Lorong Feng Shui – 314167.info

Lorong Feng Shui

Bagaimana untuk menghiasi anteroom mengikut peraturan feng shui

Ramai orang berminat dengan persoalan bagaimana untuk menarik kesejahteraan dan nasib ke rumah mereka. Jawapannya cukup mudah: adalah perlu untuk menghapuskan semua yang hadir dalam perjalanan aliran tenaga kreatif Qi, dan dengan itu mewujudkan suasana harmoni di seluruh rumah. Bantuan dalam semua yang dicadangkan akan membantu dewan masuk teratur untuk Feng Shui.

Feng shui baik di lorong

Apabila tenaga kreatif Qi beredar melalui rumah, setiap ahli keluarga merasakan pengaruh positifnya pada diri sendiri. Langkah seterusnya selepas membawa pintu depan dalam rangka akan menjadi kerja di lorong.

Mari kita lihat secara umum apa lorong feng shui yang sangat baik. Idealnya, ini adalah bilik yang mengundang arus tenaga ke dalam rumah yang membawa banyak dan harmoni, jika tidak ada blok atau melemahkannya. Apakah keadaan yang perlu untuk melawat rumah anda dengan tenaga Qi? Untuk melakukan ini, anda perlukan:

 • tentukan sektor Ba Gua, yang akan menarik dan mengekalkan tenaga positif Qi;
 • buat dalam platform dan kuat lorong mereka untuk tenaga yang diperlukan, yang akan dinyatakan oleh sebuah meja kecil dengan lampu meja yang sederhana, meja bulat di tengah-tengah dengan pasu yang dipenuhi dengan bunga, atau permaidani kualitatif warna-warna terang, warna tepu dinding, karya-karya seni;
 • keluarkan cermin melihat pintu depan, atau letakkan sebelum ini beberapa jenis houseplant;
 • mengarahkan tenaga Qi, jika tangga terletak di seberang pintu masuk - untuk menahan tenaga akan membantu bintik-bintik terang diciptakan di pedalaman lorong, houseplants atau vas dengan bunga;
 • dinding yang terletak berdekatan dengan pintu masuk utama, mengubah dari penghalang ke "perangkap" - ini akan memerlukan mengecatnya merah, meletakkan beberapa tumbuhan di sepanjangnya atau melakukan segala-galanya dari yang dicadangkan;
 • menahan tenaga Qi - ia boleh digantung dalam cahaya lorong dengan kristal atau "meningkatkan" siling, melalui penggunaan kertas dinding dengan garisan menegak, lampu lantai tinggi atau mentol lampu dengan kaki yang panjang, yang akan menggalakkan regangan ruang;
 • buat pesanan yang ideal.

Orang Cina memanggil pintu depan Dengan mulut rumah. Oleh itu, tidak mustahil mereka terletak berhampiran lif atau di kaki tangga. Keadaan ini boleh diperbaiki dengan menaikkan ambang sebanyak satu atau dua centimeter, yang akan mencukupi untuk menghentikan penembusan tenaga negatif ke dalam rumah.

Jika pintu depan pergi terus ke tangga, maka wang dan nasib di rumah tidak akan bertahan lama. Walau bagaimanapun, adalah berfaedah untuk menggantung cermin segi lapan atau bulat yang mencerminkan aliran negatif, yang seterusnya akan memulihkan kesejahteraan kewangan.

Nasihat penting dari kakitangan editorial!

Sekiranya anda mengalami masalah dengan keadaan rambut, perhatian khusus harus dibayar kepada syampu yang anda gunakan. Statistik menakutkan - dalam 97% syampu jenama terkenal adalah komponen yang meracuni badan kita. Bahan-bahan, yang mana semua masalah, dalam komposisi ditetapkan sebagai sodium lauryl / laureth sulfate, coco sulphate, PEG, DEA, MEA.

Komponen kimia ini memusnahkan struktur rambut keriting, rambut menjadi rapuh, kehilangan keanjalan dan kekuatan, warna memudar. Juga, kotoran ini mendapat ke hati, jantung, paru-paru, terkumpul di dalam organ dan boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Kami mengesyorkan agar anda tidak menggunakan ubat-ubatan yang mengandungi kimia ini. Baru-baru ini, pakar kami menjalankan analisis shampo, di mana tempat pertama diambil oleh dana dari syarikat Mulsan Cosmetic.

Satu-satunya pengeluar semua kosmetik semulajadi. Semua produk dikilangkan di bawah kawalan kualiti dan sistem persijilan yang ketat. Kami mengesyorkan untuk melawat mulsan.ru kedai dalam talian rasmi. Sekiranya anda meragukan keaslian solek anda, semak tarikh luput, ia tidak boleh melebihi satu tahun penyimpanan.

Untuk menarik tenaga positif Qi, kita memerlukan lorong yang dilengkapi dengan serambi. Oleh itu, adalah disyorkan bahawa bilik ini bersinar terang, terutama ruang di hadapan pintu. Aliran aliran tenaga akan dipromosikan oleh tempat gelap dan lampu malap. Terdapat juga pengumpulan tenaga negatif.

Mencegah "menakutkan" tenaga kreatif Qi dengan menggantung secara eksklusif di atas pintu masuk dua lampu.

Jika anda memerlukan lorong feng shui, maka halangan di dalamnya tidak mungkin. Oleh itu, ia perlu dibina mengikut semua peraturan, iaitu - minimum perabot dan lebih banyak ruang bebas. Ia dilarang keras untuk mempunyai perabot di pintu masuk, yang secara unik akan mewujudkan semua kemungkinan halangan kepada aliran penciptaan Qi.

Di sebelah kanan pintu depan terdapat "sudut pembantu" yang dipanggil. Hanya di dalamnya mungkin susunan pelbagai rak dan rak. Khususnya, di tempat ini dibenarkan payung berdiri atau gantungan untuk pakaian bermusim utama.

Antara bumi dan langit

Dewan feng shui yang dicipta mesti semestinya mengimbangi permulaan lelaki dan wanita Yan dan Yin. Oleh itu, titik penting adalah pengesanan dan seterusnya penghapusan gangguan tenaga. Untuk dewan terang, yang telah melukis kertas dinding dalam warna-warna pastel, anda perlu memilih lampu redup. Sebaliknya, dewan terang dengan warna kaya akan memerlukan lokasi lampu terang.

Kami mengalir aliran tenaga

Kami telah mengatakan bahawa kehadiran dinding di koridor yang bertentangan dengan pintu masuk membuat halangan yang kuat untuk pergerakan selanjutnya tenaga Qi. Ini membawa kepada fakta bahawa tenaga kreatif tidak boleh memasuki bilik lain di dalam rumah. Penyelesaian masalah ini juga mungkin dilakukan dengan menghias tembok seperti gambar atau gambar haiwan.

Walau bagaimanapun, kawasan yang bermasalah juga akan menjadi koridor terlalu panjang, di mana aliran tenaga akan hilang tanpa perlu menyebarkan melalui bilik.

Kehidupan peribadi setiap keluarga mesti pergi secara eksklusif di belakang pintu tertutup. Itulah sebabnya adalah berhati-hati menjaga dewan feng shui tidak memberi peluang kepada mereka yang datang ke rumah anda untuk mempertimbangkan bilik lain. Mengalihkan perhatian tetamu boleh menjadi barang hiasan yang berbeza: lampu yang luar biasa atau pasu yang indah.

Lorong Feng Shui

Lorong Feng Shui-ini biasanya bilik pertama (bukan kediaman) di rumah. Terdapat rumah-rumah dan pangsapuri di mana tidak ada bilik itu, dan ketika memasuki jalan, seseorang jatuh, misalnya, ke dapur. Pengaturan bilik ini sangat tidak menyenangkan. Dalam feng shui ia dipertimbangkan, dari apa yang anda ada lorong, dan secara amnya, sama ada wujud atau tidak, bergantung pada bagaimana tenaga yang baik dari Qi menembus ke dalam rumah dan seterusnya diedarkan di dalamnya.

Mari kita lihat apa ruang masuk harus dari Feng Shui

Pertama, saiznya. Sempurna Dewan Feng Shui Jangan terlalu dekat, kecil, atau terlalu besar dan kosong. Sekiranya bilik ini adalah perkara yang rapat, gelap dan sesak, Qi akan membina sesuatu. Ini boleh membawa kepada penyakit, konflik, kegagalan. Jika ada yang besar dan kosong, maka mungkin ada lebihan tenaga Qi, ini juga buruk bagi isi rumah. Mereka menjadi agresif dan sering menjadi konflik dengan orang lain. Untuk memperbaiki keadaan, anda boleh meletakkan anteroom beberapa objek yang akan menarik perhatian. Sebagai contoh, meja hiasan yang akan berdiri sebidang bunga.

Kedua, pencahayaan. Feng Shui mengatakan bahawa cahaya terang menarik tenaga nasib. Adalah dipercayai bahawa lorong haruslah dinyalakan dengan baik, tetapi jangan lupa tentang keseimbangan energi Yin dan Yang. Dan cahaya yang terlalu banyak juga boleh mendatangkan banyak bahaya. Adalah baik jika cahaya ini semula jadi. Jika tidak, maka anda perlu menjaga pencahayaan buatan. Dengan kawasan besar bilik, satu lampu siling mungkin tidak mencukupi. Anda boleh membetulkan keadaan dengan sumber cahaya tambahan (lantai dan lampu dinding). Agar Qi masuk ke dalam rumah dengan jumlah yang betul, bilik ini di dalam rumah harus kelihatan menarik, cerah, tidak berantakan.

cermin di lorong

Ketiga, cermin. Untuk mengekalkan keseimbangan tenaga Qi, lorong di feng shui mesti ada cermin yang akan mengumpulnya. Ia juga secara visual membesarkan ruang. Ia tidak seharusnya mencerminkan pintu depan, bukan pintu ke tandas atau pakaian di atas penyangkut itu. Dan, sebagai contoh, gambar yang indah, pasu luar dengan bunga, secara umum, sesuatu yang cantik yang menyenangkan mata. Tempat yang ideal untuk cermin di lorong di tepi pintu depan. Sangat baik, jika ia akan dengan bulat bukannya sudut tajam, dan akan cukup besar untuk mencerminkan penyewa dalam pertumbuhan penuh.

Keempat, reka bentuk warna. Bagi reka bentuk warna lorong, anda perlu mengekalkan keseimbangan. Jika lorong anda sangat ringan, anda boleh melembutkan sedikit dengan warna pastel. Sebagai contoh, gantung langsir yang akan menjadi beberapa nada lebih hangat daripada warna utama. Dalam satu perkataan, ada cara untuk mengurangkan kecerahan lampu. Sekiranya gelap, maka sebagai tambahan kepada lampu (disebutkan di atas), anda boleh menambah warna dengan menggunakan gambar dan gambar dalam bingkai segi empat tepat.

Kelima, menarik nasib baik. Ia sangat baik untuk mempunyai tikar pintu, kerana ia adalah magnet tenaga qi yang kuat. Warnanya mesti sepadan dengan warna arah pintu depan. Jika pintu diarahkan ke selatan, maka warnanya berwarna merah; ke utara - biru; selatan-timur-hijau; utara-barat - putih; ke barat daya atau utara-timur - kuning. Ia tidak diperlukan untuk menyimpan di bawah tiga duit syiling Cina, yang dihubungkan dengan tali merah. Duit syiling adalah simbol kekayaan dalam feng shui.

"Sekiranya anda bersendirian, tenggelam dalam cermin yang dekat dengan cermin besar - ini akan mewujudkan ilusi dari penjimatan biasa dalam pengangkutan awam."

Keenam, pengedaran dan pengumpulan Qi yang baik. Nah, apabila anda masuk ke dalam lorong, tetamu atau pemilik mempunyai rasa kesejahteraan. Dan sebaliknya, sangat buruk apabila, lorong itu sempit, gelap, penuh dengan beberapa perkara. Di dalam bilik sedemikian, tenaga penting yang menguntungkan akan menjadi sangat sukar untuk masuk. Dalam lorong di feng shui adalah lebih baik untuk menyimpan hanya perkara-perkara yang perlu - ia sememangnya cermin dan pakaian bermusim dan kasut. Semua yang tidak perlu diedarkan di dalam kabinet. Jika pintu depan rumah anda terbuka ke sisi tingkap, ini sangat buruk untuk tenaga qi. Dia, tanpa perlu mengumpul, akan melarikan diri melalui tingkap. Tetapi jika sudah berlaku, anda boleh membetulkan kelemahan dengan menggantung langsir pada tingkap. Dan tentu saja, jangan lupa tentang kebersihan, kotoran dan puing-puing akan menangkis segala macam nasib.

Apa itu Feng Shui?

Kren pada Feng Shui - simbol kesihatan dan panjang umur

Calabash Feng Shui atau labu - apakah ia?

Ramalan oleh Buku Perubahan adalah meneka Cina, yang mana anda boleh mendapatkan jawapan kepada soalan yang menarik. Sebagai peraturan, ini terpakai kepada mana-mana situasi kehidupan sukar yang mana anda perlu mencari penyelesaian terbaik.

Jika kita bercakap mengenai ramalan klasik Kitab Perubahan, maka anda perlu mengambil masa tiga syiling dan membuang mereka 6 kali, merekodkan keputusan di atas kertas, atau lebih tepat menarik sebagai Heksagram ini dibina dari medan. Dan kemudian, baca transkrip hexagram yang diterima dalam Buku Perubahan.

Bagi talian nasib ketara sekali, maka segala-galanya adalah lebih mudah. Kekal fokus dan mental menentukan soalan yang anda ingin mendapatkan jawapan. Seterusnya, "buang" duit syiling maya di sebelah kanan ramalan, 6 kali. Untuk melakukan ini, tarik syiling lengan dan pelepasan. Di sebelah kiri anda akan membina hexagram. Selepas, dengan serta-merta, anda akan melihat penyahkodannya, dan dengan itu jawapan kepada soalan anda. Itu sahaja.

Cadangan: merumuskan persoalan dengan jelas dan jelas, ia perlu bagi kes itu. Jawapan terbaik ialah yang pertama kali anda terima, walaupun anda tidak menyukainya. Oleh itu, jangan tanya soalan yang sama beberapa kali. Jika anda mempunyai beberapa soalan yang berbeza, yang terbaik adalah untuk tidak meminta lebih daripada tiga soalan setiap hari.

Dan ... jangan terlalu serius menimbulkan ramalan ini. Namun nasib dalam talian mengenai Buku Perubahan - ini tidak meneka "ke dalam hidup." Sudah tentu ada kebenaran di sini, tetapi semua ini adalah hiburan yang lebih tidak berbahaya! Mudahkan!

Dan akhirnya. Pembaca yang dihormati, jika anda menyukai artikel itu, saya akan sangat berterima kasih jika anda mengatakan sejenis "Terima Kasih" dengan mengklik pada butang sosial dan berkongsi maklumat yang menarik dengan rakan dan kenalan anda. Saya juga ingin menambah bahawa pendapat anda sangat penting untuk saya dan saya dengan senang hati membaca komen anda untuk artikel saya. Tinggalkan maklum balas dan ini akan membantu menjadikan laman web ini lebih menarik dan berguna untuk anda. Untuk lebih banyak terima kasih sebelumnya. Baik untuk anda feng shui!

Dengan hormat, Natalia Gramotkina

Menarik, terutama menyukai foto

Terima kasih, Olesya. Saya gembira kerana saya dapat menarik minat anda. Datang sering untuk melawat

Saya suka artikel itu. Membaca, saya memindahkan semuanya ke apartmen saya. Hanya saya mempunyai soalan. Dan jika pintu depan terletak di sebelah barat. Apa itu?

Natalia, lebih dalam warna pintu mengikut arah yang boleh melihat https://vash-fenshyu.ru/fen-shuj-vxodnoj-dveri

Memaparkan cermin di lorong kecilnya. Tetapi bagaimana anda mahu ia menjadi seperti dalam foto. Terima kasih kerana positif.

Sentiasa tolong, Alla. Saya gembira kerana anda menyukainya.

Foto dan artikel cantik menarik.

Terima kasih, Rahim. Baik untuk mendengar

Semua diperiksa - anda perlu menggantung gambar yang indah di depan cermin dan menukar karpet. Di utara saya, tetapi merah. Terima kasih

Anda dialu-alukan, Lyudmila. Saya senang saya boleh gunakan untuk anda. Lawati lebih kerap

Terima kasih kerana artikel yang menarik! Pada saya soalan itu: bertentangan dengan pintu masuk premis (dapur) dengan tingkap, itu ternyata input dalam apartmen bertentangan dengan tingkap. Pintu ke Feng Shui harus dibuka di dalam apartmen, tetapi artikel ini menyatakan bahawa pintu tidak harus dibuka ke arah tingkap. Sekarang pintu tidak membuka ke dalam (yang tidak begitu menguntungkan), tetapi ia tidak terbuka ke arah tingkap (yang sebaliknya). Tinggalkan pintu sahaja atau semua yang sama untuk mengatasinya supaya ia terbuka ke dalamnya? Terima kasih!

Hello, Rimma. Saya fikir bahawa dalam situasi anda adalah yang terbaik untuk melakukan ini: melampaui engsel pintu supaya pintu dibuka ke dalam rumah. Dengan mengambil kira fakta bahawa "pintu tidak boleh dibuka dalam tetingkap", maka tenaga yang tidak melarikan diri melalui tingkap, tidak dapat mengumpul, ia adalah mungkin untuk dia melakukan halangan tiruan, contohnya, dalam bentuk muzik angin (untuk maklumat lanjut mengenai https halaman: // vash- fenshyu.ru/muzyka-vetra-fen-shuj-kolokolchiki-fen-shuj)

Hello, Natalia! Saya memerlukan nasihat. Pangsapuri mempunyai koridor yang sangat sempit dan sebuah dewan masuk yang kecil. Terdapat antrenol. Saya tahu bahawa ini tidak menguntungkan. Untuk meletakkan almari besar adalah masalah, dan terdapat banyak kasut dan pakaian luar. Adakah mungkin untuk melakukan sesuatu, supaya tenaga pada antisol kurang negatif, atau sekiranya ia dikeluarkan sepenuhnya?

Natalia, jika pangsapuri anda mempunyai koridor yang sempit dan pintu masuk dewan kecil, maka untuk menarik tenaga yang menggalakkan, pertama sekali anda perlu memohon cadangan untuk meningkatkan pintu masuk dewan feng shui, yang diterangkan dalam artikel ini. Iaitu, untuk bekerja dengan reka bentuk warna bilik, dengan cahaya, menggantung cermin, untuk visual mengembangkannya, dan sebagainya. Kedua, berkaitan dengan mezanin, pada pendapat saya, umumnya lebih baik untuk menghapusnya. Dan perkara-perkara tambahan dan kasut (jelas bahawa terdapat banyak dari mereka, untuk keluarga ini, untuk semua musim dan sebagainya), perlu dimasukkan ke dalam beberapa almari di bilik lain, pantri, dll. jauh dari mata. Tinggalkan hanya mereka yang dipakai sekarang. Tidak ada jalan lain.

Gerbang kebahagiaan atau lorong di feng shui

3.04.2016 Peraturan Elena Feng Shui 3 komen

Hello, pembaca yang terkasih!

Hari ini, meneruskan tema menghias rumah dan sekarang saya memikirkan apa jenis pintu masuk feng shui sepatutnya. Mengenai beliau hari ini dan bercakap, dan saya akan memberitahu banyak perkara yang menakjubkan tentang ini. Baca terus!

