Kunci untuk interkom adalah demagnetized, apa yang perlu dilakukan

Kenapa kunci doorphone berhenti bekerja

Semakin ramai orang bertanya kepada diri sendiri mengapa saya berhenti bekerja dengan kunci interkom. Dalam artikel ini kita akan cuba untuk membuat dua sebab utama mengapa ini berlaku.

Kunci dari interkom adalah peranti elektronik di dalamnya, kira-kira ada papan mikro. Peranti ini, seperti mana-mana yang lain, mengalami ubah bentuk, kerosakan kakisan dan cetek.

Sebab pertama kenapa kunci interkom anda boleh berhenti berfungsi adalah pengendalian yang cuai.

Kekunci perintis pintu sering digantung pada ikatan kunci bersama, melepak dengan sedozen kunci logam yang lain. Semua ekonomi ini di dalam beg tangan wanita kecil dihiasi dengan beg kosmetik, dompet, buku, dll.

Lelaki suka membawa ligamen utama mereka di dalam poket mereka. Poket menggosok ke arah pagar metro, trem, bas, anjung. Sesetengah praktikal memakai sekumpulan kunci di poket belakang gin, dan kemudian menghabiskan sepanjang hari dengan tekun mengurut keldai mereka di kerusi pengangkutan dan kerusi pejabat.

Ramai yang mencengkam kunci dalam beg atau poket, menggugurkan mereka di dalam tangkai di musim gugur, dan di salji - pada musim sejuk.

Terdapat juga individu-individu yang lebih menarik, yang memanjakan kemalasan mereka, menghendaki isi rumah membuang sekumpulan kunci dari balkoni yang terlupa.

Daripada semua perkara di atas, pintu-pintu hanya mati. Persepsi mengenai interkom yang mereka berhenti, peralatan penyalin utama tidak dibaca. Pembaikan atau pemulihan, mereka tidak tertakluk kepada prinsip, tidak pernah, dalam rangka bengkel utama.

Sebab kedua mengapa kunci interphone anda telah berhenti bekerja adalah pengubahsuaian peralatan interkom.

Kempen Domophone adalah menguntungkan untuk mendapatkan bukan sahaja pada penyelenggaraan interkom, akaun yang, sebagai peraturan, dimasukkan ke dalam pembayaran, tetapi juga pada duplikasi kekunci interfon.

Tetapi kita tahu bahawa sebahagian besar kunci interphone disalin di kedai utama, contohnya, seperti kita. Klyuchniki dalam kes ini menggunakan peralatan menyalin dan bilah + interphone jenis tertentu, bergantung pada kekunci anda.

Kunci yang disalin pasti, oleh ciri-cirinya akan berbeza dari kunci rumah pada pintu. Dan pintu gerbang pintu yang sama ini secara berkala, semasa melayani beranda, letakkan penapis yang dipanggil keluar yang kosong. Iaitu, kunci asli masih terus membuka pintu masuk, dan pendua yang dibuat dengan kakitangan utama tidak, walaupun fakta yang masih lagi dibaca pada peralatan penyalinan.

Dan apakah pengurus utama yang hadir dalam kes ini, hanya berhenti membuat kunci interphone?

Kami sedang membangunkan karya kerja yang memintas penapis yang sedia ada dan terus berfungsi. Interlopers pintu selepas beberapa ketika datang dan memperkenalkan penapis baru untuk menapis bilet yang lebih baru-baru ini.

Dan sebagainya, proses persaingan antara perisai dan peluru tidak berhenti kerana kemunculan interkom. Dengan cara ini, sejak penampilan interkom, kekunci utama untuk kunci interphone telah dikemas kini 10-15 kali sudah.

Jadi, kunci interphone anda telah berhenti berfungsi, apa yang anda lakukan seterusnya?

Akan membuat pendua, tentu saja.

Ingat bahawa kekunci pendua boleh dibuat hanya dengan kunci kerja biasa. Iaitu, anda memerlukan sampel yang pada masa ini betul membuka pintu masuk anda.

Adalah lebih baik untuk membuat kunci interopik pendua di sebuah restoran yang tidak bermaya dalam perjalanan untuk bekerja, bukan untuk ahli perniagaan yang berdaya usaha dengan pelekat dengan pintu keluar ke pintu masuk, dari mana anda tidak akan mendapat cek, bukan jaminan, tetapi dalam bengkel yang bertanggungjawab. Selalunya di sini bahawa pengurus utama memantau perubahan pasaran dan menggunakan bahan kerja yang paling maju dan berkualiti tinggi dan peralatan yang memintas penapis doorphone yang paling terkini. Nah, mereka hanya bertugas.

Di Nizhny Novgorod membuat pendua kunci interkom pada peralatan dan bahan kerja yang paling canggih yang anda boleh dalam syarikat kami. Cepat, berkualiti tinggi, boleh dipercayai.

Apa yang perlu saya lakukan jika kunci doorphone itu demagnetized? Adakah mungkin?

Bangunan berbilang apartmen dilengkapi dengan interkom dan kunci elektromagnet. Mereka dikunci sama ada dengan kunci magnet khas atau dengan memasukkan kod pin. Untuk membuka pintu dengan pembaca, ia mestilah dipasang pada magnet khas. Terdapat kalanya pembaca tidak berfungsi, dan pemilik pangsapuri tidak tahu PIN atau terlupa. Jadi mengapa ini berlaku, dan bolehkah peranti ini demagnetized?

Kunci elektronik boleh dibuka dengan memasukkan kod pin

Prinsip kekunci interphone

Terdapat salah faham bahawa pembaca utama dari doorphone membuka pintu dengan menafikan kunci kunci. Malah, kunci dalam bentuk standard mempunyai memori bebas yang diprogramkan dengan kod kunci. Cip itu unik dalam strukturnya dan tidak mempunyai pengulangan. Apabila cip dilampirkan kepada pembaca, antara muka membaca cip, mengendalikannya melalui pangkalan mikrokontroler. Sekiranya terdapat kebetulan, maka pintu dibuka. Perdamaian tidak lebih dari dua saat.

Penting! Untuk menyediakan kuasa semasa membaca, terdapat kapasitor dalam kes itu.

Menurut prinsip operasi, kunci dibahagikan kepada beberapa jenis. Mereka berbeza, mempunyai kelebihan dan kelemahan mereka.

 • Sistem Touchmemory adalah yang paling biasa. Ciri utamanya ialah tindakan hubungan. Sistem sedemikian digunakan dalam banyak pintu masuk.
 • Sistem jarak dekat membenarkan anda membuka kunci dari jauh. Digunakan sebagai rantai kunci atau kad. Kurang biasa daripada sistem perhubungan, tetapi lebih dipercayai.

Jenis kunci mengikut jenis kerja adalah luas

 • Sistem resistif, bekerja di pangkalan perintang, dijahit menjadi kunci. Kod untuk membuka kunci ialah nilai perintang. Kebolehpercayaan sistem sedemikian disediakan dengan bentuk "tablet", yang tidak membenarkan sambungan perintang lain. Kelemahannya adalah bahawa sistem interkom jenis ini mempunyai satu nilai perintang untuk semua pemilik apartmen di rumah. Aspek ini menjadikannya mudah untuk menyalin kunci.
 • Pembaca pada asas buluh, yang terdiri daripada pasangan buluh magnetik, terletak di kunci dan rakan sebilik dalam sebatian khusus pada zon dalaman kunci. Apabila gegelung menyambung bahagian mengawan, suis di dalam balang membuka kunci.
 • Kunci optik dari interkom berfungsi pada interaksi LED dan photodiode. Kombinasi unik lubang khas apabila cip ditolak ke pembaca photodiode membuka pintu. Sekiranya lubang menjadi kotor, cip boleh berhenti berfungsi.

Peranti cip ditunjukkan dalam video.

Peranti dan prinsip cip boleh menjejaskan punca masalah dengan pembukaan. Sekiranya mempertimbangkan soalan-soalan utama: boleh demagnetize cip dan kerosakan apa yang boleh mempengaruhi sistem?

Mengapa pembaca utama tidak berfungsi

Disebabkan fakta bahawa sistem cip dari doorphone itu tidak berasaskan kepada prinsip magnet, walaupun kesan radiasi magnet yang kuat tidak dapat mengeluarkannya. Terdahulu, kekunci digunakan pada asas ini, dan kini banyak bank menggunakan cip magnet untuk akses. Peranti sedemikian boleh demagnetized. Daripada ini, ia tersesat bahawa pintu-pintu boleh menjadi demagnetized, tetapi sebenarnya mereka hanya boleh rosak oleh kaedah mekanikal. Sebagai contoh, kad tanpa sentuh boleh retak dan berhenti berfungsi.

Kekunci "tablet" boleh terhenti beroperasi dari pelepasan statistik, atau sebagai akibat dari operasi lama, ia dipanaskan di dalam pemegang, yang memperburuk sentuhan permukaan dan tidak lagi berfungsi.

Jika magnet tidak berfungsi di interkom, apa yang perlu saya lakukan? Dari jenis sistem utama yang diterangkan di atas dan kelemahan mereka, dapat disimpulkan bahawa kod membaca permukaan dapat menderita dengan cara yang sama. Sebagai contoh, jika sistem photopair digunakan dan apabila ia tercemar dengan medium agresif luaran, ia mesti dibersihkan dengan agen berasaskan alkohol dan degreased.

Sekiranya sistem interkom tidak dapat dibaiki sendiri, atau kerosakan tidak dapat dipulihkan, butirannya perlu diganti. Begitu juga dengan kunci pembaca.

Untuk mengelakkan berada di jalan pada satu ketika, anda perlu membuat salinan pada masa yang tepat. Kunci klon adalah satu salinan kunci asal yang lain.

Nilai disulitkan kunci pembaca

Bahan kerja adalah asas kunci tanpa cipher yang ditetapkan, yang tidak boleh digunakan untuk membuka kunci. Dalam bengkel khas, anda boleh mendaftarkan cipher untuk interkom, dan akhirnya mendapat pendua kekunci dummy.

Kesalahpahaman dan mitos mengiringi kami di mana-mana, ini juga terpakai kepada sistem interkom. Sekiranya pembaca berhenti bekerja, pertimbangkan untuk menggantikan bahagian atau kunci. Perlu diingat bahawa mustahil untuk memulihkan kerja dengan magnetisasi.

Kekunci sering hilang. Jika mereka dari istana penting, maka ia perlu.

Dalam kehidupan, apa saja boleh berlaku. Termasuk kehilangan kunci. .

Penyelesaian terbaik untuk rumah di mana terdapat banyak pangsapuri dan interkom.

Selepas pintu dalaman telah dibeli, ia tetap mencari mereka.

Halo, saya ada soalan, beritahu saya apa yang boleh terjadi dengan kunci doorphone jika pintu dibuka sepanjang masa.

Ia sangat menarik, mengapa ia sentiasa pasti bahawa kunci itu boleh digerakkan sekali. Dan saya tidak tahu kod apartmen saya, yang boleh mencari maklumat ini?

Kunci dari interkom. Likbez. Soalan dan Jawapan

Di sini anda boleh mencari soalan kegemaran pada kunci akses, memberi pengetahuan asas tentang jenis utama, serta kesilapan yang biasa, mitos dan legenda dari kawasan ini. Jangan teragak-agak untuk bertanya soalan, kawan-kawan.

Dan saya ingin mencadangkan sumber yang sangat menarik dan berguna yang khusus untuk menyalin kekunci - Domophone-master2009. Artikel ini mengandungi maklumat yang unik, sangat jelas.

01. Bolehkah memprogramkan kunci untuk dua interkom (pengawal)?

Jawapan: Ya, anda boleh. Kuncinya boleh ditulis dalam mana-mana nombor serasi dengannya pintu atau pengawal.

Baca lebih lanjut: Ramai orang berfikir bahawa apabila pengaturcaraan menjadi kunci, beberapa kemasukan dibuat, dan jika kunci diprogramkan di pintu masuk, kunci sudah "tidak kosong" dan tidak dapat membuka interkom lain, misalnya, di tempat kerja. Dan jika kunci ini ditetapkan di tempat kerja, maka dia didakwa akan berhenti membuka interkom di pintu masuk. Sebenarnya, dalam proses pengaturcaraan, tiada apa yang ditulis dalam kunci itu sendiri.

Di kilang, setiap kunci dijahit dengan kod unik. Apabila pengaturcaraan, kod ini ditulis dalam memori doorphone (di mana kod kunci jiran anda sudah disimpan). Selepas itu, interkom berfikir kunci ini adalah "nya" dan membuka pintu.

Jadi, pastikan jika anda mencatatkan kunci anda dalam interkom perempuan simpanan anda, maka interkom rumah anda tidak tahu apa-apa tentang pengembaraan anda.

Di mana kemudian keraguan? Banyak yang mungkin dihadapi dengan hakikat bahawa kunci dari satu doorphone tidak sesuai dengan interkom lain. Tetapi ini bukan kerana kekunci itu sudah "sibuk". Hanya satu kunci satu jenis (contohnya Cyfral) pada dasarnya tidak serasi dengan interkom lain (misalnya, Eltis), walaupun kunci ini masih tidak tetap.

Satu lagi sebab untuk keraguan adalah kemunculan bersama dengan kekunci biasa kekunci kosong, yang dipanggil. «Cakera». "Bolvanke" boleh diberikan kod apapun secara bebas. Tetapi ini tidak mengubah intipati - kod kosong (yang mesti diberikan terlebih dahulu) didaftarkan dalam memori interkom dengan cara yang sama seperti kod kunci konvensional. Telefon pintu tidak membuat entri dalam ingatan kosong.

02. Bolehkah kunci dari interkom menjadi demagnetized?

Jawapan: Tidak, tidak. Kunci doorphone tidak boleh dikagnetkan. Tetapi ia boleh gagal untuk sebab lain.

Baca lebih lanjut: Kunci akses disebut "kunci magnet" atau hanya "magnetik" oleh salah faham. Tiada apa-apa magnet sama ada dalam "tablet" telefon pintar, dalam kad capaian, atau di jarum utama. Oleh itu, mereka sendiri tidak magnet dan magnet biasa tidak takut. Saya cuba "demagnetize" magnet neodymium yang kuat dengan format EM-Marine dan sentuhan memori sentuhan Dallas, tetapi kunci dan kad itu beroperasi sepenuhnya. Mereka tidak melekat pada magnet. Sudah tentu, kunci, seperti mana-mana peranti elektronik, boleh dimatikan oleh radiasi elektromagnet yang kuat, contohnya dalam ketuhar gelombang mikro. Dengan kejayaan yang sama, anda boleh membuang kad di Orodruin.

Di mana kemudian keraguan? Pada satu masa, sistem kawalan akses menggunakan kunci magnet. Dan sekarang masuk ke beberapa bank disediakan oleh kad magnetik bank. Dengan cara ini, anda boleh demagnetkan kad magnetik bank.

Kekunci sering terputus. "Tablet", misalnya, mati daripada pelepasan statik. Jika anda memakai kad tanpa sentuh di poket belakang anda, maka duduk tetap akan membawa kad ke keadaan retak dan ia akan berhenti berfungsi. Selalunya penyakit ini dipanggil "demagnetization". Apabila kunci yang gagal dibawa oleh seorang juruteknik atau pentadbir, ia tidak "mengulangi semula", tetapi menghasilkan yang baru.

Kekunci kenalan "tablet" jenis dari penggunaan kerap dicerna di dalam pemegang dan berhenti menghubungi pembaca. Di sini juga, tidak ada persoalan mengenai demagnetisasi. Hanya pil pil ke arah yang bertentangan ↓

Kekunci kenalan. Nama rasmi Sentuh ingatan (TM) atau iButton. Nama isi rumah: "tablet". Kod utama TM ditransmisikan oleh satu pasangan, protokol penghantaran ini dipanggil "1-Wire". Dan tentang yang sedih - tentang ketidakcocokan. Terdapat beberapa format utama TM:

 • Dallas. Dalam kebanyakan kes, TM merujuk kepada kunci keluarga Dallas (sebagai contoh, DS1990A). Dengan kunci ini berfungsi banyak peranti: Vizit, Eltis, Z-5R, S2000-2 dan lain-lain.
 • Cyfral. Interkom ini hanya berfungsi dengan kunci DC2000A dan Digital-KP1.
 • Metakom. Di bawah interkom ini, kunci K1233KT2 direka. Kekunci ini sesuai untuk banyak pengawal lain.
 • Resistive. Terdapat interkom eksotik yang berfungsi dengan suis rintangan. Daripada kod itu, rintangan dibaca daripada mereka. Tidak syak lagi, ini adalah kunci kenalan, tetapi saya tidak akan memanggil mereka Memori memori.

Kunci tanpa sentuh. Nama rasmi RFID. Mereka dikeluarkan dalam bentuk kad, pernak-pernik, gelang, dan sebagainya. Nama isi rumah adalah "kad" dan "titisan" (cincin utama). Kekunci yang sah sehingga 10-15 cm dipanggil Jarak (tindakan jangka pendek), dan yang beroperasi sehingga 1 m adalah Vicinity (jarak jauh). Di dalam pintu telefon secara eksklusif Kekunci jarak digunakan, dan istilah ini menjadi hampir sama dengan "kunci tanpa hubungan".

Di dunia Kedekatan juga tidak ada perpaduan format:

 • EM-Marin - format yang paling popular untuk hari ini.
 • HID - aksakal di antara kunci tanpa sentuh.
 • MIFARE - Format perspektif. Ini adalah kad pintar tanpa sentuh.

Kunci magnet. Exotics. Tetapi sehingga kini, kad bank magnetik memberikan akses kepada beberapa bank. Tidak pernah dilihat di tempat lain. Secara tidak sengaja, kunci magnet sering merujuk kepada kunci TM dan RFID.

Kunci optik. Keluarkan kembali ke masa lalu. Mereka digunakan di pintu-pintu rumah domestik pada awal tahun 1990-an. Kekunci optik adalah plat logam dengan lubang yang digerudi di dalamnya. Untuk membaca, kunci diletakkan di dalam slot dengan photocells. Tidak ada soalan tentang apa-apa kebenaran ucapan, pengawal hanya menilai kunci mengikut prinsip "seseorang / orang lain", sama sekali tidak menyedari siapa sebenarnya yang diberikannya - penghuni pintu masuk keseluruhan mempunyai kunci sama sekali. Di samping itu, interkom ini berjaya dibuka dengan marmar putih yang rata.

04. Apakah klon itu? Apa yang kosong atau kosong?

Jawapan: Klon adalah satu salinan kunci lain. Bahan kerja adalah kekunci kosong (tidak mengandungi sebarang kod) untuk membuat klon. Walaupun kosong kosong, ia tidak boleh didaftarkan dalam memori pengawal.

Baca lebih lanjut: Dalam kekunci biasa, kod tersebut dijahit di kilang. Di dalam bahan kerja, anda boleh menulis sebarang kod menggunakan peranti khas - pendua. Ia adalah kosong yang digunakan dalam bengkel membuat kunci apabila anda meminta untuk menyalin "pil" anda. Kunci yang disalin dipanggil klon atau pendua. Semua interkom yang dibuka dengan kunci asal akan menemui klonnya sebagai orang asli. Pengecualian adalah interkom dengan penapis dari klon.

Jangan mengelirukan kosong dengan kunci biasa, yang belum didaftarkan di pengawal.

 • Kosongkan boleh ditulis dan ditulis semula dalam analogi lengkap dengan cakera CD-R dan CD-RW masing-masing. Malah ada istilah "finalisasi".
 • Sekiranya anda mempunyai banyak klon dengan kunci yang sama, maka sudah cukup untuk mendaftarkan mana-mana mereka dalam ingatan pengawal. Semua klon dan asal akan mendapat hak akses yang sama dalam pengawal ini, kerana ia akan sama dengannya. Dalam ketiadaan penapis klon.
 • Dalam sistem pengesan masa, semua klon akan didaftarkan di bawah nama yang sama.
 • Secara tidak sengaja, dummy sering dipanggil kunci biasa, yang belum didaftarkan di pengawal.
 • Dengan kloning kunci dikaitkan perang panjang antara pengeluar interkom dan pengeluar kosong. Yang pertama datang dengan cara-cara baru untuk menyaring dan mengabaikan klon-klon, yang terakhir mencari jalan untuk menghindari penapisan. Akhir dan hujung perang ini tidak dapat dilihat.

Soalan Keselamatan. Dengan betul menjawabnya, anda akan memastikan bahawa dengan kosong, semuanya jelas kepada anda.

Seseorang mempunyai kunci elektronik dari telefon pintu pejabat. Hanya sekiranya orang itu membuat klon kunci ini dan meninggalkan rumah itu. Semasa lelaki itu bekerja, sebuah interkom dipasang di pintu masuk rumah. Isteri lelaki itu akan pergi dan bimbang suaminya tidak masuk ke pintu masuk petang, memberikan klon itu kunci dan diminta mendaftarkannya dalam interkom. Kemudian dia menelefon suaminya untuk bekerja dan berkata bahawa rumah itu mempunyai doorphone dan kuncinya harus berfungsi. Adakah anda fikir dia betul? Adakah suami saya akan membuka interkomnya pada waktu petang dengan kunci kerja?

05. Apakah kunci induk? Di manakah saya boleh mendapatkannya? Apakah perbezaan antara kunci induk dan kunci biasa?

Jawapan: Kunci tuan tidak membuka pintu itu sendiri, tetapi membolehkan anda menambah kunci pembuka kepada pengawal.

Baca lebih lanjut: Jangan fikir ini adalah sejenis format utama khas, yang mesti dibeli secara berasingan. Hanya pengawal dimasukkan dalam mod khas, mengambil kunci sewenang-wenang dari senjata yang dibeli dan ditulis ke dalam memori pengawal seperti kekunci mudah, dan kemudian tag "Master" digantung pada kunci ini. Jangan berikan kepada sesiapa! ". Bagi pengawal, perbezaan antara kunci tetap dan wizard adalah hanya kodnya dalam sel memori yang diberikan status "Master". Saya perhatikan, dalam kunci itu sendiri, tiada tag elektronik "Master" tidak dibayar. Dan dia akan menjadi tuan hanya untuk pengawal ini. Untuk yang lain, tidak biasa dengan pengawal utama ini, tuan kita tidak akan ada. Saya akan mengatakan lebih banyak: kekunci yang sama boleh digunakan untuk satu pengawal oleh tuan, dan untuk yang lain - dengan kunci pembukaan yang mudah. Pengawal tidak akan tahu mengenai kekurangan ini kunci ini.

