Kraf dari CD – 314167.info

Kraf dari CD

Contents

Perkara berguna dari cakera lama

  • Krim untuk Kulat Eksotik Kaki
  • Kapsul dari parasit
  • Kompleks Sustalife untuk pemulihan bersama

Penutup bumbung asal dibuat daripada cakera

Pertama, anda perlu memasang cakera tersebut ke pangkalan kayu, sebagai contoh, untuk papan lapis, dan kemudian ke bumbung. Untuk meletakkan satu meter persegi memerlukan 120 keping. Mereka perlu dipasangkan dengan teknologi ini.

Letakkan cakera di barisan depan ke belakang, supaya tidak ada jurang. Di tempat kedua berhubung dengan ini dalam susunan berperingkat supaya menutupi lubang yang pertama. Baris ketiga akan terletak relatif kepada yang kedua dengan cara yang berperingkat, dengan lubang bertindih. Ini adalah bagaimana bumbung skala cakera lama dibuat.

Walau bagaimanapun, kami kembali kepada idea tentang apa yang boleh dilakukan dari cakera lama. Apabila menyusunnya, buat lubang kecil. Kuku bahagian-bahagian dengan kuku kecil atau skru.

Fikirkan corak, berpegang pada mana, anda akan meletakkan bumbung yang diubahsuai ini. Anda boleh meletakkan cakera sebagai matte, dan sisi berkilat.

Sekiranya anda tidak mempunyai cakera atau plat yang mencukupi, maka anda tidak boleh meletakkannya di atas bumbung rumah, tetapi pada visor.

Lihatlah bagaimana artis Inggeris Bruce Monroe datang dengan cakera lama. Menurutnya, dia ingin meningkatkan keindahan alam semula jadi taman dengan cara ini. Untuk membuat teratai air, ia memerlukan 65,000 cakera.

Tidak mungkin anda mempunyai banyak stok, jadi anda boleh membuat teratai air kecil atau unsur hiasan untuk rumah.

Langsir tegar cakera dengan tangan mereka sendiri

Proses pembuatan sangat mudah. Baginya anda perlukan:

Menggunakan yang kedua, buat lubang di kedua cakera itu, letakkannya lebih dekat ke tepi luar. Sekarang gabungkan 2 cakera ini dengan klip, dengan cara yang sama melampirkan kepada yang ketiga kedua dan sebagainya. Anda boleh membuat segi empat tepat tirai atau sama seperti yang dibuat dalam foto. Untuk setiap tiga baris teratas, 6 cakera digunakan, untuk keempat, 5, untuk kelima - 4, untuk keenam kiri 3, untuk ketujuh 2, dan lapan terakhir terdiri daripada hanya satu cakera. Secara keseluruhan, untuk membuat 2 langsir sama dengan tangan anda sendiri, anda memerlukan 66 cakera, satu akan mencukupi untuk 33.

Anda boleh membuat dan mengambil langsir menggunakan bahan yang sama.

Letakkan objek bulat yang lebih kecil pada cakera. Semasa memegang, pusingkannya dengan pisau, kemudian potong dengan gunting.

Cincin yang dihasilkan dihiasi dengan reben satin, yang hanya perlu dibungkus di sekelilingnya.

Hiaskan pick-up untuk langsir boleh menjadi bunga satin yang dibuat dalam teknik Kansas, dan pasangkan cincin kepada langsir menggunakan tongkat untuk sushi. Mereka boleh dicat atau bergilir dengan reben satin, melekatkannya.

Malah dari cakera yang sangat lama, anda boleh membuat mainan Tahun Baru, menggunakan serpihan yang tidak disentuh. Potong potongan bahan ini, yang kemudian terpaku pada pokok Krismas sebagai mozek. Lap pelekat berlebihan dengan kain.

Dalam teknik yang sama, anda boleh menghiasi kolar baju. Bagi dia, juga, cakera dipotong menjadi serpihan. Kemudian mereka perlu terpaku pada kain.

Untuk membuat bingkai untuk foto dengan tangan anda sendiri, sediakan:

Dari kadbod membuat 2 segi empat tepat sama. Pada seri pertama dalam bulatan atau 4-gon, potong. Kelekat kadbod ini dengan lubang dalaman pada kedua - pepejal. Lekatkan hanya 3 bahagian mereka, biarkan bahagian atasnya bebas. Melalui jurang yang terhasil, anda akan meletakkan gambar atau gambar dalam bingkai.

Potong cakera ke dalam potongan berasingan dengan gunting. Terapkan PVA ke bingkai untuk foto - kawasan kecilnya, pasangkan bahagian di sini.

Dan hanya satu cakera yang boleh membuat candlestick. Baginya anda perlukan:

Gambar menunjukkan tahap kerja, yang jelas menunjukkan bagaimana candlesticks dibuat dengan tangan mereka sendiri.

Tampalkan kontur luar lingkaran dengan bola. Di atas ini, pelekat baris kedua, meletakkan unsur-unsurnya dalam pola checkerboard. Jadi buat 4 rantai. Ia tetap melampirkan lilin dengan lilin panas dan anda boleh terjun ke suasana yang romantis.

  • Baca semakan ubat komprehensif untuk buasir Proctolol
  • Bagaimana untuk menurunkan berat badan sebanyak 20 kg - ulasan sebenar mengenai Guarchibao

Casket untuk barang kemas sendiri

Ia diperbuat daripada bahan yang sama. Itulah yang diperlukan untuk mencipta perkara yang perlu:

Ambil selekoh kertas, kompas. Lukis 2 bulatan. Dalaman akan sama dengan diameter cakera dengan margin kecil - 12 cm, dan luar - 20 cm. Ketinggian kotak adalah 8 cm, anda boleh menukar nilai ini mengikut budi bicara anda.

Pindahkan corak ke kain atau segera tarik ke atasnya. Anda perlu membuat 2 seperti kosong dari kanvas. Sekarang zastrote dengan menandakan, membuat 16 jahitan dari luar ke pinggir dalaman. Dalam poket yang terbentuk, letakkan sintepon itu. Menjahit atas peti mati dari cakera.

Jika anda ingin membuat pen, maka menenun kuncir dari tiga helai kain.

Untuk membuat tudung untuk peti mati dengan tangan anda sendiri, lipat dua kain kain dengan longgokan, letakkan pada cakera, lakarkan dengan cetek, potong dengan elaun pada lipatan pada 7 mm dari semua sisi. Letakkan cakera di bahagian atas dan bawah dengan tisu ini. Sekiranya anda ingin tudung lembut, kemudian potong dua cawan sintepon dan hamparkan cakera dahulu dengan mereka dan kemudian dengan kain. Jahit sepanjang tepi dengan jahitan yang tersembunyi.

Inilah cara untuk membuat peti mati.

Bagaimana untuk membuat burung hantu dari pemacu lama?

Untuk kerja, anda memerlukan ini:

Ambil dua cakera cahaya, potong pinggan dengan gunting di tepi mereka.

Dari kadbod kuning, potong 2 bulatan, saiznya harus lebih besar daripada lubang pada cakera. Dari kertas hitam padat, potong 2 cawan hitam yang lebih kecil, gam ini pupil burung menjadi kuning seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Dari tempat gelap cakera, potong paruh, dua kening dan kedua kaki burung hantu.

Jangan membuang kepingan yang tinggal. Mereka perlu menarik daun dan memotongnya juga. Unsur-unsur ini berguna untuk hiasan.

Lem di tengah setiap cakera dengan mata. Dua cakera ini bersama-sama, letakkan paruh pada mereka. Ambil cakera ringan lain, potong pinggirnya dari hanya satu dan sebaliknya. Ini adalah kepala burung hantu. Lem di atasnya kosong mata dan paruh, bergantung pada tip foto.

Untuk membuat burung hantu lebih jauh, ambil 5 cakera cahaya.

Mula melekatkan mereka seperti berikut.

Dari cakera gelap potong dua sayap, menghiasi dengan pinggiran lem mereka, alis, cakar burung di tempat-tempat.

Letakkan pensil di atas kertas, bungkusnya di atas kertas berkilat ini.

Lem ke daun pra yang dipotong dari cakera. Anda telah mendapat burung hantu yang indah, yang pasti akan membawa nasib baik ke rumah.

Menyokong cawan daripada CD

Untuk satu pendirian, potong dua kosong dari kain dan salah satu sintepon. Jangan lupa untuk meninggalkan elaun untuk lipatan.

Sekarang letakkan sintepon pada bahagian kain yang salah, menjahit dua lapisan bersama dengan jahitan. Letakkan sintepon pada SD, mengetatkan benang, mengikat dua nodul. Di atas cakera, letakkan satu lagi lingkaran sintepon dan kain, menjahit benda kerja, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Di sebelah, anda boleh melampirkan gelung untuk menggantung di bawahnya untuk cawan yang dibuat oleh diri anda.

Idea cuti menarik dari pemacu lama

Tetapi idea dacha lain. Untuk mencipta satu ikan yang bijak, anda memerlukan hanya dua cakera padat, serta kadbod berwarna. Jika angka-angka ini tidak digantung di bawah kanopi, maka bukan lebih baik menggunakan getah atau lembaran sintetik lain. Daripada jumlah ini, anda memotong sirip, ekor dan mulut ikan.

Letakkan bahagian ini di antara dua cakera, gam. Jangan lupa untuk meletakkan garis memancing atau tali nipis terlebih dahulu untuk menggantung artikel.

Anda juga boleh membuat pemacu untuk dacha seperti kincir angin atau lampu jalan.

Pilih idea kegemaran anda dan laksanakannya. Sekiranya anda ingin melihat perkara ini dan perkara-perkara lain dari cakera lama, kami mencadangkan menonton video:

Kraf dari CD untuk Tahun Baru: kami membuat perhiasan dari CD lama

Musim sejuk sudah berjalan di sekitar bandar, hari-hari adalah lebih pendek, tetapi malam-malam adalah untuk selama-lamanya. Apa yang perlu diambil anak-anak anda daripada tablet, komputer dan televisyen? Nah tentu saja Kraftangan Tahun Baru. Di samping itu, jenis pendudukan ini bukan sahaja melambatkan anak-anak, tetapi juga orang dewasa. Perkara utama adalah untuk mendekati aktiviti ini dengan semangat!

Apakah kerajinan untuk tahun baru? Sudah tentu, dari kertas, kadbod, merasakan, manik, kon. Terdapat juga bahan-bahan tradisional yang kurang, sebagai contoh, adunan asin, mentol lama, bulu kapas atau botol dan cawan plastik. Jika semua pilihan terdahulu yang telah anda cuba, maka sudah tiba masanya untuk membuat karya seni yang ganjil daripada CD lama. Sudah tentu anda mempunyai beberapa belas cakera yang tidak sepatutnya, yang tidak boleh dibuang, dan tidak perlu menggunakannya lagi. Jam terbaik mereka telah datang! Termasuk fantasi, perhatikan kelas tuan kami dan maju untuk mencipta karya baru!

# 1 Artikel buatan tangan Tahun Baru dari CD: kami menghiasi CD dengan cat kaca berwarna

Mari kita mulakan, mungkin, dengan yang paling mudah - hiasan cakera lama dengan cat kaca berwarna biasa. Dari segi pembuatan, artikel buatan tangan ini agak mudah, tetapi tidak kelihatan seperti itu. Anda akan memerlukan cat kaca berwarna dan fantasi. Anda boleh menarik sebagai perhiasan abstrak atau mandala, serta gambar plot sebenar. Dengan cara ini, jika tiada cat kaca berwarna, penanda biasa akan dilakukan. Muat turun templat untuk lukisan mandalas anda boleh mengklik pautan di bawah.

# 2 Kerajinan dari CD untuk Tahun Baru: menghiasi dengan aplikasi CD

Sedikit lebih sukar akan menjadi cakera buatan tangan Tahun Baru, dihiasi dengan appliqu├ęs. Pilihan yang paling mudah ialah penggunaan kertas berwarna.

# 3 Kraf buatan tangan baru untuk kanak-kanak: lakukan Smesharikov

Jika anak anda suka filem animasi Smeshariki, maka sudah tiba masanya untuk menggunakan CD lama anda untuk membuat watak kegemaran anda. Apa yang anda perlukan adalah untuk mengetahui dari anak mana pahlawan yang paling disukai, memotong corak smesharik dari kertas dan tampalkannya pada cakera. Kraftangan Tahun Baru Smeshariki siap! Templat permohonan boleh menarik diri sendiri, atau anda boleh memuat turun dari kami untuk semua wira kartun.

# 4 Dekorasi Krismas dari CD lama: Kraftangan CD Tahun Baru oleh tangan sendiri

Dari cakera konvensional anda boleh membuat mainan pokok Krismas yang agak luar biasa yang kelihatan seperti bola, tetapi bola ini rata. Untuk membuat kraf ini, anda memerlukan: cakera lama, cat akrilik gelap (jika tidak, gouache), pena pensil dan mata air atau pemutar skru yang rata.

# 5 Artikel Tahun Baru dari CD lama: kami membuat kalungan luar biasa dengan tangan kita sendiri

Jika terdapat banyak cakera, maka anda boleh memikirkan tentang membuat garland Tahun Baru. Dengan pencahayaan yang tepat, garland akan berkilauan dengan semua warna pelangi, menyerupai salju bersinar di bawah sinar matahari. Dengan cara ini, dari kura-kura seperti di rumah itu menjadi hangat dan cerah!

Tidak ada CD yang cukup untuk Garland Tahun Baru, tetapi adakah anda menyukai idea itu? Lihat idea lain:

Lampu Tahun Baru dengan tangan sendiri: 60+ idea bagaimana membuat kalungan

Tahun Baru adalah percutian paling kegemaran, yang berkaitan dengan keajaiban dan sihir. Meraikan serangan ...

# 6 Artikel Tahun Baru dari CD yang tidak perlu: kita membuat orang salji

Bentuk sempurna sempurna bulat sesuai untuk snowmen. Teknik pembuatan batu salji dari cakera mungkin berbeza, tetapi hasilnya anda mesti tetap berpuas hati. Dengan cara ini, artikel sedemikian agak sesuai untuk pertandingan di sekolah atau tadika.

# 7 Krismas bola cakera lama: kami menghias pokok Krismas dengan tangan kami sendiri

Mahu membuat bola disko anda sendiri untuk hiasan? Kemudian anda perlu kosong untuk bola (plastik, kaca, busa), cakera lama, gunting dan gam.

Ingin lebih banyak idea bola Krismas? Kemudian lihat:

Mainan Tahun Baru dengan tangan sendiri: 18 idea bola Tahun Baru

Hari ini di rak-rak kedai anda boleh mencari sejumlah besar pelbagai mainan Krismas, jadi ...

# 8 Kerajinan dari cakera untuk Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri: kami membuat candlestick Tahun Baru

Anda akan memerlukan: CD lama, kon, lem, pendirian lilin aluminium, manik, jubin atau pernis untuk dekorasi.

# 9 Decoupage Tahun Baru: kami menghiasi cakera lama dengan tangan kami sendiri

Pada cakera biasa, anda boleh mencipta landskap Tahun Baru dengan bantuan teknik decoupage. Proses cakera decoupage - standard, hasilnya - menakjubkan!

# 10 Tahun Baru snowmen dari cakera lama: kami membuat kraf untuk tahun baru dari bahan-bahan yang diperbaiki

Jika, selain dari cakera lama, terdapat kepingan-kepingan yang dirasai di dalam rumah, maka anda boleh membuat orang-orang salju yang curam itu. Nah, adakah mana-mana tetamu meneka bahawa asasnya adalah cakera tidak perlu biasa?

Lihat lebih banyak idea perhiasan Krismas dari rasa:

Mainan Tahun Baru dari dirasakan dengan tangan sendiri: corak dan kelas induk pada pembuatan

Cuti Tahun Baru sedang menghampiri, yang bermaksud bahawa tidak lama lagi hampir setiap rumah di ...

# 11 Tangan dibuat dari cakera lama dengan tangan kita sendiri: menghias cermin untuk tahun baru

Idea hebat cakera lama Tahun Baru akan menjadi hiasan cermin konvensional atau bingkai foto. Disk harus dipotong, dan kemudian menghiasi permukaan dengan kepingan ini. Anda boleh menyimpannya untuk diri sendiri, tetapi anda boleh membuat hadiah asli kepada seseorang yang rapat dengan anda.

# 12 Kami membuat pokok Tahun Baru dari bahan-bahan yang diperbaiki: kraf untuk tahun baru dari cakera yang tidak perlu

Sekiranya anda seorang peminat CD yang hebat, dan semua orang mempunyai masa yang sedemikian, kini sudah tiba masanya untuk memberi mereka kehidupan yang kedua. Apakah penggunaan cakera yang hanya debu di rak? Cari lagu atau filem yang betul sekarang boleh di Internet. Tetapi anda boleh membuat pokok Krismas yang luar biasa hanya sekali setahun!

# 13 Gelang dari CD lama: kami membuat hadiah Tahun Baru dengan tangan kami sendiri

Masih fikir apa yang perlu diberi kawan untuk Tahun Baru? Hadiah terbaik adalah yang dibuat oleh tangan sendiri. Memberi gelang buatan tangan yang disayangi, yang pasti akan dihargai! Nah, jika anda telah memilih hadiah untuk seorang kawan, anda boleh menyimpan hiasan ini untuk diri anda sendiri!

# 14 Kerajinan dari cakera untuk tahun baru: kami membuat hiasan unik unik pakaian

Sekiranya anda ingin bersinar pada pesta Tahun Baru yang mempesona, maka sudah tiba masanya untuk memikirkan pakaian Tahun Baru. Hiaskan kolar biasa boleh menjadi kepingan cakera yang tidak perlu. Ia kelihatan sangat sejuk!

# 15 Perkara buatan tangan Tahun Baru dari CD: lakukan cos

Idea yang sangat baik untuk membuat tahun baru dari CD lama akan menjadi burung hantu. Untuk membuat pengawal malam, anda boleh menggunakan kepingan kertas yang dirasai, berwarna, beberapa cakera dan bahan buatan lain. Sertakan fantasi dan mula buat.

# 16 Kerajinan dari cakera dengan tangan mereka sendiri untuk tahun baru: kami membuat karangan bunga Natal dengan tangan kita sendiri

Lihat lebih banyak idea tentang karangan Tahun Baru:

Wreaths Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri: 40+ kelas taraf karangan bunga Tahun Baru di pintu

Persiapan untuk Tahun Baru kadang-kadang lebih menyenangkan daripada perayaan itu sendiri. Dalam proses ...

Kraf dari CD dengan tangan mereka sendiri

Jika anda mempunyai sejumlah besar rumah di rumah CD-ROM (CD, DVD, dll.) Jangan segera buang mereka sebagai sia-sia.

Objek bulat dan mengkilap (cahaya yang mencerminkan) ini boleh berguna membuat kraf cantik dan / atau berguna, yang boleh anda gunakan di rumah atau berikan kepada rakan-rakan.

Ketahui yang mana perkara asal dan berguna boleh dibuat daripada CD.

Apa yang hendak dibuat cakera itu sendiri. Mosaic untuk periuk bunga.

- cakera padat (3 atau lebih keping)

- gam PVA (atau superglue)

- cat akrilik (atau biasa)

* Sebelum anda mula memotong cakera, ia patut dipakai pada kacamata - ini akan membantu anda mengelakkan kecederaan jika bahagian cakera adalah "melepaskan 9quot; semasa memotong.

1. Potong cakera ke dalam pelbagai saiz dan bentuk yang berbeza.

2. Secara perlahan-lahan tetapkan gam pada periuk bunga dan mula melekat bahagian cakera.

* Jangan lupa untuk meninggalkan sedikit ruang antara butiran.

3. Terus dipadamkan sehingga anda menutup bahagian yang dimaksudkan dari periuk dan biarkan gam kering.

4. Sediakan cat dan mula meletakkannya di celah-celah antara kepingan cakera. Cuba pastikan semua baris adalah kemas. Apabila anda telah mengisi semua retak dengan cat, biarkan ia kering.

* Apabila cahaya jatuh di atas periuk, ia akan menjadi "cahaya 9quot; di mana sinaran matahari dicerminkan.

Kraf dari CD. Bunga musim bunga.

- nippers atau gunting

- dremel atau gerudi elektrik

1. Bor lubang kecil di dalam cakera - ia perlu kira-kira 8 lubang.

2. Thread wayar melalui lubang, mengecasnya pada lubang pertama dan kemudian lulus mereka ke lubang seterusnya.

3. Secara bergantian, selepas setiap wayar yang melewati lubang, tali manik itu. Tambah manik banyak untuk menutup gerbang dari dawai (lihat gambar).

* Jika wayar tidak cukup, dapatkan lebih banyak (di kedai alat tulis) dan masukkan ke dalam lubang terakhir dan teruskan "weave9quot;.

4. Anda boleh menghiasi lubang di tengah-tengah cakera dengan manik-manik atau perhiasan lain - selamat bercadang.

* Bunga ini boleh digantung di tingkap - hanya mengikat pita atau benang.

Kraf dari CD. Berdiri di bawah panas.

Sekeping ini sesuai untuk rumah, memakai cerek panas, periuk atau cawan.

Dalam gambar - arahan jelas bagaimana untuk membuat pendirian.

- benang warna yang berbeza

Kraf dari cakera lama. Kraf yang terang untuk menghiasi pedalaman.

Bunga karangan ini boleh menghiasi bilik, alur atau pintu depan. Untuk menjadikannya sangat mudah - ikut arahan dalam gambar.

- cakera padat atau rekod

- benang warna yang berbeza

Kraf dari cakera (kelas induk). Panel dengan kerang.

- benang bulu satu atau warna yang berbeza

- gam (pelekat thermo gun)

1. Balutkan cakera dalam bulatan.

2. Anda boleh mengikat hujung benang dengan gam, dengan mengikatnya ke simpul.

* Untuk menjadikannya lebih mudah untuk mengetuk benang, anda boleh menggunakan beberapa kaki yang tidak terlalu panjang.

3. Ia masih menampal kerang dengan menggunakan thermo-gun pelekat. Jika anda tidak mempunyai satu, anda boleh menggunakan superglue.

* Anda boleh mengikat benang atau reben ke bahagian belakang untuk menggantung kraf di dinding.

Kraf kanak-kanak diperbuat daripada cakera. Ikan.

Anda boleh melakukan ini dengan bayi kecil. Ikan dari cakera boleh digunakan untuk menghiasi bilik atau sebagai kad pos berwarna-warni.

1. Sediakan kadbod berwarna dan potong sirip, ekor dan mulut ikan darinya.

2. Ambil beberapa keping bola plastik dengan warna yang berbeza dan tutup dengan seluruh permukaan cakera.

3. Ia tetap menyisipkan butir-butir ikan, tambah bulu mata dari tanah liat dan siap.

Apa yang perlu dilakukan dari cakera. Lilin Tahun Baru.

Disk lama juga boleh digunakan untuk membuat kraftangan Tahun Baru, seperti candlestick.

- kuku perak warna kuku atau varnis dengan berkilau

1. Letakkan kon ke cakera menggunakan superglue. Pada masa yang sama, biarkan ruang untuk lilin.

2. Tutup kerucut dengan varnis dan biarkan varnis kering.

3. Antara kon yang anda boleh tampal rhinestones dan biarkan kering.

4. Sekarang anda boleh memasukkan lilin di tengah-tengah komposisi.

Apa yang boleh dilakukan dari cakera. Kami menghiasi kerusi dengan mozek.

- kira-kira 50 CD

- majalah berkilat yang tidak perlu

1. Permukaan cermin tidak diperlukan, yang bermaksud bahagian cermin cakera mesti dirawat dengan kertas pasir. Selepas itu, setiap cakera perlu dibasuh dengan air yang mengalir.

2. Sediakan gambar yang indah dari majalah berkilat.

3. Di sebelah bekas cermin, sapukan gam PVA dan gamkan cakera pada gambar. Ulangi perkara yang sama dengan semua cakera.

* Adalah wajar untuk memilih gambar terang.

* Cuba ambil tema warna tertentu untuk mozek.

4. Mulailah dengan gunting untuk memotong cakera menjadi segi empat sama dengan saiz yang sama (dalam contoh ini, saiznya adalah 1.5x1.5 cm).

* Untuk menjadikannya lebih mudah untuk mengambil corak mosaik, aturkan semua kotak dengan warna.

5. Mula menghias kerusi dengan mozek (kerusi dan belakang). Adalah dinasihatkan untuk pra-pasir dan degrease permukaan yang mana anda akan melekat butir-butir mozek tersebut.

Anda harus bermula dengan tempat duduk, dan selepas itu anda tampalkannya, dan gam akan kering, pergi ke belakang kerusi.

* Apabila anda melekat belakang kerusi, ia mestilah berada dalam kedudukan mendatar.

6. Biarkan najis kering untuk malam.

7. Sediakan dempul bangunan dan cairkannya mengikut arahan. Anda boleh memilih warna untuk rasa anda - dalam contoh ini warna semulajadi. Dengan bantuannya, meliputi semua jurang antara butiran mozek, kedua-dua di belakang kerusi, dan di tempat duduk.

8. Ambil kain lembap yang lembap, dan dengan itu, hapus lebih banyak dempul. Adalah dinasihatkan untuk melakukan ini sehingga ia kering sepenuhnya. Selepas itu, biarkan dempul kering pada waktu malam.

9. Untuk memastikan bahawa kerusi yang berwarna-warni telah lama dihidangkan, tutup mozek dengan dua lapisan lakuer akrilik (selepas memohon lapisan pertama, tunggu kira-kira 2 jam dan memohon yang kedua).

Apa yang perlu dilakukan dari cakera lama. Peranti ciphering.

Jika anak-anak anda ingin bermain mata-mata, atau anda ingin mengajar mereka teknik-teknik pengintip yang menarik, anda boleh memulakan dengan peranti penyulitan supaya mereka boleh membuat mesej rahsia.

1. Menggunakan penanda dan penguasa, bahagikan setiap cakera ke dalam beberapa bahagian, bergantung kepada bilangan huruf yang anda ingin gunakan (dalam contoh ini, bahagian 16).

2. Mulakan di setiap bahagian dengan memasukkan huruf atau nombor.

3. Sediakan kes cakera, masukkan cakera besar dahulu, dan kemudian cakera mini.

4. Ia masih wujud dengan peraturan yang anda mahu menyulitkan mesej. Sebagai contoh, anda boleh membuat mesej yang terdiri hanya digit, sedangkan anda tahu bahawa nombor 15 sepadan dengan huruf 5 (nombor "169quot; - Huruf keenam, nombor "19quot; Surat ke-7, dsb.).

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 60 =