Menukar meja lipat – 314167.info

Menukar meja lipat

Menukar jadual: 5 model popular untuk bayi baru lahir

Apabila bayi di rumah muncul, jadual yang berubah-ubah akan menyelamatkan kekuatan dan masa ibu bapa. Adalah sukar untuk memaksimumkan kefungsian kambing dan kemudahan dalam menggunakannya. Ibu tidak akan mempunyai masalah dengan belakang dari banyak kecenderungan dan manipulasi dengan kanak-kanak. Segala-galanya yang anda perlukan selalu ada, dan bayi itu di bawah pengawasan. Tinjauan spesies dan 5 model perubahan meja yang selesa membantu ibu bapa apabila memilih item ini untuk bayi baru lahir.

Jenis-jenis jadual swaddling: kebaikan dan keburukan pelbagai jenis jadual perubahan di dalam jadual

Di kedai-kedai anda boleh menemui 2 jenis peluncur: mudah alih dan pegun.

Untuk jadual swaddle mudah alih adalah:

Pembinaan mudah alih Baik untuk pangsapuri kecil , di mana tidak ada ruang tambahan untuk perabot keseluruhan. Jadual seperti itu boleh dipanggil berbaris: mereka mudah melipat, dan dengan mereka anda boleh membuat perjalanan ke tetamu atau ke negara.

Model pegun adalah pelenator yang paling selesa. Tidak seperti reka bentuk mudah alih, model tersebut merupakan sebahagian daripada pedalaman rumah. Mereka berfungsi, selamat untuk kanak-kanak dan mudah untuk pelbagai manipulasi. Lampin dipilih dengan mengambil kira pertumbuhan dewasa, yang memudahkan penjagaan bayi, tanpa membebani tulang belakang ibu. Ia mudah untuk membuat semua perubahan.

Fungsi dan mobiliti.

Ia mudah untuk lipat dan bergerak dari satu tempat ke tempat.

Anda boleh mengambilnya dengan anda jika anda perlu pergi melawat atau membuat sortie ke negara ini.

Tidak ada ruang untuk produk kebersihan.

Ketidakstabilan kaki lipat di atas permukaan yang tidak rata.

Tidak menduduki kawasan yang berguna di apartmen.

Dilekatkan pada ketinggian yang selesa untuk ibu.

Ia dilengkapi dengan rak-rak kecil untuk kebersihan diri bayi.

Dalam sesetengah model, pemegang untuk lampin disediakan.

Rak yang sangat kecil yang tidak mengandungi semua perkara yang diperlukan untuk penjagaan.

Versi mudah alih mudah alih yang berubah-ubah.

Papan boleh digunakan di atas meja, sofa atau membetulkannya di atas katil bayi.

Sesuai untuk pangsapuri kecil.

Fungsian terhad: kekurangan aksesori untuk penjagaan kanak-kanak, kebersihan dan pakaian.

Rug adalah sangat penting pada pesta, ketika pergi ke doktor dan dalam perjalanan.

Ia padat, mudah dilipat dan dicuci.

Terdapat model dengan headrests, sisi, beg dan poket untuk lampin.

Keperluan untuk mencuci yang kerap memendekkan jangka hayat buaian.

Kanak-kanak tidak boleh ditinggalkan di atas tikar tanpa pengawasan.

Berpakaian di bilik mandi selepas rawatan air adalah mudah untuk ibu dan bayi.

Kanak-kanak tidak perlu mengalami perbezaan suhu yang tajam.

Pelennikov dengan mandi tidak praktikal: dari mandi kecil yang kanak-kanak tumbuh dengan cepat.

Kaku ke kaki tidak rata, sering dilengkapi dengan roda untuk bergerak di sekitar apartmen.

Banyak ruang untuk pelbagai aksesori kanak-kanak: dari penjagaan peribadi hingga pakaian dan mainan.

Sesuai untuk bilik dengan ruang kosong yang cukup.

Pelbagai fungsi, kemudahan penggunaan.

Apabila bayi bertumbuh lebih lama, kain kuyup dilipat, membuat rak lain.

Seterusnya, laci dada berfungsi sebagai perabot biasa untuk menyimpan pakaian.

Model ini mengambil banyak ruang dan hanya relevan untuk pangsapuri besar dengan bilik yang berasingan untuk bayi baru lahir.

5 jadual perubahan paling selesa - model dan pengeluar popular

Jadual berubah adalah hadiah praktikal untuk ibu bapa muda untuk kelahiran bayi. Sekiranya anda juga merancang membuat orang yang tersayang seperti hadiah untuk kelahiran seorang kanak-kanak, maka berorientasikan kepada kebaikan dan keburukan dari 5 model popular akan membantu kajian kami.

Jadual berubah mana yang lebih mudah dan apabila ia tidak diperlukan sama sekali - nasihat daripada ibu untuk pilihan dan pembelian

Pengilang meja berliku telah cuba melakukan segala-galanya untuk memudahkan penjagaan ibu muda untuk kanak-kanak itu. Apa pilihan untuk dibuat bergantung pada pilihan ibu bapa, harga yang mereka sanggup bayar dan dimensi apartmen. Tetapi sangat sukar untuk memahami pelbagai jenis barangan yang ditawarkan kepada mereka yang membuat pembelian sedemikian untuk kali pertama. Untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan, kami akan mendengar nasihat ibu-ibu berpengalaman yang menunjukkan beberapa keperluan untuk pemerolehan masa depan.

Apakah yang perlu saya cari apabila memilih jadual yang berubah?

 • Ketinggian meja. Parameter yang sangat penting. Dari itu akan bergantung pada kesihatan tulang belakang ibu muda dan keselesaannya. Angkat meja untuk melolong pertumbuhan.
 • Mobiliti meja. Meja pada roda lebih mudah kerana mereka mudah bergerak di sekitar apartmen, dan kunci pada roda menjamin peranti dalam kedudukan apa pun.
 • Kesihatan Bayi . Pilih model dari bahan semula jadi, yang terbaik dari kayu.
 • Jaga masa depan. Jika anda membenarkan kawasan perumahan anda, lebih baik membeli dada yang berubah. Ia berfungsi, lapang dan akan berkhidmat kepada anak anda selama bertahun-tahun selepas dia meninggalkan lampin.

Sesetengah mumia gembira menukar bayi mereka ke dalam buaian. Tetapi ibu-ibu yang lain tidak selesa memakai anak, membongkok tikar yang berubah. Selalunya mereka lebih suka katil dewasa biasa. Peratusan tertentu ibu bapa lebih suka menghabiskan semua manipulasi dengan ahli waris mereka yang duduk di permukaan yang luas dan lembut. Dan di sini terdapat kelebihan. Duduk lebih selesa daripada berdiri. Tidak ada ketakutan bahawa kanak-kanak yang, beberapa bulan selepas kelahiran, menjadi sangat lincah dan matang, akan jatuh dari meja, sebaik sahaja anda berpaling.

Jika anda masih membuat keputusan untuk membeli meja yang berubah-ubah, kami berharap maklumat dalam artikel itu akan membantu anda memilih pilihan terbaik untuk bayi anda.

Tambah komen Balas balasan

untuk memenuhi keadaan khusus kesihatan anda, dan bukanlah suatu cadangan perubatan.

© 2014-2016 Bahan tapak dilindungi oleh undang-undang Persekutuan Rusia mengenai hak cipta dan hak-hak yang berkaitan.

Apabila menggunakan dan mencetak semula bahan, pautan yang aktif dan diindeks ke laman web diperlukan!

Menukar jadual: pelbagai pilihan untuk ibu bapa yang peduli

Setuju, menjadi ibu penyayang tidak mudah! Pada bulan-bulan pertama kehidupan serbuk ibu telah telah dibubarkan jarak kilometer di apartmen sendiri, dan semua ini hanya untuk memastikan rawatan yang tepat anak anda - untuk menukar lampin, mencuci, menjaga pusat, telinga dan mata kanak-kanak itu perlu pada setiap hari dan lebih daripada sekali sehari. Seorang penolong yang baik untuk ibu muda hari ini akan menjadi menukar jadual, yang akan menjaga belakang ibu dan menyelaraskan tindakannya yang berkaitan dengan menjaga kanak-kanak.

Boleh saya lakukan tanpa jadual yang berubah-ubah

Menukar foto meja

Pada dasarnya, anda boleh. Ini bukan komoditi asas dan jika atas sebab-sebab kewangan anda enggan membelinya - jangan putus asa! Semua manipulasi boleh dibuat di atas meja biasa yang ditutupi dengan selimut. Perkara utama adalah untuk membuat tepi lembut pada bahagian-bahagian seperti alat pembalut yang diperbaiki. Dan barang-barang yang diperlukan untuk kebersihan bayi boleh diletakkan di atas rak lipat yang diletakkan di sebelah meja. Oleh itu ibu adalah mudah (tidak perlu berjalan di mana-mana sahaja untuk kehijauan atau lampin), dan bayi sentiasa di bawah pengawasan, kerana ia tidak boleh dibiarkan sekejap!

Anda boleh menukar lampin bayi dan di sofa, tetapi anda akan bersetuju bahawa menukar meja untuk bayi yang baru lahir digunakan bukan sahaja untuk membelai bayi. Pada mereka kanak-kanak mengambil mandi udara, membuat percubaan pertama untuk mengangkat kepala, menggulung pada perut dan merangkak. Dan semua tindakan ini tidak begitu baik untuk membuat katil ibu bapa yang lembut, tetapi permukaan yang lebih kukuh diperlukan.

Jadi, mari kita kembali ke topik perbincangan kita dan lihat apabila jadual berubah tidak boleh dielakkan? Jawapan yang tegas di sini adalah satu - jika ibu mempunyai masalah dengan punggungnya, maka jadual perubahan diperlukan. Kepada "tambahan" kecil yang merangkumi skala untuk membeli sebidang perabot untuk bayi baru lahir, adalah kemudahan penggunaan dan fungsinya. Dan bagaimana untuk memilih perkara yang berguna ini dalam kehidupan seharian, kini kita pertimbangkan.

Mari kita mulakan dengan hakikat bahawa kendi boleh bergerak dan bergerak. Yang pertama termasuk lipatan dan gantung menukar jadual, serta menukar tikar. Yang kedua boleh dirujuk kepada meja dan peti laci dada dan laci dada dengan meja yang berubah. Bagaimanakah seseorang dapat memahami semua kepelbagaian ini?

Untuk memilih model tertentu, anda hanya perlu bergantung pada dua komponen. Jawab diri anda kepada soalan: apakah fungsi yang harus dilakukan oleh alat pemotong dan di mana ia akan berdiri?

Mari mulakan, mungkin, dengan meja lipat. Sebagai peraturan, ia terdiri daripada kaki logam (yang dilipat seperti sepasang gunting) dan meja atas plastik dengan bumper. Ini adalah versi mudah alih yang baik yang boleh dilipat pada bila-bila (pemilik pangsapuri kecil, frasa untuk anda), atau berpindah ke lokasi lain, termasuk ke luar ke kampung atau dalam rangka lawatan ke neneknya.

Lipat menukar gambar meja

Model seperti melaksanakan fungsi mereka dengan sempurna: di atas meja, ibu saya menghabiskan semua manipulasi dengan kanak-kanak, dan keperluan untuk barangan kebersihan disimpan pada satu atau dua rak, yang terletak di bawah singki. Meja lipat boleh mandi untuk mandi, terbina dalam di bawah meja atas boleh tanggal.

Menukar meja lipat

Menukar meja dengan mandi

Daripada kemudaratan boleh dinyatakan kekurangan ruang untuk penyimpanan aksesori kanak-kanak, di samping itu, kaki lipat agak sensitif kepada keadaan tdk sama rata di lantai - lantai adalah meja lipat yang tidak rata untuk lampin akan menjadi tidak stabil.

Satu lagi perkara - rak buku meja yang berubah-ubah. Ia serupa dengan versi sebelumnya, hanya empat kaki model ini berdiri di atas lantai dengan mantap, dan kadang-kadang mereka dibekalkan dengan roda dengan kunci. Jika tidak, kedua-dua model adalah sama - bahagian atas meja yang sama adalah dari atas, dan di bawahnya terdapat kotak dengan rak.

Foto meja sisi katil

Tab mandi untuk bayi baru lahir

Pemilik pangsapuri-pangsapuri kecil kemungkinan besar seperti model-model swaddler berikut: meja berliku-liku dan papan berliku-liku. Digantung, atau kerana ia juga dipanggil, meja yang berubah-ubah dinding mewakili meja atas berbaring yang dilekatkan pada dinding. Reka bentuk ini menyerupai meja lipat, hanya terletak di atas, supaya ibu saya dapat menjaga kanak-kanak dengan selesa. Selepas semua prosedur, bahagian atas meja kembali ke kedudukan asalnya dan ditekan ke dinding, jadi ia tidak memenuhi ruang hidup yang berguna. Sesetengah model mempunyai reka bentuk rak kecil, yang menyimpan aksesori untuk kebersihan bayi. Tetapi mereka sangat kecil, dan mereka hanya akan meletakkan perkara yang paling penting, dan anda mungkin memerlukan lebih banyak perkara untuk menjaga bayi anda - lampin, lampin, pakaian. Dalam kes ini, output boleh menjadi rak yang digantung di dinding bersebelahan dengan pembilas lipat.

Lipat menukar jadual di dinding

Foto yang berubah-ubah di dinding

Foto yang berubah-ubah di dinding

Lebih banyak model moden tukang sepatu dinding dilengkapi dengan pemegang khas untuk lampin.

Lipat dinding berubah meja

Wall yang dipasang di meja untuk bayi baru lahir

Pada papan yang berubah-ubah juga memberi perhatian kepada ibu bapa yang tinggal di dalam keadaan perumahan yang sempit, di mana tidak mungkin untuk meletakkan kendi yang penuh. Ia adalah atas meja dengan dua atau tiga sisi untuk keselamatan kanak-kanak - ia boleh diletakkan di atas katil orang tua, meja atau tetap di katil bayi. Sebagai varian versi mudah alih buaian, papan pembalut seperti itu di tempat tidur sangat sesuai!

Menukar papan di atas katil

Menukar meja untuk foto buaian

Bayi menukar papan

Ibu bapa yang boleh membanggakan saiz bilik mandi yang besar di sini. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan jadual lipatan atau pegun bahan tahan kelembapan, atau anda boleh membeli model pelbagai fungsi - meja yang berubah dengan mandi.

Menukar meja dengan gambar mandi

Menukar meja dengan mandi

Terima kasih kepada model ini, anda tidak perlu membawa bayi ke bilik lain selepas mandi dan di sana untuk mengubahnya, semua prosedur boleh dilakukan betul-betul di bilik mandi. Kambing dan bak mandi berada pada ketinggian yang selesa, sehingga ibu tidak akan letih semasa mandi dan mengubah pakaian. Di samping itu, tab mandi boleh dilengkapi dengan hos yang mudah untuk mengalirkan air, tempat utama adalah meja berhampiran lekapan paip.

Setuju, mempunyai kendi di bilik mandi sangat mudah - tepat setelah prosedur air ada kemungkinan untuk mengubah bayi, dan tidak ada perubahan mendadak dalam suhu, yang tidak begitu menyenangkan bagi bayi. Sekiranya anda menghargai kemudahan penjagaan serbuk itu, dan tidak ada tempat di dalam bilik mandi, maka dapatkan pad yang berubah yang boleh dipasang seperti mesin basuh.

Menukar foto meja

Juga ada model dengan kambing dan mandi, yang dipasang terus pada mandi dewasa. Tetapi mereka tidak begitu popular di negara kita, jadi mereka tidak dapat ditemui di kedai-kedai, tetapi hari ini ada peluang untuk membeli barangan dengan penghantaran dari mana-mana negara - menggunakannya jika ia benar-benar diperlukan.

Meja swaddling untuk mandi

Akhirnya, perlahan-lahan dan perlahan-lahan kami datang ke model yang paling mudah dan berfungsi dari kendi - dada yang terbungkus. Ia agak besar, ia mengambil banyak ruang, jadi anda boleh memasangnya hanya jika kanak-kanak itu mempunyai bilik sendiri.

Sebahagian besar tilam yang berubah-ubah direka sedemikian rupa sehingga pada masa depan dapat digunakan sebagai kabinet biasa dengan laci. Mereka biasanya mempunyai papan pelongsor atau lipat yang dilipat pada dada laci, yang dalam bentuk dilipat adalah rak tambahan dan tidak mengganggu penggunaan dada untuk tujuan yang dimaksudkan.

Sekiranya kita membandingkan model-model pakaian kanak-kanak yang berbeza dengan meja yang berubah-ubah, ternyata tidak ada perbezaan fungsi khas di antara mereka. Kesemuanya adalah kabinet rendah dengan banyak laci, di mana papan berubah dipasang. Perkara utama yang mereka boleh berbeza ialah warna fasad dan kebolehpercayaan bahan fabrikasi (sama ada kayu semulajadi atau kerangka berliku-liku berlapis sebagai bahan).

Juga, pengeluar menawarkan untuk membeli bilik yang berubah dengan corak yang akan membolehkan anda memulihkan pedalaman dan membawa nota zaman kanak-kanak kepadanya. Sebagai peraturan, lukisan itu dilakukan di hadapan meja rias dengan cara mencetak atau dengan pewarna - dalam kes ini imej yang cerah dan berwarna-warni diperolehi yang akan menghiasi sebarang pembibitan.

Mengubah almari pakaian dengan gambar

Dada laci dengan menukar gambar meja

Pakaian kanak-kanak dengan meja berubah

Sebagai penutup kajian semula laci dada yang berubah-ubah, saya ingin memikirkan model yang pada masa yang sama menggabungkan katil bayi, dada laci dan bungkusan - di sini dada laci dengan papan lipat dilampirkan pada salah satu sisi panjang katil. Oleh kerana saiz besar perabot itu untuk kanak-kanak, yang dapat menampung hanya bilik besar di ruang mereka, kami jarang melihat 3 dalam 1 model, tetapi mereka sangat selesa. Perabot sedemikian diletakkan, sebagai peraturan, di tengah-tengah bilik, supaya setiap elemen mempunyai akses percuma.

Katil dengan meja berubah

Bayi katil dengan meja berubah

Seperti yang dapat anda lihat, mengubah jadual boleh jadi apa-apa pun - pengilang moden telah mencuba untuk mengambil kira semua kehendak wanita dan membuat penjagaan kanak-kanak kurang daripada mungkin menyusahkan. Terlepas dari masa depan lokasi, fungsi dan dimensi premisnya, anda pasti dapat mencari model yang sesuai.

dilakukan dengan sempurna, saya gembira!

Artikel ini PERFECT! Terima kasih.

Sangat bermaklumat, terima kasih

Saya tidak faham sedikit ... ia boleh dipesan atau adakah maklumat mengenai jenis meja yang berubah?

Meja perubahan yang selesa: idea sebenar

Meja perubahan yang selesa dan praktikal pastinya menjadi alat yang sangat diperlukan untuk setiap ibu muda akan bahagia. Setiap hari bayi muda memerlukan jadual perubahan kanak-kanak untuk setiap penjagaan kanak-kanak. Di atasnya anda tidak boleh hanya berpakaian bayi, tetapi juga melakukan urut atau gimnastik. Pelennik sangat mudah digunakan. Terima kasih kepadanya, Ibu tidak mempunyai sakit belakang, dan kanak-kanak mempunyai sikap yang betul. Di samping itu, semasa pelbagai prosedur, ia berada dalam keselamatan yang lengkap, kerana meja dilengkapi dengan lebam tinggi. Jadual swaddling dibahagikan kepada beberapa jenis, berbeza dengan reka bentuk dan kos. Ibu hanya boleh memilih pilihan yang paling mudah untuknya, dan berapa usia ia akan digunakan, dia akan menentukan kemudian.

Laci dada laci yang praktikal

Apabila memilih kambing biri-biri harus dibimbing bukan hanya dengan rupa produk, tetapi juga praktisnya, serta ukuran kamar atau kamar mandi anak-anak.

Setakat ini, cukup popular dan permintaan di kalangan ibu bapa muda adalah meja ganti bergerak dalam bentuk laci dada

Jadual perubahan keadaan boleh dibahagikan kepada dua jenis:

Laci meja dada merujuk kepada pegun, jadi ia dipasang di dalam bilik di mana penjagaan kanak-kanak atau mandi akan dijalankan. Ia adalah dada biasa laci dengan laci, di bahagian atasnya dipasang papan pembalut dengan sisi yang tinggi. Di samping itu, meja seperti itu boleh dilengkapi dengan rak, ceruk atau poket untuk produk kebersihan. Apabila kanak-kanak membesar, papan dikeluarkan dan pembuat kusyen berubah menjadi laci dada biasa.

Salah satu model yang paling praktikal untuk jadual swaddling ialah Stuva dari Ikea. Dia dapat berubah dari tikar berubah ke dalam laci dada, dan kemudian ke meja. Model "Gulliver" kelihatan lebih mudah, ia kelihatan seperti rak buku, dan bukan kotaknya mempunyai rak lebar.

Dijual pelanator dan di kedai "dunia kanak-kanak." Terutama model yang popular: 3 dalam 1: sebuah katil bayi, menukar meja dan almari pakaian.

Harus diingat bahawa tidak kira bagaimana reka bentuk yang boleh dipercayai, bayi tidak boleh dibiarkan bersendirian di atas meja walaupun selama beberapa saat.

Cara memilih tilam untuk menukar pakaian dengan betul

Tilam untuk tikar berubah boleh dijual lengkap dengan meja, atau anda boleh membelinya secara berasingan. Dimensinya dipilih secara individu, tetapi ia mesti menutup tepi supaya kanak-kanak tidak boleh cedera.

Apabila memilih tilam untuk jadual yang berubah-ubah, adalah wajib untuk mengambil kira dimensi, kualiti dan bahan dari mana ia dibuat

Kriteria umum untuk memilih tilam:

 • Bahan-bahan yang produknya dibuat mestilah hypoallergenic;
 • Lebih baik jika satu atau kedua-dua belah kalis air;
 • Jangan beli tilam yang terlalu terang atau warna terang, kerana terang boleh mengganggu kanak-kanak, dan cahaya terlalu cepat menjadi kotor;
 • Kain itu harus menyenangkan untuk disentuh dan tidak licin.

Sekiranya anda membeli kasur dengan pemanasan, anda perlu sentiasa memantau operasi yang betul dan sentiasa memeriksa kebolehtelapan kord dan palam.

Mengubah jadual lipat: keselesaan dan kecekapan

Di dalam pangsapuri kecil tidak ada kemungkinan untuk memasang pelenator pegun, jadi meja lipat yang selesa dan padat akan datang untuk menyelamatkan. Ia juga mudah untuk menukar kanak-kanak, seperti pada meja rias, tetapi jika perlu, reka bentuk boleh dengan cepat dilipat dan dibuang. Jadual sedemikian boleh diambil pada perjalanan ke dacha atau untuk melawat, kerana dalam bentuk terlipat ia tidak mengambil banyak ruang.

Sangat praktikal dan mudah adalah jadual perubahan lipat yang kecil

Di samping itu, jadual lipatan boleh dilengkapi dengan:

Sekiranya ada roda di atas meja, ia dapat dengan mudah diangkut ke seluruh apartmen, tanpa sebarang usaha khas.

Perlu diingati bahawa meja ganti lipat dipasang hanya pada permukaan padat rata. Dan roda mesti diperbaiki dengan mekanisme khas.

Kami memilih tilam di atas meja lipat yang berubah-ubah

Dimensi kasur mungkin tidak bertepatan dengan saiz meja, sedikit lebih besar atau sedikit lebih kecil. Perkara utama adalah untuk kanak-kanak berasa selesa dan dilindungi daripada kesan tidak disengajakan di sebelah. Sekiranya tilam tidak meliputi ruang meja keseluruhan, maka anda boleh meletakkan serbuk atau krim di atas bekas kosong.

Dalam kes meluncur tilam di atas permukaan meja, di bawah bahagian bawah anda boleh meletakkan tuala terry tebal.

Meja lipat sesuai untuk model tilam tiup.

Kelebihan tilam di meja lipat yang berubah-ubah adalah mudah dibasuh dan bergerak

 • Saiz padat;
 • Basuh mudah;
 • Kemudahan operasi;
 • Sisi yang tinggi dan lembut.

Tilam kembung mengekalkan kedudukan badan, sama rata mengedarkan beban pada tulang, dan pada masa yang sama tidak membiarkan postur merosot.

Bagaimana untuk menjahit tilam yang berubah dengan tangan anda sendiri

Tidak semua ibu bapa muda mampu membeli tilam berlapis-lapis. Anda boleh membeli produk yang digunakan secara murah di laman khas seperti CFM, atau menjahit tilam sendiri. Untuk melakukan ini, anda memerlukan pola mudah, kain dan pengisi (sintepon atau getah buih). Tilam swaddle yang sangat baik juga akan datang dari selimut lama.

Ia agak mungkin untuk menjahit tilam berubah asal sendiri, jika anda membuat keputusan terlebih dahulu dengan penampilan dan pengisi

 • Adalah disyorkan untuk membuat tilam hanya dari kain semulajadi, supaya tidak menyebabkan reaksi alahan pada bayi baru lahir;
 • Jahitan hanya boleh hadir di sekitar pinggir produk, supaya mereka tidak boleh menggosok kulit sensitif kanak-kanak itu;
 • Sebelum menjahit kain yang terbaik dicuci di air suam, untuk menentukan tahap pengecutannya.
 • Di tilam, disyorkan untuk membuat beberapa sarung yang boleh ditanggalkan dengan ritsleting, yang dapat dengan cepat dikeluarkan dan dilucutkan.

Bagi bayi-bayi yang terdedah kepada alahan, adalah wajar untuk menggunakan kain semula jadi putih yang tidak berwarna (kapas, baize, calico, chintz).

Apa yang baik ialah meja ganti lipatan di dinding

Di dalam bilik-bilik yang sangat kecil adalah dinasihatkan untuk memasang meja lipat berbentuk lipat, yang merupakan rak yang luas dengan rak-rak kecil untuk penyimpanan hijau, krim bayi serbuk. Di samping itu, anda boleh berpaut di sebelahnya bekas khas untuk lampin. Di dalam keadaan yang dilipat, kain kancing dinding kelihatan sangat padat, sesuai dengan sempurna ke pedalaman dan tidak mengganggu laluan.

Kelebihan utama meja lipat yang berubah-ubah ialah ia boleh dilekatkan pada dinding di mana-mana tempat yang mudah

Cadangan untuk mengendalikan jadual penggantungan:

 • Lampirkan meja gantung hanya untuk tembok kuat bata, konkrit, blok cinder;
 • Semua pengikat diperiksa dengan berhati-hati;
 • Jika berat kanak-kanak itu mula melebihi had yang dibenarkan untuk meja, maka dari penggunaannya adalah perlu untuk segera menolak;
 • Di rak mestilah papan yang tinggi, supaya bayi tidak jatuh ke atasnya.

Jadual gantung harus diperbuat daripada plastik tahan lama atau kayu.

Mudah dan murah: menukar tikar dan papan

Papan berubah boleh dipasang di tempat tidur, mandi, mesin basuh, meja. Ia terhad kepada sisi yang tinggi dan mempunyai asas yang kukuh, jadi sangat mudah untuk menukar pakaian di atasnya. Anda boleh memindahkan papan ke mana-mana bilik. Oleh itu, apa-apa permukaan yang keras dan licin serta-merta bertukar menjadi kambing. Terdapat model di mana papan pembongkaran sudah dibina ke dalam katil bayi.

Sangat popular di kalangan ibu muda adalah tikar berubah yang boleh dipasang dengan mudah di atas katil bayi

Apabila memasang papan di mana-mana permukaan, pastikan ia tidak tergelincir ke lantai.

Tempat tidur Pelennaya hanya diperlukan untuk dengan cepat menukar bayi di klinik atau perjalanan. Ia ringan dan padat dalam saiz, jadi anda boleh bawa dengan anda walaupun untuk berjalan-jalan. Biasanya bahagian atas sampah terdiri daripada kapas tulen, dan bahagian bawah diperbuat daripada kain getah. Terdapat juga model kembung.

 • Ia boleh dicuci di dalam mesin automatik;
 • Tidak mengambil banyak ruang simpanan;
 • Mempunyai asas kalis air.

Jadual perubahan yang ideal: dimensi, dimensi dan organisasi

Semakin besar saiz meja yang berubah-ubah, semakin kuat desain itu. Terutamanya ia menyangkut meja-peti laci dan meja lipat.

Apabila memilih meja yang berubah untuk bayi, panjang, lebar dan ketinggian optimum mesti diambil kira

Parameter yang perlu dipertimbangkan apabila memilih jadual:

Lebar yang dianjurkan adalah dari 75 hingga 100 cm. Untuk memastikan bahawa ibu tidak mempunyai beban di belakangnya, ketinggian itu harus sekurang-kurangnya satu meter. Panjangnya boleh berbeza, tetapi tidak kurang daripada satu meter dianggap optimum. Di atas meja sedemikian mudah untuk mengatur semua barang keperluan untuk penjagaan anak dan pakaian.

Di atas meja swaddling kecil, disarankan untuk meletakkan bayi secara menyerong.

Varieti jadual swadling (video)

Apabila memilih kambing, seseorang perlu mengambil kira bukan sahaja kemungkinan kewangan dan beberapa faktor lain. Sebagai contoh, pertumbuhan ibu dan anak, terdapat ruang bebas di dalam bilik. Perkara utama adalah bahawa produk itu diperbuat daripada bahan-bahan yang mesra alam dan tahan lama. Adalah lebih baik untuk membeli barangan jenama terkenal daripada pembekal yang dipercayai, maka untuk kesihatan dan keselamatan bayi anda tidak perlu risau. Sebagai contoh, kedai-kedai Ikea dan Stokke menawarkan model mudah dari pengeluar terkenal dunia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =