Keratan untuk langsir dengan tangan anda sendiri

Pick-up untuk langsir

Bahagian pedalaman di pedalaman adalah langsir. Langsir bumbung untuk kabinet atau ruang terbuka cahaya di dapur - untuk mengambil apa-apa keperluan. Mereka memberikan kemunculan kesempurnaan dan membantu mengawal jumlah cahaya matahari yang kami ingin biarkan di dalam bilik. Bolehkah saya menjahit jahitan dengan langsir dengan tangan saya sendiri? Arahan di bawah akan membantu anda.

Apabila menghias tingkap dengan langsir, anda tidak boleh melakukan mencengkam kain itu dan biarkan ia jatuh ke bawah. Terdapat satu lagi, pilihan yang lebih kreatif - untuk menggunakan picks untuk langsir, dijahit dengan tangan. Keanehan aksesori sedemikian adalah bahawa ia boleh ditukar sekurang-kurangnya setiap minggu, mewujudkan kombinasi baru dengan langsir yang sama. Pengikat untuk komposisi langsir dibuat menggunakan cangkuk, yang dipasang di dekat tingkap.

Pilihan yang paling mudah ialah menjahit picks dengan tangan anda sendiri menggunakan kain yang sama, di mana tirai dibuat. Dalam versi ini, bahan lapisan digunakan, kerana ia lebih baik dalam bentuk. Kadang-kadang di antara lapisan dijahit bingkai logam. Bentuk yang ideal adalah bulan sabit. Warna yang berbeza memberi keaslian kepada tirai monofonik. Mereka sering dihiasi dengan paillettes, bunga atau melaksanakan dalam bentuk busur, yang sesuai untuk bilik kanak-kanak.

Yang paling popular ialah peranti yang dilengkapi dengan pemegang dalam bentuk magnet. Mereka datang dengan langsir yang lebih ringan. Magnet boleh dibuka atau dijahit ke dalam kain itu sendiri. Walau apa pun, mereka terletak di hujung garters. Para pemegangnya sendiri boleh menjadi mana-mana: kabel hiasan, reben, braids atau tali berpintal. Perincian penting ialah hiasan magnet. Mereka bertopeng dengan rhinestones, manik, kerongsang dan elemen lain.

Seperti pick-up yang lembut, yang sengit mempunyai beberapa jenis:

 1. Staples logam, yang hanya tirai. Terutama dihargai jahitan palsu dengan tangan mereka sendiri.
 2. Sebarang produk padat bentuk yang sesuai, yang ditutup dengan kain.
 3. Clasps atau barrettes untuk langsir. Ia boleh menjadi magnet, gesper, yang dipasang pada pita atau Velcro.

Dalam rangka tisu padat tirai seperti baldu, satin, broked Jacquard atau digunakan dalam bentuk penggantungan dengan knot berpintal tali dan tassels. Satu alternatif kepada mereka adalah manik biasa. Mereka membolehkan untuk membuat lipatan menegak dari bahan berat. Suspensi sedemikian adalah perlu untuk menekankan kekayaan dan pada masa yang sama mencairkan monotoni kain tirai tepu tirai.

Salah satu idea asal pick-up untuk langsir adalah barrettes. Kebanyakan mereka kelihatan seperti cincin. Yang kedua adalah seperti jepit rambut yang besar. Keanehan kayu tersebut dalam bahan. Mereka diperbuat daripada kayu, logam atau plastik. "Janggut" boleh menjadi klasik dan tidak menonjol terhadap latar belakang umum tirai, atau, sebaliknya, menarik perhatian kepada diri anda dengan bantuan aksesori pilihan.

1

Bagaimana untuk menjahit pick-up untuk langsir dengan tangan anda sendiri

Di Internet, anda boleh menemui banyak kelas induk untuk membuat pilihan dengan tangan anda sendiri. Setiap pilihan melibatkan penggunaan satu atau lain-lain bahan dan teknik. Sebelum memilih sesuatu yang spesifik diperlukan untuk menentukan sejauh mana penggantungan itu akan ditempatkan. Anda perlu mengambil kira bahan tirai. Untuk reben nipis yang ringan, klip rambut, manik besar atau tali hiasan sesuai. Langsir padat lebih baik untuk menghiasi dengan busur, butang besar atau bunga buatan. Berikut adalah beberapa arahan mengenai cara membuat pengambilan klasik atau lebih asli.

Pemegang langsir klasik diperbuat daripada kain

Jenis klasik mudah dijahit. Untuk menghasilkannya, anda perlu:

Sekiranya anda mempunyai bahan lembut, kemudian menguatkannya dengan kain bukan tenunan. Untuk kain yang berpola, pilih lokasi corak dengan betul supaya simetrinya tidak pecah. Urutan pemotongan dan jahitan adalah seperti berikut:

Pelekat untuk tirai dari cakera di teknik Kansas

Renda jahitan asal, dihiasi dengan gaya kazanshi dari reben warna yang berbeza. Untuk pengeluaran mereka, anda perlukan:

 • Reben satin dengan lebar 2.5 dan 5 cm dalam pelbagai warna;
 • 2 pemacu CD-ROM;
 • mencairkan panas;
 • penyepit untuk sushi.

Arahan itu mengandaikan penciptaan satu pengambilan. Yang kedua dilakukan dengan prinsip yang sama. Pembuatan termasuk langkah-langkah berikut:

Berdasarkan cakera lama, anda boleh membuat pick-up untuk langsir dengan tangan anda bukan sahaja dari reben satin. Di kelas utama ini, bahan-bahan lain digunakan:

 • 1 cakera lama;
 • 1 sudu untuk shish kebab atau tongkat untuk sushi;
 • jute twine;
 • mencairkan panas;
 • kadbod padat.

Urutan pembuatan adalah seperti berikut:

Dengan bantuan bunga anda boleh menghiasi pick up klasik atau membuat pemegang bebas. Teknik pembuatan adalah seperti berikut:

Klip hiasan untuk langsir pada magnet

Salah satu cara mudah untuk membuat pikap untuk langsir melibatkan penggunaan magnet. Mereka akan dikehendaki dalam jumlah 2 buah. Sebagai tambahan kepada magnet, anda memerlukan yang berikut:

 • bahan untuk jalur penghubung, sebagai contoh, kain, rantai atau kabel;
 • hiasan untuk menghias magnet.

Membuat kraf termasuk beberapa langkah mudah:

Video: bagaimana untuk menjahit klip asal untuk langsir

Contoh gambar pick-up untuk langsir yang dibuat oleh tangan sendiri

© 2010-2017. PENYERTAAN BAHAN-BAHAN DIPERLUKAN SAHAJA DENGAN PENULANGAN HYPERLINES AKTIF PADA SUMBER

Kelas induk: bagaimana membuat jahitan untuk langsir

Langsir adalah bahagian penting dalam mana-mana bahagian dalam. Mereka bukan sahaja bertindak sebagai "pengawal selia" pencahayaan, tetapi juga hiasan hiasan, dari reka bentuk yang sebahagian besarnya bergantung pada bagaimana selesa bilik akan berubah. Satu kain cantik sering tidak mencukupi untuk mencapai kesan yang diingini. Itulah sebabnya mereka menggunakan semua jenis aksesori yang boleh mengubah dan menghidupkan semula pembukaan tingkap. Seperti yang terperangkap, yang boleh anda beli sudah sedia, atau cuba buat sendiri.

Pengapit digunakan untuk menimbang tidak sepenuhnya buta, dan memasang setiap sisi, sebagai contoh, jalur kain atau tourniquet, dan dipasang pada dinding. Hasilnya, kain akan menerima drape yang cantik, dan tetingkap akan kekal separuh terbuka, dan cahaya akan bebas untuk masuk ke dalam bilik. Unsur-unsur sedemikian ditetapkan pada tahap ambang tingkap, walaupun terdapat pengecualian. Sebagai contoh, dalam kes tirai Itali, ini berlaku agak lebih tinggi.

Manik warna biru

Yang Pengapit tidak wujud dengan sendirinya, mereka perlu dipilih supaya mereka campuran dengan kain atau bergema motifnya dengan pelbagai barangan dalaman.

Membuat unsur hiasan seperti itu adalah kreativiti yang sangat nyata. Anda boleh memulakan apa sahaja dengan apa-apa. Dalam foto, anda dapat melihat idea-idea menarik yang boleh anda menterjemahkan dengan realiti dengan tangan anda sendiri. Lihatlah langsir anda dan fikirkan tentang apa yang terbaik dengan mereka. Takers boleh cuba untuk membuat jalur kain tertinggal dari bahagian utama wire harness, tali, reben, rantai, tali pinggang dan sebagainya. Untuk detail tidak kelihatan membosankan, ia boleh ditukar dengan bantuan warna, manik, manik, butang, tassels, sulaman dan sebagainya. e. Perkara yang paling penting adalah bahawa pada akhirnya ternyata bahawa ia akan benar-benar sesuai dan sila mata.

Kami membawa perhatian kepada dua kelas tuan untuk pembuatan jahitan untuk langsir. Jika anda mahu, ulangi atau buat sesuatu yang serupa.

 1. kord yang sesuai untuk warna kain - kira-kira 100 cm;
 2. manik, boleh berwarna, berbeza mengikut saiz;
 3. dawai - diameter 2 mm, kira-kira 3 meter panjang.
 1. Kami mengambil dawai dan benang di atasnya manik terbesar, membetulkannya tepat di tengahnya dengan memutar semula kedua-dua hujung (supaya manik-manik tidak bergulung).
 2. Kemudian terus menyusun manik baki. Anda boleh melakukan ini dalam urutan yang berlainan, perkara utama ialah pada setiap hujung dawai mereka mempunyai nombor yang sama.
 3. Di hujung kita menyusun manik-manik yang lebih kecil untuk mengekalkan proporsinya.
 4. Sekarang penggantungan selesai mesti disambungkan ke kord. Bahagian tengahnya sedikit untwisted atau hanya dibahagikan, maka satu hujung dawai dimasukkan ke dalam lubang yang terbentuk. Meninggalkan kira-kira 0.5 cm, hujung kedua ditembusi. Kedua-dua hujungnya akhirnya perlu dipintal bersama.
 5. Agar tidak melekat hujung dawai, mereka perlu dipotong dengan teliti.

Sekiranya satu penggantungan, pada pendapat anda, tidak mencukupi, membuat beberapa, dan dengan cara yang diterangkan di atas, lampirkanlah dengan memanfaatkannya. Berikut adalah kelas tuan. Produk siap kekal hanya untuk menggantung di tempat yang betul langsir dan untuk menetapkan di dinding, di mana paku atau cangkuk khas mesti dipalu. Foto menunjukkan bagaimana rupanya.

Jahitan yang sangat menarik untuk langsir boleh membuat CD lama. Produk akhir, seperti foto, akan kelihatan sangat mirip dengan jepit rambut. Oleh itu, kita memerlukan yang berikut:

 1. cakera lama;
 2. pita lebar warna yang anda perlukan;
 3. bunga dari kain atau apa-apa lagi untuk hiasan (kristal, manik, dll);
 4. gunting, benang, jarum;
 5. pelekat.
 1. Daripada cakera yang anda mahu untuk mengurangkan teras supaya ia bertukar menjadi gelung dengan lebar 3 cm. Anda boleh menggunakan kompas untuk melakar bulatan di tengah.
 2. Lubricate area kecil bungkus dengan gam dan gunakan satu ujung pita. Kami sedang menunggu ia kering dengan baik. Kemudian kita mula membalut seluruh gelung dengan pita, supaya tidak ada kawasan yang kelihatan di mana-mana, tetapi seluruh permukaannya kemas.
 3. Kini anda perlu melakukan hiasan pita itu. Anda boleh menempelkan bunga yang indah yang diperbuat daripada kain atau buatan biasa. Anda boleh menampal sejumlah besar rhinestones cerah. Singkatnya, segala-galanya, apa pun, perkara utama adalah menjadikannya cantik.

Itu sahaja, ia hanya mengambil masa yang panjang yang akan bertindak sebagai pengikat klip rambut hiasan kami. Contohnya, untuk tujuan ini, sushi untuk sushi boleh digunakan. Perhatikan bahawa terima kasih kepada kelas induk ini, adalah mungkin untuk menghasilkan pemegang tirai yang tidak perlu dipasang di dinding.

Seperti yang anda dapat lihat, tidak ada yang sukar untuk melakukan sesuatu seperti ini dengan tangan anda sendiri. Paling penting, fikirkan reka bentuk yang tidak boleh membosankan, ceroboh dan tidak serasi dengan kain. Lihat juga video itu, jadi lebih mudah untuk memahami apa intipati pembuatan jahitan untuk langsir.

Klip untuk langsir

Klip untuk langsir

Untuk memulakan, perlu untuk menyediakan asas yang diperkuat dengan doublerine di bahagian bawah, bentuk yang mempunyai panjang kuda berbentuk 80 cm. Di bahagian depan, menjahit dan menjahit kain tirai. Potong pinggir kain dari sisi yang salah, bengkok ke bahagian depan dan gam dengan gam. Saya menggunakan Crystal Moment. Disebabkan ini, tidak ada satu baris benang dari bawah.

Di hujung jahitan, gam kelopak warna yang sesuai, 3-5 cm panjang.

Penutup dibuat dari jalinan buatan tangan, ditenun dari dua pita satin sempit. Pletelyatsya mengenai teknologi membuat baubles.

Saya melekatkan gelung dan mengikat kekuatan dengan senapang gam. Pita itu diletakkan sedikit dengan tumpang tindih, sehingga tepi jahitan tidak kelihatan dan kelihatan lebih cantik.

Sekarang permukaan kayu boleh dihiasi dengan apa-apa: berkilau, tandan bunga, bahkan mainan lembut kecil.

Inilah perhiasan dan siap.

Susunkan bunga yang indah dan gam satu gam gam.

Pelawat dalam kumpulan Tetamu, tidak dapat mengulas mengenai penerbitan ini.

Apabila menyalin teks dan bahan grafik, pastikan untuk menentukan pautan aktif ke tapak Samodelkin | Kerja jarum

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2