Mainan pokok Krismas – 314167.info

Mainan pokok Krismas

Kraftangan Tahun Baru mempunyai tangan: banyak idea dan kelas tuan!

Tahun Baru adalah zaman kisah dongeng ini, apabila sesuatu yang berlaku hanya dapat disebut sebagai keajaiban. Kerajinan Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri pasti akan menambah suasana sihir dan perayaan ke rumah anda dengan baik oleh jenis anda dan oleh proses pembuatan, yang semua ahli keluarga perlu terlibat!

Mari bermula dengan poskad - cenderahati Tahun Baru yang paling popular.

Kad pos seperti ini boleh dibuat hanya dalam 15 minit - Lebih banyak

Sedikit lebih rumit dalam prestasi (tetapi lebih menarik!) Poskad dalam teknik Scrapbooking. Masa depan

Cara membuat salji salji Tahun Baru dari rama-rama, manik, tanah liat polimer, doh, dan juga rajutan, bersulam dan banyak lagi varian lain dari pembuatannya di sini

Sangat mudah membuat kepingan salji dari gam: untuk menjadikannya anda perlu menarik kertas lilin (dicuci dengan cecair pencuci pinggan mangkuk) dengan pistol gam salji salji. Selepas pengeringan, letakkan salji salji dari kertas dan pasangkan benangnya, yang mana anda akan menggantung salji di atas pokok itu. Lubricate with PVA glue and sprinkle with glitter. Selesai!

Mainan Tahun Baru boleh dibuat dari bahan-bahan yang sama sekali berbeza, hanya perlu memasukkan imaginasi dan menambah semangat sihir Tahun Baru)

Dari mainan mana-mana kanak-kanak, anda boleh membuat mainan Tahun Baru, hanya menambah berkilau) Guna gam dengan gam dan taburkan dengan berkilau

Ia sangat mudah untuk membuat kambing seperti itu - anda akan memerlukan tunas kapas, kadbod, tongkat untuk kaki dan reben. Proses menciptanya - dalam foto:

Seperti kambing yang indah boleh dibengkokkan daripada dawai biasa.

Dan bagaimana anda suka kambing kertas semacam itu? Ia sangat mudah untuk mengeluarkannya!

Dari kertas, anda boleh membuat banyak kraf yang paling menarik. Di sini, sebagai contoh, satu sekeping kertas:

Dan kerajinan yang terbuat dari kon pain nyata akan dinikmati bahkan oleh anak-anak. Masa depan

Mainan pokok Krismas di Kan.

Berikut adalah mainan indah yang boleh anda buat dengan mengenali kelas induk ini

Mainan Krismas dari mentol lampu lama

Untuk pembuatan mainan Krismas seperti ini, anda memerlukan mentol lama yang perlu disalut dengan gam dan ditaburi dengan berkilau, dicat dengan cat akrilik atau dihiasi dengan teknik Decoupage. Benang untuk menggantung mainan boleh terpaku atau dibalut benang.

Pokok Krismas boleh dibuat dari apa saja. Di sini anda mempunyai 25 variasi keindahan Tahun Baru! Masa depan

Snowmen boleh dijahit atau bersulam, terpaku dari kertas atau kadbod, dicat dengan warna.

Orang salji yang indah ini diperbuat daripada kaus kaki kanak-kanak). Bagaimana untuk membuatnya dibaca di sini

Dan ini dijahit dari kain terry. Pastikan untuk melihat kelas induk dalam pembuatan.

Versi paling mudah membuat karangan bunga semacam ini adalah pewarnaan berpilin dalam cincin dan diikat dengan kawat, dihiasi dengan manik-manik dan busur.

Walaupun ketika membuat karangan bunga, anda tidak boleh membatasi imajinasi anda)

Untuk membuat karangan bunga seterusnya anda akan memerlukan penyangkut wayar, bola Krismas dan gam. Setelah melekatkan gantungan bentuk cincin itu, lepaskannya dan letakkan bola pada kawat, membetulkannya di tempat yang betul dengan gam.

Untuk pembuatan kalungan mudah, gunakan kertas berwarna, gunting dan stapler:

Anda sepatutnya mendapat sesuatu seperti ini:

Kini, mengambil bahan kerja di pinggir dan menyebarkan kedua tangan kami, kami akan mendapatkan gunting ini:

Dengan menggabungkan beberapa kepingan yang serupa, kita akan mendapat kalungan panjang, yang, bagaimanapun, boleh digantung tegak.

Garlands juga boleh seperti:

Untuk hadiah-hadiah kecil atau penggunaan sebagai hiasan Tahun Baru, anda boleh menjahit boot seperti:

Merasa - bahan yang dikasihi oleh banyak wanita rompi! Pastikan ini dengan melihat kelas tuan pada mencipta muzzles rusa lucu:

Anda akan suka dan seperti trio rusa, yang, dengan cara, adalah sahabat setia Santa)

Buat dengan keseronokan! Saya harap anda bahagia pada Tahun Baru yang akan datang!

"Cross" menjamin pelawaan kreatif sepanjang tahun! 🙂

Kraftangan Tahun Baru mempunyai tangan: banyak idea dan kelas induk: 4 komen

Saya suka kelas.

Tambah komen Balas balasan

Kategori

silang dan lain-lain jenis kerja jarum

Penempatan bahan tapak pada sumber lain adalah dilarang!

Dengan menyerahkan sebarang bentuk di tapak, anda bersetuju

Mainan pokok Krismas dengan tangan anda sendiri: bengkel Tahun Baru di rumah anda

Tahun Baru dan keindahan pokok pokok Krismas - konsep tidak dapat dipisahkan. Sudah tiba masanya untuk menyemak dan mengemas kini stok mainan. Kami mencadangkan supaya tidak berlari ke kedai, tetapi untuk melibatkan diri dalam proses yang menarik untuk membuat hiasan pokok Natal dan mainan dengan tangan anda sendiri. Bahan ini boleh didapati di setiap rumah - majalah lama berkilat, surat khabar, bungkus hadiah, manik-manik yang tidak dituntut, sisa kain, bulu dan merasakan. Dan juga pergi kursus yang anda boleh kumpulkan untuk berjalan-jalan - acorns, kerucut, ranting indah dan bahkan bulu burung. Berbekalkan gam, gunting dan imaginasi sendiri, anda boleh membuat perkara yang unik dalam gaya tangan yang dibuat, sila keluarga anda, mengejutkan keluarga dan rakan anda.

Kehidupan baru bola Krismas lama

Di dalam kotak di mana mainan Krismas disimpan, pasti akan menjadi bola yang telah kehilangan rayuan bekas mereka atau hanya bosan. Luangkan sedikit malam untuk kerja jahitan yang menyenangkan dan zadekoriruyte mereka dengan cara yang baru. Idea yang dicadangkan bukan kelas induk Tahun Baru yang ketat, di mana anda perlu mematuhi tindakan tertentu, tetapi hanya petunjuk untuk menghasilkan kebolehan kreatif anda sendiri.

Ambil bola nondeskrip lama, potongan buih, apa-apa benda bulat, terbakar keluar mentol elektrik dan teruskan. Pilihannya ialah:

 • balut potongan kain,
 • manik manik atau kord yang berkilat,
 • cat dengan cat akrilik,
 • Lukis corak abstrak dengan penanda emas atau perak,
 • bola telus yang diisi dengan butang atau barang kecil lain,
 • bungkus mereka dalam benang berwarna-warni.

Menggunakan benang terang, anda boleh membuat pompon lucu, bintang Tahun Baru atau pokok Krismas kecil.

Cuma isi perban kecil di sepanjang kontur yang dikehendaki, rendam benang dalam kanji atau lem, angin dan biarkan kering - hiasan itu siap.

Pokok natal, kalungan, kon dan kue Krismas

Pokok Krismas boleh dibuat dari kadbod, merasakan, butang dengan saiz yang berlainan atau dari kertas berwarna yang digulung. Garland biasa akan mengambil bentuk tanglung Cina, jika anda meletakkan setiap elemen dalam kotak, yang dikumpulkan mengikut arahan yang diberikan.

Mana-mana kanak-kanak tahu bagaimana untuk melekat kalung kertas. Tutup produk mudah ini dengan cat berkilat dari tin, dan hasilnya akan memukau anda.

Dengan cara yang sama, kerusi zadkoriruyte, acorns, bulu burung, bintang kadbod dan kraf lain.

Mainan yang lazat dalam bentuk roti halia bukan sahaja boleh digantung di atas pokok, tetapi juga membuat dengan bantuan mereka gambar langit malam di tingkap atau selembar kertas. Resipi untuk roti halia ada di sini.

Pilihan foto akan memberitahu arah utama, dan idea-idea baru akan dilahirkan dengan sendirinya. Hanya jangan kelewatan semuanya pada saat-saat akhir, dan biarkan kisah Tahun Baru hidup sekarang.

Belajar membuat mainan di pokok Krismas dengan tangan anda sendiri dari hampir apa sahaja

Adakah anda suka bekerja? Kemudian anda ingin membuat mainan Krismas dengan tangan anda sendiri! Ini adalah aktiviti yang menyenangkan dan menarik bagi seluruh keluarga, yang tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak peduli - anda akan menghabiskan beberapa malam dengan keseronokan, membuat mainan di atas pokok itu dengan tangan anda sendiri.

Kraf mudah dari bahan-bahan yang diperbaiki

Untuk pengeluaran anda perlu:

 • benang;

Templat perlu dipasangkan dengan pin (atau gigi biasa) ke bahan berliang, dan di atas meletakkan gambar yang anda perlukan - mula-mula meletakkan garis besar, maka hiasan dalaman. Jangan menyeberang benang terlalu kerap, mainan sepatutnya rata. Setelah selesai, keringkan produk dan keluarkannya dari pin, dan ikat tali kelopak di kelopak mata. Jika dikehendaki, anda boleh menghiasi dengan hiasan atau hujan.

Untuk pembuatan mainan yang anda perlukan:

 • dua jenis wayar - tebal dan nipis (nipis boleh digantikan oleh benang terang, contohnya, mulina.) Sangat bersih kelihatan benang kuat putih tulen);

Apabila mainan itu luka sama rata, anda memerlukan ekor wayar percuma untuk membungkus mainan, dan mengikat pita dalam bentuk busur - mainan anda sudah siap.

Anda perlu:

 • manik;

Hiasan dalaman yang dibuat dengan cara ini kelihatan sangat menarik.

Buat dua angka kadbod, gam mereka bersama-sama, meletakkan benang dengan gelung di antara mereka - bahagian untuk mainan sudah siap.

Kami memutarkan pokok Krismas dalam arah yang berbeza dengan ekor bilah yang bebas. Selepas corak benang muncul pada pokok cemara, anda boleh meneruskan pemadatan dengan serbet. Napkin boleh diambil dengan kepingan, pokok cemara itu tersebar dengan gam, dan padat terpaku dengan serbet. Ini akan memberi tekstur bagus kepada mainan masa depan.

Selepas mainan telah kering, anda boleh mula melukis - cat pokok natal dalam warna hijau.

Selepas lapisan cat kering, teduh tekstur mainan dengan berus kering kering dan cat putih, dan kemudian menghiasi selera anda.

Sediakan beberapa corak kertas - misalnya, rusa, tanda bintang, lelaki gingerbread, cubs, surat dan hati. Buka tangan anda sendiri dari kain bahan kerja, menjahit berpasangan, meninggalkan jurang kecil (untuk pemadat), dan melalui lubang kecil ini, mainkan mainan dengan bulu kapas atau sintepon. Untuk mengisi ia adalah yang paling mudah dalam pensil.

Templat bintang boleh dimuat turun di sini:

Mula-mula membuat pola pada kertas biasa, dan kemudian pindahkannya ke kadbod. Jangan lupa bahawa bintang mesti berganda. Jangan buat asterisk terlalu tipis, lebih baik menjadikannya satu sentimeter atau lebih. The twine of the twine terpaku pada kadbod, maka anda perlu membungkus seluruh benda kerja secara beransur-ansur.

Letakkan benang seketika mungkin supaya tidak ada jurang yang tinggal. Untuk menghiasi bintang, buat beberapa daun dan beri dari kain dan menghiasi salah satu sinar. Hiasan anda sudah siap.

Untuk membuat mainan Krismas Tahun Baru dalam bentuk topi, anda perlu:

 • beberapa lengan dari kertas tandas (anda hanya boleh melekat cincin dari kadbod);

Benang perlu memotong panjang kira-kira 20-22 sentimeter. Setiap bahagian dilipat separuh, melingkari cincin kadbod, dan melalui gelung meregangkan tepi bebas benang. Ia adalah perlu bahawa benang tegas dipasang pada kadbod. Oleh itu, perlu ulang, sehingga pangkalan kadbod hilang di bawah benang.

Semua ekor berulir perlu diregangkan melalui cincin, supaya topi kami mempunyai "kerah".

Dan sekarang ekor longgar diketatkan ketat dengan benang dan dipotong dalam bentuk pompon - cap sudah siap! Ia hanya kekal untuk membuat gelung dan menghias mainan anda di atas pokok dengan paillettes dan sequin.

Buat gelung pada dawai dan benang di atasnya manik hijau dicampur dengan manik-manik besar - mereka akan melakukan pada pokok Krismas kami peranan bola Tahun Baru. Selepas wayar diisi, berikan bentuk pokok Krismas, lipat dalam lingkaran.

Memotong sekeping pita, membentuk daripadanya gelung untuk gantung dan menghulurkan melalui pokok Krismas dan menghias dengan menggunakan duit syiling ekor percuma (cara paling mudah untuk gam pada pita berat sebelah double). Di engsel untuk gantung kami mengikat tunduk hiasan - hiasan anda sudah siap!

Pertama anda perlu mengembang bola - tidak sepenuhnya, tetapi mengikut saiz hiasan masa depan. Campurkan dua sudu air, dua sudu gula dan gam PVA (50 ml), dan rendam benang dalam campuran ini supaya benang itu diresapi. Kemudian anda perlu membungkus bola dengan benang chaotically. Bola mesti dikeringkan selama beberapa jam. Selepas gam benar-benar kering, anda perlu untuk mengeluarkan bola dan mengambil ia keluar, dan bola kapas lembut cat cat dari semburan dan menghiasi dengan manik-manik dan berkilau.

Mainan kertas tahun baru dengan tangan mereka sendiri dilakukan seperti ini:

 • Mula-mula anda perlu menyediakan kertas dengan corak yang indah, gunting, PVA dan corak bulat (penutup atau balang kecil akan sesuai);

Untuk menghias mainan sedemikian tidak diperlukan tambahan, ia begitu ekspresif.

Pertama buat lakaran untuk mainan masa depan anda. Ia boleh menjadi apa sahaja yang anda mahukan. Selepas corak siap, pindahkan mereka ke merasakan dan potong. Apa yang baik tentang bahan ini ialah ia tidak runtuh, anda tidak perlu memproses kelebihan setiap bahan kerja.

Cuba jahitan merasakan hiasan bukan sahaja untuk pokok Tahun Baru, tetapi juga untuk rumah - sebagai contoh, sebuah kraf Natal yang dihiasi dengan mainan rasanya kelihatan sangat bergaya. Lihatlah pemilihan dekorasi Krismas dengan kelas induk foto tangan anda sendiri - dan anda akan faham betapa banyak perkara yang menarik boleh dibuat dari rasa biasa dua atau tiga warna.

 1. Potong 10-12 jalur kertas yang sama kira-kira dua sentimeter lebar.

Sekarang anda tahu bagaimana untuk membuat mainan Krismas apa-apa bahan, yang betul-betul di hujung jari anda - ia boleh menjadi kain dan kadbod, kertas dan membelit, dawai, manik, penggunaan boleh menjadi segala-galanya - perkara utama adalah inspirasi dan semangat tahun baru, yang akan memenuhi hati anda dalam proses membuat hiasan Krismas comel!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 17 =