Meja sisi katil untuk gambar bilik tidur – 314167.info

Meja sisi katil untuk gambar bilik tidur

50 idea untuk membuat meja tepi katil bergaya

Laman Utama »Hiasan» 50 idea untuk mencipta meja tepi katil yang bergaya

Meja sisi katil memainkan peranan penting dalam keselesaan bilik tidur. Dengan bantuannya, anda boleh menyimpan cermin mata anda, telefon, jam penggera, ubat-ubatan dan lain-lain perkara yang perlu di tangan, walaupun semasa berehat di atas katil. Di samping itu, kehadiran meja sisi katil bukan sahaja berguna, tetapi juga sangat penting dari segi reka bentuk. Dalam artikel ini, kami membentangkan kepada anda pemilihan 50 idea untuk kabinet tempat tidur yang akan menjadikan bilik tidur anda kelihatan lebih menarik dan bergaya tanpa sebarang kos tertentu.

Beberapa idea ini mungkin mengejutkan anda. Ternyata beg pakaian vintage, tangga lama, kotak, perabot, buku dan banyak perkara lain boleh menjadi bahan untuk membuat kekaki yang unik dengan tangan anda sendiri! Diperbaharui atau dipelihara dalam "umur9raquo; bentuk, mereka dapat dengan sempurna sesuai dengan reka bentuk bilik tidur moden dan tradisional.

Juga, untuk terus memanaskan imaginasi anda, kami telah memasukkan dalam koleksi ini beberapa meja penjaga kreatif yang bertindak sebagai hiasan utama di pedalaman. Tontonan yang menyenangkan!

Meja sisi katil untuk gambar bilik tidur

Meja sisi katil: laut kemungkinan dalam reka bentuk bilik tidur anda

Nampaknya ia boleh menjadi remeh di pedalaman bilik tidur, daripada meja tepi katil ke alat dengar perabot? Tetapi itu adalah khayalan yang harus dihilangkan! Dengan pilihan yang tepat, terperinci yang tidak penting dalam situasi ini dapat mengubah bilik tidur anda, dan mungkin juga menjadi aksen yang terang dan karismatik. Hari ini kami menawarkan pembaca laman web "House of Dreams" untuk menjunam ke dalam dunia meja sisi katil dan melihat gambaran yang menarik, moden dan asli. Juga, anda akan belajar bagaimana untuk menyesuaikan perabot ini ke dalam bilik tidur dengan gaya yang berbeza.

Foto meja tepi katil moden

Meja sisi katil - pelantikan dan fungsi

Ini perabot kecil sangat penting untuk penginapan yang selesa di kawasan tidur. Penyimpan rahsia kami, habitat kegemaran dan perkara yang paling perlu yang boleh memberitahu kita sangat, sangat banyak, semua mereka - meja sisi katil dan bilik tidur adalah mungkin perkara yang paling serba boleh kerana mereka menggabungkan semua kelebihan dan sistem penyimpanan, dan kesukaan meja, dan perincian penting pedalaman. Itulah sebabnya sukar untuk membayangkan satu set bilik tidur tanpa terperinci pelengkap penting ini, kerana katilnya akan sangat kesepian!

Meja katil untuk bilik tidur

Sejarah penciptaan meja tepi katil

Ia mungkin kelihatan bahawa meja-meja tempat tidur sentiasa ada, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Tanah asli meja sisi katil, serta hampir semua perabot moden, adalah Itali suria. Walau bagaimanapun, populariti sebenar datang kepada mereka pada pertengahan abad ke-8 di Perancis, yang sentiasa bersedia memenuhi idea yang sesuai dengannya, memanggil mereka perkataan sihir "fesyen".

Diterjemahkan dari bahasa Perancis, kata "curbstone" - tidak lebih daripada "lajur", atau "gerai" pada umumnya, yang paling mencerminkan sifat dan tujuan perabot ini. Lagipun, meja tepi katil pada asalnya adalah meja kecil untuk menyimpan buku, cermin mata, surat khabar, segelas dan lain-lain perkara kecil. Dan lebih sering meletakkan lampu di bilik tidur di atas meja untuk mematikan cahaya untuk malam dan menghidupkannya pada waktu pagi, tanpa bangun dari katil yang selesa. Apa yang mengejutkan, sejak itu tiada apa yang berubah secara mendasar!

Perabot bilik tidur - meja tepi katil

Bahan dan bentuk meja sisi katil

Dalam dunia di mana ada idea yang boleh diwujudkan, terdapat kemungkinan untuk mewujudkan kedua-dua meja tepi katil biasa dan paling luar biasa.

Mereka boleh sama ada: klasik dan avant garde, bulat atau persegi, telus atau cermin. Mereka boleh jadi ringan atau besar-besaran, dengan pintu swing atau laci, kecil dan besar, dengan kaki atau tanpa mereka, dalam semangat minimalism, atau lambang Rococo, pereka atau buatan ... Bayangkan Perubahan yang paling luar biasa - dan kemungkinan besar ia adalah di sana!

Benar-benar apa-apa bahan yang digunakan untuk pengeluaran meja tepi katil. Terdapat tapak kaki yang diperbuat daripada kaca, papan zarah, kayu, logam, palsu, cermin, kulit, kain, plastik dan juga dari kombinasi semua bahan ini. Keadaan utama adalah interlacing yang harmoni di meja sisi katil di dalam keadaan umum bilik tidur.

Meja bersebelahan untuk bilik tidur

Meja sisi katil kayu

Meja sisi katil kaca untuk bilik tidur

Reka bentuk bergaya dengan stereotaip!

Sepanjang abad yang lalu, reka bentuk meja tepi katil telah mengalami pelbagai perubahan, dari garis melengkung mewah zaman Renaissance hingga minimalism yang ketat pada hari ini. Secara tradisinya, meja sisi katil adalah satu unit dengan set tidur, perlahan-lahan melarutkan dalam hiasan bilik, tetapi memberikan parti utama katil.

Tetapi pereka telah lama bosan dengan bentuk dan bahan klasik! Mereka cenderung untuk memahami dan mencipta sesuatu yang secara asasnya berbeza dari corak asal, menjadikan meja samping rias pereka menjadi objek seni sebenar. Model asal, yang keluar dari tangan mereka yang cemerlang, memukau orang biasa. versi kecil daripada penampilan klasik, dengan kaki melengkung dibesar-besarkan halus, tetapi diperbuat daripada bahan bercermin ... Terapung meja sisi katil berat digantung, menghias kawasan pedalaman dalam gaya berteknologi hi ... slaid suka bermain daripada beg pakaian untuk kawasan pedalaman dalam gaya negara ... kotak logam kejam dengan bolt untuk gaya bandar ... Renda halus lutut Arab untuk bahagian tengah timur. Tiada had untuk penerbangan pemikiran reka bentuk!

Jadual tepi katil yang digantung

Meja sisi katil yang digantung

Meja sisi katil dari beg pakaian

Meja Bawah Meja Bawah Pesanan

Kabinet sisi katil: tempat di pedalaman bilik tidur

Tiada siapa yang membatalkan hakikat bahawa apa-apa perabot mestilah sesuai dengan harmoni ke ruang yang dimaksudkan untuk itu. Jika dia mengambil peranan solo - maka hanya dengan kebenaran pereka. Tetapi setiap gaya pedalaman membayangkan nuansa saat memilih meja samping tempat tidur. Ia tidak kira sama ada anda menjaga mereka pilihan kopi, pakaian, semua jenis alat elektronik, atau memakai lampu indah kesukaan anda - setiap pedalaman mesti dipilih dengan betul dan menarik. Jadi apa jenis meja di samping katil yang akan sesuai dengan bahagian yang berbeza? Mari kita cuba fikirkan.

Gaya klasik dan meja tepi katil

Untuk gaya barok, meja tepi katil dengan kaki bergaya dan hiasan fasad yang sesuai.

Versi klasik, venir dengan ukiran akan sesuai untuk bilik tidur dengan gaya klasik.

Bentuk rococo mewah juga dikenali walaupun dalam reka bentuk meja di tepi katil, satu penyelesaian yang menarik akan menggayakannya di bawah meja persalinan kecil.

Meja sisi katil yang indah

Meja sisi katil untuk gambar bilik tidur

Meja sisi katil mewah

Lampu asal di dalam bilik tidur di atas meja sisi katil

Bilik tidur "rumah" yang selesa dan meja tepi katil

Antara penyelesaian dalaman yang paling selesa dan selesa, iaitu negara negara, serta gaya vintaj atau etnik, mencadangkan pendekatan kreatif kepada perkara biasa dan bahan semula jadi. hiasan dihiasi, lukisan, dilaksanakan dalam gaya decoupage, kayu atau kulit - ini adalah sisi katil yang paling sesuai di dalam bilik tidur bagi mereka gaya.

Reka bentuk meja tepi katil

Meja sisi katil di dalam kayu

Meja sisi katil kayu

pereka ceria berani digunakan sebagai alas katil kira-kira apa-apa bahan yang ada: kerusi, tangga yang, beg pakaian tepung, timbunan buku-buku atau dada. Baldi enameled? Dan mengapa tidak?

Meja sisi katil yang luar biasa dalam bentuk tangga

Meja sisi katil dari kerusi-kerusi kayu

Foto meja tepi katil

Meja sisi katil asal

Meja katil untuk bilik tidur moden

Gaya moden berbeza dengan menggunakan bahan terbaru, dan kesederhanaan, kesempurnaan bentuk. Bilik tidur glamor atau suite neo-baroque boleh dengan jujur ​​dilengkapi dengan ibu jari yang diperbuat daripada kaca atau cermin. Reka bentuk minimalis bilik tidur akan sangat gembira dengan meja sampingan plastik, dan rekabentuk hiasan yang brutal yang diperbuat daripada kaca dan krom. Gaya Scandinavian yang tenang akan sangat gembira dengan jadual di mana-mana tempat tidur yang tenang dan ringkas.

Meja sisi katil di dalam bilik tidur bilik tidur

Meja sisi katil moden di dalam gambar bilik tidur

Meja sisi katil putih

Meja sisi katil yang bergaya

Oleh itu ia menjadi jelas bahawa tiada meja sisi katil yang biasa dan membosankan tidak dibawa. Setelah menunjukkan sedikit inspirasi dan sedikit imaginasi, anda dapat membuat mereka menjadi perabot kegemaran di rumah anda. Berani, anda akan berjaya!

Meja sisi katil untuk bilik tidur

Menyediakan bilik tidur dengan perabot moden membolehkan anda menyimpan barangan peribadi anda dengan betul, dan mengamalkan pengezonan bilik. Oleh itu, membeli meja tepi katil untuk bilik tidur, anda perlu mempertimbangkan parameter, reka bentuk dan reka bentuk mereka. Produk yang dipilih dengan betul boleh melengkapi bahagian dalamnya dengan sempurna.

Bagaimana untuk memilih meja tepi katil?

Meja-meja tepi katil kecil untuk bilik tidur sempurna sesuai ke dalam bilik-bilik kecil. Jika kawasan bilik terlalu kecil, maka anda hanya boleh memasang satu kabinet. Untuk melengkapkan bilik tidur yang luas, ia boleh diterima untuk membeli model segi empat dengan peningkatan kapasiti. Mereka akan kelihatan baik di bawah dinding, dan di sebelah katil, terletak di tengah-tengah sebuah bilik besar.

Kehadiran tambahan yang berguna kepada perabot - keadaan yang sangat penting untuk susunan bilik yang selesa. Misalnya, kabinet bergaya dengan cermin di dalam bilik tidur dipasang untuk kemudahan penjagaan peribadi. Wanita moden lebih suka perabot seperti ini kerana kepraktisannya: di meja atau di dalam laci, anda boleh menyimpan kosmetik. Model yang sangat mudah dengan penutup gelongsor. Mereka membolehkan anda selesa menghabiskan sarapan di katil pada hujung minggu. Tidak kurang menarik adalah pembelian model sedemikian:

  • Dengan laci. Meja sisi katil yang bergaya dengan laci sebelahnya - penyelesaian yang sangat baik untuk menyimpan barangan peribadi, barangan kecil, barang kemas, buku atau majalah. Produk-produk yang disimpan dalam petak-petak ini akan dilindungi dari debu.
  • Dengan pintu dan dua rak di dalamnya. Pejabat yang luas membolehkan anda meletakkan di dalam majalah bukan sahaja, tetapi juga menyimpan pakaian untuk tidur, kosmetik.
  • Dengan laci dan rak terbuka. Kehadiran rak terbuka memudahkan akses buku. Biasanya membeli meja tepi katil sempit untuk bilik tidur dengan dimensi kecil: perabot kemas melengkapkan bahagian dalam dan menghilangkan timbunannya.

Perhatian khusus harus dibayar ke bahagian bawah model. Kehadiran kaki akan menjadikannya mudah untuk menghilangkan habuk di bawah batu karang, dan di belakangnya. Kekurangan kaki merumitkan pembersihan di dalam bilik. Perabot dengan roda sangat baik untuk susunan yang selesa: model-model ini mudah bergerak, mengubah lokasi mereka relatif kepada katil.

Pilihan meja tepi katil untuk gaya hiasan

Salah satu kriteria penting untuk memilih tapak kaki harus menjadi pewarna perabot. Warna produk mestilah sama atau serupa dengan warna katil. Sekiranya model itu mengandungi beberapa nada (contohnya, fasad gelap dan pintu adalah cahaya), wajar bunyi nada mengulangi warna katil atau ikat kepalanya. Ia juga penting untuk mempunyai gabungan reka bentuk dan gaya umum model yang baik. Oleh itu, apabila memilih kabinet sisi katil, anda boleh menggunakan petua ini:

  • model hitam dengan facades konvensional dan berkilat adalah sesuai untuk bilik dalam gaya Art Nouveau atau berteknologi tinggi, dan bahagian dalam "antik".
  • Untuk membeli kabinet tempat tidur untuk bilik tidur putih berikut untuk pedalaman dalam gaya Scandinavia atau gaya provensi.
  • Model terang lebih baik dipasang di bilik dengan reka bentuk berteknologi tinggi. Pada masa yang sama, sekurang-kurangnya satu unsur pedalaman mesti mempunyai warna yang sama.
  • Kuning air, cahaya meja kecil coklat untuk bilik tidur boleh dibeli di klasik reka bentuk atau gaya Scandinavia.
  • Meja coklat dan kopi gelap boleh dipasang di bilik loteng.

Di samping itu, perlu mengambil kira kelengkapan yang digunakan. Pena yang digambarkan optimum untuk arah gaya klasik. Pena yang tersembunyi atau rel kereta api akan kelihatan baik hanya di dalam bilik dengan reka bentuk ultramodern.

Memandangkan semua petua dan cadangan ini untuk memahami cara memilih meja tepi katil untuk bilik tidur, ia mudah. Tetapi sebelum anda memesan model yang sesuai dengan semua kriteria, anda perlu mengkaji fotonya secara terperinci dan membentangkan perabot sedemikian di dalam bilik anda. Lagipun, di tempat pertama, ia harus menyenangkan pemilik, dan menjadi tambahan yang sangat baik untuk bilik tidur mereka yang selesa.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1