Memotong sayur-sayuran – 314167.info

Memotong sayur-sayuran

Gambaran keseluruhan kiub kiub sayur

dices slicer, seperti pemotong sayur-sayuran Robot-Coupe CL 50 - satu alat yang mudah untuk membuat salad, ia ketara boleh mempercepatkan proses memasak dan untuk meningkatkan hidangan penampilan estetik. Dapatkan kiub apabila memotong dengan pisau hampir mustahil, dan hasilnya tidak berbaloi.

Sayur-sayuran akan menjadi tambahan yang baik untuk peralatan dapur untuk perfeksionis yang tidak mahu menghabiskan banyak masa melakukan operasi menghiris membosankan. Contoh Tom seorang pemotong sayur-sayuran.

1 Apakah adunan sayur dengan kiub?

Doh adunan manual dengan kiub adalah perkara yang sangat berguna dalam kes cuti atau sebarang majlis serius untuk memasak salad sempurna dalam semua aspek. Ini adalah paling sering peranti dengan pemacu manual, yang membolehkan anda dengan cepat dan lancar memotong produk. Pemanduan yang sama adalah Vitesse.

Pemotong sayur memotong menjadi kiub disebabkan kehadiran beberapa bilah yang memisahkan bahagian-bahagian saiz tertentu. Ia diatur dengan sangat mudah: untuk memotong produk yang cukup untuk meletakkannya pada pemotong sayur dan memohon tekanan. Melewati bilah-bilah dalam bentuk grid, sayur-sayuran atau produk lain dipotong ke dalam kiub-kiub yang sama. Dengan prinsip yang sama, pemotong roti buatan sendiri berfungsi.

Dalam peranti majoriti potongan sayur-sayuran pemegang khusus disediakan, yang membolehkan untuk mengisar sayur-sayuran, tidak tertakluk kepada bahaya yang dipotong.

Banyak pemotong sayur-sayuran secara manual juga dilengkapi dengan bilah pelbagai saiz, ini membolehkan anda menyesuaikan saiz kiub. Tidak sukar untuk membasuh cutlet sayuran, walaupun ia adalah pemotong sayur Molinex, ia tidak mengambil banyak ruang: peranti ini boleh disarankan untuk dibeli untuk setiap dapur.

Untuk membeli adunan sayur dengan dadu boleh berharga dari 300 rubel, bilah tambahan tambahan dimasukkan ke dalam kit dan semakin tinggi kualiti bilah itu sendiri, semakin mahal peranti itu akan menjadi.

2 Adakah patut membeli pemotong sayur elektrik?

Satu-satunya kelemahan pemotong sayur dengan pemanduan manual adalah sejumlah kecil kerja yang boleh dilakukan pada satu masa (berbeza dengan Bosch MAS 4201 slicer). Memotong salad di meja perayaan akan mengambil masa yang lama. Masalah pecutan lebih cepat operasi pemotongan boleh diselesaikan oleh pemotongan sayur-sayuran mekanikal dengan kiub.

Ia akan kos anda lebih mahal - dari 1000 Rubles (stand yang sama Pencincang dapur sayur-sayuran), tetapi akan membolehkan untuk mempercepatkan proses penyediaan salad dan hidangan lain di mana anda mahu untuk memotong makanan ke dalam walaupun keping.

Ini benar terutamanya jika anda peminat kosong untuk musim sejuk, pemotong sayur elektrik akan membuat proses memotong sayur-sayuran dengan cepat dan menyeronokkan. Dalam kes ini, peningkatan jumlah kerja yang boleh dilakukan pemotong sayur akan terbukti lebih daripada permintaan.

Untuk membeli peranti yang berasingan biasanya tidak masuk akal, di banyak penggiling daging elektrik dan pemproses makanan terdapat muncung khas untuk memotong kiub. Tetapi jika tidak, lebih baik membelanjakan wang untuk membeli pemotong sayur.

Apabila memilih pemotong sayur, baik secara manual dan mekanikal, perhatikan kualiti bilah. Di sini peraturannya adalah wajar: lebih mahal peranti itu dan nama jenama itu lebih dikenali, lebih baik kualiti boleh dijangka (contohnya pengupas kentang IOC 150). Oleh itu, jika pemotong sayur untuk dicing dengan kiub digunakan secara berterusan di dapur anda, lebih baik tidak untuk menjimatkan pembeliannya.

Hak cipta © - Menyalin bahan hanya dibenarkan jika terdapat pautan aktif ke sumber.

Sayuran elektrik profesional untuk rumah. Peralatan dapur

Slicer sayur, mungkin, adalah salah satu peralatan dapur yang paling diingini. Hakim untuk diri sendiri: apakah jenis tindakan yang perlu untuk menghasilkan paling sering ketika memasak makanan? Benar, ia mengiris buah-buahan dan sayur-sayuran. Untuk membantu transformasi proses rutin sedemikian ke dalam aktiviti kegemaran boleh profesional sayuran elektrik untuk rumah. Apabila kubis salut sangat biasa adalah gambar dengan penyebaran sekitar perimeter kubis dapur. Ia mengambil masa yang sangat besar dengan menghancurkan pisau beberapa dozen kepala besar. Pemotong sayur akan melakukan kerja ini hanya dalam beberapa minit.

Mari kita lihat apa jenis alat dapur di bidang keratan sayur-sayuran yang dibentangkan di kedai-kedai, yang model adalah yang terbaik dan bagaimana untuk memilih peranti ini untuk digunakan di rumah.

Perlu diingat bahawa cinta khas untuk wanita menggunakan teknik pelbagai fungsi untuk mengiris sayur-sayuran dan buah-buahan. Pemotong sayur-sayuran itu terutamanya padat, dan pada masa yang sama mereka menguruskan dengan baik dengan sejumlah kecil kerja. Mari kita pertimbangkan jenis mereka.

Pemotong sayur dengan pengisar daging elektrik

Peralatan dapur hari ini sangat popular kerana prestasi tinggi dan padat. Sekiranya anda perlu memutar kepingan daging, memarut atau memotong sayur-sayuran ke dalam rebus atau borsch, maka peranti terbaik untuk tujuan ini tidak dapat dijumpai. Di atas meja, pemotong sayur seperti itu tidak mengambil banyak ruang. Seperti yang perlu, ada kemungkinan untuk menukar muncung yang dimaksudkan untuk menghiris sayur-sayuran yang berlainan (mereka biasanya diwakili oleh beberapa cawan yang boleh ditanggalkan).

Sayuran elektrik konvensional

Profesional elektrik sayur untuk rumah adalah mesin yang paling popular di dapur banyak suri rumah kerana produktiviti yang tinggi. Tubuhnya diperbuat daripada plastik tahan lama, dan pisau dibuat dari keluli berkualiti tinggi. Selain itu, ia melampirkan sejumlah besar semua jenis lampiran, yang boleh memotong sayuran dalam apa cara sekalipun: hirisan, kiub, tudung dan lain-lain.

Pemproses makanan dengan fungsi memotong sayur-sayuran dan adunan sayur dengan kiub

Puncak penciptaan di dunia peralatan dapur adalah gabungan. Dengan bantuannya, kemungkinan memproses sayur-sayuran mentah dan masak menjadi sangat bertumbuh. Kelebihan yang ketara dapat dikenal pasti dengan kelajuan pemotongan yang tinggi, dulang mudah untuk sayur-sayuran dihiris, pemotongan kualiti (tidak mengambil banyak masa dan menjaga dapur bersih). Kelemahan unit ini adalah dimensi besar dan kesukaran dalam membasuh.

Kiub periuk elektrik adalah pilihan yang lebih mudah. Berdasarkan namanya, anda dapat memahami bahawa ia boleh memotong semua sayur-sayuran menjadi kepingan padu. Kemungkinannya agak luas - dalam beberapa minit ia mungkin untuk memotong periuk Olivier dengan mudah. Pengilang jenama popular sering termasuk dalam set pemotong sayur-sayuran seperti muncung yang sangat baik, yang membolehkan anda memperoleh output kiub dari pelbagai saiz.

Cadangan untuk pemilihan pemotong sayur-sayuran

Pada masa ini, anda boleh melihat banyak sayur-sayuran sayur-sayuran yang berbeza, diimport dan domestik. Anda boleh, sememangnya, bergantung pada populariti jenama apabila membeli, tetapi masih perlu dipandu oleh parameter berikut bahawa setiap profesional sayur sayuran elektrik untuk rumah mesti mempunyai:

 • kuantiti minimum plastik dalam perantinya - unit berkualiti tinggi baru-baru ini dihasilkan dalam kebanyakan keluli tahan karat dan aluminium;
 • ketersediaan pelbagai pisau keluli tahan karat untuk pengeluaran potongan sayur-sayuran besar dan kecil (pilihan pisau dengan pisau boleh ganti adalah pilihan pilihan);
 • kehadiran dalam set cakera dan grid untuk pelbagai jenis pengisaran dan pemotongan - kiub, bulatan, jerami dan sebagainya;
 • fungsian peranti;
 • pemotong sayur-sayuran reka bentuk - pada masa ini untuk memilih peranti untuk mengiris sayur-sayuran di bawah skema warna dapur tidak sepatutnya sukar.

Terdapat model agregat seperti penghirisan, yang mengikut fungsi mereka hanya sesuai untuk jenis sayuran tertentu - dimasak atau mentah. Ini juga patut dipertimbangkan semasa membeli. Profesional elektrik sayuran untuk rumah, bergantung kepada tahap pembongkaran reka bentuknya, akan lebih mudah dalam pencucian di dalam mesin basuh pinggan mangkuk.

Bagaimana untuk menggunakan peranti untuk memotong sayuran?

Operasi pemotong sayur sangat mudah dan selamat. Malah kanak-kanak boleh menggunakannya. Untuk menatarajah untuk berfungsi, anda hanya perlu melampirkan dengan sedutan cawan istimewa untuk meja dan meletakkan sebelum ini disediakan untuk memotong sayur-sayuran atau buah-buahan dalam mana-mana lubang harimau betina, di mana terdapat biasanya dua - untuk pusingan dan sayur-sayuran bujur. Kemudian, tekan butang "Mula", dan mesin pencincang elektrik (pemotong sayur nama lain) mula memusingkan sayur-sayuran ke dalam kepingan yang dihiris dengan rapi.

Sebagai perbandingan, pertimbangkan kelebihan penting pemotongan sayur sebelum pisau biasa:

 • dalam masa yang singkat dan tanpa banyak usaha, anda boleh mengurangkan sejumlah besar sayur-sayuran (terutamanya dalam cuti);
 • Potongan-potongan yang dihirup menjadi halus dan rapi, yang memberikan rayuan lebih kuat;
 • tiada risiko memotong tangan anda;
 • Tidak perlu mengalami kesulitan apabila memotong bawang.

mesin pencincang elektrik adalah sangat mudah dan padat, tidak menduduki kawasan yang besar di atas rak dapur, dan sangat berguna pada malam cuti, apabila ia adalah perlu untuk mengurangkan jangka pendek sejumlah besar sayur-sayuran, dan juga pada minggu ini, jika memasak berlaku pada keluarga yang besar.

Petua untuk memilih pengeluar pemotong sayur-sayuran

Jika anda membuat pemantauan kecil ulasan pemotong sayur di pelbagai forum dan kedai dalam talian, model yang paling popular akan menjadi pengeluar "Philips", "Molinex", "Bosch". Semua tiga wakil mempunyai kelemahan yang tidak menyenangkan - kuasa kecil (kira-kira lapan ratus watt). Di samping itu, perkakas elektrik sayur Molinex, serta Phillips, tidak mempunyai mangkuk dalam set mereka, yang akan menimbulkan ketidakselesaan tambahan ketika membersihkan zon memasak.

Harga pencincang elektrik dan ulasan tentang mereka

Tidak syak lagi, ini adalah perkakas yang sangat mudah di dapur - pemotong sayur elektrik. Ulasan mengenainya dalam sebahagian besarnya yang sangat positif. Pengguna kelebihan produk-produk ini menandakan sebilangan besar muncung, kemudahan penggunaan, adanya arahan terperinci dan jelas mengenai operasi peranti, serta saiz yang kompak dan penggunaan kuasa yang rendah.

Tidak ada sayuran atau buah-buahan yang pemotong sayur tidak boleh mengendalikan. Harga untuknya adalah antara tiga hingga enam ribu, bergantung kepada pengeluar dan jumlah kakitangan.

Perkara yang paling penting apabila membeli alat sedemikian adalah untuk mendedahkan keperluan anda semasa memasak. Jika memotong sayur-sayuran, sosis, telur tidak menyebabkan keghairahan, dan untuk selebihnya ada pisau, maka anda boleh mendapatkan sayur-sayuran sederhana mudah gerinda-mesh. Para suri rumah yang sama, yang suka sering memasak dan banyak, peranti elektrik ini akan menjadi berguna.

Apabila membeli sayuran, perkara utama adalah untuk mempunyai keyakinan terhadap pengilang. Mana-mana kelengkapan dapur mesti memenuhi semua piawaian keselamatan dan diperbuat daripada bahan berkualiti tinggi dan bukan toksik.

Memperolehi pengecutan elektrik, ramai pengguna dipandu oleh kemungkinan pemprosesan bukan sahaja sayur-sayuran, tetapi juga daging dengan ais. Bahagian ini adalah mungkin apabila menggunakan lampiran yang berlainan - untuk daging sahaja, untuk sayur-sayuran - lain-lain. Banyak alat yang serupa di samping dilengkapi dengan pemerah fungsi, yang akan menyediakan makanan ringan vitamin.

Seperti yang anda lihat, apabila memilih pemotong sayur, anda perlu memberi perhatian kepada sejumlah fungsi yang sangat besar. Sekiranya kesukaran, anda boleh menghubungi perunding penjual. Ramai suri rumah menasihatkan menggunakan peralatan yang sama. Ini akan menjimatkan belian daging secara berasingan untuk daging menatal, dan juicers. Lebih baik sekali untuk membayar sedikit lebih daripada membeli banyak peralatan dapur. Salad lazat dan pembelian yang baik!

Profesional elektrik sayur untuk rumah: model, spesifikasi, nasihat mengenai pilihan dan maklum balas pengeluar

Tidak mahu menghabiskan terlalu banyak masa di dapur. Dan beberapa orang suka memberikan masa memotong sayur-sayuran, buah-buahan dan produk lain. Tetapi tanpa itu, tidak ada tempat. Sayuran sayuran akan datang untuk menyelamatkan. Harga berpatutan untuk kebanyakan pembeli. Dan manfaatnya tidak boleh dinafikan. Daripada pemotongan produk jangka panjang, anda akan menerima potongan yang kemas dalam beberapa minit sahaja.

Antara pelbagai pengeluar dan model semua jenis shredders boleh hilang. Oleh itu, kami mencadangkan bersama untuk memahami apa jenis sayuran boleh menjadi profesional elektrik untuk rumah dan apa yang perlu diberi perhatian terlebih dahulu apabila membelinya.

Pemotong sayur-sayuran pelbagai fungsi

Kebanyakan lebih memilih spesies ini. Perkakas dapur elektrik pelbagai fungsi membolehkan anda melakukan pelbagai jenis kerja. Oleh itu, mereka sangat popular di kalangan suri rumah. Mereka mempunyai beberapa kelebihan:

 • Padat dan jangan mengambil banyak ruang di dapur. Selalunya ada tempat di dalam almari untuk mereka.
 • Mereka mudah digunakan.
 • Mempunyai prestasi yang baik.
 • Benarkan untuk mengurangkan masa yang digunakan untuk memasak.

Pemotong sayur yang lebih besar untuk sayur-sayuran mentah boleh menjadi sebahagian daripada pemproses makanan. Dalam kes ini, dimensi besar peranti memerlukan ruang penyimpanan yang berasingan. Pembasuhan dan pembersihan akan memerlukan lebih banyak masa.

Profesional elektrik sayur untuk rumah, salah satu fungsi yang menggiling daging, juga popular. Penggunaan dua fungsi (pemotongan dan pengisar) sangat meningkatkan bilangan hidangan yang disediakan. Selain itu, anda tidak perlu membelanjakan wang lagi untuk membeli peranti kedua. Dengan penjagaan dan operasi yang betul, peranti ini akan berlangsung selama bertahun-tahun.

Alat pemotong sayur elektrik, yang mampu memotong kiub, tergolong dalam kelas instrumen khusus. Kehadirannya sebagai subjek yang berasingan tidak semestinya diperlukan. Kebanyakan tumbuhan sayuran mempunyai muncung khas yang membolehkan anda memotong semua bahan yang diperlukan dalam kiub dalam beberapa minit. Tetapi jika anda benar-benar mahu membeli produk ini secara berasingan, maka mengapa tidak? Pengilang menawarkan pilihan yang besar kepada mereka.

Profesional elektrik sayur untuk rumah akan berkhidmat untuk masa yang lama jika ia dipilih sesuai dengan beberapa cadangan.

Pertama sekali, adalah bernilai memberi perhatian kepada bahan-bahan dari mana peranti dibuat. Pilihan terbaik adalah mesin pencincang yang diperbuat daripada keluli tahan karat. Di tempat kedua terdapat plastik bukan toksik yang kuat.

Pastikan pemotong sayuran untuk sayur-sayuran mentah juga sesuai untuk mengisar produk yang dimasak. Pilihan ini berguna. Contohnya, untuk memotong ramuan menjadi salad.

Berikan keutamaan kepada model-model di mana unsur-unsur boleh tanggal boleh diganti. Untuk sebahagian besar ia menyangkut pisau. Mereka sering perlu diubah.

Satu lagi perincian penting ialah perlindungan elemen pemotongan. Bahagian pemotongan tidak boleh diakses oleh tangan semasa kerja.

Perhatikan pengilang. Adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada syarikat-syarikat yang telah membuktikan diri mereka di sisi positif.

Pelaksanaan tips mudah ini akan membuat pilihan yang tepat memihak kepada peranti yang berkualiti dan boleh dipercayai.

Panjang umur jentera bergantung kepada pengeluarnya. Dari bagaimana proses perhimpunan berlangsung, semua langkah dan pemeriksaan yang diperlukan telah dilakukan, apa bahan yang digunakan. Oleh itu, sangat penting untuk memilih pengeluar yang betul.

Setakat ini, pasaran peralatan rumah kecil boleh didapati pengeluar produk dari negara-negara yang berbeza: Rusia, Jerman, Jepun, Itali, Poland dan lain-lain.

Pemotong sayur-sayuran pengeluaran Rusia sering dijual pada harga yang lebih baik daripada rakan-rakan mereka. Tetapi ini bukan kerana hakikat bahawa kualitinya lebih teruk. Paling penting, ini menyangkut keadaan ekonomi dan kejatuhan ruble.

Bercakap tentang jenama konkrit, adalah bernilai memberi perhatian kepada "Philips9raquo;," Molinex9raquo;, "Boschraka"; Pengilang ini adalah yang paling popular di kalangan pembeli. Ini dibincangkan oleh forum tema, tinjauan di kedai dalam talian. Tetapi produk syarikat-syarikat ini mempunyai kelemahan mereka. Profesional elektrik sayur untuk rumah mempunyai kapasiti kecil. Tambahan pula, dua pengeluar pertama pemotong sayur-sayuran dihasilkan tanpa mangkuk. Ini memerlukan pembersihan tambahan meja.

Sayuran elektrik boleh dibeli secara purata selama tiga hingga enam ribu rubel. Harga spesifik bergantung pada pengeluar yang dipilih dan fungsi yang dilakukan oleh peranti.

Apabila membeli mesin pencincang elektrik, anda boleh bergantung kepada penilaian terkumpul. Terdapat banyak daripada mereka. Kami mencadangkan untuk mempertimbangkan salah seorang daripada mereka.

Di tempat pertama - Fresh Express Cube DJ905 dari syarikat "Molinex9raquo;. Mempunyai pelbagai lampiran. Shredder ini jerami, kepingan, dipotong menjadi kiub. Pemotong sayur-sayuran elektrik model ini mempunyai lima kaset pemotongan, yang untuk kemudahan dicat dalam warna-warna yang berbeza: grater kecil, parut besar, mesin pencincang, jerami kecil, kiub. Mereka disimpan dalam petak khas pada badan peranti. Kelebihan model termasuk pemasangan Eropah (Perancis), penyekat dari beban dan kemungkinan pemotongan ke kubus. Minus - muncung untuk dadu sukar dibersihkan. Kelemahan termasuk harga, iaitu 9.5 ribu rubel.

Di tempat kedua - memotong pelbagai Philips HR1388, yang membolehkan memotong sayuran, buah-buahan, keju, sosej dan sebagainya. Lima fungsi yang membolehkan pemotongan, memotong kepingan dan pelbagai saiz, termasuk memasak kentang goreng Perancis. Dihasilkan di Turki. Kosnya adalah 4.2 ribu rubel. Kelebihan peranti: kefungsian, unsur-unsur yang sesuai untuk mencuci di mesin basuh pinggan, diameter besar leher untuk memuatkan produk. Daripada keburukan - tiada muncung untuk memotong kiub dan tiada ruang penyimpanan untuk pisau.

Menutup tiga pemimpin tertinggi Redmond RKA-FP4. Grater kecil dan besar, kepingan dua saiz - fungsi ini mempunyai mesin pemotong sayur elektrik ini. Harga itu adalah 3.8 ribu rubel. Dengan tugasnya mudah dan cepat. Dari kebaikan, anda boleh memilih saiz kecil dan reka bentuk yang menarik, kos rendah. Daripada minus - kuasa kecil dan jumlah muncung yang tidak mencukupi.

Pemotong sayur rumah elektrik akan berkhidmat untuk masa yang lama jika anda mengikuti peraturan yang diperlukan semasa operasi.

Selepas setiap penggunaan, bekas dan pisau dibasuh dengan detergen dalam air suam. Sesetengah model boleh dicuci di mesin basuh pinggan mangkuk. Tetapi untuk ini mesti terdapat petunjuk dalam arahan. Selepas membasuh semua butiran mestilah kering dan dilipat.

Tidak ada syarat lagi. Penjagaan yang sederhana akan bergembira dengan pembantu anda untuk masa yang lama.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =