Pad kusyen di dalam katil bayi

Bortiki-bantal untuk katil bayi - ikrar keselamatan dan tidur yang tenang

Untuk mengatakan bahawa setiap ibu mengambil berat tentang keselamatan bayi itu salah. Mengapa? Kerana ini adalah fakta yang lama. Perkara lain adalah langkah keselamatan yang diperlukan. Salah satunya ialah menggunakan bantal bantal khas di dalam katil bayi. Alat ini akan melindungi kedua-dua bayi yang baru lahir dan kanak-kanak yang lebih tua daripada memukul butiran katil bayi itu sendiri. Mereka boleh dibeli di kedai atau dibuat secara bebas. Bagaimana untuk menjahit papan?

Bahkan tukang jahit yang tidak berpengalaman atau orang baru boleh membuat bumper pelindung dengan tangan mereka sendiri. Proses ini tidak mengambil banyak masa. Kerja ini akan mengambil hanya beberapa malam percuma.

Pertama anda perlu menyediakan semua bahan yang diperlukan:

 • Perkara untuk kes dalaman dan luaran;
 • bakar serong (anda boleh bersiap sedia atau buat sendiri);
 • kilat panjang kira-kira 50 cm;
 • getah buih (ia adalah wajar bahawa ketebalannya tidak kurang daripada 1-2.5 cm);
 • unsur-unsur dekorasi (ia boleh menjadi pelbagai jenis busur, tepi, dan sebagainya);
 • kain bukan tenunan dan kord.

Kemudian kami mengumpul alat:

Kes luaran boleh dan tidak boleh dilakukan. Walau bagaimanapun, maka akan lebih sukar untuk mengekalkan bumper bersih.

Perlindungan yang boleh ditanggalkan boleh menjimatkan masa dan usaha. Adalah cukup untuk mengeluarkan penutup kotor dan memakai yang bersih.

Bagi kes pedalaman satin yang padat yang padat atau calico kasar. Tetapi untuk luar anda boleh mengambil apa sahaja yang anda suka. Pakar mengesyorkan untuk menghentikan pilihan mereka pada chintz biasa, kerana dia:

 • lebih murah daripada tisu lain;
 • adalah praktikal;
 • mempunyai pelbagai warna dari segi warna.

Secara alternatifnya, seseorang boleh mengambil perkara yang mempunyai ciri-ciri pencemar air.

Bagaimana cara menentukan berapa banyak tisu yang akan digunakan untuk menyesuaikan bantal bantal untuk katil bayi di tapak semaian? Untuk melakukan ini, anda perlu memahami bagaimana produk siap akan kelihatan. Adakah ia penting atau akan terdiri daripada beberapa bahagian? Anda juga perlu menentukan betapa tinggi bumper tersebut. Ia boleh menutup seluruh dinding tempat tidur bayi, separuh atau 2/3.

1

Bumper di dalam katil

Ambil, sebagai contoh, buaian dengan dimensi sedemikian:

 • panjang - 1,2 m;
 • lebar - 0,6 m;
 • ketinggian bahagian depan dan belakang masing-masing adalah 65 cm dan 80 cm;
 • ketinggian sisi 60 cm.

Oleh itu, anda perlu merangka butir-butir tersebut:

 • kelebihan depan 0.6x1.2 m;
 • untuk bahagian sisi berukuran 0.6 x 0.6 m;
 • untuk dinding belakang 0.8x1.2 m.

Jika anda menganggap bahawa lebar standard kain adalah 1.5 m, maka hanya 3 m diperlukan.

Jangan lupa tentang pelembut. Seperti yang dinyatakan di atas, getah busa biasanya digunakan. Walau bagaimanapun, anda boleh mengambil sintepon. Ia perlu dilipat dalam 2-3 lapisan. Saiz pelembut adalah sama dengan saiz bumper itu sendiri.

Terdapat satu peraturan penting. Sebelum anda mula bekerja, kain mesti dibasuh, dikeringkan dan disetrika. Mengapa ini? Sesetengah kain selepas mencuci dalam air panas "duduk". Harta ini boleh merosakkan produk siap. Adalah lebih baik untuk menyediakan masalah sedemikian terlebih dahulu.

