Layout pada tingkap foto – 314167.info

Layout pada tingkap foto

Windows dengan susun atur

Tata letak tingkap adalah hiasan dalam bentuk profil konfigurasi dan lebar yang berbeza yang ditetapkan dalam tetingkap berlapis dua di antara panel atau dilekatkan ke kaca pada sisi luar dan dalaman, memecahkan tetingkap secara visual ke beberapa bahagian tertentu.

Tata letak untuk tingkap adalah warna standard, putih dan emas, dan anda juga boleh melukis atau melaminkan warna tingkap yang anda pilih, yang akan memberikan tetingkap hiasan dan reka bentuk yang unik.

Susunan tingkap adalah dua jenis di dalam unit kaca penebat dan di luar.

LAYING ON WINDOWS INSIDE GLASS PANELS

Susun atur jenis ini adalah profil yang dipasang pada tingkap plastik dari dalam.

Penutup luaran dilampirkan selepas pembuatan tingkap dan pek haba, asasnya untuk ini secara langsung kaca luar.

POSISI POSISI POSISI

Tutup palsu untuk tetingkap

Hari ini, rupa yang mengasyikkan dan luar biasa membantu memberikan tingkap PVC soalan dan falsh.

Tingkap plastik dengan falsh? Apa itu? Aksesori ini boleh menjadi pelbagai bentuk dan warna.

Falshreplyt pada tingkap - mari kita faham

Susunan luaran atau sebaliknya pengikatan palsu adalah patch hiasan (profil), yang dilampirkan ke luar kaca atau kaca dengan pelindung khas khas. Ini mencipta ilusi mengikat.

Ia terpaku pada bila-bila masa ke tingkap yang siap satu sisi. Dan jika ia dua, maka itu simetris. Lebar susun atur di tingkap bergliku dua kali boleh menjadi 25 mm, 27 mm, 36 mm dan 45 mm. Bahannya adalah plastik, yang dicat dalam pelbagai warna. Pemasangan boleh dilakukan sendiri.

Kelebihan tingkap plastik dengan falshole (gambar di bawah) adalah kesamaannya, i.e. ia sesuai untuk sebarang jenis dan saiz tingkap. Dan juga kemungkinan pad laminating PVC sama dengan nada tingkap.

Hiasan kayu di tingkap

Kemunculan tingkap kemudian akan memberikan reka bentuk asal dan aristokratik dalaman. Gerbang indah, jala, perhiasan dan bentuk geometri yang lain dengan senang hati berkongsi bahagian lutut struktur tetingkap.

Penutup palsu untuk tingkap plastik juga digunakan apabila perlu untuk membahagi apertur tetingkap cahaya ke dalam beberapa bahagian, tanpa mengambil tindakan yang cukup besar. Ini lebih mudah, dan lebih murah. Dan dengan bantuan penyambung khas pada kaca, anda boleh membuat pelbagai lukisan, contohnya, pada tingkap dalam bentuk lengkungan, imej yang menyerupai sinar matahari sering digunakan. Falshpoplet yang sama melekat pada kebolehpercayaan unit kaca.

Kerana falsh, tingkap membuat kesan yang tidak dapat dilupakan pada reka bentuk tingkap!

Falshcheplet pada tingkap (anda boleh membelinya di semua kedai pembinaan) dibuat dalam warna profil dari mana daun tetingkap atau bingkai dibuat. Tetapi jika perlu, atau jika anda mempunyai keinginan sedemikian, maka mengikat ini boleh dilaminasi.

Terdapat satu lagi hiasan pembinaan tetingkap. Jadi terdapat tingkap plastik dengan tata letak hiasan, yang dipanggil pertanyaan. Apakah susun atur ini di dalam tetingkap berlapis dua dan apa variannya, kami akan mempertimbangkan secara terperinci lagi.

Anda berada dalam rugi dengan memilih profil berkualiti untuk tetingkap, kemudian lihat artikel di bawah pautan: http://oknanagoda.com/okna/plastik/kak-vybrat-kachestvennyy-profil-dlya.html

Apakah peraturan untuk mengukur tingkap plastik - baca di sini.

Menunjukkan atau susun atur hiasan dalam unit berlapis dua

Susunan hiasan seperti itu, sebagai persoalan, adalah bilah yang dipasang di dalam unit kaca, berfungsi sebagai hiasan mewah untuk struktur tingkap lut. Pemilihan diletakkan di dalam unit kaca penebat semasa pembuatannya dan dipasang pada bingkai spacer.

Susun atur hiasan di dalam unit kaca

Oleh sebab sambungan G, X, Y dan T dari susun atur yang serupa, anda boleh membuat beberapa corak dari segi empat tepat kepada bentuk geometri kompleks, contohnya, gerbang yang memberikan tetingkap penampilan yang unik. Lebar susun atur di tingkap plastik ialah 8 mm, 18 mm dan 25 mm.

Menuntut serta mengikat palsu (harga mereka bergantung pada kerumitan reka bentuk, pembuatannya, bahan, dan sebagainya), yang dihasilkan dalam mana-mana palet warna. Warna lapisan di luar dan di dalam struktur tingkap mungkin berbeza-beza, yang terutama berlaku untuk tingkap berwarna berlamina.

Masih ada klasifikasi susun atur sedemikian rupa dalam bentuk:

Papan kekunci hiasan plastik sempit

Anda boleh menyambungkan elemen yang serupa dari sudut mana pun. Anda juga boleh menggunakan pengaya yang terang, juga, sebagai contoh, monogram mewah. Penting! Apabila anda memilih antara susun atur hiasan sempit dan luas dalam tingkap bergilir dua kali, perlu diingatkan bahawa jenis kedua lenturan tidak dapat membengkokkan lebih daripada 8 mm.

Kelebihan yang hebat ialah penentangan terhadap turun naik suhu, kelembapan, pengaruh mekanikal dan cahaya matahari. Memandangkan pertanyaan dipasang terus dalam tetingkap berlapis dua, yang memberikan mereka perlindungan dari alam sekitar, mereka mengekalkan penampilan elegan yang asli untuk masa yang lama. Dan ini membezakan reka bentuk dari tembakan dari tetingkap dengan pengikat palsu (gambar dibentangkan dalam jumlah yang mencukupi).

Keyboard aluminium hiasan

Banyak syarikat terutamanya yang terlibat dalam menjual susunan plastik hiasan atau aluminium, yang dibuat dalam penyelesaian warna seperti: krom, putih, emas dan coklat.

Rancangan dan harga boleh dibeli di banyak kedai dalam talian. Misalnya, pemilihan (susun atur hiasan untuk tingkap) boleh dibeli di kedai online "Terra Windows" (http://terraokna.ru/shprosi-dekorativnaya-raskaldka.html) daripada 500 rubel. untuk persegi. m. Atau di laman web: http://www.argo-pvc.ru/articles/kupit_shprosy_dlja_okon/ dan http://dekorativnaya-raskladka.ru/.

Dan di laman web "SM-Kit" (tingkap) dengan pengikatan palsu, harga (per m / n) yang kedua berubah dari 80 rubel. sehingga 320 rubles. Atau di laman "Hiasan Set" (http://skd-dekor.ru/falsh-pereplety/) lebih mahal - dari 90 rubel. sehingga 460 rubel.

Anda juga mungkin tertarik dengan artikel - Adakah tingkap mudah dengan tirai bersepadu?

Jenis dan kos tingkap PVC bukan standard - anda juga akan dapati di laman web kami.

Tata letak hiasan dalam tetingkap berlapis dua: varian pelaksanaan

Di samping itu, perlu diperhatikan bahawa terdapat beberapa jenis pemisah tetingkap:

Tata letak hiasan jenis ini adalah jenis dalaman tingkap plastik yang agak jarang berlaku. Dari tajuk itu, dapat dilihat bahawa permintaan semacam itu membahagikan tingkap bergilir dua kali ke dalam bahagian, yang dengan ketara meningkatkan harga tingkap. Susun atur ini hanya digunakan dalam kes-kes di mana pengukuhan tambahan kawasan kaca besar diperlukan.

Pertanyaan hiasan sebenar

Tata letak hiasan pandangan Venetian diperbaiki dari dua sisi unit kaca dan tidak menjejaskan sifat fizikalnya dalam apa cara sekalipun. Pemisah yang sama diperbuat daripada plastik, tembaga atau aluminium.

Jenis tenunan Wain palsu mempunyai reka bentuk yang lebih rumit daripada susun atur hiasan yang lain. Ia mempunyai gasket pengedap. Apabila memasang di dalam tetingkap berlapis dua dipasang bingkai jarak jauh.

Secara kebetulan, girders palsu itu adalah tiruan sebenar permintaan sebenar. Kelemahan susunan Wina adalah keperluan untuk jarak bingkai tambahan, yang menjejaskan penebat haba tingkap. Apakah susun atur ini seperti dalam tetingkap berlapis dua - gambar ditunjukkan di bawah.

Windows dengan susunan hiasan jenis Wina

Ia mempunyai lebar yang berbeza - 18 mm, 26 mm atau 45 mm. Mengikat boleh dilakukan sama ada dengan menggunakan cat atau lukisan. Juga digunakan adalah filem warna.

Jika anda berminat: untuk apa yang anda perlukan untuk membuka tetingkap secara automatik - lihat di sini.

Adalah mungkin untuk menggandakan reka bentuk girders palsu, apabila sisi dalaman dan luaran mempunyai gamuts warna yang berbeza. Apabila memilih kaedah untuk menamatkan susun atur sedemikian, anda tidak perlu memuatkannya dengan unsur hiasan yang berbeza, kerana ini boleh mengganggu keseluruhan bahagian luar rumah. Lebih-lebih lagi, hiasan yang berlebihan tentu akan mengganggu pencahayaan biasa premis.

Falshpoplelet atau susun atur hiasan dalam kaca penebat - galeri foto

Windows di balkoni dengan susun atur dalam hiasan Sketsa tingkap PVC dengan falshole Papan Kekunci Hiasan Kuningan

Lebih banyak artikel mengenai tingkap dan pembinaan tetingkap

Di mana untuk membeli sealant untuk tingkap berganda

Tetingkap tetingkap - apa, jenis, harga. Bagaimana untuk memasang dan menguruskan penggelek?

Pelbagai sudut plastik untuk tingkap

Perhentian tetingkap - untuk pengudaraan mudah

Injap untuk pengalihudaraan pada tingkap plastik - apa itu, apa yang ada

Bolong bolong pada tingkap plastik

VARIOTEC - aksesori elit untuk tingkap plastik

Iklan

 • Balai dan loggias (192)
  • Menggunakan balkoni (33)
  • Kaca balai (30)
  • Pembaikan dan penamat (67)
  • Pemanasan balkoni (39)
  • Isu Undang-Undang (8)
 • Struktur yang diperbuat daripada kaca (278)
  • Kumpulan input (32)
  • Lampu antiaircraft (4)
  • Pembinaan dengan profil aluminium (33)
  • Kaca (126)
   • Windows Kaca berwarna (18)
   • Maklumat am (20)
   • Kaca panorama (19)
   • Tingkap kaca dan dua kali ganda (40)
   • Kaca muka hadapan (25)
   • Kaca sejuk (2)
  • Blok kaca (12)
  • Pintu kaca (24)
  • Partition kaca (18)
  • Rak Kaca (12)
  • Lantai kaca (4)
  • Siling kaca (6)
  • Dinding kaca (6)
 • Ulasan Syarikat (38)
  • Firma untuk pengeluaran dan penjualan tingkap kayu (11)
  • Pengeluaran dan jualan syarikat Windows (26)
  • Firma untuk menghasilkan struktur topeng (1)
 • Pembinaan tetingkap (492)
  • Tingkap kayu (40)
  • Blinds (52)
  • Menyiapkan bahagian (9)
  • Skylight (30)
  • Jawapan kepada soalan pembaca (46)
  • Windows plastik (280)
   • Profil Tetingkap (92)
   • Pembaikan tingkap (23)
   • Pemanasan tingkap (9)
   • Kelengkapan (72)
  • Gelongsor tingkap (9)

Disyorkan

Basis-Prom tel. 8-495-725-2615

Pejabat laman web ini: Moscow, Shlyuzovaya nab., 6, bangunan 3

Laman ini adalah sumber maklumat.

Misi utama kami ialah sokongan maklumat pembeli tingkap plastik dan struktur kaca dalam memilih penyelesaian yang betul dan kontraktor.

Tingkap plastik dengan susun atur. Tujuan, jenis, ciri pemasangan

Dari artikel yang anda akan pelajari:

Untuk memperbaiki penampilan tingkap plastik biasa dan memberi mereka keaslian, elemen hiasan, yang disebut susun atur, shprosami atau pengikatan palsu sering digunakan. Susun atur menghias membolehkan anda mengubah rupa struktur tetingkap, memberikan orientasi moden, menghias dalam gaya vintaj yang unik atau menonjolkan butiran tidak standard.

Windows dengan cambuk kelihatan baik di rumah negara, di balkoni atau loggias, serta di bilik-bilik yang digayakan untuk bangunan zaman pertengahan. Kebanyakan susun atur menyimulasikan pemisahan gelas pada serpihan segi empat sama yang sama dan menjadikan tingkap kelihatan seperti struktur tangan yang lama. Reka bentuk ini kelihatan sangat mengesankan pada tingkap-tingkap besar, dan memberikan keselesaan dan daya tarikan khas kepada reka bentuk kecil.

Di samping fungsi menghias, pengikatan palsu memenuhi peranan praktikal - mereka menjadikan tingkap lebih tahan lama.

Tata letak untuk tingkap boleh mempunyai bentuk dan reka bentuk yang berbeza, dibahagikan kepada tiga jenis utama:

 • Profil nipis dilekatkan pada tingkap dari luar. Terdapat pelbagai bentuk, saiz, warna dan boleh bersilang di semua sudut yang mungkin.
 • Susun atur jenis keras, diletakkan di dalam tingkap, di antara lapisan tingkap berlapis dua.
 • Kelengkapan hiasan untuk kelengkapan: kunci, pengikat, pemegang, dan lain-lain.

Selain pecahan tradisional menjadi segitiga, pertanyaan dapat membahagikan kaca ke bentuk geometrik yang sederhana atau aneh, melintasi sudut tajam atau tumpul. Sarjana kategori tertinggi dapat membuat susunan corak dengan perhiasan yang menakjubkan.

Sebagai peraturan, tata letak itu dihasilkan pada pesanan individu dari profil ketebalan 20 hingga 80 mm, dan lebar jalur tidak melebihi 8-25 mm. Yang paling popular adalah warna logam sejagat: emas, gangsa, keluli. Pencinta alam semula jadi lebih suka pengikat palsu matte, sesuai warna ke bingkai tingkap atau dinding bangunan.

Susun atur susun atur yang paling popular

Klasifikasi dalam bentuk menyediakan pemisahan susun atur ke: sempit dan lebar lurus, melengkung, serta dengan tepi giling biasa atau berbentuk.

Fragmen cambuk boleh dilekatkan antara satu sama lain dari sudut yang berbeza dan dilengkapi dengan unsur tambahan dalam bentuk lambang, corak dan monogram. Susun atur yang indah dengan perhiasan mempunyai band pembatas sempit, kerana dengan lebar yang semakin meningkat, fleksibiliti elemen berkurang.

Bahan untuk pembuatan elemen reka bentuk boleh menjadi kayu asli, atau buatan - polimer dan aluminium.

Untuk reka bentuk hiasan tingkap PVC, paling kerap, mereka menggunakan pencetakan dalaman dari logam atau plastik, serta lapisan pada kaca dari luar.

Lokasi soal siasat di dalam unit kaca penebat dijalankan pada peringkat pengeluaran, oleh itu tidak mungkin untuk mengeluarkan atau mengubahnya dalam produk siap. Unsur-unsur reka bentuk overhead luar digunakan terutamanya di rumah-rumah luar bandar dengan tingkap kayu, dan struktur plastik dilengkapi dengan mereka lebih jarang.

Produk diperbuat daripada profil aluminium atau polimer, yang diletakkan di antara panel tetingkap. Untuk membetulkannya, penyambung khas digunakan pada hujung bingkai yang bertentangan. Diameter pengikat tidak melebihi 3 mm.

Reka bentuk bukan sahaja menghiasi kaca, tanpa memerlukan penjagaan khas, tetapi juga melakukan fungsi sokongan tambahan, terutama yang berkaitan dengan tingkap panorama yang besar. Pemilihan keras melindungi produk daripada kerosakan dan menghalang objek asing daripada memasuki bilik.

Perlindungan palsu hiasan di luar struktur tingkap boleh dipasang secara berasingan, dengan lukisan awal pada lakaran atau penanda gelas. Apabila meletakkan susun atur yang kompleks dengan sejumlah besar unsur, perhatian khusus harus diberikan kepada sendi - mereka semua harus lancar dan kelihatan semula jadi. Tempat sambungan, dihiasi dengan cuai menentang latar belakang umum dan merosakkan semua estetika.

Sekiranya memasang sendiri susun atur yang dilapisi pada tingkap plastik, urutan tindakan berikut disyorkan:

 1. Profil untuk panel palsu ditandakan dan dipotong dengan pisau tajam supaya tepi licin dan tanpa burr.
 2. Jangan keluarkan lapisan pelindung dari lapisan pelekat profil, pasangkannya ke tetingkap dan semak dimensi.
 3. Keluarkan filem dari permukaan pelekat profil.
 4. Perlahan-lahan memohon profil ke tetingkap, perlahan-lahan tekan dan tahan selama beberapa saat.
 5. Pada sendi, persimpangan dan permukaan sisi susun atur, gunakan sebatian silikon telus. Bekerja dengan berhati-hati dan berhati-hati, cuba untuk tidak menampar kaca.

Jika anda tidak yakin dengan kebolehan anda sendiri, atau jika anda memerlukan susun atur yang rumit untuk memohon dengan ketepatan yang tinggi dan mengekalkan hiasan maksimum, maka tugas itu harus diamanahkan kepada para profesional yang telah melepasi latihan vokasional. Keterampilan yang dikehendaki, pengalaman kerja dan ketersediaan alat khas menjamin hasil sempurna dalam masa yang singkat dan dengan penggunaan bahan yang minima.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 67 = 68