Menukar meja untuk bayi baru lahir – 314167.info

Menukar meja untuk bayi baru lahir

Menukar jadual: 5 model popular untuk bayi baru lahir

Apabila bayi di rumah muncul, jadual yang berubah-ubah akan menyelamatkan kekuatan dan masa ibu bapa. Adalah sukar untuk memandang tinggi fungsi fungsinya dan mudah digunakan. Ibu tidak akan mempunyai masalah dengan belakang dari banyak kecenderungan dan manipulasi dengan kanak-kanak. Segala-galanya yang anda perlukan selalu ada, dan bayi itu di bawah pengawasan. Tinjauan spesies dan 5 model perubahan meja yang selesa membantu ibu bapa apabila memilih item ini untuk bayi baru lahir.

Jenis-jenis jadual swaddling: kebaikan dan keburukan pelbagai jenis jadual perubahan di dalam jadual

Di kedai-kedai anda boleh menemui 2 jenis peluncur: mudah alih dan pegun.

Untuk jadual swaddle mudah alih adalah:

Pembinaan mudah alih Baik untuk pangsapuri kecil , di mana tidak ada ruang tambahan untuk perabot keseluruhan. Jadual seperti itu boleh dipanggil berbaris: mereka mudah melipat, dan dengan mereka anda boleh membuat perjalanan ke tetamu atau ke negara.

Model pegun adalah pelenator yang paling selesa. Tidak seperti reka bentuk mudah alih, model tersebut merupakan sebahagian daripada pedalaman rumah. Mereka berfungsi, selamat untuk kanak-kanak dan mudah untuk pelbagai manipulasi. Lampin dipilih dengan mengambil kira pertumbuhan dewasa, yang memudahkan penjagaan bayi, tanpa membebani tulang belakang ibu. Ia mudah untuk membuat semua perubahan.

Fungsi dan mobiliti.

Ia mudah untuk lipat dan bergerak dari satu tempat ke tempat.

Anda boleh mengambilnya dengan anda jika anda perlu pergi melawat atau membuat sortie ke negara ini.

Tidak ada ruang untuk produk kebersihan.

Ketidakstabilan kaki lipat di atas permukaan yang tidak rata.

Tidak menduduki kawasan yang berguna di apartmen.

Dilekatkan pada ketinggian yang selesa untuk ibu.

Ia dilengkapi dengan rak-rak kecil untuk kebersihan diri bayi.

Dalam sesetengah model, pemegang untuk lampin disediakan.

Rak yang sangat kecil yang tidak mengandungi semua perkara yang diperlukan untuk penjagaan.

Versi mudah alih mudah alih yang berubah-ubah.

Papan boleh digunakan di atas meja, sofa atau membetulkannya di atas katil bayi.

Sesuai untuk pangsapuri kecil.

Fungsian terhad: kekurangan aksesori untuk penjagaan kanak-kanak, kebersihan dan pakaian.

Rug adalah sangat penting pada pesta, ketika pergi ke doktor dan dalam perjalanan.

Ia padat, mudah dilipat dan dicuci.

Terdapat model dengan headrests, sisi, beg dan poket untuk lampin.

Keperluan untuk mencuci yang kerap memendekkan jangka hayat buaian.

Kanak-kanak tidak boleh ditinggalkan di atas tikar tanpa pengawasan.

Berpakaian di bilik mandi selepas rawatan air adalah mudah untuk ibu dan bayi.

Kanak-kanak tidak perlu mengalami perbezaan suhu yang tajam.

Pelennikov dengan mandi tidak praktikal: dari mandi kecil yang kanak-kanak tumbuh dengan cepat.

Kaku ke kaki tidak rata, sering dilengkapi dengan roda untuk bergerak di sekitar apartmen.

Banyak ruang untuk pelbagai aksesori kanak-kanak: dari penjagaan peribadi hingga pakaian dan mainan.

Sesuai untuk bilik dengan ruang kosong yang cukup.

Pelbagai fungsi, kemudahan penggunaan.

Apabila bayi bertumbuh lebih lama, kain kuyup dilipat, membuat rak lain.

Seterusnya, laci dada berfungsi sebagai perabot biasa untuk menyimpan pakaian.

Model ini mengambil banyak ruang dan hanya relevan untuk pangsapuri besar dengan bilik yang berasingan untuk bayi baru lahir.

5 jadual perubahan paling selesa - model dan pengeluar popular

Jadual berubah adalah hadiah praktikal untuk ibu bapa muda untuk kelahiran bayi. Sekiranya anda juga merancang membuat orang yang tersayang seperti hadiah untuk kelahiran seorang kanak-kanak, maka berorientasikan kepada kebaikan dan keburukan dari 5 model popular akan membantu kajian kami.

Jadual berubah mana yang lebih mudah dan apabila ia tidak diperlukan sama sekali - nasihat daripada ibu untuk pilihan dan pembelian

Pengilang meja berliku telah cuba melakukan segala-galanya untuk memudahkan penjagaan ibu muda untuk kanak-kanak itu. Apa pilihan untuk dibuat bergantung pada pilihan ibu bapa, harga yang mereka sanggup bayar dan dimensi apartmen. Tetapi sangat sukar untuk memahami pelbagai jenis barangan yang ditawarkan kepada mereka yang membuat pembelian sedemikian untuk kali pertama. Untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan, kami akan mendengar nasihat ibu-ibu berpengalaman yang menunjukkan beberapa keperluan untuk pemerolehan masa depan.

Apakah yang perlu saya cari apabila memilih jadual yang berubah?

 • Ketinggian meja. Parameter yang sangat penting. Dari itu akan bergantung pada kesihatan tulang belakang ibu muda dan keselesaannya. Angkat meja untuk melolong pertumbuhan.
 • Mobiliti meja. Meja pada roda lebih mudah kerana mereka mudah bergerak di sekitar apartmen, dan kunci pada roda menjamin peranti dalam kedudukan apa pun.
 • Kesihatan Bayi . Pilih model dari bahan semula jadi, yang terbaik dari kayu.
 • Jaga masa depan. Jika anda membenarkan kawasan perumahan anda, lebih baik membeli dada yang berubah. Ia berfungsi, lapang dan akan berkhidmat kepada anak anda selama bertahun-tahun selepas dia meninggalkan lampin.

Sesetengah mumia gembira menukar bayi mereka ke dalam buaian. Tetapi ibu-ibu yang lain tidak selesa memakai anak, membongkok tikar yang berubah. Selalunya mereka lebih suka katil dewasa biasa. Peratusan tertentu ibu bapa lebih suka menghabiskan semua manipulasi dengan pewaris mereka duduk di atas permukaan yang luas dan lembut. Dan di sini terdapat kelebihan. Duduk lebih selesa daripada berdiri. Tidak ada ketakutan bahawa kanak-kanak yang, beberapa bulan selepas kelahiran, menjadi sangat lincah dan matang, akan jatuh dari meja, sebaik sahaja anda berpaling.

Jika anda masih membuat keputusan untuk membeli meja yang berubah-ubah, kami berharap maklumat dalam artikel itu akan membantu anda memilih pilihan terbaik untuk bayi anda.

Tambah komen Balas balasan

untuk memenuhi keadaan khusus kesihatan anda, dan bukanlah suatu cadangan perubatan.

© 2014-2016 Bahan tapak dilindungi oleh undang-undang Persekutuan Rusia mengenai hak cipta dan hak-hak yang berkaitan.

Apabila menggunakan dan mencetak semula bahan, pautan yang aktif dan diindeks ke laman web diperlukan!

Menukar meja untuk bayi baru lahir

Tanpa menunggu kelahiran ahli keluarga masa depan, ibu bapa mula aktif merancang pembelian, sehingga dari hari pertama mereka mengelilinginya dengan penjagaan maksimum. Kambing biri-biri tidak selalu masuk dalam senarai perkara yang perlu, tetapi sementara itu ciptaan cerdik ini menjimatkan masa, tenaga dan saraf ibu yang baru. Soalnya ialah sama ada meja menukar lampin yang diperlukan, dengan kelahiran bayi itu tidak lagi dilema apabila anda perlu untuk melaksanakan semua rumah dan pembersih dimanipulasi, berat badan atau bersandar dalam tiga kematian. Jadi mengapa tidak menjaga keselesaan terlebih dahulu?

Kenapa saya perlukan jadual yang berubah-ubah

Seseorang akan mengatakan bahawa kendi adalah pilihan mewah. Sebenarnya, sebenarnya di dalam apartmen mana-mana terdapat banyak permukaan di mana ia mungkin menyembunyikan kanak-kanak itu! Tetapi apabila manipulasi ini perlu pergi sedozen kali sehari, berjalan di sekitar bilik untuk mencari lampin, serbuk dan krim, penjagaan kanak-kanak mula melampaui konsep ibu gembira. Diapering, berpakaian untuk berjalan-jalan, menukar lampin, kotor pakaian apabila makan, urut dan kebersihan, mandi udara - ini bukanlah satu senarai lengkap Pelenators pelantikan.

Yang paling berterusan membuat keputusan tanpa mengubah meja, meletakkan di atas mezbah kesihatan belakang, dan sudah lemah dengan membawa anak. Ibu-ibu yang bijak dengan tegas memasuki perkara sederhana ini di pedalaman bilik kanak-kanak.

Kendi biasanya direka untuk kanak-kanak tahun pertama kehidupan. Tetapi pada hakikatnya, kebanyakan ibu bapa membuat keputusan untuk diri mereka berapa banyak jadual perubahan yang diperlukan, berdasarkan ciri-ciri pertumbuhan dan perkembangan anak mereka. Biasanya, perisai "bertahan hidup 9raquo; sehingga enam bulan, kerana pada zaman ini kanak-kanak mula secara aktif meneroka dunia luar, cuba bergerak secara bebas dan, pada pengawasan yang sedikit, risiko jatuh ke lantai. Oleh itu, perangai bayi diberi keutamaan ke atas cadangan pengeluar.

Ketinggiannya juga penting: panjang buaian biasanya 70-80 cm, dan apabila kanak-kanak itu terlalu besar, penggunaan meja menjadi tidak selesa.

Apa yang boleh saya menggantikan jadual yang berubah-ubah

Enggan untuk membeli meja menukar lampin atas sebab-sebab kewangan, ibu bapa atau disesuaikan dengan melaksanakan segala manipulasi dengan bayi pada lututnya di atas katil beliau, atau menunjukkan imaginasi dan mewujudkan kawasan kerja mereka sendiri di mana-mana permukaan bebas. Kadang-kadang tukang masak berubah menjadi meja biasa, ditutupi dengan kain minyak dan selimut, kadang-kadang tingkap yang lebar menyesuaikan diri dengan perubahan pakaian.

Dalam semua untuk menggantikan kelemahan sedia ada: fungsi rendah (tiada rak berguna dan penganjur dengan alat, serbuk dan lampin), dalam hal sofa - permukaan pepejal tidak cukup, yang sangat perlu untuk kanak-kanak untuk membangunkan koordinasi dan perkhidmatan urut, dan tidak selamat kerana kekurangan kekangan. Oleh itu, syarat-syarat utama alat swaddler alat ini adalah penciptaan sisi, kestabilan dan keanjalannya.

Pelbagai perubahan jadual hari ini amat menggembirakan. Mereka diperbuat daripada plastik, logam dan kayu, stesen dan lipatan, dengan rak dan laci, dan kadang-kadang mereka membekalkan tab mandi - bagaimana seseorang tidak dapat hilang dalam seorang ibu muda! Tetapi tidak semuanya sangat rumit. Perkara utama adalah menganalisis keadaan anda dan mempersempit carian anda kepada model yang memenuhi kriteria yang diperlukan.

Kenyataan modern adalah sedemikian rupa sehingga tidak setiap keluarga muda mempunyai rekaman yang mampu menampung semua inovasi yang dirancang untuk menjaga bayi dan perkembangannya. Tidak dinafikan, anda boleh berjaya membesarkan anak-anak dan jika ada hanya katil bayi, periuk dan mandi. Tetapi pengeluar telah menemui cara untuk menjadikan hidup lebih mudah bagi para ibu yang tinggal dalam keadaan yang sempit, setelah mengembangkan banyak alat bergerak bergerak. Ini termasuk:

 • jadual pada kaki lipat;
 • model dinding yang digantung;
 • tilam kain swaddle tekstil dengan papan yang boleh disimpan digulung dan diambil dengan anda di jalan raya;
 • papan papan keras untuk dipasang pada sisi katil bayi dan permukaan lain.

Jika bilik kanak-kanak mempunyai kesukaan percuma atau rak, yang boleh bergerak sehingga Pelenators mudah alih dan membuat keputusan untuk diri mereka sendiri fungsi masalah ini, tidak ada sebab untuk membayar lebih. Dan bagaimana jika anda tidak menyimpan lampin, balang dan tiub? Terputus dari bayi walaupun selama seminit, ibu saya menghadapi risiko menangkapnya di atas lantai dengan semua akibat yang diikuti dari ini. Kehadiran rak, laci atau penganjur adalah kriteria yang sangat penting yang bersempadan dengan keselamatan. Ibu tidak akan kehilangan sentuhan sentuhan dengan kanak-kanak itu dan tidak akan membenarkan trauma jika pilihannya:

varian tersebut mempunyai kelebihan lain: ia boleh digunakan semua tahun-tahun berikutnya kehidupan sebagai batu untuk perkara-perkara atau mainan, kerana Menukar tikar dalam banyak model pegun dilakukan tanggal. Laci dada juga melindungi kandungan dari habuk.

Sebagai spesies yang berasingan bernilai menyebut Pelenators khas dengan dulang terbina dalam yang membolehkan anda untuk menggabungkan mandi dan berpakaian prosedur dan tidak untuk menyiksa suhu anaknya berbeza. Selepas mandi, tab ditutup dengan penutup hinged, yang merupakan permukaan yang berubah-ubah. Jika, bagaimanapun, di bilik mandi dan tanpa Pelenators tidak pulih, anda boleh menggunakan papan Langering bimbit yang sama, meletakkan ia di dalam mesin basuh.

Cara memilih jadual yang berubah untuk bayi baru lahir

Apa pun cadangan pengilang dan ahli pediatrik, apabila mencari pelenot, ibu bapa paling sering ditolak oleh dua faktor: harga dan dimensi.

Jangan berfikir bahawa peluang kewangan adalah kebebasan pilihan yang sangat terhad. Selalunya kos meja swaddling versi paling terkenal dari jenama Eropah yang terkenal adalah sama dengan harga dada penuh pengeluar domestik. Walau bagaimanapun, yang paling mudah diakses adalah model mudah alih.

Anda boleh lihat di sini:

Dalam harga antara 900 hingga 1500 rubel. anda boleh membeli papan Langering kualiti (sebagai contoh, Rusia Polini Classic - 1000 Rubles dan Fairy - 1450 Rubles atau Poland Ber Ber Dino - 1400 sapu ...), dan menambah sedikit lebih - dan meja lipat domestik dengan kaki (contohnya, "Feya9raquo; , dari 1500 Rubles.).

Sekiranya kawasan itu membenarkan, maka perubahan meja adalah lebih baik untuk memilih satu pegun. Papan lantai dan meja rias sangat sesuai di kawasan pedalaman, mereka akan "matang 9raquo; Bersama bayi, hanya mengubah kandungannya. Pelbagai harga pengambilalihan ini adalah dari 3 hingga 7 ribu rubel. untuk produk domestik (dressers "Feya9raquo; rak chipboard venir atau kayu pepejal daripada Angela Bella), dan 8-15.000 Rubles .. untuk model asing (jadual Jerman laconic dari Geuther atau hi-tech Itali cerah dari Brevi). Memilih model loket atau meja yang dilengkapi dengan nampan, anda perlu bersedia untuk menghabiskan sehingga 20 ribu Rubel. dan lebih tinggi.

Diingati dengan persoalan tentang berapa banyak kos meja yang berubah-ubah, ramai ibu bapa terlepas pandang masa yang sama penting:

 • bahan dari mana ia dibuat mestilah ekologi dan hypoallergenic;
 • salutan perlu kalis air, tetapi tidak licin;
 • semua bahagian struktur harus mudah dibersihkan;
 • Adalah layak memilih kambing yang panjang maksimum supaya bayi itu tidak mengalir pada bulan pertama kehidupan;
 • ergonomik pintar - pembukaan kotak, kestabilan, kaki tidak mudah - akan menjadi kelebihan yang tidak dapat dipertikaikan.

"Entah bagaimana kita sendiri telah ditanam tanpa Pelenators" - dianggap ramai ibu-ibu, menarik peranti ini daripada senarai pembelian wajib untuk bayi yang baru lahir. Dan kemudian mereka mengingati wajah-wajah ibu yang lelah dan memahami: ya, anda boleh menguruskan, tetapi dengan kos kesihatan dan keselesaan anda sendiri. Namun keibuan bukan pengorbanan, tetapi masa paling bahagia bagi seorang wanita yang memenuhi takdirnya adalah meneruskan manusia.

Berkongsi dengan rakan-rakan anda:

 • Memilih perabot pertama untuk kanak-kanak
 • Interior bilik untuk anak yang baru lahir
 • Bilik yang idul Fitri untuk bayi baru lahir
 • Apa yang perlu saya beli di bilik bayi?
 • Bilik anak yang baru lahir. Perabot
 • Menukar meja dengan mandi
 • Air untuk bayi, atau sesuatu yang tidak boleh dilupakan
 • Memilih perabot pertama untuk kanak-kanak
 • Interior bilik untuk anak yang baru lahir
 • Bilik yang idul Fitri untuk bayi baru lahir
 • Apa yang perlu saya beli di bilik bayi?
 • Bilik anak yang baru lahir. Perabot
 • Menukar meja dengan mandi
 • Air untuk bayi, atau sesuatu yang tidak boleh dilupakan
 • Penjagaan betul mesin basuh
 • Rahsia pakaian kanak-kanak
 • Lilin dari sarang lebah
 • Katil kayu dengan katil tarik keluar
 • Anting-anting bayi - hiasan pertama dalam kehidupan seorang gadis

Pencetakan semula bahan hanya dibenarkan dengan kebenaran bertulis daripada kakitangan editorial!

Video ini tidak tersedia.

Beratur

Mengubah Jadual, atau Menjaga bayi baru lahir

 • Mengadu

Menyukainya?

Teks video

Dalam video ini, saya akan menunjukkan kepada anda organisasi jadual kami yang berubah, saya akan bercakap tentang menjaga bayi. Saya akan menunjukkan kepada anda apa yang kami gunakan dan apa yang kami sukai! Penjagaan bayi yang baru lahir bermula pada pukul 07:00 dalam satu minit.

❤ Terima kasih kerana Melihat, Seperti dan Langganan! ❤

Masukkan kod BSQ015 dan dapatkan diskaun $ 10 untuk kos pesanan pertama dari $ 45 atau diskaun $ 5 untuk pesanan sehingga $ 45!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =