Mesin itu tidak merosot – 314167.info

Mesin itu tidak merosot

Apakah sebabnya jika mesin basuh tidak menekan?

Setiap daripada kita terbiasa menggunakan mesin basuh, tetapi tidak selalu berfungsi dengan lancar. Selalunya ketika drum berada dalam urutan kerja yang baik, pakaian tidak diremas dengan baik atau bahkan basah: Mesin atau mesin semiautomatik berhenti melakukan fungsi berputar. Sekiranya tiada spin, anda boleh mengesyaki pelanggaran fungsi-fungsi lain. Tetapi pertama-tama anda perlu menyemak keparahan kegagalan sebelum menghantar unit untuk dibaiki. Kami akan memikirkan apa sebabnya, apabila mesin basuh tidak menekan, dan apa yang perlu dilakukan dalam setiap kes tertentu.

Sebelum mencuci, periksa dram untuk ketiadaan benda asing: kuku, duit syiling atau benda tajam yang lain.

Sebelum mencuci pakaian dengan butang ritslet atau logam, anda perlu mengikatnya dan mematikannya untuk mengelakkan kerosakan pada gendang dan pakaian atau pakaian lain.

Sekiranya mesin basuh diratakan dan semua bolt pengangkutan di dinding belakang (di bahagian gendang) telah dialih keluar, kemudian periksa:

 • bagaimana saliran air berfungsi dan, jika perlu, membersihkan hos atau penapis daripada penyumbatan;
 • sama ada butang yang menetapkan kelajuan kurang untuk menekan lembut secara tidak sengaja ditekan;
 • Sama ada mod kerja dipilih tanpa berputar ketika mencuci pakaian bulu atau seluar sutera, dalam hal ini perlu mengubah mod untuk berputar;
 • Sama ada dram terlalu banyak dengan linen, kerana sebab ini ia akan berputar lebih perlahan, dan pakaian tidak akan ditekan. Drum ini mungkin gagal.

Sekiranya dram dimuatkan, maka ia tidak akan berlaku sama rata di sekelilingnya dan getaran boleh berlaku pada kelajuan dram yang tinggi. Mesin secara automatik mengurangkan kelajuan, jadi pemintalan menjadi tidak mencukupi. Untuk mengelakkan ini, satu perkara besar dipadamkan dengan 2-4 yang kecil.

Serbuk, pelunturan dan semburan linen yang disyorkan oleh pengeluar harus digunakan, dan jangan biarkan mereka melampau - ini boleh menyebabkan berputar buruk. Produk halus untuk mencuci dan mengelupas diletakkan di dalam mesh khas.

Mesin basuh memerlukan pembaikan perkhidmatan dalam kes berikut.

Apa yang perlu dilakukan (kos kerja)

Pam itu tidak teratur, operasi yang betul dari mod spin-off tidak berfungsi, air tidak longkang

Gantikan pam (1300 rubel)

Sensor tahap air (suis tekanan)

Suis tekanan tidak memberitahu modul kawalan mengenai paras air, jadi mod putaran tidak menyala

Gantikan sensor (dari 1200 Rubles)

Modul elektronik atau pengaturcara dalam mesin elektromekanik

Modul kawalan tidak memberi arahan untuk mengaktifkan mod putaran

Gantikan papan dalam modul elektronik. Pasang semula modul dalam mesin separa automatik. Dari 1500 Rubles.

Tidak termasuk berputar: kehadiran rehat dalam berliku motor atau berus grafit yang sudah haus

Membaiki atau menggantikan enjin (dari 1500 rubel).

Pengukur kawalan lilitan (tachod)

Tidak ada kelajuan putaran drum yang diperlukan, berputar berkualiti rendah

Gantikan sensor (dari 1300 Rubles).

Positif memberi kesan kepada kerja-kerja mesin basuh penyelenggaraan yang tepat pada masanya unit: menggosok drum, band getah drum, mengeluarkan serpihan terkumpul. Jangan gunakan alat agresif semasa membersihkan drum: untuk membersihkan cermin, pinggan, dan sebagainya. Untuk membaiki mandi untuk serbuk dan perapi, ia perlu dikeluarkan, dibilas, kering dan dimasukkan semula.

Untuk melindungi modul elektronik atau semiautomatik dari turun naik voltan di sesalur dan tidak termasuk kerosakan kerja berfungsi, penggantian papan kawalan, adalah perlu untuk menyediakan mesin dengan penapis rangkaian khas.

Untuk membaiki enjin anda perlu membongkar kes itu. Awalnya adalah perlu untuk mengambil gambar semua pengikat dan wayar, maka mereka boleh dikeluarkan. Foto diperlukan apabila enjin dikembalikan ke tempat dan wayar disambungkan. Selepas mengeluarkan enjin, berus diperiksa untuk dipakai dengan mengukur panjangnya. Jika mereka tidak mencapai 0.5 cm, maka sudah tiba masanya untuk menggantikannya. Ia adalah perlu untuk memeriksa enjin untuk aliran air di atasnya. Jika tidak ada pengalaman membaiki enjin atau modul kawalan, maka hanya para profesional yang akan membantu.

Jika anda tidak menekan Samsung

Mesin basuh Samsung tidak menekan sebab-sebab di atas dan yang berikut:

Lama lama tanpa berhenti

Semak paras air di dalam mesin, tekan tekanan air

Tiada putaran, selepas air mengalir enjin berdengung

Ia adalah perlu untuk memeriksa peranti untuk juruteknik perkhidmatan

Apabila drum berputar berhenti, disertai dengan ketukan yang memekakkan telinga

Tetapkan tahap mesin, biarkan dobi untuk pengagihan yang lebih baik pada drum

Pakaian yang tidak ditekan

Mengurangkan% cucian sintetik apabila membasuh dengan bahan semula jadi, atau basuh secara berasingan

Tiada putaran pada setiap mod

Hubungi jurutera perkhidmatan untuk membaiki komponen dalaman

Tiada putaran pada musim sejuk

Semak pelepasan air, sama ada terdapat, karat atau kotoran dalam hos, pembekuan pembetung

Pemanas tidak memanaskan air atau menimbulkan suhu air sejuk

Pembaikan pemanas atau ganti dengan jabatan perkhidmatan

Apabila memilih kitaran mendidih dan pengeringan, ia mengambil lebih banyak masa untuk mencuci pakaian.

Bagaimana untuk membaiki spin dalam LG

Untuk mengetahui sebab-sebab kekurangan spin dalam model mesin basuh LG dan penghapusan mereka adalah perlu:

Tanggalkan panel di bahagian belakang mesin dan penutup di atasnya. Pada penutup, tutup skru 2 dari setiap sisi dan keluarkan pendakap. Tudung dipindahkan beberapa sentimeter dan ditarik balik. Panel di bahagian belakang unit sedikit bengkok untuk keluar dari alur.

Untuk memeriksa motor 3 fasa untuk integriti lilitannya dengan menghidupkan multimeter dan mengukur Ohm. Penyambung motor dengan kehadiran tiga pin mesti diputuskan. Rintangan antara tiga wayar (kenalan) biasanya adalah 7.5-7.8 Ohm.

Buat pemeriksaan modul kawalan dengan pemindahan serentak unit ke mod diagnostik dengan memegang butang "Spin speed" dan butang "Tahap tanah", kemudian tekan butang kuasa.

Butang "Start9raquo; tekan pada diagnosis sekali untuk membaiki pintu, kali kedua - untuk pergi ke putaran.

Dengan pembacaan sifar (pada kelajuan sifar) dan tiada putaran enjin, cabut penyambung dari enjin di bahagian belakang mesin.

Voltan AC diukur oleh multimeter. Biasanya ia membentuk madu dengan tiga kenalan - 140-150 volt. Tidak ada voltan - modul kawalan tidak berfungsi dengan betul.

Untuk menggantikan modul mematikan kuasa dari unit dan laraskan dari suis tekanan - 1 skru, keluarkan dan letakkannya. Seterusnya, keluarkan penyambung kuasa dan penyambung lain, unclipping dengan kemas dengan selak pisau dan melepaskannya. Di bahagian hadapan, semua penyambung mesti diputuskan, skru diskru di belakang modul kawalan. Sekarang modul itu beralih ke kanan dan ditarik keluar. Dalam urutan terbalik, pasangkan modul di tempatnya.

Punca rosak berputar dari Indesit (Indesit) boleh menjadi kerosakan suis "berputar", modul elektronik, tadhodchika. Apabila menggunakan mesin, punca putaran yang buruk adalah tidak masuk akal: termasuk mod "Tidak ada putaran" atau "Cara membasuh halus", yang tidak melibatkan pakaian merosot atau cucian.

Sekali lagi, dram hendaklah dimuatkan mengikut arahan, tanpa melebihi atau mengurangkan berat pakaian, dan juga mematuhi semua syarat untuk operasi normal mesin. Kerosakan yang teruk, seperti kerosakan dalam operasi tachodchik, aliran air ke dalamnya dan pakai, kerosakan enjin atau modul kawalan yang terbaik diamanahkan kepada juruteknik perkhidmatan.

Selalunya unit ini dijual dengan kawalan mekanikal, iaitu dengan menghidupkan pemegang mekanik pilih program yang diperlukan untuk mencuci. Sekiranya arahan itu diperhatikan dengan ketat, dan mesin hanya mendail dan tidak mengalirkan air sepenuhnya, tidak memerah, maka kerosakan serius perlu dicari. Sensor paras air mungkin tidak berfungsi. Oleh itu, proses berputar tidak bermula. Apabila pengancing yang dipakai atau dilonggarkan boleh menolak peranti. Dalam kes ini, dram tidak akan berputar, dan pakaiannya akan terkulai.

Terdapat pecahan programmer (relay atau modul kawalan) disebabkan oleh lekuk kuasa dalam rangkaian, yang telah jatuh ke dalam lembapan atau kesalahan kilang. Pada voltan rendah dalam rangkaian, mesin juga akan berhenti menyiram air dan meruntuhkan pakaian. Dalam enjin, sering diperlukan untuk menukar bahagian dalaman atau penggulungan kerana kerosakan.

Selalunya, tidak kira sama ada model ini Zanussi atau Bosch, Candy and Ardo, unit pam longkang rosak, elemen pemanas untuk memanaskan air dan memandu tali pinggang, drum berputar. Pam longkang, sebagai pemutus rekod, harus diganti setiap 5 tahun, kerana ia sentiasa basah dari air. Melanjutkan hayat perkhidmatan unit boleh mengeluarkan air semasa tempoh penutupan berpanjangan, tetapi membasuh setiap hari adalah menyusahkan dan tidak realistik, kerana anda perlu untuk menurunkan salur air ke dalam bekas yang di atas lantai, atau memutuskan sambungan dari badan. Ia sering diperlukan untuk membersihkan grill dari penapis dari serpihan dan pelbagai benda pepejal.

Tonton video dengan kes di mana mesin Bosh tidak ditekan:

Dengan mesin basuh yang dihidangkan untuk masa yang lama, ia perlu mematuhi arahan untuk penubuhan dan penggunaannya, kebersihan di dalam dram, petak serbuk, salur air, penapis, menjaga penampilan, tetapi juga untuk mengelakkan air daripada memasuki bahagian elektrik unit.

Hobi: sejarah, kuasa elektrik, pengangkutan, komunikasi, perkakas rumah, pembinaan, kraftangan. Mengalami lebih daripada 20 tahun perkhidmatan dan perkhidmatan pembaikan. Ahli tapak kakpostirat.com

Bagaimana untuk membersihkan penapis di mesin basuh

 • Membersihkan band getah di mesin basuh

 • Kenapa terdapat serbuk di petak serbuk di mesin basuh

 • Bagaimana untuk menggantikan galas pada Ariston mesin basuh

 • Bagaimana untuk menggantikan galas dalam mesin basuh

 • Bagaimana untuk menggantikan galas dalam mesin basuh LG

  Halo, saya tidak menekan stylalki Siemens a1226

  pergi ke masa putaran dan mematikan

  tolong, apa sebabnya?

  Anda perlu menonton lembaga pengurusan

  Rumah membasuh Bosch Classixx 5 WLF Saya melepaskan enjin, menyikat cincin hubungan di bawah berus, magnet tidak melepaskan ia masih di tempat, dipasang, tetapi masih tidak berfungsi. Sebabnya adalah sama, kegagalan masa apabila berputar dari 7min. untuk 1min. Kadang-kadang ia cenderung mencubit, ada asas. Apa masalahnya?

  Dalam kes sedemikian, lebih baik memanggil tuan dengan segera.

  Tetapi anda boleh melihat rantaian tacho, dengan tinkle kedua-dua gegelung tacho itu sendiri dan seluruh rangkaiannya. Nah, tengok rantai lain sekaligus.

  mesin stiralnyaa baru (hanya setahun yang lalu dibeli) LG Direct Drive 5 kg dan 1,000 rpm (seperti 6 kg, tetapi bukaan yang sempit tidak dibenarkan di dalam bilik mandi) dan apabila saya memadam perkara yang sukar - kot atau jaket mesin tidak mahu mereka tekan dan selesaikan program ini, saya memutuskan untuk meletakkan putaran pada giliran 400 dan ia mula memerah! Dengan cara ini, banyak orang yang berkaitan stiralki diri (tidak ada masalah besar) jangan tanggalkan bolt pengangkutan dan mesin semasa kitaran putaran melompat di seluruh bilik! baca arahan, orang!

  Jadi itu. Mesin menyebar pakaian sebelum menekan, jika terdapat banyak dan tidak dapat menguraikannya, maka ia tidak dapat keluar untuk berputar.

  Mengapa mesin basuh berhenti menekan dobi?

  Sekiranya mesin basuh itu tidak teratur, ini masalah keluarga. Lagipun, kami sangat lazim digunakan untuk membasuh secara automatik sehingga kami tidak dapat membayangkan hari tanpa penolong ini, terutama apabila ada anak kecil di rumah. Kenapa mesin basuh tidak memerah pakaian, iaitu, mod putaran bermula, gendang berputar, tetapi perkara tetap basah? Terdapat banyak sebab untuk ini, dan kami akan cuba membongkar setiap secara terperinci.

  Pada saat boot anda dimasukkan juga banyak perkara tiga dimensi dalam mesin basuh, dan semasa mencuci mereka terkumpul di satu tempat. Apabila beralih ke mod berputar, revolusi meningkat dengan ketara, ketidakseimbangan bermula, dan sensor khas melumpuhkan putaran dram. Apa yang perlu saya lakukan? Matikan kuasa, buka pintu dan letakkan perkara yang lebih sama rata. Anda boleh mengeluarkan air yang paling berat dan kemudian memerah dari benda-benda ini secara berasingan.

  Mesin basuh berhenti menekan, kerana program ditetapkan dengan betul. Seringkali, pengguna menekan butang kedua dengan tergesa-gesa, dan kemudian mereka marah bahawa pakaian itu basah. Berhati-hati, dan pembantu anda akan melaksanakan tugas itu.

  Jika penapis tersumbat di mesin basuh, tiada saliran. Adalah mudah untuk mengatasi masalah ini: hanya menghilangkan penyumbat. Elemen penapis terletak di bahagian bawah kanan, untuk ini anda perlu membuka menetas atau buka panel hiasan. Semuanya bergantung dari model:

  • Panel menetas Indesite terbuat dari plastik yang sangat rapuh, ia perlu dibuka dengan sangat hati-hati.
  • Di Samsung dipasang kait khas, yang dibuka dengan pemutar skru.
  • Lukas LG tidak terbuka, anda perlu menekan kunci khas.
  • Di Ardo, akses kepada penapis juga di depan, tetapi di bahagian bawah.

  Semua penapis tidak terbalik dengan cara yang sama, hanya pada sesetengah model yang mungkin ada sekrup yang memasang. Anda perlu memeriksa dengan teliti penutup sebelum cuba melepaskannya.

  Mempunyai akses kepada penuras, anda perlu membersihkannya dengan teliti dan pasangkannya semula. Periksa operasi mesin: mungkin penyebab masalah ditemui, dan pemutar telah bekerja.

  Haus peranti, kegagalan sistem automasi

  Mengapa mesin basuh tidak merosot? Terdapat beberapa nuansa mengenai model yang berlainan. Sebagai contoh, mesin basuh LG atau Samsung dengan isu pam saliran penapis tersumbat isyarat paparan.

  Sekiranya mesin anda sudah bertahun-tahun, maka apabila rejim putaran bermula, lebih baik mendekat dan melihat bagaimana ia dihapuskan untuk campur tangan dan mencegah kebocoran air jika perlu.

  Terdapat kes apabila peralatan rumah tangga tidak dapat menampung tugas atau sistem automasi telah gagal, contohnya:

  • Daripada dram tidak ada penyiraman cecair, dan sistem mematikan mod;
  • Dalam proses mencuci, wastafel berfungsi dengan baik, tetapi pada akhirnya semua benda basah;
  • air menggabungkan, tetapi sangat perlahan;
  • berputar pada mod lain yang berfungsi, maka - tidak.

  Sebab-sebab kegagalan rejim putaran boleh menjadi berbeza dan dari segi kerumitan, jadi pada pemecahan anda sendiri, masalahnya agak bermasalah.

  Terdapat kerosakan peralatan rumah tangga, yang hanya dapat diselesaikan oleh pakar dari pusat khidmat. Sebagai contoh, mesin basuh berhenti menekan kegagalan tachometer - peralatan elektronik secara keseluruhan adalah betul, tetapi kerosakan seperti tanpa pengetahuan tertentu akan menjadi sukar untuk dihilangkan.

  Bercakap dalam bahasa teknikal - suis tekanan, menghantar kepada modul utama semua data di paras air. Setelah menerima laporan itu, sistem automatik memutuskan apabila menghidupkan mod putaran; jika tiada isyarat dari sensor, maka putaran tidak akan dihidupkan.

  Dalam kes ini, perlu menghubungi pembaik. Dia akan datang, memeriksa mesin, dan jika perlu memasang sensor baru.

  The towbar dipasang pada aci motor dan mengawal rpm. Sekiranya ia rosak atau pendawaian telah berlepas, isyarat kepada sistem automatik tidak akan diterima. Turnovers tetap sama, jadi anda tidak boleh memerah pakaian.

  Terdapat kejadian yang jarang berlaku, tetapi ia boleh dihapuskan dengan sendiri, dengan memeriksa lampiran dan kenalan. Sekiranya ujian ini menghasilkan keputusan negatif, sensor mesti diganti.

  Hayat seluruh peranti bergantung kepada operasi unit ini. Ia mungkin berhenti berfungsi dengan alasan penutupan atau penggulungan penutupan, Apabila ia dipadamkan kepada nilai minimum berus yang diperbuat daripada grafit. Jika untuk alasan ini mesin basuh tidak menekan dobi, maka anda perlu memanggil bengkel - pakar akan memeriksa sistem, menggantikan berus atau memasang enjin baru.

  Sekiranya mesin basuh tidak menekan, maka punca mungkin dalam modul kawalan - menolak penstabil. Otak produk untuk memberi perintah yang betul tidak mampu: dalam kes ini, ia mengabaikan mod putaran, walaupun mesin berfungsi. Panggil tuan, dia akan mengesahkan diagnosis, menggantikan penstabil atau melaksanakan berkelipnya.

  Sekiranya anda tidak cuba membaiki enjin anda sendiri atau menukar penstabil pada nasihat seorang kawan. Ingat bahawa miser membayar dua kali.

  Statistik menyatakan bahawa pam sering terputus, terutamanya pada mesin bajet di mana tiada elemen penapis di hadapannya, dan mana-mana objek asing, misalnya, tulang dari bra, boleh melumpuhkan pam. Untuk menentukan sama ada pam itu bersalah, ini boleh dilakukan dengan tanda-tanda yang sangat khas:

  • Jadual pencucian sudah berakhir, tetapi tiada apa-apa kecuali bunyi yang aneh untuk berlumba;
  • Nampaknya saliran air akan bermula sekarang, dan mesin akan pergi ke putaran, tetapi ia tergantung;
  • masa berlalu, dan segala-galanya kekal pada tahap yang sama - tidak ada menekan dobi.

  Anda mesti kembali ke bengkel, pam akan diganti, dan haiwan kesayangan anda akan menjadi baru: anda tidak perlu memerah dobi secara manual.

  Untuk memastikan bahawa peralatan rumah kurang daripada mungkin membolehkan anda turun, dan jangan gantung pada saat yang paling tidak menyenangkan, anda harus memperlakukannya dengan sangat hati-hati dan ikuti cadangan berikut:

  1. Semak semua poket sebelum mencuci - bahagian kecil boleh menyumbat penuras.
  2. Pasang penapis di apartmen untuk peraturan voltan. Ia sering berubah, dan ini terutamanya memberi kesan kepada elektronik. Mengenai peraturan untuk memilih mesin automatik untuk mesin basuh, baca di sini.
  3. Serbuk yang larut dalam air, anda perlu tidur dengan tegas dalam keadaan biasa: lebihan akan berkumpul di dispenser, menyumbat parut.
  4. Jangan bebankan mesin, sensor tak seimbang akan memotong kelajuan maksimum.

  Penggantian komponen elektronik adalah "keseronokan" yang sangat mahal, ada kalanya ia lebih murah untuk membeli peralatan baru daripada menggantikan unit tertentu.

  Dengan mengikuti petua ini, anda akan menyelamatkan diri dari kerumitan dan sampah yang tidak perlu dari anggaran keluarga, dan akan tahu apa yang perlu dilakukan dalam setiap kes kegagalan mesin basuh.

  Salah satu cara terbaik untuk memanjangkan kerja berkualiti pembantu anda adalah untuk mengelakkan akibat yang tidak menyenangkan dari kegagalan tiba-tiba. Anda tidak boleh berhenti menjaga kereta selepas mencuci.

  Prosedur ini agak mudah dan tidak mengambil banyak masa daripada anda:

  • Tanggalkan dispenser dan bilas residu deterjen;
  • siram tapak pemasangan dispenser dan lap kering;
  • lap di pintu untuk mengelakkan pengumpulan pelbagai serpihan selepas mencuci (benang dari cucian, butir serbuk dan lain-lain);
  • Jangan segera tutup pintu - biarkan gendang dan semua bahagian dalam cucian basuh kering;
  • Jangan membasuh bahagian dalam dram dengan detergen khas.

  Nyonya berhati-hati selalu selepas mencuci akan melakukan pembersihan basah di dalam bilik dan aerate ia, jika boleh - di banyak rumah persendirian pakaian terletak di ruang bawah tanah. Ia juga bernilai memeriksa mesin untuk kebocoran, walaupun yang paling tidak penting, kerana kecacatan kecil dengan cepat berkembang menjadi yang besar. Maklumat lanjut mengenai pencegahan untuk mesin basuh anda boleh jumpa di sini.

  Terdapat banyak tempat yang bermasalah di mana-mana peralatan rumah, tetapi kita mesti ingat satu perkara: tidak pernah cuba menghasilkan diagnosis atau pembaikan mesin basuh.

  Teknologi moden tahap ini begitu disemai dengan elektronik bahawa mana-mana langkah cuai anda boleh mempunyai akibat yang tidak dapat dipulihkan. Pakar profesional, dan pembantu anda sekali lagi akan memohon seluruh keluarga dengan basuh berkualiti tinggi dan kelajuan berputar.

  Penarafan mesin basuh untuk kualiti dan kebolehpercayaan. Sepuluh model percuma yang terbaik, ciri-ciri mereka dan parameter teknikal yang penting. Kelebihan dan keburukan, tahap harga.

  Mesin basuh tidak merosot: 3 sebab utama

  Jika mesin basuh tidak memerah, anda perlu memahami dengan segera sebab-sebabnya. Bagi setiap orang, mesin basuh adalah peralatan rumah tangga yang sangat penting, tanpa mana mustahil untuk menjaga rumah bersih, terutamanya tekstil dan pakaian. Perlu diperhatikan bahawa banyak bahan buangan yang dijual dengan perbezaan mengikut kriteria yang berbeza, tetapi kebarangkalian harus menangani masalah peregangan sangat tinggi, walaupun kos unit sangat tinggi. Selalunya, mesin berfungsi, tetapi tidak memerah, dan ia tidak hanya sukar untuk dilakukan secara manual, tetapi kadang-kadang sangat sukar secara fizikal. Apa yang perlu dilakukan dalam situasi ini? Ia akan menjadi perlu untuk mengetahui punca masalah, yang akan membolehkan mencari penyelesaian untuk penghapusannya.

  Tidak menekan mesin basuh: kerosakan enjin

  Sebab mengapa tidak ada pemutar mungkin berbeza, tetapi dalam mana-mana hal yang perlu untuk mengesan mereka, dilarang menggunakan peralatan dengan adanya kerusakan, penyelenggaraan diperlukan dan masalahnya dihapuskan. Mesin memerah pakaian pada kelajuan maksimum dram, tetapi jika enjin gagal, maka proses ini tidak menjadi kenyataan.

  Kegagalan berfungsi seperti ini berlaku untuk beberapa sebab:

  • Memakai berus yang dipasang di permukaan mesin mesin basuh;
  • Penggulungan rosak;
  • Galas digoncang.

  Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan untuk berunding dengan pakar untuk perkhidmatan dan diagnostik mendalam sistem motor, kerana pecah utama dalam bentuk peregangan hanya boleh menjadi permulaan akibat yang serius dan pelaburan besar dana. Semasa penyelidikan enjin, ada kemungkinan untuk mendapatkan jawapan yang tepat tentang tindakan yang diperlukan, terutamanya untuk pembaikan, atau penggantian keseluruhan unit pencuci pakaian.

  Jika mesin tidak memerah pakaian, anda perlu memahami sebab-sebab dan membetulkan masalah itu

  Perlu diingat bahawa jika anda mengikuti beberapa cadangan semasa operasi, sangat mungkin untuk mengelakkan kerosakan dan memastikan mesin dalam keadaan yang ideal dan bekerja untuk jangka masa yang panjang.

  Sebelum memunggah pakaian ke dalam rongga dram, anda perlu memeriksa poket untuk barang-barang kecil, terutama logam, yang boleh terperangkap dan menyebabkan kerosakan dalam operasi peralatan. Ia perlu memantau berat pakaian yang dimuatkan, kerana semasa beban kerja, brek perlahan, dan oleh itu seluruh kandungannya tetap basah. Apabila memasang peralatan selepas pembelian, adalah penting untuk menjaga pemasangan fius, yang akan menjadi sejenis penstabil voltan, dan akan membolehkan gaya styralka berbeza pada rangkaian elektrik.

  Spin di mesin basuh tidak berfungsi: pecahan pam saliran

  Ia tidak sukar untuk mengetahui fakta bahawa sistem perparitannya rosak, kerana ia cukup untuk memeriksa bahagian dalam menetas di mesin basuh. Sekiranya air tidak dikeringkan sepenuhnya, masalahnya adalah sistem saliran.

  Terdapat beberapa tanda di mana ia mungkin untuk menentukan kehadiran kerosakan dalam sistem pelepasan:

  • Hujung pramatang cuci terjadi;
  • Pengairan air berlaku dengan bunyi tambahan yang kuat;
  • Dalam mod yang berbeza, mungkin ada putaran, atau mungkin tidak, dan ini tidak bergantung kepada program yang dipilih.

  Mencuci di mesin basuh mungkin tidak berfungsi kerana pecahan pam saliran

  Alasan yang paling kerap untuk bahagian peralatan pembersihan ini adalah terjadinya pecah pam saliran, namun, mungkin tersumbat di rongga saluran cawangan atau dalam penyaring. Pada mulanya, hos saliran perlu diperiksa untuk mengelakkan kemungkinan tersumbat, kerana air tidak boleh digabungkan kerana jem syiling atau serpihan besar yang lain.

  Jika longkang berfungsi dengan betul, maka anda perlu memeriksa pam saliran itu sendiri.

  Dalam erti kata lain, adalah perlu untuk memeriksa pam untuk pengoperasian, yang mana tujuannya adalah untuk melepaskan penapis, menukar mesin ke dalam induk, mengaktifkan saliran atau mod putaran, tidak termasuk kemasukan air. Sekiranya pam berfungsi dengan betul, tidak ada syak wasangka mengenai fungsi bahagian ini.

  Alasan: mengapa mesin basuh tidak menekan dobi

  Alasan mengapa mesin basuh automatik tidak memecahkan pakaian dengan teruk boleh menjadi jumlah yang besar, dan mereka boleh menjadi serius dan tidak penting. Untuk kegagalan yang serius adalah mungkin untuk membawa kerosakan knot, butiran.

  Atas alasan yang serius, anda boleh memasukkan kerosakan:

  • Dalam pita pemanasan;
  • Kerana skala yang menutup permukaan silinder logam;
  • Dalam bentuk memakai fizikal dan lusuh gendang dan bukan sahaja.

  Terdapat beberapa kerosakan yang kerap berlaku yang perlu dihadapi oleh pakar dalam pembaikan dan penyelenggaraan mesin basuh. Sering terdapat kesilapan dalam penggulungan jenis pemacu motor, tidak ada isyarat daripada unit kawalan dengan menekan mod putaran, memakai berus pada enjin, menyebabkan angker sentuhan longgar, dan oleh itu dikecualikan kemungkinan untuk menyuraikan dram untuk bilangan maksimum revolusi. Terdapat kerosakan dalam operasi sensor paras air dan dalam pam saliran.

  Mesin basuh tidak boleh menekan dobi disebabkan oleh kerosakan pada penggulungan motor

  Sekiranya salah satu daripada sebab di atas disahkan, dan mesin tidak berfungsi, iaitu, tidak ada pakaian yang berputar, maka anda perlu menghubungi pusat khidmat atau menggunakan arahan, yang harus mengandungi cadangan untuk penyelesaian masalah.

  Sekiranya sebabnya tidak disahkan, maka anda perlu memeriksa dengan teliti urutan tindakan apabila menyambungkan peranti itu berfungsi. Sebagai contoh, jika anda memasukkan seluar sintetik yang terlalu banyak, maka memerah tidak akan berlaku, walaupun berfungsi dengan baik. Banyak mesin basuh automatik mempunyai modul elektronik yang terlalu rumit, dan dengan itu jika terdapat kegagalan dalam sekurang-kurangnya satu program, seluruh sistem mungkin terganggu. Apabila sensor berlebihan diaktifkan, putaran secara automatik disekat.

  Apakah kerosakan jika mesin tidak menekan

  Jika mesin telah menjadi dan telah berhenti menyiram air, pemeriksaan diperlukan, dan ia tidak diingini untuk mengendalikannya dengan adanya kerosakan. Perlu diingat bahawa dengan masalah seperti itu semua orang boleh menghadapi, tidak kira apa jenama mereka.

  Jika anda tidak menghidupkan kitaran putaran, ia adalah perlu untuk menghentikan operasi untuk menentukan punca kegagalan, tetapi kita boleh mengelakkan kesan itu jika peralatan sambungan utama selepas pembelian, untuk pemasangan di tingkat bawah atau lantai tanpa perubahan, menghapuskan kenalan stiralki perumahan dengan peranti lain yang beroperasi pada elektrik, tidak melebihi muatan mesin berat badan lebih seluar dalam sebagai hanya kerana kekurangan keupayaan teknikal dan kuasa yang mencukupi, peranti ini tidak akan dapat untuk menatal melalui jumlah yang besar perkara.

  Sekiranya mod spin-off tidak dihidupkan, jangan kendalikan peralatan sehingga penyebabnya dijelaskan

  Ia perlu memasang sekering daripada overvoltages dalam rangkaian voltan.

  Ada yang jauh dari pendapat yang betul bahawa pakaian lebih banyak dimuatkan, lebih cepat mungkin untuk meregangkan sekumpulan pakaian kotor dan tekstil yang besar. Malah, overloading dram, dan juga meletakkan produk terlalu ketat, tidak akan mungkin untuk mencapai hasil yang positif sama ada dalam membasuh, membilas, atau berputar. Terutamanya kerap berlaku menjadi alasan untuk membongkarkan galas pada drum, dan tidak mungkin untuk menggantikannya secara berasingan, dan pada dasarnya adalah perlu untuk membeli peralatan baru.

  Kenapa mesin basuh tidak merosot: penyebab (video)

  Sekiranya teknik itu ditetapkan ke mod putaran, maka ia akan melaksanakan tugas dengan betul, sehingga sensor paras air memberi hasil yang diinginkan, tetapi ini menyumbang kepada berlakunya gangguan dalam operasi peralatan. Perhatikan peraturan!

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  68 + = 72