Kraftangan dari foto kon

Kerajinan kerucut dengan tangan mereka sendiri - 50 ide yang tidak biasa

Cone seolah-olah menjadi bahan semulajadi yang paling biasa. Semua orang boleh membuat kraftangan yang sangat menarik yang diperbuat daripada kerucut. Ia cukup untuk mempunyai sekurang-kurangnya sedikit keinginan, fantasi, dan, tentu saja, untuk mencari benjolan. Dan kemudian anda boleh menghiasi rumah anda dengan cara yang benar-benar asli.

Dalam kes ini, sudah tentu, teknik-teknik mereka, yang perlu anda ketahui sebelum memulakan kerajinan dari kerucut:

 • Di dalam bilik yang hangat, kon dapat bervariasi sedikit dalam bentuk, iaitu. mereka diturunkan. Tetapi bentuknya yang asalnya, anda boleh membetulkannya. Untuk melakukan ini, masukkannya ke dalam mortar dengan gam selama setengah minit, kemudian keringkan.
 • Bahawa benjolan pada mulanya mengubah bentuknya, ia perlu menyerapnya ke dalam air kosong. Kemudian ia mesti diikat dengan tali dan berbentuk, kemudian dikeringkan.

Benjolan adalah bahan yang hebat, dari mana berbagai kraf diciptakan. Ini adalah cara terbaik untuk berkongsi dan menghabiskan masa bersama anak-anak. Anda boleh mencari kerusi untuk berjalan-jalan di taman, dan jika anda pergi ke hutan, anda boleh menyimpan bahan ini sepanjang musim sejuk! Ia tetap hanya untuk menghasilkan idea asal kraf yang dibuat daripada kerucut dengan tangan mereka sendiri dan menjadikannya realiti.

Sering kali bahan ini digunakan untuk hiasan dan perhiasan yang berbeza semasa cuti Tahun Baru. Cara paling mudah ialah membuat kerongsang emas untuk menghiasi rumah anda sendiri.

Untuk semuanya, bahan ini mempunyai banyak kelebihan. Yang utama ialah:

 • Mereka adalah bahan yang murni
 • Mempunyai aroma jarum yang sangat menyenangkan
 • Mewujudkan kerajinan dari kerucut tidak hanya sangat menarik dan menarik, tetapi juga cara yang indah untuk meluangkan masa bersama bayi
 • Penjimatan yang sangat baik untuk membeli barang kemas baru untuk rumah.

Pilihan paling mudah, yang boleh dilakukan dengan mudah, dengan hanya satu kon dan pita dari atlas. Lihat gambar kraf yang diperbuat daripada kerucut.

Cara terbaik untuk bekerja bersama kanak-kanak. Lagipun, anda bukan sahaja akan membuat kesilapan bersama mereka, tetapi juga menghiasi pokok Krismas, candelier, dan elemen lain di pedalaman rumah anda!

Bunga karang Tahun Baru, itulah kebiasaan untuk menghiasi pintu masuk atau pintu dalaman rumah, dinding. Sebagai tambahan kepada bahan utama untuk membuat karangan bunga, anda juga boleh menggunakan bunga kering, reben dan lain-lain, sehingga Anda akan membuat karya seni yang paling unik dengan tangan Anda sendiri.

Hiasan Tahun Baru untuk candelier

Anda boleh membuat hiasan yang sangat asli untuk candelier. Untuk ini, lihat gambar kraf yang diperbuat daripada kerusi.

Seperti bola ternyata agak besar. Ia boleh menjadi hiasan Tahun Baru untuk rumah, serta hiasan biasa mana-mana bilik. Sebagai contoh, ia boleh dimasukkan ke dalam pasu, mengambil bentuk yang diingini, atau menggunakan pita untuk digantung di bawah siling. Satu-satunya perkara yang perlu kecuali kon untuk mewujudkan bola hiasan adalah kesabaran.

Anda akan berminat:

Untuk membuat ia anda perlu menyediakan: a kon besar dan masak, kadbod (tebal), gunting, gam dan segelas dipanaskan kecil, yang meletakkan lilin.

Kon ini sangat hati-hati dibongkar menjadi kepingan (plat). Lingkaran dipotong dari kadbod, yang akan menjadi asas. Diameternya tidak boleh terlalu besar. Cukuplah dua kali diameter kaca dengan lilin. Seterusnya, pada bulatan ini diletakkan plat kon, di pinggir dan susunan berperingkat. Lapisan kedua juga dilapisi lamina, tetapi sudah berada di barisan pertama jurang. Dan sebagainya teruskan gam selepas baris. Ketinggian harus sama dengan ketinggian lilin yang anda ingin terima. Selepas itu, produk itu kering, dan di tengah-tengahnya anda boleh meletakkan kaca dengan lilin. Dekorasi asal buatan sendiri sudah siap!

Sudah tentu anda harus berurusan dengan persoalan bagaimana membuat artikel buatan tangan dari kerusi untuk tadika. Bentuk anak cucu akan menyenangkan hati anak-anak kecil.

Untuk penciptaan, menyediakan: 1 kon merapikan dan 4 setengah didedahkan dan 1 agak kon pain terbuka, yang mempunyai bahagian bulat, kacang hitam, topi Acorn, lebam pokok paya, kulit kayu birch putih, kayu saw memotong (kraf asas), pisau dan penusuk, kertas pasir , Lakuer dan gam.

Menanggung keperluan badan pukulan dilanjutkan. Apabila membuat kraf dengan tangan mereka dari kon untuk tadika, mengikat bahagian bersama-sama "pada menyerpih yang," dengan pelekat sebelum digunakan pada bahagian yang diperlukan daripada kon.

Cone Pine adalah kaki beruang. Untuk kepala, gunakan kerucut terbuka. Telinga dan hidung topi acorns. Mereka terpaku pada bahagian paling atas kerucut. Lada hitam - sebagai mata dan hujung hidung. Dan supaya mata anak laki-laki beruang berdiri dan umumnya kelihatan, sekeping kulit kayu birch diletakkan di bawahnya. Buah beruang yang siap dilekatkan ke pangkal (saw kayu).

Anda juga boleh membuat pelbagai kerajinan dari kon dan plastik, hanya sedikit fantasi!

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

© 2018. Semua hak terpelihara.

Menyalin hanya dibenarkan apabila menggunakan pautan aktif ke tapak ini.

Kraf untuk kanak-kanak

Kraftangan Krismas dari foto kerucut

Setiap daripada kita terpaksa mencari kon di hutan. Karunia alam ini sesuai untuk membuat perhiasan yang luar biasa oleh diri sendiri. Ia bernilai membayangkan dan menghabiskan masa, maka karya seni anda akan menjadi asal.

Fakta menarik tentang benjolan:

• Benjolan boleh berubah bentuk dan terbuka dalam kehangatan. Sebelum anda memulakan kreativiti, anda perlu memegang benjolan setengah jam dalam komposisi hangat gam untuk pertukangan kayu, maka ia mestilah kering. Oleh itu, kraf tidak menjadi cacat.

• untuk menukar bentuk benjolan, ia mesti direndam di dalam air, kemudian dibalut, memandangkan penampilan yang diperlukan dan dikeringkan.

Anda boleh membuat kerusi dari kraf dengan kanak-kanak itu, kerana bahan tersebut mesra alam dengan bau pinus yang menyenangkan.

Kraf untuk Tahun Baru daripada kon

Dengan cuti Tahun Baru, anda boleh membuat kerajinan yang diperbuat daripada kerucut. Ini adalah bunga, pokok-pokok Krismas dalam pasu bunga, serta kon berwarna. Anda juga boleh membuat penggantungan satu benjolan dan reben yang cantik.

Terlihat indah di hiasan pokok Krismas dalam bentuk mainan kon, karangan bunga, yang menghiasi pintu masuk, kandil atau dinding.

Jika anda mempunyai kesabaran yang cukup, maka anda boleh membuat bola. Dia digantung di kubah ke langit-langit atau memakai pasu yang indah.

Untuk membuat candlestick yang tidak biasa, anda perlu menyediakan:

 • satu benjolan besar, sekeping kadbod;
 • gelas kecil untuk lilin;
 • pelekat panas dan gunting.

Kami membongkar benjolan di bahagian plat, dari kepingan kadbod untuk pangkalan kraf, kami memotong bulatan dua kali lebih besar daripada diameter cawan. Pada bulatan di sepanjang tepi, gam piring-piring kon itu, terungkap dengan cara catur.

Oleh itu, tahap yang lebih rendah diperolehi. Kemudian tahap kedua plat terpaku pada jurang bahagian bawah. Secara beransur-ansur anda perlu membuat semua peringkat pada ketinggian lilin, dan ia mesti kering. Sekarang letakkan gelas dengan lilin di dalam dan nikmati hiasan yang indah.

Untuk membuat teddy bear daripada kerucut, seseorang harus mengambil:

• 4 buah kon pain, yang bertukar sedikit, dan 1 kon tertera sepenuhnya dengan puncak bulat;

• lada-kacang, topi dari acorn;

• benjolan dari kacang, kulit birch nada cahaya;

• bingkai kayu di bawah pangkalan;

• Gunting dengan kertas pasir;

Tubuh bear perlu dibuat dari kerucut yang panjang. Untuk itu, perlu menampal unsur-unsur lain yang sepatutnya disambungkan dengan "plat di bawah pinggan" dengan cara gam. Untuk kaki kita mengambil kerucut pain, untuk kepala - kon berkembang.

Topi dari acorn akan meniru hidung dengan telinga, dan kacang-kacangan - ini adalah ujung hidung dan mata. Kayu birch yang terang diperlukan untuk menjadikan mata kelihatan lebih semula jadi. Bear cubs terpaku pada pangkal bingkai kayu.

Untuk membuat sekumpulan kerucut, sediakan:

• 60 kerusi dari pain;

• dawai nipis dan tebal dengan cair panas.

Kami menyambung 12 kerusi dengan dawai nipis dalam bulatan. Kami melampirkannya ke benjolan pertama, dan kemudian bungkus benjolan lain ke dalam wayar. Bonggol dari bawah adalah pinggir bulatan dari luar. Bentuk cincin seterusnya, lebih kecil diameter diameter pertama, daripada 10 kerucut. Mangkuk itu akan mempunyai 2 baris, mereka diikat dengan cair panas. Pemegang bakul terbentuk dari 10 kerucut, yang dihubungkan dengan jenis cincin. Ia harus diperkuat dengan rangka kawat dalam bentuk dawai tebal untuk mengekalkan bentuknya. Bahagian bawah bakul harus dibuat dari lembaran kardus, 3 bahagian bawah dari kerucut terpaku di atasnya.

Juga lihat foto kraf yang boleh dibuat dari kerucut

Haiwan kecil kon dan plastik

Kraf dari kon, gambar landak

Dapatkan lebih banyak maklumat yang berguna di bahagian: tangan kraf sendiri

Cara membuat kerajinan dari kerucut - 75 foto idea yang tidak biasa

Cone adalah salah satu yang paling mudah diakses, tetapi pada masa yang sama, bahan semula jadi atmosfera. Perhiasan dan elemen hiasan dari mereka sangat sesuai di pedalaman musim sejuk, dan di sudut kraf bermusim di tadika.

Kelebihan bekerja dengan kerusi:

 • Cone adalah bahan mesra alam;
 • Mereka mempunyai aroma konifer yang menawan;
 • Bahan ini sebenarnya tidak mempunyai batasan umur. Bekerja dengan kerusi seperti orang dewasa dan kanak-kanak. Dan kerja bersama akan menunjukkan banyak emosi positif;
 • Menggunakan benjolan di hiasan, anda boleh menyimpan banyak pada hiasan Tahun Baru untuk rumah.

Kiat kreatif yang sedikit:

 1. Di bawah pengaruh haba, termasuk suhu bilik, kon yang dibentangkan. Untuk meninggalkan kerucut di dalam bentuk aslinya dan menghalang pembukaan mereka, tenggelamkannya selama 30 saat dalam gam telus (misalnya, pertukangan). Selepas bahan telah kering sepenuhnya, anda boleh mula bekerja dengannya.
 2. Sekiranya anda memerlukan bulu bentuk tertentu, maka mulailah terlebih dahulu, meninggalkannya selama beberapa jam di dalam air. Kemudian, dengan tali (atau benang), memberikan kon yang bentuk yang diingini. Biarkan mereka kering.

Kraf untuk kerucut

Kerana kesederhanaan dan keserasian ekologi, kerucut adalah bahan yang sangat baik untuk bekerja dengan anak-anak. Strukturnya yang luar biasa akan memberi sensasi sentuhan kanak-kanak baru dan akan menggalakkan perkembangan kemahiran motor halus, yang sangat penting pada zaman kanak-kanak. Dan ketukangan yang indah dapat dibanggakan bukan hanya dari anak itu, tetapi juga dari orang tuanya!

Idea untuk kerja tematik dengan kanak-kanak:

  • topik hutan dan perhutanan;
  • mana-mana wakil dunia hewan (landak, naga, beruang, babi, dan lain-lain);
  • burung (burung hantu, penguin, ayam, dan sebagainya);
  • Hiasan Tahun Baru.

  Tempat yang istimewa diduduki oleh kerusi di pedalaman Tahun Baru. Mereka mencipta suasana musim sejuk yang luar biasa, dan dapat memberikan interiornya dengan lengkap hanya dengan kehadirannya. Elemen yang sangat baik dari dekorasi Tahun Baru boleh menjadi kerangka emas, untuk penciptaan yang anda perlukan: kerucut, cat akrilik yang berwarna-warni dan hiasan.

  Satu lagi variasi hiasan dengan penggunaan kerucut adalah penggantungan Tahun Baru. Untuk membuat penggantungan asal dan berkesan perlu: kerucut, satin reben dan sedikit imaginasi.

 • Juga, kerucut adalah bahan yang sangat baik untuk menghiasi pokok Tahun Baru, candelier dan barang-barang dalaman yang lain. Dan proses kreativiti Tahun Baru akan membantu mewujudkan suasana perayaan bagi orang dewasa dan kanak-kanak.

  Salah satu hiasan Tahun Baru yang paling atmosfera ialah karangan bunga. Untuk kraf perayaan, anda boleh menggunakan pelbagai bahan semula jadi dan elemen hiasan. Cawangan konifer, kon, beri, reben, bola Krismas, manik - dan ini hanya sebahagian kecil daripada apa yang boleh anda gunakan untuk mencipta karya anda sendiri.

  Banyak pilihan boleh difikirkan untuk menghiasi candelier.

 • Bola keranjang boleh menjadi tidak hanya hiasan Tahun Baru yang indah, tetapi juga aksen yang sangat baik dalam mana-mana bahagian dalam. Ia boleh digantung di atas pita di bawah siling, kandil atau di pintu, diletakkan di dalam pasu telus atau dihiasi dengan meja Tahun Baru. Bangku, gam, manik, daun dan banyak kesabaran - ini semua yang anda perlukan untuk menciptanya.

  • Anda perlu:
  • benjolan besar;
  • kadbod padat;
  • gunting;
  • pelekat;
  • gelas kecil untuk diameter lilin.

  Potong lingkaran kadbod, diameternya kira-kira 2 kali diameter kaca dengan lilin. Kami hapus kerucut di atas piring dan lem mereka dengan "cakar" di sepanjang tepi bulatan potong. Selepas lapisan pertama siap, kita mula menyusun lapisan kedua plat ke dalam jurangnya. Bilangan lapisan berikutnya bergantung kepada ketinggian yang dikehendaki dari candlestick. Keringkan candlestick dan letakkan di tengahnya kaca dengan lilin. Jika anda ingin menyelesaikan hiasan boleh dengan cat akrilik, manik, jahitan dan bahan-bahan lain yang berguna.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  31 − = 21