yang setiap kali anda perlu beralih ke sebelah. Ini tidak menggalakkan, dan ini hanya berlaku dengan kekurangan ruang yang ketara. Dalam kes ini, ruang bebas boleh diduduki oleh meja lipatan / lipatan (ia boleh dibina dalam kabinet lain), mengatur tempat kerja sementara katil tidak diperlukan.

  Pilihan kedua untuk menggunakan ruang ini adalah di dalam bilik kanak-kanak kecil. Tempat tidur dinaikkan, tetapi di ruang yang dibebaskan, anda boleh bermain. Juga, katil lipat baik jika ruang tamu perlu diubah menjadi bilik tidur tetamu. Walaupun, ini adalah pilihan mahal - kerang jauh lebih murah. Tetapi, terserah anda. Dalam kes lain, anda hanya boleh gembira bahawa katil tidak mengganggu berjalan di sekitar bilik.

  Di bilik pelajar boleh menjadi meja lipat katil-almari pakaian

  Terdapat satu lagi perkara. Tempat tidur pegun adalah baik kerana anda sentiasa boleh duduk atau berbaring di atasnya. Katil mengangkat tidak menyediakan kemungkinan sedemikian. Nah, jika ada sofa atau sofa, dalam kes yang melampau - sebuah kerusi berlengan. Jika tidak - mahu duduk atau berbaring - layari. Walaupun, terdapat model - almari pakaian sofa, yang kekurangan kekurangan ini. Mengenai mereka, kami akan memberitahu lebih rendah.

  Di mana lebih baik untuk memerintahkan dan apa yang perlu dicari

  Seperti kebanyakan perabot lain, katil lipat terbina dalam boleh dipesan dari peniaga atau kilang swasta, di kedai perabot. Dalam kes ini, adalah lebih baik untuk memerintahkan di mana pengeluaran perabot tersebut tidak individu, tetapi dihantar ke aliran. Hakikatnya adalah setiap perintah diperlukan untuk memilih mekanisme sendiri. Sekiranya ia tidak dipilih dengan betul, katil atau ia sukar untuk diangkat, atau ia boleh meningkat secara spontan. Kedua-dua pilihan membawa kegembiraan sedikit, tetapi yang kedua lebih buruk, kerana ia boleh membawa kepada kecederaan.

  Kehadiran rak tidak perlu, tetapi membolehkan penggunaan ruang yang lebih lengkap

  Apabila memilih pengeluar atau membeli versi siap sedia, berminat dengan jaminan perabot. Biasanya, jika perabot itu sendiri diberi tempoh jaminan sekurang-kurangnya 1.5 tahun dan mekanisme - sekurang-kurangnya 5 tahun. Juga memeriksa sistem penguncian dalam kedudukan tertutup, cobalah betapa mudahnya mekanisme itu berfungsi.

  Jika anda memilih katil mengangkat yang dibina di kabinet, perhatikan rupa perabot apabila tertutup. Lagipun, pada siang hari ia akan berdiri dalam bentuk ini dan ia sepatutnya kelihatan baik. Juga, pastikan bahawa bingkai katil tidak lebih besar daripada tilam. Tempat tidur dengan bingkai yang menonjol di luar tilam selama 10 cm sangat menyusahkan dan mengancam dengan lebam tetap.

  Katil lipat: jenis dan ciri

  Keinginan untuk tidur di atas katil yang baik boleh difahami dan logik - hanya tidur yang selesa membolehkan anda dengan cepat mengembalikan kekuatan. Tetapi anda tidak boleh selalu meletakkan katil biasa. Bukan sahaja pangsapuri kita tidak mempunyai kawasan yang besar, bilik di dalamnya sering tidak mencukupi. Oleh itu, kita perlu membuat premis itu pelbagai fungsi (untuk menggabungkan ruang tamu atau pejabat dengan bilik tidur) atau dalam satu bilik untuk menampung dua atau lebih kanak-kanak. Oleh itu, kita perlu mencari penyelesaian. Salah satunya - katil lipat atau pengubah katil. Terdapat pelbagai jenisnya, jadi penyelesaiannya boleh dipilih untuk sebarang kesempatan.

  Saiz tempat tidur untuk katil roll-up yang dibina ke dalam almari boleh - dari satu hingga dua (euro) penuh. Terdapat dua katil yang berasingan. Perkara utama ialah terdapat tempat di mana perabot kabinet boleh dipasang dan dijamin (jangan lupa tentang keperluan untuk penetapan tegar dan boleh dipercayai).

