Kraf dari kawat tembaga – 314167.info

Kraf dari kawat tembaga

Kraf dari kawat dengan tangan sendiri

Melakukan kerajinan dari kawat dengan tangan mereka sendiri dapat bahkan anak-anak kecil tanpa mencari bantuan dari orang tua atau guru, karena bahan ini sangat fleksibel dan lentur.

Kawat mempunyai beberapa jenis, masing-masing yang boleh digunakan untuk membuat hiasan asal, menghias pedalaman atau membuat gizmos berguna. Mana-mana produk yang dibuat oleh tangan sendiri boleh dikemukakan kepada saudara-mara anda, dan hadiah ini akan memberikan pemilik baru yang mempunyai banyak emosi positif.

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda apa kerajinan dari kawat untuk membuat anda sendiri untuk pemula, dan memberikan beberapa idea yang menarik.

Bagaimana untuk membuat kraf dari kawat chenille dengan tangan anda sendiri?

Chenille, atau dawai berbulu, tidak syak lagi, adalah bahan yang ideal untuk membuat kerajinan. Ia dengan mudah boleh diberikan apa-apa bentuk, kerana ia membungkuk dengan baik dan tidak pecah. Potong sekeping panjang yang dikehendaki dari wayar ini juga mudah - anda boleh melakukannya dengan gunting yang paling biasa.

Di samping itu, kraf diperbuat daripada dawai berbulu, yang dibuat oleh tangan sendiri, berubah menjadi luar biasa cerah dan cantik. Terutama di kalangan kanak-kanak lelaki dan perempuan, pengeluaran pelbagai haiwan dari bahan ini sangat popular. Zverushki dibuat dari pelbagai warna yang lembut, menjadi mainan kegemaran kanak-kanak dan sesuai dengan bahagian dalamannya.

Ketahui cara membuat kerajinan dari kawat chenille akan membantu kelas induk berikut untuk membuat bunglon:

 1. Ambil sekeping dawai berbulu dari tempat yang sesuai dan bentuk gelung darinya.
 2. Dalam satu tangan, buatlah "bola" kecil.
 3. Selebihnya wayar itu dilukai pada pensil atau penanda.
 4. Keluarkan kraf masa depan dari pensil dan membentuk ekor.
 5. Potong 2 lagi keping dawai dan lipatkannya seperti ditunjukkan dalam gambar.
 6. Dari kepingan-kepingan ini, buatlah cakar haiwan kecil.
 7. Keluarkan mereka supaya bunglon boleh berdiri dengan mantap.
 8. Tambah lidah panjang dan mata besar kepada angka. Bunglon anda sudah siap!
 9. Dari kawat chenille warna yang berbeza, anda boleh menjadikannya kawan.

Setelah menghubungkan sedikit imaginasi dan imaginasi, anda boleh membuat banyak mainan dari siri yang sama, sebagai contoh:

Skim sejagat yang berikut juga akan membantu anda membuat angka tangan anda sendiri seperti kawat chenille:

Dengan bantuannya, anda boleh membuat pelbagai kraf - lelaki kecil, kelinci, beruang, dan banyak lagi, contohnya:

Kraf dari kawat tembaga dengan tangan sendiri

Kawat tembaga juga sering digunakan untuk membuat kraf kanak-kanak. Dalam kebanyakan kes, ia diperbuat daripada bingkai yang kuat dan fleksibel, di mana manik, manik, manik kaca dan elemen hiasan lain ditanam. Walau bagaimanapun, beberapa kraf mudah boleh dibuat menggunakan hanya satu dawai.

Khususnya, apabila melipat wayar tembaga seperti yang ditunjukkan pada gambar-gambar berikut, anda boleh mendapatkan kraf asal untuk hiasan dalaman:

Kerajinan kawat berwarna dengan tangan mereka sendiri

Kawat warna, sebenarnya, adalah tembaga, tetapi ia sangat melebihi dawai nipis biasa dengan ketebalannya kerana lapisan varnis berwarna yang disimpan di atasnya. Ia boleh ditambah dalam semua cara yang mungkin, tetapi ia digunakan sangat jarang sebagai bingkai.

Ketahui cara bekerja dengan wayar warna akan membantu anda kraf dan skim berikut untuk pembuatannya:

Menyalin maklumat hanya dibenarkan dengan rujukan langsung dan terindeks kepada sumber

Kraf dari kawat dengan tangan mereka sendiri: kelas tuan untuk pemula

Untuk masa yang lama kita mahu menghiasi bahagian dalam apartmen dengan cara yang kreatif? Dan mungkin, cari barangan untuk hiasan bilik kanak-kanak atau hiasan besar-besaran untuk diri sendiri? Jangan pergi jauh dan menghabiskan banyak wang untuk membeli barang-barang yang tidak perlu, kerana dengan semua tugas yang anda tetapkan, anda boleh melakukannya jika anda belajar bagaimana membuat artikel tangan buatan tangan mudah dengan tangan anda sendiri.

Kawat adalah bahan mudah dan serba boleh. Tidak seperti alat lain untuk kerja jahitan, ia dapat mengambil bentuk yang diingini, mudah lekuk dan tidak hilang penampilannya dari masa ke masa. Walaupun anda tidak pernah menggunakan wayar untuk tujuan hiasan sebelum ini, ia akan mudah untuk anda bekerjasama dengannya.

Dari wayar berbulu dengan tangan anda sendiri, anda boleh membuat kraf yang unik dengan anak-anak. Ia hanya akan cukup untuk menerangkan prinsip kerja kepada kanak-kanak dan menunjukkan kaedah asas.

Dari kawat tembaga, objek dalaman indah diperolehi. Ini boleh menjadi vas, candlesticks, berdiri payung, sconces untuk lampu atau hiasan yang menakjubkan di dinding.

Tuan yang berpengalaman boleh membuat patung-patung untuk menghias infield. Dengan cara ini, kreativiti semacam ini sangat popular di kedai-kedai dan agak mahal.

Dan wanita fesyen akan menyukai perhiasan besar-besaran dari kawat: bros, anting-anting, cincin, pendants, rantai. Semua ini boleh dihiasi dengan manik-manik kecil, mutiara atau manik-manik besar, dan juga ditutup dengan cat.

Tetapi untuk pemula, kraf yang diperbuat daripada dawai oleh tangan mereka sendiri mungkin kelihatan seperti beban yang tidak dapat ditanggung. Oleh itu, kami mencadangkan "mengisi 9raquo; tangan pada kelas induk langkah demi langkah kami.

Jika anda bercadang untuk melibatkan diri dalam kreativiti dengan kanak-kanak, maka anda akan sangat berguna untuk membuat kraf pembuatan foto dengan tangan anda sendiri dari kawat chenille. Materi sedemikian menyenangkan untuk ditahan, ia sangat lembut dan tidak akan mengizinkan pengendalian kecil untuk sengaja terluka. Tetapi tambah utama wayar berbulu adalah anda boleh menggunakannya berkali-kali dan masih tidak akan hilang penampilan asalnya. Mari kita cuba membuat bunga musim panas yang indah itu.

 • dawai lembut tiga warna;
 • bola busa plastik;
 • pelekat;
 • gunting atau penipisan.
 1. Siapkan semua bahan terlebih dahulu: dipotong dari dawai putih 9 batang panjang yang sama, 1 kuning dan 2 hijau.
 2. Kencangkan jalur putih dalam bentuk kelopak dan masukkan bola buih pada sisi.
 3. Kemudian ambil wayar kuning dan sedikit bengkokkannya dari satu tepi.
 4. Masukkan hujung dawai di pusat bunga dan bungkus di sekitar pangkalan, pra-pelincir bola dengan gam.

 • Sambungkan dua wayar hijau bersama-sama, meninggalkan tip kecil untuk penetapan.
 • Kini memutar satu wayar di sekeliling yang lain dalam bentuk koklea dan masukkan dari bahagian belakang bunga.
 • Selebihnya bengkok dawai pada separuh dan sentuhan di sekitar pangkalannya.
 • Chamomile berbulu hampir siap, ia hanya tinggal membentuk daun.
 • Tidak kurang popular adalah kerajinan buatan tangan yang terbuat dari tembaga. Bagi pemula, kami mencadangkan untuk mewujudkan pokok kebahagiaan, kehidupan, nasib atau, seperti yang dipanggil, pokok wang. Hasilnya sama dengan nama, dalam banyak aspek akan bergantung pada dekorasi untuk hiasannya yang anda pilih. Adalah dipercayai bahawa barang kemas yang diperbuat daripada manik kecil dan duit syiling tembaga membawa kemakmuran dan kemakmuran ke rumah. Kilang itu, dihiasi dengan manik merah, adalah cinta. Kerikil hijau standard - simbol kehidupan, umur panjang dan nasib baik.

  • wayar tembaga;
  • manik diameter yang berbeza;
  • nippers;
  • batu datar.
  1. Potong 5 jalur panjang dawai. Mereka akan berfungsi sebagai batang dan asas pokok kita.
  2. Keluarkan jalur antara satu sama lain, meninggalkan sedikit ruang di bawah dan membentuk cabang dari bahagian atas.
  3. Pasang asas ke batu, lenturkan hujung wayar di bawahnya dengan bantuan tang.
  4. Potong sekeping kecil wayar baru, benang manik di atasnya dan bengkokkan tepi seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

 • Menggunakan tang, letakkan dawai dengan manik pada cawangan, tetapkannya dengan beberapa giliran.
 • Dengan prinsip yang sama, menghias cawangan yang ditinggalkan di atas pokok itu, tidak lupa di antara mereka juga untuk melewati manik-manik kecil.
 • Sebarkan wayar ke arah yang berbeza, supaya bentuknya menyerupai pokok.
 • Biarkan pokok kebahagiaan baru membawa kehangatan, cinta dan kegembiraan ke rumah anda!
 • Dan pada akhir artikel ini saya ingin memberi nasihat praktikal tentang keselamatan. Oleh itu, berhati-hati, bekerjasama dengan kanak-kanak untuk mencipta kraf model yang lain. Ingatlah bahawa objek menindik dan memotong tidak dibenarkan berhampiran kanak-kanak di bawah umur 5 tahun. Di samping itu, walaupun bayi anda telah lama menyeberangi penghalang usia ini, semua tindakannya harus dilakukan di bawah pengawasan anda yang teliti.

  Dan jika anda ingin membuat barang kemas dan aksesori dari kawat, maka tidak pernah membeli bahan di kedai binaan. Dalam kes ini, ada kawat yang diproses khas, yang boleh ditampung di kedai jarum wanita.

  Mematuhi peraturan mudah ini bukan sahaja melindungi anda dari kecederaan, tetapi juga membawa banyak kesenangan dalam proses kerja. Kami ingin kejayaan dan inspirasi kreatif anda!

  Pembaca yang dihormati, kami akan senang menerima terima kasih, serta kritikan dan sebarang komen. Kami bersama-sama membuat laman web ini lebih baik.

  Hiasan kawat dengan tangan sendiri

  Kerajinan yang dibuat dari kawat oleh tangan saya sendiri, saya lakukan sebagai seorang anak. Bersama teman-teman saya, kami memutar cincin berwarna-warni, kami membuat pokok wang, bersama ayah saya yang kami kumpulkan dari kawat dan tinsel berkilat pokok Krismas pada matinee sekolah. Kami membuat karya seni pertama dari wayar untuk anak kami, sebaik sahaja dia pergi ke tadika. Dalam artikel ini saya akan cuba untuk mendedahkan daya tarikan dan kesederhanaan teknik luar biasa kerja kreatif yang diterapkan.

  Sekiranya anda tidak pernah menggunakan dawai untuk tujuan hiasan, memunculkan angka rumit dan tidak mencipta bingkai yang rumit untuk perabot mainan, anda perlu memulakan kecil. Beli kawat tembaga dalam skein untuk kraf diperbuat daripada manik. Bahan ini boleh dibeli di mana-mana kedai untuk wanita rompi. Alat untuk bekerja dengan wayar apa pun adalah sama dengan tang dengan muncung memanjang. Ia dipanggil tang bulat. Kerajinan yang diperbuat daripada tembaga dapat dibuat bersama dengan anak-anak berumur lima tahun, ketika otot-otot lengan telah menjadi lebih kuat, dan beberapa ketekunan telah muncul. Ia cukup untuk menerangkan prinsip kerja dan kawalan pada peringkat awal.

  Lakaran untuk bekerja dengan wayar tembaga di Internet adalah mencukupi. Banyak palsu bahan ini boleh digunakan dengan selamat dalam reka bentuk bilik kanak-kanak. Sebagai contoh, garland yang ditenun dari kawat tembaga boleh menjadi hiasan yang baik untuk bilik kanak-kanak.

  Dengan bantuan wayar tembaga, manik-manik dan manik-manik, anda boleh menghiasi bingkai untuk gambar, pot bunga atau jam dinding. Kerajinan kecil yang diperbuat daripada kawat tembaga boleh mengisi ruang untuk penjadualan atau mod hari pertama pelajar. Perkara yang paling penting - kanak-kanak untuk bekerja dengan wayar sedemikian akan menjadi menarik dan mudah.

  Bekerja dengan pelbagai jenis wayar

  Selepas wayar halus untuk kreativiti dikuasai, sudah waktunya untuk beralih kepada bahan yang lebih tahan lentur dan tahan bentuk. Sebagai contoh, penciptaan kraf dari dawai dengan lapisan multilayer dan diameter yang lebih besar daripada hank tembaga.

  Master Hanka Sladk√°, Republik Czech

  Bekerja dengan wayar anjal akan menarik minat kanak-kanak yang lebih tua. Untuk bekerja dengan bahan semacam itu, anda perlu membengkokkan tang dan mengendalikan naib. Jika anda merancang untuk meletakkan produk siap pada sokongan, jangan lupa untuk membeli satu set pin khas. Bagi mereka yang mahir dalam teknik bekerja dengan wayar, anda boleh menggunakan pelbagai peranti untuk membuat corak dan perhiasan.

  Penggantungan Hiasan. Master Irina Sergeeva, Rostov-on-Don

  Hiasan wayar di bahagian dalam bilik kanak-kanak

  Beberapa tahun yang lalu, seorang pelajar memberikan saya candlestick yang diperbuat daripada wayar. Asas produk menyerupai batang pokok melengkung, vas lilin dibuat dalam bentuk bunga tulip. Benang-benang tebal dawai bertulang telah bergantian dengan dawai yang saling melengkung dengan manik berwarna-warni. Kemudian dia memberi idea yang baik tentang kreativiti bersama dengan anak saya. Hari pertahanan tanahair sudah mendekati dan perlu untuk "mencari tahu" kerajinan di sekolah. Anak saya fikir ia seharusnya menjadi bintang. Dan saya mencadangkan untuk membuat wireframe bintang yang diperbuat daripada kawat tebal yang kekal selepas teknik lama. Di samping itu, saya membeli wayar nipis dan manik merah. Suami itu merangkul rangka bintang, dan anak saya dan saya memakai produk ini dengan ivy manik. Kerajinan sangat dipuji di sekolah.

  Saya juga menyukai idea menghias dinding dengan produk yang diperbuat daripada wayar dan manik. Angka rata burung, ikan, kupu-kupu atau haiwan, lukisan menggunakan penyelesaian seni bina. Corak kawat hitam dan pemprosesan kontur unsur-unsur hiasan.

  Malaikat di dalam bilik kanak-kanak adik atau adik perempuan, pokok-pokok Krismas di tingkap di tapak semaian, jam yang menyeronokkan atau cahaya malam asal dari kawat - semua ini akan mengambil anak dan menghias rumah. Loket yang diperbuat daripada wayar dan manik-manik yang terang boleh melengkapkan bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk bayi baru lahir, melatih visi kanak-kanak, membentuk rasa estetiknya.

  Penggantungan "Malaikat". Master Polina Tar, Nizhny Novgorod

  Pemandangan yang luar biasa dan sangat menghiburkan di ruang menonton kanak-kanak dari wayar. Mereka boleh dibuat menggunakan teknik penggulungan dan pin untuk pangkalan, dan mekanisme itu dipinjam dari jam penggera lama.

  Tonton dari wayar. Master Hanka Sladk√°, Republik Czech

  Walau bagaimanapun, ia seolah-olah saya akan menyambung dari kawat panel besar di bawah kisah gambar kehidupan kanak-kanak, menggantungnya di tapak semaian dan mengemas kini foto dalam bingkai tertentu. Penyelesaian menarik dalam desain interior bilik kanak-kanak akan menjadi pot bunga asli untuk bunga atau rak rumit untuk buku-buku yang terbuat dari kawat. Kanak-kanak sangat suka tin yang berbeza untuk pensil, beg tangan untuk mainan atau dompet untuk bahagian-bahagian kecil. Jika anda menggunakan cangkuk yang dibuat dengan tangan dari wayar untuk menyusun ruang penyimpanan, bahagian dalam bilik kanak-kanak akan berubah dengan ketara.

  Dan juga, dari kawat membuat lampshade untuk lampu malam dan kandil di bilik kanak-kanak, perabot pereka untuk anak patung atau garaj untuk kereta mainan. Perkara yang paling mengejutkan ialah semua ini boleh dan harus dicipta dan dilaksanakan dengan kanak-kanak.

  Terdapat kaedah yang menakjubkan untuk menenun dawai, kerana terdapat patung-patung yang diperbuat daripada wayar.

  Penulis arca Viktor Kolupaev, Yaroslavl

  Pereka Amerika, Ruth Jensen, mencipta tokoh realistik binatang menggunakan kawat dari satu kawat. Dengan kata lain - dari bahan pepejal.

  Cat dari wayar. Pereka Ruth Jensen

  Ia menarik untuk kanak-kanak bekerja dengan wayar. Melukis corak-corak yang aneh, mewujudkan angka-angka rumit yang kanak-kanak belajar untuk membuat, menggunakan imaginasi beliau untuk kraf tangan. Hasilnya tidak membuat anda menunggu. Produk dari wayar seperti orang lain dan merangsang kreativiti lebih lanjut. Selepas mencipta artikel buatan tangan rumit dari wayar dengan tangannya sendiri, kanak-kanak bukan sahaja mengembangkan jari, melatih imaginasi, terlibat dalam pencarian kreatif yang aktif dan menunjukkan keperibadiannya dengan kegembiraan ibu bapa, sahabat dan orang yang rapat.

  Yana Daneynova

  Saya tidak berfikir bahawa dari dawai mudah adalah mungkin untuk membuat kraf yang indah itu. Sekarang saya perlu berkongsi ayah saya ...

  Saya gembira melihat kerja anda. Kami adalah rakan sekerja, saya seorang guru dan ahli psikologi. 32 tahun pengalaman, kini bersara, saya bekerja di rumah anak yatim # 6 di Minsk sebagai ketua kalangan. Saya telah bekerja sepanjang hayat saya, kini saya mencari inspirasi untuk program baru di Internet ... dan saya dapati! Terima kasih.

  Saya mempunyai banyak pilihan VC.

  Yang ikhlas, L. Novitskaya.

  Hobi yang menarik untuk kanak-kanak, dan juga orang dewasa. Ia sangat sejuk untuk membuat perkara yang unik dengan tangan anda sendiri. Di samping itu, produk seperti itu boleh dibuat bukan sahaja untuk kegunaan hiasan, tetapi juga praktikal: penyangkut untuk perkara ringan, penyokong, overhead. Segala-galanya bergantung kepada imaginasi.

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  41 − 34 =