Kerusi separa dengan armrests

Kerusi kerusi separuh: Kelebihan dan Kekurangan

Oleh itu, anda suka koleksi perabot untuk bilik makan. Hebat! Ia adalah masa untuk membeli! Tetapi bagaimana jika ia termasuk kerusi dengan tangan dan tanpa? Model mana yang lebih baik?

Dalam gambar:

Tidak buruk bersama dengan kerusi biasa untuk mempunyai sekurang-kurangnya satu kerusi keselesaan.

Kerusi separuh kerusi - half-stool? Perkataan "kerusi separuh kerusi" kini dipanggil kerusi dengan kerusi tangan, yang bersama dengan kerusi biasa dipasang di sebelah meja makan. Dalam ketinggian, mereka sesuai dengan kerusi biasa dan ketinggian meja, dan dalam rupa menyerupai kerusi roda.

Pada foto: model E1736 dari kilang Selva.

Hanya di kedai! Kursi dengan armrests tidak digalakkan untuk dipesan mengikut katalog. Tidak mustahil untuk menentukan dari gambar sama ada mereka akan sesuai dengan anda dan tetamu anda. Saiz lekapan tangan sepadan dengan perkadaran yang duduk (dan tidak ketinggiannya!). Lebih tepat lagi, ketinggian mereka berbanding tempat duduk sepatutnya sama dengan jarak dari tulang ekor ke siku siku. Oleh itu hujung utama: duduk di kerusi di kedai. Armrests tidak boleh berlebihan rendah atau tinggi, jika tidak, anda perlu melengkung secara tidak wajar dengan mengangkat atau menurunkan bahu anda.

Dalam gambar:

Apa yang ada di hadapan anda: kerusi dengan kerusi tangan (kerusi separuh kerusi) atau kerusi? Letakkan tempat duduk di sebelah meja makan: ia akan duduk terlalu rendah di kerusi biasa.

 • Mereka kelihatan kukuh. Bayangkan beberapa kerusi biasa dan beberapa kerusi separuh. Sudah jelas bahawa yang kedua membuat kesan yang lebih kuat dan banyak bercakap mengenai pemilik rumah dan kantin ini.
 • Duduk dengan selesa. Kerusi dengan lekapan tangan membolehkan anda dengan mudah membawa banyak jam pesta, dari semasa ke semasa mengubah pose. Mereka boleh sedikit berputar ke kanan dan kiri, bersandar pada satu pegangan, maka yang lain. Lengan lengan lembut sangat selesa.

Dalam gambar:

Tempat letak tangan dengan pad lembut lebih selesa daripada keras.

Apa yang perlu dipilih - kerusi atau separuh tempat duduk? Semuanya bergantung kepada tugas. Di ruang makan utama, kemungkinan besar, akan ada setengah tempat duduk. Walaupun mudah untuk makan malam yang panjang, tetapi jika kita memilih kumpulan makan di dapur kecil, maka 3 kerusi yang paling mungkin tanpa lengan tangan (jadi mudah alih), dan satu (tidak penting dengan lengan tangan atau tanpa) adalah elegan, mungkin juga antik. Jadual harus mempunyai kerusi utama. Sebagai tuan. Dan, sudah tentu, adalah penting bahawa mereka semua - dan meja dan kerusi - sekurang-kurangnya kelihatan sama antara satu sama lain.

Apa yang perlu dipilih - kerusi atau separuh tempat duduk? Semuanya bergantung kepada tugas. Di ruang makan utama, kemungkinan besar, akan ada setengah tempat duduk. Walaupun mudah untuk makan malam yang panjang, tetapi jika kita memilih kumpulan makan di dapur kecil, maka 3 kerusi yang paling mungkin tanpa lengan tangan (jadi mudah alih), dan satu (tidak penting dengan lengan tangan atau tanpa) adalah elegan, mungkin juga antik. Jadual harus mempunyai kerusi utama. Sebagai tuan. Dan, sudah tentu, adalah penting bahawa mereka semua - dan meja dan kerusi - sekurang-kurangnya kelihatan sama antara satu sama lain.

 • Tidak sesuai untuk semua orang. Armrests tegas menetapkan sempadan kerusi yang sudah padat. Biarkan diri anda tidak berbeza dalam bentuk yang mengagumkan, tetapi fikirkan tentang tetamu anda. Tiba-tiba di kalangan mereka akan menjadi orang penuh? Dengan menawarkan kerusi dengan tangan, anda akan meletakkannya dalam kedudukan yang tidak selesa.
 • "Eating9raquo; letakkan di sekeliling meja. Kerusi kerusi separuh adalah kontraindikasi untuk dapur kecil dan kantin. Kerusi tanpa lengan adalah lebih padat. Pilih yang lebih penting dalam kes anda: bilangan tempat duduk atau peningkatan keselesaan untuk semua orang yang duduk di meja.
 • Kos lebih banyak. Jika anda membandingkan kerusi biasa dan separa kerusi dari koleksi yang sama (perkara lain menjadi sama), maka objek dengan tangan akan lebih mahal. Dan apa yang menghairankan tentang ini? Bahan tambahan dibelanjakan, beberapa operasi ditambah ke rantaian teknologi ...

Dalam gambar:

Kerusi kerusi separuh dengan punggung, lancar menjadi lengan tangan boleh dipertimbangkan sejagat: mereka boleh selesa menampung seorang lelaki dari mana-mana badan.

Ambil berbeza! Jika anda tidak boleh memutuskan kerusi yang anda perlukan - dengan tangan atau tanpa tangan, - beli kedua-duanya. Anda boleh mengaturnya di meja dengan dua cara. Yang pertama adalah disyorkan oleh pereka semasa: kerusi berlainan yang berbeza (maka perlu ada bilangannya). Cara kedua adalah bersejarah. Di sisi panjang meja dipasang kerusi biasa, dan model dengan armrests - pada hujungnya.

Dalam gambar:

Cara mengurus klasik: kerusi dengan lengan tangan di kepala meja, di sisi - biasa, tanpa pen.

Bangku jalan untuk bar kraf PIVBAR dari pasukan INDUSTRIART

Dua kedai kerja tukang tangan dari INDUSTRIART kini akan menghiasi kawasan pintu masuk salah satu bar bir yang paling popular di Moscow - PIVBAR pada Mayakovsky.

Apa yang anda perlu ketahui tentang kerusi lipat: 11 bahagian, yang penting untuk diperhatikan

Apakah kriteria untuk memilih kerusi lipat untuk penerimaan tetamu di pangsapuri bandar, berehat di taman atau berkelah di alam liar? Adakah mereka akan mempunyai tanda dan kemudahan yang sama?

Sejarah kerusi yang paling terkenal sepanjang zaman

Kerusi Vienna adalah sempurna. Ia sempurna menggabungkan bentuk sempurna dan teknologi mudah. Kami menceritakan bagaimana dan mengapa dia layak mendapat kasih sejagat.

Bagaimana untuk memilih perabot untuk lorong

Di negara kita, lorong bukan sahaja tempat pakaian jalanan diambil. Sebagai peraturan, ini adalah "gudang" pakaian bermusim, dan kadang-kadang bilik persalinan. Oleh itu, perabot diperlukan, pertama sekali, berfungsi.

Bagaimana untuk melengkapkan bilik makan yang selesa

Bilik makan yang ideal adalah yang semuanya selesa, selesa dan menyeronokkan! Dan untuk menjadikannya tidak begitu sukar sama sekali. Terutama jika anda menggunakan petua kami.

Hari ini anda tidak mungkin mengenakan set bilik tidur yang siap sedia. Sebaliknya, mereka akan menawarkan berpuluh-puluh perabot bilik tidur yang sesuai. Kumpulkan bilik tidur sendiri.

Set makan: apa yang ada di dalam kit?

Yang ditetapkan untuk ruang makan tidak terhad kepada kerusi dan meja itu sendiri. Koleksi untuk ruang makan termasuk banyak perabot yang berguna.

Hanya empat soalan, jawapan yang akan membantu untuk mengelakkan kesilapan yang tidak perlu dan pembaziran wang apabila membeli bangku bar untuk sebuah rumah.

Dalam artikel ini, kita bercakap mengenai jenis kerusi yang ada dan bagaimana untuk mencari satu kerusi yang sesuai dengan anda. Apa yang perlu dicari semasa membeli kerusi?

