Mainan Tahun Baru dari kertas berwarna – 314167.info

Mainan Tahun Baru dari kertas berwarna

Bagaimana untuk membuat mainan Krismas di atas pokok kertas dengan tangan anda sendiri

Terdapat banyak cara untuk membuat mainan Krismas yang indah dan luar biasa di pokok Krismas dengan tangan anda sendiri: dari bahan yang berbeza, warna yang berbeza. Tetapi hari ini kita akan bercakap tentang bagaimana anda boleh membuat mainan yang indah di atas pokok Krismas yang diperbuat daripada kertas. Pertimbangkan pilihan yang berbeza untuk membuat perhiasan pada pokok Krismas: dari versi paling mudah untuk mainan origami yang lebih kompleks pada pokok Krismas.

Bagaimana untuk membuat mainan Krismas dari kertas di pokok Krismas dengan tangan anda sendiri

Salah satu pilihan yang paling mudah yang dapat diatasi oleh sesiapa ialah membuat mainan di atas pokok Krismas dari jalur kertas. Jadi, ambil kertas berwarna kegemaran anda, potong jalur saiz yang sama dan pasangkannya bersama-sama seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah.

Dan dengan demikian ia adalah mungkin untuk membuat bola kertas, dan ia mungkin untuk pra-membungkuk jalur pada separuh - ia akan menjadi luar biasa.

Di samping itu, seperti yang anda fahami, anda boleh menggunakan beberapa jalur yang berbeza, dan mainan selesai boleh dihiasi dengan bunga, kepingan salji dari kertas warna yang berbeza atau disisipkan dengan rhinestones, manik - mengikut budi bicara anda.

Bola kertas tidak kurang cantik ternyata ditenun mengikut skema yang dibentangkan di bawah. Memang benar bahawa dia perlu menghabiskan lebih banyak masa dengannya.

Satu lagi cara untuk menggunakan jalur: potong empat jalur panjang kertas dan empat yang lebih kecil (ini adalah kes jika anda tidak mempunyai kertas berwarna dua). jalur gam secara berpasangan, menambah mereka seperti yang ditunjukkan dalam gambar dan stapler pengancing, gam di tengah-tengah reben (untuk menggantung mainan pada pokok Krismas) - ternyata itu seperti kertas satu yang indah. Bahagian bawah boleh dihiasi dengan pita dan pita.

Di samping itu, jalur kertas boleh membuat bintang. Potong 12 jalur (6 panjang, 6 pendek) dan gamkan bersama-sama seperti yang ditunjukkan di bawah. Ternyata sebuah bintang kertas yang cantik.

Dan anda boleh membuat bunga (lebih baik mengambil kertas tebal). Dan jika anda ingin melukisnya, lebih baik untuk melukis butiran sebelum melekatkan bunga.

Pilihan lain yang patut diberi perhatian ialah bola Krismas yang diperbuat daripada kertas bergelombang.

Kertas bergelombang dipotong menjadi jalur, dilapisi dengan gam dan dilekatkan bersama tompok gigi ke "rose" (gambar # 3). Seterusnya, ambil bola yang boleh dilepaskan, balut setiap setengah daripada filem makanan, gam dengan mawar kami. Ia mestilah 2 butiran, yang, apabila lem kering, keluarkan dari filem makanan dan lem perlahan-lahan bersama-sama.

Bola kertas di atas pokok boleh dibuat dengan cara lain, melekat bersama butiran kalangan, seperti yang ditunjukkan di bawah. Indah dipadatkan dengan hiasan - dan ternyata mainan Tahun Baru yang luar biasa.

Dan anda boleh pergi lebih jauh - untuk membuat mainan tiga dimensi pada pokok Krismas dari kertas bentuk lain.

Dan jika anda mempunyai masa, maka anda boleh bekerja keras dan membuat mainan kertas berikut pada pokok Krismas, yang terdiri daripada beberapa bahagian.

Dengan kaedah ini, menggunakan bilangan butiran yang berbeza, anda boleh membuat karya-karya yang berbeza.

Dengan cara ini, mainan tiga dimensi boleh dibuat tanpa setitik gam tunggal. Ia ternyata origami hiasan yang sangat indah di atas pokok itu.

Untuk menjadikannya anda memerlukan 12 bahagian (butiran dibentangkan di bawah - anda boleh membuat satu templat, dan anda boleh mencetaknya di atas kertas berwarna dan kemudian dipotong).

Tanpa gam, anda boleh membuat bintang kertas, yang akan terdiri daripada hanya dua bahagian.

Malah, jika anda mempunyai masa dan keinginan anda boleh membuat banyak bintang kertas yang berbeza pada pokok Krismas.

Dengan cara ini, anda boleh membuat bukan sahaja mainan bintang di atas pokok itu, dan sebagainya untuk bercakap bintang yang bercahaya (cahaya bintang). Kami melekatkan bintang dari kertas dan letakkan garland di dalamnya.

Dengan cara ini, kita boleh membuat lampu kertas dari zaman kanak-kanak kita tentang lampu suluh.

Atau lampu suluh kertas dalam tafsiran yang lebih moden.

Mari kembali ke origami mainan Tahun Baru di atas pokok itu.

Sebagai permulaan, yang paling hebat dan cantik. Untuk membuat keindahan kertas itu, anda perlu bekerja keras. Pertama, kita tambahkan dari bunga kertas seperti yang ditunjukkan dalam gambar rajah, kemudian perlahan-lahan melekatkannya bersama-sama, di tengah-tengah setiap bunga yang kita cat manik itu. Ternyata sangat cantik.

Dari kertas dan gam, anda boleh membuat banyak mainan yang lebih cantik.

Dan akhirnya, anda tidak boleh melupakan sisa-sisa kertas tandas. Anda hanya boleh memotong bulatan dari asas kertas tandas, ke mana untuk memasukkan bintang kertas atau beberapa mainan, menghiasi dengan jilid di luar.

Dan anda boleh membuat mainan Tahun Baru yang tidak biasa. Kami mengecat, menghiasi cincin, kerongsang yang indah dan tidak ada yang akan meneka apa yang sebenarnya dibuatnya.

Dan contoh inspirasi terakhir: mainan asli dalam bentuk es krim.

Cantik kepada anda mainan dan tahun baru gembira!

Mainan Tahun Baru diperbuat daripada kertas

Seseorang sedang bersiap untuk tahun baru, menghiasi pokok itu dengan hiasan mahal pereka, dan seseorang - dengan bunga berwarna-warni lucu berwarna-warni dan bola kaca dari kedai.

Perhiasan Krismas sememangnya, akan menjadikan keindahan Tahun Baru gaya dan cantik, tetapi, malangnya, tidak dapat dibandingkan dengan mainan yang dibuat oleh tangan sendiri. Lagipun, proses penciptaan mereka bukan sahaja meningkatkan jangkaan cuti, tetapi juga memberikan saat-saat komunikasi yang tidak ternilai kepada semua ahli keluarga.

Terdapat banyak pilihan cara membuat hiasan tahun baru untuk diri sendiri untuk tahun yang akan datang, tetapi yang paling berpatutan dan tidak memerlukan keahlian khusus dalam membuat mainan Tahun Baru diperbuat daripada kertas. Anda hanya memerlukan bahan-bahan yang tersedia di rumah, sedikit kesabaran dan imaginasi kreatif.

Mainan yang paling biasa dan serba boleh untuk tahun baru adalah bola Krismas. Anda boleh membuat mereka dengan tangan anda sendiri dari mana-mana kertas tebal: kadbod berwarna, poskad berwarna-warni atau penutup majalah lama. Bola monokrom akan memberikan satu gaya ke bilik, dan berwarna-warni - suasana yang menyeronokkan dan sihir dongeng.

Jadi, sebelum anda mula bekerja untuk membuat mainan kertas sedemikian, anda perlu menyediakan yang berikut:

 • kertas padat dengan lukisan yang anda suka;
 • gunting;
 • gam PVA;
 • Kompas atau apa-apa objek, yang menggariskan, anda boleh mengeluarkan semula bulatan (balang, penutup, cermin mata, dan sebagainya).
 • Lukiskan pada kertas 21 bulatan yang sama dan potong dengan gunting.

Sediakan bulatan seperti berikut:

 • bengkokkan bulatan dua kali pada separuh (ini perlu untuk menentukan pusat);
 • Nyaharkan bulatan dan bengkokkan satu bahagiannya supaya pinggir bulatan betul-betul berpusat;
 • bengkokkan dua sisi lain bulatan untuk membuat segitiga dengan sisi yang sama;
 • Potong segitiga yang terhasil, yang akan memainkan peranan templat untuk keseluruhan butirannya;
 • Letakkan segitiga pada kalangan lain, lingkaran dengan pensil dan bengkokkan tepi ke luar di sepanjang garis.
 • 10 bulatan, gam di antara kedua belah pihak sedemikian rupa sehingga jalur dibentuk: 5 lingkaran di atas, dan 5 - dari bawah. Jalur itu mesti dilekatkan dalam cincin. Ini akan menjadi asas untuk bola.

 • 10 bahagian yang tersisa, dibahagikan dengan 5 keping, yang terpaku pada bulatan. Dua "topi" diperolehi.

 • Bahagian atas dan bawah "tudung" secara konsisten terpaku pada pangkalan.
 • Gelung yang mana bola digantung boleh dibuat dari benang yang dilewati bahagian atas mainan dengan jarum atau dari reben yang cantik. Gelung dari reben dipasang dengan simpul dan dilepaskan melalui bahagian atas "penutup" bola sebelum melekatkannya ke dasar. Simpulan ditinggalkan di dalam mainan, dan gelung berada di luar.

Mainan kertas asal sedia untuk tahun baru yang akan datang!

Satu lagi ciri penting tahun baru adalah kepingan salji. Mereka boleh menjadi yang paling mudah, dipotong dari sekeping kertas dengan corak sewenang-wenangnya, dan boleh menjadi tiga dimensi dalam teknik origami. Kami menawarkan untuk membuat versi terbaru salji Tahun Baru.

Untuk melakukan ini, anda perlu memotong enam kotak saiz yang sama, lipat masing-masing dalam pepenjuru, dan kemudian separuh. Ikat selari dibuat sepanjang lipatan. Alun-alun itu terbentang, lidah-lidah batin dibungkus dan diikat bersama.

Lobak luar disambungkan ke kelopak sama baki yang tinggal. Clutch mereka boleh dengan bantuan gam, dan stapler konvensional.

Seperti salji tebal yang banyak boleh ditaburi dengan batu permata, paillettes dan menghiasi sebagai pokok Krismas, dinding atau mengumpul keseluruhan kura-kura.

Mainan asli dan tidak dapat dilupakan untuk cuti Tahun Baru akan datang dari kertas kertas dengan foto ahli keluarga atau peristiwa tahun lalu.

Lebih-lebih lagi, mainan pokok natal seperti itu boleh dibuat dengan tangan setiap tahun, menampal foto sebenar pada masa ini.

Oleh itu, dalam beberapa tahun anda akan mempunyai album foto pokok Krismas keseluruhan.

Untuk membentuk kiub seperti itu, anda perlu memotong enam lingkaran atau kertas yang sama. Tepi-tepi setiap elemen bengkok sedemikian rupa sehingga sebuah persegi dibentuk di dasar. Kemudian tepi bengkok terpaku di antara bahagian-bahagian lain di dalam kotak. Di bahagian tepi mainan itu, terdapat gambar kegemaran anda sepanjang tahun yang lalu dan menutup kelopak mata.

Pada malam tahun baru, anda boleh membuat lampu ajaib asal dari garland LED sederhana. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu memotong kepingan salji kertas biasa dengan tangan anda sendiri.

Jika anda tidak mempunyai masa dan keinginan untuk melakukannya, anda boleh membeli serbet lacy dari kertas di kedai dan gunakannya sebagai kepingan salji.

Hanya tinggal untuk menyalakan lampu garland melalui salji salji yang siap dan menggantungnya di atas pokok, dinding atau tingkap. Lampu berkelip berwarna-warni melalui corak rumit akan mewujudkan suasana yang benar-benar menakjubkan pada tahun baru.

Mainan pokok natal Krismas yang diperbuat daripada kertas dibuat dengan sekeping kecil kadbod, gam dan pen terasa. Anda boleh menguasai mana-mana watak dongeng baru untuk tahun baru, tetapi yang paling sebenar ialah Santa Claus.

(Klik untuk membesarkan gambar).

Dataran merah kadbod dilancarkan oleh tiub dan dipasang dengan gam. Bagian atas mainan bengkok dalam bentuk topi segitiga, bagian bawahnya dihancurkan oleh separuh bulatan dalam bentuk kaki. Janggut segitiga putih dilekatkan pada topi, wajah dilukis dengan pena merasakan hitam. Ia hanya kekal untuk menetapkan gelung.

Begitu juga, anda boleh melaksanakan parti Tahun Baru Santa Clauses dan menghiasi mereka dengan seluruh pokok.

Mainan yang luar biasa dengan tangan mereka sendiri untuk tahun yang akan datang akan kekal dalam ingatan semua ahli keluarga untuk masa yang lama, terutama untuk yang termuda.

Lebih Santa Claus dari kertas ke pokok

 • Kami membuat kepingan salji tiga dimensi dari kertas
 • Salji salji Ballerina dari kertas
 • Cara Membuat Salji Muda dari Kertas
 • Bendera Tahun Baru dengan tangan mereka sendiri

Gambar yang sangat keren

terima kasih! Saya sendiri berbuat seperti ibu mainan gembira! Bahkan bahagia! sangat ringan pada pendapat saya, tetapi sangat cantik dan asli !! =)

Saya di rumah membuat hiasan yang sama. Ternyata kerap!

Saya melakukan banyak perkara. Saya suka

Terima kasih atas nasihatnya

terima kasih banyak membantu saya, kelas

Perhiasan yang sangat keren. Saya menghias mereka dengan sebuah rumah dan ia sangat cantik.

LiveInternetLiveInternet

 • mainan (408)
 • Penghalang pintu (12)
 • kedai master Elena Voinatovskaya (3)
 • Nkale (2)
 • kelas induk decoupage (391)
 • teknik decoupage (118)
 • Mainan untuk Krismas (73)
 • idea (67)
 • peti (48)
 • perabot (39)
 • rumah teh (19)
 • beg pakaian (15)
 • alat untuk reboupage (11)
 • periuk (11)
 • pemindahan imej ke kain (9)
 • botol (5)
 • plat (4)
 • varnis (3)
 • decoupage on fabric (1)
 • tenunan dari tiub akhbar (262)
 • bakul, kotak, plait (114)
 • jenis tenunan (90)
 • periuk (12)
 • dulang (10)
 • bagaimana untuk memutarkan tiub (7)
 • helah tenun (6)
 • video-mc telshchenko (5)
 • blog richard (3)
 • halaman natalia shorthair (2)
 • corak tenunan dalam menenun (1)
 • memasak (260)
 • produk roti (129)
 • salad (19)
 • kentang (19)
 • ikan (12)
 • jeruk (10)
 • tahun baru (127)
 • pelbagai (105)
 • menjahit (99)
 • scrapbooking (87)
 • bunga tiruan dengan tangan sendiri (71)
 • rumah selesa (67)
 • mengait (59)
 • cangkuk (49)
 • kertas (53)
 • pembungkusan hadiah (39)
 • Paskah (32)
 • beg (31)
 • perabot dengan tangan sendiri (31)
 • taman (25)
 • gambar untuk decoupage (25)
 • reka bentuk dalaman (23)
 • gaya rambut (20)
 • semua untuk komputer (20)
 • (12)
 • felting (18)
 • lekapan lampu (15)
 • wreaths (13)
 • sulaman (12)
 • Perubatan (9)
 • kadbod (7)
 • pemodelan (7)
 • panel (6)
 • set meja (6)
 • belanja dalam talian (5)
 • decoupage saya dan bukan sahaja (5)
 • pautan ke laman web asing (4)
 • Kursus Bahasa Inggeris (3)
 • kosmetik (2)
 • apa yang perlu dilihat (1)
 • kelas induk dari marat-to (1)

Menenun kerang laut dari tabung akhbar. Cangkang laut. Pengarang Svetlana Zueva. .

Scorpio MK ANASTASIA GOLENEVOY.

Monyet dari Monyet Bulu Cute dari bulu akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk Tahun Baru.

Menjahit kelas Master kelas rostometer Pengarang: Olga Almukhametova Anak patung kira-kira 85 cm tinggi.

-Rujukan

-Langgan melalui e-mel

-Statistik

mainan bulu tiga dimensi dari kertas. Kraf dengan anak-anak

Mainan di atas pokok dengan tangan mereka sendiri. Bola Krismas

Untuk membuat hiasan Krismas ini, anda perlu kertas berwarna, dawai nipis, stapler, gam. Bola yang anda lihat dalam gambar di atas dibuat daripada kertas tiga warna yang berbeza (merah jambu, biru dan biru).

1. Ambil kaca kecil atau kaca (wain kaca) dan bulangkannya di atas kertas dengan pensil mudah 12 kali. Anda perlu mendapat 12 bulatan (4 bulatan bagi setiap warna). Potong lingkaran dengan gunting.

2. Lipat setiap bulatan separuh dan lipatkannya bersama-sama seperti ditunjukkan dalam gambar di bawah. Apabila membuat pokok Krismas ini kita menggunakan kertas tiga warna (A, B dan C). Lipat cangkir dalam timbunan dalam urutan berikut - ABBCCAABBCCA. Jika pengeluaran bola Tahun Baru anda menggunakan kertas dalam dua warna (A dan B), maka dalam kes ini adalah perlu untuk lipat bulatan dalam urutan ini - ABBAABBAABBA.

3. Betulkan cawan kertas bersama-sama dengan dawai nipis, membungkusnya di sekeliling garis lipatannya. Hujung wayar bergilir bersama-sama. Sekiranya anda tidak mempunyai wayar, maka anda boleh mengikat bulatan dengan stapler konvensional.

4. Sebarkan bulatan dan gamkan bahagian-bahagian yang bersebelahan dengan bulatan. Setiap separuh harus dihubungkan dengan satu yang berdekatan dengan bahagian atas, dan yang lain - ke bawah.

2. Bola Krismas dengan tangan mereka sendiri (pilihan 2)

Potong tiga lingkaran berwarna dengan saiz yang sama dari kadbod berwarna atau kertas tebal, tetapi warna yang berbeza. Dalam potongan pertama salib (Rajah a.), Dalam pusingan kedua membuat memotong mendatar di tengah dan bersudut tepat kepadanya dua incisions dalam arah dari lilitan ke arah pusat bulatan, Dan ketiga (Rajah b.) - empat takuk salib, untuk arah dari bulatan ke pusat (Gamb. Circle "in9quot; benang dalam bulatan "b9quot;. Dalam bulatan "a9quot; bengkok sudut yang terbentuk sebagai akibat dari takiknya; anda mendapat lubang persegi. Di dalamnya, lingkaran "b9quot; dan "dalam 9quot, pra-lipat mereka. Kemudian lepaskan sudut lagi (angka d). Lampirkan bebola ke bola yang dihasilkan.

Ia sama sekali tidak perlu untuk membuat bola yang besar, kompleks, anda boleh membuat bola Krismas kecil butiran lebih sedikit.

Sangat mudah membuat bola Krismas terbuat dari kertas. Untuk membuatnya, anda perlu kertas dan gam berwarna.

2. Bengkokkan setiap bulatan pada separuh, bahagian depan ke dalam.

3. Letakkan bahagian-bahagian bulatan sama seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Gam digunakan untuk bahagian yang salah dari bahagian bulatan tersebut.

4. Sebelum akhirnya melekat bola Tahun Baru, benang melalui benang tebal atau reben. Anda juga boleh membuat kalungan pokok Krismas yang indah dari sejumlah besar bola kertas.

Nota: hiasan Krismas ini boleh dibuat bukan sahaja dalam bentuk bola, tetapi juga bentuk lain.

Apabila membuat bola Krismas anda boleh menggunakan jalur kertas warna dan manik yang berbeza untuk menghias mainan Tahun Baru dengan tangan anda sendiri.

Jika jalur kertas dibengkokkan di tengah, maka hiasan Krismas ini akan keluar.

6. Bagaimana untuk membuat bola Tahun Baru (pilihan 6)

1. Menggunakan kaca kecil atau kaca, lukis dan potong lapan bulatan yang sama.

2. Menggunakan objek lain dengan pangkalan bulat, tetapi diameter yang lebih kecil, lukis dan potong dua lingkaran kecil.

3. Lipat setiap bulatan besar pada separuh, dan sekali lagi separuh. Lihat gambar di bawah.

4. Melekatkan empat bulatan besar dilipat pada satu bulatan kecil, baki empat di sisi lain. Akibatnya, anda akan mendapat dua bahagian pokok Krismas masa depan anda.

5. Sekarang anda hanya perlu memekatkan dua bahagian selesai bersama-sama dan, apabila lem kering, menyebar semua poket. Bola Tahun Baru sudah siap!

7. Bola kertas dengan tangan mereka sendiri (versi 7)

8. Bola benang dengan tangan anda sendiri (web bola-labah-labah)

Membuat bola benang:

2. Kami membuat gam PVA dengan air, kira-kira 3: 1.

3. Kami mengembang bola ke saiz yang dikehendaki, kami memberikannya bentuk bulat, kami mengikatnya dengan rentetan.

4. Bungkus jumlah benang yang diperlukan, masukkan ke dalam mangkuk dan biarkan selama 5 minit.

5. Kami menyebarkan manik dengan krim lemak dan bungkus dengan benang, terlebih dahulu untuk meninggalkan jarak yang besar antara benang.

6. Secara beransur-ansur, jarak antara benang dikurangkan, sehingga bola semuanya dibalut dengan benang dan menyerupai kepompong.

7. Potong benang dan gam ke bola. Kami biarkan ia kering (tidak kurang dari sehari).

8. Secara beransur-ansur membuang balon, dengan berhati-hati meniupnya, kemudian keluarkannya dari benang kepompong; kami mengikat tali untuk mengikat tali pada bahagian atas.

Apabila membuat bola, anda boleh menggunakan benang (benang) apa-apa warna atau cat dengan mana-mana cat atau jubin (semburan). Terutama untuk Tahun Baru, anda boleh menghiasi bola thread ini dengan bingkai, bingkai. Bola kecil digantung pada pokok Krismas, menghiasi bilik besar. Fantasize lebih berani!

Jika anda tidak boleh REEL impregnated dengan thread gam pada bola, anda boleh menggulung benang kering, kemudian teliti rendam dengan gam menggunakan berus atau span.

Daripada lem, anda boleh menggunakan sirap gula atau pes kanji. Untuk menyediakan pes, ambil 3 sudu kanji pada segelas air sejuk, campurkan dengan teliti dan masak sehingga mendidih. Daripada benang, anda boleh mengambil wayar tembaga nipis dan juga membungkusnya di sekeliling bola.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =