Kuda kostum Tahun Baru

Kami menjahit kostum kumbang

Semua kanak-kanak suka cuti, terutama Tahun Baru, beberapa penyamaran atau karnival. Sebelum ibu bapa dalam kes ini, ada pilihan: membeli pakaian, sewa atau cuba melakukannya sendiri. Jadi, hari ini kami akan memberitahu anda bagaimana untuk menjahit kostum kumbang. Mungkin terdapat beberapa jenisnya.

Jika saman diperlukan untuk seorang gadis, maka anda harus menggunakan rok yang gelap, jika bagi budak lelaki itu - kemudian seluar. Dari atas anda boleh memakai turtleneck gelap atau baju. Jika dikehendaki, anda boleh menjahit atau mengikat kolar kuning dan melampirkannya ke pakaian. Pada kepala harus dipakai bezel yang diperbaiki (ia harus terlebih dahulu dijahit dengan tendrils kain gelap), dan di belakang - jubah yang terbuat dari bahan merah tebal. Pada jubah ini harus dijahit titik hitam putaran, di sekitar tepi untuk menghiasi dengan hiasan atau jumbai. Segala-galanya, sayap dibuat. Sebenarnya, saman ladybird sudah siap.

Pilihan ini lebih rumit, tetapi hasilnya juga sangat baik. Untuk membuat kumbang guaman, memerlukan kain meter merah mesh (lebar sekeping - setengah meter), dua meter dawai tegar, sehelai kain hitam, benang merah dan hitam, pita elektrik, reben satin (merah, hitam) dalam setengah sentimeter lebar, dan reben tebal merah (lima sentimeter lebar), perlawanan atau lebih ringan, gam, pin, kayu atau batang plastik (patut dua batang untuk sushi), elastics rambut, sentimeter, tang, kad plastik. Kostum anggun terdiri daripada tongkat, skirt (jika ia seorang gadis) dan sayap.

Pertama anda perlu membuat sayap. Dari grid merah yang dilipat separuh, potong bulatan besar (dua keping untuk dua sayap, diameter kira-kira 20 sentimeter), menjahit, ternyata. Sekarang potong sekeping kawat lebih lama daripada keliling sayapnya, dan masukkannya ke sayap. Potongan-potongan yang tersisa dari kedua-dua sayap adalah tetap, iaitu, menyambung sayap (semua tepi tajam dibungkus dengan pita elektrik). Di pusat sambungan, ikat tali getah atau reben hitam (dengan bantuan sayapnya akan diikat) dan tutup sambungan dengan pita merah yang luas. Pada sayap itu sendiri, menjahit tipis hitam sebelum dipotong.

Kostum Tahun Baru "Ladybug" untuk seorang gadis tidak dapat difikirkan tanpa skirt cantik. Ambil dua keping grid dengan lebar 20 sentimeter dan panjang kira-kira 2 meter dan buat dengan bantuan kad plastik satu lipatan pada setiap (lipatan lipatan dengan bantuan pin). Apabila semuanya dilipat, di pinggir atas, pasang reben merah pada satu bahagian grid, dan yang lain - hitam. Tepi-tepi setiap bahagian di cincin supaya mereka terikat dengan pita. Pita tepi bawah dengan pita atau kutang. Akibatnya, anda akan mendapat dua skirt cantik. Letakkannya di atas satu sama lain, menjilid bulatan hitam.

Kostum kura-kura dengan baik boleh ditambah dengan aksesori yang tidak biasa yang memenuhi keinginan. Balut tongkat dengan gam dan balut dengan reben merah, menghiasi dengan reben dan manik di atas. Segala-galanya, pakaian sudah siap. Ia hanya akan dipakai bersama-sama dengan turtleneck hitam dan pantyhose, dan anda boleh bercuti. Anak anda pasti akan menjadi salah satu yang paling indah di karnival.

Kostum kumbang dengan tangan anda sendiri

Tiada siapa lagi yang mengulas mengenai artikel itu, jadi yang pertama!

1
  • Maklumbalas
  • Iklan di laman web ini
  • Muat turun Kit Media

Laman ini menggunakan kuki. Dengan terus melayari laman web ini, anda bersetuju dengan penggunaan kuki.

Kuda kostum Tahun Baru

Galeri: Kostum Tahun Baru kumbang

Ladybird kostum kanak-kanak membuat dikenali sayap merah dalam titik hitam, pembuatan mereka dan akan menjadi tahap yang paling sukar untuk membuat saman. Tetapi pertama-tama anda perlu menjaga asas untuk kostum.