  Dua tempat berasingan

  Terdapat beberapa cara untuk memberikan perabot ini kelihatan menarik. Lagipun, katil yang dibina di dalam almari itu harus kelihatan menarik bukan sahaja dalam terbentang, tetapi juga dalam keadaan dilipat. Cara pertama: katil menyembunyikan di dalam almari, di belakang pintu. Menurut jenis pelaksanaan pintu boleh menjadi ayunan biasa atau jenis coupe. Kedua-dua pilihan tidak sesuai.

  Katil yang dibina di dalam kabinet dengan pintu berayun dalam keadaan terturun hampir disekat. Ini bukan untuk semua orang, dan tidak begitu mudah.

  Papan kepala ditutupi oleh pintu terbuka ... .sangat selesa

  Pilihan kedua adalah katil yang dibina ke dalam almari. Di sini keadaannya lebih baik - kepala hanya 30-40 cm di dalam almari, yang praktikalnya tidak mengganggu. Tetapi terdapat kelemahan lain: bahagian-bahagian yang berdekatan kabinet berubah menjadi disekat oleh pintu ditolak. Maksudnya, ketika katil dibuang kembali, anda tidak boleh menggunakan almari.

  Kelemahan ini hanya diletakkan pada kabinet dengan tiga pintu. Tiga pintu, menaiki tiga rel. Kesemua mereka boleh "didorong" ke dalam salah satu bahagian. Dua lagi terbuka. Dalam kes katil lipat terbina dalam, ini hanya mungkin untuk model kecil. Lagipun, lebar bahagian bersebelahan perlu sedikit lebih luas. Maksudnya, kabinet itu sendiri perlu sedikit lebih lama daripada lebar tiga tempat tidur. Dengan lebar katil 120 cm, ia adalah 380 cm dan tidak kurang. Seperti almari tidak boleh dipasang di mana-mana, tetapi jika katil lebih luas ...

  Pintu ditolak dan menyekat akses kepada kabinet

  Pilihan ketiga adalah yang paling biasa. Bahagian belakang katil itu selesai dengan cara yang menyerupai almari yang berdiri berdekatan satu sama lain. Masalah di sini adalah di kaki. Mereka sukar disembunyikan. Kadang-kadang mereka melekat seperti lebah lebah, yang kelihatan tidak menarik.

  Sesetengah firma membuat kaki tersebut dalam bentuk visors yang menonjol dari kabinet. Seseorang sudah bersedia untuk menanggung kelemahan itu, seseorang itu tidak sesuai dengan ini.

  Batang pepejal kelihatan lebih menarik, tetapi tidak sempurna

  Terdapat pilihan lain dengan rak kaki. Ia lebih cantik, tetapi juga lebih mahal, kerana ini adalah mekanisme tambahan dan berhenti.

  Kaki dalam bentuk rak atau hiasan

  Masalah dengan istirahat hari diselesaikan, jika katil lipat dalam keadaan "hari" di kaki mempunyai sofa. Pilihan ini sangat mudah. Dan pada waktu petang terdapat tempat untuk berehat, dan pada waktu malam anda mempunyai tempat tidur penuh.

  Sofa-katil-almari pakaian - model-model ini lebih mudah

  Kelemahan opsyen ini adalah harga yang tinggi. Bilik tidur almari kos dari $ 500, dan dengan sofa di bahagian bawah harga bermula pada kira-kira $ 700. Tetapi adalah berbaloi untuk mengatakan bahawa dalam bentuk ini hanya model berganda yang dibuat, dan mereka tidak murah dan seperti katil lipat.

  Model mendatar (bed-curbstone)

  Katil lipat dengan katil satu atau satu dan satu setengah boleh dibuat dalam bentuk batu karang. Mereka juga dipanggil model mengangkat mendatar, kerana tilam dipasang pada bingkai perabot di belakang sisi panjang, sehubungan dengan dinding itu terletak di sepanjang cakrawala. Oleh itu kenaikan "mendatar".

  Tempat tidur lipat dalam bentuk batu karang - mekanisme mengangkat mendatar

  Model sedemikian adalah lebih murah, kerana mekanisme ini memerlukan daya pengangkat yang lebih rendah. Dan bukan hanya disebabkan oleh saiz tempat tidur yang lebih kecil, tetapi juga disebabkan oleh kekuatan bahu yang lebih kecil.

  Katil mengangkat mendatar juga boleh dibina di dalam kabinet

  Sebuah katil lipat mendatar juga boleh dibina di dalam kabinet, atau ia boleh dalam bentuk alas yang berdiri sendiri. Apabila memasang perabot itu, ia juga perlu dipasang dengan selamat, tetapi terdapat dua cara: ke dinding atau ke lantai. Oleh kerana beban yang lebih kecil, penetapan ke lantai juga mungkin. Dalam kes ini, anda boleh meletakkan muka akhir kiub katil ke dinding dan menggunakannya sebagai pemisah ruang.

  Tempat tidur di dalam almari

  Terdapat juga katil dua tingkat. Mereka baik untuk bilik kanak-kanak dengan dua atau lebih kanak-kanak. Tingkat atas tidak boleh digunakan dengan cara lain, dan tiang bawah dapat dilipat serta meja.

  Perlu anda tidur lipat atau tidak, anda hanya membuat keputusan. Pada asasnya, anda perlu memilih di antara sofa lipat dan katil mengangkat. Setelah mengkaji ulasan, boleh dikatakan bahawa orang-orang pengerasan lama lebih suka sofa yang lebih biasa. Mereka boleh duduk dan berbaring di atasnya, dan beberapa model agak selesa hari ini, mereka boleh dibuat dari tilam ortopedik (jika ini penting) dan lebih mudah dan lebih selesa untuk orang tua untuk mengatasinya.

  Orang muda lebih cenderung kepada katil terbina dalam. Mereka lebih progresif, memberikan lebih banyak kebebasan apabila membuat dalaman. Berikut adalah gambar-gambar yang boleh memberi anda keupayaan untuk memahami jenis katil lipat yang anda inginkan.

  Anda boleh membina katil di dinding perabot dengan kabinet sudut

  Hiasan dalam gaya loteng

  Mini-dinding dengan katil / meja lif untuk pembibitan

  Pilihan ini kelihatan seperti kabinet

  Variasi dinding dalam gaya moden

  Pelaksanaan yang lebih ringkas, dan meja tetap tidak diperlukan di dalam bilik kecil

  Pandangan sisi, tentu saja, tidak mengesankan ... tetapi apa yang anda tidak akan pergi demi tempat tidur yang baik

  Idea dengan latar dan rak adalah baik. Tetapi anda perlu menyiarkan siaran terlebih dahulu

  Bed-curbstone boleh berfungsi sebagai pembahagian bilik ke dalam zon

  Kami memilih almari pakaian untuk kanak-kanak

  Sebuah keluarga Rusia yang jarang berlaku mempunyai saiz bilik kanak-kanak yang besar. Biasanya bilik-bilik di mana anak-anak kita hidup begitu kecil sehingga hanya mainan yang tersebar yang telah menyebabkan rasa sampah. Tetapi di premis tersebut, kanak-kanak memerlukan katil dan almari pakaian. Cara keluarnya ialah almari pakaian kanak-kanak. Bagaimana untuk memilih perabot yang berguna dan berfungsi, dan apa yang perlu diambil kira, kami akan memberitahu dalam artikel ini.

  Tambahan utama ialah perabot ini benar-benar menjimatkan ruang. Pada sebelah petang, katilnya berubah dengan kemas dan menarik balik ke dalam almari, dan pada waktu malam ia adalah tempat tidur yang selesa. Untuk menangani proses transformasi, kanak-kanak akan dapat melakukannya sendiri - ini mudah, perabot benar-benar selamat dan mudah dioperasikan.

  Untuk membuat perabot itu adalah mungkin dan untuk memerintahkan, setelah mengumumkan kepada tuan semua pilihan anda pada warna, saiz tempat tidur, jenis lampiran dan mekanisme, dan juga berdasarkan rakaman bilik.

  Kelebihan yang tidak diragukan ialah anda tidak perlu meletakkan linen katil untuk anak anda setiap malam, kerana katil tersebut membenarkan anda mengikat katil dengan tali khas dan mengeluarkan keseluruhan struktur di dalam almari, bersama dengan bantal, selimut dan kepingan.

  Kelemahan utama perabot tersebut Dengan kos yang tinggi. Mana-mana katil biasa akan dikenakan kos 2-3 kali lebih murah. Di samping itu, almari katil hampir tidak boleh dipasang oleh diri sendiri, melainkan, tentu saja, keluarga itu mempunyai pembuat perabot perabot profesional. Dalam kes lain, pemasangan memerlukan pendekatan yang teliti dan tepat, jadi lebih baik menggunakan perkhidmatan pakar. Oleh itu, ia tidak mungkin untuk menjimatkan wang, yang mana anda perlu membayar.

  Tempat tidur di perabot itu selalu nyata, tetapi almari boleh menjadi palsu. Bergantung pada faktor ini, serta dalam perjalanan katil berubah, terdapat beberapa jenis perabot yang serupa:

  • Akhir hujung. Ini adalah model dengan katil menegak yang ditarik balik ke almari palsu. Model berayun dinding tidak sesuai untuk bilik yang sangat ketat. Ia agak murah.
  • Mendatar. Model ini menggambarkan tempat tidur yang diubah dan ditarik balik ke kabinet dalam kedudukan mendatar. Almari itu sendiri boleh benar-benar nyata dan disimulasikan. Sangat selamat menjimatkan ruang.
  • Coupe. Dalam model ini akan terdapat almari pakaian yang lengkap, dan terdapat banyak rak, laci, termasuk katil terbina di bahagian bawah dengan loker tambahan untuk "perkara kecil" yang berbeza. Ada pilihan untuk katil single, kadang-kadang ada keperluan untuk membuat katil untuk dua orang. Ini juga mungkin.

  Perabot boleh dilengkapi dengan pelbagai mekanisme mengangkat katil. Yang paling menjimatkan adalah mengangkat jenis spring. Mekanisme ini menggunakan mata air yang dipintal, yang biasa digunakan oleh kebanyakan pengguna. Harus diingat bahawa kehidupan mata air tidak begitu besar: mereka diregangkan dan perlu diganti selepas 4-5 tahun.

  Lebih mahal, tetapi juga lebih kuat dari segi pengancing - penyerap gas.

  Ini adalah mekanisme mengangkat jenis yang paling sesuai untuk kabinet katil bayi, kerana mekanisme ini tidak memerlukan penerapan apa-apa usaha fizikal yang penting untuk dibuka. Malah seorang kanak-kanak dapat dengan mudah mengatasi sistem sedemikian - hanya satu jari mudah untuk menolak mekanisme dan ia akan terurai secara bebas.

  Mekanisme manual kasar dan mudah dalam pengeluaran katil lipat kanak-kanak adalah dielakkan, kerana ia memerlukan kekuatan yang besar dari orang dewasa, dan anak itu tidak dapat mengatasinya.

  Persoalan untuk membuat katil adalah yang paling serius, kerana kesihatan kanak-kanak bergantung kepada ini. Banyak impregnations untuk kayu menyebabkan alahan terkuat.

  Sekiranya ada peluang kewangan, lebih baik tidur dengan asas MDF. Selalunya, pengilang menawarkan model kanak-kanak dengan pangkalan tidur dari papan serpihan. Ini juga merupakan pilihan yang baik, walaupun MDF - lebih kuat.

  Di dasar, untuk ketahanan dan operasi yang lebih lama, bingkai atau sudut logam digunakan. Mereka mengenakan ketegaran dan tidak membenarkan bahan asas ditekan. Semua bahagian sampingan, dan juga fasad yang akan kelihatan apabila katil dilipat, paling baik dibuat dari spesies kayu padat yang indah - ceri, ek, pain.

  Tilam di atas katil perlu dipilih dari bahan semula jadi dengan asas otropedicheskoy dan bingkai di dalamnya. Produk mesti cukup tegar, tidak gagal, supaya postur kanak-kanak tidak terjejas.

  Sebelum memilih almari pakaian untuk tapak semaian, anda perlu menentukan saiz perabot yang perlu dilipat dan dilipat. Kedua-dua parameter ini perlu direkodkan di atas kertas, terdapat juga menentukan dimensi keseluruhan bilik. Selepas itu, anda boleh pergi ke kedai perabot atau syarikat yang bersedia membuat perabot untuk pesanan.

  Pilihan kedua akan menjadi lebih mahal, tetapi ia akan menjadi tepat apa yang anda mahukan dan secara optimum menyertai ruang umum bilik kanak-kanak. Pereka bentuk akan memaparkan paparan 3D produk masa depan dan bahkan "memasukkan" katil ke dalam keseluruhan ruang, memandangkan saiz bilik. Anda hanya perlu menunggu sehingga pesanan sudah siap.

  Jika diputuskan untuk membeli perabot yang sudah siap, maka patut dipertimbangkan model hanya dari pengeluar yang boleh dipercayai dan terkenal.

  Bahan mestilah bersifat kualitatif, dan mekanisme pengangkat berfungsi seperti jam.

  Tali yang diikat dengan katil mestilah kuat, sederhana lebar, dengan penampilan yang baik. Jika mereka tergelincir atau jatuh, pakaian itu hanya akan dimasukkan ke dalam kabinet.

  Semua parameter ini harus diperiksa dengan cara yang paling berhati-hati, tanpa melupakan untuk meminta penjual untuk mendapatkan sijil kualiti untuk produk dan lembaran data keselamatan.

  Untuk menjadikan katil selesa untuk anak anda dan menyukainya, anda harus membawa kanak-kanak itu ke kedai perabot dengannya supaya dia boleh berbaring di atas katil, menilai sama ada dia selesa dan tidak mengganggu sesuatu.

  Satu-satunya kelemahan yang ketara bagi perabot sedemikian di dalam bilik kanak-kanak ialah ibu bapa memanggil harga tinggi (harga bermula dari 50 ribu rubel). Selalunya, menurut ulasan, masalah tidak timbul dengan katil bersiri, tetapi dengan model yang dibuat untuk pesanan.

  Jika syarikat yang tidak mempunyai pengalaman yang betul, tidak dikira dengan penyerap kejutan gas, katil sentiasa "cenderung" untuk membanting.

  Oleh itu adalah disyorkan untuk memesan perabot kanak-kanak dari pengeluar besar dengan pengalaman yang luas dalam bidang pembuatan perabot terbina dalam itu.

  Kebanyakan ibu bapa yang telah lama meragui membeli bayi - sebuah pengubah sofa atau katil yang sama, memilih pilihan dengan katil tempat tidur. Dengan pilihan mereka, mereka cukup berpuas hati. Walau bagaimanapun, sesetengah nota bahawa tali pinggang yang memegang tilam dan linen katil kadang-kadang mengganggu kanak-kanak, kerana mereka dirasakan dalam mimpi.

  Sebuah almari pakaian, terutamanya dalam satu perabot perabot tunggal, boleh "membantu" ibu bapa dua anak, yang mempunyai hanya satu bilik kanak-kanak biasa. Dengan pengiraan yang betul, anda boleh mendapatkan dua katil menegak pada waktu malam, dan banyak ruang kosong untuk permainan dan kelas pada waktu siang.

  Katil double, yang pada siang hari dapat diubah menjadi almari biasa dengan permukaan cermin pintu palsu, akan sesuai dengan bahagian dalam bilik remaja.

  Katil lipat mendatar hanya secara visual mengambil banyak ruang, sebenarnya, perbezaan dengan pilihan menegak adalah agak tidak penting. Jika katil dipilih dengan mengambil kira latar belakang warna umum bilik, perabot lain di dalamnya, anda akan mendapat kombinasi yang sangat harmoni yang akan kelihatan hebat.

  Model tempat tidur untuk anak sekolah dan remaja tidak boleh menjadi megah: lebih mudah garis dan penyelesaian warna, lebih organik perabot itu akan "menuangkan" ke dalam bilik kecil kanak-kanak. Ini adalah apa yang kelihatan seperti bilik jika katil lipat digabungkan dengan almari berfungsi untuk pakaian dan rak untuk buku teks, buku dan barangan lain yang penting kepada kanak-kanak.

  Sangat bergaya kelihatan katil lipat dengan perhiasan di bahagian depan. Perkara utama ialah perhiasan sesuai dengan reka bentuk keseluruhan bilik, selaras dengan langsir dan kertas dinding. Kemudian untuk menjimatkan ruang premis ternyata bukan hanya kerana tempat tidur yang boleh dilipat, tetapi juga secara visual.

  Seringkali katil lipat dimasukkan ke dalam sudut kanak-kanak yang kompleks untuk bilik-bilik kecil.

  Ia juga mempunyai rak, almari, laci dan meja. Pada masa yang sama, banyak pengeluar cuba untuk menamakan perabot dengan motif kanak-kanak "universal" - anak kucing, bunga, pelangi, watak-watak dongeng. Perabot sedemikian sangat baik untuk kanak-kanak prasekolah dan murid sekolah rendah dan menengah.

  Oleh itu, almari katil kelihatan dalam keadaan terlipat, apabila mungkin untuk memilih penyelesaian warna bilik keseluruhan, termasuk perabot. Pilihan ini berkaitan dengan bilik gadis untuk beberapa tempoh umur. Pertama, ia akan menjadi bilik prasekolah, sedikit kemudian - pelajar.

  Maklumat lanjut mengenai katil bayi-pakaian yang akan anda pelajari dari video berikut.

  Semua hak terpelihara, 14+

  Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 47 = 49