Menetapkan TV digital pada TV lg

Menyediakan saluran di TV lg

Menurut statistik, orang moden membelanjakan sehingga 5 jam sehari di hadapan skrin televisyen, dan untuk memastikan keselesaan yang diperlukan untuk melihat siaran, perlu membuat semua tetapan dengan betul. Kami akan melihat bagaimana saluran digital itu disesuaikan dengan TV LG dan saluran satelit yang menyediakan siaran berkualiti tinggi.

Hari ini, pengguna menggunakan pelbagai model TV: dengan skrin rata LCD atau plasma yang dilengkapi dengan TV Pintar, mereka semua menyokong melihat saluran digital. Pakar mengenai peralatan televisyen berhujah bahawa penyesuaian TV digital atau kabel pada semua model TV moden, misalnya, Sony atau Philips, dicirikan oleh nuansa kecil. Kami akan melihat dengan jelas bagaimana menyesuaikan saluran digital LG TV model terkini.

 1. Pilih tetapan bahasa dalam senarai - tetapkan lalai Rusia.

 • Kini kita memilih negara - Rusia.

 • Sekarang anda perlu memilih zon waktu anda - ini sangat penting untuk jenama TV kami LJ.
 • Kami menyemak sambungan antena dan pilih "TV kabel".

 • Terdapat tetingkap lain, letakkan tanda semata pada "televisyen digital" dan tekan "laksanakan".

  Kami mengikuti bagaimana carian automatik semua saluran televisyen digital, penalaan dan pemasangan mereka dilakukan. Selepas menubuhkan 100 saluran, kami mematikan automasi, oleh itu kemudian pendua akan pergi, dan yang dikonfigurasikan cukup untuk tontonan yang menarik.

  Untuk menyusun saluran, terdapat kunci "Senarai" pada alat kawalan jauh, yang bermaksud - senarai, pendaftar.

  Seperti yang telah anda tentukan, menubuhkan saluran pada TV digital TV TV pantas, anda hanya perlu semak senarai yang dikonfigurasikan, dan nikmati tontonan.

  Apabila membeli peralatan rumah tangga baru LG Smart TV, pengguna bukan sahaja boleh menonton program dan filem kegemaran anda, tetapi juga mendapat akses berterusan ke Internet. Bagaimanakah saya boleh memasang TV LG sendiri jika ia menyokong fungsi Pintar? Menetapkan TV dilakukan hanya selepas memastikan sambungan yang stabil ke rangkaian seluruh dunia melalui sambungan berwayar atau penghala Wi-Fi. Dengan menyambungkan produk ke rangkaian elektrik, dan dengan menyediakan komunikasi dengan Internet, anda boleh mengkonfigurasi saluran analog atau TV digital.

  Pemasangan adalah seperti berikut:

  • masukkan tetapan penerima Lg dan pilih item "Rangkaian";
  • pilih sambungan melalui rangkaian dan klik pada skrin "pilih";
  • dalam senarai pilih pandangan yang dikehendaki - rangkaian berwayar atau tanpa wayar, tekan kekunci penyegaran;
  • kini produk pintar melihat sambungan ke Internet, tekan ia siap;
  • pada portal khas kami lulus pendaftaran: buat panggilan masuk, masukkan kata laluan, maka e-mel datang ke e-mel - anda perlu membuka pautan yang ditentukan untuk mengesahkan semua tindakan;
  • akses diterima, kami pergi ke bawah nama dan kata laluan di Internet, kami lulus perkara utama - bagaimana untuk menyesuaikan saluran pada TV LG untuk penerimaan;
  • menubuhkan Aplikasi SS IPTV".

  Selepas ini, anda boleh mengonfigurasi saluran secara langsung pada TV LG dengan cara yang sama seperti kaedah yang telah dibincangkan sebelumnya. Menyediakan TV Pintar di TV Samsung juga mempunyai nuansa sendiri. Sekarang anda tahu cara menyiapkan TV digital pada model yang berbeza.

  Model TV LG boleh menyiarkan saluran satelit - imej akan berkualiti tinggi jika pengguna melakukan perkara yang betul mengikut arahan operasi. Saluran satelit dikonfigurasikan selepas memasang antena di tempat yang telah ditetapkan - sebuah loggia yang luas untuk rumah-rumah dengan keselesaan yang lebih tinggi atau balkoni di bangunan pangsapuri biasa. Pilihan ini bukannya tidak sengaja: ke antena televisyen satelit mesti ada akses percuma yang berterusan untuk penyesuaian kedudukannya. Ia boleh dipasang secara berasingan, tetapi selepas konsultasi wajib dengan pakar yang bertanggungjawab terhadap TV satelit dari pusat servis terdekat.

  Penting! Untuk selamat menonton saluran dari satelit di mana-mana rantau Rusia - penala digital diperlukan untuk menyokong standard DVB-S2.

  Berikut ialah contoh cara memasang TV satelit di TV Lg anda sendiri.

  1. Kabel antena dimasukkan ke dalam penyambung pada penala, dan produk disambungkan ke set TV. Di jauh, kami menekan kekunci Tetapan, kami sampai ke menu utama -> titik "Saluran" -> OK.
  2. Membuka tetingkap pop timbul -> mod program -> OK. Dalam senarai yang dibuka meletakkan tanda bertentangan Sputnik -> OK pada skrin dan panel kawalan.
  3. Kami memasuki medan Sputnik -> pilih EUTELSAT 36 A / B 36.0 E -> OK.

 • Kembali dan masukkan kekerapan untuk penukar 2-band - 9750/10600, dan untuk penukar 1-band, masing-masing, 10750.
 • Hidupkan kuasa.
 • Anda boleh penalaan manual - masukkan bahagian digital (satelit) TV -> maka "Transponder"> tambah, masukkan parameter yang diperlukan -> OK. Kemudian, dengan cara yang sama, kami menyediakan semua transponder. Jika rangkaian pengendali Rusia ditentukan dengan serta-merta, kami menyediakan carian auto. Apabila ditubuhkan, anda perlu menentukan saluran mana yang akan diterima - hanya saluran TV digital atau tempatan untuk menonton program serantau.

  Pemasangan automatik berlangsung tidak lebih daripada 10 minit, maka senarai baru boleh disusun, mengeluarkan atau menyimpan saluran yang dipasang mengikut budi bicara anda sendiri.

  Penarafan TV terbaik 2017, kelebihan dan kekurangan model optimum. Perbandingan harga, penerangan fungsi dan ciri teknikal TV jenama yang berbeza.

  Cara untuk mengkonfigurasi saluran digital

  Dengan setiap hari yang berlalu, teknologi moden sedang berkembang, meningkatkan fungsi peralatan dan mengembangkan keupayaan peralatan. TV baru memberi pilihan yang sangat baik: anda boleh menonton saluran digital atau lain-lain di mana sahaja. Paling baru-baru ini, keinginan atas adalah televisyen analog, dan kini sudah waktunya untuk mengetahui bagaimana cara mengatur saluran digital. Novel ini menjadi lebih mudah diakses setiap hari kepada orang-orang yang membeli TV.

  Apakah televisyen digital?

  Ramai orang tidak tahu konsep itu. Televisyen digital adalah kaedah moden untuk menghantar isyarat video dan menerimanya dalam bentuk termampat. Dengan itu, anda boleh menghasilkan semula gambar-gambar yang berkualiti. Televisyen seperti itu berbanding dengan analog mempunyai kelebihan berikut:

  1. Video dan bunyi berkualiti tinggi. Penyiaran secara praktikal kebal terhadap gangguan.
  2. Mobiliti. Isyarat mendapat kepada pengguna, memintas kabel yang tidak perlu, peralatan. Anda dengan mudah menyesuaikan teknik di pondok atau bercuti.
  3. Bilangan saluran dan program akan memuaskan semua (kanak-kanak dan orang dewasa).
  4. Sambungkan TV akan secepat mungkin dan mudah. Pakar tidak perlu memanggilnya.
  5. Televisyen menyediakan akses ke Internet dan perkhidmatan tambahan lain.

  Cara untuk mengkonfigurasi saluran digital

  Terdapat kaedah yang berbeza untuk menyambung ke televisyen. Setiap daripada mereka mempunyai kelebihan dan kekurangannya. Sebelum menyediakan saluran berkualiti tinggi, anda perlu memutuskan kaedah sambungan, dan anda perlu mengambil kira bahawa setiap pilihan mempunyai kos yang berbeza. Jika anda memilih kaedah penetapan yang salah, anda mungkin mendapati bahawa TV tidak menemui saluran digital.

  Mahu belajar cara memasang televisyen terestrial digital? Untuk melakukan ini, anda perlu menyambungkan antena dan penguat kepada penerima, dan ke TV. Cara paling mudah untuk menggunakan carian automatik adalah mengambil masa yang lama, tetapi pada akhirnya anda akan mendapat kira-kira 20 saluran. Antena untuk televisyen digital akan menemui mereka, dan penyesuai akan menawarkan untuk ditambah ke menu. Sekiranya terlalu banyak program diduplikasi, gunakan tetapan yang tepat atau manual.

  TV digital tanpa awalan sangat popular. Pemilik penerima DVB-T2 boleh menggunakan satu kawalan jauh dan bukannya dua. Di samping itu, peranti ini menyediakan penyiaran saluran persekutuan. Penala itu juga disambungkan ke antena dalaman biasa, terima kasih kepada anda, anda boleh menonton banyak program dalam kualiti yang baik. Untuk membuat penyelarasan, anda perlu menggunakan fungsi carian automatik. Kos anggaran penerima - dari 1100 r. sehingga 1700 rubel.

  Banyak pembekal, seperti Dom Ru, MTS, Cascade TV, menyediakan keupayaan untuk melihat saluran digital. Untuk mengkonfigurasi, anda memerlukan penerima DVB-C yang berdiri sendiri dengan panel kawalan. Walau bagaimanapun, dalam hampir semua TV moden kad seperti itu sudah terbina dalam. Untuk membolehkan program dipaparkan, anda hanya perlu menyambungkan kabel dengan isyarat penyedia kepada soket antena. Tetapkan fungsi auto carian untuk ditetapkan. Jumlah bayaran untuk pakej TV kabel sebulan tidak tinggi, ia adalah 500-1000 rubel. sebulan (bergantung kepada pakej).

  Dengan cara ini, bagaimana untuk mengkonfigurasi TV digital, pertimbangkan contoh pembekal Tricolor. Titik pertama ialah memilih tempat yang tepat untuk antena. Untuk yakin dengan hak anda, dapatkan konsultasi tuan untuk pemasangan. Apabila tahap ini berada di belakang, anda boleh memikirkan bagaimana cara mengkonfigurasi saluran digital dengan betul. Proses dibahagikan kepada peringkat, dan awalan ke TV disambungkan dengan kabel frekuensi tinggi atau rendah frekuensi.

  Ciri-ciri pilihan ini:

  1. HF. Semua peralatan perlu diputuskan dari rangkaian. Masukkan kabel ke antena, sambungkannya ke output keluar RF pada penerima. Hidupkan peranti pada, mulakan carian auto pada penerima. Sekiranya sistem berfungsi dengan betul, ia akan berhenti di "Tiada Isyarat".
  2. LF. Sambungkan penerima dan TV dengan kord dengan "tulip", tetapkan mod video dan tunggu tanda "Tiada isyarat".
  3. Hidupkan menu dengan kekuatan "Isyarat kekuatan" dan "Kualiti isyarat". Anda boleh mencarinya dengan menghidupkan alat kawalan jauh "i" utama. Pusingkan plat ke atas dan ke bawah, ke kiri dan ke kanan sehingga kedua skala diisi maksimum.
  4. Kemudian periksa kualiti gambar pada skrin. Jika anda melakukan semuanya dengan betul, gambar akan jelas, tanpa sebarang gangguan.

  Terdapat satu lagi pilihan: untuk menghubungi penyusun yang tidak akan menunjukkan dan memberitahu, tetapi akan melakukan kerja dengan cepat dan jelas. Cons - itu tidak percuma, dan anda akan terikat pada masa lawatan mereka. Anggaran kos untuk penyelarasan pakar penerima adalah 3500 p., Tetapi jumlah bayaran bulanan bergantung kepada pakej yang dipilih, dan syarat-syarat lain (kenaikan pangkat, bonus, kenaikan pangkat, dan sebagainya. D.).

  TV dengan fungsi Smart TV muncul dalam dekad yang lalu, tetapi mereka mudah, mempunyai fungsi canggih, menyokong format DVB-C. Cara menyiapkan saluran digital yang cepat ditulis dalam arahan kepada peranti. Anda hanya perlu waktu 7-10 minit percuma, sedikit kesabaran. TV Digital Samsung, LG atau model pengeluar lain dalam mod automatik akan mengubah frekuensi, mencari program, menyimpannya dalam ingatan. Kelebihan utama kaedah ini ialah ia adalah percuma dan tidak memerlukan peralatan tambahan.

  Menyediakan saluran di TV

  Prinsipnya akan sama untuk semua peranti. Lihat cara menyesuaikan saluran pada siri terbaru LG, sebagai contoh. Jika anda mempunyai TV model yang berbeza, tetapi moden, proses itu tidak akan jauh berbeza. Arahan langkah demi langkah:

  1. Pilih butang Tetapan pada alat kawalan jauh.
  2. Menu akan muncul di skrin. Di dalamnya, buka item Saluran dan tekan OK.
  3. Pilih Auto Scan dengan berulang kali klik OK.
  4. Dalam menu yang terbuka, nyatakan kabel TV.
  5. Dalam tab yang muncul, pilih Pengendali lain, dan klik OK.
  6. Menu "Penalaan TV kabel" telah dibuka. Dalam item jenis, gunakan anak panah pada alat kawalan jauh untuk memilih "Penuh".
  7. Dalam pilihan carian semak "Hanya digital" dan klik "Jalankan" untuk memulakan carian. Tidak boleh meletakkan tanda kutip, maka selain itu TV juga akan kabel.
  8. Selepas beberapa ketika, anda akan melihat berapa banyak program menangkap TV. Fungsi kemas kini saluran secara automatik harus dilumpuhkan. Klik "Selesai".
  9. Untuk menyusun saluran, pilih "Senarai" pada panel. Gunakan anak panah di jauh untuk memindahkan program ke jawatan yang dikehendaki.

  Mengapa tidak menunjukkan TV digital? Buka arahan ke TV, pergi ke bahagian yang menerangkan kesilapan biasa, cara untuk mengatasinya. Cari jawapan soalan anda tidak sukar, dan urutan tindakan membolehkan anda mengulang prosedur untuk membuat dan kali ini untuk melakukannya dengan betul. Saluran ditemui, dipamerkan dalam urutan yang betul, ditinggalkan untuk menikmati menonton!

  Video: cara menyiapkan penyiaran digital

  Menonton TV, imej yang memenuhi idea anda mengenai kualiti, mudah. Untuk melakukan ini, anda perlu belajar cara menyediakan saluran digital, dan penglihatan akan membantu untuk melaksanakan prosedur dengan cepat dan ringkas. Video akan menjadi sangat membantu untuk anda. Sambungkan diri anda TV baru, nikmati menonton filem kegemaran anda, rancangan TV dan rancangan TV.

  Menyediakan TV digital pada TV LG (garis model 2009-2011)

  Menyediakan TV digital pada TV LG (garis model 2009-2011)

  1. Tekan butang - "Menu"

  2. Pilih dalam menu - "Pilihan"

  3. Pilih - "Autotune"

  4. Pilih negara - "Perancis, Switzerland, Sweden atau Finland"

  5. pilih sumber isyarat - "Kabel"

  Tetapan mengambil masa kira-kira 5-10 minit.

  1. Untuk menubuhkan saluran TV definisi tinggi digital untuk jumlah model LG yang sangat besar, tekan butang "Menu" pada alat kawalan jauh, menu TV akan dibuka di mana anda perlu memilih bahagian "Pilihan"

  3. Sekarang pergi ke menu "Tetapan", item "Carian auto" dan tentukan cara menyambung ke TV "Kabel"

  4. Sekarang di tetingkap yang dibuka, pergi ke "Tetapan" dan masukkan parameter berikut:

  Jenis carian: cepat, Kekerapan (kHz), Kelajuan. simbol, Modulasi, Rangkaian ID: auto

  5. Jika anda melakukan semuanya dengan betul dan menyelamatkan semua parameter yang telah diubah, maka semasa carian anda akan mendapati saluran dan stesen radio

  6. Ciri penting LG TV adalah "Peningkatan Saluran Automatik". Ia mesti dimatikan, jika tidak, TV secara berkala akan menetapkan semula senarai saluran yang telah anda konfigurasikan.

  Pergi ke "tetapan kabel digital": Saluran kemas kini automatik: dimatikan

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  89 + = 90