Melamin sponges bagaimana menggunakannya – 314167.info

Melamin sponges bagaimana menggunakannya

Contents

Melamine span - baik dan buruk. Apa yang diperlukan dan bagaimana menggunakan span melamin

Jika beberapa tahun yang lalu orang membeli span getah buih untuk kegunaan rumah, kini mereka berjaya digantikan dengan span melamin untuk pembersihan. Ini adalah alat mudah dan praktikal yang mempunyai ciri-ciri unik, harga yang berpatutan. Sebelum membeli, disarankan untuk membiasakan diri dengan semua kemungkinan pembantu seperti di dapur.

Wanita meninggalkan buih yang murah dan berbahaya, dan sebaliknya mereka juga memilih melamina yang mampu dimiliki tetapi mesra. Malah, bahan kristal yang tidak berwarna ini, yang sedikit larut dalam air, kelihatan seperti plastik sekolah. Ia tidak boleh dipanggil batu organik murni, kerana ia diperolehi di bawah keadaan makmal dengan interaksi ammonia dan sianuric chloride pada suhu 90 darjah. SPA melamine adalah buih putih khusus yang boleh menghilangkan bahan pencemar yang paling tidak dijangka dari permukaan yang berlainan.

Sebelum memilih melamine berbusa untuk pembersihan, anda perlu berhati-hati membiasakan diri dengan sifat-sifat kimia seperti sebatian sintetik, mengkaji sifat-sifatnya. Sebagai contoh, buih melamin yang diperoleh dengan interaksi dengan air tidak mencuci dengan kuat, tetapi pada masa yang sama secara produktif menghapuskan residu minyak, bahan pencemar yang tidak menyenangkan untuk induk semang.

Cara menggunakan span melamin

Di sini pada topik yang diberikan terdapat banyak kontroversi, percanggahan. Ramai yang yakin: jika anda menggunakan span melamin secara kerap, anda boleh merosakkan kesihatan anda secara sistematik dengan menghidu asap berbahaya. Ini adalah pendapat yang salah, lebih-lebih lagi hasil kebersihan yang diterima akan menyenangkan, bahkan menjadi tuan rumah yang ragu-ragu. Sebelum membeli pembantu seperti itu untuk kegunaan peribadi, adalah penting untuk memahami secara terperinci bagaimana kerja spesis ini. Urutan tindakan adalah seperti berikut:

 1. Di tangan, adalah perlu untuk memakai sarung tangan getah, selain menyediakan air melaminik dan suam span. Masih memerlukan kesabaran, tetapi hasilnya sepatutnya.
 2. Sapukan span ke dalam air, mashnya beberapa kali, supaya sebahagian buih akan dibebaskan, yang akan membantu membawa kebersihan dan ketertiban di dalam bilik.
 3. Selepas span ini, ada kemungkinan untuk membersihkan sebarang permukaan yang tercemar secara produktif, bagaimanapun, beberapa usaha harus dibuat.

Apa yang boleh dibasuh dengan span melamin

Penggunaan "pemadam" ini adalah mungkin di rumah atau dalam industri, kesan kesucian akan lebih kurang sama. Agar tidak membuat kesilapan dengan pilihan, disarankan untuk mengetahui terlebih dahulu apa yang tidak dipadamkan permukaan boleh dibasuh dengan span melamin. Hanya selepas ini, beli produk, gunakannya untuk tujuan yang dimaksudkan. Penghapus span praktikal bertindak seperti kertas pasir, tetapi dalam mod lembut, tetapi direka untuk menghapuskan bahan cemar yang berikut secara berkesan:

 • menghilangkan lukisan di atas kertas, kertas dinding boleh dibasuh;
 • menghapuskan kesan berminyak pada jubin, linoleum, lamina;
 • menghilangkan kotoran, kotoran burung, karat, noda pada kereta;
 • membantu untuk menghilangkan kotoran dari mana-mana asal;
 • secara semulajadi membersihkan sebarang permukaan cermin;
 • menghilangkan skala kapur dan sabun sabun dari paip;
 • menggosok setiap objek dalaman untuk bersinar;
 • Mengeluarkan noda darah, dakwat, wain merah pada mana-mana permaidani;
 • membersihkan dermatine dan penutup kulit, countertops;
 • memastikan pembasuhan hidangan yang berkualiti dan cepat;
 • "Kerja" dengan aluminium, kayu, plexiglas.

Semua pencinta kebersihan sudah berminat dengan penyesuaian sedemikian. Pembuangan bahan cemar adalah masa, perkara utama ialah membeli span melamin, baca arahan dan gunakan dengan tegas untuk tujuan yang dimaksudkan. Proses pembersihan dikurangkan dengan ketara, dan semua permukaan dipancarkan ke bersinar. Untuk merasai manfaat membeli dan membuat pilihan dengan betul, adalah disyorkan untuk membaca dengan teliti kegemaran di arah yang diberikan. Ini adalah:

Bellava. Ini adalah pembangunan Jerman, tersedia untuk pembeli domestik. Arahan mengatakan cara menggunakannya dengan betul, tarikh tamat tempoh dan cadangan umum ditetapkan. Berikut adalah maklumat berharga mengenai model ini:

 • nama model - Sponge melamine sponge;
 • harga - 60 rubel;
 • ciri-ciri - pensijilan antarabangsa, dimensi - 127 × 70 × 24 mm, bahan hypoallergenic, pembungkusan dalam filem pelindung;
 • kelebihan utama - dengan cepat membersihkan sebarang permukaan tanpa penyertaan bahan kimia, adalah murah;
 • kontra - cepat dimakan, sukar untuk dicari dijual.

Pesaing yang layak adalah produk berikut dari pengeluar Jepun:

 • nama model - melamina span Kokubo Tetu Chan;
 • harga 180 rubles;
 • ciri - komposisi hypoallergenic resin, direka untuk semua struktur permukaan yang terkontaminasi, dimensi 300 x 65 x 32 mm;
 • kelebihan utama - untuk jangka masa yang panjang, cukup, tidak melekat pada permukaan untuk dibersihkan, tidak mengandungi komponen berbahaya;
 • kontra - mahal, tidak selalu umpan balik positif dari pelanggan.

Satu lagi pengeluar tong melamin, patut perhatian khusus:

 • nama model - LEC King;
 • harga adalah 300 rubel;
 • ciri - membersihkan bukan sahaja permukaan tercemar, dimensi 138x300x32 mm, pengeluar - Jepun;
 • plus - aplikasi pada semua jenis permukaan, reka bentuk yang mudah, dimensi model yang mengagumkan, praktikal, dapat dengan mudah mengatasi debu basi;
 • kontra - harga tinggi, ketersediaan.

Berikut adalah melamina spin bersaing dari China:

 • nama model - Lucky Bee
 • harga - 100 rubel;
 • Spesifikasi - dimensi 12X5X4 cm, dibungkus dalam pakej, putih;
 • plus - boleh mencuci kotoran industri dan isi rumah, mudah dan praktikal digunakan, berpatutan;
 • kontra - untuk masa yang lama tidak mencukupi.

Kedudukan lain:

 • nama model - melamin sperma Melamin putih bersih;
 • harga adalah 300 rubel;
 • ciri-ciri - 7x12x3 cm, komposisi 100% melamin, dalam pakej 1 keping, plastik generasi baru;
 • plus - kelebihan yang melelas, sejenis buih khas dengan liang terbuka, reka bentuk yang selesa, tekstur lembut;
 • harga kontra - tinggi.

Sebelum menempah produk tersebut, diperlukan kajian katalog dengan semua jawatan yang ada dan arahannya. Selepas itu, ingat permukaan yang akan membasuh span melamin dan sempit senarai "pemohon". Foto ini dilampirkan kepada rupa model, yang juga menghilangkan keraguan dan turun naik pelanggan. Walau bagaimanapun, sebelum memilih span melamin, anda perlu memberi perhatian kepada kriteria penilaian berikut:

 1. Baca arahan, pastikan tiada bahan berbahaya yang terdapat di dalam komposisi kimia.
 2. Tentukan saiz span melamin supaya dapat mengatasi permukaan yang terkontaminasi tanpa banyak usaha oleh induk semang.
 3. Pada harga yang lebih murah untuk membeli di kedai dalam talian. Pembelian span melamin segera menjadi menguntungkan, boleh diakses oleh semua suri rumah.

Video: melamine sponges - ulasan doktor

Untuk 60 Rubles saya beli super super universal di Auchan. Saya mempunyai cukup untuk satu pembersihan, dan untuk kebersihan ia tidak diperlukan untuk menjalankan usaha khas. Perkara yang mudah dan berguna dalam kehidupan seharian. Dalam mitos tentang bahaya alat ini untuk kesihatan, saya masih tidak mempercayainya, tetapi saya melihat keputusan sebenar di rumah selepas setiap pembersihan.

Saya sering membeli Snow White untuk menghapus penanda kekal. Pada

Alyekspress pengeluaran itu kos 50 rubel, tetapi ia cukup untuk beberapa bulan. Adalah lebih baik untuk mengambil beberapa keping serentak, ternyata menjadi lebih menjimatkan dan lebih menguntungkan. Hasilnya adalah super, sekarang selepas menuai begitu banyak saya tidak letih, seperti sebelum ini.

Sponge melamine Iman dengan getah busa dalam penggunaan saya bukan bulan pertama. Dalam bungkusan terdapat tiga keping seketika, jadi saya mempunyai cukup untuk masa yang lama. Kesan saya gembira, walaupun memberi anak perempuan saya semasa membersihkan bilik kanak-kanak. Terdapat banyak firma yang menghasilkan span melamin, tetapi saya memilih yang paling murah, tetapi pada masa yang sama pilihan yang paling boleh dipercayai.

Melamine Sponge: apa itu dan bagaimanakah ia boleh digunakan dengan selamat dalam kehidupan seharian?

Sangat penting untuk mempunyai "pembantu" sedemikian di dalam rumah kepada orang-orang yang terdedah kepada tindak balas alergi terhadap bahan kimia rumah tangga. Sponge mudah digunakan, tidak mempunyai bau pedas, tidak meninggalkan filem surfactant di permukaan, tetapi anda masih perlu mengenali nuansa dan mematuhi peraturan penggunaan tertentu.

Apakah spesis ajaib?

Spong itu terdiri sepenuhnya daripada melamin - tidak berwarna, sedikit larut dalam kristal cair. Mengikut teknologi khas, berbuih resin melamin panas dilakukan di bawah keadaan makmal. Hasil daripada tindak balas kimia, bahan mesh lembut berpori terbentuk padat, tetapi serat fleksibel dengan tepi tajam dan mikrovilli pada petua.

Apakah tujuan sponge ekonomi yang diperbuat daripada melamin? Pelbagai aplikasi dalam kehidupan seharian agak luas: untuk dapur, bilik tidur, ruang tamu, bilik mandi dan bilik lain. Plastik, kayu, seramik, kaca, getah, enamel dan permukaan logam - itulah yang boleh dibersihkan dengan melamin sponge tanpa kesukaran dan risiko. Ia cukup untuk melembapkannya dengan air dan menggosok tempat pencemaran.

 • Bilik-bilik hidup. Mudah menghilangkan jejak dakwat, pena balpoint, penanda atau penanda pada mana-mana permukaan - sebenarnya untuk bilik kanak-kanak dan kabinet rumah. Akan menghilangkan kesan pada kertas dinding dan penutup dinding lain. Cuci pencemaran pada cermin, permukaan kaca - pilihan yang sangat baik untuk mencuci tingkap.
 • Dapur dan bilik mandi. Berkesan membersihkan kapur, sabun dan karat pada item bilik mandi, paip. Basuh lemak dan jelaga pada perabot dapur dan perkakas rumah - sesuai untuk plat, peti sejuk, ketuhar, jubin.
 • Premis pejabat. Hilangkan jalur gelap dari kasut di linoleum, parket atau bahan lantai lain. Keluarkan habuk dan kotoran yang basi dari peralatan pejabat dan perabot pejabat.
 • Barang dalaman, pakaian. Mencuci pencemaran produk kulit: jaket, jaket, beg dan lain-lain. Hancurkan bintik-bintik gelap yang lama di tapak cahaya semasa membersihkan kasut. Sesuai untuk pembersihan perabot dari kulit dan kulit kulit, termasuk bahagian dalam kereta. Segera bersihkan perabot kabinet dan barang hiasan di rumah.

Kebaikan dan keburukan "pembantu" melamin

Melamine spaser penghapus untuk menghapuskan kotoran menarik suri rumah kemudahan penggunaan. Walau bagaimanapun, bahan ini bukan ubat untuk semua jenis pencemaran, penggunaannya mempunyai beberapa kelebihan dan kekurangan.

Kos span melamin adalah sedikit lebih tinggi daripada getah buih biasa, tetapi penggunaannya akan menjimatkan banyak wang untuk membeli bahan kimia isi rumah yang mahal, dalam kebanyakan kes ia tidak perlu. Puan, membincangkan kain lap di forum, membezakan enam kebajikan.

 1. Pembersihan kualitatif. Hanya beberapa pergerakan, ia dapat memecahkan sambungan tempat yang bernoda dengan permukaan bahan yang dibersihkan. Serat tajam menembusi lebih jauh ke dalam liang objek yang dibersihkan dan, oleh kerana itu, memotong zarah pencemaran.
 2. Rawatan yang lembut. Tidak seperti bahan pelelas dan bahan keras, span mengekalkan kelembutan tanpa merosakkan permukaan yang hendak dibersihkan dan memanfaatkan secukupnya.
 3. Berbuih. Apabila bersentuhan dengan air, span dari melamin membentuk busa sendiri untuk menghapuskan kotoran yang berkesan.
 4. Kelembapan penyerapan. Struktur bahan berliang membolehkan anda menyerap dan mengekalkan air dan kotoran di dalam diri anda tanpa meninggalkan kesan pembersihan di permukaan.
 5. Keterlaluan. Penggunaan span melamin terdiri daripada kemungkinan menggunakan pelbagai jenis bahan cemar dan jenis permukaan.
 6. Ekonomi. Menurut pengguna, satu keajaiban mengerikan dapat membersihkan hingga 10 meter persegi. m permukaan, bergantung kepada kerumitan pencemaran tanpa menggunakan dana tambahan.

Malangnya, dalam setiap tong madu mungkin ada lalat dalam salap. Sisi kelemahan "pelayan wanita" melamin juga ada dua kekurangan utama.

 1. Pencemaran lemak. Kali pertama untuk mengatasi salutan lemak yang kuat tidak akan dapat melamin. Komposisi lemak kental akan cepat membunuh pori-pori spons dan segera akan dibuang.
 2. Kehilangan borang. Dengan penyerapan kotoran, struktur dalaman bahan dimusnahkan, menyebabkan kehilangan asal bentuk. Ia menjadi tidak selesa untuk bekerja.

Arahan untuk digunakan: 5 peraturan

Untuk penggunaan span, pengetahuan khusus tidak diperlukan, tetapi ada beberapa cadangan yang akan membantu memanjangkan hayat perkhidmatan dan menjadikan pembersihan lebih berkesan. Arahan langkah demi langkah untuk penggunaan span melamin termasuk lima peraturan.

 1. Jangan gunakan semua sekaligus. Jika span besar dalam saiz, dan anda perlu mengeluarkan sedikit kawasan pencemaran - potong bahagian yang diinginkan dengan pisau atau gunting, yang tidak digunakan untuk memasak.
 2. Jangan berpusing. Cecair bahan dengan air dan keluarkan cecair yang berlebihan, meremas di antara telapak tangan. Sekiranya tidak, anda perlu menekan span dengan kaedah biasa berpusing, kerana ia boleh pecah kerana pecahan dalam struktur liang-liang.
 3. Proses permukaan sudut. Bagaimana dengan betul menggunakan span melamin? Lap kawasan yang tercemar, cuba bukan dengan permukaan umum span, tetapi salah satu sudutnya - sehingga anda akan memperluas hayat perkhidmatan. Melamin busa, menyerap kotoran, mengubah strukturnya dan menjadi lebih rapuh. Yang kotor permukaan yang dirawat, semakin lama sponge memakai dan kehilangan sifat pembersihannya. Apabila memproses tempat dengan sudut, bahan akan kabur secara beransur-ansur, dan geseran mekanikal dengan seluruh permukaan akan membawa kepada fakta bahawa ia akan segera runtuh.
 4. Keluarkan sisa melamin dari permukaan. Pada akhir pembersihan, lap permukaan hendaklah dirawat dengan kain lembap dan kemudian dengan kain kering untuk melepaskan zarah melamin sepenuhnya.
 5. Bilas selepas digunakan. Untuk menjaga span melamin adalah mudah: pada akhir kerja, basuh di bawah aliran air yang mengalir dan biarkan saliran lembapan yang tinggal.

Terdapat pendapat mengenai ketoksikan bahan yang kuat. Adakah benar-benar begitu dan apakah bahaya kesihatan span melamin? Pakar berpendapat bahawa bahan itu tidak menyebabkan tindak balas kulit alergi, dan jika secara tidak sengaja memasuki tubuh manusia, ia dikumuhkan bersama dengan air kencing. Walau bagaimanapun, doktor mendapati bahawa melamin mempunyai hak untuk menetap di buah pinggang, menyebabkan urolithiasis kemudian - ini adalah kemudaratan utama dari melamin.

Dengan penggunaan intensif, bahan itu secara beransur-ansur terhapus dan mikropartikelnya kekal di permukaan yang dirawat. Oleh itu, span melamin tidak boleh digunakan untuk mencuci pinggan mangkuk atau barang lain yang bersentuhan dengan makanan. Jika hidangan masih diproses dengan melamin, teliti bilas aksesori dapur dengan air yang mengalir.

Sponge melamine adalah alat yang moden dan berpatutan yang membolehkan anda memendekkan masa untuk membersihkan rumah dan mencapai kesan yang lebih baik. Jika anda mengikuti arahan dan mematuhi peraturan penggunaan selamat, bahaya boleh dikurangkan menjadi sifar.

Cara terbaik untuk menghilangkan kapur dari tingkap mandi! Saya kagum dengan kemudahan yang melamin spons melepuh kapur. Dan saya pernah disiksa dengan cara yang berbeza!

Saya membasuh pinggan mangkuk di mesin pencuci pinggan, dan saya menggunakan span melamin terutamanya untuk mengeluarkan kotoran pada perabot dan kertas dinding - kami mempunyai dua anak di rumah kami yang sangat suka mengambil kreativiti mereka daripada album untuk lukisan. Cara dan perbelanjaan yang berkesan adalah kecil untuk keperluan saya.

Perkara utama bukan untuk meletakkannya di dalam peti sejuk, supaya pada waktu malam ia tidak dimakan. Dan sejak saya beli beberapa kali, ia benar-benar menghilangkan kotoran yang berterusan, tetapi selepas satu sesi menggosoknya, ia menjadi rosak - semuanya runtuh ... jadi saya tidak menggunakannya.

Ibu baru-baru ini membeli spongel sedemikian tanpa mengetahui nama sebenar mereka. Syukurlah bahawa kami tidak berani menggunakannya untuk membasuh pinggan. Juga tidak mengesyaki, apa yang boleh membahayakan kesihatan.

Satu perkara yang indah, dia menyeka segala-galanya. Adalah sangat malang bahawa anda tidak boleh mencuci piring di dalamnya, membersihkan cawan sekali gus!

Bagaimana untuk menghilangkan kulat dan acuan di dalam bilik mandi: adakah terdapat kaedah yang boleh dipercayai atau hanya akan membantu pembaikan?

Bagaimana untuk membuang acuan dari dinding di apartmen: gambaran menyeluruh tentang penyelesaian dan kaedah rumah

Tandas tersumbat: bagaimana untuk membersihkannya sendiri menggunakan bahan kimia rumah tangga, soda, cuka dan peralatan mekanikal

Gardnerella vaginalis: dysbiosis dengan ciri "aroma"

Gejala dan rawatan kepada gardnerella pada wanita. Kenapa dysbiosis faraj berkembang, dan bagaimana memulihkan mikroflora. Komplikasi daripada gardnerellez. Rejimen terapi umum, dan ubat apa yang boleh diterima semasa kehamilan.

Vasilina Smotrina: "Anak enam saya adalah pembantu saya"

Ibu enam anak lelaki Vasilina Smotina pasti: walaupun dalam keluarga yang besar, wanita harus mencari masa untuk pembangunan diri, menjadi cantik dan aktif secara fizikal. Mengenai bagaimana dia menguruskan segala-galanya dan apa yang dia gunakan lifhakas - dalam temu bual dengan portal Woman365.ru.

Vulvit pada wanita dan kanak-kanak perempuan: mengapa terdapat keradangan dan cara untuk melantun semula

Gejala dan rawatan vulvitis pada wanita dan kanak-kanak perempuan. Faktor utama yang menderita penyakit ini. Dengan apa tanda-tanda yang mungkin untuk mengenali patologi. Kaedah rawatan bergantung kepada gejala. Langkah-langkah pencegahan.

Salad "Vinaigrette": imej baru "hidangan yang paling berguna"

Apa yang perlu dilakukan pada Pink Chicken pada tahun 2017?

Tanda gonorrhea pada wanita: apa yang menunjukkan jangkitan, dan cara mengesahkannya

Gejala gonorrhea pada wanita, dan mengapa penyakit ini sukar dikenali. Ciri-ciri mikrobiologi patogen. Bahagian-bahagian sistem pembiakan yang mana lebih banyak terjejas. Bagaimana jangkitan berlaku. Kaedah diagnosis dan rawatan rejimen.

Jadual terapeutik nombor 7: ciri dan jenis diet "buah pinggang"

Diet terapeutik nombor 7: mengapa ia dipanggil "buah pinggang". Bagaimana mengawal jumlah makanan garam dan protein. Jadual produk dan hidangan yang dibenarkan. Mempunyai subspesies "Tujuh". Menu contoh dan maklum balas.

Terung goreng: seperti potong, seperti cendawan, cara Asia dan reinkarnasi sayuran biru lain

"Mastodinon": apabila menunggu keputusan dari persiapan homeopati

Arahan untuk penggunaan "Mastodinone", komposisi dan prinsip dadah. Skim pentadbiran ubat dalam titisan dan tablet. Petunjuk dan kontraindikasi. Kesan buruk. Arahan khas dan analog.