Dari artikel yang anda akan pelajari:

Feng Shui lorong: peraturan dekorasi

Bayangkan, apa yang anda berhasrat untuk kehidupan yang akan datang dengan sendirinya, semua yang selama bertahun-tahun dalam perjalanan untuk kebahagiaan anda - akan hilang, dan anda dan persekitaran anda akan menjadi penjelmaan impian mereka sendiri. Bukankah kebahagiaan ini? Tidakkah keputusan, matlamat dan aspirasi kita membawa kita kepada keputusan ini? Tetapi, seperti yang sering berlaku, keinginan untuk jatuh ke bawah dari tangan, sasaran cair di ufuk dan pemikiran kelabu secara beransur-ansur menjadi pemikiran sedih mengenai topik ini: "Kenapa saya?" Ia adalah pada masa ini bahawa seseorang kurang mendapat sokongan dari luar, beberapa sokongan yang melindungi dari gangguan negatif di sekeliling dunia.

Foto: lorong feng shui

Gereja menggalakkan kita mempunyai iman, pakar-pakar psikologi - untuk mencari masalah dalam kepalanya, dan saya mahu melihat kebenaran amalan Tao ruang pembangunan simbolik pada contoh dewan feng shui. Lagipun, lorong atau koridor itu adalah tempat dimana kebahagiaan atau kesedihan datang ke rumah kita, kesejahteraan kewangan dan cinta. Dengan cara yang sama seperti ia keluar atau tetap tidak boleh bergerak.

Malangnya, pangsapuri kami, seperti, sesungguhnya, di rumah, sangat kerap tidak mematuhi peraturan untuk pembangunan ruang untuk feng shui. Doktrin ini membincangkan keluasan dan saiz bilik kediaman kami, termasuk lorong, supaya arus tenaga boleh ditempatkan di dalamnya tanpa sekatan. Sekurang-kurangnya, peraturan ini menyangkut prospek kewangan.

[Stextbox id = "amaran" bgcolor = "FFA1F2" bgcolorto = "FFD9F5" imej = "null"] Cash menganggap sepadan dengan nombor bagi swing, supaya di lorong kecil biasanya ditumbuk pendapatan kewangan kecil bersama-sama dengan datang ke rumah rakyat. [/ Stextbox ]

Walau bagaimanapun, pakar yang mengamalkan doktrin Tao, belajar untuk membetulkan "keadaan kecil" dengan bantuan beberapa teknik rahsia:

Pertama sekali, anda harus melupakan kebiasaan mengumpul semua sampah. Sebuah almari pakaian dengan segala-galanya untuk semua musim, serta dengan 20 tahun ski atau nenek galoshes, yang semestinya berguna - kandungan dalaman tambahan. Di lorong anda hanya perlu mempunyai perkara-perkara yang anda perlukan untuk musim tertentu.

Foto: lorong kecil di feng shui

Pada masa yang sama, lorong tidak boleh terlalu besar, kerana ia akan membiarkan dalam jumlah berlebihan tenaga yang berlebihan, yang menghilangkan aliran tenaga isi rumah. Ruang yang meluas boleh membawa kepada kegelisahan dan kerengsaan kepada penduduk rumah. Oleh itu, koridor perlu terang dan menarik perhatian objek untuk ahli tenaga ia menarik kepadanya, dan tidak terlibat dalam mewujudkan perintah dalam sebuah rumah yang aneh!

Foto: cermin di lorong di feng shui

Adalah diketahui bahawa harta meningkatkan ruang mempunyai cermin, jadi cermin di lorong, anda perlu bukan sahaja untuk menilai penampilan mereka, tetapi juga untuk meningkatkan ruang, untuk menarik wang ke dalam rumah anda. Cermin di lorong feng shui sepatutnya terletak di sebelah pintu masuk, mencerminkan:

 • anda keseluruhan dan sepenuhnya, dengan semua tangan, kaki dan kepala;
 • objek pedalaman, melambangkan kemakmuran, kemewahan dan hanya kehadiran rasa. Objek tersebut termasuk pasu, lukisan, air pancut atau akuarium, patung dan juga bil wang.
 • Cermin harus dibingkai untuk menyembunyikan sudut tajam;
 • Ia tidak sepatutnya tergantung di arah yang bertentangan dalam kursus, kerana sebagai tambahan kepada tenaga negatif, ia juga akan menutup pintu masuk ke aliran kewangan;
 • Pembingkaian, seperti cermin itu sendiri, tidak boleh mengandungi simbolisme luaran, hieroglif atau apa-apa lagi.

Seperti yang anda lihat, lokasi cermin di dalam dewan Feng Shui adalah sangat penting.

Ia juga bernilai memberi perhatian kepada permaidani pintu yang ada di dalam apartmen. Ternyata ia sepadan dengan gaya pintu masuk, tetapi pada masa yang sama berbeza dengan warna dan tekstur dari lantai umum. Dan masih mereka mengatakan bahawa di bawahnya mesti tersembunyi rahsia - 2-3 syiling lima ruble, menarik diri mereka sendiri sudah "multi-sifar" bil!

Untuk memberitahu kebenaran, saya terpaksa mendengar tentang wang yang tersembunyi di bawah permaidani pada zaman kanak-kanak saya, apabila saya mempunyai duit syiling di seluruh apartmen. Kemudian saya menganggap khazanah tersebut sebagai kejayaan yang luar biasa daripada ibu bapa yang bertaburan. Datanglah duit syiling dengan cepat kepada saya di bank babi, dan ibu saya menanam tangannya tanpa menyedari di mana umpan kewangan pergi!)

Tetapi soalan seterusnya saya berminat untuk masa yang sangat lama? Kenapa di koridor kita adalah adat menjadi gelap. Saya tidak menghakimi dengan pengalaman dalam pedalaman saya, tetapi saya bergantung pada lawatan ke rumah yang berbeza. Pencahayaan di vestibules pangsapuri muncul agak baru-baru ini. Dan kemudian, bukan semua orang. Tetapi sia-sia. Mengikut ajaran feng shui di dalam apartmen harus menjadi pencahayaan yang cerah, tetapi kebanyakannya nada hangat.

Kelimpahan lampu moden dan jenis pemasangannya sememangnya hanya menyumbang kepada kesejahteraan kita. Oleh itu, di koridor mungkin ada lampu, sconce, pencahayaan tempat, baik dari lantai dan siling, candelier atau pencahayaan barang-barang dalaman individu.

Pencahayaan yang mencukupi boleh membuat venir dinding lebih terang dan menarik untuk aliran tenaga. Walaupun ia, bagaimanapun, mesti sesuai dengan kompas khas Bagua, yang menentukan warna lorong mengikut feng shui:

 1. Warna putih dan warna cahaya paling berjaya untuk susunan lorong di barat dan barat-barat.
 2. Hijau adalah warna yang sesuai untuk koridor di timur atau tenggara.
 3. Biru bersesuaian dengan persamaannya dan lebih suka sebelah utara.
 4. Yellow southwest dan timur laut.
 5. Dan merah - bahagian selatan panas di dunia.

Perlu dipertimbangkan dan hakikat bahawa warna dan kecerahan koridor bergantung kepada perhiasan tambahan-tambahan. Doktrin feng shui, misalnya, tidak menyukai dinding kosong. Oleh itu, tempat-tempat tersebut adalah gambar yang paling sesuai untuk lorong feng shui.

Foto: lukisan di lorong di feng shui

Antara lain, imej artistik mudah mengalihkan perhatian dari bilik-bilik lain dan ruang yang kelihatan, di mana kita tidak mahu membiarkan aliran tenaga yang tidak perlu. Dan jika bilik mempunyai ruang yang besar, anda boleh menampal kertas dinding untuk lorong di feng shui. Untuk mengisi lompang, lebih baik memilih kain dengan kandungan yang sama:

Apa yang harus menjadi pintu bagi feng shui: bahan dan warna

Selain barang-barang dalaman yang kita bebas untuk memilih untuk diri kita sendiri, terdapat perkara-perkara yang tidak boleh diasingkan dari lorong-lorong kami yang tidak dapat dibatalkan, yang mana kita tidak dapat melepaskan diri. Ini termasuk, contohnya, pintu depan. Bagaimana ia diatur berhubung dengan tangga atau bilik pangsapuri anda kepada seorang arkitek yang diketahui! Tidak begitu menguntungkan ialah keluar dari pintu tangga atau pintu lif. Walau bagaimanapun, menyekat jalan ke hasil negatif dari tempat-tempat ini boleh dipandang terlalu besar oleh 2-3 sentimeter ambang.

Bahan untuk pintu itu juga dipilih di sebelah dunia.

 1. Pintu kayu paling baik ditempatkan di selatan, selatan-timur dan timur bukaan.
 2. Pintu logam sesuai untuk semua kes lain.

Dengan cara yang sangat tidak menguntungkan, hal ehwal kewangan anda akan dibentuk jika dari koridor anda dapat melihat seluruh bilik sekaligus - tandas, bilik mandi, bilik tidur, ruang. Kesemua mereka sepatutnya ditutup pada mulanya. Walau bagaimanapun, perhatian yang mengganggu dari bilik-bilik lain semuanya boleh menjadi barang-barang dalaman yang terang seperti yang disenaraikan di atas. Anda boleh menyekat pintu masuk ke bilik dengan tumbuhan hidup, yang kelihatan sangat bagus di koridor.

Sebagai contoh, masalah utama dalam masalah ini ialah untuk mencari bunga yang tidak memerlukan banyak cahaya matahari - tingkap di koridor, seperti yang diketahui, kemewahan, dan mana-mana pencahayaan tidak dapat menggantikan tumbuhan hidup keperluannya. Tetapi, ternyata, terdapat pencinta bunga-bayangan. Kebanyakan mereka tergolong dalam keluarga aroid atau maranas.

Kami menambah reka bentuk lorong dengan feng shui

Penglibatan yang baik untuk tenaga tidak menguntungkan dianggap menggantung loceng dan pendants lain, sebaiknya bulat.

Gunakan kaedah ini sepatutnya berlaku dari koridor tangga ke tingkat atas rumah atau apartmen. Masuk ke tangga perlu disekat, menarik perhatian dari itu. Lukisan, pasu, patung, bunga dan juga tirai kain sesuai untuk ini dengan cara terbaik.

Jam di lorong adalah feng shui sangat menguntungkan. Perkara utama ialah mereka, seperti cermin, tidak boleh diletakkan di hadapan pintu depan. Adalah lebih baik untuk menggantungnya di dinding serenjang dari pintu masuk.

Juga di kalangan barangan pedalaman sering digunakan akuarium di lorong di feng shui. Terutamanya popular adalah akuarium dengan ikan di pejabat, kerana ikan akuarium emas melambangkan kekayaan dan keuntungan.

Photo: akuarium di lorong di feng shui

Kini mengetahui cara menghiasi lorong dengan feng shui. Akibatnya, bilik lorong feng shui kelihatan sangat menarik. Sekurang-kurangnya saya berlaku begitu sahaja! Ia mempunyai lukisan, bunga, barang-barang pereka dan hanya barang-barang dan perabot yang perlu. Mudah, cantik, ringan dan tidak lama lagi akan menjadi baik untuk semua tenaga yang diperlukan!

Ramai kenalan saya di dalam lorong telah membuat bukan hanya bilik berlalu, tetapi yang indah. Dengan cadangan anda, saya akan cuba sedikit untuk menyusun semula anteroom saya

 • Terima kasih atas nasihat! Terutamanya berfikir tentang permaidani di pintu depan. Dan saya mendengar bahawa epal merah harus digantung di atas pintu untuk menarik kesejahteraan ke rumah.

 • Apa lorong-lorong yang indah dalam foto itu dibentangkan, saya suka. Elena sangat berguna dan hanya artikel bermaklumat yang anda tawarkan di laman web ini, dan saya menyukainya, jadi saya gembira sekarang melengkapkan lorong saya dan cuba menjadikannya bukan hanya selesa, tetapi juga untuk memelihara kebahagiaan di rumah dan memperbanyaknya.

  Blog Elena yang Cantik. Semua hak terpelihara, penyalinan bahan tanpa persetujuan pengarang dan petunjuk pautan terindeks terbuka ke laman web adalah dilarang!

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  61 + = 63