Kepompong kerusi loket – 314167.info

Kepompong kerusi loket

Kerusi loket-kepompong oleh tangan anda sendiri: kelas tuan

Setiap orang berusaha untuk melengkapkan bahagian dalam bilik dengan cara yang tidak hanya selesa tetapi juga selesa. Ini agak logik, kerana selepas hari kerja keras anda ingin berehat dalam persekitaran yang selesa, supaya tidak ada yang mengganggu. Tempat kegemaran sedemikian boleh menjadi kerusi kepompong.

Sebelum ini, reka bentuk tersebut digunakan hanya di kawasan pinggir bandar, hari ini menjadi bergaya untuk menggantungnya di tempat tinggal bandar. Dan mengapa tidak, jika ruangan membenarkan?

Kerusi penggantungan-kepompong tidak murah, sehingga tidak tersedia untuk setiap penduduk biasa. Bagaimana hendak menjadi? Semuanya jelas: anda boleh membuat kerusi dengan tangan anda sendiri, kerana ia tidak begitu sukar kerana ia sepertinya sepintas lalu.

Apakah kegunaan kerusi cocoon perhiasan?

Kerusi ini sangat diperlukan bagi mereka yang suka bermain. Dengan duduk di atas kusyen, dengan buku di tangan, perlahan-lahan bergoyang, anda boleh melibatkan diri dalam dunia damai.

Terima kasih kepada reka bentuk di kerusi yang anda boleh bersara, bersembunyi dari orang lain dan berehat dengan tenang. Ini amat penting bagi mereka yang menghargai ruang peribadi mereka.

Kerusi kepompong akan menjadi elemen yang sangat diperlukan bagi mereka yang memilih gaya dalaman Boho.

 • Sebuah kerusi dengan bingkai tegar.

Bingkai ini biasanya dibuat dari rotan dan anggur, dalam beberapa kes akrilik dan plastik. Dalam peranan kerusi, bantal dan tilam kecil digunakan.

Reka bentuk kerusi ini sama dengan tempat tidur gantung, perbezaan hanya dalam ukuran dan pemasangan.

Keanehan model ini adalah bahawa kerusi 3/4 ditutup. Pada asasnya, dinding diperbuat daripada tenun dalam gaya macrame.

Model ini sama dengan rumah gantung, terutamanya sesuai untuk pemasangan di tapak semaian.

Ciri utama dalam pengancing - kerana kaki stabil yang luas tidak perlu mengikatnya ke siling, reka bentuk diletakkan di atas lantai. Keuntungan kerusi ini adalah bahawa ia boleh diletakkan di mana sahaja di dalam rumah.

Ciri-ciri penciptaan kerusi menggantung

Hari ini, semakin banyak tukang yang berjaya membuat kerusi gantung-kepompong dengan tangan mereka sendiri, kelas induk pembuatan seperti struktur secara terperinci menceritakan tentang proses ini.

Ciri khas kerusi adalah kesamaan dengan kepompong laba-laba. Unsur tersebut akan menghiasi sepenuhnya pedalaman dan menjadi tempat bercuti kegemaran. Dalam strukturnya, bola belum selesai, diikat dengan tali.

Teknologi penciptaan paling mudah adalah seperti berikut:

 • Pertama sekali, rangka dibuat. Sebagai peraturan, 2-3 gelung dengan saiz yang sama digunakan untuk ini, yang disatukan agar bola ternyata. Untuk memastikan bola lebih baik, beberapa lagi semirings dipasang di dalamnya.
 • Untuk duduk dengan selesa di kerusi, anda perlu meletakkan kerusi di sana. Ia boleh menjadi bantal, tablet, atau anda boleh menenuninya.
 • Untuk dapat duduk di dalam bola dan tidak jatuh, perlu mengetatkannya dengan jaring. Di sini juga terdapat beberapa pilihan: anda boleh membeli jaring siap, anda boleh menenun sendiri, atau anda boleh membungkus kerusi dengan tali.
 • Kerusi mesti sentiasa digantung di siling. Ini tidak akan menjadi masalah jika anda pada mulanya menyediakan cangkuk atau kurungan pada produk, yang mana anda boleh melampirkan kerusi. Lagipun, perkara utama dalam kerusi menggantung adalah kemampuan untuk berayun dari sisi ke sisi. Dalam sesetengah kes, gunakan musim bunga untuk berayun tambahan.

Cara membuat kerusi dalam teknik macrame

Di bawah kuasa semua orang untuk membuat kepompong-kepompong dengan tangan mereka sendiri, kelas induk proses itu sendiri, yang paling penting, ada di tangan.

 • dua gelung logam dengan diameter 90 dan 110 cm, seksyen 35 mm;
 • kord poliester dengan diameter 4.5-5 mm;
 • cangkuk untuk mengikat No. 8-9;
 • slings - 12 m;
 • 2 batang kayu 60-80 cm;
 • rolet, gunting.

Bahagian bawah kerusi boleh direkam atau ditenun dalam teknik macrame.

Pertama sekali, adalah perlu untuk membungkus gelung dengan tali, setiap giliran kesepuluh mengikat simpulan.

Bermula dari pusat, satu lingkaran gelung udara dan lajur tanpa crochet digilap dengan bersatu rapat. Selepas bulatan 6-7, anda boleh terus membuat kerusi rapat, serta papan belakang, yang boleh dijadikan jaring.

Produk yang dirajut dalam bentuk siapnya tidak boleh dilanjutkan ke tepi lingkaran sebanyak 10 cm. Mengekalkan memerlukan sekitar 120-160 m tali.

Untuk menetapkan kerusi pada gelung itu adalah dari bersatu rapat, pada masa ini adalah perlu untuk meregangkan serbet sama rata di sekitar diameter gelang itu.

Pembuatan kerusi sebuah kerusi loket

Kerusi dalam teknik macrame jauh lebih menjimatkan, bahagian-bahagian kord berikut akan diperlukan:

Sekarang kita perlu meletakkan kosong di gelanggang. 8 benang dipasang secara berpasangan di tengah pada jarak 6 cm dari satu sama lain. Semua yang lain tetap dengan jarak yang sama di sisi.

Untuk membaiki kabel, perlu melakukan simpulan pada setiap benang. Kami bersatu dengan lokasi simpulan pada jarak 6 cm, secara berkala.

Kepada kepompong-kepompong adalah dengan pinggir, anda perlu memanjangkan setiap benang dengan satu meter dan jangan memotong ujungnya.

Bagaimana untuk membuat bingkai dan belakang kerusi

Untuk membuat kerusi kepompong yang digantung oleh tangan sendiri, perlu untuk menjaga kerangka padat. Batang kayu harus dibalut kord dan dimasukkan ke dalam backrest, mereka harus diikat pada merajut belakang.

Gelung di seberang mesti diamankan dengan tali. Bingkai dirajut dengan cara yang sama seperti tempat duduk - rangkaian simpulan.

Langkah seterusnya adalah lokasi sling di tempat duduk dan penggantungan kerusi.

Kami mengeluarkan kerusi tergantung

Untuk membuat kerusi cocoon tanpa kerangka dengan tangan anda sendiri, anda perlu memperoleh bahan berikut:

 • kain dua meter tebal;
 • kayu kayu;
 • dengan gerudi;
 • carabiner untuk tali pengikat;
 • tali untuk mendaki gunung;
 • aksesori jahitan.

Sangat mudah untuk membuat kerusi-kepompong dengan tangan anda sendiri, kelas induk akan membantu anda dalam hal ini.

Oleh itu, lipat kain pada separuh, menghitung dari sudut atas 18 cm, tandai pada segi tiga kain ke sudut bawah, potong.

Bend tepi dengan 1.5 cm dan menjahit kain.

Seterusnya, anda perlu membuat poket untuk tali, untuk ini, di sebelah panjang, bengkok tepi, kira-kira 4 cm, menyeterika dan jahitan.

Kami menggerudi pada kayu dua lubang di kedua-dua sisi pada jarak yang sama, lulus tali ke lubang-lubang berhampiran dan membaiki nod. Di tengah-tengah kabel akan ada karbohidrat, jadi kami menandakan tempat ini dengan simpul.

Dalam tali di kedua belah pihak, kain itu diregangkan, dan hujung tali dimasukkan ke dalam lubang-lubang lain kayu dan dipasang dengan bantuan simpul.

Untuk menetapkan kerusi di siling, ia memasang cangkuk dan dua karbohidrat, tali kerusi diletakkan di bawah.

Ia tetap meletakkan bantal di tempat duduk dan anda boleh berehat.

Untuk menjadikan diri anda kerusi kepompong dengan penutup, anda perlu:

 • Kain tebal 2 m;
 • gelung logam dengan diameter 90 cm;
 • kilat 1 m;
 • karbin;
 • 10 m tali;
 • alat jahit.

Lipat kain itu dengan separuh dan potong bulatan sedemikian rupa sehingga ia lebih besar daripada gelung dengan 25 cm.

Di tepi produk, kami memotong 4 lubang, mengisar.

Kami meletakkan gelang di penutup, masukkan tali ke lubang-lubang dan pasangkannya ke karbine.

Memilih kerusi kepompong adalah satu perkara rasa

Pilihan pembuatan yang diterangkan di atas tidak unik dan unik. Anda boleh menambah teknologi sedia ada dengan idea anda sendiri atau bahkan menghasilkan sesuatu yang baru. Perkara utama adalah untuk merawat proses ini dengan imaginasi dan keinginan.

Terutama kerap anda boleh mencari kerusi menggantung yang diperbuat daripada batang, batang kayu.

Daripada bingkai untuk bingkai, anda boleh menggunakan apa sahaja yang datang ke fikiran anda atau jatuh di bawah lengan anda. Sebagai menenun, anda juga boleh memilih apa-apa pilihan sama ada tali biasa, kain atau penangkapan bersih.

Beli kerusi kepompong atau lakukan sendiri - anda membuat keputusan dalam mana-mana. Pelbagai bahan di pasaran memungkinkan untuk membuat kerusi menggantung dari semua yang hanya keinginan jiwa. Baru-baru ini, lebih banyak perhatian telah diberikan kepada produk yang terbuat dari bahan semula jadi, mereka tidak membahayakan alam sekitar dan pemilik dan kelihatan cantik dengan estetika. Jadi, sebagai contoh, pilihan yang sangat baik akan menjadi kerusi cocoon yang diperbuat daripada rotan.

Sebelum ini, struktur seperti itu telah dipasang, sebagai peraturan, di rumah negara dan dalam plot peribadi, tetapi pada zaman moden mereka menjadi tetamu yang kerap dalam hiasan moden pangsapuri.

Setelah membuat kerusi kepompong gantung dengan tangan anda sendiri, anda boleh membuat kelas induk selepas acara ini sendiri. Kemudian ramai orang yang tidak berani untuk membuat elemen hiasan yang begitu rumit akan mengikuti contoh anda.

Ciri khas dari kerusi loket kepompong

Kerusi loket cocoon yang "terbang" yang indah direka pada pertengahan abad yang lalu oleh seorang pereka dari Denmark, dan masih belum kehilangan kaitannya. Hari ini ia digunakan bukan sahaja untuk melengkapkan rumah-rumah pinggir bandar, tetapi juga secara organik sesuai dengan kawasan kecil pangsapuri bandar. Bentuk yang luar biasa, reka bentuk ergonomik dan pelbagai bahan memungkinkan untuk membuat tempat tidur yang selesa aksen terang seluruh pedalaman.

Ciri ciri kepompong kepompong

Reka bentuknya adalah model moden tempat tidur gantung atau kerusi goyang. Perabot lanjutan membolehkan anda menetap dengan keselesaan maksima, membaca atau hanya sedih. Reka bentuk menarik akan sesuai secara organik ke dalam mana-mana bilik moden, dalaman dalam bahasa Jepun, Scandinavia dan gaya eko.

Analog moden ayunan kanak-kanak mempunyai beberapa ciri tersendiri:

 • keunikan - katil yang menakjubkan akan menjadi hiasan untuk bilik tidur, tapak semaian atau ruang tamu;
 • eksklusif - kerusi loket rotan yang dibuat atas pesanan individu akan menekankan status dan kedudukan pemilik yang tinggi;
 • keselesaan - perabot yang selesa lebih daripada yang lain sesuai untuk istirahat yang sangat baik dan relaksasi malam.

Dilengkapi kerusi yang digantung ke siling dengan pengikat khas. Ia adalah mustahil untuk memindahkan perabot tersebut, perlu menanggalkan pengikat dan menyusunnya semula ke lokasi baru. Kelemahan termasuk kekurangan kemungkinan pemasangan ke ketegangan atau permukaan berengsel. Walau bagaimanapun, jika anda meninggalkan tempat untuk dipasang terlebih dahulu, katil boleh digantung dengan mudah di mana-mana tempat yang mudah.

Kerusi yang ditangguhkan berbeza dengan bentuk, bahan yang digunakan dan kaedah lampiran. Reka bentuk mempunyai beberapa pilihan.

Bingkai, diperbuat daripada plastik atau akrilik, ditutup dengan bahan yang kuat atau dihiasi dengan tali tenunan yang kuat. Pembinaan yang luar biasa lebih menyerupai ayunan, oleh itu ia akan menjadi penyelesaian ideal untuk reka bentuk kotej musim panas atau bilik kanak-kanak.

Asasnya adalah pokok semulajadi atau rotan. Kerusi loket dari rotan kelihatan indah dan kreatif.

Pembinaan lembut seperti kerusi buaian. Satu-satunya perbezaan ialah saiz katil yang digantung. Buaian kain direka untuk orang yang suka tidur, dan katil gantung lembut lebih padat, menduduki kawasan kurang berguna.

Dinding sisi yang tinggi dengan sempurna menyembunyikan ruang dalaman, membolehkan rehat dan meditasi yang baik. Hanya di tempat sedemikian mungkin, seperti dalam kepompong, untuk bersembunyi dari orang lain dan mencerminkan sedikit. Reka bentuk perabot mempunyai banyak pilihan, membolehkan anda melengkapkan bilik, dihiasi dengan gaya apa pun.

Kerusi gantung telur hanya kagum dengan penampilannya. Reka bentuk dibuat dalam bentuk bola, untuk penciptaannya, pelbagai jenis bahan digunakan. Terutama yang mengagumkan ialah kerusi yang diperbuat daripada kaca tahan lama atau plastik. Kelas induk menunjukkan bagaimana anda boleh menggunakan model perabot ultramodern ini untuk reka bentuk dalaman moden yang paling berkesan.

Kerusi loket kanak-kanak ideal dalam bentuknya menyerupai sebuah pondok dengan tingkap, yang diperlukan untuk masuk ke dalam, di mana anda dapat memberikan keselesaan dan privasi lengkap. Pintu asal yang kecil akan sangat menggembirakan anak-anak, akan menjadikan suasana kanak-kanak selesa bukan sahaja berfungsi, tetapi juga hebat, ajaib.

Kerusi yang ditangguhkan yang dibuat daripada rotan buatan dilampirkan ke permukaan siling atau ke kayu yang diperbuat daripada kayu, tetapi terdapat pilihan yang dipasang pada rak yang dipasang di lantai. Kerusi ini mempunyai lebih banyak pergerakan dan fungsi. Perabot untuk istirahat siang hari boleh dengan mudah terpisah dari pendirian monolitik dan digantung di mana sahaja di dalam bilik. Kerusi itu mudah diubahsuai dan dibawa ke jalan.

Di samping perbezaan luar, struktur yang digantung dibahagikan dengan beban, bahan terpilih dan jenis pengikat. Sebelum anda memberi keutamaan kepada model tertentu "terbang" perabot, anda harus menentukan di mana dan bagaimana ia akan digunakan, dan apakah beban yang akan diberikan kepadanya.

Untuk reka bentuk bilik kanak-kanak perlu memberi perhatian khusus kepada bahan mesra alam sekitar. Selalunya - rotan semulajadi atau pokok anggur. Semasa hiasan ruang tamu atau ruang makan, anda boleh menggunakan bahan moden berteknologi tinggi, contohnya kaca atau plastik.

Perabot yang direka untuk aras luaran hendaklah sangat kuat dan tahan terhadap pengaruh luaran, jadi buaian taman adalah lebih baik untuk memilih daripada bahan yang menahan impak negatif fenomena semula jadi dan mempunyai ketahanan khas. Pada akhir musim panas, perabot dacha perlu dibawa dari jalan ke bilik yang dipanaskan.

Kerusi penggantungan baru bukan sahaja mempunyai ciri teknikal yang sangat baik, tetapi juga sesuai secara organik ke kawasan pedalaman.

Katil loket mempunyai peluang yang unik untuk dimuatkan ke dalam mana-mana gaya pedalaman:

 • Perabot mewah yang diperbuat daripada bahan semulajadi lebih sesuai untuk pedalaman klasik;
 • untuk provensi atau negara yang paling organik memandang kanvas tergantung tempat tidur gantung;
 • Pedalaman Mediterranean dengan sempurna melengkapi kerusi putih kerusi putih;
 • hi-tech atau minimalism tentu saja, kepompong yang menakjubkan atau telur yang terbuat dari plastik. Sebuah bangunan moden akan dihiasi dengan pembinaan yang diperbuat daripada batang krom.

Perabot asal boleh diubah menjadi aksen cerah di pedalaman. Untuk melakukan ini, model moden dengan latar belakang LED yang terbina dalam, terletak di bahagian paling terkenal di dalam bilik, akan lebih sesuai daripada yang lain.

Produk yang luar biasa dari pemikiran reka bentuk akan membantu dengan keselesaan maksimum untuk diselesaikan selepas hari yang sukar. Hiasan permukaan bola boleh dipilih mengikut kehendak dan berjaya melaksanakan projek masing-masing.

Pereka dinasihatkan untuk meletakkan katil yang selesa di sudut bilik, lebih dekat dengan kawasan rekreasi, di sebelah sofa lembut atau kerusi berlengan. Adalah lebih baik untuk membuat kerusi menggantung dengan tangan anda sendiri, dalam palet warna tunggal dengan semua perabot.

Ciri pemasangan dan pemasangan

Ia agak sukar untuk mewujudkan struktur rotan yang selesa pada diri anda sendiri, tetapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang tertentu, ini adalah tugas yang boleh dilaksanakan. Dalam kes ini, satu soalan yang benar-benar sah timbul: "Bagaimana untuk membuat kerusi tergantung?"

Untuk melakukan ini, anda mesti terlebih dahulu dapat belajar terlebih dahulu, atau belajar dalam proses itu, untuk menenun corak yang indah. Tetapi ini boleh menjadi syarat pilihan, ia sudah cukup untuk membeli rangkaian yang sudah siap dari bilah yang padat dan boleh dipercayai, sedikit menguatkannya dan kemudian tariknya ke bingkai.

Rangka kerja yang kuat membentuk asas reka bentuk. Di rumah, anda boleh membuat struktur yang betul dari pelbagai perkara. Yang paling popular di kalangan tuan subjek adalah gelang atau kerana ia juga dipanggil hula-hoop. Seluruh proses kerja terdiri dari berikut: dua kerang sukan teguh diikat sehingga sesudah itu salah satu dari mereka membentuk sejenis pintu masuk, dan yang kedua adalah dasar untuk duduk di masa depan.

Asas pembinaan

Struktur yang baru dibentuk mesti diperkukuhkan. Hujung gelung dihubungkan dengan tali yang lebih tebal dan dengan unsur yang sama dengan gelung yang sama. Selanjutnya, semua komponen pembinaan dibalut dengan tali, belakang kerusi dicipta dari mesh siap. Kelemahan termasuk ketidakupayaan untuk sentiasa mengekalkan bentuk yang stabil.

Lebih mudah untuk membuat bingkai lembut. Untuk mencipta wicker yang sempurna, anda hanya memerlukan kemahiran tertentu dalam menenun macrame. Dalam intipatinya - ini adalah produk yang berkaitan sepenuhnya, di dalamnya dari unsur-unsur di luar hanya ada cincin untuk menggantung. Untuk menjadikan struktur lebih tegar, anda boleh memasang kerusi atau belakang.

Daripada kain tenunan yang terampil, mungkin untuk menggunakan kain yang tahan lama. Dan jika anda menambah gelung logam untuk reka bentuk ini, anda akan mendapat model fungsional yang selesa di tempat tidur gantung, yang diletakkan di atas teres atau balkoni terbuka.

Membuat rangka

Reka bentuk yang paling kerap hari ini ialah kerusi cocoon loket. Dalam penampilannya, model itu adalah hemisfera, diikat dengan sarang labah-labah dan sesuatu yang serupa dengan kepompong ulat. Salah satu teknologi paling mudah untuk pembuatan perabot yang digantung terdiri daripada beberapa peringkat:

 • Dari gelung hula dengan bantuan skru khas rangka dipasang. Reka bentuk masa depan mengambil bentuk bola. Dalam bola yang terbentuk untuk kekakuan, perlu menambahkan beberapa semirings - ini akan membahagikan permukaan bola ke dalam segmen yang sama banyak;
 • Di dalam peranti berehat, tempat duduk tegar dibina;
 • Peringkat terakhir adalah grid. Dia, seperti dalam kes-kes terdahulu, anda boleh menenun diri sendiri, atau membeli di kedai.

Tidak cukup untuk membeli kerusi menggantung, ia harus digantung dengan betul. Masalah ini dapat dikurangkan dengan cangkuk khas, yang mana struktur berputar akan berpaut pada pendakap. Selain itu, musim bunga yang dipasang akan membolehkan anda berayun ke arah yang berbeza.

Semua teknologi di atas bukanlah satu-satunya cara yang pasti untuk mengeluarkan struktur yang digantung. Seluruh proses pembuatan sebahagian besarnya bergantung kepada keinginan dan keupayaan tuan.

Pemasangan struktur penggantungan

Pada video, anda dapat melihat banyak varian tangan yang dibuat dalam bentuk kepompong.

Kerusi penggantungan-kepompong

Apabila mengatur rumah anda, semua orang ingin mencipta sudut di mana ia akan menjadi selesa dan selesa. Untuk melakukan ini, beri perhatian kepada kepingan-kepingan kerusi. Model asal ini dapat membawa kesegaran dan gaya ke pedalaman anda. Mari kita perhatikan lebih mendalam ciri-ciri produk ini.

Kerusi suspensi popular-kepompong semakin mendapat ulasan positif. Ini tidak menghairankan. Perabot sedemikian adalah pilihan ideal bagi mereka yang ingin berehat, tetap bersendirian dengan pemikiran mereka atau hanya berehat. Ciri-ciri utama model termasuk yang berikut:

 • Satu bentuk yang menarik. Perlu diperhatikan bahawa perabot itu boleh mempunyai bentuk yang berbeza. Pada masa yang sama, mereka semua menyerupai kepompong. Oleh itu nama itu pergi.
 • Kepada ciri-ciri yang membezakan adalah hakikat itu belakang dan sisi produk dengan ketinggian yang sama. Di bahagian atas, model ditutup. Sebagai peraturan, bentuk ¾ bola adalah keinginan semua pengguna. Di sini anda boleh, seperti yang mereka katakan, menarik balik diri anda dan bersembunyi dari rumah. Produk berbeza dan dalam tahap kedekatan mereka. Terdapat kepingan berbentuk drop yang unik dengan pintu masuk yang kecil. Model sedemikian mempunyai siri dimensi sendiri, serta persembahan warna dan gaya.
 • Pelaksanaan kualiti. Semua perabot itu diperbuat daripada bahan-bahan yang berkualiti. Selalunya model dibuat daripada ranting willow, rotan, buluh, dawai logam. Beberapa pengguna seperti dinding buta. Biasanya ini membawa kepada ketidakselesaan psikologi. Reka bentuk yang tulus akan membantu bukan sahaja untuk berjaya menyesuaikan produk ke pedalaman, tetapi juga untuk melihat apa yang berlaku dari belakang dinding kerusi.

 • Kebolehpercayaan pengikat. Faktor ini juga harus diambil kira apabila memilih produk. Anda boleh memasang kerusi ini pada tiang sendiri atau membaiki model ke siling. Pada masa yang sama perabot dihasilkan untuk berat yang berbeza, pastikan untuk mengambil kira ini.
 • Harga berpatutan. Pelbagai barang melibatkan pelbagai barangan. Harga akan meningkat bergantung pada bahan, prestasi produk yang dihasilkan.
 • Ketersediaan barangan. Anda boleh membeli kerusi-kepompong di mana-mana kedai perabot. Pastikan untuk menentukan parameter produk yang diperlukan sebelum membeli.
 • Mood yang sangat baik. Memilih kerusi yang sesuai secara organik ke dalam bilik anda, anda boleh menggunakannya dengan selesa. Dari ini, mood hanya akan bertambah baik.

Bagi yang kelebihannya seperti perabot, maka kita boleh membezakan perkara-perkara berikut:

 • Keaslian dan keunikan. Kerusi ini akan menjadi hiasan asal ruang anda.
 • Kemungkinan untuk membuat kerusi yang sama dengan tangan anda sendiri.
 • Rehat di kerusi ini akan membantu anda untuk berehat dengan berkesan, merasakan kesan penerbangan.

Tetapi sebagai tambahan kepada kelebihan, ia amat penting keburukan:

 • Jika kerusi dilampirkan ke siling, maka ada masalah dalam menggerakkannya. Walaupun anda memutuskan untuk mengubah susun atur, maka pasti di siling akan ada tanda-tanda penekanan. Menyingkirkan mereka tidak akan mudah.
 • Anda boleh menggunakan pilihan alternatif - kerusi luar. Ia memerlukan rak rangka khas, yang boleh mengehadkan ruang di dalam bilik, yang juga tidak mudah. Di samping itu, reka bentuk ini masih perlu dipasang pada dinding.

Firma moden yang menghasilkan perabot sedemikian menawarkan model yang paling bergaya kepada mahkamah mods. Anda boleh memilih apa yang sesuai untuk pangsapuri anda. Mari kita pertimbangkan jenis utama.

Pilihan ini menarik perhatian ramai pembeli. Kerusi ini akan kelihatan bergaya dan bergaya. Kerana bingkai tegar, kerusi mempunyai bentuk. Model sedemikian dibuat daripada rotan, akrilik, asas plastik, ditutup dengan kain yang kuat. Juga sebagai bahan tegar boleh digunakan dan anggur.

Model sedemikian adalah jenis tempat tidur gantung. Perbezaannya adalah bersaiz. Kerusi tanpa kerangka tanpa buaian lebih kecil daripada tempat tidur gantung. Di samping itu, ia akan mengambil sedikit ruang. Apabila anda duduk di dalamnya, kerusi akan mengambil bentuk badan anda. Oleh itu, dalam kerusi seperti ini, anda boleh duduk atau mengambil kedudukan mendatar.

Kepada keanehan model sedemikian yang dilampirkan ke siling boleh dikaitkan dengan fakta bahawa ruang dalaman mereka tersembunyi dari mata yang bersinar. Destinasi percutian ini akan menjadi pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin bersara atau menyendiri.

Pilihan ini mempunyai pendirian khas, yang mana kerusi dilampirkan. Katil ini agak selesa dan bergaya. Model sedemikian boleh diletakkan bukan sahaja di rumah, tetapi juga, contohnya, di negara ini. Ia mudah untuk mengangkut perabot dan menyusunnya semula ke mana-mana tempat. Yang penting, perhatikan kebolehpercayaan dan kekuatan lampiran.

Kerusi akan membantu anda berehat dan mencari keharmonian dengan diri anda. Perabot sedemikian akan menjadi tambahan yang berjaya ke pedalaman anda. Anda boleh memilih pilihan kegemaran dan letakkan di sudut kegemaran anda.

Kerusi kepompong dua tempat duduk akan membantu anda meluangkan masa dengan selesa dengan seseorang yang penting kepada anda. Anda boleh membeli pilihan ini untuk bilik-bilik yang luas atau untuk beranda. Anda akan berasa selesa di dalamnya. Di samping itu, ada kemungkinan untuk menanam produk, contohnya, beberapa kanak-kanak.

Untuk memilih kerusi yang betul, ia patut memberi perhatian bukan sahaja kepada gaya pelaksanaannya, tetapi juga kepada dimensi. Lagipun, dengan tepat anda memilih saiznya, bergantung pada keselesaan dan kemudahan seseorang yang akan duduk di kerusi.

Sebagai contoh, jika perabot itu dimaksudkan untuk orang dewasa, anda perlu membeli model yang sesuai dengan saiznya. Bagi tapak semaian, masing-masing, kerusi kanak-kanak yang sesuai. Ia boleh bersaiz padat, namun berwarna-warni dan cerah.

Ketahanan perabot, serta kosnya bergantung pada bahan-bahan yang dibuatnya. Banyak kerusi yang serupa diperbuat daripada rotan. Pilihan ini bukan sahaja kuat, tetapi juga elegan, menarik. Kerusi ini sesuai untuk dewan dan tapak semaian. Sudah tentu, kos produk berkualiti akan agak besar. Walau bagaimanapun, ia berbaloi.

Juga model berkualiti tinggi adalah berdasarkan logam. Mereka boleh berjaya masuk ke dalam gaya bilik. Juga produk moden diperbuat daripada tekstil, rotan, plastik. Anda boleh memilih pilihan yang sesuai untuk anda.

Sebelum anda membeli produk, anda harus memberi perhatian kepada firma-firma yang menghasilkan model-model ini. Hanya pengeluar yang dipercayai harus dipercayai. Mari kita perhatikan varian popular kerusi berlengan syarikat terkenal:

 • Kerusi kepompong "Gardi". Versi ini dibuat daripada rotan tiruan. Di terasnya model ini mempunyai bingkai keluli yang kuat. Gabungan tersebut akan memastikan daya tarikan dan pada masa yang sama kebolehpercayaan yang tinggi. Produk ini direka untuk berat 110 kilogram. Anda boleh memilih pelbagai pilihan warna.
 • Kerusi swing "Cocoon". Mereka mempunyai reka bentuk yang serupa dengan model sebelumnya. Kursi kerusi boleh menahan seseorang yang beratnya sehingga 120 kilogram.
 • Kerusi penggantungan "Fresco". Pilihan ini berasal dari Cina. Model dibuat daripada rotan buatan pada bingkai keluli.
 • Produk Cina "Telur" adalah bingkai logam warna merah. Renda hiasan rotan tiruan menghasilkan reka bentuk asal. Pilihan eksotik ini akan menelan kos, tentu saja, tidak murah. Walau bagaimanapun, kualiti perabot ini di atas.

Jika anda tidak mahu menghabiskan simpanan anda untuk membeli kerusi menggantung bergaya dalam bentuk kepompong, maka anda boleh membuat perabot sendiri di rumah.

Sebelum anda mula bekerja, adalah penting untuk menarik lukisan, menyediakan semua alat dan bahan yang diperlukan. Anda akan memerlukan sarung tangan, gunting, kain tebal, kerangka untuk bingkai, aksesori logam, benang atau jalur poliamida, buih bersaiz sederhana, tali, tali, dan sebagainya. Buat contoh langkah demi langkah arahan untuk mengelakkan keliru semasa bekerja.

Sebagai contoh, anda boleh membuat kerusi rotan pada bingkai tegar, mengikuti kelas induk yang berikut:

 • Asas rangka harus dibungkus dengan getah busa, tetap dengan gam;
 • Pita poliamida terluka di atas getah buih;
 • Pangkalan penyediaan sedemikian akan disertai oleh reben dan tali untuk tenunan;
 • Asas-asalan bingkai mestilah saiz yang berbeza dan diletakkan dari yang lebih besar ke yang lebih kecil;
 • Bakul yang diterima digantung melalui sling atau cincin besi ke siling.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang cara membuat kerusi kepompong hangat sendiri, lihat video berikut.

Buat apartmen yang selesa dan bergaya setiap impian pemilik. Kerusi suspensi-kepompong akan membawa ke rumah bukan sahaja kehangatan rumah tangga keluarga, tetapi juga nota kreativiti.

Anda boleh meletakkan model yang sama di dalam dewan dan bilik kanak-kanak. Semuanya bergantung kepada perancangan dan keinginan anda.

Rekaan rotan di pondok atau di alam semula jadi akan kelihatan baik. Di sini adalah mungkin untuk memohon kerusi papan dengan sokongan. Ia boleh dengan mudah dipindahkan dari satu tempat ke tempat. Anda berjaya meletakkan kerusi kepompong kecil di bilik kanak-kanak. Pada masa yang sama, pilih pilihan yang paling menarik dan terang untuk anak anda. Pastikan untuk bertanya sama ada anak anda suka.

Di antara banyak tindak balas positif, kami dapat melihat kualiti produk yang tinggi. Kerusi ini, dibeli di kedai perabot terbukti dibezakan oleh ketahanan dan kebolehpercayaan mereka. Produk sebegini akan bertahan lama.

Menarik pembeli dan harga yang berpatutan. Sudah tentu, kerusi yang berkualiti tidak akan terlalu murah, tetapi anda boleh mencari pilihan yang tepat untuk belanjawan anda. Produk yang bergaya dan bergaya akan menggembirakan mata seluruh keluarga anda.

Pelbagai kerusi menarik perhatian walaupun pengguna yang paling menuntut. Anda boleh membeli pilihan yang tepat untuk anda dan menghiasi bilik anda. Pada masa yang sama, ingatlah bahawa adalah perlu untuk memilih model organik berdasarkan warna dan gaya apartmen.

Kerusi ini akan membantu anda berehat, mengisi semula dengan emosi positif dan mood yang baik. Ia adalah model yang akan membantu anda untuk bersara, melarikan diri dari kesombongan dan membenamkan diri dalam pemikiran anda sendiri.

Kami telah mengkaji apa yang menarik kerusi kepompong gantung, kelebihan dan kelemahan utama. Sekarang anda boleh memilih pilihan yang akan merayu kepada anda dan semua ahli keluarga anda. Jangan lupa bahawa anda hanya perlu membeli barangan di kedai perabot terbukti.

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − 71 =