Zucchini resipi dengan daging cincang dalam ketuhar: keju, sayur-sayuran, cendawan dan variasi daging

Resipi terung dalam ketuhar: pilihan pemakanan, perayaan, daging dan keju

Gejala vulvovaginitis: bagaimana mengenali dan menyembuhkan keradangan di kawasan intim

Rawatan vulvovaginitis pada wanita: mengapa pendekatan bersepadu diperlukan. Cara mengenal pasti patogen. Faktor-faktor apa yang menjejaskan permulaan patologi. Pilihan ubat bergantung kepada punca.

© 2013-2018 Majalah wanita "Woman365.ru". Menyalin bahan hanya dibenarkan dengan petunjuk hiperpautan aktif kepada sumber. Projek rumah penerbitan Internet "Webopolis".

Cara menggunakan span melamin dengan betul

Melakukan pekerjaan rumah tangga, walaupun dengan banyak deterjen dan perkakas moden, mengambil sebahagian besar masa wanita. Pembersihan masih memerlukan banyak masa dan usaha. Walaupun sekarang mungkin untuk menyelesaikan banyak masalah kebersihan lebih mudah daripada beberapa tahun yang lalu, ramai di antara mereka masih menjadi masalah. Tiada yang mengejutkan dalam fakta bahawa semua tuan rumah dengan gembira melihat maklumat tentang rupa ubat baru - span melamin. Dalam artikel ini, kita akan mempertimbangkan secara terperinci apa span melamin dan bagaimana menggunakannya.

Apa itu span melamin dan apakah ia bersih?

Ini sangat diperlukan, kerana banyak peminat melamin spin menyatakan, benda itu dibuat dari 100% melamin, yang merupakan kristal pucat, sedikit larut dalam cecair. Melamin diperoleh dengan menggabungkan sianuric klorida dan ammonia pada suhu 100 darjah. Juga ada varian penyediaan melamin dengan kombinasi guanidine yang dipanaskan hingga suhu tertentu dengan bahan-bahan lain. Dalam industri perindustrian, kedua-dua kaedah untuk mendapatkan melamin digunakan. Sponge melamine kelihatan seperti blok getah buatan yang sangat padat, ia mampu membentuk busa sendiri, yang dapat dengan mudah dibersihkan dengan kain.

Untuk tujuan ekonomi melamin sponge digunakan dengan sangat meluas. Ia berkesan menghilangkan kotoran pada peralatan, jubin, paip, produk kayu, kaca, krom, permukaan cermin, tidak meninggalkan sebarang calar, calar dan kotoran lumpur.

Melamine span di ruang tamu, bilik tidur, tapak semaian:

 • Mengeluarkan kotoran berterusan dari lantai dan linoleum.
 • Menghapuskan tanda dakwat yang ditinggalkan oleh kanak-kanak, tanda dari penanda, cat pada kertas dinding, unsur plastik.
 • Membersihkan upholsteri perabot yang diperbuat daripada kulit asli atau kulit eko.

Penggunaan produk di dapur dan bilik mandi:

 • Menghapuskan deposit kaligram dan perceraian sabun dari paip.
 • Secara berkesan menghilangkan kotoran, gris dan jelaga dari jubin dan perabot dapur.
 • Bawa ke perkakas dapur bersinar dengan kekotoran keras yang boleh ditanggalkan.
 • Ia memadam peralatan rumah tangga di dapur: peti sejuk, microwave, oven dan dapur.

Jentera, tekstil rumah dan pakaian:

 • Mengeluarkan kotoran dari papan kekunci dan kes komputer.
 • Menghapuskan kotoran dan kotoran dari kain tebal, produk kulit dan upholsteri perabot.

Mereka yang mula berkenalan dengan ciptaan baru untuk pembersihan biasanya tertarik dengan persoalan bagaimana menggunakan span melamin. Kaedah menggunakan span melamin adalah agak mudah, tetapi masih layak untuk membaca cadangan untuk digunakan:

 • Semasa bekerja, pakai peralatan perlindungan untuk tangan supaya span tidak merosakkan kulit dan manicure.
 • Produk itu tidak boleh dipintal dan kuat supaya tidak memusnahkan sistem liang dalaman.
 • Sebelum digunakan, bar melamin perlu dibasahi dan perlahan-lahan diperas.
 • Permukaan yang hendak dibersihkan mestilah sedikit dibasahkan dengan air.
 • Untuk mendapatkan kesan yang paling dan menjimatkan produk untuk tempoh yang lebih lama, adalah disarankan untuk menggosok permukaan untuk dibersihkan dengan pinggir span.
 • Tidak boleh menggunakan detergen bersama dengan span melamin, akibat reaksi melamin dengan bahan aktif lain mungkin tidak dapat diramalkan.
 • Pengurangan secara bertahap span dalam isipadu adalah fenomena biasa, ia boleh digunakan sehingga ia hilang sepenuhnya.
 • Selepas digunakan, span mesti dibersihkan dan disimpan bersih supaya kotoran tidak memusnahkannya dari dalam.
 • Selepas membersihkan dengan span melamin, permukaannya mesti disapu terlebih dahulu dengan kain basah dan kemudian kering.
 • Jangan gunakan produk ini untuk membersihkan item dan permukaan yang bersentuhan langsung dengan makanan.
 • Jika span telah menurun begitu banyak bahawa ia sudah menyusahkan untuk memegang tangan anda, maka anda hanya boleh membuang produk yang tidak boleh digunakan ke dalam sampah.
 • Sifat-sifat kasar dari span boleh disesuaikan dengan pembasahan. Semakin melembabkan span, semakin kuat ia membersihkan.

Menggunakan span melamin untuk membersihkan piring dari deposit karbon

Dalam rangkaian dan dalam perbincangan domestik pertikaian berterusan tentang rasa tidak selamat daripada melamine dan span daripada itu, tetapi kebanyakan pakar menyuarakan pendapat bahawa produk itu boleh digunakan, tetapi ia adalah penting untuk mengambil langkah berjaga-jaga. Seperti yang sudah ditulis, pengeluar span tidak mengesyorkan membasuhnya dengan objek yang bersentuhan dengan makanan. Jika ia amat perlu, selepas pembersihan adalah perlu untuk mencuci dengan teliti dan bilas hidangan dan peralatan memasak.

Arahan untuk penggunaan span melamin juga termasuk beberapa cadangan untuk pengendalian berhati-hati:

 • Jangan gunakan span melamin dalam persekitaran yang panas dan pada permukaan panas, kerana pemanasan meningkatkan ketoksikan mereka beberapa kali.
 • Struktur span membersihkan sangat lembut, tetapi masih boleh merosakkan beberapa permukaan. Pakar menasihatkan dengan berhati-hati untuk menggunakannya pada permukaan enamel, lacquered, plastik dan kaca. Sebelum memulakan kerja, periksa kesan produk di kawasan yang tidak mencolok.
 • Juga, berhati-hati apabila menggunakan span lembap pada permukaan halus.
 • Gunakan sarung tangan untuk melindungi tangan anda.
 • Bersihkan peralatan dapur dengan spons hanya apabila selebihnya makanan tidak berkuasa.
 • Bibir basah hanya dalam air panas (bukan panas).
 • Simpan produk dari melamin di tempat yang tidak dapat diakses oleh kanak-kanak dan binatang peliharaan.
 • Adalah dinasihatkan untuk membeli span di satu tempat untuk mengecualikan kesan yang tidak dapat diramalkan menggunakan barang yang belum terbukti.

Apa-apa ciptaan baru selalu diterima dengan kritikan, tetapi kehadiran kelebihan yang tidak dipertikaikan menjadikan melamin sponge sesuatu yang sangat diperlukan di setiap rumah. Hanya ikut peraturan keselamatan yang digariskan dalam manual, apabila menggunakannya dan anda akan mendapat pembantu yang boleh dipercayai dalam pengurusan isi rumah.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 30