Kraf dari pembungkus gula-gula dari gula-gula dengan tangan sendiri – 314167.info

Kraf dari pembungkus gula-gula dari gula-gula dengan tangan sendiri

Pembuatan kraf dari pembungkus gula-gula daripada gula-gula

Pembungkus gula-gula. Nampaknya sampah: apa yang baik untuknya? Tetapi tidak, ternyata, dari pembungkus gula-gula diperolehi perkara-perkara kecil yang baik dan lucu. Kraf dari pembungkus gula-gula dengan keseronokan dibuat oleh pembuat kain-kanak-kanak, selepas itu benar-benar tidak sukar dan pekerjaan yang menarik. Pembuatan barang buatan tangan dari pembalut adalah satu proses yang menarik untuk kanak-kanak. Sambungkan pengalaman anda dan bantu mereka.

Ia penting. Selain fakta bahawa apabila membuat kraf tangan mereka sendiri daripada gula-gula, anak-anak sibuk dengan pekerjaan yang menarik, membuat artikel buatan tangan dari pembungkus menggalakkan perkembangan imaginasi kanak-kanak dan kemahiran motor tangan dan jari. Jadi pelajaran itu bukan sahaja menarik, tetapi juga berguna.

Salah satu artifak paling mudah dari pembungkus gula-gula dari gula-gula adalah flagella.

Salah satu unsur utama kraftangan dari pembalut ialah penambahan bungkus dalam bentuk flagellum

Untuk membuat flagella - bahan permulaan untuk membina artikel buatan tangan yang lebih rumit - sebilangan besar pembungkus dari gula-gula akan diperlukan. Setiap pembungkus permen untuk abah dilipat beberapa kali di sepanjang paksi longitudinal sedemikian rupa sehingga jalur yang mempunyai lebar 10 mm terbentuk.

Jalur itu dilipat separuh, dan selepas itu bilangan yang diperlukan kosong yang sama dari pembalut gula-gula yang mempunyai warna yang berbeza dimasukkan ke dalamnya satu persatu. Tourniquet seperti asas yang digunakan dalam reka bentuk kebanyakan kraf dari pembungkus gula-gula diri mereka sendiri.

Dari flagella, anda boleh membina corak mosaik yang menakjubkan dengan corak

Bahan dan alatan untuk kerja

Sekiranya buat pertama kalinya anda cuba mencadangkan untuk menjadikan anak-anak pekerjaan yang ganjil dari pembungkus gula-gula, maka disarankan untuk memilih beberapa perkara yang mudah dalam rancangan konstruktif untuk membuatnya. Contoh produk mudah yang dibuat dari bahan ini adalah corak herringbone. Pokok Krismas ini boleh menjadi hiasan asal di rumah pada malam Krismas.

Apabila membuat perhiasan menggunakan pembalut daripada gula-gula semasa kerja, peralatan dan bahan berikut mungkin diperlukan:

 • pembungkus gula - yang lebih pelbagai dan berwarna-warni bahan ini akan menjadi, lebih menarik akan menjadi kraf dan perhiasan;
 • pita pelekat dua sisi;
 • kertas gam;
 • mencairkan panas;
 • benang;
 • jarum jahit;
 • gunting;
 • Jika perlu, kadbod atau cakera laser dari komputer mungkin diperlukan sebagai asas untuk produk.

Untuk artikel sederhana dari pembungkus gula-gula anda hanya perlu pembalut dan gunting

Urutan operasi dan masa yang dibelanjakan untuk pembuatan produk bergantung pada jenis kraf yang diperbuat daripada pembungkus gula-gula, yang diputuskan untuk dibuat.

Sebagai contoh, pengeluaran pokok Krismas untuk menghiasi bilik mengambil masa kurang daripada setengah jam masa, lebih banyak masa dan usaha yang diperlukan untuk pengeluaran yang fob utama yang boleh menjadi hiasan asal untuk kunci, telefon bimbit, beg tangan wanita atau beg galas murid. Perhiasan semacam itu bukan sahaja asli dan unik, tetapi juga bergaya.

Lebih banyak masa diperlukan untuk membuat permohonan daripada pembalut pembalut. Sebelum anda terus memasangkan pembalut gula-gula gula-gula, anda perlu menyediakan asas untuk kerja anda. Untuk terlibat dalam permohonan, pada asasnya, adalah perlu untuk membuat lukisan yang dirancang untuk disisipkan.

