Kraf dari pasta

Kraf dari pasta: panduan dan contoh untuk pemula

Di mana, bagaimana tidak di dapur, akan begitu harmoni melihat kerajinan yang terbuat dari pasta yang dibuat dengan tangan mereka sendiri? Baru-baru ini, jenis kerja jarum ini semakin popular.

Terutama dengan keinginan anda, kreativiti semacam ini adalah untuk kanak-kanak dan anda boleh menganjurkan masa lapang yang menarik untuk mereka, yang menghasilkan pemikiran abstrak dan kemahiran motor tangan.

Lebih-lebih lagi, komponen utama untuk latihan ini di mana-mana dapur adalah hanya satu jisim! Dan jika mereka tidak menemukan konfigurasi yang betul, maka pembelian mereka di kedai tidak akan memukul poket anda.

Daripada bahan bantu tambahan, anda hanya perlu gam, cat dan balon untuk membuat bentuk bulat.

Tetapi sebelum anda meneruskan pemeriksaan terperinci mengenai produk tertentu, anda perlu memahami asas-asas membuat karyanya yang luar biasa dari makaroni sendiri. Mari buat!

Mengapa gam pasta bersama-sama?

Hasil terbaik dan berkekalan diberikan oleh senapang khas, yang dijual di kedai-kedai untuk kerja-kerja tenun. Gam ini silikon di sana dan dihidangkan panas, dan apabila beku ia membentuk drop plastik yang sangat padat, yang tidak takut pada apa-apa goncang.

Sesetengah orang menasihatkan menggunakan gam PVA, tetapi ini akan menjadi hasil jangka pendek, sehingga tamparan yang paling sedikit pertama. Oleh itu, kami tidak mengesyorkan anda untuk menghentikan pilihan anda pada sesuatu yang tidak menjamin kualiti klac yang baik.

Lagipun, anda mahu produk itu menyenangkan mata bukan selama beberapa hari, tetapi lebih lama lagi? Di samping itu, jangan lupa bahawa anak-anak sentiasa akan menyentuh mereka dan menunjukkan kawan-kawan mereka!

1

Dalam hal senjata pelekat, diperlukan kemahiran. Drop ini membeku dengan cepat, jadi anda perlu mempunyai masa untuk merapikan seberapa banyak yang mungkin untuk satu makanan gam.

Oleh itu, kami mencadangkan anda terlebih dahulu mengamalkan angka lipat kecil tanpa menggunakan gam, dan apabila anda sudah melihat bahawa kes itu bergerak dengan cepat, kemudian memanaskan pistol itu.

Tidak perlu menanggalkan gam dari senapang terus ke makaroni! Penurunan ini cukup besar untuk butiran kecil. Hanya ambil tusuk gigi sedikit gam dan cepat memohon kepada pasta.

Bagaimana untuk cat pasta dalam pelbagai warna?

Untuk sesetengah cenderamata, pasta berwarna-warni diperlukan. Lukis setiap perkara dengan berus, anda tahu, itu hanya mustahil. Dan lebih-lebih lagi jika mereka sangat kecil dan berbentuk

Cara cat pasta untuk kraf:

 1. 1 Ambil pewarna biasa untuk telur Paskah.
 2. 2 Laraskan mengikut arahan, ingat untuk menambah cuka (ia membetulkan cat).
 3. 3 Simpan kumpulan kosong dalam larutan, kacau untuk menjadikan seragam warna.
 4. 4 Dan kemudian letakkannya di atas kerajang atau surat khabar untuk kering.

Semua perkara di atas boleh dilakukan dalam beg makanan dengan pengikat, seperti yang ditunjukkan dalam arahan foto di bawah:

Itu sahaja, sekarang anda boleh membuat dari pasta ini pelbagai kerajinan tangan.

Bagaimana untuk cat keseluruhan produk dari pasta?

Jika anda ingin membuat sekeping pasta, yang menunjukkan warna satu warna, maka ia akan menjadi lebih mudah untuk menggunakan pewarna aerosol.

Cepat, berkualiti tinggi dan ditambah spektrum warna yang besar! Dalam warna Paskah anda tidak mungkin mencari emas, perak, gangsa atau putih biasa.

Warna akrilik juga sesuai, tetapi hanya untuk menarik butiran, semata-mata. Sebilangan besar bahan yang mereka tidak boleh menutup dengan lancar seperti yang dikehendaki. Secara umum, cat ini agak tahan dan apabila kering, mereka membentuk sebuah filem yang tidak dapat dilupakan.

