Menukar Jadual

Menukar Jadual

Selepas kelahiran bayi, ibu bapa mula berfikir tentang apa elemen perabot yang sangat diperlukan untuknya dan apa yang perlu diperhatikan. Baru-baru ini, ibu bapa muda sering mempunyai soalan sama ada mereka perlu membeli meja yang berubah-ubah atau cuba untuk mendapatkan dengan cara lain, seperti meja atau dada laci. Dan jika anda masih membuat pembelian sedemikian, maka apa yang lebih baik untuk dipilih? Model mana yang memberi keutamaan?

Kebanyakan ibu bapa pada masa ini tidak memahami dengan jelas apa sebenarnya jadual perubahan dan mengapa, sebenarnya, ia diperlukan. Lagipun, sebenarnya, anda boleh menggunakan "sarana improvisasi" dan tidak membelanjakan wang tambahan. Tetapi jika anda pergi ke kedai khusus atau menyemak imbas pelbagai artikel di Internet, anda dapat melihat berapa banyak model yang berbeza yang boleh ditawarkan oleh pasaran moden. Mari lihat lebih dekat.

 • Jadual perubahan klasik. Ia adalah meja kayu pada kaki yang agak tinggi, dengan tempat berubah khas yang dikelilingi oleh benjolan khas. Selain itu, di bawah meja, terdapat rak kecil. Sekiranya mereka berada, maka meja menjadi lebih mirip dengan seorang penjual kiub, di mana anda boleh dengan mudah meletakkan lampin, lampin dan pelbagai bekalan kebersihan.
 • Menukar pengubah meja. Nama jadual bercakap untuk dirinya sendiri. Meja pelbagai fungsi, ketinggian meja atas boleh laras, rak bukan sahaja boleh diubah, tetapi juga dikeluarkan sepenuhnya. Bergantung pada mod yang dipilih, jadual yang berubah ini boleh menjadi pendirian, meja untuk permainan dan kreativiti, dan sebagainya. Secara semulajadi, untuk perkhidmatan jangka panjang dan kualiti luar biasa meja-meja tersebut akan memberikan banyak wang, jadi terserah kepada anda untuk menentukan sama ada ia berbaloi.
 • Menukar meja untuk bilik mandi. Dalam penampilannya, ia adalah sama dalam banyak aspek ke rak biasa. Memandangkan fakta bahawa ia sepatutnya digunakan di bilik mandi di mana kelembapan hampir selalu tinggi, membuat meja seperti itu dari bahan yang tidak takut kelembapan - plastik dan logam. Jadual swaddle sedemikian adalah padat dan ringan. Banyak meja swaddling dilengkapi dengan mandian terbina dalam khas, yang sangat memudahkan proses mandi bayi. Mandi terletak pada ketinggian yang paling sesuai untuk anda, jadi anda tidak perlu membungkuk rendah kepadanya.
 • Jadual berubah yang digantung. Jadual sedemikian dipasang dengan selamat di dinding pada ketinggian yang dipilih oleh anda dan ia hanya boleh dibentangkan apabila anda memerlukannya. Sepanjang masa dia bersandar, tidak mengambil ruang yang berlebihan dan tidak mengganggu sesiapa pun. Kendi plastik memiliki poket yang luas, sehingga semua hal yang perlu selalu di tangan, dan untuk keselamatan bayi di tepi yang dilekatkan ke sempadan.
 • Laci dada yang berayun. Berbeza dengan dada yang biasa mempunyai sisi khas, berpagar, tempat untuk berpasir dengan sampah lembut kalis air. Meletakkan laci dada seperti ini selama bertahun-tahun, dipercayai dan sangat stabil. Harus diingat bahawa ia mempunyai dimensi yang agak besar, jadi jika apartmen anda tidak mempunyai ruang yang diperlukan, memberi keutamaan kepada sesuatu yang lain. Sudah tentu, laci dada yang luas adalah lebih mudah digunakan, kerana dalam kes ini lebih banyak ruang disediakan untuk kedua-dua anak dan ibu. Bayi akan menjadi sangat luas, kerana terdapat ruang tambahan untuk mengecas, mengurut dan pertumbuhan serbuk.
 • Menukar papan. Pilihan yang popular dan sangat praktikal bagi mereka yang tidak bersedia untuk menyediakan banyak bilik di bilik mandi. Kerana asas yang tegar, papan ini boleh digunakan di mana-mana: di atas meja, di meja rias, di mesin basuh, di sebelah bilik mandi. Untuk menguruskan dengan selamat papan mempunyai alur khas, yang mana ia boleh dipasang pada katil atau perabot lain. Selepas digunakan, anda boleh mengeluarkan papan pelongsor dalam kabinet atau menggantungnya di dinding.

Apa yang perlu dicari ketika memilih?

Apabila memilih jadual berubah, anda perlu memberi perhatian kepada yang berikut:

 • Bahan semulajadi. Penting adalah hakikat bahawa jadual yang berubah-ubah mestilah dibuat daripada bahan semula jadi yang selamat untuk kesihatan bayi. Misalnya, lateks, kayu, dll. Tilam itu hendaklah dibuat daripada penghalau air dan bahan mudah dibersihkan.
 • Kemudahan meja. Ia boleh dilengkapi dengan roda dan brek.
 • Kestabilan. Adalah penting bahawa tikar berubah tetap stabil
 • Lapang. Cuba pilih meja yang paling luas, kerana kanak-kanak akan tumbuh dengan cepat, dan pada penutup bantal kecil, ia akan menjadi sempit
 • Kehadiran rak, saku, gantungan, dll. Semua ini bukan dalam setiap kambing, tetapi ini adalah kelebihan tambahan dalam memilih meja. Mereka dengan mudah boleh meletakkan semua keperluan sedemikian rupa sehingga perkara-perkara yang diperlukan sentiasa ada.
 • Rintangan kelembapan. Jika jadual yang dipilih oleh anda diperbuat daripada kayu, maka tanyakan bagaimana kelembapan-bukti bahan itu dan apakah tempoh jaminannya.

Berapakah kos jadual perubahan?

Bagi harga untuk jadual swaddling, pelbagai di sini berbeza dalam pelbagai yang sama dengan pilihan perabot yang diberikan. Cara paling murah adalah, secara semulajadi, papan pembongkaran, anda boleh membelinya dari 630 sehingga 3 500 rubles. Agak anggaran peruntukan dana yang sama, anda akan bersetuju. Meja lipat untuk bilik mandi akan dikenakan biaya 3600 sehingga 7,950 rubel, tetapi jangan lupa bahawa model ini tidak sesuai untuk setiap apartmen. Pelbagai pilihan untuk menukar dada, serta pelbagai harga untuk mereka. Dari 3 790 sehingga 69,000 rubles, semuanya bergantung kepada pengilang, saiz, bahan dan faktor lain. Meja ganti digantung boleh dibeli dengan harga 3 299 sehingga 24 385 rubles. Sekali lagi, semuanya bergantung kepada pengilang. Lagipun, jadual domestik yang sama akan lebih murah daripada Itali. Tetapi di sini anda sudah memutuskan apa yang lebih baik untuk poket dan keinginan anda.

Kami membeli sendiri meja yang diperbuat daripada kayu dengan meja dan sisi yang lebar. Dia kemudian membeli kasur fleksibel untuknya. Jadual itu berdiri di tapak semaian di sebelah katil bayi dan kami menggunakannya sejak lahir hingga 1 tahun. Baru-baru ini, mereka secara harfiah membongkar dan mengambilnya kepada ibu bapa mereka untuk disimpan sehingga penambahan seterusnya dalam keluarga. Dan saya masih mempunyai tilam di mesin basuh di bilik mandi. Sentiasa padanya saya menghapuskan bayi saya

Sebelum kelahiran bayi itu jelas menetapkan matlamat untuk membeli meja berubah, kerana saya tahu betapa mudahnya itu. Dari awal lagi saya memutuskan bahawa ia sepatutnya padat, tetapi pada masa yang sama luas, supaya ia dapat dengan mudah disassembled dan disusun semula. Akibatnya, bersama suaminya memutuskan untuk membeli meja yang berubah dengan mandi, kini kami tidak menyesal pilihan kami. Dia sempurna memasuki diri sendiri semua keperluan yang kita set semula. Pada masa yang sama, yang sangat mudah, mudah untuk mencurahkan air daripadanya, ia ditempatkan dengan kami di mana-mana dan ia mempunyai dua rak tambahan. Di sana juga semua aksesoris yang diperlukan untuk membengkokkan bayi diletakkan.

Kami dilahirkan kepada kawan-kawan memberikan meja dengan 4 laci dan rak lipat. Saya menukar bayi saya semasa di atasnya, kerana belakang tidak menyakitkan sama sekali dengan penggunaannya. Pretty berguna, semua perkara asas seperti slider, bodikov dan sebagainya di dalam pembohongan tangan, dan di kotak bawah tumpukan rattle untuk malam.

Sebelum kemunculan anak pertama, mereka membeli meja yang berubah-ubah digabungkan dengan laci dada. Malah, ia hanya berguna untuk menyimpan perkara kanak-kanak untuk sementara waktu dan kursus urut lain. Selanjutnya pada pendapat saya, perkara tidak sesuai, dengan sendirinya dada laci terlalu kecil untuk ini. Lebih mudah untuk mengambil rak khas di dalam almari ini. Kursus pertama urut kami mempunyai 3-4 bulan dan segala-galanya baik-baik saja, dan 6 bulan kedua lebih buruk, kerana kanak-kanak itu berhenti sepenuhnya di sana. Oleh itu, untuk tujuan-tujuan ini anda boleh menggunakan jadual biasa (dan juga untuk pembongkaran) - semua sama untuk seketika semua ini. Anda juga boleh meletakkan bayi di atas katil. Sekarang masih ada tikar yang berubah - rak di arena tempat tidur, yang dibeli khusus untuk anak kedua. Entah bagaimana saya lebih menyukainya, kerana ia duduk sebelah, jika anda tidak perlu menggunakannya, dan sering kali meletakkan anak tidur, terutama untuk kali pertama. Ia mudah untuk meletakkan bayi di sana, sesuatu seperti buaian ternyata. Bukan perkara yang paling perlu di dalam rumah, sudah tentu, tetapi tidak buruk dan boleh menjadi sangat berguna.

Saya tidak pernah mempunyai meja swaddling, dan saya fikir ia adalah pembaziran wang. Pakaian bayi berada di rak di dalam almari besar. Beberapa kosmetik yang sangat diperlukan - di tempat yang sama, di mana semua kosmetik lain (dalam kes saya, di mana-mana sahaja). Pampers - pek besar - bersandar terhadap apa sahaja. Saya menukar bayi di atas katil saya. Urutan yang saya lakukan di mesin basuh atau di sana dan kemudian di atas katil. Saya juga pernah mendengar di mana kanak-kanak jatuh dari kendi ini.

Sekiranya anda sedang mencari jadual yang berubah-ubah atau pengalaman dalam memilihnya, kongsi dengan kami! Sangat penting bagi kita untuk mengetahui pendapat anda!

Dihantar pada 17 September 2012 di Kanak-kanak, Keluarga

Adakah kanak-kanak jatuh dari jadual yang berubah-ubah? Nah, jangan tinggalkan mereka di sana tanpa pengawasan! Dia dan katil anda boleh jatuh jika anda meletakkannya di sana sahaja. Dan dengan mesin basuh anda. Saya tidak fikir anda meninggalkan tab mandi ketika kanak-kanak itu "berbohong dan mengering" di sana. Secara umum, saya mempunyai laci dada dan papan. Ia gembira - seram! Saya tidak di lampin, tetapi di lampin sejak lahir, saya tidak tahu bagaimana saya akan mengatasi jika ada satu perkara. Terutamanya dengan bayi yang baru lahir apabila mereka 25 kali sehari untuk menulis. Di atas meja rias menyediakan lampin bersih dan kain kasa yang bersih. Dan di atas katil meletakkan papan kosong dan menunggu H. jam Bagaimana untuk bangun queen saya - Saya belum dibungkus ke atas pesawat, semua lampin kotor berbaring dengan dia di dalam bilik mandi dan mandi - kering yang bersih pada pelenalnike. Tidur - Saya dalam pakaian kotor, dan kumpulan baru pelenalnike sering memasak. Secara umum, ia adalah mungkin untuk menguruskan satu, tetapi ia mengambil sedikit masa. Dan ia berlaku bahawa kami membeli satu, dan yang kedua kami diberikan. Saya sendiri tidak akan memikirkan dua perkara untuk dibeli. Tetapi ternyata - sangat sejuk! ))))

Secara teori, semua penyesuaian ini hanya diperlukan untuk tahun pertama. 10 bulan saya, saya sudah mahu membeli baju rias, tk membuat bilik persalinan - terdapat juga rak untuk perkara anak perempuan. Dan biarkan papan itu - ia tidak menduduki ruang sama sekali (saya tidak suka gambar itu, tetapi secara umum rata dan dalam bentuk ketiak kelebihannya adalah cm 3).

Namun demikian, saya menasihati semua orang - sekurang-kurangnya sebuah papan, sekurang-kurangnya sebuah laci dada, walaupun .... secara umum apa-apa, hanya untuk menjaga bengkok belakang anda - ia sangat mudah untuk pecah! Dan adalah tidak benar untuk memulihkan dengan seorang kanak-kanak di tangannya. Hanya apabila dia sudah cukup bebas, dan anda tidak perlu secara sistematik membawanya ke tangan anda.

P.S .: papan pada kami berharga 800 rbl. Ia diletakkan di atas katil, tidak menduduki ruang sama sekali. Tiada lubang di dinding. Dipasang di atas katil, dia tidak mengganggu. Sebaik sahaja anda menendang kaki dan menendang - mula bersih. Tetapi pada masa ini dan kerusi mereka kurang, dan lembaga itu tidak berat.

Saya tidak melihat apa-apa perkara dalam jadual yang berubah-ubah. Pengeluaran wang yang berlebihan dan menyekat bilik. Sudah tentu, jika anda mempunyai wang tambahan, anda boleh membeli apa-apa.

Membeli dada laci Carlo M12, sangat mirip dengan Duet 11, hanya dada tanpa tikar berubah, dan juga sebuah kilang perabot "Olympus-furniture". Perabot berbau seperti bau pedas selama dua minggu, seram, saya tidak mengesyorkan bayi.

Jika anda membuka semua kotak pada masa yang sama, ia akan runtuh ke hadapan, jadi anda perlu melampirkannya ke dinding.

Perabotnya adalah comel, tetapi tipis, apabila dipasang sedikit lebih kuat jari ditekan ke dinding - terdapat penyok seperti plastik. * murah-marah *

BabyDesk universal - untuk seluruh keluarga!

"Untuk masa yang lama saya ragu-ragu sama ada kita juga perlu jadual yang berubah-ubah sebagai sebuah apartmen kecil dengan tiga kanak-kanak, setiap meter pada schetu.Sovershenno peluang di internet untuk melihat jadual dinding yang berubah-ubah, berminat, untuk mengkaji isu ini. Ternyata bahawa jadual menjimatkan ruang, sangat selamat dilampirkan ke dinding pada ketinggian yang dipilih dan dipaparkan hanya apabila ia diperlukan. Lebih-lebih lagi dia adalah 4-1, ia pelenalnik adalah permainan meja dan kreativiti, papan -markernaya magnet ini dan kuda-kuda. Analogu belum dipenuhi, mereka gembira dengan pilihan mereka "

Jumlah di laman web ini 2168 artikel.

Akhirnya, datang hari yang lama ditunggu-tunggu apabila anda akan berhenti.

Semasa mengandung, bukan sahaja penampilan dan citarasa wanita.

Tidak mustahil untuk menaksir kepentingan penjagaan rongga yang betul.

Setiap ibu bapa percaya dengan yakin dengan anaknya.

Siapa yang tidak bermimpi bekerja di televisyen? Mungkin semua orang.

Menukar jadual: 5 model popular untuk bayi baru lahir

Apabila bayi di rumah muncul, jadual yang berubah-ubah akan menyelamatkan kekuatan dan masa ibu bapa. Adalah sukar untuk memandang tinggi fungsi fungsinya dan mudah digunakan. Ibu tidak akan mempunyai masalah dengan belakang dari banyak kecenderungan dan manipulasi dengan kanak-kanak. Segala-galanya yang anda perlukan selalu ada, dan bayi itu di bawah pengawasan. Tinjauan spesies dan 5 model perubahan meja yang selesa membantu ibu bapa apabila memilih item ini untuk bayi baru lahir.

