Kraf dari reben satin oleh tangan sendiri

Kraf dengan tangan sendiri

Rakan-rakan yang dihormati! Kami gembira untuk menyambut anda di laman Isle of Crafts.

Semua bahan di laman web ini ditujukan untuk kraf tangan.

Pada halaman portal anda akan mendapati:

  • barang-barang buatan tangan kanak-kanak untuk taman,
  • membangunkan kraf,
  • kraf dari bahan semula jadi
  • dan dari apa yang "di tangan".

Anda sendiri boleh melakukan sesuatu yang menarik untuk rumah dan memberi. Setiap kelas induk mempunyai perincian langkah demi langkah terperinci dengan foto terperinci.

Kraf dengan tangan sendiri - ia sentiasa menarik dan menarik.

Sentiasa mengalu-alukan komen dan mesej anda!

Kraf dari reben satin

Dalam bahagian ini, anda boleh mencari kraf dari reben satin, yang boleh anda buat dengan tangan anda sendiri.

Kami terus berkongsi dengan anda MK pada pengeluaran bunga dari reben satin. Kali ini kami menawarkan anda kelas tuan pada penciptaan bunga tulip dalam teknik Kansas.

Di Internet, terdapat banyak kelas induk yang didedikasikan untuk bunga ini, tetapi dengan jujur, saya perlu menggerogoti diri saya untuk masa yang lama supaya dengan percubaan dan kesilapan, akhirnya, bunga ini. Jadi, saya berkongsi semua rahsia saya.

Dandelions adalah salah satu warna yang paling biasa. Ia adalah warna-warna yang dikaitkan dengan kenangan dari masa kanak-kanak, kerana mana-mana kanak-kanak sekurang-kurangnya sekali, tetapi memanjat karangan bunga bunga-bunga ini.

1

Hari ini saya cadangkan anda membuat dandelions dari pita.

Untuk satu bunga yang kami perlukan:

Selalunya, dalam teknik Kansas, mawar dibuat. Oleh itu, pada hari ini kami menawarkan kepada anda satu lagi kelas induk untuk membuat mawar daripada reben satin. Dalam kelas induk ini kita akan membuat bezel dihiasi dengan mawar twisted dua warna.

Teknik ini agak mudah - jadi anda boleh dengan cepat mempelajari floret tersebut. Jadi mari kita mulakan.

Hari ini saya mencadangkan untuk membuat sejambak kecil reben satin, lebih tepatnya ranting, yang anda boleh menghiasi sebagai jepit rambut, dan pakaian anda, menggunakannya dalam bentuk bros.

Melahirkan florets kita perlu pita 0.6 cm lebar (lebar pita bergantung kepada saiz bunga, supaya ia adalah mungkin untuk menggunakan pita apa-apa lebar dan bil: rep atau satin) ..

Kelas induk ini menggunakan reben biru, tetapi anda boleh mengambil reben warna yang berbeza.

Kanzashi dengan kelopak tajam di lipatan

Kami terus menerbitkan kelas induk untuk membuat bunga dari reben satin. Bunga sedemikian boleh dibuat dengan cepat, tanpa kehadiran pengetahuan dan kemahiran khas. Nah, bahan-bahan agak mudah diakses.

Dalam MK ini, anda akan mempelajari teknik membuat bunga kanzash dengan kelopak tajam di lipatan.

Kelas induk ini ditujukan kepada penciptaan kelopak bulat dengan lipatan. Jenis kelopak ini boleh digunakan untuk membuat warna-warna yang sangat cantik dan asli dari reben satin. Kami akan mempertimbangkan teknik membuat kelopak kedua-dua monokrom dan warna dua.

Apabila anda melihat mawar indah yang dibuat dalam teknik Kansas, seseorang tidak meninggalkan perasaan bahawa proses mewujudkan warna-warna ini rumit dan tidak dapat diakses oleh semua orang. Dalam kelas induk ini kita akan menunjukkan bahawa segala-galanya tidak begitu sukar, dan mana-mana orang boleh membuat seperti bunga mawar.

Kelas induk ini didedikasikan untuk menghasilkan dua nada yang meningkat. Ciri khas MC ini adalah penggunaan pita yang sangat ekonomik.

Seperti cenderamata boleh dibuat dengan cepat, dan hasil kerja yang anda suka.

Bunga Kansas dengan kelopak tajam

Proses pembuatan bunga dalam teknik "Kanzash" agak mudah dan berdasarkan kepada dua jenis kelopak. Pusingan, yang mana kita bercakap kali terakhir, dan tajam, mengenai yang akan kita bercakap hari ini. Dengan bantuan kelas induk ini, anda akan belajar bagaimana membuat bunga cantik di teknik Kansas.

Kami membawa perhatian kepada anda kelas induk untuk membuat jepit cantik dengan bunga di teknik Kansas. Menggabungkan warna dan jenis pita yang berbeza - anda boleh membuat perkara yang sangat indah dan eksklusif. Pengilangan produk ini tidak memerlukan pengetahuan dan masa yang khusus. Jadi mari kita mulakan.

Dari reben satin, dalam teknik Kanzash, anda boleh membuat bunga yang sangat indah. Kami membawa perhatian kepada kelas tuan pada membuat mawar dua warna dari pita. Kraf ini boleh menjadi hadiah atau hiasan yang sangat baik.

Kraf dari reben

Dalam tajuk ini, anda akan menemui kraf dalam teknik quilling.

Kelas-kelas induk dalam pembuatan barang-barang buatan tangan dari kawat.

Skim untuk pembuatan artifak dari tanah liat polimer (plastik).

Pelbagai kraf yang boleh anda lakukan dengan tangan anda sendiri.

Rubrik ini termasuk pelbagai kraf yang diperbuat daripada manik dan manik.

Pelbagai skim untuk membuat warna-warna cantik dari manik-manik dan manik kaca.

Kelas induk membuat kraf dari adunan salted.

Idea cenderahati Tahun Baru, yang boleh anda lakukan dengan tangan anda sendiri.

© 2012-2017. Penggunaan bahan ProPodelki.ru adalah mungkin hanya dengan petunjuk langsung, dan terbuka untuk pengindeksan, hyperlink ke laman web kami

Menggunakan sumber ini, anda membenarkan pengumpulan, analisis dan penyimpanan data peribadi anda mengikut Peraturan.

Kraf dari satin dan reben lain dengan tangan mereka sendiri dengan cepat dan mudah

Pita adalah bahan yang berpatutan dan berkesan, dari mana pakaian wanita boleh membuat aksesori eksklusif, hiasan dalaman asli atau hadiah yang luar biasa. Membuat kraf dari reben satin adalah hobi menarik dan jenis kerja yang cantik.

Bakul dengan bunga dari reben adalah hiasan hebat untuk pangsapuri anda. Mereka tidak akan layu dan jatuh, mereka akan menggembirakan anda secara berterusan

Reben sulaman - salah satu bentuk kreativiti yang paling popular. Seni ini mempunyai sejarah yang panjang, dan pada zaman purba adalah hak eksklusif aristokrat. Hari ini setiap wanita boleh menghiasi rumahnya dengan gambar bersulam.

Sebagai contoh, anda boleh membuat sachet dengan tangan anda sendiri.

Perkara yang indah ini - unsur aromaterapi, akan menjadi hadiah yang menyenangkan untuk percutian apa pun.

  • Fabrik berukuran 22 x 26 cm
  • Satin pita 7 mm - 3.5 m (merah jambu)
  • Pita 3 mm - 1.2 m (hijau muda atau hijau gelap)
  • Tebal tebal dengan lurex
  • Bunga Chamomile, kulit oren, vanila atau kelopak mawar untuk pengisian.

Di bawah skim tersebut, lakukan markup: letakkan lukisan pada kain dan buat corak.

Gariskan garis besar gambar. Batang bunga dan nodul menyulam benang dengan lurex. Untuk daun, kami menggunakan reben hijau ringan dan jubin "gelung". Kami memerlukan pita merah jambu sebanyak 1.5 meter: potong dan letakkannya. Dengan bantuannya, kami akan mengikat sachet kami. Bahagikan bahagian yang tinggal ke 5 bahagian yang sama. Mawar diperbuat daripada pita prisborennoy dan menjahit pada produk. Kemudian kami menjahit sachet dan isi dengan kelopak mawar atau bunga harum yang lain. Kami membetulkan pita itu untuk mengikat sachet dan menghiasnya dengan busur, yang boleh kita buat sendiri.

Bagaimana untuk melaksanakan bunga ros sedemikian? Ia sangat mudah. Di samping itu, mereka boleh digunakan bukan sahaja dalam sulaman, tetapi juga untuk membuat dari mereka komposisi bunga dan bunga. Butiran lanjut yang boleh anda dapati dalam artikel tentang membuat mawar daripada reben, dan di sini kita hanya menyentuh topik ini.

Untuk membuat bunga, anda memerlukan riben lebar (6.5 centimeter) panjang 90 sentimeter. Keluarkan pita separuh dengan sisi yang salah ke dalam. Jahit pita dari garis lipat ke tepi, hanya menyapu di sepanjang tepi. Apabila anda mencapai hujung pita - teruskan garis stitch ke sudut bertentangan atas. Kemudian gulungkan filamen pada satu hujung dan perlahan-lahan memilih pita sepanjang keseluruhannya. Balut tepi reben sekali sehingga putaran tengah muncul (gunakan pinggir yang mula kamu buri) dan kencangkannya dengan beberapa jahitan. Twist pita di sekitar tunas. Selepas setiap giliran, tetapkan pita di sepanjang tepi.

Apabila sudah selesai - tetapkan dan sembunyikan hujung benang. Kini hanya menyebarkan bunga dan mawar sudah siap!

Apa lagi yang boleh anda buat kerajinan dari pita dengan bunga? Sebagai contoh, anda boleh membuat beberapa mawar dan meletakkannya dalam bakul.

Untuk membuat bakul yang kami perlukan ... sekeping sabun. Ambil dan dalam bulatan pada jarak 6-8 mm kami menetapkan pin Bahasa Inggeris. (hanya menembusi mereka dengan sabun) pertama dari atas, dan kemudian ke bawah. Ia adalah sangat penting bahawa bilangan pin menjadi sama.

Seterusnya, kita memerlukan 12 lebar pita cm Kami menetapkan tepi pin dan mula untuk tocang dinding bakul masa depan kita :. Kami menangkap pita dari pin atas dan turun, dan kemudian terlibat pin yang lebih rendah dan sekali lagi menghidupkan dia. Teruskan sehingga semua dinding bakul tidak dikepala. Akhir singkat pita harus di bahagian atas, dan bawah yang panjang. Mereka mula untuk memutarbelitkan dan tepi bawah, membentuk bakul sampingan. Kemudian kami bergerak ke atas dan membentuk bahagian atas. Tali selebihnya berakhir membentuk busur indah dan mengurangkan sisa makanan yang tidak diingini. Dari riben baki plait pemegang untuk bakul. Kami menggunakan wayar untuk asas.

Kawat selesai dipasang di tepi dan bakul kami siap! Kini ia boleh menjadi hadiah asal!

Anda boleh mencari dalam pelbagai jenis warna dan tekstur dengan tepat pita itu, yang akan membantu untuk merealisasikan niat pengarang sepenuhnya dan melaksanakan sebarang idea reka bentuk. Pelbagai aplikasi mereka sangat luas: kerajinan dari reben satin dapat dilihat dalam perancangan interior, perayaan perayaan dan upacara pernikahan.

Brides terutama suka: pita dapat dilihat pada rambut dan sejambak pada kaca mata perkahwinan dan kusyen untuk cincin pada botol hadiah dan juga kereta perkahwinan!

Kembang semacam itu mampu memukul hati wanita mana pun

Idea untuk kegunaan seperti "sayang kepada jantung gizmos" sangat banyak. Perkara utama adalah untuk memberi budi kepada imaginasi anda, yang pasti akan memberitahu anda versi yang betul.

Reben yang digunakan dalam scrapbooking, dan quilling, dan kraf yang dibuat dalam teknik Kanzashi boleh menjadi tambahan asal kepada komposisi dan cenderamata bebas.

Kualiti utama reben buatan tangan adalah bahawa mereka boleh digunakan untuk menghias sebarang hadiah. Hadiah yang direka dengan cara ini akan mempunyai penampilan yang menarik, dan dengan itu dia pasti akan menyukai penerima dan hanya akan memberinya persatuan dan emosi yang terbaik.

Sekiranya anda mendapati pepijat, sila pilih serpihan teks dan klik Ctrl + Enter.

Komen pada artikel "Kraf dari satin dan reben lain dengan tangan mereka sendiri dengan cepat dan mudah"

Sukar untuk melihat bagaimana bunga-bunga lily-of-the-valley dibuat dengan tangan mereka sendiri. Saya ingin mengetahui lebih lanjut cara membuat bingkai dan pin rambut dengan tangan saya sendiri dan juga dari benang mulina

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 70