Kami fikir anda tidak perlu mengatakan bahawa gouache dan cat air tidak sesuai sama sekali. Jika anda menutupnya dengan produk, maka di tangan anda akan ada kesan cat, jika anda hanya mahu mengambilnya dalam tangan.

Bagaimana untuk memberikan bentuk pasta berbentuk bola?

Jadikannya sangat, sangat mudah!

Kolaj di atas dibuat berdasarkan foto yang dimiliki oleh http://masterclassy.ru.

Ambil balon udara dalam bentuk seperti itu yang anda mahu melihat cenderahati masa depan.

Sebagai contoh, teko bulat sesuai untuk normal, dan untuk jantung pada reben pasta, sudah mempunyai bentuk yang sama. Terdapat juga bola panjang, bentuk silinder, terdapat segitiga. Jadi, ruang untuk fantasi terbang sangat besar.

Oleh itu, anda menipu bola yang dipilih dan mula menyisipkannya dengan pasta.

Penting: Anda tidak boleh mendapatkan gam pada permukaan getah.

Anda hanya melekatkan butiran bersama dan meletakkannya di atas. Selepas gam telah kering dengan tepat, anda mengambil jarum dan biarkan udara keluar dari bola.

Perkara penting: jangan gerakkan mereka dengan ketat, kerana, dalam kes ini, tusuk membuat letupan yang dapat menghancurkan sepenuhnya pembinaan anda.

Nah, di sini kita dan memahami asas-asasnya. Kini anda boleh memilih apa yang anda mahu lakukan. Kami menawarkan beberapa pilihan yang akan menghiasi dapur.

Kami mengambil kraf terbaik dari makaroni oleh tangan kita sendiri, dalam pendapat kita yang sederhana, tentu saja. Kami berharap anda juga dapat menikmati pilihan kami.

Bank-bank hiasan dengan pasta berwarna

Pilihan yang paling asas, di mana anda tidak perlu melakukan apa-apa, adalah perkara yang sangat penting untuk pemula. Tetapi hasilnya hanya cantik!

Untuk cenderamata yang anda perlukan:

 • Beberapa tin bentuk yang berbeza
 • Sekeping kain untuk kain
 • Benang teruk untuk ligation of lids
 • Dye untuk telur
 • Cuka
 • Macaroni

Seperti yang anda faham, anda hanya perlu cat pasta dalam gabungan warna, kering dan tuangkan ke dalam balang. Nah, tutupnya dengan karung, tentu saja.

Satu-satunya perkara yang kami boleh nasihatkan, kemudian cuba mencari beberapa warna pasta agar sesuai dengan perabot atau tekstil di dapur.

Dan pilih seluruh gamut warna yang ada di bawahnya. Dalam kes ini, bekas akan kelihatan harmoni.

Bagi kanak-kanak, melukis dan mengisi balang cerah ini akan menjadi menyeronokkan, dan yang paling penting - hiburan yang mudah.

Kotak ini sangat mudah dibuat jika anda mempunyai kotak saiz yang betul. Balut dengan filem makanan dan sebarkan pasta. Sudah tentu, seperti produk pasta, ia akan menjadi sangat rapuh dan tidak akan dipenuhi dengan apa-apa.

Reka bentuk boleh sama sekali berbeza, semuanya bergantung kepada bentuk bahan sumber. Lebih terbuka dan makaroni diukir, model yang lebih elegan akan menjadi.

Kotak boleh dibuat dari bentuk apa pun, contohnya, di sini seperti dalam gambar, bulat. Anda hanya perlu mencari asas yang betul. Dan tepi boleh disisipkan dengan reben satin, yang akan memberikan daya tarikan tambahan.

Selepas anda membaca bagaimana membuat samovar, anda akan mendapati perkhidmatan ini adalah tugas yang sangat mudah.

Anda sudah tahu teknik itu dan tidak ada yang istimewa mengenainya, kecuali untuk sudu. Ia mesti dilakukan berdasarkan teh biasa, dibalut dengan filem makanan yang sama.

Tapi bagaimana dengan lukisan di sini lebih rumit. Anda perlu terlebih dahulu membuat semua unsur yang dicat putih, dan sudah di atasnya, selepas lukisan dan pengeringan, tampal bingkai makaroni keemasan.

Adalah lebih baik untuk melukis mereka dengan belon, disusun satu demi satu di atas dulang atau langsung di atas meja yang ditutup dengan akhbar.

Jika contoh sebelum ini hanya pemanasan, maka ini sudah memerlukan kemahiran dan kemahiran.

Tetapi hasilnya akan menjadi menakjubkan dan tetamu pasti akan terkejut melihat elemen hiasan seperti itu dan membuat foto untuk ingatan!

Ini buatan tangan pasta sendiri, mungkin, pilihan yang paling sukar untuk semua yang dibentangkan di sini.

Oleh itu, jika anda hanya mempelajari kraf yang sukar ini atau ingin mengajar anak ini, segera beralih kepada kerajinan yang lebih mudah.

Untuk pilihan # 1, anda perlu:

 • Belon balon bulat
 • Gam
 • Piala
 • Pecah
 • Plank Square
 • Aerosol cat emas
 • Macaroni

1 Pertama, buat pangkalan di mana anda akan meletakkan bola. Iaitu, mula merancang dari bawah.

Satu pinggan bentuk yang sesuai dibalut dengan kerajang dan menyebar pada bentuk pasta ini. Kemudian pasangkan kaki. Selepas pengeringan, keluarkan produk dari papan dan pegang bahagian lain.

2 Tubuh samovar dilakukan dengan menggunakan balon, penutup juga. Tetapi anda boleh membuat cawan berdasarkan teh hijau biasa, membungkusnya dengan kerajang dengan cara yang sama seperti sebelum plak.

3 Apabila anda memasang asas, gam pemegangnya, biarkan produk kering dengan baik dan tutup dengan cat emas.

Untuk pilihan # 2, anda perlukan:

 • Jar tiga liter
 • Separuh periuk liter
 • Filem makanan
 • Papan persegi
 • Papan pusingan
 • Gam
 • Aerosol cat emas
 • Macaroni

Di sini kita bertindak dalam urutan yang sama seperti dalam kes pertama: dari bawah ke bawah.

Satu-satunya perbezaan antara dua model ini adalah dalam bentuk badan samovar. Dalam kes ini, asasnya tidak akan menjadi bola, tetapi tiga liter biasa boleh.

Bungkus dengan bungkus makanan dan disisipkan. Kemudian perlahan-lahan tarik keluar, letakkan ke pangkalan dan menghiasi dengan butir-butir kecil yang lain.

Plat yang berdiri di sebelahnya boleh dikumpulkan dengan bola atau hidangan porselin bentuk yang sesuai, yang sebelum ini dibungkus dalam filem.

Jadi samovar kami siap! Salah satu yang buruk, saya tidak boleh mendapatkan teh dari itu! =)

Bingkai foto dihiasi dengan pasta

Di sini dan pada semua, tanpa komen. Ambil apa-apa bingkai, gam itu pasta dan vea-la! Bingkai biasa berubah menjadi dapur. Dan yang paling penting, tidak ada penipuan, hanya lengan tangan dan sedikit imajinasi.

Dalam varian pertama, pasta kelihatan jelas, dan dalam contoh ini, seseorang tidak dapat meneka dalam kehidupan unsur-unsur yang dibuat:

Tetapi versi bingkai kanak-kanak, dari tiub pasta berwarna-warni:

Tetapi anda boleh membuat lebih daripada satu bingkai, dan keseluruhan kolaj dari dinding, menggunakan beberapa bingkai, bukan sahaja untuk kanak-kanak, tetapi untuk seluruh keluarga .. Inilah caranya komposisi ini akan kelihatan:

Seperti yang anda lihat, sebagai tambahan kepada makaroni, peruntukan dapur lain digunakan di sini: kacang, jerami manis, spageti. Juga sesuai untuk biji kopi, kacang dan lain-lain longgar.

Reka bentuk yang sangat asli, dengan pembuatan asas yang telah anda lihat pada contoh samovar atau set teh.

Tetapi pemegang perlu dibuat berdasarkan kadbod yang biasa: kami memotong jalur dengan bentuk yang sesuai, jangan lupa bungkusnya dengan filem dan bengkokkannya ke arka. Sekarang tetapkan bahagian dalam keadaan ini dan gam dengan pasta.

Selepas pengeringan, hanya memisahkan pangkalannya dan anda akan mempunyai pegangan kerja yang cantik yang perlu anda pasangkan ke bakul.

Mengapa tidak membuat sejambak manis dan tidak meletakkannya di atas meja dapur? Bunga harus dibuat dari karton bulat, di mana gam pasta dicat sebelumnya.

Dan dari jerami yang manis, buat batang di mana daisies terpaku.

Ia akan menjadi baik dan pasu untuk chamomiles untuk membuat sama dengan gaya daisies ini. Ambil sebagai asas apa-apa reka bentuk (dalam gambar asas kertas tebal) atau balon.

Pilihan di sini hanyalah laut, yang paling penting, jangan keliru tentang memilih!

Gambar perlu dibuat sebelum ini. Kemudian letakkan serpihan dengan pasta. Secara umum, jika anda sedang membina gambar, maka cuba untuk tidak menggunakan struktur pasta yang terlalu berbeza, jika tidak, paparan akan kelihatan ceroboh.

Adalah lebih baik untuk mengekalkan komposisi dalam satu gaya. Lihat contoh kami, mungkin anda suka sesuatu. Tetapi tidak, lukakan motif itu sendiri!

Mana-mana pasta dari pasta dengan tangan mereka sendiri akan membawa rasa istimewa kepada reka bentuk dapur anda. Ia kelihatan sangat bagus dan di rumah.

Kerajinan kerawang kerja terbuat dari pasta

 • Krim untuk Kulat Eksotik Kaki
 • Kapsul dari parasit
 • Kompleks Sustalife untuk pemulihan bersama

Kini kraf buatan tangan yang sangat bergaya. Bagi yang dibentangkan, tiada bahan yang mahal diperlukan. Yang utama boleh didapati di dapur, menggunakan pasta.

Kelas induk - membuat bakul pasta

Berikut adalah beberapa kraf indah yang boleh dibuat untuk Paskah. Dalam buah zakar yang berwarna akan kelihatan cantik dan meriah. Bakul semacam itu dan pada hari-hari lain perlu mengadili dan mengambil tempat yang layak di dalam rumah. Anda boleh meletakkan bunga di dalamnya, yang juga anda buat dari pasta.

Sebarkan pasta di atas kertas atau pada hidangan, jadi lebih mudah untuk bekerja dengan mereka.

Lubricate tepi bawah topi dari termos dengan gam, gam baris pertama "kerang" ke luar dengan pinggir ikal. Selepas anda merancang bahagian bawah bakul, buat baris pertama dan seterusnya.

Di bahagian atas, sertakan "kerang" dengan senapang thermo, buat pemegang pegangan. Untuk melakukan ini, lukiskannya pada sekeping kertas. Lebar pegangan mesti sepadan dengan diameter keranjang, dengan tangan anda sendiri kelas tuan yang membantu anda membuat.

Tumbuhan menawan akan membantu anda membuat makaroni. Dengan bunga, bakul akan kelihatan lebih baik. Untuk membuat chamomiles, lipat "kerang" dalam bentuk bulatan, merekatkan mereka di tengah.

Dan inilah cara untuk membuat bunga jagung. Untuk melakukan ini, potong setiap pasta "busur" setengah dan setengah dengan pemotong dawai, dan sekali lagi dalam separuh - bersama. Sekarang meletakkan mereka dalam bentuk bunga, melekatkan "kelopak" di antara mereka dari sisi dan di tengah.

Cat bunga jagung berwarna biru, inti daisy dalam kuning, dan kelopak berwarna putih.

Tampalkan bunga termo-pistol ke kawat. Balut dengan benang hijau atau pita bunga. Anda juga boleh menggunakan pita elektrik warna ini, luka yang ketat pada wayar. Risalah juga membuat dari pasta dan mewarna mereka.

Bagaimana membuat set teh dari makaroni?

Baginya anda perlukan:

Mengembang bola, mengikatnya. Hancurkan PVAnya, tutup pasta bulat dekat antara satu sama lain, melangkah dari tali bola untuk meninggalkan lubang di atas cerek. Tinggalkan dan di bawah tempat bebas daripada pasta, supaya produk berdiri teguh.

Biarkan benda kerja semalaman untuk mengeringkannya dengan baik. Selepas itu, ketuk bola dengan jarum, keluarkannya. Lekat pada satu sisi ke "tiub" produk, di sisi lain - pemegang separuh bulatan. Ia pertama kali anda buat dari "kerang", meletakkannya dan menempel pada permukaan rata.

Untuk membuat piring terbuka dengan tangan anda sendiri, bungkus kerajang biasa. Tutup dengan pasta. Dalam kedudukan terbalik, struktur akan kering, dan kemudian menjadikannya "kerang".

Dan inilah cara untuk membuat cawan. Untuk melakukan ini, pasta boleh dilekatkan pada bentuk yang sesuai atau mengambil teh biasa, sebelum dibungkus dengan kerajang. Itulah yang anda dapat.

Jangan lupa untuk melekatkan pen itu. Ia tetap membuat dulang bulat atau segi empat tepat, seperti dalam kes ini. Baginya, gam bulat makaroni ke bentuk segi empat tepat, dan kemudian dekorasi mereka dengan produk "shell".

 • Baca semakan ubat komprehensif untuk buasir Proctolol
 • Bagaimana menurunkan berat badan pada 20 kg - ulasan sebenar mengenai Guarchibao

Permohonan makaroni untuk kanak-kanak

Untuk melaksanakan kerja ini, anda perlu:

 • pasta dalam bentuk: daun, spiral, cangkang, mi;

Permohonan ini sesuai untuk kanak-kanak 6 tahun. Untuk kanak-kanak di bawah adalah pilihan yang lebih mudah. Dan biarkan mereka bermula dengan lukisan pasta dalam warna yang berbeza.

Seterusnya, ada kertas berwarna ke kadbod. Bingkai untuk kerja ini diperbuat daripada reben satin.

Tetapi apa yang boleh menjadi aplikasi kertas berwarna dan makaroni untuk kanak-kanak.

Ini dilakukan pada kadbod biru. Ikan terdiri daripada batang bujur, yang ditunjukkan dari muka, ekor dan sirip, dibuat dalam teknik "akordion". Untuk melakukan ini, anda perlu mengambil lembaran kertas segi empat tepat, melukis jalur selari di atasnya, kemudian, melalui satu selekoh dalam bentuk akordion.

Anak kuning akan membuat matahari, sinar, jantung dan kelopak bunga. Anda boleh meletakkan kelopak pasta, meletakkannya secara langsung di tanah liat; atau rama-rama berlegar di atas gambar yang berwarna-warni.

Jika anda tidak tahu bagaimana membuat seorang malaikat sendiri, sehingga ternyata begitu menarik, maka semenit kemudian baca tentangnya. Untuk mencipta ia juga menggunakan pasta. Sebagai tambahan kepada mereka, anda perlu:

 • bijirin ringan (bijirin atau bulat atau nasi dihancurkan);

Ambil pasta segi empat besar yang besar. Lekatkannya dari dua sisi kecil makaroni semikonduktor atau lurus - ini adalah pemegang malaikat kami. Untuk kepala, gunakan bola kayu atau plastik, juga ditanam pada gam. Sapukan ia di atas PVA dan celupkan ke dalam croup ditaburkan, seperti yang ditunjukkan dalam foto. Itulah rambut yang indah yang akan mempunyai malaikat buatan tangan kita.

Untuk dapat menggantungnya di atas pokok Krismas atau di atas karnasi di dinding, potong sekeping benang berkilat, lipatnya dalam bentuk gelung, gam seorang malaikat di bahagian belakang, dan di atasnya sayapnya. Anda akan membuat mereka dari pasta "bow".

Sebagai kesimpulan, lihat video, yang menunjukkan bagaimana dan bagaimana anda boleh membuat pasta:

Apa yang boleh dibuat dari makaroni: kita membuat artikel buatan tangan asal - gambar, arahan, video

Macaroni sebagai asas untuk hiasan

Macaroni adalah barang yang murah dan murah, dari mana anda boleh membuat banyak perkara yang unik. Di rak kedai disajikan pasta dalam pelbagai bentuk: bulat, dalam bentuk kelopak yang diukir, lingkaran. Kepentingan tertentu ialah rama-rama dan beruang kecil.

Pembeli ditawarkan pilihan besar pasta, dicirikan oleh kekuatan dan jangka hayat yang panjang.

Kraf dari tangan makaroni sendiri, foto

Dari pasta, panel hiasan, lilin-lilin, rumah dongeng, pokok-pokok, mainan Tahun Baru dan juga pelangi dibuat. Semua kecantikan ini boleh dibuat dengan tangan anda sendiri dari pasta sederhana.

Penampilan pasta dari makaroni bergantung pada konfigurasi masa lalu. Sebagai contoh, sukar untuk membuat sepiring pasta yang merebak atau mainan Krismas dari spageti.

Untuk pembuatan "karya" sedemikian adalah lebih sesuai untuk makaroni sejagat yang lancar dalam bentuk gear, bunga atau kelopak.

Bentuk-bentuk mewah untuk meninggalkan untuk membuat panel di mana asas kertas tebal dijahit walaupun baris angka yang rumit.

Bentuk pasta yang paling popular ditunjukkan dalam gambar di bawah:

Beberapa jenis pasta, dicat dengan warna-warna cerah dan disisipkan pada kadbod atau pangkalan lain, boleh berubah menjadi karya tulen yang mengubah pedalaman.

Bersama-sama dengan kanak-kanak, anda boleh cuba membuat bingkai di rumah untuk gambar bahan buatan dengan tangan anda sendiri: lihat contoh bingkai asli dan mudah - dari tiang papan, tiang akhbar dan benda lain yang tersedia.

Kelas tuan yang mudah pada jam dinding dengan tangan anda sendiri membaca dalam artikel ini.

Pasta, yang mempunyai konfigurasi rumit, mempunyai satu ciri - mereka mempunyai gamut warna yang sama.

Kedai-kedai menjual pasta berwarna, tetapi kos mereka jauh lebih tinggi daripada biasa, dan mereka hanya boleh didapati di pasar raya besar.

Tidak masuk akal untuk membelanjakan wang untuk membeli pasta berwarna untuk kerja-kerja tenun. Hadkan diri anda pada pilihan belanjawan yang biasa, anda boleh dengan mudah membuat karya hiasan dengan cat. Untuk menjadikan pasta dan bijirin standard menjadi kraf hiasan yang indah, gunakan pewarna kalis air atau enamel putih mudah digunakan untuk radiator lukisan.

Cara cat pasta untuk kraf? Pewarna pasta boleh dilakukan dalam hidangan dengan pewarna terlarut atau dalam pakej termo.

Ia adalah yang paling mudah untuk cat makaroni dengan cat dari boleh digunakan untuk grafiti, seperti dalam gambar di bawah:

Mari kita mulakan kenalan dengan sihir pada penciptaan makaroni praktikal dari varian mudah. Kraf itu boleh membuat kanak-kanak berusia 3-5 tahun.

Kanak-kanak harus bermula dengan idea-idea yang lebih mudah, kerana jika kerja itu tidak begitu menarik, anak itu mungkin kehilangan minat dalam pekerjaan tersebut. Daripada pilihan mudah, perlu untuk memperuntukkan manik untuk ibu tercinta anda, pasu atau panel.

Versi asal untuk kanak-kanak adalah pelangi yang dibuat daripada pasta berwarna, seperti dalam gambar di bawah:

Menggunakan cat, gam dan beberapa jenis pasta, anda boleh mencipta karya sebenar untuk menghias bahagian dalam bilik.

Untuk membuat manik, anda memerlukan bahan berikut:

 • pasta dalam bentuk bulu dengan hujung chamfered;
 • cat dan berus;
 • kepingan kertas A4;
 • benang kuat.

Ini adalah set bahan minimum untuk membuat manik pasta.

Letakkan kertas dan serat di atasnya "bulu", pasang sarung tangan getah dan cat pasta (gunakan cat warna yang berbeza). Tunggu hingga kosong kosong, dan tali pada benang panjang yang sesuai, ikat tali. Manik yang siap dibina boleh dibentangkan sebagai hadiah kepada ibu, barang kemas dan nenek pakaian buatan sendiri yang bahagia.

Melibatkan fantasi, anda boleh membuat karya hiasan asal dari pasta.

Manik pasta berwarna akan menjadi kesemua fesyen.

Senarai bahan untuk membuat panel hiasan:

 • helaian kadbod;
 • cat;
 • kertas warna yang berbeza;
 • gunting;
 • pasta (borang tidak penting);
 • pelekat.

Panel pasta akan menjadi rahmat sebenar untuk hiasan dinding. Elemen hiasan ini mudah dibuat sendiri.

Daripada kertas tebal atau kadbod, potong bentuk apa-apa bentuk - perkara utama ialah ia harus besar. Ia boleh, sebagai contoh, nanas. Asas dalam bentuk bujur ditutup dengan kertas kuning. Dari kertas hijau membuat kelopak ukiran. Sebarkan asas dengan lem, dan selamatkan makaroni. Jangan sentuh kelopak - itu tip.

Anda akan mendapat nanas asal dari pasta. Warna dengan gouache dan letakkan di dalam bingkai di bawah kaca atau tampal pada pangkalan kertas yang besar. Tambah nanas boleh buah-buahan lain yang diperbuat daripada makaroni, yang dihasilkan oleh teknologi yang sama.

Idea lain yang menarik ialah pasu untuk hiasan rumah.

Untuk menciptanya, anda perlu:

 • kaca botol yang boleh dilihat;
 • pelekat;
 • makaroni pelbagai konfigurasi;
 • manik;
 • cat perak di boleh.

Sebarkan botol dengan gam dan pasta gam ke permukaannya, menambahnya dengan manik untuk tekstur yang lebih berkesan.

Ambil cat dalam tin dan tutup dengan produk siap.

Anda akan mendapat pasu asli dengan corak tiga dimensi. Dari kejauhan ia akan kelihatan bahawa vas dibeli di kedai, begitu bergaya kelihatannya. Mengiktiraf pasta hanya boleh selepas peperiksaan terperinci.

Dengan prinsip yang sama, anda boleh membuat dan mengupayakan bekalan pejabat - menghias balang dengan makaroni dalam bentuk busur.

Dengan cuti Tahun Baru, para pengrajin berusaha mencari idea-idea baru kraf asal, yang boleh diwujudkan bersama dengan isi rumah.

Bagi pembuatan hiasan Krismas, kanak-kanak sangat sesuai untuk pasta.

Dari makaroni, mudah untuk membuat salji salju pada pokok natal, malaikat dan banyak artifak cantik lainnya.

Anda boleh membuat sebarang hiasan Krismas: contoh mainan pokok Krismas miniatur - pada gambar di bawah:

Untuk membuat malaikat kecil, anda perlu:

 • bola kecil untuk kepala;
 • makaroni dalam bentuk tiub besar;
 • Bunga makaroni kecil atau roda untuk kerah (digunakan untuk sup segera dari bungkusan);
 • pasta-tubules, mempunyai konfigurasi silinder;
 • makaroni dalam bentuk busur;
 • Pasta untuk menghiasi pakaian (sebarang bentuk akan sesuai);
 • pelekat tahan.

Dari malaikat sedemikian, seperti dalam foto, anda boleh membuat keseluruhan kura-kura atau satu set mainan di atas pokok itu.

Mengambil tiub lebar, satu hujung elemen gam makaroni dalam bentuk gear pada bola beliau - anda akan mempunyai badan yang dalam pakaian dengan kolar dan kepala. Pada kolar pada satu dan sisi yang lain, gam dua "zakoryuchiny" - tangan itu.

Bahagian bawah dihiasi dengan asterisk kecil. Kepala kepala belakang dan dari sisi dengan silinder, meniru keriting. Di bahagian belakang, gam busur untuk membuat tiruan sayap.

Sekiranya dikehendaki, anda boleh melukis malaikat putih.

Untuk cat lelaki malaikat, meletakkan mereka pada lidi atau batang kayu, memasukkan buih dalam asas atau tanah dan cat (mesti digunakan tiga lapisan).

Pasta, gam, plastik dan cat berwarna-warna - dan anda boleh membuat satu set mainan yang indah untuk pokok Krismas atau komposisi Tahun Baru anda.

 • kadbod;
 • pelekat;
 • pasta beberapa jenis;
 • cat hijau.

Lipat kadbod dan gam dalam bentuk kon. Pasangnya pada asas yang luas dan tutup bahagian atas dengan gam. Lingkaran makaroni - mula dari atas.

Kering dan cat dengan cat hijau.

Pokok Krismas yang berwarna-warni di makaroni dalam bentuk cangkang kelihatan sangat asli.

Anda boleh membuat bukan sahaja tulang hering hijau klasik dari pasta, tetapi juga pokok keperakan. Buatan tangan dari makaronin yang berwarna dalam bentuk perak (ini paling mudah untuk menggunakan cat dalam kaleng), kelihatan seolah-olah serbuk dengan salji dan dikaitkan dengan musim sejuk.

Macaroni cemara akan menjadi elemen hiasan yang bergaya bukan sahaja di kawasan kediaman, tetapi juga di pejabat.

Terdapat banyak lagi idea, menggunakan mana anda akan membuat kraf indah untuk Tahun Baru. Foto-foto yang menggambarkan rupa yang cantik dan asli seperti ini, akan memberi anda inspirasi. Arahan terperinci akan memudahkan proses kreatif.

Di bawah ini kami mencadangkan untuk menonton video yang menarik tentang cara membuat kepingan salji yang mudah tetapi asli dari pasta:

Dari makaroni diciptakan tidak hanya unsur-unsur individu, tetapi juga keseluruhan set barang buatan tangan dekoratif. Satu contoh set itu adalah set teh yang terdiri daripada dulang, teko, cawan dan cawan.

Dalam konfigurasi yang dikehendaki pada asas kertas, letakkan dulang makaroni, sebagai peraturan, ia adalah segi empat tepat saiz besar. Selepas itu, gam pasta menggunakan senjata gam (anda boleh menggunakan gam PVA konvensional, tetapi lebih mudah menggunakan pistol). Kerja untuk membuat dulang adalah susah payah, tetapi tidak rumit.

Di tepi produk kami menghiasi dengan makaroni, mempunyai konfigurasi yang berbeza untuk menyembunyikan kekurangan.

Dalam gambar - contoh komposisi yang luar biasa, dilakukan pada prinsip "" gelas kopi yang terapung, "tetapi sudah dari pasta:

Contoh satu set makan yang rumit pasta dicat - pada gambar:

Untuk membuat elemen kedua perkhidmatan - cerek, mengembang bola dan tuangkannya dalam lingkaran dengan roda. Mula melekat pasta dari bawah, letakkan 2 cm dari bahagian atas harus tetap bebas.

Arahan terperinci untuk membuat cerek pasta dalam gambar di bawah akan memudahkan kerja anda:

Keringkan struktur, tusukan bola dan keluarkannya. Begitu juga, buat penutup. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa anda perlu bermula dari atas dan sampai ke tengah-tengah bola. Keringkan, gerakkan bola dan keluarkannya.

Dengan prinsip yang sama, kami membuat pemegang dan muncung, dan kemudian gunakan gam untuk menyambungkannya dengan cerek.

Ketahui bagaimana anda boleh membuat bunga dari reben satin sendiri: kelas induk untuk pemula, arahan terperinci dan cadangan untuk membuat bunga dan bunga individu dari reben satin yang terang.

Arahan langkah-demi-langkah untuk pemula dengan gambar pada pembuatan florarium oleh tangan mereka sendiri, kami mencadangkan untuk belajar di sini.

Bagaimana untuk membuat topiari kopi? Arahan dan beberapa kelas induk boleh didapati di dalam artikel di: http://creahands.ru/topiariy-iz-kofeynyih-zeren.html

Balut dalam foil dan kedua-dua elemen okleyte pasta, kering, ambillah cawan asas dan piring tepi makaroni menghiasi bentuk lain untuk menutup kelemahan.

Proses membuat piring dan cawan lebih mudah dan cepat, berbanding dengan penciptaan teko dan dulang - ikut foto:

Pada peringkat terakhir, semua komponen perkhidmatan teh dicat. Ia lebih mudah untuk menggunakan cat dalam botol, tetapi enamel salutan putih kelihatan cantik.

Satu set peralatan dari pasta kelihatan seperti karya super sebenar.

Panduan video mengenai perkhidmatan teh dari makaroni dengan tangan mereka sendiri, lihat kelas induk sekarang:

Penciptaan kraf makaroni adalah cara terbaik untuk menghabiskan masa untuk seluruh keluarga. Pengilangan kerajinan seperti itu akan membolehkan anda mencuba peranan penghias.

Ini adalah pelajaran yang menarik untuk kanak-kanak: jenis kerja jarum ini menyumbang kepada pembangunan kemahiran motor halus, dengan sempurna mengembangkan pemikiran mental dan ucapan.

Dari pasta biasa, yang dijual di mana-mana kedai, anda boleh melakukannya sendiri, setelah menghabiskan sedikit masa, untuk membuat kerajinan eksklusif untuk hiasan rumah mereka.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 84 =