Sudah tentu, apabila pengawal berganda digunakan, tidak perlu membuat kunci induk individu untuk setiap pengawal. Pengawal berganda boleh membuat satu kunci tuan tunggal.

Jangan mengelirukan kekunci tuan dengan "kenderaan semua rupa bumi" - kunci pembukaan mudah, didaftarkan di semua pengawal objek ini.

Di manakah soalan ini datang? Sesetengah peranti termasuk kunci induk yang direkodkan di kilang, untuk memudahkan pentauliahan. Tetapi, dalam kebanyakan kes, masih ada kemungkinan untuk mendaftarkan kunci induk baru, jika salah satu kilangnya hilang.

Jawapan: Pemilik kunci menyekat boleh memasuki ruangan itu sendiri, tetapi setelah laluan itu, akses ke premis untuk semua orang lain akan ditutup. Pintu boleh dibuka dengan ini atau kunci mengunci yang lain, dan kunci akan dikunci. Juga, kunci boleh dikeluarkan dengan kunci tuan.

Baca lebih lanjut: "Mengunci kekunci" - status kunci yang disediakan dalam beberapa pengawal (tidak semua!), Sebagai contoh, dalam Z-5R. Kekunci ditulis kepada pengawal sebagai penyekat, jika pengawal berada dalam mod penambahan kunci blok. Terdapat kes apabila kunci menyekat dibuat secara tidak sengaja (sebelum kunci ditulis, pengawal tersalah dimasukkan dalam mod yang salah) dan diberikan kepada salah satu pengguna. Orang yang jujur ​​tidak faham mengapa akses ke pintu ini atau pintu itu secara berkala hilang. Pada masa yang sama, pemilik yang bernasib baik tentang masalah itu bukanlah tidur atau roh. Baginya, semua pintu dibuka!

Mengapa sama sekali? Sebagai contoh, pengarah ingin bersara dengan setiausaha di pejabatnya. Dia melekatkan kunci-kunci, masuk ke pejabat dan yakin tidak ada yang mengganggu.

07. Adakah kunci sejagat benar atau salah?

Jawapan: Benar. Kunci sejagat (dalam had tertentu!) Boleh dibuat.

Baca lebih lanjut: Terdapat beberapa cara yang sama sekali berbeza untuk mewujudkan kunci sejagat.

 1. Cara jujur. Satu kunci diambil dan didaftarkan di semua pengawal / interkom yang ada. Keadaan ini dipermudahkan dengan kemunculan keupayaan untuk mengklon kunci. Perkhidmatan perbandaran membuat banyak salinan satu kunci, mengedarkannya kepada syarikat-syarikat yang menyediakan interkom di daerah, dan mewajibkan anda untuk mendaftarkan kunci ini di semua pintu yang diservis dan baru dipasang di daerah. Dengan setiap tambahan salah satu daripada salinan-salinan tersebut ke interkom baru, semua saudara-saudara kunci ini "di absen" mendapat akses ke pintu masuk yang baru. Salinan kunci sedemikian diedarkan kepada posmen, utiliti awam dan, sudah tentu, polis. Bolehkah anda bayangkan? Kekunci diedarkan, dan kemas kini berterusan! Walau bagaimanapun, dalam tong madu ini terdapat beberapa sudu tar:
  1. Satu kunci tidak terhad kepada. Seseorang di pintu masuk pembaca tidak bersentuhan, orang lain menyentuh ingatan hidupnya. Kami perlu menubuhkan kunci berasingan untuk telefon pintar Cyfral, dan Vizit moden tidak akan menerima setiap kunci.
  2. Kerumitan ini menambah penapis klon (salinan) di beberapa pintu moden. Nasib baik (?), Cina bijak melemparkan pasaran lebih banyak lagi kosong yang boleh menipu penapis.
 2. Emulator - peranti dengan paparan dan ingatan, di mana kod kunci yang mengakses pintunya berbeza disalin. Setiap kod dibekalkan dengan ulasan (seperti "Pembina Street 3, Rumah 25, Masuk 1"), yang membolehkan anda mencari kod yang dikehendaki dalam ingatan sebelum anda melampirkan emulator kepada pembaca. Kelebihan utama emulator ialah ia dapat mensimulasikan kekunci pelbagai format: Dallas, dan Cyfral, dan Metakom, dan sengkang dalam mortar.
 3. Cara Hacker. Di pintu-pintu baru, kelemahan ini dihapuskan, tetapi sehingga tahun 2005 ia bekerja di mana-mana. Ketua-ketua pandai mendapati bahawa di dalam sel-sel memori yang tidak didiami doorphone ada kod yang ditetapkan. Kod-kod ini sebenarnya penanda sel memori percuma. Dengan bantuan kunci duplikator dicipta dengan kod "sel bebas", dan interkom rela membuka pintu kepada kunci sedemikian, yang baik dalam mana-mana doorphone sekurang-kurangnya satu sel percuma. Dikatakan bahawa beberapa pintu tetap mengandungi kod universal yang ditulis dalam sel memori yang tidak boleh diakses. Kunci dengan kod sedemikian tidak boleh dipanggil kenderaan semua rupa bumi, tetapi ia memberikan peluang tertentu.

Jawapan: Ia adalah modul memori untuk menyalin dan memindahkan semua kunci dari satu pengawal ke yang lain. Jenis pemacu kilat, hanya kelihatan seperti kunci kenalan DS1990A. Dan ia dipanggil DS1996 (L).

Baca lebih lanjut: Sesetengah pengawal menyediakan mod untuk memindahkan semua kod yang direkam ke modul memori dan mod penerimaan. Ia mudah untuk membawa kunci apabila menggantikan pengawal atau menulis kekunci, jika beberapa pengawal dipasang pada objek dan semua pengguna mempunyai tahap akses yang sama. Kapasiti modul memori adalah 64 kilobit. Ia adalah mudah untuk mengira bahawa dengan jumlah satu kod 64 bit, adalah mungkin untuk menulis betul-betul 1024 kekunci kepada modul ingatan.

09. Di manakah kunci yang disimpan dalam interphone?

Secara umumnya, kunci disimpan dalam memori pengawal. Pengawal boleh sama ada peranti berasingan yang tersembunyi dari mata pengguna, sama ada disepadukan dalam peranti panggilan atau pembaca, dan seolah-olah kelihatan jelas.

 • Pengawal, sebagai peranti yang berasingan: Z-5R, Pintu, VIZIT KTM600, S2000-2, S2000-4, KTM-255, dll.
 • Pengawal yang digabungkan dengan Unit Kawalan: VIZIT BUD-3xx dan VIZIT BUD-4xx
 • Pengawal, tertanam dalam panel luar: VIZIT-K100, VIZIT-K8, BU-K100, BVD-SM1xx, BVD-N1xx, BVD-M2xx, BVD-C100TM, BVD-8M100, BVD-407x, beberapa panel takeout Cyfral dan Eltis
 • Pengawal dibina ke dalam pembaca: VIZIT-KTM40, VIZIT KTM-602, MicroProx

Pengawasan video. Soalan dan Jawapan

Kekunci akses. Masalah dan penyelesaian.

Ya, kunci pada foto adalah yang diberikan kepada saya semalam - HID. Tanda kosong, yang saya ingin salinkan, dipaparkan pada pautan sebelumnya. Tetapi saya ingin tahu sama ada pengimbas SK-658 boleh memadamkan maklumat daripada kunci HID baru, dengan syarat saya mematuhi arahan pada butang-butang itu? Terima kasih

Dari foto, tiada siapa yang pasti akan mengatakan apa jenis gumpalan itu.

Sekiranya semuanya dilakukan dengan ketat mengikut arahan, dan jika pendua sudah teratur, kekunci sumber tidak akan dipadamkan.

Berikut adalah bahagian yang lain

Kami mempunyai Pembaca Kad Nano Prox di pintu masuk. Untuk membuat salinan kunci, saya membeli pengimbas dan kunci Cina. Bermula untuk menekan, menyalin, menulis beberapa kali. Kerja yang buruk. Akibatnya, rantai kunci itu, berhenti membuka pintu. Dan biru baru tidak bertindak balas. Apa yang boleh dilakukan sekarang dan mengapa ia berlaku. Melampirkan foto. Terima kasih.

Sekiranya kunci kelabu itu sendiri kosong, maka anda boleh memadamkan kod itu dengan SK-658. Saya ingin melihat manual untuk SK-658.

Ini bagus jika anda tidak nahimichili dengan Pembaca Kad Nano Prox. Penyewa lain tidak kehilangan akses?

Hello. Saya menunggu untuk concierge apabila aku kekunci saya, tetapi hari ini kembali lagi, ada soalan yang bertanya, dengan akses dari penyewa tidak mempunyai masalah. Di sini anda boleh melihat Spesifikasi SK-658 https://www.ebay.com/itm/DANIU-SK-658-13Pcs-125KHz-RFID-ID-Card-Reader-Writer-Copier-Duplicator-with-6-Ca/ 222700813909 hash = item33da00be55 😕 g: ugUAAOSwCJxZ-Q1g Secara kebetulan, apabila peranti ini adalah senyap, saya cuba untuk meniru pada frekuensi lain itu boleh dipadamkan semua di sana? Dan mungkin itu pada cincin utama atau interkom adalah perlindungan, kunci dari menyalin, saya tidak tahu ia berlaku? Saya ingin mengetahui punca penghapusan itu. Saya memohon foto kunci baru untuk nasihat, sama ada ia patut mencuba lagi, ia kelihatan seperti bentuk yang berbeza. Terima kasih.

1. Kerja utama pada satu kekerapan tertentu. Dalam kes anda ini adalah 125 kHz. Frekuensi lain diabaikan oleh kunci.

2. Kunci pada foto - adakah anda baru-baru ini memberikannya? Oleh itu, sistem anda menggunakan kekunci HID. Anda perlu tahu jenama kosong yang anda ingin salin kekunci - ia boleh menjadi baik kerana ia tidak baik untuk menyalin kunci HID.

3. Setakat yang saya tahu, kunci HID tidak mempunyai perlindungan terhadap kloning (harta ini dimiliki oleh kunci Mifare).

4. Saya faham bahawa anda tidak mempunyai arahan khusus untuk SK-658 (tiada juga arahan pada pautan). Dan bertindak secara rawak, adalah mungkin untuk memadamkan kunci asal, jika ia adalah cakera yang boleh tulis semula.

Kunci ini hanya membuka pintu depan (di pintu masuk). Dari apartmen saya mempunyai kekunci berasingan. Masalahnya ialah saya telah menukar lebih daripada satu kunci. Pertama, saya telah dikodkan beberapa kali kekunci lama saya (yang, secara kebetulan, telah melayani saya dengan betul selama beberapa tahun), dan kesemua mereka (3 pasang) secara serentak telah kehabisan pesanan. Kemudian mereka menggantikan mereka untuk yang baru. Sejarah mengulangi sendiri, seperti yang saya sudah tulis kepada kamu, buka 2-3 hari tanpa masalah, dan kemudian satu demi satu mereka gagal. Sekarang mereka telah memberikan saya 3 kunci baru yang belum digunakan, mereka dibuka selama 2 hari, tetapi tidak ada jaminan bahawa ia akan lama. Tiada siapa yang boleh menjelaskan apa-apa, secara logiknya, syarikat pengurusan saya tiada kena mengena dengannya, kunci baru, sistem itu sendiri teratur, tidak ada orang lain yang mempunyai aduan. Concierge memberikan kunci baru, kami pergi ke pintu bersama, semua kerja, kami ulangi beberapa kali, ternyata - anda tidak akan mencela mereka. Di sini, saya tunggu, yang akan menjadi kali ini, semasa mereka bekerja ...

Saya hanya mempunyai satu versi yang tersisa - kunci anda didaftarkan dengan status "sementara".

Anda perlu pergi ke pemaju dan hubungi jabatan sokongan teknikal dengan soalan anda.

Terima kasih lagi untuk menyertai. Malangnya, saya bukan pakar teknologi dan dalam keluarga saya mempunyai semua kemanusiaan. Tetapi saya membaca artikel itu, tetapi, pada pendapat saya, ini agak seperti pengiklanan, iaitu. tidak ada sedikit pun sebarang kerosakan, sebaliknya, semuanya sememangnya sangat dipercayai. Hari ini saya mendapat kunci baru, pada waktu petang mereka bekerja, yang tidak akan diketahui lagi. Saya takut, sekali lagi selama 2 hari. Jika ada masalah lagi, saya akan memberitahu anda, tiba-tiba, anda akan mendapat maklumat baru. Anda dengan setia.

Dari terjemahan automatik artikel ini, saya menyedari bahawa jenis kunci menyokong mod operasi ini sebagai "kunci sementara". Sekiranya semuanya adalah benar, maka kemungkinan anda mendapat kunci sedemikian. Walau bagaimanapun, saya tidak dapat menjamin kebolehpercayaan terjemahan.

Beritahu saya, di mana pembaca utama dipasang - hanya pada pintu biasa atau juga di pintu ke apartmen?

Sekiranya kunci itu rosak, maka pembaca biasanya ada padanya tidak bertindak balas dalam apa cara sekalipun. Sesuatu yang salah dengan tetapan sistem.

Komen anda Balas balasan

© 2018 Rones: Halaman Peribadi · Menyalin bahan tapak tanpa izin dilarang

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − = 42