Bar najis dan najis: pembinaan

Bar bangku adalah satu-satunya jenis tempat duduk di mana TIDAK perlu selesa untuk duduk. Lebih tepat lagi, di bangku bar adalah sukar untuk duduk lama. Bagaimana bangku dan najis bar disusun?

Pembeli berdegil memanggil kerusi dengan tangan "kerusi separuh kerusi". Dan mereka terus mencari perabot di kedai-kedai, yang, seperti itu tidak wujud!

Pembeli Rusia terbiasa mempertimbangkan perabot untuk dapur di sudut "Khrushchev". Tetapi sudut lembut untuk bilik makan juga menghasilkan kilang-kilang yang padat, untuk ruang makan yang luas.

Bodoh telah bertahan hingga ke hari ini dalam reka bentuk hampir asal. Apakah jenis najis yang boleh didapati dalam jualan?

Menurut statistik, untuk satu penduduk bumi ada sembilan model: dari pelbagai kerusi di toko, mata dijalankan.

Apa yang hendak duduk? Dalam artikel ini, kami akan mengajar anda cara membuat ambang jendela lembut atau duduk di bangku yang sengit dengan keselesaan.

Kerusi separa dengan tangan: petua untuk memilih dan mengkaji model reka bentuk yang bergaya

Pedalaman dalam gaya Art Nouveau dilengkapi dengan dua model moden yang terdiri daripada separuh kerusi yang terbuat dari kulit dan tekstil

Kerusi separa dengan armrests adalah perabot praktikal yang terbukti yang sangat popular. Dengan bantuan kerusi ini, anda boleh membuat apa-apa penyelesaian dan menjadikan ruang bilik bergaya dan tidak dapat dipertahankan.

Kerusi separuh kerusi dengan armrests dengan gaya romantis

Kerusi separuh dengan kaki empuk kaki dengan ketinggian boleh laras

Kerusi gaya Rococo dengan upholsteri lembut

Model eksklusif kerusi separuh dengan armrests di pedalaman moden

Mengikut ahli-ahli dalam bidang sejarah, najis pertama dibentuk walaupun pada masa-masa Yunani dan Rom Purba, dan kerusi separuh kerusi dengan tangan telah berhasil bermigrasi hari ini. Mana-mana pegawai purba yang menghormati klan dan statusnya, sepatutnya mempunyai seorang budak yang membawa bangku lipat di belakang angka yang dihormati. Hanya pada abad ke-15 di Eropah, ia telah memutuskan untuk membuat penambahbaikan asas dalam atribut perabot ini, ketika salah seorang inovator dilampirkan. Kemudian ia diputuskan untuk melengkapkan reka bentuk mudah dengan lengan tangan.

Kerusi separa dengan armrests dalam gaya Empayar

Perabot dalam gaya Empayar menekankan gaya hiasan bilik yang dipilih

Menarik ialah hakikat bahawa para peniaga dengan cepat menyesuaikan diri dengan penggunaan elemen ini dan mula menyimpan di dalam ruang mereka tabungan materi mereka. Terdapat banyak model. Oleh itu, produk yang paling elegan dicipta dalam berbunga gaya Baroque, apabila kerusi-kerusi jenis penyebaran lembut. Terdapat produk yang dilengkapi dengan salutan bersalut emas dan ukiran khas. Menurut ahli sejarah, untuk Louis XVI mencipta elemen perak tulen. Ia dengan perabotan yang dihiasi Versailles. Tetapi semua produk ini tidak lebih daripada legenda. Bagaimana dengan isu ini hari ini?

Separa tempat duduk dengan bingkai diukir melengkapkan gaya Baroque

Penggunaan unsur perabot dalam penyelesaian moden

Semi-kerusi dan kerusi dengan kerangka tangan, sememangnya mungkin lebih rendah dari beberapa objek yang lebih besar dan lembut di pedalaman dari segi keselesaan, tetapi jika anda menganggap indeks kecerahan dan keanggunan - dengan semuanya ini teratur. Belakang produk moden boleh menjadi saiz yang tinggi atau rendah, dan kerusi itu boleh menjadi ukuran apa pun. Hiasan utama untuk reka bentuk perabot adalah upholstery yang diperbuat daripada bahan kulit atau tekstil, memberikan penampilan yang padat. Terdapat juga produk bajet yang tidak digunakan oleh upholsteri tersebut. Kerusi sedemikian mudah untuk digunakan dalam kabinet, kerana mereka selesa untuk duduk di meja, menonton TV atau membaca buku.

Upholsteri tekstil dari kerusi separuh kerusi dengan pouf, terletak di kawasan rekreasi

Kerusi sarung tangan kulit moden dengan tangan di gaya Art Nouveau

Kerusi dengan kerusi tangan dan kerusi berlengan: perbezaan

Penduduk bandaraya percaya bahawa perbezaan besar dan besar terletak di tempat letak tangan. Tetapi jika anda mengambil kira katalog, maka kita boleh mengatakan bahawa dalam beberapa model bahagian ini hanya hilang. Sekiranya anda membuat lengan tangan untuk kerusi yang standard, maka tidak mungkin dia akan dipanggil kerusi berlengan sepenuhnya. Jadi penyelesaiannya ialah mempunyai parameter lain. Sekiranya anda membuat keputusan untuk membeli kerusi separa dengan tangan, anda perlu tahu mengenai parameter yang membezakannya dari kerusi tradisional.

Terima kasih kepada backrest yang lembut dengan cerun, kerusi separuh lebih selesa daripada kerusi

Upholsteri cermin tekstil dengan tangan di kayu

Arkitek dari Perancis sekali mencipta skala di mana ia mungkin untuk memilih parameter perabot untuk pertumbuhan manusia. Pakar itu menyatakan bahawa ketinggian meja makan untuk makan malam harus 72 cm, dan jika angka ini lebih rendah, perabot boleh dengan bangganya memakai tajuk meja kopi. Kerusi untuk meja makan biasanya dibuat lebih tinggi daripada kerusi, jika tidak, mereka akan menjadi tidak selesa.

Kerusi separuh kerusi yang rendah - hebat untuk perpustakaan rumah

Unsur-unsur terang set perabot membuat suasana yang terang-benderang di dalam bilik yang terang

Dari kerusi-kerusi standard, elemen tersebut berbeza dan beberapa parameter lain:

 1. Ia mempunyai kerusi sempit tanpa kedalaman di dalamnya.
 2. Ada peluang untuk duduk sempurna di meja makan.
 3. Kerusi ini membolehkan anda menjalankan apa-apa kerja bertulis dan berehat.
 4. Seseorang tidak boleh mendapatkan perabot ini sepenuhnya dan merapatkannya.
 5. Di tempat duduk, backrest tradisional mempunyai parameter cerun tertentu.

Sekiranya anda ingin membeli kerusi separa kerusi yang murah dengan tangan, ia tidak akan menjadi sukar.

Kawasan rekreasi ini dilengkapi dengan kerusi separuh kerusi kecil dengan pouffe mudah alih dan meja kopi hiasan

Kerusi separa dengan kerusi tangan, dibuat dengan jenis kerusi komputer

Pelbagai model moden

Produk moden ditawarkan dalam pelbagai jenis dan boleh dipadankan dengan apa jua jenis pedalaman. Anda tidak akan sukar untuk memilih kerusi berlengan ditutup dengan baldu atau bahan tekstil lain, dan mereka akan kelihatan baik dalam apa-apa gaya. Sebagai contoh, reka bentuk perabot sedemikian akan sesuai dengan Renaissance, Baroque, Empire. Jika anda lebih suka trend moden dalam reka bentuk dalaman, anda boleh memilih reka bentuk kerusi dalam versi progresif - moden, minimalis, art deco.

Kerusi separuh kerusi mewah dengan gaya klasik dalam gaya moden

Kerusi semulajadi asal dengan satu armrest armrest

Kelebihan dan kekurangan elemen dengan lengan

Ramai orang yang berminat dalam soalan itu, apakah ciri-ciri positif reka bentuk ini? Mari kita pertimbangkan kelebihannya dengan lebih terperinci:

 • Penampilan yang padat dan mewah: mereka boleh membuat kesan yang sangat baik dan menetapkan suasana yang sesuai di dalam bilik.

Gaya eklektik yang berwarna-warni dilengkapi dengan separa kerusi berlengan merah jambu dengan kusyen biru

Kombinasi gaya yang harmoni di ruang makan

 • Fleksibiliti aplikasi itu memungkinkan untuk berjaya menggunakan perabot sedemikian semasa makan malam, semasa waktu lapang dan pelbagai momen kerja.

Kawasan rekreasi dilengkapi dengan kerusi separuh kerusi tambahan dengan lengan palu

Reka bentuk bergaya ruang tamu dengan kepingan aksen perabot

 • Kerusi dengan tempat letak tangan menawarkan banyak peluang untuk tempat duduk yang selesa, dan seseorang boleh tinggal di meja untuk jangka masa yang panjang.

Keselesaan dan keselesaan dengan kerusi separuh lembut di meja makan

Di dalam bilik kecil, anda boleh meletakkan satu atau dua tempat duduk separuh, kerana mereka mengambil banyak ruang

 • Kelimpahan model membolehkan anda memilih produk dari bahan dan kain apa saja yang akan sesuai dengan anda secara peribadi, memandangkan gaya anda dan keinginan untuk keselesaan.

Kerusi semi-kerusi fuchsia terang menjadi "kemuncak" ruang tamu hitam dan putih

Kayu separa semulajadi

Anda boleh membeli kerusi separuh kayu dengan lengan tangan, dan juga memilih produk lain yang direka untuk melebihi apa-apa jangkaan. Kesemua keseronokan ini dipertimbangkan dalam keadaan pilihan yang berkualiti dan kompeten dimensi perabot yang dilengkapi dengan benjolan. Tetapi elemen sedemikian tidak sesuai untuk semua orang. Khususnya, mereka jarang digunakan oleh orang gemuk kerana kesulitan duduk. Satu lagi kelemahan penting ialah kemungkinan "makan" ruang di sekeliling meja, jadi di dalam bilik kecil perabot itu tidak praktikal.

Kursi kerusi separuh di atas kerangka logam

Kerusi separa dengan jenis kerusi dengan penambahan armrests

Kerusi separa dengan armrests: mana kerusi untuk dipilih?

Jawapan kepada persoalan memilih reka bentuk perabot yang baik bergantung kepada tugas-tugas yang dibeli oleh pembeli untuk dirinya sendiri. Jika ia adalah ruang makan besar dengan banyak ruang kosong, masuk akal untuk memilih barang-barang cantik yang sesuai untuk pesta yang panjang. Sekiranya bilik kecil, anda boleh memasukkannya ke dalam satu kerusi asal dengan lengan tangan, dan lain-lain reka bentuk yang digunakan dalam versi tradisional. Ia akan menjadi sangat baik jika untuk semua produk akan ada gaya yang sama. Pengaturan perabot sedemikian boleh dilakukan dengan peralihan atau ciri-ciri perancangan lain. Pendekatan yang kompeten terhadap reka bentuk ruang akan memastikan kualiti kerja yang tinggi dalam penyelesaian dalaman.

Kerusi yang selesa dengan pelarasan ketinggian, di tempat letak tangan yang telah ditetapkan sokongan untuk tetikus komputer

Kerusi separa kerusi kulit yang selesa di mana anda boleh berehat dengan selesa

Pilih kerusi dengan tangan

Sebuah kerusi adalah objek pedalaman yang ada di setiap rumah. Antara jenis perabot ini terdapat reka bentuk yang dibuat dari pelbagai bahan. Di samping itu, terdapat pelbagai variasi kerusi. Oleh itu, sebagai tambahan kepada produk biasa dengan backrest, ada bangku, yang sering dijumpai di dapur dan ada varian kerusi dengan sandaran tangan. Model ini juga dipanggil separuh lengan.

Kerusi dengan tangan adalah model yang sangat selesa, yang membantu mengatasi keletihan dan berat di tulang belakang. Ia sangat mudah sebagai tempat kerja. Semi-arm memberi peluang untuk masa yang lama berada di kerusi, sambil mengekalkan kecekapan.

Ciri khas kerusi dengan lekapan tangan adalah parameter berikut:

 • Kerusi ini lebih tinggi. Tidak seperti kerusi konvensional, ia boleh diletakkan walaupun di meja.
 • Model ini mempunyai tempat duduk yang cukup selesa untuk duduk. Ia tidak sepatutnya sebagai kerusi biasa, tetapi ia membolehkan anda mengambil kedudukan yang selesa untuk jangka masa yang panjang. Seringkali pilihan ini dipasang di pejabat, kerana ia sesuai untuk kerja jangka panjang, dan juga untuk membaca dan berehat.
 • Kerusi separuh kerusi dibezakan oleh kehadiran backrest yang mempunyai sudut kecenderungan kecil, serta lengan yang mempunyai tahap kekerasan yang berbeza. Sebagai contoh, bahagian yang lebih tegar diperbuat daripada kayu, yang dihiasi dengan varnis. Terdapat lekapan lembut yang dipenuhi dengan beberapa jenis bahan pelembut. Model terbaru dianggap paling mudah digunakan.

Kerusi kerusi tidak sepadan dengan model konvensional. Mereka mempunyai beberapa kualiti positif dan negatif.

Kelebihan kerusi dengan tangan:

Mereka mempunyai penampilan yang dihormati. Di mana-mana bilik yang luas, separuh tempat duduk akan kelihatan lebih rapi dan kukuh daripada kerusi-kerusi yang biasa, yang akan memberi penekanan kepada pemilik yang baik.

 • Item dalaman ini tidak praktikal untuk semua orang. Dengan perbelanjaan tangan, kerusi itu terhad, yang tidak akan mudah bagi orang yang mempunyai bentuk yang agak indah. Perlu juga diingatkan bahawa salah seorang tetamu mungkin salah satu daripada orang tersebut. Ia tidak akan sangat bijak untuk menawarkan kepadanya kerusi sedemikian.
 • Kursi kerusi tidak sesuai untuk ruang dengan ruang terhad. Memilih perabot di dalam bilik kecil, ia patut dipertimbangkan bahawa versi kerusi paling optimum. Dalam kes ini, anda harus memberi keutamaan, yang lebih penting: bilangan tempat duduk atau keselesaan kawasan pedalaman.
 • Model-model dengan lekapan tangan mempunyai harga yang lebih tinggi, jadi mereka tidak dianggap praktikal seperti kerusi konvensional.

Yang paling popular dan popular ialah jenis kerusi:

 • Dengan lekapan kayu dan tanpa upholsteri - ini adalah ketat, tetapi pada masa yang sama model elegan. Mereka mempunyai kos yang kecil, yang membuat mereka lebih murah.
 • Dengan armrests yang mempunyai permukaan lembut. Terdapat pilihan di mana bahagian-bahagian ini dilembutkan oleh busa getah, yang ditutup dengan kain khas di atas. Juga ada produk yang dipenuhi dengan bahan-bahan lembut yang lain.
 • Dengan belakang yang diturunkan. Pengubahsuaian kerusi kerusi ini akan menjadi pilihan yang baik di ruang makan atau dapur, kerana tempat duduk jangka panjang pada model tersebut tidak disediakan.
 • Dengan punggung tinggi. Ini adalah pilihan yang realistik untuk mana-mana bilik, kerana ia memberi anda kesempatan untuk menyelesaikan masa yang lama setelah membaca buku atau kerja, tanpa merosakkan postur.
 • Dengan tempat duduk yang mempunyai pangkalan yang lembut. Selalunya, model ini dibeli untuk ruang tamu atau pejabat, di mana mereka boleh duduk dengan selesa selama beberapa jam.
 • Dengan kembali syarikat. Baik di bahagian dalam dapur dan ruang makan.
 • Mereka mempunyai satu kaki. Ini adalah pilihan bergaya untuk reka bentuk moden. Satu lagi ciri produk tersebut ialah mereka berputar di sekitar paksi mereka.

Dalam pengeluaran kerusi dengan tangan, pelbagai jenis bahan digunakan, seperti:

 • Pokoknya. Bahan yang paling popular dalam pembuatan kerusi separuh. Ia mesra alam, kelihatan hebat dan, dengan penjagaan yang betul, akan berlangsung selama beberapa dekad. Adalah lebih baik memilih model yang ditutup dengan varnis, kerana ia adalah kelembapan tahan dan tidak begitu terdedah kepada ubah bentuk.
 • Logam. Kerusi logam dengan lengan tangan tidak begitu biasa, tetapi tidak kurang selesa daripada kerusi kayu. Mereka kelihatan tidak begitu anggun, tetapi juga mempunyai kelebihan mereka. Baik untuk dapur, serta di arbor di jalan.
 • Plastik. Dalam gaya moden, pedalaman seperti dengan palet warna yang luas akan menjadi kemuncak reka bentuk. Kerusi sedemikian akan sesuai dengan gaya berteknologi tinggi dan seni deco.
 • Vine atau rotan. Perabot rotan kelihatan agak spesifik, jadi ia tidak biasa dengan jenis kerusi separuh lain. Ia dibuat untuk memesan di kilang-kilang perabot khusus.

Perabot sedemikian, sebagai kerusi kerusi sangat praktikal, maka ia akan sesuai dengan ke dalam ruangan mana saja. Pilihan model yang luas akan membolehkan untuk mencari pilihan untuk mana-mana jenis premis: untuk bilik tidur, ruang tamu, ruang makan atau belajar. Pelbagai produk memungkinkan untuk memilih model sesuai untuk sebarang reka bentuk - klasik, moden, barok dan lain-lain.

Selaras dengan gaya bilik, kerusi boleh disusun semula di kedua-dua kain dan kulit. Contohnya, kerusi beludru atau kerusi ekologi yang dipotong kulitnya sempurna melengkapkan bilik, yang dibuat dengan gaya Empayar dan Renaisans. Model yang lebih mahal sering dihiasi dengan ukiran yang indah.

Untuk suite dalam gaya Art Nouveau atau loteng, kerusi dengan bentuk garis lembut dan ditutup dengan bahan seperti jacquard, kawanan, chenille akan menjadi pilihan yang sangat baik.

Dalam ruang dalaman klasik dipilih kerusi kerusi lembut dengan kerusi kayu, sering dihiasi dengan corak terukir. Kerangka bingkai logam asal dengan kerusi belakang dan kerusi upholsteri yang diperbuat daripada kulit berwarna kulit - sesuai untuk bilik-bilik yang mempunyai reka bentuk moden yang bergaya

Kerusi separa adalah perabot universal dan cukup berfungsi, kerana ia boleh berfungsi sebagai tempat kerja yang mudah, dan tempat untuk berehat.

Hari ini, hampir setiap negara lain terlibat dalam pengeluaran kerusi dengan tangan.

 • Sebagai contoh, England telah menjadi terkenal dengan model yang diperbuat daripada kayu, dibuat dalam gaya klasik, dan kilang-kilang perabot Perancis dibezakan oleh idea reka bentuk yang cerah. Kerusi kerusi separuh mereka mempunyai tempat duduk yang selesa dan belakang yang rendah.
 • Pengilang Itali menonjol produk yang dihiasi dengan elegan, dihiasi dengan ukiran. Dalam senjata mereka ada varian yang dilaksanakan dalam gaya Art Nouveau, berbeza dengan rupa dan bentuk asalnya.
 • Kepulauan Filipina membuat rotan terbaik dari rotan.
 • Pereka Cina juga gembira dengan pelbagai pilihan kerusi dengan lekapan tangan penyelesaian warna yang paling menarik. Terdapat produk yang sangat berkualiti, dan tidak banyak bergantung pada bahan yang digunakan dan harga.
 • Kerusi dengan tangan Rusia dipersembahkan di pasaran perabot dalam pelbagai besar dan mempunyai kualiti yang baik dan ketahanan.

Kerusi separa - sangat selesa dan menarik dalam penampilannya, subjek pedalaman. Perabot sedemikian akan membantu membuat reka bentuk bilik lebih menarik.

Kerusi kerusi sama ada boleh menekankan gaya bilik atau, sebaliknya, menjadi tumpuan, tempat yang terang dalam reka bentuknya. Ramai pereka mencadangkan membeli kerusi dengan armrests, jika saiz bilik membenarkannya, kerana mereka sangat selesa dan kelihatan cantik di pedalaman.

Pelbagai jenis kerusi dan kerusi berlengan dengan tangan boleh dilihat dalam video di bawah:

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5