Daripada pembungkus gula-gula anda boleh membuat permohonan plot Untuk aplikasi dari pembungkus gula-gula anda juga boleh menggunakan bahan-bahan yang diperbaiki, sebagai contoh, cakera Anda boleh menambah aplikasi pembungkus gula-gula dengan gambar

Sebagai pangkalan kerja untuk perkara seperti itu, anda juga boleh menggunakan kaca, selain kadbod dan cakera laser komputer. Penggunaan kaca membolehkan anda membuat bukan sahaja aplikasi dalam pelbagai topik, tetapi juga tingkap kaca berwarna asli dan indah. Pembuatan barangan seperti pembungkus gula-gula, seperti tingkap kaca berwarna, disyorkan untuk berurusan dengan anak-anak yang lebih tua.

Untuk mereka bentuk ragam hias, lebih baik menggunakan pembalut gula-gula dengan salutan emas dalam kerja mereka. Selain membungkus diri, anda perlu menyediakan gunting, klip dan sekeping plastik.

Plasticine digunakan untuk membentuk seekor anak lembu rama-rama. Pertama, kepala bola disediakan dari sini, bola berikutnya akan dilancarkan ke dalam ellipsoid, yang dalam bentuknya menyerupai tubuh rama-rama. Bola mata plasticine kecil dilampirkan pada kepala rama-rama, klip digunakan untuk membuat lutut serangga.

Salah satu artikel paling mudah dari pembungkus gula-gula adalah rama-rama Sayap kupu-kupu dari pembungkus permen boleh dilipat dengan akordion, yang akan kelihatan lebih spektakuler dan lebih kemas Variasi rama-rama yang lebih kompleks dari pembungkus gula-gula dianggap artikel dengan kajian batang dan tendrils

Sayap serangga diperbuat daripada pembungkus gula-gula. Selepas penyediaan sayap kosong, semua sudut dibulatkan pada mereka menggunakan gunting. Secara keseluruhan, empat sayap diperlukan untuk membuat kraf rama-rama. Dua besar dan dua bersaiz kecil.

Selepas sayap serangga sudah siap, mereka disambungkan ke badan. Untuk tujuan ini, satu badan yang diperbuat daripada plasticine dibentangkan pada sayap yang dikumpulkan dan dipasang dengan sekeping plastik.

Membuat artikel seperti itu dari pembungkus gula-gula tidak akan mengambil banyak masa, tetapi mungkin menarik minat anak untuk membuat kraf. Di samping itu, kerajinan seperti ini boleh menjadi hiasan asli pokok natal pada hari cuti Krismas.

Dengan menggunakan pembungkus gula-gula, anda boleh membuat pelbagai hiasan untuk pokok Krismas. Jadi, sebagai contoh, adalah mustahil untuk menjadikan malaikat dengan kanak-kanak itu bersama-sama dengan kanak-kanak itu. Untuk membuatnya, anda perlu menyediakan manik besar, dua pembalut dari gula-gula (lebih cerah akan mereka, semakin anggun malaikat anda), lem dan wayar halus.

Untuk membuat angka malaikat, anda perlu mengambil dua pembungkus gula-gula dan melipatnya di sepanjang paksi membujur dengan akordion. Kemudian bahan kerja bengkok di tengah. Pada akordion dari satu pembalut, akordion yang terbuat dari bungkus kedua digunakan. Kedua-dua akordion diikat dengan dawai nipis, yang dibalut pembalut supaya hiasan tidak hancur.

Angelika dari pembungkus gula-gula akan sangat sesuai sebagai mainan di atas pokok Krismas Pengeluaran malaikat dari pembungkus gula-gula berlaku dalam beberapa langkah mudah

Selepas kedua-dua pembalut disambungkan, manik diletakkan pada dawai, dan gelung kecil dibuat pada tepi dawai. Seterusnya, anda perlu meluruskan akordion, yang kebanyakannya dibungkuk ke bawah, maka bahagian bawah akordion diikat dengan gam.

Malaikat boleh menjadi unsur asli bukan sahaja sebagai mainan untuk pokok Tahun Baru, tetapi juga untuk menghias dewan perjamuan, sebagai contoh, sebelum perayaan perkahwinan.

Dekorasi mudah seperti ini mudah dibuat oleh anak-anak dengan tangan mereka sendiri, dan proses membuatnya tidak mengambil banyak masa, jadi anak-anak sangat gembira untuk membuat barang-barang seperti pembungkus gula-gula.

Membuat kancing dari pembungkus gula-gula

Dari pembalut untuk gula-gula, mungkin untuk membuat rantai kunci untuk telefon bimbit atau kunci. Untuk pembuatan kraf itu, bahan-bahan berikut perlu disediakan:

 • pembungkus gula-gula daripada gula-gula;
 • sebuah termo-gun atau gam yang sesuai;
 • penguasa;
 • sudu yang terbuat dari kayu;
 • alat tulis pisau;
 • pensil atau pen.

Daripada pembalut gula-gula berpintal sekitar anda boleh membuat rantai kunci dalam teknik quilling

Untuk memastikan anda mempunyai rantaian kunci yang kemas, pembungkus gula-gula perlu disesuaikan. Selepas penyediaan, pembungkus gula-gula ditandakan pada jalur dengan lebar 10-15 mm dan dipotong dengan menandakan. Setiap jalur perlu dilipat separuh. Kemudian bungkus benda kerja pada kayu nipis bulat nipis, sapukan dahulu gam ke pembalut. Tidak perlu melincirkan permukaan keseluruhan. Ia cukup untuk memohon gam dalam bentuk titisan kecil yang berasingan apabila menghidupkan bahan kerja. Dengan cara ini, jalur digulung sehingga saiz bulatan memperoleh nilai yang dikehendaki.

Video: Program kraf kanak-kanak dari pembungkus gula-gula

Apabila anda selesai membungkus jalur bungkus gula-gula, gamkan hujung jalur terakhir. Lingkaran dibuang dari tusuk sate, paku yang sesuai diregangkan melalui lubang yang terhasil. Untuk memberikan kerajinan keaslian, mungkin untuk membuatnya dari beberapa lingkaran luka seperti itu. Di samping itu, dari cincin diameter yang berbeza, anda boleh membuat pelbagai angka, sebagai contoh, seorang tokoh salji yang rata. Apabila membuat cincin kecil dan kemudian menyambungkannya, anda boleh membuat rantai kunci dalam bentuk bunga.

dari pembungkus gula-gula dan butang anda boleh mendapatkan floret yang menarik

Dengan tangan mereka sendiri, sangat mudah dibuat dari permen asli membungkus manik atau gelang asal di tangan. Kerajinan tangan dari pembungkus gula-gula dibuat dengan senang hati oleh gadis-gadis. Dalam perhiasan yang tidak biasa, anda boleh dengan senang menyanyi sendiri, dan anda boleh memberi teman wanita anda. Di samping itu, kanak-kanak perempuan membuat dekorasi sedemikian untuk anak patung mereka - jadi pakaian baru datang kepada anak patung!

Untuk membuat hiasan ini, anda perlu menyediakan pembungkus gula-gula dan pakaian.

Untuk membuat gelang, anda harus menyelaraskan semua pembalut dan lipatnya empat kali sepanjang paksi membujur. Selepas penyediaan pembalut, jalur kira-kira 10 mm lebar hendaklah dihasilkan. Nuance yang sangat penting adalah pengeluaran jalur panjang yang sama (anda perlu menggali pembalut dan memilih yang sama). Jalur harus dibengkokkan pada separuh. Selanjutnya, satu elemen struktur dihubungkan dengan yang lain sedemikian rupa sehingga sebuah bentuk berbentuk T terbentuk. Hujung komponen atas bahan kerja harus bengkok pada sudut 90 darjah ke bawah dan ke tepi. Titik lentur mestilah bersamaan dengan palang bawah bahan kerja yang lebih rendah. Produk itu perlu dihidupkan dan diapit dengan pakaian.

Gelang dari pembungkus gula-gula boleh dibuat sebarang panjang, lebar dan ketinggian Teknik melipat gelang dari pembungkus gula-gula

Dalam gelung yang terbentuk selepas manipulasi ini, pembungkus berikut dibuat dengan cara yang sama, dimasukkan.

Sebagai hasil dari manipulasi sedemikian, jalur dibentuk yang, setelah mencapai panjang yang diinginkan, berakhir pada unsur struktur pertama. Hujung unsur terakhir dibungkuk ke luar dan dipasang untuk kebolehpercayaan dengan bantuan pita pelekat atau stapler.

Dengan cara ini, anda boleh membuat satu set perhiasan untuk gadis itu, yang boleh terdiri daripada gelang, manik dan anting-anting.

Seperti artikel dari pembungkus gula-gula, seperti pakaian anak patung, akan menjadi sangat menyenangkan untuk gadis-gadis. Gaun, yang dibuat oleh tangan sendiri dari pembalut, akan menjadi pakaian yang asal untuk mana-mana anak patung. Pakaian anak patung seperti ini akan menjadi eksklusif, tidak seperti yang lain.

Untuk membuat pakaian untuk anak patung, anda perlu menyediakan scotch dua gunting, gunting, beberapa pemegang gula-gula dan pembungkus gula-gula - yang paling terang dan bersinar. Selain membungkus berkilat, kerajang dari bar coklat juga boleh berguna - ia juga emas atau perak. Lagipun, anak patung kita harus kelihatan seperti puteri.

Nasihat! Sebelum anda mula membuat pakaian, anda perlu memotong bahagian bawah gula-gula untuk gula-gula (ini boleh dilakukan dengan gunting atau pisau alat tulis). Bungkus permen emas perlu dilipat separuh.

Dari pembungkus gula-gula yang mudah, tukang boleh membuat gaun bola yang mengagumkan

Pita pelekat dua belah perlu dipasang di bahagian bawah pakaian masa depan. Di bahagian bawah pakaian adalah pakaian tetap. Lapisan pita bawah diperlukan untuk mengeluarkan dan melampirkannya pada lapisan pertama ryushechek. Sebelum menetapkan yang terakhir, mereka harus dipilih terlebih dahulu, menggunakan skema ini, anda harus memproses keseluruhan pakaian.

Untuk membuat tali pinggang, anda perlu menyediakan jalur pembalut. Jalur dilipat dengan kemas di sepanjang paksi membujur. Tepi-tepi jalur dibalut ke arah pusat. Akibat manipulasi seperti itu, bakar serong dibuat dan berpakaian tepi pakaian dilakukan. Belang itu tetap dengan pita ke tepi pakaian.

Kepada nota. Dengan ketiadaan pengalaman praktikal dalam pembuatan artikel buatan tangan dari pembungkus permen, disarankan untuk melihat foto atau video pembuatan pembuatan barang-barang buatan sedemikian. Selepas menonton foto atau video kelas induk untuk membuat kraf dari pembungkus gula-gula gula-gula, anda boleh mendapatkan semua maklumat yang diperlukan dan idea tentang proses kreatif untuk memulakan reka bentuk kraf dan hiasan anda sendiri dari bahan ini pada masa akan datang.

Idea asal - apa yang boleh anda lakukan daripada pembungkus gula-gula?

Imajinasi para pengrajin tidak mengenal batas, dan perhiasan dan kerajinan yang menarik dapat dibuat dari bahan yang paling beragam dan tak terduga. Ia tidak semestinya membuang sampah. Sebagai contoh, bagaimana anda berfikir bahawa anda boleh membuat pembungkus gula-gula dari gula-gula yang telah lama dimakan, dan hanya mempunyai kenangan manis yang tersisa? Ternyata terdapat banyak pilihan! Mari kita pertimbangkan beberapa daripada mereka.

Produk dari pembungkus dari produk gula-gula sentiasa berguna: menghiasi pedalaman, membawa suasana yang selesa ke rumah anda. Di samping itu, untuk pasu, kotak dan bakul, selalu terdapat aplikasi praktikal: kosmetik, pejabat, ubat, bantal untuk jarum, gula-gula yang sama di meja makan. Ia agak mudah untuk menghasilkan kraftangan seperti ini, ini juga mungkin untuk kanak-kanak, dan oleh itu penciptaan mereka sesuai untuk kreativiti keluarga.

Asas tenunan adalah prinsip berikut. Pembungkus harus dilipat beberapa kali bersama untuk membuat jalur. Kemudian ia perlu dibengkokkan pada separuh, dan di tengah untuk memasukkan satu lagi yang sama (ia mestilah warna kontras). Sekarang anda boleh mengenali contoh-contoh tertentu tentang apa yang boleh dilakukan dari pembungkus gula-gula, dan bagaimana untuk mendapatkan perkara kecil yang menarik dan berguna.

Sangat organik ia akan kelihatan seperti bakul tenunan dari pembungkus gula-gula. Bergantung pada apa yang diambil pembungkus gula-gula, ia sama ada akan berubah-ubah atau dikekalkan dalam rentang warna tertentu, dan juga dengan pola pemikiran yang cantik. Dalam kes yang terakhir, anda perlu menyimpan sejumlah besar pembungkus dari gula-gula satu jenama. Kesemuanya perlu dilipat bersama untuk mendapatkan jalur lebar yang sama.

Variasi apa yang boleh dibuat daripada pembungkus gula-gula daripada gula-gula adalah banyak. Untuk kerajinan, anda perlu gunting, jarum dengan benang dan sekeping kadbod. Selepas semua pembungkus gula-gula diletakkan dan dilipat dengan cara tertentu, anda boleh mula menenun. Dalam kes ini, di tengah-tengah setiap jalur bengkok pembalut, anda mesti memasukkan yang sama. Pada asalnya jalur akan dikeluarkan. Ia akan membentuk jumlah bakul masa depan. Kosong itu hendaklah nombor yang diperlukan (sebagai contoh, lima helai). Pena dicipta dengan cara yang sama.

Untuk mendapatkan bakul kecil, anda perlu menyimpan empat puluh pembungkus gula-gula. Untuk mengikat jalur bersama, mereka mesti dijahit dengan jarum dan benang, mengetatkan ketat dan melewati semua helai. Jalur yang dijahit hendaklah disertakan dalam bulatan dan dipasang semula dengan jarum dengan benang. Bahagian bawah boleh dibuat dari kadbod. Dan diameternya sedikit melebihi parameter bakul. Kemudian ia disisipkan dengan pembalut dan menjahit benda kerja yang telah dibuat sebelumnya. Pemegang akan memerlukan dua puluh lima pembungkus gula-gula. Daripada mereka menenun jalur dan melampirkannya ke dalam bakul. Hujung pemegangnya dijahit dengan tegas. Jika semuanya dilakukan dengan betul, anda akan mendapat bakul yang sangat kemas. Begitu juga beg tangan dan beg kosmetik dicipta. Pemegang boleh dijahit siap, dibeli di kedai barang untuk jahitan.

Keajaiban sebenar adalah pasu pembungkus gula-gula dari gula-gula. Ia akan menjadi ciri mandatori bilik anda. Di dalam bekas rotan yang halus ini anda boleh mencurahkan air dan menyimpan bunga bunga. Tenunan itu teratur. Membuat pasu seperti membuat bakul. Anda boleh menyambungkan jalur bersama bukan sahaja dengan benang dan jarum. Stapler berguna. Dalam kes ini, lebih baik mengikat produk dari bahagian belakang. Dari kemahiran pengeluar, ia bergantung pada bentuk pasu. Ia boleh kelihatan seperti yang berdiri di atas meja anda, diperbuat daripada kristal. Untuk membuat karya anda perlu menenun beberapa jalur panjang yang berbeza (untuk membentuk tekak vas).

Mereka mesti dihubungkan secara bersiri. Untuk memberikan kekuatan kepada produk, sebuah bekas timah atau kaca boleh dimasukkan di tengah.

Pilihan yang paling berjaya dan mudah ialah kalungan pembungkus gula-gula dari gula-gula, ia akan menghiasi pintu masuk ke dapur, ia boleh diletakkan di dalam bilik untuk Tahun Baru. Perhiasan seperti itu boleh ditebang dengan menggunakan kaedah yang dinyatakan di atas, atau untuk mengumpul dalam pelbagai angka garland yang dibuat dari pembalut, sebagai contoh, rama-rama. Mereka mengikat tali atau tali.

Untuk mendapatkan bunga halus dan cantik dari pembungkus gula-gula dari pembungkus gula-gula dari filem makanan akan diperlukan. Bahan ini adalah yang paling kuat. Jumlah pembungkus gula-gula bergantung pada bagaimana bunga itu subur. Untuk mendapatkan hal berkembang, anda perlu melakukan manipulasi berikut dengan pembalut yang tersimpan. Mereka mesti diluruskan, disalurkan. Lipat dalam timbunan sebanyak lima atau enam keping, dan mereka mesti berpindah relatif kepada satu sama lain. Untuk menyambungkannya, anda memerlukan garis manik dan memancing, yang mesti dihantar ke pusat pembalut. Kelopak yang dihasilkan dikumpulkan di tunas. Di luar, simpulkan simpulan. Bunga semacam itu boleh menjadi beberapa keping. Mereka perlu diikat ke pangkalan. Untuk membuat tangkai, sudu untuk shish kebab atau tongkat, sesuai untuk makanan Jepun, sesuai. Bunga itu akan menjadi sangat besar dan cerah.

Kini anda tahu apa yang boleh anda lakukan dari pembungkus gula-gula. Daripada mereka datang hanya rama-rama fantastis, payung, beg tangan, pokok-pokok Krismas, salji dan bintang-bintang, bola-bola terang dan banyak lagi perkara lain.

Pembungkus gula-gula. Kerajinan dari pembungkus gula-gula

Pembungkus gula-gula, "beg gula-gula" ini, mengandungi potensi yang sangat kaya untuk kreativiti, dan daripada itu anda boleh membuat sejumlah besar semua jenis kraf tangan. Pastikan anda sendiri, setelah membaca penerbitan pada halaman bahagian ini.

Jangan tergesa-gesa untuk membuang pembungkus gula-gula: selepas semua, dalam tangan mahir mereka boleh menjadi sayap rama-rama aneh. Atau sirip ikan emas; ekor Firebird peri; pakaian seorang wanita Rusia lama, bunga indah dan bintang-bintang. Dalam bahagian ini, ada bahan-bahan mengenai bagaimana untuk "memberi kehidupan kedua kepada pembalut gula-gula", dan mengambil anak-anak dengan kreativiti yang menarik dan luar biasa.

Ate candy - jangan sampah. Pembalut dalam kes berkenaan!

Dikandung dalam bahagian:

Ditunjukkan ialah penerbitan 1-10 dari 73.

Semua bahagian | Pembungkus gula-gula. Kerajinan dari pembungkus gula-gula

Tindakan ekologi "Permata permata tidak sampah, pembungkus dalam kes itu berlaku!" Dalam kumpulan kanan Tindakan Alam Sekitar "Saya makan gula-gula - jangan sampah, selendang dalam kes itu!" dalam kumpulan yang lebih tua Pengarang: Enyashina E.A. dan Mamulkina M.S. Para peserta saham: pendidik, penghuni kumpulan lama dan ibu bapa mereka. Diharapkan kesannya: meningkatkan tahap budaya ekologi guru.

Abstrak latihan reka bentuk daripada pembungkus gula-gula gula-gula menggunakan ICT dalam kumpulan persediaan "Merry Clown" Abstrak kelas reka bentuk dalam kumpulan persediaan menggunakan ICT, dari bahan buangan (gula-gula pembungkus gula-gula) pada topik «The Merry Clown» Matlamat: - Untuk menyatukan pengetahuan tentang kanak-kanak tentang mainan dengan makna mereka - Beritahu anak-anak tentang mainan. Clown - untuk menyatukan pengetahuan tentang warna dan bentuk.

Pembungkus gula-gula. Kraf dari pembungkus gula-gula - Abstrak pelajaran mengenai aplikasi pembungkus gula-gula "Kepada kita burung telah terbang!" (Kumpulan senior)

Penerbitan "Abstrak pelajaran tentang penggunaan pembungkus gula-gula" Burung datang kepada kami! " " Aplikasi "Kepada kita burung telah tiba", dengan unsur-unsur lukisan dan origami burung dari bahan pembuang - pembalut. Objektif: - untuk mengajar kanak-kanak membuat permohonan dalam bentuk burung dengan kaedah origami; untuk mengukuhkan idea nama mereka, ciri struktur, bentuk badan, sayap, ekor.

Perpustakaan Imej "Gambar MAAM"

Laporan foto "Kehidupan kedua pelekat gula-gula" 18 Oktober adalah Hari Permaisuri, dan pada hari ini kami memutuskan untuk mengatur pameran artikel dari pembungkus gula-gula dengan tema "Saya makan gula-gula - bukan sampah, pembungkus gula dalam kes". Mereka meminta ibu bapa untuk mengambil bahagian dalam pameran itu dan tidak menjauhkan diri - mereka membuat beberapa kerajinan dengan anak-anak.

Projek Candy Magic Mungkin, tidak ada orang di dunia yang tidak suka gula-gula. Di sini mereka - sangat berbeza: bulat, bujur, besar, kecil ... Semua orang mempunyai rasa yang berbeza. Dan pembungkus gula-gula berwarna-warni! Ia sangat menarik untuk melihat mereka semua bersama-sama. Tetapi pembungkus gula-gula adalah bahan yang unik untuk kraf kanak-kanak.

Merancang kertas dengan menggunakan bahan membuang gula-gula pembungkus "Sovushka-pintar kepala" Saya membentangkan perhatian kepada anda tentang perkembangan pengajaran mengenai reka bentuk dengan penggunaan bahan buangan, pembungkus gula-gula, untuk kanak-kanak umur prasekolah senior. Perkembangan ini akan menjadi kepentingan bagi pendidik kumpulan-kumpulan senior dan persediaan, burung-burung hantu itu boleh digunakan.

Pembungkus gula-gula. Kraf dari pembungkus gula-gula - Master kelas "Butterfly dari pembungkus gula-gula"

Artikel "Master-class" Butterfly dari. " "Rama-rama pembungkus gula-gula." Rakan sekerja yang dihormati, saya ingin berkongsi dengan anda kelas induk&# 8203; membuat rama-rama dari pembungkus gula-gula dengan anak-anak. Sebagai sebahagian daripada kerja-kerja pendidikan alam sekitar, kita dengan anak-anak membuat kerajinan dari bahan yang terbengkalai, memberikan kehidupan kedua kepada subjek yang berbeza. Pada ini.

"Kucing biru" - penggunaan pembungkus gula-gula Selamat petang, rakan sekerja dan tetamu di laman saya! Hari ini saya ingin memberitahu anda kisah kerja kreatif saya "The Blue Cat" di pameran bandar. Tahun lepas di bandar kami terdapat sebuah pameran seni hiasan dan diterapkan di kota dengan nama yang menarik "Kuil.

Burung ajaib dari pembungkus gula-gula. Kelas induk Kraftangan dari bahan buangan. Burung ajaib dari pembungkus gula-gula. Bahan kelas dan peralatan yang diperlukan Kelas: • Pembungkus gula-gula yang cerah • benang yang kuat • bulu kapas • gunting Untuk membuat satu burung, kami memerlukan 1.5 pembungkus gula-gula. Ambil bungkus dan dua benang bulu kapas: satu.

Gula-gula dengan pembungkus gula-gula Kanak-kanak, dan kita orang dewasa sangat suka gula-gula, terutama gula-gula. Hidangan istimewa, di mana gula-gula disimpan, dipanggil bar gula-gula. Saya membentangkan anda kelas tuan untuk membuat gula-gula gula-gula seperti bungkus gula-gula. Kita perlu: - pembungkus gula-gula, - jarum dan benang, - bulat.

Reka bentuk siap untuk abstrak, peralihan folder

Layout "Haiwan Liar Hutan"

Pokok Tahun

Lapbook mengenai ekologi

DAFTAR! Pendidik, guru, guru - MAAM.ru:

Pertandingan dan diploma, kurikulum dan program, abstrak, permainan.

«Sijil Portfolio» - sekaligus. Laman web anda - secara percuma.

Klik di sini dan daftar sekarang sekarang!

Pengasas, penerbit, editor-in-chief: Fonov DV Editor, pentadbir: Вовченко Е.А.

Edisi: 400066, Persekutuan Rusia, Volgograd, st. Mira, d. 11, apt. 36.

ISSN 2587-9545 didaftarkan dengan Agensi Kebangsaan ISSN Persekutuan Rusia

El No. FS77-57008 perakuan pendaftaran media | 6+

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 − = 75