Mengira kapasiti padu kalkulator – 314167.info

Mengira kapasiti padu kalkulator

Berapa banyak papan di dalam kubus

Apabila terdapat hasrat untuk membina sesuatu, persoalannya secara semulajadi timbul: "berapa harganya?". Dan dalam kes ini, anda boleh mempercayai profesional atau mengira semuanya. Walaupun pada zaman kita walaupun para profesional hanya boleh dipercayai sebanyak separuh. Walau bagaimanapun, adalah berguna untuk dapat memohon matematik sekolah, walaupun demi perkembangan sendiri. Dalam artikel ini kita akan bercakap tentang bagaimana untuk mengira cubaan satu papan atau berapa banyak papan dalam kiub.

Kalkulator kapasiti padu ialah mekanisme pengiraan yang dibina di halaman Internet, yang menghasilkan tindakan matematik asas, memperoleh penunjuk isipadu.

Seperti yang telah ditunjukkan oleh amalan, pengiraan cubaan lembaga banyak tersandung.

Terutama separuh manusia yang indah. Mengetahui kos meter padu bahan bangunan, tidak sukar untuk mengira berapa meter padu bahan ini akan dikenakan biaya. Tetapi, malangnya, tidak semestinya otak dihidupkan untuk memeriksa - dan sama ada semua meter padu datang ke objek. Dalam hal ini, kalkulator kayu kami dapat membantu.

Kubaturnik kami adalah kalkulator dari papan dan papan. Ia akan membolehkan anda mengira bilangan keping kayu gergaji dalam beberapa meter padu. Dan belakang, - berapa meter padu adalah beberapa keping kayu gergaji.

Mana-mana kayu mempunyai parameter tertentu: ketebalan, lebar dan panjang. Mengalikan angka-angka ini, kita dapat jumlahnya. Ini betul-betul celah papan. Jika kita beroperasi dengan meter padu, maka kita perlu mengalikan parameter dalam meter. Oleh itu, kita mendapat cubaan papan dalam meter padu

Mari kita pertimbangkan isu ini dengan lebih terperinci.

1. Pengiraan semula PC. dalam m. cub.

Anggaran data untuk kayu gergaji:

Cubature board adalah produk dari tiga sisi kayu: ketebalan, lebar dan panjang. Mengalikan angka ini, kita dapat jumlah satu papan - satu cubaan satu papan.

Pengiraan: ketebalan x lebar x panjang x nombor = cub.m.

Sebagai contoh, papan 25mm, lebar 150mm, panjang 6000mm (atau 6m), bilangan 167 keping. Anda mesti terlebih dahulu menukar milimeter ke meter: 25mm = 0.025m, 150mm = 0.150m, 6000mm = 6m.

Pengiraan 0.025 x 0.150 x 6 x 167pcs. = 3.7575 meter padu. Berulang hingga ke seratus, kita dapat 3,76 m Cube.

Formula: A x B x C x K = Z

2. Pengiraan semula meter padu. dalam keping.

Perkara yang sama hanya dalam arah yang bertentangan

Contoh: 3.76 meter padu. / 0.025 / 0.150 / 6 = 167.11111111. Berulang hingga kesepuluh, ternyata 167.1 pcs.

Formula: Z / A / B / C = K

Contoh-contoh ini mengira cubaan papan adalah asas bagi bahan pemangkasan, yang mempunyai ketebalan, lebar dan panjang yang jelas. Tetapi bagaimana untuk menghitung celah papan yang tidak disetar, di mana lebar papan adalah angka yang tidak pasti. Untuk tujuan ini, terdapat faktor pengisian. Untuk setiap ketebalan papan anda sendiri. Sebagai contoh, untuk papan 25mm, mengisi pengisi kafein adalah 0.67. Pengiraan jumlah kayu yang tidak dijangka lebih mudah. Papan tidak dijual disusun dalam satu beg dengan gasket melalui 5-10 baris. Roulette mengukur ketinggian pakej, lebar dan panjangnya. Penunjuk ini didarab dan disesuaikan dengan faktor pengisian.

Kami tidak menerima pakai sistem untuk mengira papan tepi dalam kayu kalkulator kami, tidak merumitkan meja untuk orang biasa yang mudah, yang boleh mengelirukan kehadiran beberapa bidang kabur baginya. Dalam majoriti utama tugas utama dalam kunci ini ialah pengiraan saiz cub kayu gergajian bermata. Oleh itu, kami memutuskan untuk membantu majoriti ini.

Dalam kalkulator kami, kami teruskan. Mempunyai maklumat mengenai harga kayu gergajian, anda boleh mengklik pada butang untuk mendapatkan jumlah kos bahan dan bahkan melihat jumlah berat pesanan prospektif, yang tidak dapat diragukan lagi penting dalam pengiraan selanjutnya mengenai kos penghantaran.

Di laman web kami di bahagian katalog untuk kemudahan pelawat, kami memberikan maklumat mengenai harga barangan setiap helai, meter padu dan satu meter persegi. Dan juga dalam setiap kad barang ada maklumat tentang berapa banyak papan dalam satu kubus.

Pangkalan bangunan kayu gergajian di St Petersburg

Pemindahan kayu (papan, bar) dari kepingan kepada kiub dan kembali dari kiub ke dalam kepingan

Sila ambil perhatian - kalkulator ringkas dan intuitif lembaga dan kayu: di sini

Jumlah terjemahan kalkulator papan kayu, kayu setiap potongan

Pada halaman ini adalah mungkin untuk menterjemahkan meter padu (m3) papan, kayu dan kayu lain ke dalam kepingan metrik manusia yang boleh difahami. Untuk papan dijual, rasuk dan kayu lain yang dikemukakan dalam meter padu, tetapi apabila ia berlaku struktur pengiraan (frame rumah termasuk cukai), perakaunan adalah mungkin untuk menghasilkan sehingga jumlah sekeping, setelah mengetahui bahawa dimensi kayu, seperti yang digunakan dalam pembinaan pelbagai kayu dan papan, untuk yang akan setiap masa tidak bergantung kepada jumlah kalkulator daripada sebilangan papan dan rasuk dan direka terjemahan kalkulator jumlah pembinaan kami kepada keping.

    Transformasi adalah mungkin dalam kedua-dua arah:
  • Di kalkulator kiri, dengan memasukkan dimensi (rasuk atau papan) dan bilangan meter padu, anda akan mengetahui bilangan bahan, termasuk bilangan kiub yang anda berminat.
  • Pada kalkulator yang betul dengan memasukkan dimensi (kayu atau papan) dan jumlah mereka, anda akan mendapat jumlah bahan-bahan ini, ia tetap hanya untuk membiak dengan harga dalam harga. Itulah bagaimana anda boleh dengan cepat menukar jumlah m3 ke dalam kepingan.

Ambil perhatian bahawa anda perlu menentukan dimensi dalam milimeter, bukan bilangan bulat yang dipisahkan oleh titik

Kayu, pengiraan kiub papan

Seperti yang anda ketahui, pembinaan rumah negara bukanlah kesenangan yang mahal. Dan jika anda ingin menyimpan, anda perlu menggunakan pengiraan tepat bahan-bahan yang diperlukan. Sudah tentu, anda boleh menggunakan anggaran profesional. Walau bagaimanapun, apabila perlu melakukan perhitungan kecil di kawasan tertentu, misalnya, perhitungan cubature papan, perkiraan tidak sangat sesuai. Untuk menghitung jumlah bahan yang diperlukan dengan betul, kami mengesyorkan menggunakan kalkulator bangunan dalam talian. Kalkulator ini memungkinkan untuk menentukan berapa banyak kayu, papan atau bilah diperlukan untuk semua pembinaan dan kemasan kerja di rumah.

Dalam usaha untuk melaksanakan pengiraan keupayaan enjin papan dan mengetahui jumlah diperlukan kayu, anda perlu memasukkan dalam kalkulator dalam talian di laman web kami, data asal - lebar, tebal dan panjang papan dalam mm, beberapa keping dan meter padu dan harga satu meter padu. Menggunakan formula khas, sistem itu secara bebas melakukan semua pengiraan dan menghasilkan hasilnya.

Kalkulator dalam talian kami yang mudah membolehkan anda mengira kos sebenar kayu gergajian. Gunakan perkhidmatan ini akan dapat pemula dan pembina dengan pengalaman yang hebat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4