Kraf dari kitar semula ke sekolah dengan tangan mereka sendiri – 314167.info

Kraf dari kitar semula ke sekolah dengan tangan mereka sendiri

Kehidupan kedua untuk sampah. Kerajinan dari kitar semula

Banyak sampah dihasilkan oleh masyarakat moden. Pakej makanan, minuman dan barangan dipenuhi dengan gandum dan tempat pembuangan sampah. Anda boleh membawa sedikit manfaat kepada alam semula jadi. Sekurang-kurangnya satu kraftangan dari bahan kitar semula - ini sudah bagus. Sebagai bahan, hampir semua yang dibuang selepas penggunaan sesuai. Sebagai contoh, majalah lama.

Pasu untuk gula-gula dari kepingan kertas berwarna

Halaman warna dipotong menjadi kepingan kecil sedemikian rupa sehingga ternyata banyak confetti. Ini adalah bahan utama untuk kerja. Di samping kertas masih perlu saham:

 • belon udara;
 • filem makanan;
 • gam PVA;
 • gunting tajam.

Bola mesti dilipat ke saiz yang dikehendaki dan mengikat lubang supaya udara tidak keluar dan mengekalkan bentuk yang diingini sehingga akhir kerja. Balut filem makanan.

Kemudian, meniru teknik papier-mache, meliputi bahagian bawah belon di beberapa lapisan. Setiap daripada mereka mesti kering sebelum memohon yang berikutnya.

Apabila semua lapisan telah mengeras, bola dikeluarkan dari mangkuk yang dihasilkan. Gunting tajam memotong pinggir atas vas dari confetti, dalam bentuk garis bergelombang yang lancar.

Jika perlu, mangkuk boleh ditutup dengan lakuer akrilik, dari luar dan dari dalam, untuk memberikan gloss dan kekuatan tambahan.

Kerajinan dari kitar semula. Perlindungan plastik

Rangka yang tidak rumit dan asli berasal dari topi botol plastik. Perkara yang paling penting ialah menyimpan bahan dalam jumlah yang betul. Meliputi boleh menjadi warna yang sama atau warna yang berbeza.

Untuk membuat bingkai, anda juga perlu:

Saiz bingkai bergantung kepada bilangan penutup yang tersimpan. Lebih dari itu, lebih luas akan menjadi kraftangan yang diperbuat daripada bahan kitar semula. Pada sekeping kadbod letakkan gambar dan bulatan di sekitar kontur. Retreat sedikit di dalam persegi atau persegi panjang yang dihasilkan di setiap sisi dan lukis yang serupa. Potong dengan penguasa dan pisau perkeranian. Tingkap dalaman untuk foto siap.

Selanjutnya, satu keping kadbod dengan lubang mesti dilakukan terlebih dahulu. Cat akrilik atau gouache yang digunakan dengan tambahan gam PVA. Tutup latar belakang dengan lapisan seragam dan keringkannya. Apabila bahan kerja siap untuk kerja lebih lanjut, penutup pada perimeter tetingkap akan dibentangkan terlebih dahulu. Dalam satu atau lebih baris, bergantung kepada nombor mereka. Apabila pesanan dan lokasi ditakrifkan, semua penutup terpaku pada substrat. Sekarang anda boleh menggariskan dimensi luar dan memotong bahagian hadapan bingkai.

Bahagian belakang juga dibuat daripada kadbod. Ia adalah perlu untuk memotong angka geometri yang betul-betul mengulangi bahagian pertama, tetapi tanpa lubang di tengah. Begitu juga, tutup dengan cat, keringkan. Kami meletakkan gam di permukaan dalam pada tiga sisi, menggabungkan kedua-dua bahagian, gam antara satu sama lain dan mendapat sokongan dari belakang. Perkara asal sudah siap.

Bijouterie dari penutup aluminium

Kadang-kala untuk kraf luar biasa bahan kitar semula (untuk kanak-kanak), anda tidak perlu menyimpan sejumlah besar bahan. Untuk anting-anting cantik, sepasang penutup cukup. Logam, dari minuman dalam botol kaca, akan dilakukan. Butiran sedemikian mempunyai kelebihan tepi yang menarik dengan dentikel dan kedalaman cetek, sifat-sifat ini sesuai untuk perhiasan pakaian seperti itu.

Anda juga akan memerlukan dua pelekat pusingan, pemegang siap dan cawan silikon atau lakuer. Ia adalah perlu untuk membuat lubang di tudung dan memasukkan belenggu untuk lampiran di telinga. Di dalamnya, pelekat indah dan lensa cembung silikon pada lapisan pelekat terpaku. Sekiranya tidak ada perincian, ia boleh digantikan dengan lapisan varnis. Untuk mendapatkan permukaan cembung, ia boleh digunakan beberapa kali, membolehkan lapisan sebelumnya kering. Sebaliknya adalah logo minuman atau pelekat berwarna yang dilampirkan. Daripada gambar, ia juga boleh diterima untuk menggunakan lacquer berwarna untuk mengotorkan kuku.

Mainan Tahun Baru dari mentol yang digunakan

Lampu penjimatan tenaga moden mempunyai harta pembakaran yang sama seperti yang lama. Tradisi yang panjang adalah menggunakannya dalam kehidupan seharian selepas tamat hayat perkhidmatan. Kostum nenek gigi pada lampu mentol, dan cat kanak-kanak dengan cat berwarna. Daripada jumlah ini, kerajinan tangan buatan tangan yang baik yang terbuat dari bahan kitar semula diperolehi, mainan kaca tidak lebih buruk dari yang kilang. Untuk kerja-kerja ini hendaklah dijadikan inspirasi dan beberapa bahan:

Pertama anda perlu membetulkan reben pada asas lampu dan menggantungkannya dengan mentol ke bawah. Jika tidak, permohonan cat akan sukar. Walau bagaimanapun, objek seni boleh diadakan di tangan, seperti boneka Rusia, dan dicat di bahagian-bahagian.

Memilih satu gambaran yang menarik dengan watak-watak dan raspolzheny ia di tempat kerja, boleh diambil ke tangan cat dan mula melukis semula watak yang anda suka pada salah satu mentol dituai mereka. Borang menentukan garis besar. Dari mentol lampu berbentuk pir yang berpanjangan, penguin comel atau kepala nakal berubah, orang-orang bulat mencadangkan kemiripan bola Krismas tradisional. Malah bola mentol boleh didapati menggunakan imaginasi dan imaginasi kreatif.

Sebagai hiasan tambahan, janggut overhead, rambut atau pakaian dari kain cincang digunakan.

Kraf dari kitar semula ke sekolah dengan tangan mereka sendiri. Hiasan dalaman botol plastik

Cara yang luar biasa anda boleh menggunakan bekas kosong dari minuman manis. Untuk kerja, tidak lebih daripada lima bahagian atas botol, dipotong setengah, akan diperlukan. Mereka dicat dari dalam dengan cat akrilik dan bergabung bersama-sama dengan bantuan manik yang dikumpulkan pada garis memancing padat. Hiasan asal ini kelihatan hebat dan misteri.

Setiap hari masyarakat menghasilkan sejumlah besar sampah, sampah, yang, dengan penggunaan yang tepat, bukan sahaja manfaat, tetapi juga mencantikkan kehidupan. Kraftangan dari bahan kitar semula memberikan kehidupan yang baru, kedua kepada perkara-perkara yang bertujuan untuk dibebaskan. Sampah menjadi produk seni yang digunakan.

Kraf dari kitar semula ke sekolah dengan tangan mereka sendiri

Pencinta asin, itulah masa anda! Sekarang anda akan mengetahui keindahan apa yang boleh dilakukan dengan pistachios kegemaran anda! Kami tahu bahawa selepas duduk di TV, anda masih mempunyai banyak bahan berharga - cangkang dari pistachio asin! Ia adalah cuping cembung panjang yang sesuai untuk membuat panel bunga. Kreativiti bukan untuk yang lemah hati: anda perlu duduk di atas gambar selama lebih daripada lima jam. Tetapi ia keluar sangat asli dan cantik!

Kelas induk membuat bingkai foto dari cakera lama dengan tangan anda sendiri.

Banyak gizmos boleh dibuat dari apa yang orang biasa menghantar ke sampah tanpa sedikit keraguan. Tetapi anda dan saya adalah wanita rompi! Kita boleh mendapatkan pelbagai jenis bahan. Seseorang tahun mengumpul cawan pecah dan plat untuk meletakkan trek mereka di negara ini, beberapa kedai lama T-shirt untuk mengikat satu mat. Nah dan dari cakera lama, mungkin untuk membuat bingkai foto yang indah! Ia akan menjadi pinggiran asli untuk foto yang tidak dapat dilupakan anda!

Artikel pensil buatan tangan yang luar biasa

Ingat, dalam masa sekolah, pensel mudah yang anda laporkan pada kelajuan cahaya? Mereka menggunakannya di kelas lukisan, geometri, lukisan dan juga biologi. Tetapi dengan meningkatkan bilangan mereka telah menurun secara mendadak: bukannya pensel, anda semakin menggunakan mengendalikan ... Kami tahu bagaimana untuk mengembalikan pensil ke dalam hidup anda! Untuk ini, patut dibuat beberapa artikel buatan tangan yang sangat cantik dan asli yang akan berguna dalam kehidupan seharian! Kini kami akan memberitahu anda apa yang bergaya untuk membuat pensel!

Kami membuat kereta-raksasa lucu dari bahan daur ulang.

Sangat popular adalah pelbagai kraf tangan dari kitar semula. Bahan untuk kreativiti jenis ini cukup: balang, kotak, botol plastik, jeans lama dan kaos ... Jangan buang semua ini baik! Anda boleh membuat mereka permaidani, pasu, pelbagai sokongan dan banyak perkara menarik. Dalam kes ini, anda tidak akan mengganggu planet ini dengan sampah tambahan dan dengan kebanggaan anda boleh menuntut bahawa anda bimbang tentang alam sekitar. Sebagai petunjuk kreatif, anda boleh menggunakan kelas induk ini, yang menerangkan cara membuat pensil bayi dari pakej syampu.

Kami membuat sekumpulan pemecatan dengan tangan kita sendiri

Ramai suri rumah menyimpan "tas untuk hari hujan" yang lama: seseorang merancang untuk menyimpan sayur-sayuran di dalamnya, seseorang hanya menjaga keperluan isi rumah. Tetapi tahun-tahun berlalu, dan pemecatan itu terbiar. Tetapi anda boleh membuat elemen hiasan yang menarik - bakul rotan!

Kes pensil buatan sendiri akan menjadi peringatan yang sangat baik kepada anak anda tentang rumah dan tentang anda. Jika produk sedemikian yang anda buat bersama kanak-kanak, ia akan menjadi tidak ternilai. Di blog telah berulang kali mempertimbangkan idea bagaimana untuk membuat kes pensil sendiri. Dianggap lebih lanjut idea untuk membuat kes pensil akan membantu ibu-ibu yang gelisah yang sangat bimbang tentang bagaimana anak mereka belajar di gred pertama.

Kami membuat mainan lucu Kinder

Semua ibu bapa lebih cenderung untuk memanjakan anak-anak mereka dengan gula-gula, sehingga mereka selalu mendapat berbagai macam barang. Untuk hidangan kegemaran kanak-kanak adalah lebih baik - dan manis, dan mainan pada masa yang sama. Dari masa ke masa, hampir setiap rumah di mana terdapat kanak-kanak, mengumpul "telur-telur" - kotak, di mana terdapat mainan.

 • Kembali ke atas
 • Kembali
 • 1
 • 2
 • 3
 • Teruskan
 • Akhirnya
 • Halaman 1 dari 3

Popular

Idea kraf diperbuat daripada biji kopi oleh tangan sendiri (35 foto)

Kopi! Mendengar kata ini, ramai orang segera membayangkan satu cawan dengan minuman yang wangi dan menyegarkan. Minuman halus ini mempunyai banyak peminat.

Gambar dari biji kopi (17 foto)

Kopi. Bolehkah ada sesuatu yang lebih baik daripada secangkir minuman wangi, menyegarkan, segar yang disediakan, terutamanya untuk pembuat kopi? Ternyata, mungkin. Ini adalah gambar.

Kami terus menghias pedalaman dengan kraf tangan buatan tangan. Untuk menjadi lengkap di pedalaman, anda memerlukan sesuatu untuk menggantung dinding. Sebagai contoh, bingkai volume yang indah dibuat.

Di sini anda boleh membuat gambar bergaya seperti itu dengan mudah dan dari bahan yang ada. Untuk membuat gambar bijirin yang kami perlukan.

Mawar volumetrik mewah dari reben satin. Kelas induk terperinci.

Mungkin topik yang paling popular dan dipelajari di semua laman web adalah mawar dari reben satin, tetapi mawar pukal diperbuat daripada reben dibuat.

Sejambak bunga yang besar dari kelas mahir kelas yang beralun

Melawat lawatan, untuk ulang tahun atau untuk pesta, berapa kerap anda mengetuk otak anda tentang apa yang akan mengejutkan induk semang.

Idea yang menarik untuk kraf dari tiub akhbar

Sebaik sahaja saya datang untuk melawat rakan-rakan saya dan melihat satu stack lama yang mengagumkan, yang pada pendapat saya.

Озоринка © Kraf. Jika anda menggunakan bahan dari laman web ini, sila masukkan pautan.

Kajian hebat puing kanak-kanak dari sampah untuk sekolah dan tadika

Hello kawan! Dalam tiga hari yang lalu, saya telah mengembara internet mencari ... sampah) Atau sebaliknya, mencari kraf yang boleh dibina darinya. Dan, anda tahu, sesetengah kerajinan sangat baik sehingga sukar untuk membayangkan bahawa mereka terbuat dari sesuatu yang hanya dapat diambil dan dibuang.

Dalam artikel ini saya ingin membentangkan anda dengan gambaran yang besar mengenai "sampah 9raquo; karya-karya. Kraf dari sampah, yang patut dipuji!

Mereka mengatakan bahawa perlawanan kepada kanak-kanak bukan mainan! Dan betul! Tetapi dari kotak, anda bukan sahaja boleh membuat mainan, tetapi juga permainan didaktik yang paling nyata. Lihat sendiri.

Setelah menyisipkan kotak dengan kertas berwarna dan mempunyai huruf bertulis pada mereka, kita dapat huruf abjad!

Dan di dalamnya kita menyembunyikan patung-patung, nama-nama yang bermula dengan huruf abjad yang berlainan. Hasilnya adalah mainan mengajar yang menarik. Ya, dan pelbagai fungsi! Lagipun, seorang kanak-kanak yang belajar abjad boleh:

 • cuba buat surat yang sesuai;
 • tulis dari huruf-huruf kata;
 • letakkan item di dalam kotak yang betul.

Dan ini bukan sahaja memikirkan pemikiran, tetapi juga kemahiran motor yang baik.

Bosan dengan surat pembelajaran? Tiada masalah! Anda boleh berehat! Dari kotak berwarna anda boleh membina sesuatu.

Satu lagi versi permainan dengan kotak - "Siapa yang makan?"

Hanya mahu bravo memberitahu pengarang untuk idea sedemikian. Di sini bahagian luar kotak disisipkan imej haiwan, dan di dalam tempat yang berbeza di tempat kediaman mereka. Kapsul diisih. Nah, maka anda perlu mengumpulnya dengan betul. Adakah kita membangunkan cakrawala kita? Dan bagaimana! Ya, dan memori terlatih.

Saya fikir ramai ibu, ketika mereka masih kanak-kanak perempuan dan mempunyai beberapa - tiga anak patung kecil kecil, mempunyai perabot yang diperbuat daripada kotak perlawanan. Saya mempunyai! Saya yakin bahawa gadis-gadis moden akan suka dengan tangan mereka sendiri dan bermain dengan perabot anak patung yang menarik.

Terdapat banyak rak, begitu banyak loker. Dan di sana anda boleh menyembunyikan begitu banyak perkara.

Anda tidak diminta untuk membuat kes matematik di sebuah tadika? Kami tidak diminta, tetapi saya mendengar perkara seperti itu dari ibu bapa saya yang biasa di kalangan kanak-kanak. Dan ia dilakukan sekali lagi dari matchboxes. Dan kelihatan seperti ini.

Pensil ini membantu kanak-kanak mempelajari bentuk geometri, mengira, warna.

Sekiranya terdapat seorang wanita berkaki panjang di dalam rumah, maka pastinya dia akan menyukai penganjur seperti ini untuk semua jenis kerajinan tangan yang berbeza.

Dan sebenarnya dalam pembuatannya tidak ada yang sukar. Perkara utama untuk memasukkan imaginasi!

Dan anda juga boleh membuat teka-teki dari kotak.

Hanya mengambil satu gambar yang indah, potong menjadi segi empat tepat, tampal segi empat tepat ke dalam rumah perlawanan dan teka-teki yang sedia!

Dari kotak padanan, pergi ke bahan popular lain untuk pembuatan artikel buatan tangan. Izinkan saya memperkenalkan anda, lengan dari gulung kertas tandas, yang memberikan peluang yang hampir tidak terhad kepada tuan muda.

Mari bermula dengan penganjur yang sejuk untuk bekalan pejabat.

Ia seperti ulat. Saya berfikir bahawa jika dia menetap di desktop seorang grader pertama, ia tidak akan membosankan pasti) Badan ulat itu diperbuat daripada bushings. Mereka dipadatkan dengan kadbod bergelombang dan kelihatan sangat tidak ada apa-apa. Adakah anda setuju? Artikel semacam itu dan sekolah untuk pertandingan ini tidak malu.

Dalam kesinambungan kajian kami - penyusun permainan untuk kanak-kanak.

10 semak berwarna. Mereka mempunyai 10 digit. Dan benda-benda kecil yang berbeza, butang, beberapa angka, manik besar di ploshechkah. Permainan ini akan membantu anda memikirkan warna, mengenali skor.

Kerana ia tidak pelik, tetapi lengan dan gambar ditulis! Hanya mereka perlu dipotong, dan kemudian dari kepingan untuk membuat bunga, daun, bulatan yang berlainan. Dan tongkat semua dalam perintah yang sewenang-wenang dan cantik.

Ternyata sangat lembut dan indah.

Jika anda mengambil sedikit bahagian atas sesendal, maka anda akan mendapat telinga. Dan kemudian binatang-binatang kecil dengan telinga. Sangat berbeza. Dan sangat cantik.

Di sini anda dan wira pelbagai permainan.

Dan anda boleh cuba membuat haiwan ini.

Ia agak rumit, tetapi hasilnya berbaloi untuk bekerja keras.

Sangat menarik untuk melihat pen ini di bawah pensil-penanda.

Dan idea itu mudah. Anda perlu mengambil benang dan perlahan-lahan membungkusnya dalam semak. Kemudian untuk membina hiasan dari kain atau dirasai. Dan itu sahaja! Sedia asli dan menyenangkan kepada penjaga sentuhan pensel berwarna.

Dulang di mana telur dijual, kami juga sering membuangnya, tanpa berfikir bahawa dari mereka boleh mengubah perkara yang sangat baik.

Sebagai contoh, di sini adalah ulat yang menarik.

Suatu hari mereka semestinya akan menjadi kupu-kupu, tetapi untuk sekarang berdiri, lihat apa lagi untuk mengunyah)

Atau ayam semacam itu. Lapisan pasti! Hanya beberapa pukulan yang mudah dan halaman burung sudah siap!

Dan anda boleh soriginalnichat! Ambil dulang kadbod, potong ke dalam sel yang berasingan, cat mereka dengan warna yang berbeza, benangnya pada tali, dan kemudian mengikatnya ke tongkat.

Berikut adalah loket terang yang menarik yang akan menyenangkan mata dan bersorak)

Dan dari dulang adalah bunga yang sangat indah. Anda boleh membuat bunga yang sangat mudah, seperti chamomiles, dan mungkin dan lebih sukar, sebagai contoh, bunga ros. Terdapat banyak pilihan.

Nah, menghias bunga-bunga ini yang boleh anda lakukan. Contohnya, bingkai untuk foto atau bingkai untuk cermin.

Dari dulang plastik, anda juga boleh membuat bunga yang cantik. Tetapi saya fikir ia lebih rumit daripada dari kadbod.

Nah, sekarang tidak cukup dari kraf dulang, tetapi dari apa yang ada dalam dulang itu. Dari telur. Atau sebaliknya, dari kulit telur kosong. Pertama anda perlu berhati-hati mengeluarkan telur dari kulit, dan biarkan ia utuh, lepaskan bahagian atas sahaja. Kemudian isi shell dengan bumi dan tumbuhan di dalamnya benih beberapa rumput yang berkembang pesat. Tunggu dan air! Dan selepas beberapa saat untuk mengenali rumput lucu itu.

Hanya supaya mereka dapat mengenyit dan tersenyum, anda perlu menarik mata dan mulut mereka)

Dari kotak kosong jus atau susu

Adakah anda suka jus? Dan adakah anda minum susu? Dan apa yang anda lakukan dengan kotak? Mungkin membuang, tetapi sia-sia! Lagipun, di tengah-tengah setiap kotak - bukan sekadar kotak, tetapi seorang lelaki sebenar! Dengan wajahnya dan dengan wataknya. Jangan percaya saya? Lihat sendiri!

Dari kotak kosong yang besar, mungkin untuk membuat kenderaan.

Dan juga air mata air.

Nah, untuk peminat sesuatu povyraschivat yang ditawarkan di sini adalah pilihan sedemikian.

Taman sayur di dalam kotak. Cara yang sangat mudah untuk menanam benih yang berbeza. Dan dengan kemas, dan anda tidak perlu membelanjakan wang pada dulang khas.

Dan sekarang kira-kira yang serius. Bagaimana untuk memastikan bahawa sentiasa ada pesanan di atas meja? Sudah tentu, memasang penganjur! Anda boleh, sudah tentu, membelinya. Tetapi ia adalah lebih menarik untuk membuatnya dengan tangan anda sendiri semua kotak yang tidak boleh ditukar yang sama. Dan menghiasi dengan keinginan anda.

Dari pinggan mangkuk pakai yang digunakan

Nah, sekarang kita berpaling kepada kraftangan daripada hidangan boleh guna. Mari mulakan, mungkin, dengan sudu plastik. Apa yang akan menjadi menarik untuk dilakukan? Mungkin bunga, tetapi juga burung pisau?

Nah, seperti hidup)

Dan beberapa wakil dari kawasan serangga, hanya sedikit lebih besar.

Kumbang ini dibuat dari plat kertas. Pada pendapat saya, mereka cukup menarik!

Dan bagaimana dengan topi yang begitu indah itu?

Ia diperbuat daripada dua plat plastik. Satu dalam dan satu rata. Plat tengah dipotong di dalam pinggan rata dan di dalamnya terpaku di atasnya. Jangan lupa untuk cat topi anda dalam warna kegemaran anda dan menghiasi. Di sini, kebetulan, akan timbul dengan bunga dari dulang telur, yang dibincangkan sedikit lebih awal.

Sekiranya anda ingin menguruskan persembahan teater rumah, maka plat plastik bersedia untuk membantu anda dengan pelakon. Anda boleh membuat mereka muzzles haiwan yang berbeza, dan kemudian melekat pada setiap batang kecil. Dan seniman wayang teater sudah siap.

Dan jika anda memotong mata anda dalam muzzles, anda mendapat topeng. Dan penyamaran kanak-kanak yang ceria kepada anda dijamin. Kemudian anda akan melihat foto itu dan ingat betapa hebatnya!

Dan sekarang tentang yang cantik. Lihatlah, keajaiban apa.

Kipas ini diperbuat daripada garpu plastik. Forks dilampirkan ke cakera tidak perlu lama. Kipas dihiasi dengan reben, bunga dan renda.

Sebuah karya seni yang sebenar yang dapat menghiasi interior mana pun!

Dan pada foto ini anda melihat seorang peminat sudu besar dan kecil.

Juga sangat cantik.

Saya juga menasihati anda untuk memberi perhatian kepada artikel mengenai kraf dari botol plastik dan dari penutupnya.

Untuk hari ini, semuanya! Saya harap anda menyukai kajian semula, dan anda sudah mahu mencipta sesuatu dengan tangan anda sendiri!

Saya ingin kejayaan kreatif anda!

Saya cadangkan melanggan berita blog dan menyertai kami "VKontakte", supaya tidak terlepas apa-apa yang penting!

Anda, Evgenia Klimkovich.

Sekali seminggu, dapatkan pengumuman artikel segar ke jawatan!

Yang benar saya iri kepada orang-orang dengan fantasi tanpa had, yang mampu muncul pada kedudukan yang sama, apa yang tidak dapat dilakukan oleh mnagim, berapa banyak idea yang menarik yang dapat dipelajari! Eugene, idea menarik, terima kasih atas maklumat itu.

Alain, selalu tolong) Saya, kadang-kadang, saya melihat beberapa artikel yang dibuat tangan dan saya fikir, dengan baik, bagaimana saya boleh memikirkan ini sebelum ini)

Oh, betapa menarik dan cantik, dan yang paling penting, semuanya dibersihkan! Saya mengambil beberapa idea untuk nota, bersama-sama dengan anak perempuan saya, kami akan mengambil percutiannya dan kami akan meletakkan perintah yang indah di sudutnya. Terima kasih atas idea-idea)

Jadi kita akan pergi) Kami memutuskan untuk membina abjad dari kotak untuk bermula dengan.

Itulah seperti sampah, dan tangan para tuan yang berbakat mengubahnya menjadi produk asli.

Nah, bagi siapa sampah, dan bagi siapa bahan kreatif yang tidak ternilai)

Berapa banyak idea untuk kreativiti dan perkembangan kanak-kanak! Saya akan memberikan pautan kepada laman web anak perempuan anda. Saya fikir dia akan mendapati di sini untuk dirinya sendiri dan kanak-kanak banyak berguna dan menarik. Terima kasih!

Hello, Olga! Datang oleh seluruh keluarga) Saya sangat gembira dengan para tetamu!

Berjuang dengan banyak idea! Di atas semua pujian!

Saya perhatikan lelaki pada Paskah!

Baiklah, ya) Anda sudah boleh memikirkan poteynečku tentang kraf Paskah)

Pilihan hebat! Kami duduk dengan anak saudara saya dan memilih apa yang perlu kita lakukan pada hujung minggu. Terima kasih atas idea hebat, dari kami berdua!

Olga, tolong! Buat dengan keseronokan)

Kraftangan yang sangat menarik dibentangkan. Terutama dari kotak pilihan, yang berminat, untuk kanak-kanak sangat bermaklumat dan luar biasa. Dan mengenai penganjur dari kotak, saya telah bermimpi untuk masa yang lama, siapa yang akan melakukannya?

Jadi saya suka mereka. Dan dalam fabrikasi itu tidak kompleks dan berguna)

Berapa banyak idea menarik, pilihan hebat.

Idea yang menarik untuk membuat mainan dan permainan pendidikan untuk kanak-kanak dari bahan berguna. Dan saya teringat bahawa kotak kotak kotak matematik memaksa saya membuat seni di kelas utama. Oleh itu, beberapa idea adalah kaedah lama guru terlupakan, apabila bahan didaktik tidak mencukupi dalam pelajaran. Dan ia hanya hebat, kerana semuanya berfungsi pada zaman kita.

Nah sebelum guru-guru harus mencipta cara untuk membuat tangan mereka sendiri bahan dan adaptasi didaktik berbeza. Kini semuanya di kedai-kedai dan dijual. Benar, harga kadangkala sedemikian rupa sehingga anda tidak mendekati. Dan gizmos buatan sendiri tidak lebih buruk daripada mereka, mereka melakukan fungsi mereka dengan baik. Ya, dan buat mereka menarik)

Oh, betul, ada banyak kraf yang menarik!

Tetapi kita sentiasa membuang bahan-bahan sedemikian ke dalam sampah.

Di sini, tiada simpanan, anda tahu)

Untuk mencuri kandungan dengan segera kepada pengarah! Dengan ibu bapa!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 60