Kraf dari gambar butang

Kraf dari butang dengan tangan mereka sendiri - masterclasses dan idea-idea untuk membuat perkara yang tidak biasa (42 foto)

Kerajinan yang dibuat dari butang tidak sama sekali sukar untuk dilakukan, kerana anda pasti mempunyai kotak besar dengan butang lama, jadi mengapa mereka harus berbaring ketika mungkin melakukan sesuatu yang cerah dan tidak biasa? Tidak lama lagi cuti Tahun Baru akan datang, dan ia patut difikirkan tentang apa yang perlu diberikan kepada saudara-mara dan rakan-rakan anda. Ia tidak perlu menjadi hadiah mahal, anda boleh melakukan sesuatu dengan tangan anda sendiri.

Salah satu pilihan boleh menjadi kraf yang dibuat dari butang dengan tangan mereka sendiri. Berikut adalah beberapa idea tentang cara menggunakannya sebagai hadiah atau hiasan.

Cockerel: barang buatan tangan dari butang

Dekorasi Tahun Baru daripada butang

Oleh kerana butang berbeza, bermula dengan bentuk dan saiz, berakhir dengan skala warna, ia boleh digunakan sebagai hiasan untuk pelbagai poskad dan bukan sahaja.

Dekorasi Tahun Baru daripada butang

Bola Krismas dan mainan butang

Dengan bantuan butang anda boleh membuat mainan asli dalam bentuk salji, Santa Claus, Snow Maiden, salji salju, dll. Tetapi sekarang kita akan mempertimbangkan pilihan untuk membuat bola Tahun Baru.

Bola Natal butang

Untuk memulakan, kami perlu menyimpan dengan bahan berikut:

 • Basikal bola. Ia boleh dibuat daripada polistirena, polistirena, span bunga atau buih.
 • Pin dengan kepala manik.
 • Butang.
 • Riben.

Bergantung pada bola yang anda ingin gunakan, anda boleh memesannya dari kedai dalam talian. Jika ia adalah bunga bunga - beli di mana-mana jabatan bunga. Bola buih pelekap secara teoretik boleh dibuat sendiri, tetapi ini jauh dari proses yang mudah. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan bola kain, setelah sebelumnya mengisi dengan sintepon.

Bola butang dengan tangan anda sendiri

Pilih warna bola. Sekiranya ia putih, jangan buat apa-apa dengannya. Tetapi jika anda mahu sesuatu yang berwarna, anda perlu mengecat semula dengan belon.

Oleh itu, apabila semuanya sudah siap, kita boleh memulakan kerja utama.

Pertama, ambil bola dan pasang reben ke sana. Dengan itu, kita boleh menggantung produk di atas pokok itu. Dan sebagainya, reben sudah siap, kami meneruskan butang-butang.

Ambil butang yang kami suka dan pasangkannya dengan bola dengan pin. Anda boleh menggabungkan warna dan saiz butang, juga menyesuaikan ruang di antara mereka. Ia boleh kekal kosong atau mengisi dengan elemen tambahan.

Mainan untuk pokok butang Krismas

Bola kami sudah siap, kini anda dapat dengan selamat menggantungnya di atas pokok itu.

Rantai di pintu menjadi elemen hiasan yang sangat popular untuk cuti Tahun Baru. Selalunya mereka digantung dari luar, tetapi tiada siapa yang melarang menggunakannya di bahagian dalam apartmen.

Satu karangan kancing menjadi lebih popular dari tahun ke tahun, kerana anda boleh menjadikannya sendiri tanpa menghabiskan banyak tenaga.

Bunga hiasan dari butang

Terdapat beberapa varian kerajinan ini. Paling mudah ialah memotong kadbod dalam bentuk bulatan, dan juga membuat ruang bulat di tengah. Kemudian gam dengan butang berwarna-warni, selain menggunakan hiasan cawangan pokok Krismas.

Garis butang

Pilihan kedua ialah menjahit cheholchik, yang diisi dengan sintepon. Sampul mestilah dalam bentuk karangan bunga bulat. Apabila bahan kerja dibuat, kami menjahit butang kami di atasnya.

Pokok cemara berbentuk kecil akan terlihat hebat di pedalaman rumah.

Bulu-bulu dari butang

Untuk membina pokok itu, ia akan mengambil sedikit masa:

 • Kon dari kadbod, polistirena atau polistirena.
 • Butang.
 • Kertas atau kain berwarna.
 • Pins atau gam.

Proses kerja akan sama, seperti dengan bola. Satu-satunya perkara ialah jika anda menggunakan polistirena atau buih, kencangkan butang ke pin. Apabila bahan itu kertas - lebih baik menggunakan gam. Asas pokok itu akan dicat dengan baik atau disisipkan dengan sesuatu yang hijau.

Seperti kata pepatah: "semua bijak adalah mudah." Jadi dengan butang kalungan kami. Nampaknya tidak seperti ini, tetapi ia akan menarik dan kreatif untuk dilihat.

Untuk berfungsi, anda memerlukan talian, dawai atau rentetan. Secara umum, apa-apa bahan di mana anda boleh menyambung butang kami.

Juga hadiah yang kreatif dan tidak standard, yang boleh dilakukan dalam masa yang singkat. Kemudian anda perlu mencipta apa-apa. Kad pos hanya boleh dihiasi dengan butang atau memasukkan lukisan keseluruhan yang sesuai di bawah tema Tahun Baru.

Yang paling menarik adalah bahawa anda boleh melakukan barangan buatan tangan bukan sahaja anda sendiri, tetapi juga dengan anak-anak anda. Biasanya kanak-kanak sangat ketagih dengan aktiviti ini, dan kegembiraan mereka tidak terbatas.

Untuk menjalankan kelas induk kami perlu:

 • Tombol warna dan saiz yang berbeza (yang terbaik untuk gam yang kecil).
 • Gam PVA.
 • Bola.
 • Gunting dan berus.
 • Jar.

Satu mangkuk butang dengan tangannya sendiri

 1. Untuk memulakan, mengembang bola saiz yang dikehendaki.
 2. Kemudian letakkan di balang ke ekor di bawah.
 3. Sebarkan separuh gam dengan gam, dengan menggunakan berus atau jari.
 4. Apabila gam mengeras, terdapat jenis perlindungan antara bola dan butang.
 5. Memohon lapisan kedua gam, kami akan melancarkan butang kami. Mereka sepatutnya cukup rapat antara satu sama lain. Buatan tangan "mangkuk" butang
 6. Apabila semua butang dipadamkan, kami meninggalkan bahan kerja kami untuk kering. Ini mungkin mengambil masa beberapa jam.
 7. Apabila semuanya kering, gunakan satu lagi lapisan gam.
 8. Sekarang perlahan-lahan memotong ekor bola kami untuk perlahan-lahan melepaskan udara dari situ. Menggunakan gunting boleh menyingkirkan gam berlebihan.

Hasilnya, kami akan mendapat semangkuk butang, di mana anda boleh menyimpan apa-apa.

Satu lagi tugas yang boleh dilakukan dengan anak anda. Dengan cara ini, sama seperti anda boleh membuat barang-barang buatan tangan lain yang dibuat daripada butang dengan anak-anak - memilih apa-apa corak, membuat kontur dan tampal butang di pangkalan - maka kami akan memberitahu anda secara terperinci bagaimana untuk melakukannya.

Daripada bahan yang anda perlukan:

 • Butang.
 • Clothespin.
 • Sebuah paip.
 • Penangguhan (nipis).
 • Pita pelekat.
 • Gam.

Butang "mesin" buatan tangan

 1. Pertama, potong dua keping, panjang 2.5 sentimeter, dari tiub.
 2. Seterusnya, tarik wayar melalui paip potong, dan pada akhirnya, pasangkannya ke butang.
 3. Kami membuat satu lagi penyediaan sedemikian dan kami meletakkan kedua-dua pakaian dalam. Satu membaiki depan, yang lain dari belakang. Kedua-duanya dipasang dengan pita elektrik.

Cepat dan riang, dan yang paling penting, jika anda membuat beberapa kerajinan seperti itu, dan kemudian masih membina slaid dari kadbod - kegembiraan kanak-kanak tidak akan menjadi had.

Gunting dari butang "bunga" - kraf kanak-kanak

Untuk pelaksanaannya, kami memerlukan:

 • Kawat.
 • Butang.
 • Merasa.
 • Uk hidung rata.