Jenis-jenis jadual swaddling: kebaikan dan keburukan pelbagai jenis jadual perubahan di dalam jadual

Di kedai-kedai anda boleh menemui 2 jenis peluncur: mudah alih dan pegun.

Untuk jadual swaddle mudah alih adalah:

Pembinaan mudah alih Baik untuk pangsapuri kecil , di mana tidak ada ruang tambahan untuk perabot keseluruhan. Jadual seperti itu boleh dipanggil berbaris: mereka mudah melipat, dan dengan mereka anda boleh membuat perjalanan ke tetamu atau ke negara.

Model pegun adalah pelenator yang paling selesa. Tidak seperti reka bentuk mudah alih, model tersebut merupakan sebahagian daripada pedalaman rumah. Mereka berfungsi, selamat untuk kanak-kanak dan mudah untuk pelbagai manipulasi. Lampin dipilih dengan mengambil kira pertumbuhan dewasa, yang memudahkan penjagaan bayi, tanpa membebani tulang belakang ibu. Ia mudah untuk membuat semua perubahan.

Fungsi dan mobiliti.

Ia mudah untuk lipat dan bergerak dari satu tempat ke tempat.

Anda boleh mengambilnya dengan anda jika anda perlu pergi melawat atau membuat sortie ke negara ini.

Tidak ada ruang untuk produk kebersihan.

Ketidakstabilan kaki lipat di atas permukaan yang tidak rata.

Tidak menduduki kawasan yang berguna di apartmen.

Dilekatkan pada ketinggian yang selesa untuk ibu.

Ia dilengkapi dengan rak-rak kecil untuk kebersihan diri bayi.

Dalam sesetengah model, pemegang untuk lampin disediakan.

Rak yang sangat kecil yang tidak mengandungi semua perkara yang diperlukan untuk penjagaan.

Versi mudah alih mudah alih yang berubah-ubah.

Papan boleh digunakan di atas meja, sofa atau membetulkannya di atas katil bayi.

Sesuai untuk pangsapuri kecil.

Fungsian terhad: kekurangan aksesori untuk penjagaan kanak-kanak, kebersihan dan pakaian.

Rug adalah sangat penting pada pesta, ketika pergi ke doktor dan dalam perjalanan.

Ia padat, mudah dilipat dan dicuci.

Terdapat model dengan headrests, sisi, beg dan poket untuk lampin.

Keperluan untuk mencuci yang kerap memendekkan jangka hayat buaian.

Kanak-kanak tidak boleh ditinggalkan di atas tikar tanpa pengawasan.

Berpakaian di bilik mandi selepas rawatan air adalah mudah untuk ibu dan bayi.

Kanak-kanak tidak perlu mengalami perbezaan suhu yang tajam.

Pelennikov dengan mandi tidak praktikal: dari mandi kecil yang kanak-kanak tumbuh dengan cepat.

Kaku ke kaki tidak rata, sering dilengkapi dengan roda untuk bergerak di sekitar apartmen.

Banyak ruang untuk pelbagai aksesori kanak-kanak: dari penjagaan peribadi hingga pakaian dan mainan.

Sesuai untuk bilik dengan ruang kosong yang cukup.

Pelbagai fungsi, kemudahan penggunaan.

Apabila bayi bertumbuh lebih lama, kain kuyup dilipat, membuat rak lain.

Seterusnya, laci dada berfungsi sebagai perabot biasa untuk menyimpan pakaian.

Model ini mengambil banyak ruang dan hanya relevan untuk pangsapuri besar dengan bilik yang berasingan untuk bayi baru lahir.

5 jadual perubahan paling selesa - model dan pengeluar popular

Jadual berubah adalah hadiah praktikal untuk ibu bapa muda untuk kelahiran bayi. Sekiranya anda juga merancang membuat orang yang tersayang seperti hadiah untuk kelahiran seorang kanak-kanak, maka berorientasikan kepada kebaikan dan keburukan dari 5 model popular akan membantu kajian kami.

Jadual berubah mana yang lebih mudah dan apabila ia tidak diperlukan sama sekali - nasihat daripada ibu untuk pilihan dan pembelian

Pengilang meja berliku telah cuba melakukan segala-galanya untuk memudahkan penjagaan ibu muda untuk kanak-kanak itu. Apa pilihan untuk dibuat bergantung pada pilihan ibu bapa, harga yang mereka sanggup bayar dan dimensi apartmen. Tetapi sangat sukar untuk memahami pelbagai jenis barangan yang ditawarkan kepada mereka yang membuat pembelian sedemikian untuk kali pertama. Untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan, kami akan mendengar nasihat ibu-ibu berpengalaman yang menunjukkan beberapa keperluan untuk pemerolehan masa depan.

Apakah yang perlu saya cari apabila memilih jadual yang berubah?

 • Ketinggian meja. Parameter yang sangat penting. Dari itu akan bergantung pada kesihatan tulang belakang ibu muda dan keselesaannya. Angkat meja untuk melolong pertumbuhan.
 • Mobiliti meja. Meja pada roda lebih mudah kerana mereka mudah bergerak di sekitar apartmen, dan kunci pada roda menjamin peranti dalam kedudukan apa pun.
 • Kesihatan Bayi . Pilih model dari bahan semula jadi, yang terbaik dari kayu.
 • Jaga masa depan. Jika anda membenarkan kawasan perumahan anda, lebih baik membeli dada yang berubah. Ia berfungsi, lapang dan akan berkhidmat kepada anak anda selama bertahun-tahun selepas dia meninggalkan lampin.

Sesetengah mumia gembira menukar bayi mereka ke dalam buaian. Tetapi ibu-ibu yang lain tidak selesa memakai anak, membongkok tikar yang berubah. Selalunya mereka lebih suka katil dewasa biasa. Peratusan tertentu ibu bapa lebih suka menghabiskan semua manipulasi dengan pewaris mereka duduk di atas permukaan yang luas dan lembut. Dan di sini terdapat kelebihan. Duduk lebih selesa daripada berdiri. Tidak ada ketakutan bahawa kanak-kanak yang, beberapa bulan selepas kelahiran, menjadi sangat lincah dan matang, akan jatuh dari meja, sebaik sahaja anda berpaling.

Jika anda masih membuat keputusan untuk membeli meja yang berubah-ubah, kami berharap maklumat dalam artikel itu akan membantu anda memilih pilihan terbaik untuk bayi anda.

Tambah komen Balas balasan

untuk memenuhi keadaan khusus kesihatan anda, dan bukanlah suatu cadangan perubatan.

© 2014-2016 Bahan tapak dilindungi oleh undang-undang Persekutuan Rusia mengenai hak cipta dan hak-hak yang berkaitan.

Apabila menggunakan dan mencetak semula bahan, pautan yang aktif dan diindeks ke laman web diperlukan!

Apakah jadual perubahan terbaik untuk anda?

Untuk menggunakan mana-mana jadual, bertulis atau dapur, sentiasa mudah apabila terdapat ruang kerja yang mencukupi.

Sangat baik jika jadual berubah untuk kanak-kanak juga cukup besar dan luas. Ia baik dalam semua aspek: ia mudah untuk ibu menghabiskan tandas pagi bayi yang baru lahir dan menukar lampinnya, dan untuk bayi yang lebih tua terdapat ruang yang cukup untuk urut dan gimnastik. Di atas meja besar akan di mana untuk meletakkan dan semua botol botol dengan produk kebersihan kanak-kanak, supaya mereka sentiasa berada di tangan. Di sini anda boleh memakai pakaian mudah alih dan lampin bayi dengan mudah, dan dari segi keselamatan, meja besar lebih selamat daripada yang kecil.

Ia adalah sangat penting bahawa ia adalah bukan sahaja stabil dan tahan lama, tetapi juga cukup tinggi. Semasa mengandung di kalangan wanita kerana pusat badan graviti anjakan perubahan postur - dikatakan "postur berbangga mengandung", sebelum melahirkan melembutkan tulang rawan dan ligamen antara tulang-tulang pelvis, boleh mengurangkan tahap kalsium dalam badan. Oleh itu, ramai ibu-ibu yang mengambil berat untuk bayi, dalam kedudukan bengkok tidak selesa atas sofa atau sofa, beberapa minggu saya mula mengadu sakit di belakang yang lebih rendah oleh cerun yang berterusan dan diminta mengesyorkan tukang urut. Walau bagaimanapun, jika ibu muda hampir dengan menggunakan "meja", ia bermakna bahawa semua prosedur dengan anak anda, ia akan dijalankan tanpa tekanan dan tergesa-gesa, dengan senang hati. Percaya perkataan menjadi kenyataan slogan "ibu Cukup - bayi yang bahagia".

Ramai ibu bapa mempunyai beberapa titik perubahan dalam apartmen: di bilik tidur di sebelah katil bayi, di bilik mandi, biasanya di mesin basuh, dan beberapa ibu, jika perlu, sediakan kes bantal di dapur yang hangat.

Di rumah tidak ada tempat untuk jadual perubahan besar?

Tiada masalah, anda boleh menggunakan meja lipat yang berubah-ubah, banyak yang pada masa yang sama berfungsi sebagai pendirian untuk mandi bayi. Pada bulan-bulan pertama selepas kelahiran bayi anda boleh membantu dan papan pelampung di atas katil bayi. Hanya jangan lupa untuk melampirkannya dari bahagian bawah limiter, tidak membenarkan papan untuk melepaskan sisi katil bayi. Terdapat juga dinding lipatan lipatan yang berubah-ubah. Di samping itu, kedai-kedai mempunyai pelbagai jenis laci yang berbeza, termasuk penutup berengsel, digunakan sebagai meja pelekap. Dalam sesetengah daripada mereka, pengeluar mengesyorkan melampirkan dinding belakang dada laci ke dinding untuk mengelakkannya daripada terlalu banyak sokongan orang dewasa di pinggir meja terbuka.

Ibu bapa menyesuaikan diri sebagai tikar yang berubah di mana-mana jadual rumah: bertulis, yang berdiri di ruang tamu, atau dapur. Sebagai contoh, saya senang menggunakan jadual transformasi atau, kerana ia juga dipanggil, jadual buku.

Untuk ibu-pelancong, kedai-kedai menawarkan lipatan sehingga saiz lampin kalis air beg kosmetik yang boleh diuraikan di mana sahaja. Tetapi, secara besar-besaran dan lampin pakai buang biasa dapat memainkan peranan pengatur waktu hibrid semasa lawatan ke lawatan atau perjalanan ke poliklinik bersama bayi.

Jadual yang berubah-ubah adalah kawasan kerja utama ibu, jadi sangat penting bagi siang hari. Mengapa? Setiap hari anda akan memeriksa semua kedutan, jerawat, warna kulit dan keadaan najis bayi dengan teliti. Jangan lupa bimbang tentang lampu malam tambahan. Di atas meja, anda boleh menggantung lampu lampin yang paling mudah atau meletakkan lampu lantai dengan keupayaan untuk mengarah cahaya ke tempat yang anda perlukan. Apabila lampu meja berubah, sila pastikan lampu terang mana-mana lampu, termasuk siling, tidak mengganggu bayi dan tidak langsung jatuh ke matanya.

Untuk keselamatan adalah penting bahawa jadual yang berubah-ubah, katil dan selamat untuk pakaian kanak-kanak dan berdiri oleh ibu saya untuk seketika tidak meninggalkan kanak-kanak daripada semua peringkat umur tanpa pengawasan. Ya, sudah tentu, kanak-kanak itu tidak walaupun merangkak, tetapi bayi apabila menukar kadang-kadang membuat apa-apa pergerakan tidak selaras drastik dan huru-hara, terutama pemegang yang betul "meletakkan" mereka, "cool" di permukaan meja, dan kita tidak tahu, mereka sengaja boleh bergerak kepada kelebihannya. Ia berbahaya! Malah ibu yang paling penuh perhatian kadang-kadang jatuh. Berhati-hati dan berhati-hati. '

Jangan biarkan bayi tidak dijaga di atas meja yang berubah-ubah atau di atas katil keluarga yang sangat luas! Jika anda perlu mengambil sesuatu atau lari ke telefon, letakkan bayi di dalam katil atau pergi bersama-sama dengannya!

Oleh itu, kami memilih jadual dan bercakap mengenai keselamatan. Bagaimana untuk membekalkan faddler seterusnya? Sekiranya anda menggunakan meja biasa dalam kualiti ini, letakkan kain tenun lembut atau kain kain di atasnya: tuala yang dilipat, selimut atau selimut bayi. Peralatan tidur seperti itu boleh dilindungi dengan lampin kalis air, dan sudah berada di atas lampin bikini besar untuk menjadikan bayi itu hangat dan selesa untuk berbaring di kain semula jadi. Apabila menukar lampin, kanak-kanak sering menulis dan batuk, jadi pastikan dan letakkan lampin kertas guna kecil di bawah zon imam bayi. Ia sangat mudah dan praktikal. Tetapi anda harus tahu bahawa lampin itu terkejut dengan cepat tercemar, jadi membelinya saiz terkecil untuk mengelakkan puing runtuhan besar. Sesetengah ibu bapa masih membeli lampin yang besar dan memotongnya ke kotak kecil dan juga segitiga. Saya secara mutlak tidak mengesyorkan ini, kerana dari lampin apabila mengiris habuk kertas yang kecil dan berbahaya yang berbahaya kepada paru-paru dan mata dicurahkan. Sekiranya anda masih membeli lampin pakai buang saiz besar, maka, apabila pencemaran itu berlangsung, hati-hati melipat-lipatnya, seolah-olah melipat origami, tetapi supaya pada pantat bayi mereka sentiasa bersesuaian dengan bahagian yang bersih sahaja.

Dalam beberapa bulan pertama, saya menasihatkan ibu untuk memakai meja berubah di bawah kepala kanak-kanak bantal anatomi di mana terdapat rehat khas untuk leher. Bantal ini, pertama, untuk menghalang pembangunan putaran biasa kepala ke sisi dan di belakangnya, dan ketidakseimbangan seluruh badan kanak-kanak itu kerana "postur pedang." Oleh itu, anda tidak perlu menjalani urutan urutan terapeutik dengan kerja keras untuk membetulkan nada otot bayi. Kedua, seperti bayi kusyen berbaring diri dan tidak menoleh ke atas meja, dan oleh itu, ia jarang berlaku Moro refleks kepada mungkin selepas panik dan air mata. Oleh kerana bayi masih berbaring, ia selamat, dan juga mudah untuk anda dan memendekkan masa untuk menukar bayi. Ketiga, ketinggian bantal mengurangkan risiko regurgitasi apabila menukar lampin, apabila seorang anak ditarik kaki untuk mengendalikan pantat. Dan kita sudah tahu: Jika remah sekali lagi tidak srygnul, bermakna kurang risiko aspirasi bahaya, dan selain itu, ia tidak perlu sekali lagi untuk menukar pakaian Badan basah dan jaket, dan lap muka kecil, leher lipatan, di belakang telinga. Lagipun, berpakaian berulang dan mencuci dengan berhati-hati bukan hanya tekanan untuk kanak-kanak itu, tetapi juga masa tambahan yang dibelanjakan oleh ibu untuk mencuci dan menyusun pakaian bayi yang kotor itu.

Berikut adalah hocus-pocus seperti - kusyen paling mudah, dan banyak ditambah dari segi penjagaan dan juga penjimatan wang dalam kursus urutan terapeutik!

Pada meja yang berubah-ubah, bayi sering terbaring telanjang, jadi perlu menjaga kebersihan yang ketat. Semua lampin yang kotor, cakera kapas kotor kapas dan tuala hendaklah segera dilemparkan ke dalam gelas di bawah meja atau hanya di dalam beg sampah. Sangat puji orang tua dan peralatan pemulihan haba khas, di mana anda boleh padat dan ketat mengumpul lampin kotor. Peranti simpanan sedemikian tidak membenarkan bau untuk diluluskan dan menghalang pembiakan bakteria. Ia adalah ergonomik untuk meletakkan guci di sebelah kanan meja berubah jika anda betul tangan.

Bahan mencetak semula dari laman web ini dilarang sama sekali!

Maklumat di laman web disediakan untuk tujuan pendidikan dan tidak dimaksudkan sebagai nasihat atau rawatan perubatan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =