Menyambungkan pemanas air simpanan – 314167.info

Menyambungkan pemanas air simpanan

Bagaimana untuk menyambungkan pemanas air (dandang) penyimpanan ke bekalan air dan rangkaian elektrik dengan tangan anda sendiri

Pemasangan pemanas air yang betul di sebuah apartmen atau rumah persendirian adalah penyelesaian sejagat untuk memastikan bekalan air panas tidak terganggu. Keadaan ini amat penting bagi penduduk rumah apartmen, di mana bekalan air panas secara berkala dimatikan (keratan paip, pencegahan, diagnostik, pembaikan, dll.).

Oleh itu, pilihan dibuat, semua cadangan untuk pemasangan pemanas air oleh "tuan" untuk harga ruang telah dihapuskan dan ia telah memutuskan untuk memasang dandang secara bebas. Tidak ada yang luar biasa dalam hubungannya, tetapi ia akan mengambil beberapa alat dan perhatian.

Memasang pemanas air pemanasan sendiri

Sebelum meneruskan pemasangan, disarankan untuk menentukan kapasiti galas dinding di mana peranti pemanasan akan dipasang. Adakah ia selamat? Semua beratnya akan menjadi agak besar. Jika terdapat keraguan mengenai kekuatan dinding, maka anda boleh membina pendukung sokongan atau sebarang kurungan tambahan untuk peranti itu.

Memandangkan tidak akan ada keperluan untuk menyesuaikan suhu, kita tidak menganggap keterpencilan dari titik penggunaan dalam kes kita - kita memasang dandang di mana ia mudah untuk kita.

Selebihnya adalah sama seperti dalam kes pemanas air melalui aliran: lubang gerudi, dowels drive dan membaiki pemanas air.

Pemasangan dan sambungan pemanas air penyimpanan ke rangkaian bekalan air dan elektrik

Menyambungkan pemanas air penyimpanan ke sistem bekalan air

Memasang pemanas air simpanan memerlukan pendekatan yang lebih menyeluruh. Di samping itu, ia membolehkan anda menggunakan air panas dari perkakas di seluruh apartmen.

Peranti peranti pemanas air

Diagram peranti pemanas air simpanan Di dalam rajah, kita melihat sambungan biasa dari pemanas air (penyimpanan) ke paip air.

Notasi "Air panas" dan "air sejuk" - ini adalah "risers" - dua paip melalui semua pangsapuri masuk dan membekalkan mereka dengan air (sejuk dan panas).

1-2 - paip air. Mereka menghalang atau membuka peredaran air di dalam tangki dan kembali dari pemanas air. Apabila peranti berfungsi, kren dibuka, tidak digunakan - maka, sudah tentu, ia ditutup.

3-4 - pengenalan kepada faucets pangsapuri. Mereka perlu menutup bekalan air ke apartmen.

5 - salah satu unsur penting - semak injap. Ia perlu melindungi pemanas pemanas elektrik dari terlalu panas (jika penutupan air sejuk, tangki pemanas air tidak tinggal tanpa air dan unsur pemanasannya tidak akan terbakar).

Peranti perlindungan dimasukkan dalam konfigurasi mana-mana pemanas air penyimpanan yang baik. Berhati-hati semasa memeriksa peralatan!

6 - injap longkang - Crane, yang direka untuk mengosongkan tangki pemanas air. Atas alasan yang jelas, kren seperti ini perlu disediakan apabila memasang pemanas air: sebelum membongkok (jika perlu) pemanas air itu akan membenarkan untuk mengalirkan semua air dari tangki. Lagipun, bergantung kepada kapasiti pemanas air, 100-150 liter air boleh disimpan dalam tangki ....

Cara menggunakan paip pemanas air (penutup dan pembukaan)

Kren ditunjukkan dalam rajah dalam angka "1" dan "2" Ia perlu untuk mematikan air semasa pemanas elektrik tidak digunakan. Contohnya, jika kita perlu mengeluarkan yang terakhir.

Kren ditunjukkan dalam rajah dalam angka «3» dan «4» terdapat di mana-mana apartmen yang dihubungkan dengan bekalan air pusat, yang terletak selepas penumpang, kerana kita terpaksa menutup air kadang-kadang atas pelbagai sebab.

Perhatikan kren «4» - ia menghalang peredaran air panas di antara apartmen dan riser semasa operasi peranti. Sekiranya paip tidak disekat, semua penduduk pintu masuk dapat menggunakan air panas dari pemanas air kami - air akan masuk ke riser.

Peraturan utama penggunaan - jika air panas dibekalkan oleh rumah dandang bandar, pemanas air berada dalam mod off - "1" dan "2" paip ditutup, dan "3" dan "4" terbuka dengan sewajarnya. Jika bilik dandang "naik" untuk pencegahan dan air panas dimatikan, kami menyambung peranti kami ke rangkaian 220V, buka kren "1" dan "2", dan ketuk "4" - tutup.

Gambar rajah pendawaian untuk pemanas air penyimpanan untuk membuka tangki

Di rumah persendirian, kotej atau di negara ini, di mana tiada bekalan air berpusat (atau atas sebab lain) menggunakan tangki simpanan untuk air, yang biasanya terletak di atas bumbung. Ini bukan batasan penggunaan pemanas air. Satu-satunya perkara ialah jarak dari instrumen ke tangki sekurang-kurangnya 2 m, dan jika tekanan dalam paip air lebih daripada 6 bar, perlu memasang pengurangan (di salur, di hadapan dandang) untuk mengurangkan tekanan.

Bergantung pada jarak dari bahagian atas dandang atau stesen pam, skim sambungan yang berbeza digunakan.

Skim sambungan jika ketinggian antara pemanas air dan tangki air kurang dari 2 meter

Gambar rajah pendawaian untuk pemanas air simpanan di bawah 2 m

Skim sambungan jika ketinggian antara dandang dan tangki simpanan untuk air lebih dari 2 meter

Gambar rajah pendawaian pemanas air di atas 2 m

Rajah pemasangan pemanas air dengan sambungan ke penaik bekalan air panas dan sejuk

Rajah pemasangan pemanas air dengan sambungan ke penaik bekalan air panas dan sejuk

Cara memasang pemanas air elektrik - video

Menyambungkan pemanas air ke sesalur kuasa

Oleh kerana operasi pemanas air memerlukan sambungan ke rangkaian 220V dan landasan mandatori, pilihan terbaik adalah untuk menyambung ke saluran keluar sedia ada untuk mesin basuh - melalui plag (sudah tentu, dengan syarat saluran ini berada pada garis berasingan dengan peraturan kepatuhan).

Sekiranya tidak ada saluran di apartmen, sebaiknya hubungi juruelektrik untuk mendapatkan bantuan yang berkelayakan dalam memasang pendawaian. Terdapat beberapa sebab untuk ini.

 • Pertama, bekerja dengan pendawaian elektrik memerlukan kemahiran dan pengetahuan tertentu, dan jika tidak mematuhi momen tertentu semasa pemasangan, terancam dengan kejutan elektrik atau kegagalan peralatan elektrik.
 • Kedua, anda akan diminta untuk bekerja. Sudah tentu, jika anda mempunyai kontrak dengan kontraktor.
 • Dan akhirnya, tidak akan ada masalah dengan apa yang dipilih wayar, mesin apa yang hendak dipasang.

Mungkin ini akan mendorong anda untuk melakukan semakan semula pendawaian elektrik di seluruh apartmen.

Nah, kesimpulannya, saya ingin mengucapkan anda prosedur air yang menyenangkan.

Komen (0)

Projek maklumat mengenai pembinaan rumah dengan tangan mereka sendiri. Penyebaran penuh atau separa bahan-bahan tapak hanya boleh dilakukan setelah perjanjian dengan pentadbir

Teknologi pemasangan dan sambungan pemanas air di negara ini

Perkakas rumah untuk pemanasan air dipasang di sebuah apartmen, sebuah rumah negara atau di dacha swasta. Pemilihan dan pemasangan pemanas air adalah berkaitan dengan bilangan orang yang tinggal di dalam bilik.

Biarkan proses pemasangan itu sendiri mudah, tetapi tanpa pengalaman ia bermasalah untuk menghasilkan pemasangan berkualiti. Oleh itu, adalah lebih baik untuk membaca arahan, membaca petua dan cadangan.

Pelan kerja umum untuk menyambungkan pemanas air

 1. Pilih tempat yang paling sesuai dengan saiz dan lokasi. Ia adalah perlu untuk mengukur semua pesawat dengan rizab untuk pemanas air.
 2. Cari bilangan sebenar air pengambilan air. Bilik mandi tersumbat, tenggelam, pancuran mandi dan sebagainya. Bilangan mata menentukan kuasa, kerumitan proses sambungan.
 3. Data pendawaian. Lebih baik mengetahui bahagian salib kabel, beban maksimumnya. Hakikatnya, sikap lalai terhadap elektrik di rumah boleh membawa kepada kemalangan. Untuk lebih yakin, ajukan juruelektrik kepada perundingan dan cari tahu cara menyambungkan pemanas air, sama ada mungkin menyambungkan pemanas ke atas kuasa yang dituntut. Jika ahli mengatakan bahawa voltan lemah, maka anda perlu "membuang" kabel baru secara individu.
 4. Kualiti cecair yang dibekalkan. Air masuk ke dalam tangki-tangki dandang sebaiknya disaring. Sekiranya kualiti air rendah, lebih baik memasang elemen penapis primitif dalam sistem untuk memelihara permukaan kerja pemanas.
 5. Adalah lebih baik untuk mengetahui sendiri pemanasan yang lebih baik: dengan sistem simpanan atau sistem aliran. Dan saiz dan pengilang juga akan memainkan peranan.
 6. Pilih bukan sahaja antara model, jenis peranti juga akan membuat anda berfikir tentang pilihan. Ia perlu ditakrifkan di antara dinding, lantai, jenis menegak atau mendatar.
 7. Peranti perlu dipasang dengan ketat yang mungkin ke permukaan. Betul jika ia tidak bergerak ketika menyentuh, dan pergerakannya dalam arah yang berbeza dilarang dengan teknik keselamatan.
 8. Sistem pemanasan air mestilah dimeterai sepenuhnya.
 9. Untuk paip, tidak disyorkan untuk menggunakan hos berkualiti rendah. Bahan optimum untuk elemen seperti - keluli, tembaga, plastik atau plastik.
 10. Penggunaan permulaan dan penggunaan yang pertama adalah dengan ketat di hadapan penaik atau cairan air yang mengalir.

Cara memasang pemanas elektrik storan

Bagi mereka yang memutuskan untuk melaksanakan nasihat itu secara bebas! Di bawah tiada masalah masalah, jangan pasangkan instrumen menegak dalam kedudukan mendatar dan sebaliknya!

Sambungan pemanas air penyimpanan lebih mudah dan betul:

 1. Penilaian awal lokasi untuk pemasangan.
 2. Bilik dengan kawasan kecil, sebagai peraturan, tidak mempunyai ruang besar untuk perkakas rumah. Menyambungkan pemanas air ke paip air di apartmen, dalam kes ini, dilakukan di ceruk tersembunyi atau kabinet paip.
 3. Teknik dengan kelantangan sehingga 200 liter boleh menjadi jenis hinged. Ketat pada peranti set lantai dengan jumlah yang besar, jika tidak, kerosakan yang tidak dapat dielakkan.
 4. Pemanas air dari 50 hingga 100 liter adalah lebih baik untuk dipasang pada dinding galas. Untuk mengikat penggunaan bolt anchor. Pengikat seperti itu perlu dibeli sebagai tambahan, kerana ia tidak wujud dalam set. Untuk menjimatkan peranti mahal tidak mustahil. Lebih banyak kurungan untuk pemanasan tetap, semakin banyak proses operasi dari tahun ke tahun. Untuk model jenis hinged 100 atau lebih liter, mesti ada sekurang-kurangnya 4 kurungan.
 5. Jika diputuskan untuk meletakkan peranti tersebut di lokasi terpencil, fikirkan perkhidmatan terlebih dahulu. Model berkualiti rendah sering perlu diperbaiki, dan ini tidak selesa untuk dilakukan di tempat yang sukar dicapai.

Injap keselamatan diperlukan. Ia akan memastikan sistem dari kerosakan mekanikal dan overpressure. Prinsip operasi adalah mudah - air berlebihan dikeluarkan pada tekanan tinggi. Dengan kata lain, air dilepaskan ke tekanan kerja sistem.

Bagaimana untuk menukar pemanas yang telah dipasang

Oleh itu, terdapat keperluan untuk menggunakan pemanas air simpanan. Ia adalah perlu untuk melakukan tindakan berikut:

 1. Tutup injap air panas yang dipasang pada riser. Jika ini tidak dilakukan, air yang dirawat oleh peranti akan pergi ke sistem bekalan air umum. Menutup injap, anda akan mendengar suara tertentu yang mengesahkan kunci.
 2. Kemudian buka injap di pemanas air. Yang pertama datang dengan air sejuk, kemudian buka paip, yang pam air dari dandang ke saliran.
 3. Selepas manipulasi ini, hidupkan peranti. Model model dandang dan pemanas air secara automatik akan memulakan kerja mereka dengan bekalan air yang betul.

Urutan pada rajah:

Tindakan ragu-ragu atau pembukaan kren tidak dilakukan dengan baik jika anda tidak pasti, atau jika anda menjumpai perkakas rumah untuk kali pertama. Kadang-kadang lebih murah untuk memanggil tuan walaupun untuk menghidupkan 3 kren dan memulakan peranti daripada membayar kerja pembaikan selepas kebocoran.

Bagaimana untuk menyambungkan pemanas air di kampung

Pemasangan di negara pemanasan merujuk kepada sistem paip air tekanan rendah. Malangnya, tanpa tekanan di beberapa atmosfera, mustahil untuk menyambung dan mengendalikan pemanas air penyimpanan menggunakan kaedah klasik. Terdapat pendekatan operasi untuk keadaan ini.

Tangki dandang diisi dengan air kerana tangki, yang dipasang secara berasingan dari pemanas air. Penggunaan injap bukan pulangan dalam litar ini tidak mungkin.

Kapasiti tambahan dipilih mengikut kelantangan. Ia harus beberapa kali jumlah tangki atau tangki pemanas. Kapal tekanan tidak boleh ditutup (vakum). Ringkasnya, ia perlu menggerudi lubang.

Adalah lebih praktikal untuk menyediakan tangki atau bekas sedemikian dengan injap apungan untuk mengawal paras air.

Sambungan dari tangki ke dandang mesti dilengkapi dengan injap atau injap.

Tangki tekanan biasanya dipasang di loteng. Keadaan utama untuk operasi sistem dengan tangki tambahan adalah lokasi kapal tekanan di atas 2 meter dari dandang.

Memasang elemen pemanasan air di negara atau di rumah untuk kediaman berkala, sebelum permulaan cuaca sejuk, ia perlu untuk mengalirkan cecair dari tangki!

Gambar rajah pendawaian pemanas air ke rangkaian

Mana-mana pemanas air menuntut untuk kekonduksian rangkaian elektrik. Kami bercakap tentang keratan rentas kabel, iaitu mengenai teras tembaga dawai. Ketebalannya harus bermula dari 2.5 milimeter.

Sambungan kualitatif ke rangkaian tidak mungkin tanpa sekering atau peranti pelindung. Model pemanas mana-mana mesti dilengkapi dengan peranti RCD (alat penutup pelindung).

Cara klasik untuk menyambung ke rangkaian adalah untuk memasuki saluran keluar terdekat. Adalah penting untuk mewujudkan sambungan tanah. Untuk melakukan ini, gunakan soket tiga tiang dengan fungsi kelembapan-bukti.

Kaedah klasik ini sesuai untuk pemanas air dengan kuasa yang rendah. Model yang kuat tidak direka untuk kaedah ini. Mereka akan, sekurang-kurangnya, memanaskan kedai.

Pemanasan sistematik salur keluar akan menyebabkan kenalan yang longgar dan percikan api. Percikan akan menyalakan plastik soket, memecahkan elemen pemanasan, menyalakan sistem bekalan kuasa.

Adalah lebih baik untuk menjaga keselamatan terlebih dahulu. Untuk melakukan ini, anda perlu membawa kabel elektrik bahagian yang dikehendaki dalam susunan individu. Dalam kes ini, wayar dari papan elektrik ke dandang dipasang tanpa cawangan atau cawangan tambahan.

Tanpa palam dan soket, pemotongan boleh dilakukan hanya melalui peranti automasi. Walaupun fungsi utama mesin adalah keselamatan dan penggunaan selamat pemanas air.

Sekiranya tidak ada fius dalam set itu, maka anda perlu membeli peranti dengan tahap kepekaan yang dikira. Sekiranya anda memasang sekering dengan kepekaan yang tidak dapat dipertimbangkan, tiada pemotongan tetap dandang.

Untuk pemanas air berkuasa meletakkan sekatan pada 16 ampere.

Kami mengesyorkan menonton video mengenai memasang pemanas air itu sendiri:

Dalam proses mendapatkan pemanas air yang diperlukan adalah lebih baik untuk menentukan terlebih dahulu bagaimana pemasangan selanjutnya akan berlaku. Apabila memasang dengan tangan anda sendiri, jangan sekali-kali mengabaikan teknik keselamatan. Sekurang-kurangnya keraguan, adalah lebih baik untuk tidak menyelamatkan, tetapi untuk memanggil ahli yang berpengalaman.

Pemasangan dan sambungan pemanas air simpanan

Tarikh: 27 Sep 2013 | Seksyen: Lain-lain

Hello dear pembaca tapak sesaga.ru. Artikel ini, mungkin, akan lebih berguna kepada penduduk bangunan tinggi daripada penduduk yang tinggal di rumah persendirian. Walaupun, jika rumah itu tidak dibekalkan dengan gas, atau ini adalah sebuah pondok, pemanas air penyimpanan akan menjadi yang terbaik.

Di pangsapuri bandar, dua kali setahun, air panas dimatikan: pada musim gugur sebelum musim pemanasan dan pada musim bunga selepas musim pemanasan. Setiap perjalanan berlangsung selama 2 hingga 4 minggu. Jadi ternyata penduduk bandar selama kira-kira sebulan atau dua mencuci di lembangan. Ia baik yang mempunyai mandi, dan siapa yang mandi ...

1. Pilih pemanas air simpanan.

Pertama sekali, kami ditentukan dengan kapasiti tangki.

Keluarga kami tiga orang adalah 30 liter. Sebenarnya, jika seseorang memutuskan untuk memanaskan sedikit, dan menggunakan lebih banyak air daripada selebihnya, maka selebihnya harus menunggu sekitar 20 - 30 minit, sehingga 30 liter lagi panas.

Sekarang kita memilih reka bentuk, dan di mana versi pemanas air akan: menegak atau mendatar, rata atau bulat, memanjang atau persegi, putih klasik atau mana-mana warna lain yang sesuai.

Tetapi, sekali lagi, untuk memilih reka bentuk dan prestasi, anda perlu menentukan lokasi tangki. Biasanya, pemanas air dipasang di tandas di atas tandas. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai bilik mandi yang digabungkan, kemudian letakkan tangki supaya ia sesuai dengan reka bentuk bilik mandi, tidak menduduki ruang yang diperlukan dan tidak mengganggu.

Pemasangan adalah mudah dan tidak mengambil banyak masa.

Di sini anda akan memerlukan pukulan - jika gerudi konkrit, atau kesan - jika bata itu.

Boer atau gerudi diameter 10mm yang menang, dan dua bolt anchor.

Kami melakukan penanda, penggerudian, memandu sauh dan menggantung pemanas air.

3. Menghubungkan pemanas air ke bekalan air.

Kami akan mempertimbangkan dua skema sambungan: yang pertama ialah apabila anda membuat pembaikan, dan pemanas air pada mulanya dipasang secara kekal. Yang kedua adalah apabila pembaikan hanya akan atau dalam masa terdekat tidak dijangka, tetapi mahu air panas. By the way, menurut skim kedua, tangki saya bekerja hampir 6 tahun, sehingga akhirnya pembaikan dilakukan.

Secara umum, rajah sambungan pemanas air adalah sangat mudah.

Ia disambung selari dengan sistem bekalan air domestik: pintu masuk paip dengan air sejuk, dan saluran keluar ke paip dengan air panas.

Mari lihat gambar rajah.

Apabila di apartmen air panas tiba - Pemanas air tidak diperlukan. Ia dipotong daripada sistem bekalan air apartmen oleh injap №3 dan №4, iaitu, dalam mod biasa, injap ini ditutup. Air sejuk dan panas beredar melalui paip seperti yang diharapkan.

Sekarang pertimbangkan skema apabila bekalan air pusatnya dimatikan, dan air panas tidak tiba di apartmen.

Kami menghidupkan pemanas air.

Untuk melakukan ini, dekat pintu masuk №1 pada air panas, dan terbuka injap №3 dan №4. Kami membekalkan 220 volt ke pemanas air, dan tunggu kira-kira 40 - 50 minit (bergantung kepada kapasiti pemanas air), sehingga air dalam tangki dipanaskan pada suhu yang ditetapkan. Apabila air telah dipanaskan, gunakannya seperti biasa.

Dengan menggunakan air panas, banyak sejuk memasuki tangki, di mana air sejuk dan panas bercampur. Apabila jumlah sejuk melebihi jumlah panas, air di dalam tangki akan menjadi panas, dan anda perlu menunggu sedikit untuk memanaskannya.

Sekarang pertimbangkan sementara rajah pemasangan pemanas air.

Dalam kes ini, kita perlu: 2 tees, 2 hos yang fleksibel untuk sambungan air, pita dan garpu dengan kord. Kord untuk menghisap ke cawangan terdekat.

Pertama sekali, kami menentukan tempat pemasangan pemanas air. Ia boleh dipasang di dinding, atau anda boleh meletakkannya di atas lantai, atau meletakkannya di suatu tempat.

Apabila ditentukan dengan lokasi pemasangan, kami mengukur panjang dari muncung pemanas air ke pengadun berhampiran. Kami membeli dua hos fleksibel kira-kira panjang yang sama.

Keluarkan pengadun dan putar tee ke tempatnya.

Semua sambungan berulir adalah pita prewound.

Jangan lebih daripada 3 pusingan.

Sekarang pengadun diletakkan di tempat, tetapi sudah di dalam tee. Nah, di bahagian atas tee skru hos dari pemanas air. Seperti yang anda boleh lihat, semuanya mudah.

Petua. Pertama, pasang sambungan ke tee di kedai, kemudian jangan lari dan jangan ubah bahagian yang tidak muncul.

Apabila air panas diberikan, dan jika tangki mengganggu anda, anda boleh mematikannya dan membersihkannya sehingga keesokan harinya. Dan di tempat kosong di tee skru plag.

Saya juga perlu katakan tentang injap keselamatan, yang datang lengkap dengan tangki. Diagram rajah itu ditetapkan sebagai №5. Ini adalah elemen penting, tanpa mana mustahil untuk pemanas air berfungsi.

Seperti yang kita tahu, air mengembang apabila dipanaskan. Dan kerana air adalah medium yang tidak dapat dikompres, apabila dipanaskan, air akan berkembang, dengan itu menghasilkan tekanan pada dinding tangki, serta pada paip masuk dan keluar. Tetapi kita mesti pergi ke tempat lain.

Jadi, jika tiada injap keselamatan, maka apabila tekanan kelebihan tertentu tercapai, air hanya akan pecah tangki. Apabila terdapat injap, tekanan maksimum yang dibenarkan oleh air dilepaskan melalui injap ini.

Injap keselamatan itu sendiri ditetapkan pada tekanan maksimum tertentu, ketika mencapai pencetus, itu berfungsi. Oleh itu, jika anda perhatikan bahawa air menetes dari injap - jangan panik, itu bermakna ia menumpahkan lebihan.

4. Guna voltan bekalan ke pemanas air.

Untuk pemanas air, adalah dinasihatkan untuk memanjangkan talian kuasa 220 volt berasingan.

Angka ini menunjukkan sebahagian daripada jalan masuk bangunan bertingkat tinggi (disalin sendiri). Di jalan masuk atau perisai anda ditambah: UZO - QF2, pemutus litar - SF1 dan kasut sifar N1.

Ingat. N1 tidak mempunyai sambungan dengan sifar biasa.

Angka berikut menunjukkan skim dengan tiba-tiba. Iaitu, anda zanuljaetes pada badan perisai akses, dengan itu, membentuk konduktor ketiga, perlu bagi operasi RCD yang betul.

Kedua-dua skim ini untuk menghubungkan pemanas air digunakan di bangunan tinggi (sistem TN-C). Tetapi, yang mana yang hendak digunakan - membuat keputusan untuk anda. Saya secara peribadi tidak mempunyai RCD, walaupun saya memikirkannya, tetapi saya belum membuat keputusan mengenai skema tersebut.

Pastikan anda membaca artikel: bagaimana menyambungkan tanah dan bagaimana menyambungkan tanah. Bahagian 2. Dan hanya selepas membaca artikel-artikel ini, pilih skema yang mana anda akan menyambungkan pemanas air.

Nah dan skim elektrik untuk rumah-rumah pembinaan moden (sistem TN-S). Sambungan yang sempurna. Di sini saya fikir, semuanya semuanya jelas.

Ya, saya hampir terlupa. Kabel bekalan diarahkan terus dari flap ke pemanas air, dan tiada kotak simpang yang luka.

Kini anda boleh dengan mudah memasang dan sambungkan pemanas air kepada sistem bekalan air domestik, serta untuk membekalkan 220 volt kepadanya.

Menyukai artikel - berkongsi dengan rakan-rakan anda:

10 komen

13. Jan. 2014 pada 14:38

Sergei, saya kini perlu menyediakan dorongan untuk 15 liter, ia adalah perlu untuk meletakkan keran supaya anda boleh mengalirkan air daripadanya supaya tidak beku, akan berdiri berhampiran singki, ia hanya seorang pengguna, saya faham anda perlu meletakkan ia hanya pada paip air sejuk dengan injap, atau pada paip panas akan menjadi

13. Jan. 2014 pada 14:47

Saya tidak akan mengesyorkan anda meletakkan tangki di jalan. Jika air dicurahkan, tan akan cepat gagal. Dengan kejahilan, kami melakukan cara yang anda mahu lakukan. Buck sudah cukup selama dua musim.

Lebih baik memasang tangki di dalam rumah, dan paip untuk melindungi dan memegang bawah tanah. Terutama sekarang ini bukan masalah.

Sebaik sahaja anda lakukan dan lupa.

Adalah wajar untuk meletakkan injap pada kedua-dua paip.

30 Jun. 2014 pada 11:53

Sergey, anda terlupa tentang penapis pembersihan kasar, sebagai contoh. Namun, jika tekanan dalam perancangan untuk sebab-sebab tertentu yang tinggi (injap tutup sering bekerja di luar), kemudian meletakkan reducer.

Secara umum, artikel ini sangat baik, seperti banyak di sini

30 Jun. 2014 pada 13:33

Selamat siang, Alexander!

Di sini ia bermakna bahawa penapis sudah berdiri di pintu masuk ke apartmen atau rumah, jadi saya tidak menyatakannya. Dan terlalu banyak unsur dalam skema itu akan mengalihkan perhatian pembaca.

Terima kasih kerana meninggalkan komen!

05 Jun. 2015 pada 09:29

Sergey, yang ditunjukkan dalam litar pemanas anda menyambung kepada paip, terdapat satu kelemahan yang ketara. No 3 injap tidak boleh dikembalikan, membiarkan air melepasi hanya ke air panas utama. Jika pintu masuk, apabila membekalkan air panas tengah-tengah dan di luar Pemanas (bermastautin di suatu tempat kiri ditinggalkan tanpa pemanas Menyahaktifkan pertama) tekanan air panas mengatasi tekanan sejuk dan semua jiran dan bukannya sejuk dihasilkan air panas.

05 Jun. 2015 pada 10:46

Selamat petang Yuri Petrovich!

Dan dalam beberapa cara jiran boleh mendapatkan air panas, jika penyewa telah meninggalkan dan tidak menggunakan apa-apa air, dan dengan itu injap №3 Ditutup?

Bagaimanakah air dapat menembusi utama ke rumah melalui injap bola tertutup?

06. Nov. 2015 pada 21:43

Adakah mungkin untuk menyambung dua pemanas air simpanan secara selari?

06. Nov. 2015 pada 22:06

Selamat malam, Alexander!

Secara teorinya, mungkin, kerana tekanan pada salur masuk dan keluarnya hampir sama, namun praktikalnya tidak cuba.

20. Ogos 2017 pada 20:05

Terima kasih atas artikel itu, saya hanya mahu meletakkannya di sebuah apartmen baru. Semuanya mudah dan mudah difahami.

21. Ogos 2017 pada 22:46

Selamat petang, Shvonder!

Tidak ada yang rumit. Semoga berjaya!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 65 =