Menamatkan tandas dengan foto panel pvc

Reka bentuk tandas, selesai dengan panel plastik

Panel plastik - ini adalah salah satu cara yang paling mudah dan mudah untuk menyelesaikan bilik mandi. Walau bagaimanapun, ramai yang merancang untuk melakukan pembaikan di tandas, tidak menganggap kemungkinan menggunakan bahan ini. Selalunya, panel plastik diabaikan kerana mereka kelihatannya tidak cukup cantik dan estetik.

Teknologi pengeluaran panel PVC membolehkan menghasilkan produk berkualiti dan rupa yang sangat baik. Potensi pembeli mempunyai pilihan antara ratusan pilihan, jadi reka bentuk tandas, selesai dengan panel plastik, boleh menjadi sangat bergaya dan moden.

Mari kita mulakan cerita mengenai keunikan reka bentuk bilik mandi, di mana panel plastik digunakan sebagai bahan penamat utama, menerangkan kelebihan kaedah penamat ini. Ini termasuk:

 • kekuatan dan ketahanan bahan;
 • kemudahan penyelenggaraan, toleransi yang baik dari pelbagai produk pembersihan;
 • pemasangan cepat dan mudah, tidak memerlukan pengalaman kerja pembaikan;
 • kos rendah;
 • rintangan kepada kelembapan yang tinggi dan perubahan suhu;
 • pilihan antara pelbagai warna dan tekstur;
 • tidak perlu dinding kasar;
 • haba penebat dan kalis bunyi ciri-ciri bahan.

Sama seperti bahan kemasan lain, panel plastik, sebagai tambahan kepada beberapa aspek positif, juga negatif. Keburukan yang paling ketara daripada buah pinggang selesai dengan panel PVC adalah:

 • kecenderungan bahan untuk pencucuhan: plastik bukan sahaja cair dan berubah apabila dipanaskan, tetapi juga mudah menyala apabila terdedah kepada kebakaran terbuka;
 • ketidakstabilan kepada kerosakan mekanikal: Walaupun panel PVC cukup kuat, dari kesan yang kuat, mereka boleh retak atau berpecah;
 • pemasangan panel plastik dilakukan pada bingkai, yang mana makan beberapa sentimeter persegi kawasan yang boleh digunakan, Di samping itu, panel sendiri boleh cukup tebal.

Terdapat beberapa pilihan popular untuk panel plastik berwarna. Yang mana satu untuk memilih untuk reka bentuk bilik mandi, bergantung, pertama sekali, pada gaya masa depan pedalaman.

Panel monokrom adalah penyelesaian sejagat. Mereka akan menjadi latar belakang perabot, barang kebersihan dan elemen hiasan lain. Untuk bilik kecil, disyorkan untuk memilih warna neutral, cahaya, dan di tandas yang luas, ia mungkin menggunakan warna cerah atau gelap.

Panel dengan pola seperti orang-orang yang ingin membuat reka bentuk bilik mandi lebih ekspresif. Sayur-sayuran dan perhiasan bunga, serta geometri abstrak - corak dari bulatan, garisan, dan sebagainya, sangat banyak dicari. Untuk reka bentuk tandas juga sering dipilih oleh tema laut dan dunia bawah air, jadi dalam pembinaan kedai pelbagai besar panel PVC dengan imej-imej kerang, pantai berpasir atau hidupan laut dibentangkan.

Panel yang menyerupai tekstur semula jadi kelihatan sangat menarik. Walau bagaimanapun, supaya pedalaman ini tidak kelihatan murah, anda harus memilih produk berkualiti dengan corak yang sempurna. Rasuk kayu, marmar, batu dan batu bata - warna-warna ini adalah yang paling popular di kalangan pembeli. Di dalam tandas, panel ini semestinya digabungkan dengan gaya dalaman dan peralatan saniter yang sesuai.

1
 • Ia tidak perlu menggunakan panel plastik untuk menyelesaikan keseluruhan kawasan dinding. Anda boleh menggabungkannya dengan bahan lain, contohnya, dengan ubin seramik atau kertas dinding. Eksperimen dengan pelbagai kombinasi warna dan tekstur untuk mencari penyelesaian yang paling berjaya dan asli.
 • Panel plastik juga boleh digunakan untuk menamatkan siling. Ini adalah cara yang baik untuk memperoleh siling berwarna, jika anggaran pembaikan tidak membenarkan penggunaan struktur ketegangan. Panel PVC dengan salutan berkilat akan membantu meningkatkan paras siling secara visual dengan beberapa sentimeter.

Kami menawarkan anda untuk mengenali contoh-contoh reka bentuk tandas yang berjaya, untuk kemasan panel plastik yang digunakan. Semua penyelesaian yang dibentangkan di bawah boleh diulang secara berasingan, tanpa pengetahuan khusus dan pengalaman luas dalam bidang pembaikan.

Untuk reka bentuk bilik mandi ini, dua jenis panel plastik dengan corak dipilih; Gabungan kacang polong dan bunga besar kelihatan sangat luar biasa dan ceria.

Satu lagi contoh penggunaan hiasan bunga di pedalaman. Di dalam sebuah bilik kecil, corak dedaunan yang terang pada latar cahaya terang dilihat dengan sangat baik: warna ini tidak mengganggu mata, dan tidak menyembunyikan kawasan itu.

Di sini, panel plastik selesai hanya satu dinding, dan selebihnya dicat dengan cat putih. Peralihan panel rake biru terang dan putih kelihatan sangat mengagumkan.

Di bilik mandi ini, dihiasi dengan gaya moden, panel plastik digabungkan dengan cahaya, kertas dinding monophonik. Sangat menarik untuk memilih warna panel: mereka menyerupai laman majalah dengan komik.

Idea moden reka bentuk tandas

Pembaikan dan reka bentuk tandas di Khrushchev (55 gambar)

Selesai makan dengan panel plastik

Semua hak terpelihara, 14+

Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya jika anda memasang pautan aktif ke laman web kami.

Dekorasi menarik tandas dengan panel plastik: 30 gambar dan reka bentuk

Penggunaan panel untuk menyelesaikan bilik mandi akan menjimatkan banyak. Tiada keluarga di negara kita dan di luar negara telah melakukan tanpa peristiwa penting seperti pembaikan. Walau bagaimanapun, tidak dapat dielakkan bahawa perlu dilakukan kerja pembaikan dan dekorasi, baik di dalam bilik mandi maupun di dalam tandas. Dan tidak ada penyebaran yang luas dalam teknik dan bahan, seperti di ruang tamu atau bilik tidur, tetapi juga tandas berasingan yang kecil boleh dijadikan tempat yang bergaya dan selesa.

Panel plastik untuk dinding bilik mandi dan tandas

Ramai yang telah mendengar tentang panel PVC yang indah dan cantik yang boleh digunakan untuk dinding bilik mandi dan bilik mandi, dan untuk siling, dan beberapa jenis panel seperti itu boleh diletakkan di permukaan lantai. Segala-galanya bergantung kepada keinginan peribadi seseorang dan kebolehannya.

Pada pasaran bahan pembinaan hari ini yang kaya, anda boleh menemui pelbagai panel plastik yang boleh dengan harmoni menghias bilik mandi dan menyertai konsep hampir apa-apa reka bentuk.

Panel plastik sama sekali tidak takut kelembapan

 • Panel dinding diperbuat daripada plastik, dihiasi dengan hiasan hiasan;
 • Panel plastik lembaran jenis lembaran;
 • Panel PVC meniru kayu;
 • Panel foto;
 • Panel plastik dengan corak yang digunakan oleh kaedah laser;
 • Panel PVC dengan percetakan haba.

Panel foto - panel hiasan dengan percetakan fotografi yang digunakan pada mereka. Benarkan membuat reka bentuk panel untuk dinding dengan hampir mana-mana imej, sama ada pemandangan dunia yang hebat, air terjun yang indah atau wajah bos yang tidak diingini.

Ini semua bergantung kepada kehendak pelanggan dan idea pakar reka bentuk.

Setiap jenis panel untuk menyelesaikan tandas atau bilik mandi boleh digunakan di pedalaman apa-apa kerumitan dan perkara subjek, sama ada tanda rumah Victoria, atau tiruan gaya Provence atau Art Nouveau.

Pilihan untuk menguruskan tandas dengan panel PVC: contoh dan gambar

Walaupun banyak orang telah melihat keindahan apa yang boleh dilakukan dengan panel plastik untuk dinding, apakah idea-idea yang paling menarik dan eksklusif yang anda dapati, mereka masih tidak faham mengapa kawan atau saudara mara memberikannya keutamaan panel seperti ini, jika terdapat banyak bahan lain, contohnya panel MDF.

Panel mudah dipasang dan mempunyai harga yang rendah

Seluruh rahsia terletak pada kelebihan panel PVC di depan bahan penamat hiasan lain untuk dinding:

 1. Dalam kes penamat dinding tandas dengan panel plastik, orang itu tidak menghadapi persoalan seperti persediaan khusus permukaan kerja dinding. Panel boleh dipasang walaupun pada permukaan yang kurang lancar. Ini, sebagai pertunjukan amalan, membolehkan anda menyimpan aset material, yang biasanya pergi ke kerja tambahan untuk meratakan dinding. Di samping itu, panel membolehkan anda menyembunyikan kecacatan dan penyelewengan dinding.
 2. Panel plastik ringan boleh memasang satu orang, ini juga tambah besar, kerana di bilik mandi atau, terutamanya, tandas, tidak banyak ruang supaya anda dapat beralih kepada beberapa tuan.
 3. Panel PVC adalah bahan penamat yang sangat mesra alam. Untuk semua perkhidmatannya, plastik di bawah mana-mana syarat suhu tetap selamat untuk manusia dan haiwan. Tandas yang siap dengan panel dinding tidak rosak, ia tidak membentuk jamur atau kulat, walaupun pada kelembapan tertinggi, yang menjadikan bahan plastik sesuai untuk digunakan di bilik mandi.
 4. Kemasan papak ini menjamin pembersihan mudah. Mana-mana pelayan wanita akan mengesahkan bahawa ini adalah tambah besar, apabila anda tidak perlu berfikir tentang cara terbaik untuk melakukan pembersihan basah di dalam bilik tertentu.
 5. Mudah untuk memasang membolehkan anda untuk melengkapkan walaupun seorang tuan baru.
 6. Penampilan yang sangat baik. Mana-mana imej boleh digambarkan pada panel. Ia kelihatan seperti ini indah dan menakjubkan.
 7. Hayat perkhidmatan yang panjang. Dengan penjagaan yang betul, panel plastik boleh berkhidmat selama beberapa dekad.
 8. Meliputi dinding PVC dengan panel agak murah kerana ketersediaan harga bahan itu sendiri.

Semua kelebihan panel plastik ini membolehkan mereka menjadi bahan yang semakin popular dan berjalan untuk kegunaan di pedalaman tandas atau bilik mandi. Namun, sebagai persembahan amalan, tidak boleh ada beberapa tambahan. Panel dinding PVC mempunyai tolak - ia boleh menjadi rapuh, dan pecah, jika mereka digantungkan atau dibuang ke dinding sesuatu yang berat atau tajam.

Permohonan panel di tandas: foto dan kaedah hiasan

Pakar penyelesaian penyelesaian pereka boleh bermaksud penggunaan panel plastik pada permukaan dan pesawat yang sama sekali berbeza. Dengan sendirinya, panel plastik, bergantung kepada ketebalan dan beban maksimum, boleh dipasang pada permukaan yang berbeza.

Menggunakan panel cahaya memberikan ruang jumlah tambahan

 1. Di dinding. Penggunaan klasik panel plastik. Di sini pilihan jenis dan kualiti bahan hanya bergantung pada keinginan orang itu sendiri, idea pereka atau jumlah wang yang ada.
 2. Di atas siling. Selalunya digunakan untuk pembesaran visual ruang. Sebagai contoh, dengan bantuan panel anda boleh menghidupkan siling ke langit yang cerah, atau langit malam berbintang. Siling ini dengan itu dipasang di tandas besar mampu menyebabkan otak manusia untuk melihat bilik tandas pada skala yang lebih besar.
 3. Di atas lantai. Panel lantai panel tidak digunakan begitu kerap, tetapi ia juga agak popular. Dengan bantuan panel, anda boleh membuat dari lantai tandas biasa membosankan di dasar lautan atau ruang semata-mata, itu semua yang dikehendaki oleh jiwa.

Di samping itu, adalah penting untuk menyebut bahawa pada peringkat ini di pasaran bahan binaan dan penamat ada pilihan warna yang luas untuk panel untuk sebarang tujuan. Anda boleh menemui panel merah, hitam, putih, beraneka warna atau dengan lukisan.

Panel yang sangat popular menggunakan percetakan foto.

Sebagai contoh, kaedah ini membolehkan anda mencipta semula di dalam bilik mandi atau bilik tandas suasana tinggal di pulau syurga atau ruang terbuka atau lautan di mana perasaan penuh bahawa pemilik di antara ikan eksotik, terutamanya jika dinding, lantai dan siling akan diwujudkan dibuat dalam satu gaya.

Pembaikan di tandas dengan panel plastik: gambar dan contoh

Apabila pilihan dibuat di tempat panel dipasang, penampilan, warna, dan semua nuansa dijelaskan, persoalan timbul di hadapan orang "bagaimana memasang panel plastik?". Terdapat pilihan berikut - hubungi pakar untuk kerja-kerja kemasan, bayar dia sejumlah wang dan nikmati kerja yang dilakukan atau buatlah semuanya. Pilihan kedua lebih ekonomik, selain itu, jika anda melakukan perbaikan sendiri, ia akan menjadi lebih menyenangkan.

Keupayaan pemasangan dan kos bahan membenarkan tanpa perbelanjaan khas untuk menggantikan panel yang rosak

Sekiranya anda membuat keputusan untuk menjalankan pemasangan yang luas, anda harus terlebih dahulu menentukan jenis dan ciri kerja pemasangan dengan jubin plastik. Jika jubin PVC pelekat diri digunakan, kerja tidak akan mengambil masa yang lama. Ia adalah perlu untuk mengeluarkan lapisan perlindungan dan mematuhi bahan penamat ke permukaan. Adalah berfaedah untuk memahami bahawa dalam kes ini adalah lebih baik untuk membuat tampalan pada permukaan walaupun. Pemasangan dengan gam - permukaan belakang jubin dirawat dengan lapisan nipis gam. Kemudian ia terpaku pada permukaan bilik mandi atau dinding tandas. Pemasangan berfungsi menggunakan battens - dalam kes ini, permukaan lancar yang ideal tidak diperlukan. Ke dinding diikatkan pada plastik atau sistem logam dari battens, yang mana panel plastik kemudian terpaku. Ubin dan panel diikat dengan penyelesaian gam.

Selesai makan dengan panel plastik: reka bentuk (video)

Seseorang suka melakukan pembaikan sekali gus di seluruh rumah atau apartmen pada masa yang sama, seseorang lebih suka pembaikan yang perlahan, beransur-ansur, apabila anda sibuk pertama dengan satu bilik di rumah anda, kemudian yang lain, dan secara beransur-ansur seluruh rumah diubahsuai, tetapi setelah melakukan segala-galanya mengikut rancangan anda, ternyata sangat baik.

Cara membuat tandas menggunakan panel plastik

Jika anda membuat keputusan untuk membaiki tandas menggunakan panel plastik, lakukan sendiri. Untuk menutup dinding dan siling bahan-bahan ini sama sekali tidak sukar, dan bahkan seorang amatur boleh melakukannya. Akibatnya, anda akan mendapat banyak manfaat, dan penamat itu sendiri akan menelan kos anda beberapa kali lebih murah daripada menggunakan jubin seramik.

Siling di bilik mandi selama 15 minit dengan tangan anda sendiri

Apakah lapisan plastik?

Panel plastik untuk tandas adalah lapisan, yang ringan dan diperbuat daripada bahan PVC. Ia boleh digunakan untuk menyelesaikan kedua-dua dinding dan siling.

Permukaan luar lapisan itu lancar, dan boleh menjadi matte, berkilat dan juga cermin. Pelbagai bahan, ketersediaan pelbagai penyelesaian warna, membolehkan anda menggunakan sebarang reka bentuk untuk reka bentuk bilik mandi. Permukaan plastik boleh:

Lapisan PVC

 • putih, matt;
 • warna putih, berkilat;
 • dengan tiruan kayu, marmar dan bahan penamat mahal lainnya;
 • dengan corak yang digunakan untuk permukaan dengan filem khas.

Di dalam modul ini untuk tandas mempunyai struktur berliang. Ketebalannya adalah dari 8 hingga 12 mm, panjangnya dari 2.5 hingga 6 m, dan lebarnya adalah dari 0.1 hingga 0.3 m. Pelbagai seperti ini membolehkan reka bentuk yang digunakan untuk menghias tandas.

Kelebihan dan kekurangan bahan ini

Menamatkan tandas dengan panel plastik membolehkan anda mendapat banyak manfaat:

 • ia sangat mudah untuk menghiasi dinding atau siling dengan bahan tersebut, kerana satu modul mempunyai berat badan yang kecil. Anda boleh membuat sendiri pemasangan tanpa bantuan;
 • kos bahan ini rendah. Menghadapi permukaan dengan cara ini akan menelan kos 3-5 kali lebih murah daripada menggunakan jubin;
 • Apabila menggunakan modul plastik, tidak perlu menambah paras dinding dan siling tambahan; Elemen sokongan untuk pemasangan lapisan
 • kelembapan yang tinggi tidak boleh memusnahkan plastik, yang menjadikan lapisan itu tahan lama. Pengilang menjamin bahawa bahan ini akan berlangsung sekurang-kurangnya 20 tahun;
 • pelapisan ini mudah digunakan. Ia boleh dengan mudah dibasuh menggunakan detergen biasa;
 • di belakang panel plastik anda boleh menyembunyikan pelbagai komunikasi - paip air, pembetungan, pendawaian elektrik.

Kekurangan utama bahan ini ialah rintangan yang rendah terhadap pembakaran. Selalunya plastik tidak mudah terbakar. Tetapi apabila terdedah kepada haba atau kebakaran, ia mula membara dan mencair. Pada masa yang sama, gas toksik dilepaskan, yang sangat berbahaya.

Kabin WC selesai dengan lapisan PVC

Selain itu, hiasan tandas dengan panel plastik dicuri dari setiap sisi sekurang-kurangnya 3-4 cm. Dengan kehadiran ketidak seimbangan yang besar, lebar bilik berkurangan lebih. Oleh itu, bahan ini tidak sesuai untuk bilik mandi dengan kawasan kecil.

Apakah penyelesaian reka bentuk yang boleh saya gunakan untuk bilik mandi?

Reka bentuk bilik apabila menggunakan modul plastik boleh diubah. Bahan ini boleh dihadapi sebagai semua permukaan dari siling ke dinding, dan sebahagian kecil daripadanya. Sebagai contoh, tetapkan panel di dinding dari lantai hingga separuh ketinggian dinding. Di bahagian atas, anda boleh memohon lapisan dengan dempul. Oleh itu, mudah membersihkan bilik. Bahagian bawah, yang paling tercemar, mudah dibersihkan dengan detergen dan pembasmian kuman.

Salah satu pilihan untuk menamatkan dinding bilik mandi dengan panel PVC

Anda juga boleh menggunakan modul yang membentuk gambar selepas pemasangan. Dengan cara ini, mudah untuk mewujudkan suasana yang selesa dengan menggunakan sebarang reka bentuk bilik. Panel mencari yang baik yang meniru penyaduran kayu, granit atau batu mahal. Dalam kes ini, reka bentuk bilik mandi akan menjadi sangat berjaya.

Untuk membaiki tandas dengan panel plastik dengan tangan mereka sendiri adalah sangat mudah. Reka bentuk bilik perlu difikirkan terlebih dahulu, kerana pilihan bahan khusus bergantung pada ini.

Aksesori untuk pemasangan lapisan PVC

Dalam kes ini, perlu dibeli:

 • bilangan panel PVC yang diperlukan;
 • bersempadan dengan unsur;
 • aksesori untuk menghias permukaan;
 • Rak untuk rangka - kayu, aluminium, plastik;
 • dowels;
 • skru sendiri mengetuk - ia perlu memilih dengan topi lebar pada kadar 2 keping setiap profil 1 meter.

Ia juga perlu menyediakan alat-alat yang akan membantu membuat pemasangan secepat mungkin dan betul. Untuk ini, ambil tahap bangunan, langkah pita, jigsaw atau gergaji hubung, pemutar skru, gerudi.

Sebelum memasang modul PVC, perlu mengeluarkan bahan penamat lama dari dinding dan siling. Ini akan membantu meningkatkan kawasan yang berguna di dalam bilik, yang dapat dikurangkan pada masa akan datang.

Untuk mengelakkan pembentukan jamur dan acuan pada permukaan dinding, pastikan untuk merawatnya dengan primer. Reka bentuk bilik mesti difikirkan terlebih dahulu, kerana tempat tambahan perlu dipasang di tempat pemasangan basuh dan kabinet.

Buat bingkai untuk reka bentuk ini sangat mudah, jika anda mengikuti cadangan berikut:

Teknologi pemasangan panel PVC

 • Apabila menggunakan slats kayu, merawatnya dengan penyelesaian antiseptik. Ini dilakukan sebaik sebelum pemasangan bingkai. Rawat di jalan dengan cecair yang menghalang pembentukan kulat, dan tunggu ia kering.
 • Di perimeter bilik pada jarak 2-3 cm dari siling anda perlu melampirkan bilah atau profil UD. Dalam kes yang kedua, perlu menggunakan kuku dowel. Gunung profil setiap 0.6-0.7 m.
 • Ke arah lantai, selamatkan landasan berikut dalam kedudukan mendatar. Pasang mereka setiap 0.5 m. Pasang ke dinding dengan cara yang sama dengan menggunakan dowel.
 • Di atas peti, pasangkan profil berbentuk U di sudut-sudut bilik.

Membuat salutan panel plastik yang boleh dipercayai adalah sangat mudah. Sebelum pemasangan, potong setiap elemen, panjangnya kurang dari ketinggian bilik dengan 1-1.5 cm. Defisit bahan ini dikompensasi semasa memasang jalur hiasan.

Proses pelapisan terdiri daripada peringkat berikut:

Pemasangan panel PVC

 • Panel permulaan harus diletakkan di posisi yang diinginkan, sedangkan rak sempit harus dimasukkan ke dalam profil yang ada di sudut ruangan.
 • Menggunakan skru, pasangkan panel ke bingkai sebagai pengganti jalur lebar pada permukaan lapisan.
 • Oleh itu, pasang semua modul plastik.
 • Berhampiran pintu dan di sudut-sudut bilik, tambahan memasang jalur penamat.

Hanya selepas menghadap dinding anda boleh terus memasang panel di siling. Pemasangan bingkai dalam kes ini dijalankan dengan cara yang sama. Pada masa yang sama, di perimeter siling, anda perlu melampirkan bar khas untuk memasang papan skirting.

Video: Reka bentuk dan dekorasi tandas dengan plastik

Kedai untuk penjualan biotoil di Rusia

Tambah komen Balas balasan

Bahan menyalin hanya dibenarkan apabila meletakkan pautan aktif ke laman PromTu.ru

Untuk kerjasama, sila email: [email protected]

Selepas mengisi borang, pengurus akan menghubungi anda dan menjawab semua soalan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 82 = 88