Membayar untuk pintu

Tangkap pintu dengan tangan anda sendiri. Cara memasang wang tunai di pintu

Mengayunkan pintu tidak berbeza dengan kerumitan tertentu. Walau bagaimanapun, adalah perlu untuk mendekati kerja-kerja sedemikian dengan segala kesungguhan, kerana ia adalah tepat dari pemasangan kualiti clypeus yang tepat bahawa daya tarikan pintu yang dipasang sangat bergantung.

Mengayunkan pintu boleh dilakukan dengan bantuan produk yang dibentuk daripada kayu asli, MDF atau plastik. Pakar sangat mengesyorkan terlebih dahulu untuk menggunakan selongsong vena atau berlapis yang diperbuat daripada MDF atau PVC. Plat itu tidak takut kepada perubahan kelembapan, stim dan suhu yang teruk. Sememangnya, yang paling menarik dalam segi estetik adalah casings dari kayu semula jadi. Pada masa yang sama, pilihan ini adalah yang paling mahal.

Bahan sarung dan ciri pemasangan

Seperti yang dinyatakan di atas, terdapat beberapa bahan biasa untuk pembuatan sarung: kayu, MDF dan plastik. Sekiranya kita bercakap mengenai pemasangan produk kayu, maka casas pintu dalam kes ini boleh dilakukan dengan penempatan clypees pada kuku cecair atau fastenings dalam bentuk kuku nipis tanpa topi. Jika dikehendaki, anda boleh memotong topi dengan perlahan. Pengikat clypeus pada kuku logam kelihatan paling kemas apabila topi topeng dengan pengasah akrilik atau pensil lilin pembetulan.

Melabur di pintu masuk dengan plat dari MDF dilakukan dengan cara yang istimewa. Untuk memastikan penampilan jalurnya tetap menarik dan dekat dengan kayu semulajadi, semua lubang panduan untuk memasang kuku digerudi terlebih dahulu. Sebagai alternatif, trim MDF boleh dilekatkan dengan cara yang sama seperti produk kayu.

Berkenaan dengan sarung plastik, untuk mengelakkan kemunculan kecacatan, mereka disyorkan untuk gam. Dalam kes ini, produk plastik sempurna bertindih dengan ketidaksamaan dinding yang mengagumkan.

Casing pintu memerlukan keseluruhan senjata alat. Untuk pelaksanaan kerja yang pantas dan berkualiti tinggi, anda memerlukan yang berikut:

 • panel akhir melihat;
 • rolet;
 • jigsaw;
 • tang;
 • tukul kecil;
 • kuku perabot kecil;
 • pensil;
 • sudut bangunan.

Bagaimanakah saya boleh membeli sebuah pintu? Sebelum meneruskan dengan tindakan konkrit, perlu untuk meratakan permukaan dinding bersebelahan. Kehadiran tembok halus yang sempurna adalah prasyarat untuk memasang clypeus. Jika tidak, terdapat kemungkinan besar jurang yang ketara antara juruwang dan dinding. Antara lain, anda harus berhati-hati dengan plat itu sendiri, kerana penampilan calar walaupun kecil boleh merosakkan rupa menarik produk, yang akan melibatkan sisa yang tidak perlu.

Nuansa asas dalam prestasi kerja

Untuk membetulkan clypeus pada kuku tidak kelihatan, untuk menyembunyikan topi adalah menggunakan sealant akrilik, warna yang sesuai dengan teduhan permukaan. Casing tingkap di hadapan dinding juga membenarkan penggunaan kuku cecair. Pada masa yang sama, kesukaran utama menghalang penampilan jurang yang ketara antara selat individu.

Untuk mengelakkan kesilapan semasa pemotongan clypeus atas, tepi jalur itu luka di belakang bahagian menegak. Pendekatan ini untuk pemasangan clypeus memberikan peluang untuk mencapai kebetulan sepenuhnya semua elemen struktur.

Pemasangan clypees di pintu dilakukan mengikut beberapa peringkat berturut-turut:

 1. Pertama, anda perlu membongkar juruwang lama, jika ada. Menghadapi pekerjaan ini agak mudah. Ia cukup untuk mempunyai gunung yang kecil atau pemutar obeng, dengan cara yang sarung lama dikikis. Perkara utama bukan untuk merosakkan jambatan pintu. Juga, selepas pembongkaran selesai, perlu mengeluarkan kuku menggunakan tang.
 2. Bagaimana untuk memasang wang tunai di pintu? Pada akhir pembongkaran plat lama, adalah perlu untuk meneruskan pemasangan papan tambahan baru. Adalah disyorkan untuk memberi keutamaan kepada produk dengan tepi menghadap kilang.
 3. Pertama sekali, papan tambahan kiri dan kanan ditetapkan, yang dipotong mengikut panjang ke ketinggian yang dikehendaki. Selepas melakukan kerja mengikut prinsip yang sama, bar atas ditetapkan. Untuk mengukuhkan pembinaan, dorsi sampingan dan atas boleh diikat dengan skru.
 4. Selongsong diikat di seluruh perimeter dari bingkai pintu, bermula dengan pemasangan clypeus kanan atau kiri.
 5. Menggunakan sudut bangunan dan panel melihat, tepi kasir diisi pada sudut 45 °. Sudut ditandakan dengan pensel, dan mencuci bersih dilakukan. Elakkan penyimpangan dan cip di permukaan hadapan. Keutamaan dalam melakukan kerja sedemikian adalah lebih baik untuk memberikan gergaji dengan gigi terkecil.
 6. Selepas sudut mabuk, jarak dari lantai yang menutup ke bahagian bawah bahagian atas diukur, selepas itu 5 mm ditambah pada nilai yang dihasilkan dalam bentuk elaun. Panjang yang terhasil akan didepositkan dari penjuru juruwang yang telah diisi sebelum ini. Bahagian atas yang tidak perlu dipotong dengan jig saw atau gergaji kecil. Sekiranya terdapat cuff dengan pelekap di alur, maka panjang yang diperlukan harus ditentukan di sepanjang tepi batinnya.
 7. Bagaimana untuk mencetuskan wang tunai di pintu? Dengan bantuan tukul dan kuku kecil, juruwang dipasang pada plat pintu atau blok. Keluarkan kepala kuku yang paling mudah dengan bantuan nippers. Kuku disyorkan untuk dicetak dengan berkala tidak lebih daripada setiap 50 cm.

Sekiranya hasil kerja di atas, dengan konsistensi yang konsisten dari semua peringkat, adalah mungkin untuk mencapai padanan ideal semua elemen konstituen juruwang, retakan kecil yang sedia ada boleh disembunyikan secara hati-hati dengan sealant khas, tempat teduh dipilih untuk warna pintu. Selongsong dipasang di bahagian belakang bingkai pintu dengan prinsip yang sama.

Memasang tunai di pintu dengan tangan anda sendiri - pilihan untuk bahan yang berbeza

Band plat adalah bilah yang dipasang pada sisi (sebelah dan atas) bingkai pintu. Tujuan mereka terutama hiasan - mereka memberikan kesempurnaan pada kotak, menyembunyikan bingkai di bawah bingkai dan jahitan teknologi antara dinding dan kotak.

Adalah lebih baik untuk mengambil trim dalam nada dengan daun pintu untuk membuat gambar lengkap. Di samping itu, ia berfungsi sebagai perlindungan terhadap habuk dan menyediakan penebat bunyi tambahan.

Ini adalah salah satu peringkat paling mudah untuk memasang pintu, baik dari segi teknologi, dan dari segi kemahiran dan pengalaman. Oleh itu, selalunya dalam pembaikan pemilik pangsapuri cuba untuk melakukan operasi ini sendiri.

Walau bagaimanapun, seperti mana-mana, memasang wang tunai di pintu dengan tangan anda sendiri memerlukan pengetahuan mengenai prinsip asas dan rahsia kecil, supaya pintu kelihatan kemas.

Cara utama untuk memasang juruwang - pilih sudut sambungan

Perkara utama yang diperlukan untuk kerja ini adalah ukuran dan ketepatan dalam kerja, serta mengambil kira beberapa nuansa pengikat dan menggergaji.

Pemilihan bahan untuk plat adalah luas - ia boleh menjadi kayu, plastik, MDF. Bersama dengan kayu tradisional, papan venil atau berlapis diperbuat daripada MDF atau PVC semakin digunakan. Mereka sangat bertolak ansur dengan turun naik suhu, perubahan kelembapan, stim, mempunyai kekuatan mekanikal yang mencukupi.

Kemasan plastik yang terbaik dilekatkan pada gam atau kuku cecair. Walau bagaimanapun, ini hanya boleh dilakukan pada permukaan yang sempurna rata. Jika tidak terdapat jurang antara plat dan dinding. Atau mendamaikan dengan hakikat bahawa gerbang clypeus yang fleksibel mengikut keadaan tidak seimbang dinding.

Di samping itu, ini dapat menimbulkan kesulitan jika anda perlu meletakkan pendawaian atau kabel (internet, kabel TV dan sebagainya). Benar, kos sarung plastik membolehkan, jika perlu, hanya merobeknya dan kemudian tampal yang baru.

Kayu adalah yang terbaik untuk mengikat dengan kuku tembaga tanpa topi (mereka boleh digigit dengan tang), sedikit lemas dalam pelbagai. Tembaga di masa depan akan menjadi gelap dan tidak akan menentang latar belakang umum. Anda boleh menggunakan senjata pembinaan, yang mana "target9quot; clypeus dengan kancing tanpa topi. Juga, titik lampiran boleh disembunyikan dengan pena atau lilin pensil dalam nada dengan selongsong.

Dalam selongsong lubang MDF untuk kuku (diameter 1 - 1.5 mm) disarankan untuk menggerudi terlebih dahulu. Serta plastik. mereka boleh terpaku - tetapi hanya pada permukaan yang sempurna rata disediakan.

Sudut telah dibasuh pada plat pemasangan

Terdapat dua cara untuk menyambungkan plat menegak dan mendatar - di bawah &09deg; dan pada 45 °. Pilihan sudut ditentukan oleh pelepasan bahagian depan clypeus. Sekiranya clypeus adalah rata dengan sisi yang sedikit atau bulat - ia boleh dilakukan untuk mengendalikan dermaga di sudut &09deg;.

Juga di bawah &09deg; Anda boleh menyertai plat jika pintu dibingkai di atas modal. Jahitan antara elemen boleh dibuat secara menegak dan mendatar. Satu-satunya keadaan - pemotongan mesti kemas, tanpa keratan di luar. Selepas pemotongan, hujung punggung itu harus menjadi lacquered.

Jika clypeus mempunyai kelebihan sisi bulat, maka apabila sendi pada sudut kanan antara selongsong kekal jurang. Dalam kes ini, perlu membuat gergaji tidak berserenjang ke permukaan, tetapi dengan cerun (supaya bahagian depan lebih panjang). Dalam kes ini, cerun akan menyembunyikan kebanyakan jahitan, dan selebihnya boleh ditutup dengan lilin atau sealant.

Walau bagaimanapun, jika bahagian hadapan mempunyai profil melengkung atau permukaan bulat, perlu melihat plat untuk sambungan pada sudut 45 °. Skim sedemikian memerlukan ketepatan dalam pengukuran dan operasi. Kesilapan yang sedikit akan membawa kepada kemunculan keretakan. Juga, penampilan celah dan perengkuhan di permukaan depan boleh rosak teruk.

Untuk pemotongan sempurna, anda perlu menggunakan mesin panduan khas (najis) dan gergaji dengan gigi halus. Tetapi kaedah yang terbaik ialah jika terdapat mesin pelarik silang.

Profesional tukang kayu, untuk mengurangkan kebarangan belahan, gam permukaan depan selongsong dengan pita elektrik.

Lampiran plat biasanya merupakan salah satu operasi terakhir semasa pembaikan. Ia dilakukan selepas penamat dinding - iaitu, selepas kertas dinding disisipkan dan sebelum papan skirting dipasang.

Mula pemasangan dari arah langsir (engsel pintu), dari sisi ke mana daun pintu dibuka. Oleh kerana kehadiran gelung, clypeus tidak boleh dibuang dengan bingkai kotak.

Pertama sekali, adalah perlu untuk mengukur ketinggian sepanjang garis di sebelah engsel. Jarak ini ditangguhkan dari sisi rata platband clypeus. jika ini tidak - adalah perlu untuk melepaskan bar dan tandakan titik yang dikehendaki.

Kemudian dari beliau menarik garis 45 ° dan perlahan-lahan memotongnya. Sekiranya tiada mesin memotong, gunakan mesin panduan (najis).

Kami menandakan titik di seberang bingkai pintu secara mendatar dan lagi mengukur jarak ke lantai. Tidak semestinya nilai-nilai ini akan bertepatan - jauh bergantung pada tahap lantai atau ciri-ciri kerangka pintu. Begitu juga, potong clypeus pada 45 °.

Perhatian sila! Semua tanda hendaklah digunakan pada bahagian belakang clypeus kerana lebih.

Kemudian ia perlu menggigit jalur potong, menggunakan sepasang kuku - satu di bahagian paling bawah, yang kedua kira-kira satu meter dari lantai. Hujung atas selekoh lajur, dan di bawahnya letakkan bahan kerja di bawah sarung atas. Selepas menandakan titik sentuhan, kami memotongnya dengan 45 °.

Jika semua gergaji dibuat dengan tepat, lipatan antara plat itu akan hampir tidak kelihatan. Terutamanya jika wajah akhir dilukis dalam warna yang sama seperti kepingan trim. Sekiranya terdapat sebarang jurang, mereka perlu ditutup dengan sealant atau lilin. Sebelum pemasangan akhir, perlu membuat plat dan tutup pintu beberapa kali dan buka pintu untuk memeriksa sama ada mereka tidak mengganggu kanvas.

Kuku langkah (pin) untuk pengancing ditentukan oleh diri anda sendiri. Langkah pengunci yang optimum adalah 50 cm, tetapi jika anda seorang peminat membanting pintu - kancing dipasang selepas 15 cm.

Dan yang terakhir. Jika apartmen mempunyai beberapa pintu berukuran yang berbeza, maka anda perlu mula berlatih dari pembukaan terbesar - supaya jika kliping gagal, anda boleh menggunakannya di pintu yang lebih kecil.

Pintu trim - pembuatan, cara memasang dan pemasangan produk

Untuk menyembunyikan jurang antara pintu dan bingkai pintu, trim pintu digunakan.

Titik yang sangat penting ialah pilihan lebar yang tepat, seperti warna dan tekstur, maka semuanya bergantung pada pilihan peribadi pelanggan. Adalah disyorkan untuk memilih warna yang hampir dengan warna daun pintu. Walau bagaimanapun, dalam beberapa kes, warna yang berbeza juga kelihatan hebat.

Selongsong di pintu terbuat dari pelbagai bahan - kayu, plastik, MDF, serta bahan yang ditutupi dengan venir atau lamina.

Penataan kemasan dilakukan oleh peringkat terakhir, setelah semua elemen lain dari pintu telah dipasang.

Mari lihat semua soalan mengenai pilihan dan pemasangan jenis penamat ini.

Jenis hiasan yang paling biasa untuk pintu

Pemandangan rata pintu trim adalah yang paling mudah untuk dipasang dan adalah berpatutan

Trim pintu adalah produk yang dibentangkan dalam pelbagai jenis spesis yang agak luas. Terdapat produk dengan hiasan hiasan, atau produk yang digambarkan, dalam bentuk setengah lingkaran atau titisan.

Malangnya, pelbagai bahan untuk trim pintu membolehkan penjual tidak adil untuk mengelirukan pembeli. Satu langkah yang biasa adalah mengutip harga hanya untuk daun pintu dan kotak.

Bahawa set tidak mempunyai elemen yang cukup berbeza, pembeli mengakui bahawa komposisi tidak lengkap selepas pemasangan. Akibatnya, bahagian-bahagian yang hilang perlu dibeli dengan bayaran tambahan.

Oleh itu, untuk mengelakkan kos yang tidak perlu, berhati-hati semak kit sebelum membeli. Masalah di sini bukan sahaja dalam harga, tetapi juga dalam pemilihan warna - untuk pintu kayu atau veneered, agak sukar untuk mengambil plat individu.

Dengan pintu berlapis dan dicat, tidak ada masalah seperti itu.

Memperoleh trim pintu, dimensi perlu diketahui terlebih dahulu. Dimensi standard produk ialah 7 x 1 x 210 cm (Panjang x Ketebalan x Ketinggian). Oleh itu, untuk pintu dalaman tunggal daun, 5 kanvas diperlukan, untuk bivalves - 6 bilah.

Lebarnya boleh lebih dari satu sentimeter - reka bentuk yang tebal dipasang pada pintu jalan, ketika tidak hanya hiasan, tetapi juga fungsi praktis produk itu penting.

Untuk pembingkaian hanya pembukaan cukup dan 2,5 bilah. Semua angka yang disebutkan boleh dan berbeza-beza - hari ini pasaran mempunyai pelbagai variasi yang pelbagai dalam semua saiz. Potong pintu diperbuat daripada MDF, plastik (trim pvc), kayu semulajadi, serta beberapa logam seperti keluli dan aluminium.

Hadapan hiasan pintu dengan pelbagai kura-kura dan ibu

Di samping itu, mungkin terdapat salutan hiasan - ia adalah varnis, cat, plastik untuk menghadap, filem laminasi atau venir.

Pertimbangan yang berasingan sepatutnya jenis trim pintu seperti struktur teleskopik dan ibu kota. Struktur teleskopik hampir sama dengan penampilan biasa, tetapi sebenarnya mereka mempunyai protrusi khas, yang membolehkan mereka menyambungkannya ke bingkai pintu dan elemen tambahan.

Penyelesaian yang membina seperti ini dinasihatkan untuk digunakan apabila kotak mempunyai ketebalan 20 mm lebih sedikit daripada dinding.

Ibukota adalah komposisi hiasan yang diperbuat daripada MDF atau kayu padu. Produk sedemikian boleh mempunyai bentuk yang tidak standard dan dihiasi dengan reka bentuk terperinci dan elemen hiasan.

Untuk pembuatan diri, pelbagai jenis peralatan mungkin diperlukan, termasuk kilang papan

Membuat pelakon dengan tangan anda sendiri adalah satu cara untuk menjimatkan pembelian produk siap.

Pendekatan ini masuk akal jika anda benar-benar mempunyai sekurang-kurangnya pengalaman dengan tangan, jika tidak prosesnya boleh mengambil masa yang terlalu lama, yang boleh menelan belanja lebih daripada harga produk siap.

Untuk penamat, anda memerlukan alat berikut:

 • Kilang papan;
 • Mesin jointing;
 • Rysmus;
 • Penghala menegak (hanya untuk mencipta corak);
 • Fraser dan mengisar mesin elektrik;
 • Pensil, penguasa, dataran.

Plat kayu, iaitu mereka dibuat dengan tangan lebih kerap, harus dibuat hanya kayu kering. Kelembapan bahan yang tinggi akan mengakibatkan ubah bentuk kuat pokok apabila ia secara beransur-ansur mengering.

Apabila membuat penamat yang paling mudah, anda boleh menggunakan rak biasa dengan saiz yang berbeza

Untuk menentukan sama ada kayu itu cukup kering, anda perlu mengetuknya dengan hujung atau fasa x jari anda - bunyi yang menonjol memberitahu anda bahawa bahan sesuai dengan kami. Orang pekak - bahawa lembaga itu tidak kering dengan baik dan untuk jenis kerja kemasan ini tidak sesuai sepenuhnya.

Warna kayu juga harus diberi perhatian. Kehadiran bintik biru bermakna ketika pengeringan, ada masalah dengan mengamati teknologi proses. Jika papan di hadapan tempat-tempat tersebut tidak mempunyai kecacatan atau kecacatan lain, maka ia boleh digunakan, hanya patch harus disembunyikan dengan cat yang tidak jelas.

Masalahnya di sini adalah bahawa kayu yang baik biasanya ditutup dengan varnis telus - jadi struktur dan keindahan bahan semula jadi ditekankan. Permukaan papan tidak sepatutnya mempunyai knot atau depresi, jika tidak, lapisan selesai dapat memecah di tempat kecacatan.

Jadi, selepas menyediakan alat dan memilih bahan sumber yang baik, anda boleh mula bekerja.

Skim am untuk melaraskan lath untuk pelapisan sendiri

Pertama sekali, anda perlu memotong karya kerja ke dimensi yang dipilih secara berasingan untuk setiap pintu. Kami telah menunjukkan ukuran standard - jika anda sesuai, pilihnya. Kualiti pemotongan bergantung pada seberapa baik unsur-unsur pemotongan diasah pada mesin dan mesin.

Selepas memotong kosong, teruskan pengisarannya. Pertama, pengisaran kasar dilakukan dengan mesin elektrik, maka hasilnya dibawa ke keadaan menggunakan kulit halus dan kerja tangan. Kulit akan mengeluarkan calar melingkar yang meninggalkan mesin elektrik.

Selepas pengisaran, ia tetap hanya untuk melindungi mereka dengan varnis atau cat pelindung, dan selepas itu anda boleh meneruskan pemasangan produk.

Kemasan kuku kerana bonet kecil hampir tidak kelihatan selepas menyumbat

Pemasangan pintu pintu dilakukan menggunakan salah satu bahan berikut:

Kemasan kuku paling kerap digunakan, kerana mudah untuk bekerja dengan mereka, dan kemudahan ini akan diperhatikan jika anda perlu mengeluarkan trim untuk pemasangan semula atau tujuan teknikal yang lain.

Bagaimana dengan betul memasang trim dengan menggunakan kuku - pertama anda perlu memilih kuku dengan topi rata dan kecil.

Panjang dipilih supaya paku memasuki pangkal pembukaan sebanyak 150-200 mm. Biasanya panjang kuku kira-kira 40 mm. Jika anda tidak mempunyai kuku dengan topi bukan cembung, potong dengan pemotong sisi.

Tandakan titik di bawah kuku dengan pensil dan penguasa - lekuk-lekuk harus sama antara satu sama lain. Lebih baik untuk meninggalkan jurang 500 mm - ini adalah nilai yang paling optimum, yang dipilih oleh pakar secara praktikal.

Sauh yang tidak kelihatan adalah kuku cair. Mereka mudah bukan sahaja untuk kayu, tetapi juga untuk trim pintu plastik. Bahan tersebut adalah campuran pelekat yang diletakkan di dalam tiub.

Kuku cecair sepenuhnya tidak termasuk kerosakan pada pelapisan apabila dilampirkan

Bahan hanya digunakan pada bahagian belakang selat, yang kemudiannya hanya untuk menekan produk-produk tersebut ke dinding selama beberapa saat. Berhati-hati ketika memasang, kerana jika anda salah memasang bar akan sukar dibongkar, dan kuku cair sangat cepat dirampas!

Skru sendiri mengetuk adalah alternatif yang sangat baik untuk menamatkan kuku. Diameter skru hendaklah 6 mm, panjang - 20-25 mm. Seperti halnya dengan kuku, pertama anda perlu menandakan tempat-tempat untuk mengetuk skru sendiri.

Kemudian lubang-lubang kecil dibuat di tempat-tempat ini - jika anda mengetatkan skru mengetuk sendiri tanpa langkah ini, kayu boleh retak. Untuk menyembunyikan topi, mereka hanya lemas di dalam kayu.

Terdapat juga jenis tudung bukan standard - apa yang dipanggil "beak". Mereka mudah dipasang, sementara mereka mempunyai ciri-ciri estetika yang sangat baik. Jangan gunakan mereka hanya untuk plat MDF - apabila dibongkar, mereka boleh menjadi diperincikan.

Ciri pemasangan dan penetapan

Dengan cara menyelesaikan penamat, kami tahu, tetapi pemasangan diri melibatkan beberapa nuansa lain.

Perkara pertama yang perlu dilakukan semasa memasang, anda perlu mengeluarkan dimensi yang diperlukan untuk panel sampingan

Kemasan pintu dilakukan dengan bantuan alat-alat berikut:

 • Hacksaw;
 • Pengikat (semua di atas, kita akan menggunakan kuku dan gam);
 • Protractor;
 • Mengukur pita.

Untuk kemudahan, kami menerangkan keseluruhan proses pemasangan secara berperingkat:

 1. Lapisan dikenakan di sepanjang ketinggian pintu, jadi panjang yang diperlukan diukur. Selepas itu, bar diletakkan pada permukaan licin, dan sudut yang betul ditandai dengan segitiga. Bahagian kelebihan bar dipotong.

Cara paling mudah untuk menentukan ketinggian panel sampingan adalah untuk melampirkannya ke dinding

Untuk menggergaji sudut di 45 darjah anda boleh menggunakan kerusi

Selepas penyediaan bahagian sisi dan atas, teruskan pada pengancing mereka

Untuk tudung lebih baik menggunakan kuku finishing, memaku selat masing-masing setiap 30-50 sentimeter

Ciri pemasangan pemasangan jenis teleskopik

Skim am alat tambahan unsur teleskopik

Proses pemasangan clypeus agak berbeza, jika anda ingin bekerja dengan produk teleskopik.

Titik di sini adalah bahawa pengikat tidak perlu digunakan sama sekali - bingkai pintu, dok dan trim dalam kes ini diatur supaya dapat disatukan antara satu sama lain dengan bantuan alur khas.

Malah, pemasangan akan dikurangkan kepada pelaksanaan arahan daripada pengilang, keseluruhan proses pada masa yang sama akan menyerupai koleksi pereka besar. Satu-satunya perkara yang semua disyorkan untuk diperkukuh lagi dengan kuku cecair.

Selepas pemasangan, dapat dilihat bahawa bingkai pintu dan kepingan trim tidak sesuai bersama, atau komposisi kelihatan agak tidak lengkap kerana beberapa kelemahan kecil.

Bingkai pintu dipasang di dalam gambar, yang dibentangkan dalam bahan kami dipasang dengan cara yang betul. Bagaimana untuk membawa penamat anda ke rupa yang sama - beberapa petua mudah yang akan memudahkan proses pemasangan:

 • Topi pengikat yang boleh dilihat dapat disembunyikan dengan pembetulkan lilin atau sealant berasaskan akrilik.
 • Bar atas diukur dalam menegak - kita telah menyebut ini, dan nuansa ini wajar diambil kira.
 • Jurang kecil di persimpangan dihilangkan dengan menyertai laths satu sama lain dengan satu kuku finishing.
 • Topeng makanan ringan kecil dengan pembetulkan lilin atau sealant berasaskan akrilik.
 • Kecacatan yang ketara tersembunyi oleh casing yang lebih luas.

Sekarang anda tahu bagaimana pemasangan pintu trim berfungsi - video yang menunjukkan pengeluaran pintu dalaman, akan menunjukkan kepada anda beberapa detik yang jelas.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =