Menukar foto meja – 314167.info

Menukar foto meja

Menukar jadual: pelbagai pilihan untuk ibu bapa yang peduli

Setuju, menjadi ibu penyayang tidak mudah! Pada bulan-bulan pertama kehidupan serbuk ibu telah telah dibubarkan jarak kilometer di apartmen sendiri, dan semua ini hanya untuk memastikan rawatan yang tepat anak anda - untuk menukar lampin, mencuci, menjaga pusat, telinga dan mata kanak-kanak itu perlu pada setiap hari dan lebih daripada sekali sehari. Seorang penolong yang baik untuk ibu muda hari ini akan menjadi menukar jadual, yang akan menjaga belakang ibu dan menyelaraskan tindakannya yang berkaitan dengan menjaga kanak-kanak.

Boleh saya lakukan tanpa jadual yang berubah-ubah

Menukar foto meja

Pada dasarnya, anda boleh. Ini bukan komoditi asas dan jika atas sebab-sebab kewangan anda enggan membelinya - jangan putus asa! Semua manipulasi boleh dibuat di atas meja biasa yang ditutupi dengan selimut. Perkara utama adalah untuk membuat tepi lembut pada bahagian-bahagian seperti alat pembalut yang diperbaiki. Dan barang-barang yang diperlukan untuk kebersihan bayi boleh diletakkan di atas rak lipat yang diletakkan di sebelah meja. Oleh itu ibu adalah mudah (tidak perlu berjalan di mana-mana sahaja untuk kehijauan atau lampin), dan bayi sentiasa di bawah pengawasan, kerana ia tidak boleh dibiarkan sekejap!

Anda boleh menukar lampin bayi dan di sofa, tetapi anda akan bersetuju bahawa menukar meja untuk bayi yang baru lahir digunakan bukan sahaja untuk membelai bayi. Pada mereka kanak-kanak mengambil mandi udara, membuat percubaan pertama untuk mengangkat kepala, menggulung pada perut dan merangkak. Dan semua tindakan ini tidak baik untuk membuat katil ibu bapa yang lembut, tetapi permukaan yang lebih kuat diperlukan.

Jadi, mari kita kembali ke topik perbincangan kita dan lihat apabila jadual berubah tidak boleh dielakkan? Jawapan yang tegas di sini adalah satu - jika ibu mempunyai masalah dengan punggungnya, maka jadual perubahan diperlukan. Kepada "tambahan" kecil yang merangkumi skala untuk membeli sebidang perabot untuk bayi baru lahir, adalah kemudahan penggunaan dan fungsinya. Dan bagaimana untuk memilih perkara yang berguna ini dalam kehidupan seharian, kini kita pertimbangkan.

Mari kita mulakan dengan hakikat bahawa kendi boleh bergerak dan bergerak. Yang pertama termasuk lipatan dan gantung menukar jadual, serta menukar tikar. Yang kedua boleh dirujuk kepada meja dan peti laci dada dan laci dada dengan meja yang berubah. Bagaimanakah seseorang dapat memahami semua kepelbagaian ini?

Untuk memilih model tertentu, anda hanya perlu bergantung pada dua komponen. Jawab diri anda kepada soalan: apakah fungsi yang harus dilakukan oleh alat pemotong dan di mana ia akan berdiri?

Mari mulakan, mungkin, dengan meja lipat. Ia secara amnya terdiri daripada kaki logam (yang terbentuk oleh jenis gunting) dan bahagian atas meja plastik dengan sempadan. Ini adalah versi mudah alih yang baik yang boleh dilipat pada bila-bila (pemilik pangsapuri kecil, frasa untuk anda), atau berpindah ke lokasi lain, termasuk ke luar ke kampung atau dalam rangka lawatan ke neneknya.

Lipat menukar gambar meja

Model sedemikian melaksanakan fungsi mereka dengan sempurna: di atas meja, ibu menjalankan semua manipulasi dengan anak, dan barang-barang yang diperlukan untuk prosedur kebersihan disimpan pada satu atau dua rak yang terletak di bawah meja. Meja lipat boleh mandi untuk mandi, terbina dalam di bawah meja atas boleh tanggal.

Menukar meja lipat

Menukar meja dengan mandi

Daripada kemudaratan boleh dinyatakan kekurangan ruang untuk penyimpanan aksesori kanak-kanak, di samping itu, kaki lipat agak sensitif kepada keadaan tdk sama rata di lantai - lantai adalah meja lipat yang tidak rata untuk lampin akan menjadi tidak stabil.

Satu lagi perkara - rak buku meja yang berubah-ubah. Ia serupa dengan versi sebelumnya, hanya empat kaki model ini berdiri di atas lantai dengan mantap, dan kadang-kadang mereka dibekalkan dengan roda dengan kunci. Jika tidak, kedua-dua model adalah sama - bahagian atas meja yang sama adalah dari atas, dan di bawahnya terdapat kotak dengan rak.

Foto meja sisi katil

Jadual swaddling untuk foto yang baru lahir

Pemilik pangsapuri-pangsapuri kecil kemungkinan besar seperti model-model swaddler berikut: meja berliku-liku dan papan berliku-liku. Digantung, atau kerana ia juga dipanggil, meja yang berubah-ubah dinding mewakili meja atas berbaring yang dilekatkan pada dinding. Reka bentuk ini menyerupai meja lipat, hanya terletak di atas, supaya ibu saya dapat menjaga kanak-kanak dengan selesa. Selepas semua prosedur, bahagian atas meja kembali ke kedudukan asalnya dan ditekan ke dinding, jadi ia tidak memenuhi ruang hidup yang berguna. Sesetengah model mempunyai reka bentuk rak kecil, yang menyimpan aksesori untuk kebersihan bayi. Tetapi mereka sangat kecil, dan mereka hanya akan meletakkan perkara yang paling perlu, dan anda mungkin memerlukan lebih banyak perkara untuk menjaga bayi anda - lampin, lampin, pakaian. Dalam kes ini, output boleh menjadi rak yang digantung di dinding bersebelahan dengan pembilas lipat.

Lipat menukar jadual di dinding

Foto yang berubah-ubah di dinding

Foto yang berubah-ubah di dinding

Lebih banyak model moden tukang sepatu dinding dilengkapi dengan pemegang khas untuk lampin.

Lipat dinding berubah meja

Wall yang dipasang di meja untuk bayi baru lahir

Pada papan yang berubah-ubah juga memberi perhatian kepada ibu bapa yang tinggal di dalam keadaan perumahan yang sempit, di mana tidak mungkin untuk meletakkan kendi yang penuh. Ia adalah atas meja dengan dua atau tiga sisi untuk keselamatan kanak-kanak - ia boleh diletakkan di atas katil orang tua, meja atau tetap di katil bayi. Sebagai varian versi mudah alih buaian, papan pembalut seperti itu di tempat tidur sangat sesuai!

Menukar papan di atas katil

Menukar meja untuk foto buaian

Bayi menukar papan

Ibu bapa yang boleh membanggakan saiz bilik mandi yang besar di sini. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan meja lipat atau jadual bahan tahan kelembapan, atau anda boleh membeli model pelbagai fungsi - meja yang berubah dengan mandi.

Menukar meja dengan gambar mandi

Menukar meja dengan mandi

Terima kasih kepada model ini, anda tidak perlu membawa bayi ke bilik lain selepas mandi dan di sana untuk mengubahnya, semua prosedur boleh dilakukan betul-betul di bilik mandi. Kambing dan bak mandi berada pada ketinggian yang selesa, sehingga ibu tidak akan letih semasa mandi dan mengubah pakaian. Di samping itu, mandi boleh dilengkapi dengan hos mudah untuk mengalirkan air, tempat utama adalah meja berhampiran lekapan paip.

Setuju, mempunyai kendi di bilik mandi sangat mudah - tepat setelah prosedur air ada kemungkinan untuk mengubah bayi, dan tidak ada perubahan tiba-tiba dalam suhu, yang tidak begitu menyenangkan bagi bayi. Sekiranya anda menghargai kemudahan penjagaan serbuk itu, dan tidak ada tempat di dalam bilik mandi, maka dapatkan pad yang berubah yang boleh dipasang seperti mesin basuh.

Menukar foto meja

Juga ada model dengan kambing dan mandi, yang dipasang terus pada mandi dewasa. Tetapi mereka tidak begitu popular di negara kita, jadi mereka tidak dapat ditemui di kedai-kedai, tetapi hari ini ada peluang untuk membeli barangan dengan penghantaran dari mana-mana negara - menggunakannya jika ia benar-benar diperlukan.

Meja swaddling untuk mandi

Akhirnya, perlahan-lahan dan perlahan-lahan kami sampai ke model yang paling mudah dan berfungsi dari kendi - dada yang terbungkus. Ia agak besar, ia mengambil banyak ruang, jadi anda boleh memasangnya hanya jika kanak-kanak itu mempunyai bilik sendiri.

Sebahagian besar tilam yang berubah-ubah direka sedemikian rupa sehingga pada masa depan dapat digunakan sebagai kabinet biasa dengan laci. Mereka biasanya mempunyai papan pelongsor atau lipat yang dilipat pada dada laci, yang dalam bentuk dilipat adalah rak tambahan dan tidak mengganggu penggunaan dada untuk tujuan yang dimaksudkan.

Sekiranya kita membandingkan model-model pakaian kanak-kanak yang berbeza dengan meja yang berubah-ubah, ternyata tidak ada perbezaan fungsi khas di antara mereka. Kesemuanya adalah kabinet rendah dengan banyak laci, di mana papan berubah dipasang. Perkara utama yang mereka boleh berbeza ialah warna fasad dan kebolehpercayaan bahan fabrikasi (sama ada kayu semulajadi atau kerangka berliku-liku berlapis sebagai bahan).

Juga, pengeluar menawarkan untuk membeli bilik yang berubah dengan corak yang akan membolehkan anda memulihkan pedalaman dan membawa nota zaman kanak-kanak kepadanya. Sebagai peraturan, lukisan itu dilakukan di bahagian depan dada dengan cara mencetak atau dengan pewarna - dalam kes ini imej yang cerah dan berwarna-warni diperolehi yang akan menghiasi sebarang pembibitan.

Mengubah almari pakaian dengan gambar

Dada laci dengan menukar gambar meja

Pakaian kanak-kanak dengan meja berubah

Pada akhir kajian laci swaddle ingin menyentuh mengenai model ini, yang pada masa yang sama menggabungkan katil, almari dan Pelenators - di sini untuk salah satu sisi panjang katil dilampirkan laci dengan Pelenators tarik papan. Memandangkan seperti perabot keseluruhan yang besar untuk kanak-kanak, yang boleh meletakkan di ruang anda bilik hanya besar sama dengan model 3 dalam 1 kita jarang bertemu, tetapi mereka benar-benar selesa. perabot ini diletakkan, biasanya dalam tengah-tengah bilik yang mempunyai akses percuma ke setiap elemen.

Katil dengan meja berubah

Bayi katil dengan meja berubah

Seperti yang dapat anda lihat, mengubah jadual boleh jadi apa-apa pun - pengilang moden telah mencuba untuk mengambil kira semua kehendak wanita dan membuat penjagaan kanak-kanak kurang daripada mungkin menyusahkan. Terlepas dari masa depan lokasi, fungsi dan dimensi premisnya, anda pasti dapat mencari model yang sesuai.

dilakukan dengan sempurna, saya gembira!

Artikel ini PERFECT! Terima kasih.

Sangat bermaklumat, terima kasih

Saya tidak faham sedikit ... ia boleh dipesan atau adakah maklumat mengenai jenis meja yang berubah?

Meja perubahan yang selesa: idea sebenar

Meja perubahan yang selesa dan praktikal pastinya menjadi alat yang sangat diperlukan untuk setiap ibu muda akan bahagia. Setiap hari bayi muda memerlukan jadual anak-anak untuk setiap penjagaan anak setiap hari. Di atasnya anda tidak boleh hanya berpakaian bayi, tetapi juga melakukan urut atau gimnastik. Pelennik sangat mudah digunakan. Terima kasih kepadanya, Ibu tidak mempunyai sakit belakang, dan kanak-kanak mempunyai sikap yang betul. Di samping itu, semasa pelbagai prosedur, ia berada dalam keselamatan yang lengkap, kerana meja dilengkapi dengan lebam tinggi. Jadual swaddling dibahagikan kepada beberapa jenis, berbeza dengan reka bentuk dan kos. Ibu hanya boleh memilih pilihan yang paling mudah untuknya, dan berapa usia ia akan digunakan, dia akan menentukan kemudian.

Laci dada laci yang praktikal

Apabila memilih kambing biri-biri harus dibimbing bukan hanya dengan rupa produk, tetapi juga praktisnya, serta ukuran kamar atau kamar mandi anak-anak.

Setakat ini, cukup popular dan permintaan di kalangan ibu bapa muda adalah meja ganti bergerak dalam bentuk laci dada

Jadual perubahan keadaan boleh dibahagikan kepada dua jenis:

Laci meja dada merujuk kepada pegun, jadi ia dipasang di dalam bilik di mana penjagaan kanak-kanak atau mandi akan dijalankan. Ia adalah dada biasa laci dengan laci, di bahagian atasnya dipasang papan pembalut dengan sisi yang tinggi. Di samping itu, meja seperti itu boleh dilengkapi dengan rak, ceruk atau poket untuk produk kebersihan. Apabila kanak-kanak itu tumbuh, papan dikeluarkan dan pembuat kusyen menjadi laci dada biasa.

Salah satu model yang paling praktikal untuk jadual swaddling ialah Stuva dari Ikea. Dia dapat berubah dari tikar berubah ke dalam laci dada, dan kemudian ke meja. Model "Gulliver" kelihatan lebih mudah, ia kelihatan seperti rak buku, dan bukan kotaknya mempunyai rak lebar.

Dijual pelanator dan di kedai "dunia kanak-kanak." Terutama model yang popular: 3 dalam 1: sebuah katil bayi, menukar meja dan almari pakaian.

Harus diingat bahawa tidak kira bagaimana reka bentuk yang boleh dipercayai, bayi tidak boleh dibiarkan bersendirian di atas meja walaupun selama beberapa saat.

Cara memilih tilam untuk menukar pakaian dengan betul

Tilam untuk tikar berubah boleh dijual lengkap dengan meja, atau anda boleh membelinya secara berasingan. Dimensinya dipilih secara individu, tetapi ia mesti menutup tepi supaya kanak-kanak tidak boleh cedera.

Apabila memilih tilam untuk jadual yang berubah-ubah, adalah wajib untuk mengambil kira dimensi, kualiti dan bahan dari mana ia dibuat

Kriteria umum untuk memilih tilam:

 • Bahan-bahan yang produknya dibuat mestilah hypoallergenic;
 • Lebih baik jika satu atau kedua-dua belah kalis air;
 • Jangan beli tilam yang terlalu terang atau warna terang, kerana terang boleh mengganggu kanak-kanak, dan cahaya terlalu cepat menjadi kotor;
 • Kain itu harus menyenangkan untuk disentuh dan tidak licin.

Sekiranya anda membeli kasur dengan pemanasan, anda perlu sentiasa memantau operasi yang betul dan sentiasa memeriksa kebolehtelapan kord dan palam.

Mengubah jadual lipat: keselesaan dan kecekapan

Di dalam pangsapuri kecil tidak ada kemungkinan untuk memasang pelenator pegun, jadi meja lipat yang selesa dan padat akan datang untuk menyelamatkan. Ia juga mudah untuk menukar kanak-kanak, seperti pada meja rias, tetapi jika perlu, reka bentuk boleh dengan cepat dilipat dan dibuang. Jadual sedemikian boleh diambil pada perjalanan ke dacha atau untuk melawat, kerana dalam bentuk terlipat ia tidak mengambil banyak ruang.

Sangat praktikal dan mudah adalah jadual perubahan lipat yang kecil

Di samping itu, jadual lipatan boleh dilengkapi dengan:

Jika terdapat roda di atas meja, maka ia dapat dengan mudah diangkut ke seluruh apartmen tanpa sebarang usaha istimewa.

Perlu diingati bahawa meja ganti lipat dipasang hanya pada permukaan padat rata. Dan roda mesti diperbaiki dengan mekanisme khas.

Kami memilih tilam di atas meja lipat yang berubah-ubah

Dimensi kasur mungkin tidak bertepatan dengan saiz meja, sedikit lebih besar atau sedikit lebih kecil. Perkara utama adalah untuk kanak-kanak berasa selesa dan dilindungi daripada kesan tidak disengajakan di sebelah. Sekiranya tilam tidak meliputi ruang meja keseluruhan, maka anda boleh meletakkan serbuk atau krim di atas bekas kosong.

Dalam kes meluncur tilam di atas permukaan meja, di bawah bahagian bawah anda boleh meletakkan tuala terry tebal.

Meja lipat sesuai untuk model tilam tiup.

Kelebihan tilam di meja lipat yang berubah-ubah adalah mudah dibasuh dan bergerak

 • Saiz padat;
 • Basuh mudah;
 • Kemudahan operasi;
 • Sisi yang tinggi dan lembut.

Tilam kembung mengekalkan kedudukan badan, sama rata mengedarkan beban pada tulang, dan pada masa yang sama tidak membiarkan postur merosot.

Bagaimana untuk menjahit tilam yang berubah dengan tangan anda sendiri

Tidak semua ibu bapa muda mampu membeli tilam berlapis-lapis. Anda boleh membeli produk yang digunakan secara murah di laman khas seperti CFM, atau menjahit tilam sendiri. Untuk melakukan ini, anda memerlukan pola mudah, kain dan pengisi (sintepon atau getah buih). Tilam swaddle yang sangat baik juga akan datang dari selimut lama.

Ia agak mungkin untuk menjahit tilam berubah asal sendiri, jika anda membuat keputusan terlebih dahulu dengan penampilan dan pengisi

 • Adalah disyorkan untuk membuat tilam hanya dari kain semulajadi, supaya tidak menyebabkan reaksi alahan pada bayi baru lahir;
 • Jahitan hanya boleh hadir di sekitar pinggir produk, supaya mereka tidak boleh menggosok kulit sensitif kanak-kanak itu;
 • Sebelum menjahit kain yang terbaik dicuci di air suam, untuk menentukan tahap pengecutannya.
 • Di tilam, disyorkan untuk membuat beberapa sarung yang boleh ditanggalkan dengan ritsleting, yang boleh dikeluarkan dengan cepat dan dilucutkan.

Bagi bayi-bayi yang terdedah kepada alahan, adalah wajar untuk menggunakan kain semula jadi putih yang tidak berwarna (kapas, baize, calico, chintz).

Apa yang baik ialah meja ganti lipatan di dinding

Di dalam bilik-bilik yang sangat kecil adalah dinasihatkan untuk memasang meja lipat berbentuk lipat, yang merupakan rak yang luas dengan rak-rak kecil untuk penyimpanan hijau, krim bayi serbuk. Di samping itu, anda boleh berpaut di sebelahnya bekas khas untuk lampin. Di dalam keadaan yang dilipat, buaian dinding kelihatan sangat padat, sesuai dengan sempurna ke pedalaman dan tidak mengganggu laluan.

Kelebihan utama meja lipat yang berubah-ubah ialah ia boleh dilekatkan pada dinding di mana-mana tempat yang mudah

Cadangan untuk mengendalikan jadual yang digantung:

 • Lampirkan meja gantung hanya untuk tembok kuat bata, konkrit, blok cinder;
 • Semua pengikat diperiksa dengan berhati-hati;
 • Jika berat kanak-kanak itu mula melebihi had yang dibenarkan untuk meja, maka dari penggunaannya adalah perlu untuk segera menolak;
 • Di rak mestilah papan yang tinggi, supaya bayi tidak jatuh ke atasnya.

Jadual gantung harus diperbuat daripada plastik tahan lama atau kayu.

Mudah dan murah: menukar tikar dan papan

Papan berubah boleh dipasang di tempat tidur, mandi, mesin basuh, meja. Ia terhad kepada sisi yang tinggi dan mempunyai asas yang kukuh, jadi sangat mudah untuk menukar pakaian di atasnya. Anda boleh memindahkan papan ke mana-mana bilik. Oleh itu, apa-apa permukaan yang keras dan licin serta-merta bertukar menjadi kambing. Terdapat model di mana papan pembongkaran sudah dibina ke dalam katil bayi.

Sangat popular di kalangan ibu muda adalah tikar berubah yang boleh dipasang dengan mudah di atas katil bayi

Apabila memasang papan di mana-mana permukaan, pastikan ia tidak tergelincir ke lantai.

Tempat tidur Pelennaya hanya diperlukan untuk menukar bayi dengan cepat di klinik atau perjalanan. Ia ringan dan padat dalam saiz, jadi anda boleh bawa dengan anda walaupun untuk berjalan-jalan. Biasanya bahagian atas sampah terdiri daripada kapas tulen, dan bahagian bawah diperbuat daripada kain getah. Terdapat juga model kembung.

 • Ia boleh dicuci di dalam mesin automatik;
 • Tidak mengambil banyak ruang simpanan;
 • Mempunyai asas kalis air.

Jadual perubahan yang ideal: dimensi, dimensi dan organisasi

Semakin besar saiz meja yang berubah-ubah, semakin kuat desain itu. Terutamanya ia menyangkut meja-peti laci dan meja lipat.

Apabila memilih meja yang berubah untuk bayi, panjang, lebar dan ketinggian optimum mesti diambil kira

Parameter yang perlu dipertimbangkan apabila memilih jadual:

Lebar yang dianjurkan adalah dari 75 hingga 100 cm. Untuk memastikan bahawa ibu tidak mempunyai beban di belakangnya, ketinggian itu harus sekurang-kurangnya satu meter. Panjangnya boleh berbeza, tetapi tidak kurang daripada satu meter dianggap optimum. Di atas meja sedemikian mudah untuk mengatur semua barang keperluan untuk penjagaan anak dan pakaian.

Di atas meja swaddling kecil, disarankan untuk meletakkan bayi secara menyerong.

Varieti jadual swadling (video)

Apabila memilih kambing, seseorang perlu mengambil kira bukan sahaja kemungkinan kewangan dan beberapa faktor lain. Sebagai contoh, pertumbuhan ibu dan anak, terdapat ruang bebas di dalam bilik. Perkara utama adalah bahawa produk itu diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam dan tahan lama. Adalah lebih baik untuk membeli barangan jenama terkenal daripada pembekal yang dipercayai, maka untuk kesihatan dan keselamatan bayi anda tidak perlu risau. Sebagai contoh, kedai-kedai Ikea dan Stokke menawarkan model mudah dari pengeluar terkenal dunia.

Semua tentang jadual perubahan kanak-kanak: jenis, ciri, peraturan penggunaan

Setiap kanak-kanak pada usia tertentu memerlukan perabot khas, disesuaikan dengan ciri-cirinya, menyediakan penjagaan yang selesa dan selamat. Pada peringkat pertama kehidupan, bayi bayi memerlukan meja berenang bayi.

Nama itu bercakap untuk dirinya sendiri: meja seperti itu membolehkan anda melakukan prosedur menukar bayi, selain prosedur tambahan: menukar lampin, menukar pakaian, urut atau gimnastik, saat rejim kebersihan.

Bayi menukar jadual

Jadual berubah mestilah mempunyai permukaan yang kukuh dan boleh dipercayai. Sokongan boleh berbeza dan bergantung kepada model. Jadual boleh dibina ke dalam dada yang berubah anak, atau ke katil bayi, atau menjadi model bebas dan dilampirkan pada dinding atau bingkai sokongan.

Dada laci dengan meja terbina dalam

Skeleton boleh berbeza dalam komposisi, bergantung kepada komposisi permukaan utama. Sebagai peraturan, logam, kayu, plastik digunakan. Bahagian kerja biasanya kayu atau plastik, ia juga mengandungi sekatan perlindungan - tepi rata, atau bulat bulat.

Juga dalam beberapa jenis jadual, biasanya terdapat bahagian-bahagian khas untuk menyimpan aksesori kanak-kanak. Ia boleh menjadi laci, rak, bahagian. Dalam satu set lengkap dengan meja yang berubah-ubah biasanya datang sebuah tilam kalis air, atau ia digantikan dengan kain minyak khusus di tapak lembut.

Menukar meja dengan tilam dan rak untuk aksesori

Bayi menukar jadual: jenis dan ciri

Jadual untuk lampin adalah yang tidak bergerak atau mudah alih, lipat atau pepejal, boleh dimasukkan ke dalam perabot lain (katil, almari berlaci). Mengikut ciri-ciri yang tersendiri penampilan dan alat komponen jadual boleh dibahagikan kepada jenis-jenis berikut:, lipat, tukar, meja bayi berubah Classic, dada laci, meja dengan rak dan menukar jadual untuk bilik mandi.

"Bayi menukar jadual ini boleh diambil dalam perjalanan"

Dengan cara ia berfungsi, ia menyerupai papan seterika. Ia adalah bingkai yang diperbuat daripada logam dengan sokongan yang boleh dipanjangkan, yang ditetapkan pada ketinggian tertentu. Di atas permukaan terpasang untuk swaddling (biasanya plastik, dengan benjolan). Pengeluar sampingan biasanya melampirkan seksyen khas untuk aksesori kanak-kanak, dan di bawah terdapat satu atau dua rak untuk pakaian kanak-kanak yang paling diperlukan (lampin, badan, stokin).

Lipat menukar jadual

Juga ada aplikasi dalam bentuk mandi, terletak di bawah permukaan yang berubah-ubah.

Lipat menukar meja dengan mandi

Pilihan ini akan menjadi pembantu yang boleh dipercayai di sebuah pangsapuri kecil supaya jadual itu dapat dipindahkan ke tempat lain yang mudah. Jadual-jadual kanak-kanak seperti itu boleh diambil dalam perjalanan. Tetapi terdapat juga kekurangan - saiz kecil dari permukaan yang berubah-ubah, kawasan kecil untuk aksesori kanak-kanak, dan kebolehpercayaan kaki lipat yang tidak mencukupi.

Model ini dipasang terus ke dinding. Dalam bentuk tidak berfungsi, ia ditekan sepenuhnya ke dinding. Sekiranya perlu, papan pembalut diletakkan di dalam kedudukan kerja. Di bawahnya biasanya ada rak kecil untuk perkara kanak-kanak yang paling perlu.

Wall yang dipasang di dinding

Kelebihan model ini ialah ia sangat padat dan tidak mengambil ruang yang tidak perlu. Tetapi terdapat kelemahan: tidak mustahil meletakkan rak atau bahagian tambahan untuk sesuatu.

Meja yang dipasang di dinding akan menjimatkan ruang di dalam bilik

Papan sedemikian menyerupai alas meja. Di tepi papan adalah sisi, mereka menghadkan dua atau tiga sisi papan. Ini adalah unsur yang paling mudah dan padat untuk ruang kecil. Papan yang berubah-ubah boleh diletakkan di atas katil bayi (di dinding sisi), atau di atas katil ibu bapa. Perkara utama adalah mewujudkan asas yang kukuh untuk bayi.

Lembaga swaddling dipasang di atas katil

Adaptasi seperti itu kelihatan seperti tikar biasa, dalam komposisi tilam elastik lembut yang ditutup dengan bahan kain sapuan dari atas. Permaidani sedemikian sangat mudah, kerana ia boleh digunakan di mana-mana permukaan licin dan licin: meja, mesin basuh, laci dada.

Mat berubah dengan selesa

Sekarang terdapat karpet yang berubah menjadi beg, seperti penyesuaian boleh diambil dengan anda di mana sahaja anda pergi, contohnya, ke hospital atau tetamu. Untuk keadaan "berbaris" dipaksa adalah pilihan yang sangat baik untuk ibu dan bayi.

Mat berubah-ubah permaidani

Papan pembalut yang boleh ditanggalkan untuk bilik mandi

Model ini tidak begitu popular di pasaran barangan kanak-kanak, tetapi ia boleh dengan mudah diperintahkan melalui Internet. Ia adalah pangkalan pendesak dengan pendirian dan mandi kecil. Dua daripada item ini dilampirkan terus ke mandi besar. Tetapi papan pembongkaran ini mempunyai kelemahan, khususnya, kanak-kanak tumbuh dari mandi kecil hanya dalam masa dua bulan.

Swaddleboard untuk bilik mandi

Bayi yang berubah-ubah bayi berubah-ubah

Sekiranya kita bercakap tentang jenis jadual berubah yang tidak boleh ditoleransi, perlu menentukan terlebih dahulu tempat tinggalnya, supaya ia boleh masuk secara bebas di dalam bilik dan mendekati kawasan pedalaman:

 • Sebuah meja dengan rak. Jadual jenis ini mempunyai rak tambahan, yang membentuk lapisan ditarik balik. Meja sedemikian diperbuat daripada kayu, plastik yang berkualiti. Jadual kayu kelihatan lebih cantik, tetapi jauh berbeza dengan harga. Meja plastik juga menyerupai meja yang boleh dilipat yang dilipat, tetapi lebih stabil, ditambah dengan model yang boleh dilengkapi dengan roda.

Meja swaddle dengan rak buku

 • Laci dada bayi kanak-kanak. Perabot kanak-kanak jenis ini kelihatan seperti dada biasa laci, saiz yang dikurangkan, dengan laci untuk pakaian kanak-kanak. Papan - papan pembalut - dilampirkan terus dari atas, semestinya dengan papan pelindung. Model ini mudah kerana apabila bayi bertumbuh, papan itu dapat ditanggalkan, dan dada laci akan menjadi subjek bilik kanak-kanak dan juga digunakan untuk menyimpan aksesori kanak-kanak. Bayi menukar kabinet diperbuat daripada kayu. Mereka sangat stabil, mereka boleh dipercayai dalam permohonan. Tetapi harga untuk model sedemikian adalah penting, dan komoditi sedemikian memerlukan ruang tertentu - sebaik-baiknya bilik kanak-kanak yang berasingan.

Dada kanak-kanak tradisional yang berubah

Menggunakan kendi di bilik mandi

Sekiranya bilik mandi di rumah itu luas, anda boleh dengan mudah meletakkan kangkung di sana. Ia akan mudah dan selesa untuk kanak-kanak, dan untuk ibu. Di bilik mandi, anda boleh meletakkan kedua-dua meja ganti bergerak dan meja lipat, atau menggunakan model gabungan - meja dengan mandi yang dilampirkan.

Meja swaddle untuk bilik mandi

Peranti ini sangat mudah, kerana hari pertama hayat, bulan, bayi sering memerlukan prosedur kebersihan air. Selain mandi penuh malam wajib, pembersihan rejim harian, menukar lampin. Terdapat banyak pilihan untuk menggunakan peranti sedemikian. Sekiranya saiz bilik mandi tidak membenarkan anda menggunakan meja penuh, anda boleh menggunakan pad berubah, contohnya, pada mesin basuh.

Papan khas untuk bilik mandi

Dada swaddle kanak-kanak diiktiraf sebagai model yang paling mudah dan pelbagai fungsi untuk swaddling. Mengikut jumlah ia adalah saiz yang mencukupi dan memerlukan ruang yang banyak, tetapi jika bayi mempunyai bilik mandi sendiri, kemudian perabot nurseri ini dimuatkan ke dalamnya, dan akan memberikan yang penyayang selesa untuk bayi.

Anak rias kanak-kanak dengan meja berubah

Secara umum, komod tidak dibezakan dengan ciri khas antara satu sama lain. Mereka mempunyai laci, dan papan pelekap dilampirkan dari atas. Ia mudah dikeluarkan, dan apabila bayi tidak memerlukan jadual yang berubah-ubah, ia tetap hanya satu laci dada untuk perkara kanak-kanak. Bahan untuk pembuatan adalah kayu, atau versi bahan kayu yang lebih ekonomik.

Secara tradisinya, kerusi bertukar anak-anak diperbuat daripada kayu

Perbezaannya adalah, tentu saja, warna dan tekstur pakaian. Bagi kanak-kanak, disyorkan untuk menggunakan warna cahaya neutral - putih, kuning air. Aksen tambahan mungkin terdapat lukisan dan corak pada laci, yang kemudian akan menggembirakan bayi.

Mengubah meja makan dengan gambar kanak-kanak

Ciri-ciri bahan dalam pembuatan meja berubah

Peraturan utama dalam pembuatan perabot kanak-kanak adalah kekuatan, kebolehpercayaan dan keselamatan. Bahan-bahan yang terbaik dan paling sesuai untuk meja-meja yang berubah-ubah kanak-kanak adalah panel kayu atau kayu berasaskan kualiti yang tepat. Ia selamat untuk digunakan. Bergantung pada model meja swaddling, logam dan plastik juga digunakan, tidak ada yang perlu dibimbangkan, perkara utama adalah memilih pengeluar yang baik, periksa pengikat dan kebolehpercayaan. Semua bahan tambahan untuk perabot kanak-kanak, terutamanya meja swaddle, harus selamat: varnis bukan beracun dan campuran mesra alam digunakan.

Sebelum membeli jadual berubah, pastikan ia boleh dipercayai

Perabot pertama bayi yang baru lahir: dari berapa umur bayi memerlukan jadual yang berubah?

perabot bayi perkara seperti jadual yang berubah-ubah boleh dibeli sebelum kelahiran kanak-kanak, kerana ia akan diperlukan apabila hari-hari pertama kehidupan. Dengan memilih pendekatan yang terbaik terlebih dahulu, dengan mengambil kira apa jenis model anda memilih model yang sesuai dengan saiz pangsapuri anda, di mana jadual akan berpeluang untuk membuat anda paling selesa dengan untuk menjaga bayi anda.

Letakkan jadual yang berubah-ubah di tempat yang sesuai untuk anda

Juga, anda boleh meletakkan perkara yang paling penting di atas meja, kerana apabila anda kembali dari hospital anda masih memerlukan masa untuk menyesuaikan keadaan apartmen, dan persiapan awal akan memainkan peranan yang baik.

Juga ibu-ibu muda sering berminat dalam soalan itu, selepas berapa umur jadual perubahan itu perlu? Ia bergantung pada ciri-ciri kanak-kanak dan model yang dipilih. Sekiranya ini hanya papan yang melekat pada katil, maka kerana saiz dan ketidakstabilannya selepas 5-6 bulan, mereka berhenti menggunakannya. Sekiranya ini adalah dada kanak-kanak yang berubah-ubah dengan pangkalan yang besar dengan saiz yang besar, pangkalan yang berpanjangan boleh berkhidmat sehingga 8-12 bulan

Anak dada yang berubah-ubah akan berkhidmat kepada anda dari 5 hingga 12 bulan

Menjaga anak pada tahun-tahun pertama kehidupan: Adakah anda memerlukan meja yang berubah?

"Bayi menukar jadual mudah digunakan"

Ramai ibu muda mungkin tertanya-tanya - adakah ia benar-benar perlu untuk merayap, jika digunakan hanya 6-8 bulan, anggaran adalah terhad, dan dana untuk penjagaan kanak-kanak dan keselesaan tidak terhad kepada hanya satu meja.

Pertama, bayi yang menukar meja mudah digunakan. Semua aksesori kanak-kanak boleh diletakkan berdekatan dengan bayi, dengan mengambil kira ciri-ciri model. Seluruh kehidupan bayi dan ibu pada hari-hari awal terdiri daripada katil laluan - menukar meja - katil bayi - bilik mandi. Oleh itu, timbul persoalan - di mana hendak membelokkan kanak-kanak dan melakukan prosedur kebersihan yang diperlukan? Tempat tidur ibu bapa masih merupakan ruang orang dewasa, dan tidak selalu mungkin untuk mengekalkan tahap kebersihan yang diperlukan. Selain itu, ia tidak selamat.

Di meja yang berubah-ubah anda boleh menyimpan semua aksesori untuk penjagaan bayi

Kedua, dan yang paling penting - asas pembengkakan diperlukan untuk pembentukan tulang belakang bayi (postur dan kepala) yang betul. Juga, ibu saya mungkin tidak begitu selesa dengan lendir bayi yang begitu rendah selepas lahir.

Jadual perubahan akan menjadikan bayi lebih selesa

Sekiranya tidak ada peluang untuk membeli model mahal dan jangka panjang, anda boleh mengambil papan lancar yang padat dan memasangnya di atas katil bayi, dari atas. Hanya dalam kes ini, kanak-kanak tidak boleh kembali satu langkah - selepas semua, dalam peranti buatan sendiri tidak ada perlindungan (bortik).

Menukar meja untuk katil

Saiz optimum jadual berubah

Kanak-kanak harus sepenuhnya (dengan kepala dan kaki) diletakkan di atas meja. Perabot sedemikian boleh dibeli untuk pertumbuhan. Cari model yang akan memberi anda lebih lama.

Jika jadual yang berubah-ubah menganggap permukaan pelanalnoy lokasi pada kaki, ketinggian peralatan tersebut perlu kira-kira 95-105 cm. Ketinggian ini adalah optimum untuk melaksanakan semua prosedur penting dan membolehkan yang penyayang dewasa untuk kanak-kanak, kedudukan biasa belakang untuk mengelakkan tekanan dan pengapit. Juga perlu memberi perhatian kepada papan yang berubah-ubah, panjangnya. Untuk bayi sehingga enam bulan, panjang harus sehingga 70 cm untuk kanak-kanak dewasa (7-12 bulan) -.. Sesuai panjang 100 cm Perkara utama adalah bahawa bayi itu diletakkan sepenuhnya dalam jadual (dan kepala dan kaki).

Dimensi standard lembaga yang berubah

Kriteria untuk memilih jadual perubahan kanak-kanak

Model ini dipilih oleh setiap ibu bapa secara bebas, dengan mengambil kira parameter apartmen dan lokasi. Tetapi dalam mana-mana model, perlu mengambil kira beberapa ciri penting dan sifat-sifat jadual berubah:

 • nisbah dimensi (lebar lebar permukaan - pilihan terbaik, jika ruang membenarkan);
 • keselamatan bahan yang digunakan, penyelenggaraan unsur-unsur ekologi semula jadi dalam komposisi, penyediaan penyelenggaraan mudah, ketiadaan tergelincir.

  perlindungan bayi (kita bercakap mengenai manik pelindung yang tidak termasuk kejatuhan bayi semasa tinggal di atas meja, sambil menggulungnya);

 • Fungsi komponen (melengkapkan rak tambahan dan laci untuk menyimpan barang-barang kanak-kanak);
 • fungsi unsur-unsur (selepas pembelian adalah perlu untuk memeriksa semua fasteners pengikat dan transformable untuk mengelakkan momen yang tidak diingini tidak terkawal.

Jadual swaddling berfungsi

Peralatan untuk menukar jadual

Apabila melengkapkan jadual kanak-kanak yang berubah-ubah, adalah perlu untuk mengingati ketinggian disyorkan - sekurang-kurangnya 1 m untuk penginapan ibu yang selesa dengan bayi. Pada permukaan berubah meletakkan asas lembut - tilam (selimut), kemudian kain minyak, dan sudah di atas lampin bersih lembut. Gam akan menghalang asas lembut utama daripada bocor.

Kain pelindung untuk menukar jadual

Di rak, laci, iaitu, berdekatan dengan tempat lampin, lampin, krim bayi dan minyak, serbuk bayi, tuala wanita, keperluan penting diletakkan. Susunan perkara yang betul dan teratur menjamin penjimatan masa dan organisasi yang selesa menjaga bayi.

Peraturan keselamatan apabila menggunakan jadual swaddling

 • semestinya kehadiran rel (tinggi), untuk mencegah kejatuhan bayi;

Tilam (selimut) di atas meja tidak boleh slaid;

Sempadan melindungi bayi dari jatuh

 • susunan awal semua cara kebersihan cukup dekat dengan meja, supaya bayi tidak tetap bersendirian, tetapi segala cara harus berada jauh dari kanak-kanak itu;

Susun semua produk kebersihan di hujung jari anda

 • jika model itu dilengkapi dengan roda, maka perlu untuk memeriksa pengikat dan peranti mengunci;

Roda mesti mempunyai sistem pengunci

 • Apabila menggunakan pad yang dipasang di dinding, adalah perlu untuk memeriksa pengikat yang sangat berhati-hati, jika berat kanak-kanak melebihi yang biasa, tidak disyorkan untuk menggunakan jenis meja ini;

Periksa pemasangan pemasangan meja yang dipasang di dinding

 • Semasa penggunaan meja bertukar kanak-kanak di bilik mandi (swaddler), semua pengikat perlu diperiksa untuk mengelakkan penggantungan sukarela mereka, dan permukaannya tidak akan tergelincir;

Meja yang berubah-ubah untuk bilik mandi tidak boleh slaid

 • terdapat tilam kanak-kanak elektrik dengan pemanasan - jika anda memutuskan untuk membeli, berhati-hati - teliti mengkaji arahan model, memantau integriti kord, mengelakkan kelembapan, semak integriti penutup.

kepada jadual kandungan ↑

Menyimpulkan, kita boleh mengatakan perkara berikut: jadual perubahan kanak-kanak diperlukan dalam kehidupan seharian, mereka tidak hanya menyediakan kehidupan yang selesa dan selesa untuk ibu bapa, tetapi juga menyokong kesejahteraan dan kesihatan kanak-kanak dengan cara yang terbaik. Cara memilih model yang betul cukup untuk menilai keinginan anda untuk bahagian dalam apartmen, saiz ruang, kemungkinan kewangan. Sekiranya anda, sebagai contoh, hanya membaiki atau melengkapi bilik kanak-kanak bersaiz penuh, anda boleh dengan mudah membeli anak dada yang sesuai. Jika anda menyewa pangsapuri, atau menjimatkan ruang, atau merancang pembaikan, maka papan lampin atau jadual lipatan berfungsi akan dilakukan.

Ramai ibu bapa yang muda sangat bimbang tentang setiap butiran dalaman kanak-kanak, mereka berfikir bagaimana penemuan seorang lelaki kecil baru dalam dunia dilipat biasa akan tercermin, ini adalah tahap psikologi yang sangat penting. Saya mahu berfikir semuanya dan mengambil kira segala-galanya. Sebenarnya, tidak begitu penting apa jenis jadual kanak-kanak berubah. Adalah penting bahawa mereka selesa, dipercayai, selamat, memudahkan kehidupan anda dan melindungi anak anda di dunia baru untuknya. Tetapi bayi tidak perlu banyak, dan kadang-kadang model yang paling mahal menggantikan model yang biasa, tidak berkualiti dan kebolehpercayaan yang lebih rendah. Kanak-kanak tidak akan dapat menghargai sama ada model perabot yang mengelilinginya, atau harganya. Perkara utama baginya ialah perhatian ibu bapa dan penjagaan mereka.

Galeri foto - menukar jadual

Wallpaper di koridor: jenis, warna, corak

Apa lagi yang perlu dibaca?

© 2018 · Menyalin bahan tapak tanpa izin adalah dilarang

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1