Meletakkan dinding mekanikal

Plaster mekanikal - tembok sempurna lancar

Meletakkan kawasan besar premis untuk masa yang sesingkat mungkin, tanpa usaha yang besar, boleh dilakukan dengan menggunakan unit moden untuk kerja jenis ini. Apakah teknologi jentera yang menggunakan bahan untuk meratakan dinding, apakah kelebihan kaedah ini, cara memilih campuran yang betul dan ciri-ciri lain yang perlu dilakukan, kami akan menerangkan dalam bahan ini.

Tidak perlu untuk mengukir dinding secara manual sekarang, kerana anda boleh menggunakan kaedah mekanik. Ia amat relevan untuk rawatan permukaan kawasan besar, yang sebelum ini memerlukan lebih daripada satu minggu dan banyak usaha fizikal. Pelepasan mekanikal melibatkan penggunaan peranti seperti stesen plester dan pistol kartrij dengan pemampat. Kedua-dua pilihan memberikan hasil yang luar biasa - anda mendapat dinding dengan sempurna dengan lapisan plester tahan lama dan tahan lasak.

Stesen plester adalah sistem autonomi, di mana penyelesaiannya disediakan, yang kemudiannya memasuki soket "pistol" dengan bantuan hos khusus. Dari loceng, campuran akan terbang dengan jet yang kuat, menutup dinding dengan lapisan tebal. Campuran kering ditutup dengan campuran kering, diisi dengan air dan motor pemampat bermula. Selepas ini, unit boleh mula melaksanakan tugas yang ditetapkan. Ia adalah perlu untuk memegang senapang dengan kuat di tangan anda, mengarahkan campuran ke permukaan dinding pada sudut 90 darjah. Pistol itu kelihatan seperti hos api.

Kaedah aplikasi mesin akan membolehkan melepa dinding 5 - 6 kali lebih cepat daripada ketika melakukan kerja sedemikian secara manual. Pistol kart adalah peranti semiautomatik. Campuran plester perlu dilakukan sendiri dan dalam bentuk siap dicurahkan ke dalam tangki, yang terletak di atas pistol. Pemampat, yang disambungkan kepada peranti dengan cara hos tekanan tinggi, dihidupkan. Pistol mesti diadakan di tangan, yang lebih sukar daripada menggunakan stesen plester. Terdapat cara lain untuk memohon plaster - pneumoplate atau corong. Ia dilengkapi dengan muncung untuk cecair lembut dan keras. Untuk membuang dinding komposisi menggunakan bekas keluli, yang merangkumi campuran. Bekas mempunyai 4 muncung untuk bekalan dan 4 untuk udara. Pemegang tiub ditutup dengan bahan yang tidak membenarkan tangan tergelincir, injap disatukan ke dalamnya, di mana udara termampat dibekalkan.

Produktiviti buruh dengan peranti sedemikian adalah sehingga 60 meter persegi sejam. Terdapat siling, sekop dinding. Mereka berbeza dalam bentuk baldi dan lokasinya relatif kepada pemegangnya. Teknologi melepa di dinding dengan cara ini menyiratkan penyediaan permukaan - pembersihan dari habuk, kotoran, gris, gam. Memasang suar, mengukuhkan sudut, menjalankan rawatan dengan komposisi anti-menghakis. Seterusnya adalah penyediaan plaster, meletakkannya di unit, di mana bahan-bahan kering dicampur dengan air. Penggunaan plaster adalah berserenjang dengan permukaan dinding. Penyelarasan peraturan dan spatula dibuat, lebihan diagihkan, dan tempat yang sukar dicapai akan ditingkatkan.

Beberapa jam selepas penetapan komposisi, ia mungkin untuk menjalankan grouting. Ia akan membantu untuk menghapuskan kecacatan kecil dan membuat dinding dengan sempurna walaupun. Apabila campuran digunakan dengan cara ini selepas 3 hingga 4 hari, lapisan itu akan menjadi kering dan selesai selesai. Sekiranya ruangan itu ditandai oleh kelembapan yang tinggi, maka sehingga pengeringan selesai boleh kira-kira seminggu. Dengan penamat hiasan, anda perlu menunggu jika anda berminat dengan kualiti pembaikan yang dilakukan. Lakukan rawatan permukaan dengan kaedah di atas adalah mudah.

Perkara utama adalah untuk sentiasa menyimpan garis di sepanjang laman web yang ingin anda tutupi. Baris seterusnya perlu dilakukan supaya separuh bertindih yang pertama. Oleh itu, antara lapisan salutan tidak akan muncul jahitan, dan kelancaran permukaan akan meningkat sebanyak mungkin. Rumah api, jika mereka diletakkan, harus sepenuhnya jatuh di bawah lapisan penyelesaian. Lapisan terakhir mesti dikeringkan supaya permukaannya tidak dapat rosak dengan mengikis pergerakan peraturan, ia harus sedikit runtuh.

Video "Melepa dinding dengan mesin"

Plaster dengan mesin lebih cepat dengan menggunakan mesin melepa khas. Teknologi aplikasi adalah dalam video.

Kaedah penamat dinding ini boleh digunakan untuk sebarang pembinaan atau pembaikan. Anda boleh membuat pembaikan kosmetik di sebuah apartmen dengan saiz yang kecil atau untuk menjalankan penstabilan modal fasad dan dinding dalaman.

Kaedah ini mempunyai beberapa kelebihan yang tidak boleh dinafikan, yang menjadikannya lebih popular daripada plaster manual biasa. Ia menjimatkan masa dan mempunyai produktiviti yang tinggi.

Peranti yang paling primitif mempunyai produktiviti 1, 2 meter padu sejam, yang apabila dikira akan berada di antara 20 dan 40 meter persegi per shift. Sekiranya semua peraturan dipenuhi, permukaan roughing akan lebih lancar berbanding dengan lempengan manual. Ini menjimatkan masa untuk penjajaran. Ia memungkinkan untuk mengelakkan kos kewangan membayar pekerja, kerana dengan cara ini adalah realistik untuk memproses dinding itu sendiri.

Permukaan yang siap bukan sahaja berkualiti tinggi, tetapi juga tahan lama, dan sempurna rata. Menjalankan kerja dengan menggunakan alat membuat kerja tambahan yang tidak perlu pada podmazke, troweling, dempul. Dengan kaedah ini, bahan binaan disimpan. Pengedaran campuran berlaku di bawah tekanan tinggi oleh jet seragam di atas permukaan. Anda tidak perlu terganggu dengan merampas campuran, seperti yang anda perlukan semasa menyelesaikannya secara manual. Permukaan akan ditutup dengan penyelesaian lebih cepat.

Campuran untuk prestasi kerja dengan kaedah mesin adalah kos yang lebih rendah daripada yang diperlukan untuk kerja manual. Di tapak di mana pembaikan dijalankan, perlu menyambung ke grid elektrik dan sistem bekalan air terpusat melalui hos. Rawatan permukaan mesin digunakan untuk simen dan gipsum, menyembur menggunakan kaedah "bulu bulu", mencipta lantai pengisi, lukisan dan kerja-kerja penamat, memasang konkrit simen dan skop.

Apabila melakukan kerja luaran untuk rawatan fasad dan socles berjaya memohon campuran pasir simen. Dia bercerai dengan cara yang istimewa. Dalam komposisinya, terdapat komponen yang mengawal kadar pengambilan larutan dan keplastikan permukaan bersalut. Komposisi ini mempunyai kekuatan yang tinggi, menunjukkan ketahanan terhadap sifat-sifat alam, melonjak suhu tajam. Baik terbukti dalam pembinaan kolam renang, kerana ia mempunyai ketahanan kelembapan yang tinggi. Memerlukan plastering tambahan dan masa untuk pengerasan penuh.

Untuk hiasan dalaman, disyorkan untuk memilih plaster dibuat berdasarkan gipsum. Dia cepat genggam. Tidak berkenaan untuk kerja di bilik basah. Ia merujuk kepada bahan "pernafasan", kerana ia mempunyai struktur berliang. Dalam proses bekerja dengan campuran sedemikian, penggunaan bahan gipsum dikurangkan. Lapisan sehingga 50 mm boleh digunakan tanpa rasa takut terhadap pemotongan dan keretakannya. Dalam kes ini, lapisan boleh dengan mudah dibuat sempurna rata.

Apabila bekerja dengan campuran simen-pasir, ia akan mengambil masa untuk biasanya kering dan dapat menunjukkan ciri-ciri terbaiknya. Banyak campuran moden dibuat oleh pengeluar bagi kedua-dua aplikasi manual dan mesin. Mereka boleh kering dan cair. Sesuai untuk bata, konkrit berudara, konkrit selular, konkrit dan konkrit bertetulang lekuk, bahan gipsum eternit. Penyelesaiannya mesti digunakan pada suhu +5 - 30 darjah.

Meletakkan dinding mekanikal

Hiasan dinding adalah salah satu peringkat utama dalam pembinaan perumahan. Lagipun, ia adalah dinding yang berada dalam penglihatan yang berterusan dan menduduki kebanyakan ruang mana pun. Melepa adalah cara yang paling popular untuk menyelesaikan dinding selama beribu-ribu tahun. Dan baru-baru ini, kaedah mekanikal plastering sangat popular.

Kelebihan dan kelemahan plastering mekanik

Sebagai menunjukkan amalan dan banyak ulasan, melepa dinding dengan bantuan mesin melebihi kaedah manual melepa dalam banyak aspek. Kelebihan utama menggunakan plaster mekanikal adalah:

 1. Proses dinding penamat secara automatik dengan campuran plaster melepasi lebih cepat daripada kerja manual. Selama lapan jam waktu kerja, mekanik memotong permukaan permukaan dengan cara mekanikal, yang akan dilemparkan oleh pasukan mekanikal yang biasa tiga orang dalam lima hari. Untuk plastering cukup mekanikal dua orang.
 2. Lapisan mortar di permukaan, selesai dengan plaster mekanikal, kering lebih cepat daripada dinding yang disalut dengan campuran dengan tangan. Ini disebabkan oleh fakta bahawa campuran itu diberi makan pada tekanan yang sangat tinggi, dengan itu meningkatkan kekuatan dan ketumpatan permukaan yang diletakkan. Selepas mengeringkan permukaan seperti itu, ia dapat memacu kuku dengan selamat.

 • Plaster mekanikal menjimatkan pekerja dari kerja keras yang wujud ketika kaedah manual. Tidak perlu membawa baldi berat dengan campuran dan campurkan penyelesaian dengan tangan.
 • Buruh manual jauh lebih mahal daripada mesin, jadi dengan menggunakan kaedah mekanik tembok plaster dapat menjimatkan sejumlah besar wang.
 • Tembok, dipadatkan secara mekanik, tidak retak, dan jangan mengecut.
 • Lapisan minimum yang digunakan untuk permukaan penyelesaian untuk satu masa adalah 0.7 cm.
 • Pelbagai kerja yang boleh dilakukan dengan bantuan kaedah mekanikal menarik perhatian pengguna. Penyemprotan lapisan hiasan di dinding luar bangunan, pemasangan lantai meratakan diri, menuangkan lantai dengan senarai yg panjang lebar, dsb.
 • Kekurangan apabila menggunakan mesin untuk melapikan dinding mekanikal tidak begitu banyak:

  1. Harga yang cukup tinggi membuat peranti sedemikian tidak mampu untuk semua orang. Peralatan jenis ini bermanfaat untuk membeli untuk bekerja di kawasan besar.
  2. Kerja kualitatif peranti memerlukan penjagaan yang berhati-hati.
  3. Operasi mesin untuk melepa mekanik sangat kuat.

  Pemilihan campuran untuk plaster mesin

  Mesin untuk dinding plaster, hanya berfungsi dengan penyelesaian khas, yang bertujuan untuk aplikasi mekanikal ke pelbagai permukaan keras. Plaster boleh dijual dalam bentuk kering dan dalam bentuk cecair. Banyak ulasan di Internet menunjukkan bahawa campuran kering sangat popular kerana mereka mempunyai jangka hayat yang lebih lama.

  Dua jenis plaster boleh digunakan untuk melepa permukaan secara mekanik: plaster gipsum dan pasir simen. Untuk meningkatkan plastisitas penyelesaian dan meningkatkan masa penetapannya, ramuan sintetik khas ditambah kepada perumusan.

  Melepa mekanikal dengan campuran simen, sebagai peraturan, digunakan untuk dekorasi bangunan fasad dan kolam penamat. Kaedah ini sering digunakan untuk hiasan dalaman dinding. Ini disebabkan oleh campuran campuran simen yang digunakan adalah lebih murah daripada gipsum, tetapi ia mempunyai sifat penebat haba yang lebih baik.

  Untuk penamat dalaman permukaan, hanya plaster gipsum yang sesuai. Ia membolehkan anda membuat permukaan yang lancar berkualiti tinggi. Permukaan dirawat dengan campuran gipsum tidak perlu penamat.

  Struktur dan prinsip operasi mesin untuk melepa

  Peranti untuk penamat dinding secara mekanikal dengan plaster terdiri daripada komponen berikut:

  • sebuah bekas untuk menerima bahan larutan;
  • sebuah bekas untuk plaster pencampuran;
  • Peranti yang membekalkan campuran dari tangki di mana campuran itu bercampur-campur ke tempat kerja tuan;
  • modul kawalan peranti;
  • pemampat untuk suntikan udara.

  Dengan cara penyelesaian plaster digunakan untuk dinding, instrumen kerja boleh manual, pneumatik, elektrik.

  Apabila menggunakan peranti tangan, menyembur plaster di dinding berlaku dengan berputar secara manual pemegang khas. Dalam orang seperti mesin taip itu disebut "organ tong" 9raquo;. Sebagai peraturan, ia digunakan untuk penamat hiasan bahagian-bahagian kecil dinding.

  Di stesen pneumatik, plaster dibekalkan dari corong di bawah tekanan udara tinggi. Udara dipaksa oleh pemampat.

  Perkakas elektrik sepenuhnya mengotomatisasi proses plastering dinding. Mesin elektrik bergerak dan bergerak. Bergerak (mudah alih) mempunyai roda, dan mereka boleh dengan mudah digerakkan oleh tarikan. Secara tradisional, mesin tersebut digunakan untuk menyelesaikan dinding luaran bangunan. Tumbuhan kuasa pegun hanya boleh dipindahkan ke atas trak trak.

  Kelebihan menggunakan peranti automatik adalah bahawa penyertaan seseorang dalam penyediaan penyelesaian disekat. Pekerja itu hanya tertidur, bahan kering menjadi bunker khas dan menghidupkan mesin. Peranti itu secara automatik menambahkan jumlah air yang diperlukan dan mencampurkan penyelesaian konsistensi yang diingini. Dalam jenis separa automatik atau manual, bahan kering dan air, dalam bahagian tertentu, perlu menambahkan secara manual. Kaedah mekanikal memohon mortar ke dinding memerlukan kehadiran kartrij khas di dalam mesin.

  Permukaan plaster secara mekanik membolehkan anda dengan cepat menyelesaikan dinding, seluas lebih daripada 90 m². Kelajuan kerja membolehkan anda dengan cepat mendapatkan semula peranti mahal untuk kerja.

  Penyediaan permukaan dinding sebelum melepa

  Untuk pelepasan mekanikal yang dilakukan secara kualitatif, campuran itu tetap di permukaan, dan dinding yang dirawat telah beroperasi untuk masa yang lama, perlu melakukan langkah-langkah persediaan wajib:

  1. Berhati-hati keluarkan bahan penamat lama dan periksa permukaan untuk retak, lubang dan sekatan dinding yang lemah. Semua kecacatan mesti diperbetulkan, dan permukaannya mengukuhkan.
  2. Pastikan membersihkan minyak, kotoran minyak, kulat atau acuan (jika ada). Permukaan dirawat dengan sebatian pelindung.
  3. Sekiranya terdapat unsur logam di dinding, mereka mesti dibersihkan daripada karat dan ditutup dengan ejen anti-karat khas.
  4. Tembak unjuran di dinding jika ketinggiannya melebihi 1 cm.
  5. Perdana dinding dengan primer khas. Adalah lebih baik sekiranya lapisan-lapisan utama adalah beberapa.
  6. Sekiranya tembok diperbuat daripada batu bata, konkrit konkrit atau konkrit berudara konkrit, ia mestilah diregregasikan dengan sebatian penetapan dengan tahap penembusan yang tinggi.
  7. Permukaan berwarna dicat.
  8. Slot, retak dan sendi plat harus ditutup dengan mesh diperkuat khas.

  Pastikan untuk memeriksa kelengkungan permukaan. Untuk melakukan ini, di sudut-sudut bilik, tetapkan skru yang akan membetulkan benang-benang yang diregangkan secara menyerong. Juga membetulkan benang, secara menegak menggunakan garis plumbum. Sudut diperiksa menggunakan peraturan khas atau suar.

  Teknologi tembok tembikar mekanikal

  Pelepasan dinding mekanikal termasuk peringkat berikut:

  1. Bahan kering penyelesaian masa depan dituangkan ke dalam bekas yang menerima.
  2. Hos yang membekalkan air ke tangki mesti disambungkan ke sistem bekalan air. Jika air dibekalkan dari tangki yang berasingan, perlu mempunyai pam khas untuk mengepam air.
  3. Mesin ini disambungkan ke rangkaian bekalan kuasa.
  4. Bahan-bahan kering dan air dibekalkan dalam bahagian yang diperlukan dari tangki penerima ke tangki pencampuran.
  5. Menggunakan skru, stucco diasah ke konsistensi yang diingini. Sebelum selesai batch, udara tekanan tinggi dibekalkan ke bekas, yang membuat penyelesaiannya lebih lapang dan berliang. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa pencampuran campuran tidak terhenti pada sepanjang hari bekerja.
  6. Campuran yang disediakan digunakan untuk dinding.

 • Selepas plaster secara mekanik diterapkan ke dinding, permukaan yang dihasilkan mestilah disalurkan. Dengan bantuan peraturan tersebut, mengikut suar, selepas setengah jam selepas pemakaian campuran, permukaannya terlicin.
 • Permukaan terlicin dibawa ke keadaan yang ideal dengan kaedah pemangkasan dengan peraturan bentuk trapezoid. Pemotongan perlu dilakukan tidak lewat dari dua puluh minit selepas melicinkan, jika tidak penyelesaian akan dirampas dan hasil yang ideal tidak akan tercapai.
 • Pada penghujung dua jam selepas penggunaan plaster, permukaan mestilah ditampal dan disapu dengan apungan span.
 • Selepas dua puluh empat jam, anda boleh mengeluarkan suar, dan plaster lubang dari mereka dengan plaster cecair.
 • Selepas kerja yang dilakukan, perlu membersihkan tangki mesin dan selang yang membekalkan penyelesaian dari sisa-sisa campuran plaster.

  Radar untuk melepa dinding mekanikal semakin meningkat setiap tahun, ciri-ciri berfungsi meningkat, dan kawalan mesin dipermudahkan. Oleh itu, plaster mekanik menjadi lebih popular dengan setiap peranti baru memasuki pasaran pembinaan.

  Di samping cara untuk menerapkan penyelesaian dengan permukaan plaster menggunakan stesen mekanikal, kita dapat mengetahui video seterusnya

  ul. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe lebuh raya, 163a, bangunan 1, -1 tingkat

  Plaster mekanikal: peranti untuk kerja dan teknologi aplikasi

  Meletakkan kawasan besar secara manual - prosesnya agak susah payah, panjang dan mahal. Di samping itu, tidak semestinya penyelesaian itu disediakan dengan betul dan tidak dapat memberikan kematangan panjang, tetapi berdasarkan perlindungan yang boleh dipercayai. Melukis dinding mekanikal akan menjadi alternatif yang layak untuk kerja ini.

  Kaedah mekanik untuk memohon plaster.

  Apa kerja plastering kejuruteraan?

  Unsur utama sistem penamat mekanikal ialah stesen plester dan pistol mortar dengan pemampat yang terhubung.

  Pada foto terdapat stesen plester mudah alih.

  1. Stesen plaster adalah peranti autonomi. Di dalamnya, penyelesaiannya diasah dengan menggunakan pisau yang didorong oleh motor elektrik. Campuran siap dibekalkan oleh hos tekanan tinggi ke dalam muncung senjata. Dari situ, penyelesaiannya menembusi dengan aliran kuat, meliputi dinding dengan lapisan padat.
  2. Untuk menggunakan peralatan untuk melepa mekanikal, perlu mencurahkan campuran kering ke dalam corong stesen dan tuangkan air di sana. Kemudian anda perlu menghidupkan motor pemampat.

  Sebagai tambahan kepada sistem automatik untuk plastering mekanikal, terdapat juga peranti separa automatik, yang dikenali sebagai "cartouche" pistol.

  Melepa dengan senapang cartouche.

  1. Apabila menggunakannya, penyelesaian mesti disediakan secara manual. Campuran siap diletakkan dalam bekas, yang diletakkan di bahagian atas peranti.
  2. Selepas itu, pistol sudah siap untuk digunakan, anda hanya perlu menghidupkan pemampat. Ia disambungkan ke peranti dengan menggunakan hos untuk tekanan tinggi.

  Kualiti salutan yang disediakan oleh peralatan untuk aplikasi mekanikal plaster sangat berbeza untuk lebih baik dari penamat yang dibuat dengan tangan.

  1. Salutan yang digunakan dengan cara ini mempunyai lebih struktur.
  2. Penggunaan campuran adalah 1.5 / 2 kali kurang.
  3. Penyelesaiannya datang dari pistol di bawah tekanan. Terima kasih kepada ini, lipit dipenuhi lebih baik, dan lekatan plaster ke dinding lebih tinggi.
  4. Masa yang dihabiskan untuk kerja melepa dikurangkan dari dua hingga lima kali.
  5. Harga kerja menjadi lebih rendah, disebabkan oleh hakikat bahawa barang-barang yang kurang habis dibelanjakan.

  Perhatikan! Campuran kering siap dibuat, yang biasanya digunakan dalam salutan automatik, mempunyai pengubah yang berbeza dalam komposisi mereka. Mereka meningkatkan ciri-ciri bahan. Contohnya, meningkatkan kelenturannya, kelembapan dan rintangan fros.

  1. Jenis gypsum campuran plaster siap boleh digunakan sehingga 5 cm, tanpa menggunakan meshes menguatkan.
  2. Sepenuhnya menguatkan penyelesaian yang sama selepas 5 hari, kemudian, apabila campuran simen mengeringkan 28 hari.

  Campuran plaster gipsum untuk aplikasi mesin.

  Pada mesin melepa dinding dalam kebanyakan kes dua jenis campuran - plaster dan simen-sandy digunakan.

  Jenis penyelesaian pertama biasanya digunakan di dalam rumah. tidak mempunyai ketahanan tinggi terhadap perubahan suhu.

  1. Apabila menggunakan campuran gipsum, lapisan licin dibuat, bersedia untuk lukisan, dinding, dan sebagainya.
  2. Komposisi ini mesra alam.
  3. Anda boleh plaster dinding dengan lapisan sehingga 5 cm, tanpa shpatlevaniya seterusnya mereka.
  4. Pelbagai aditif meningkatkan ciri-ciri campuran.
  5. Bahan ini mempunyai keanjalan yang tinggi. Disebabkan ini, salutan tidak retak.
  6. Ia mempunyai gandingan yang baik dengan semua bahan asas - bata, konkrit, kayu, plasterboard.
  7. Penamat ini tahan lama dan sesuai untuk pembaikan.

  Pertama sekali, arahan untuk bekerjasama dengan campuran plumbum selesai mesti dikaji sebelum kerja.

  1. Kerja hendaklah dijalankan pada suhu sekitar lebih kurang 5 darjah dan kandungan lembapan asas lebih daripada 60 peratus. Sekiranya dinding mempunyai kelembapan yang kurang, ia mesti dibasahkan dengan air.
  2. Pangkalan tidak harus mempunyai laman web yang terputus dan tercemar.
  3. Dalam perjalanan kerja, amati langkah keselamatan. Pakai alat pernafasan dan sarung tangan pelindung.

  Sekarang tentang bagaimana anda boleh plaster dinding dengan tangan anda sendiri.

  1. Bersihkan mereka dari kot penamat lama (jika ia), habuk, kotoran, acuan, karat.
  2. Periksa tahap permukaan dengan tahap dan peraturan.
  3. Mengisi dan retak mengisi mortar simen.
  4. Kemudian tentukan kandungan lembapan substrat. Untuk melakukan ini, lembapkan dinding dengan berus. Sekiranya air menyerap dengan cepat, pangkalannya lebih baik. Ini akan mengurangkan kapasiti penyerapan air dinding.

  Perhatikan! Terlepas dari tahap kelembapan, perlu terlebih dahulu tanpa gagal dinding konkrit busa dari blok cast. Begitu juga dengan batu bata silikat.

  1. Pada semua sudut luar bangunan, pasangkan profil logam. Mereka akan mempermudahkan penciptaan permukaan walaupun di laman web ini dan akan menguatkan mereka.
  2. Sekiranya anda merancang untuk melapangkan dinding dengan lapisan tebal, maka ia mesti terlebih dahulu diperkuat dengan logam atau plastik.

  1. Selanjutnya pada peringkat, beacon (panduan) akan dipasang di permukaan, dengan langkah 1 / 1.5 m. Berfokus pada mereka, anda juga akan memahat dinding.
  2. Selepas ini, anda perlu menyediakan penyelesaian di bunker stesen dan mula memasukannya ke pangkalan.

  1. Pistol plester harus diadakan dengan kedua tangan, pada jarak 30 cm dari pangkalan. Jet penyelesaian harus meninggalkan muncung dengan tegak lurus ke pesawat dinding, iaitu pada sudut 90 darjah.
  2. Lay lapisan sama rata, gerakkan pistol secara mendatar. Lapisan lapisan sebelumnya pada separuh akan datang.
  3. Isi sudut dengan plaster dahulu, dan kemudian permukaan substrat di antara mereka.

  Menyamakan penyelesaian dengan peraturan.

  1. Selanjutnya, penyelesaian itu dikontrak oleh peraturan yang berdasarkan pada suar. Sekiranya selepas itu kawasan tidak lengkap, mereka akan menambah campuran itu dan lagi akan disamakan.
  2. Pada peringkat akhir kerja, salutan dan grouting dilakukan.

  Dengan kaedah plastering mekanik, mereka meneruskan lebih cepat daripada dengan lapisan manual. Pada masa yang sama, ia lebih kualitatif. Lihat video dalam artikel ini. Di dalamnya, proses itu diterangkan dengan lebih terperinci.

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 60 = 66