Bagi seorang lelaki ia akan menjadi Pakaian hitam atau kombinasi seluar hitam dan turtlenek. Untuk dipadankan tidak kelihatan begitu suram, anda boleh menghiasinya dengan rim merah. Pakaian merah atau kombinasi blus hitam dan skirt / sarafan merah sesuai untuk seorang gadis.

Lebih baik jika skirt itu subur. Cara paling mudah untuk menjahit skirt yang indah, menggunakan corak skirt, matahari. Agar ia dapat memegang bentuknya dengan lebih baik, anda boleh meletakkan skirt pada apron taffy. Juga, balon skirt atau skirt-tutu akan sesuai dengan pakaian. Pada skirt, menjahit atau tampal bulu kain hitam. Bahagian bawah skirt boleh dihiasi dengan pita hitam atau renda.

Tetapi, tentu saja, elemen yang paling penting dari kostum kumbang adalah sayap. Terdapat beberapa cara untuk membuat sayap, anda boleh memilih yang paling sesuai untuk anda.

Jika anda ingin mencapai kesamaan maksimum, potong dua sayap buih tipis. Kemudian dari kain merah memotong empat butir bentuk yang sama, serta sayap, tetapi saiz yang lebih besar (dengan mengambil kira elaun pada lapisan). Untuk dua butiran, menjahit atau gam bulatan kain hitam - ini akan menjadi bahagian atas sayap kumbang.

Menjahit bahagian secara berpasangan, untuk membuat dua kes, "bungkus" sayap buih dan jahitnya ke belakang saman itu. Jika anda tidak mahu merosakkan pakaian / turtleneck, anda boleh menjahit rompi dan menjahit sayap kepadanya.

Anda juga boleh melakukan sayap dawai dan nilon nilon: membuat rangka dawai sayap, tarik pada pantyhose nilon lama warna merah dan ayakannya.

Lebih terperinci tentang cara membuat sayap dari kawat, kami menulis dalam artikel "Lebah kostum anak-anak dengan tangan mereka sendiri." Tetapi untuk kumbang, tidak akan ada empat sayap, tetapi dua. Lingkaran hitam boleh dicat dengan cat kain. Kerugian pilihan ini adalah tidak begitu mudah untuk mencari pantyhose nilon merah.

Jika bagi anda, tidak kira kostum mempunyai dua sayap yang berasingan, anda boleh lakukan jubah merah atau tanjung dengan titik hitam. Titik boleh dibuat dari kain hitam dan dijahit atau terpaku pada tanjung selesai, atau anda boleh cuba mencari kain merah untuk menjual titik polka hitam.

Paling mudah menjahit pelerin, menggunakan corak skirt-setengah cerah. Radius dalaman akan sama dengan jejari lilitan leher, jejari luar ke panjang pelerin yang diingini (biasanya panjang lengan dari bahu ke siku). Jahit leher dan bahagian bawah pelerin dengan tepi (hitam atau merah), menjahit tali.

Apabila sayap siap, anda akan kekal untuk membuat misai. Untuk melakukan ini, anda memerlukan bezel untuk rambut, yang mesti dengan hati-hati dibungkus dengan reben hitam. Jika bezel sudah ditutup dengan kain "lalai", anda tidak perlu membungkusnya dengan pita.

Antena adalah mudah untuk membuat dari dawai chenille hitam (dawai "lembut" untuk kerja-kerja jahitan). Bend sepotong kawat pada separuh, berikan bentuk antena dan di tempat tikungan, menjahit dawai ke rim. Anda boleh mengambil dawai biasa dan bukan kawat chenille, tetapi anda perlu membungkusnya dengan benang tebal atau pita nipis. Anda boleh melampirkan pom-pom kecil ke hujung antena merah atau hitam.

Kostum kumbang itu akan disiapkan dengan pantyhose / legging merah atau hitam (untuk gadis itu) dan kasut merah atau hitam (kasut, moccasin, dan lain-lain). Semuanya, kostum karnival kanak-kanak "Ladybug" Sedia!

© 2018 strana-sovetov.com "Negara majlis"

Artikel, terjemahan, imej dan tanda dagangan tergolong dalam pengarang dan pemiliknya. Pada cetakan semula bahan separa, wajib dilakukan follow hyperlink ke tapak "Negara Soviet". Menyalin bahan tapak Negara-negara Soviet sepenuhnya dilarang.

Pelanggaran syarat-syarat ini akan dianggap sebagai pelanggaran terhadap hak harta intelektual yang dilindungi oleh undang-undang dan hak untuk mendapatkan informasi.

Laman ini menggunakan kuki. Dengan terus melayari laman web ini, anda bersetuju dengan penggunaan kuki. Peta tapak

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − = 52