Susunan bunga dari butang

 1. Kami mengambil wayar dan mengikat butang di atasnya melalui lubang.
 2. Bend wayar untuk mengunci butang dan angin dalam urutan terbalik melalui lubang yang lain.
 3. Setelah semua butang terputus, kirakan wayar.
 4. Dari rasa kita memotong beberapa bunga dan mengikatnya ke kawat.
 5. Anda boleh membuat beberapa bunga untuk membuat sejambak.

Akibatnya, kami mendapat pujian daripada butang dan bunga.

Apa lagi yang anda boleh menghiasi dengan butang?

Malah, apa-apa. Sebagai contoh, ia akan menjadi sangat menarik untuk melihat hiasan pot bunga dari butang, anda boleh membuat berdiri untuk cawan dalam bentuk tuala kecil, hiasan untuk langsir, dan juga langsir sendiri.

Idea artikel buatan tangan dari butang dengan tangan mereka sendiri

Reka bentuk yang cantik boleh difikirkan pada bantal, lukisan, panel, candlesticks dan sebagainya. Perkara utama adalah membekalkan diri dengan bahan yang diperlukan dan menjadikan fantasi pada maksimum. Anda boleh berkongsi idea-idea menarik dan kelas induk dengan rakan-rakan dan kenalan anda.

Mawar buatan tangan dari butang

Seperti yang anda lihat, terdapat banyak pilihan di mana anda boleh menggunakan butang yang tidak diperlukan. Akibatnya, mereka akan dapat menghiasi dalaman anda dengan bantuan garlands, poskad atau bunga di pintu. Oleh itu, gunakannya untuk menghias apa-apa idea yang boleh anda lakukan sendiri atau dengan anak-anak kecil.

Bahan utama dalam kerja ini ialah: butang, gam, kertas atau polistirena, gunting dan kawat. Semua bahan boleh didapati dan tidak memerlukan banyak wang. Dan kerja akan berjalan dengan cepat dan menyeronokkan, jadi inspirasi kepada anda!

Gambar dari butang. Kraf dari butang: kelas induk

Orang yang berbakat dapat menghasilkan dari pelbagai bahan yang diperbaiki. Pelbagai perjalanan khas ke alam untuk mengumpulkan kon, acorns, ranting. Lain-lain menggunakan bahan yang boleh dikitar semula: botol plastik, mentol yang rosak, sisa kulit, kain, CD yang tidak perlu dan banyak lagi. Tetapi setiap wanita corong selalu mengumpul sejumlah besar butang: mereka dipotong dari pakaian lama, dibeli atau diberikan. Pergi ke perniagaan dengan imaginasi, banyak membuat kraf halus dan juga gambar butang.

Malah, butang - ini adalah bahan yang mempunyai pelbagai warna, bentuk, tekstur, saiz. Daripada jumlah ini, pelbagai jenis kraf dihasilkan. Kerja-kerja seni ini bersama-sama dengan kanak-kanak dan secara bebas. Selalunya wanita memerlukan kelas induk. Untuk membuat buatan tangan, anda tidak memerlukan latihan khas. Ia cukup untuk menyediakan instrumen yang diperlukan dan bersabar.

Ramai pekerja mempelajari cara membuat gambar mereka sendiri dengan butang, gambar yang menunjukkan dengan jelas kesederhanaan pembuatan dan keindahan produk.

Apa-apa fantasi butang boleh dikendalikan dengan mudah. Semua nuansa dipelajari selepas beberapa kerja yang lengkap. Gambar-gambar butang yang indah diperolehi, kelas induk yang akan membantu usus wanita baru.

Tidak lama lagi, Hari Valentine akan datang, dan semua pencinta akan membuat hadiah satu sama lain. Salah satunya boleh menjadi gambar butang:

Untuk menghasilkannya, anda perlu:

 • asas - lembaran kertas atau kanvas tebal;
 • warna akrilik dua warna;
 • berus;
 • pelekat;
 • butang warna merah, bentuk dan saiz yang berbeza. Ada di antara mereka yang boleh berbentuk hati.

Pangkalan harus ditarik dengan pensil sederhana. Kemudian mengaburkan warna: asas - turquoise, dan jantung - merah.

Apabila bahan kerja mengering, reka bentuk gambar bermula dengan butang. Pertama, kontur hati disisipkan, di tempat sambungan mereka satu butang besar diikat. Jadi, secara beransur-ansur mengisi gambar - dari tepi ke tengah. Untuk bekerja dengan cepat, anda boleh meniupnya dengan pengering rambut. Gambar yang dimaksudkan untuk hadiah lebih baik ditempatkan dalam bingkai.

Kanak-kanak memerlukan perhatian orang dewasa: selepas semua, orang tua yang bekerja sering tidak dapat memberi anak cukup masa. Tetapi pada hujung minggu adalah perlu untuk memperuntukkan satu jam dan akan terlibat dengan anak-anak dengan kerja kancing. Bersama-sama, gambar butang dengan tangan mereka sendiri boleh dibuat. Untuk melakukan ini, anda perlu:

 • pelekat;
 • cat;
 • sejumlah besar butang;
 • kertas atau kanvas;
 • kadbod, bingkai foto atau papan serpai.

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah memproses asasnya. Bergantung kepada apa yang digunakan, sama ada kanvas atau bingkai foto, ia mesti dicat. Jika ia adalah kertas putih padat, maka corak coklat digunakan di atasnya dengan cat coklat, dengan cawangan yang tersebar. Pada mereka, pada masa akan datang, "daun" terperangkap dan gambar-gambar yang indah butang ditunjukkan, gambar yang dibentangkan di bawah.

Apabila seseorang tidak dapat menarik pokok dengan sendirinya, dia dapat dengan mudah menggunakan templat: dengan bantuan dan pensil sederhana imej itu dipindahkan ke kanvas atau kertas, dicat dengan coklat. Selanjutnya anda boleh mengarahkan kanak-kanak: menggunakan lem pada butang dan gam mereka ke pokok.

Mahkota itu terpaku dengan hijau, dan batangnya ditutup dengan butang coklat. Pokok sihir sudah siap - kanak-kanak sangat gembira dengan kreativiti bersama. Produk yang dibuat boleh dipasang dalam bingkai, dan anda mendapat gambar butang dengan tangan anda sendiri.

Anda boleh menggunakan stensil burung: memindahkannya ke kertas, menghias dan memotong. Burung terpaku pada pokok yang sedia untuk "dedaunan". Dapatkan gambar butang yang cantik. Mereka menghiasi pedalaman, menggantung di dalam bilik kanak-kanak. Pokok-pokok tersebut juga digunakan dalam scrapbooking: mereka membuat poskad, menggambarkan pokok dengan mainan.

Sekiranya anda berpaling kepada jenis kerja jahitan ini dan melihat karya tuan, anda boleh melihat banyak: hiasan Krismas - salji salji dan bola yang indah, dan juga mangkuk.

Butang dihiasi dengan lampu, bunga yang dibuat, mainan kanak-kanak. Secara luaran - ini adalah kraf yang sangat menarik dan menarik dari butang. Kelas tuan, yang dibentangkan di bawah, adalah mudah dan akan difahami oleh semua orang.

Ini memerlukan:

 • banyak butang warna, bentuk, saiz yang berbeza. Di sini juga terdapat satu nuansa: butang yang besar terancam dengan permukaan bola, begitu kecil dan sederhana adalah pilihan terbaik;
 • Ia perlu menyediakan bola dan balang untuk menyokongnya;
 • gam PVA;
 • gunting;
 • berus.

Belon itu dinaikkan kepada saiz mangkuk masa hadapan. Pasang balang, ekor ke bawah. Kemudian, separuh daripadanya hendaklah ditutup dengan gam: untuk kemudahan, lebih baik untuk mengambil bola di tangan, untuk ekor dan, gemetar, dengan betul mengedarkan gam.

Bola bersalut bola diletakkan di dalam balang dan dibiarkan kering. Seterusnya, butang terpaku: pada lapisan kedua gam. Apabila struktur kering, anda boleh menutup butang dengan dua lapisan gam lagi. Mangkuk akan kering selama beberapa jam. Apabila sudah siap, ekor bola dipotong, udara dibebaskan, bola dikeluarkan dari produk. Gam kelebihan dikeluarkan dengan gunting. Sudah tentu, mangkuk bukan gambar butang. Tetapi mereka juga menambah gaya dan melengkapi bahagian dalam ruang makan atau dapur.

Perhiasan yang sangat menarik, dalam bentuk kalung dan perban di kepala, boleh keluar dari butang. Produk ini sesuai untuk seorang gadis kecil atau anak patungnya. Untuk menjadikannya anda perlu: reben yang cantik, kutang merah atau merah jambu. Butang dipilih dalam pelbagai saiz: merah jambu, merah dan putih. Panjang pita itu mestilah mencukupi untuk menutupi leher atau kepala gadis dengan bebas, dan hujung panjang tetap untuk mengikat. Dari butang ditambah piramid: bahagian bawahnya besar, maka bahagian tengah dan atas - kecil.

Butang besar boleh mempunyai bentuk bunga. Pengganti mereka dalam piramid boleh di inginkan. Yang pertama adalah dijahit ke tengah-tengah jalinan. Selebihnya terletak di kedua-dua belah piramid pusat. Butang dalam pembinaan ini diikat dengan benang atau gam. Adalah wajar untuk menjahit benang yang kuat, dipadankan dengan nada. Piramid terletak pada prinsip lata: di tengah-tengah struktur yang besar, selebihnya dengan menurun. Mereka dijahit rapat dan bahkan bertindih. Terdapat tujuh dalam semua, dan kalung itu siap.

The needlewomen menghasilkan bukan sahaja kerajinan yang dibuat dari butang. Kelas induk, yang ditunjukkan di bawah, akan menunjukkan bagaimana anda boleh menghiasi kasut musim panas - Vietnam.

Ini memerlukan:

Potong dua keping jari, yang bersaiz sama dengan tali vetnamok - kira-kira 30 cm. Tetapi untuk kebolehpercayaan, anda juga harus mengukur tali. Ujian pita itu dinyalakan dengan padanan agar tidak dibubarkan.

Kemudian bahagian tengah kutang ditakrifkan dan ditambah dalam bentuk huruf "V", tetap dengan beberapa jahitan.

Kemudian, pada reben, butang warna yang berbeza dijahit-riang. Produk siap terpaku pada tali venir, gam yang disyorkan adalah Helmar 450 Quick Dry. Ia sangat kuat, gam penetap yang baik.

Dari vatnamok biasa, ternyata kasut musim panas yang cerah dan ceria. Kombinasi boleh jadi sangat berbeza: anda boleh menggunakan sebarang set butang.

Artikel itu memberikan contoh kraf yang boleh dibuat dengan objek mudah seperti butang. Ini adalah mainan luar biasa untuk kanak-kanak, hiasan, barang-barang dalaman dan juga gambar dengan tangan mereka sendiri. Gambar-gambar yang dibentangkan dalam artikel itu tidak mencerminkan keseluruhan penerapan seni yang digunakan. Ini patut dicuba - dan hobi akan menjadi hobi yang menarik. Terutama dalam keluarga dengan kanak-kanak: setiap hari bercuti boleh membuat poskad yang indah untuk saudara-mara dan rakan-rakan.

Artikel asal buatan tangan yang terbuat dari butang

 • Krim untuk Kulat Eksotik Kaki
 • Kapsul dari parasit
 • Kompleks Sustalife untuk pemulihan bersama

Suri rumah yang berhati-hati, memperbaik semula perkara lama, jangan buang butang, tetapi berasingan dan lipat dan. Seseorang telah membeli jenis ini selama bertahun-tahun. Hidupkan aksesori menjadi barangan yang indah untuk rumah, hiasan.

Membuat gambar butang dengan tangan anda sendiri

Cat papan lapis atau kadbod dalam warna yang betul, biarkan kanvas kering. Lukiskan kepadanya karya-karya karya masa depan. Seperti yang dapat anda lihat, vas dipenuhi dengan butang warna gangsa. Untuk menggunakan kelengkapan kecil, di dalamnya lebih besar.

Idea ini pasti untuk menggembirakan kanak-kanak. Tetapi buat dulu dengan mereka:

Lukiskan batang pohon pada kadbod. Melekatkan butang pada lokasi mahkota. Kini anda perlu cat setiap cat hijau. Untuk membuat pokok ini lebih ceria, lukis butang kelopak.

Untuk menghasilkan semula idea ini, ambil:

 • butang coklat, merah dan kuning;

Arahan mengenai pembuatan:

 1. Pertama, kadbod ditutup dengan cat air. Langit menarik biru, untuk ini, tambah sedikit biru untuk putih, campurkan dengan berus. Lokasi tanah boleh menjadi hijau jika rumput tumbuh di sana, dan jika pasir, maka buatlah bahagian ini latar belakang kuning.

Jika anda menggunakan gambar kanak-kanak untuk menghias pokok, mereka boleh menjadi seperti itu.

Selepas melukis latar belakang dengan cat, anda perlu membenarkan masa untuk mengeringkannya. Pada kertas berwarna biru atau hijau, lukiskan mahkota pokok, gam ke kanvas. Di bahagian belakang kertas hitam atau coklat, lukis batangnya, yang juga perlu dilekatkan ke tempatnya.

Menggantung di ruang tamu adalah seperti gambar, yang akan menjadi butang besar, sederhana dan kecil.

Pada mulanya gouache ditarik latar belakang langit biru dan hijau, yang akan menjadi batang bunga. Di atasnya terpaku pada butang. Sekiranya mereka berada di kaki, maka anda perlu menjahit mereka ke thread kardus dengan jarum.

Untuk membuat gambar dalam bentuk burung hantu, ambil:

Letakkan burung di papan. Di sekeliling mata, badan dan sayap dibentangkan dengan butang coklat, dan perut, garis besar di sekeliling murid membuat butang putih, murid hitam. Daripada paruh, pasangkan yang merah.

 • butang hijau, warna hijau cahaya yang berbeza saiz, coklat;

Thread benang ke dalam jarum, simpulkan simpulan. Kami akan menjahit dua helai. Letakkannya pada butang 4 coklat pertama, kemudian hijau terbesar. Buatlah pokok Krismas supaya butang sama rata diedarkan, yang terkecil di bahagian atas.

Sekiranya anda ingin membuat bunga dari butang, ambil:

Letakkan butang pada wayar supaya yang paling kecil berada di tengah. Pertama, benang kawat ke lubang pertama, kemudian ke yang kedua. Putar tip kecil ini dengan dawai utama dari bahagian belakang. Apabila anda membuat bunga, menenun batang bengkok mereka, masukkannya ke dalam pasu.

Tetapi permukaan mesti dibasuh terlebih dahulu dan disapu kering. Selepas itu, ia degreased dan melekatkan kelengkapan dalam dua baris, menutup jurang antara butang, supaya tidak mengabaikan permukaan menghias.

Tingkatkan permukaan mangkuk, tuangkan butang ke dalam nada. Jika anda memenuhi Tahun Baru di alam semula jadi di negara ini, tidak ada mainan, kemudian membuatnya dari aksesori jahit yang sama.

Untuk melakukan ini, ambil:

Menggunakan tang, memisahkan 6 keping 10 cm dan 4 cm 7 cm dari penggantung. Lekatkannya dalam bentuk bintang ke satu butang besar.

Di muka kosong ini akan kelihatan seperti ini.

Lekat butang yang tinggal ke dawai logam.

Krismas salji sedemikian boleh digantung pada pokok Krismas, di dinding. Untuk melakukan ini, anda perlu melekat tali pada akhir kepingan salju, mengikat gelung.

 • Baca semakan ubat komprehensif untuk buasir Proctolol
 • Bagaimana untuk menurunkan berat badan sebanyak 20 kg - ulasan sebenar mengenai Guarchibao

Berikut adalah idea lain yang akan memberitahu anda cara membuat pokok butang.

String hijau pada wayar, benang kedua berakhir melalui dua butang besar yang akan menjadi kaki produk dan memberikan kekuatan. Untuk pokok kedua, anda perlu membuat kon papan kekunci, gam dengan butang. Aksesori sedemikian akan membantu anda membuat wreaths Krismas.

 • papan dapur plastik telus fleksibel;

Tentukan saiz cincin masa depan, potong. Sambungkan tepi papan, melekatkannya bersama-sama. Lekatkan butang dan aturkannya dalam baris.

Lihat butang apa yang menjadi pembantu yang indah dari segi menghias bilik. Jahitnya di atas bantal kecil dengan membuat corak atau dengan membuat huruf pertama nama orang yang anda ingin berikan.

Hiaskan aksesori tirai ini dengan menjahitnya di sini. Ingat, apakah tirai fesyen buluh? Seseorang telah membuat kad yang sama dari bit dan kepingan kertas, dibungkus dengan kepingan, manik. Anda akan membuat aksesori seperti itu.

Untuk melakukan ini, anda perlu:

Segala-galanya cukup sederhana, benang butang pada baris. Bahan kerja yang dihasilkan melekat pada rel kayu, meletakkannya selari dan pada jarak yang sama.

Perhiasan dari butang dengan tangan sendiri: foto dan deskripsi

Mereka mengikat tali pinggang seperti itu pada butang, membuangnya pada gelung yang anda lakukan pada mulanya.

Mereka akan membantu untuk mencipta imej unik anda. Buatlah gelang pelangi, melihat gambar langkah demi langkah. Itulah betapa indahnya ia akan berubah.

Untuk membuat hiasan di tangan, ambil:

Keluarkan butang dalam warna, lihat bagaimana gamma produk masa depan akan kelihatan.

Thread jarum dan benang melalui dua lubang bertentangan dengan butang yang sama di sebelah yang salah. Di muka, mengambil jarum dari lubang kedua, benang ke dalam kemurungan pertama butang kedua. Kembali jarum kembali ke lubang kedua butang pertama di sebelah yang salah. Di muka anda, benang benang dengan jarum ke dalam lubang kedua lagi.

Setelah mencipta baris pertama, lakukan yang kedua, serentak menyambungkan baris ini. Begitu juga yang ketiga.

Twist hujung percuma benang dengan kuncir. Potong lebihan.

Ikatlah kencang dari kuncir, yang anda akan membuang butang dan butang itu gelang itu.

Kekasih perhiasan besar boleh dinasihatkan dan kalung lain di sekitar leher. Aksesori tetap menggunakan cincin logam atau klip konvensional.

Jika anda ingin membuat butang manik bertingkat, maka perhatikan idea berikut. Perkara utama adalah untuk mengambil benang yang sangat kuat atau garis memancing, supaya pada momen yang paling tidak baik mereka tidak berhenti, dan manik-manik tidak runtuh.

Jika anda mempunyai tongkat automatik yang patah, dan mekanismenya masih bagus, kemas kini perkara itu. Untuk melakukan ini, ambil:

Tekan kord ke dalam lubang satu butang, letakkan manik pada hujungnya, simpulkan tali di sini untuk memperbaiki strukturnya.

Gunakan gam super untuk melampirkan butang.

Anda juga boleh membuat rambut dengan tangan anda sendiri dari butang dengan cara yang berbeza. Lihat apa hawanya dia diberikan renda.

Untuk membuat jepit seperti itu, ambil:

Daripada potong 2 cawan yang sama. Salah satunya lemak dengan gam, bermula dari bulatan luar, pasangkan renda.

Melekatkan butang di tengah, dan gamkan bulatan kedua dirasakan ke bar.

Pasang bahan kerja ke renda itu, selepas itu anda akan mendapat rambut palsu yang menakjubkan yang dibuat dengan tangan anda sendiri.

Sekiranya anda menggelapkan tiga butang pada invisibles hitam biasa, lihat bagaimana barrettes berubah serta merta.

Sekiranya anda mempunyai jalur elastik dan butang untuk nada, dalam masa 2 minit anda akan menjadikannya aksesori rambut baru. Untuk melakukan ini, pinggir jalur anjal harus tergelincir di bawah kaki butang, ujung percuma harus diletakkan di bawahnya, diikat dengan simpul.

Kraf untuk butang untuk diri sendiri bukan sahaja perhiasan, klip rambut, tetapi juga hiasan kasut dengan cara yang luar biasa. Sandal pantai akan berubah dalam setengah jam, jika anda melekatkan butang cerah kepada mereka.

Sekiranya anda ingin permukaan yang dihiasi meningkat, maka pertama menjahit butang ke dua segitiga kain itu, dan sudah melampirkannya ke selipar.

Begitu juga dengan kasut sukan - selipar, kasut, kasut. Mengapa membeli yang baru, jika anda mengubah yang lama dalam satu jam?

Sekalipun hanya 6 butang yang tersedia, mereka akan membenarkan untuk menghiasi kasut. Jahit mereka pada kasut balet, dengan itu menambah sentuhan.

Lampirkan butang pada bingkap, topi, untuk membuat imej asal dan nakal anda.

Seperti yang anda lihat, kraf yang dibuat daripada butang boleh menjadi sangat pelbagai dan tidak dijangka. Dengan bantuan mereka, anda akan menambah warna menarik baru ke rumah anda, membuat aksesori, menaik taraf kasut anda dan menjadi bergaya, yakin.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 65 =