Bagaimana untuk menjahit dengan betul bantal dalam bentuk bantal? Anda mesti mengikuti arahan ini:

 1. Lipat kain bersama. Bahagian tepi mesti bertepatan.
 2. Menggunakan kapur dan sentimeter, lukis kosong. Sekiranya tiada kapur, anda boleh menggunakan sabun biasa.
 3. Adalah penting untuk meninggalkan elaun pada lipatan. Mereka akan mengambil kain lain 1.5 cm.
 4. Semua unsur mesti dipotong dalam satu arah. Sekiranya peraturan ini dilanggar, skirt siap sedia boleh menjadi lebih buruk dan hilang penampilan biasa.
 5. Di bahagian bawah setiap bahagian hendaklah diletakkan label untuk zippers. Anda perlu menambah 1 cm pada setiap sisi. Dengan cara ini, bukan kilat anda boleh menggunakan reben.
 6. Jadi, semua butiran dipotong. Apa yang perlu dilakukan seterusnya? Anda perlu merapikan bulu itu. Ia terletak di tempat pengikat. Menguatkan kain untuk memastikan bahawa dalam proses menjahit, ia tidak koyak dan tidak cacat.
 7. Peringkat seterusnya ialah pembuatan penutup pelindung dalaman. Bahagian yang disiapkan mesti diletakkan bersemuka. Jahit mengelilingi perimeter, meninggalkan pas kecil 10 cm (untuk menjadikan bahagian itu). Peruntukan untuk jahitan perlu dipotong di sudut nip tersebut. Ia kekal untuk memutarkan bahagian dan mengisi semula busa. Pada akhirnya, menjahit lulus.
 8. Mari kita mula menjahit kes-kes luar. Seperti dalam kes sebelumnya, butirannya dilipat muka ke dalam. Antara mereka sepatutnya menjadi pita untuk tepi, tegas ditusuk dengan pin. Untuk kebolehpercayaan yang lebih besar ia boleh disapu. Selain edging, di antara bahagian-bahagian perlu diletakkan ikatan (dua di tepi dan satu di tengah). Jahit mengelilingi perimeter, meninggalkan ruang untuk mengikat.
 9. Sampul mesti dihidupkan dan disetrika. Pasang zip. Ia harus ditempatkan supaya tepi tisu terletak sedekat mungkin ke gigi. Jahit secara berselang-seli di kedua-dua belah pihak supaya garis itu berjalan secepat mungkin ke tepi. Potongan pendek mestilah dijahit dua kali.
 10. Ia tetap meletakkan setiap penutup pada bahagian yang sama dan membetulkan sisi di dinding buaian. Pada akhirnya mereka boleh dihiasi dengan busur, bunga, dsb.

Katil dengan perlindungan

Secara berasingan, ia harus dikatakan mengenai tali. Tidak seperti bahagian lain, mereka perlu dipotong sepanjang mengetuk. Lebar setiap tali adalah 4 cm. Di setiap sisi, tambah 1 cm untuk elaun. Untuk landasan sisi, anda memerlukan 3 tali, dan untuk bahagian hadapan dan belakang - 4.

Kusyen bantal untuk buaian menjaga keselamatan bayi dan kedamaian ibu bapanya. Mereka boleh dibeli di kedai, tetapi ia jauh lebih murah untuk menjahit sendiri. Proses ini tidak mengambil banyak masa. Dia mampu walaupun kepada orang-orang yang hanya belajar untuk menjahit. Ibu boleh menggunakan semua imaginasi beliau dari segi reka bentuk produk siap.

Bortik dalam katil untuk bayi baru lahir

Apabila kanak-kanak muncul dalam keluarga, ibu bapa membeli banyak perkara yang tidak didengar sebelum ini. Bumpers di dalam katil - ini adalah salah satu daripada perkara ini. Mengapa mereka perlu? Apa sidebars ada? Adakah mungkin menjahit bahagian dalam katil untuk bayi yang baru lahir dengan tangan mereka sendiri? Bagaimana untuk memilih bahan dan menentukan saiznya?

Mengapa kita memerlukan bortik dalam katil bayi untuk bayi baru lahir?

Tempat tidur untuk bayi paling kerap diperbuat daripada kayu, plastik tahan lama atau logam. Ini adalah bahan keras yang mudah dilanda anak dan cedera. Oleh kerana kanak-kanak kecil adalah sangat mudah alih, dan penyelarasan dan orientasi di ruang masih belum dikuasai sepenuhnya, risiko kecederaan ketika mencolok di tempat tidur di tempat tidur cukup tinggi. Untuk mengelakkan masalah ini, kita memerlukan bumper (bumper).

Bortik adalah sejenis lapisan lembut, yang dilampirkan pada sisi dan kepala buaian, melindungi anak dari kesan. Sebagai tambahan kepada tujuan utama, aksesori berguna ini melakukan beberapa fungsi lain:

 • Mereka melindungi bayi dari cahaya matahari yang cerah dan draf yang boleh masuk ke dalam katil melalui bar.
 • Mewujudkan suasana yang selesa di dalam katil, supaya kanak-kanak berasa lebih selesa. Dibuktikan bahawa kanak-kanak lebih santai dalam ruang yang terhad dan takut ruang terbuka yang besar. Ini disebabkan oleh ingatan kehidupan intrauterin.
 • Menghiburkan kanak-kanak itu. Gambar-gambar cerah mengembangkan visi bayi dan mengambil masa lapangnya.
 • Pembangunan. Seringkali kedua-dua belah pihak dilengkapi dengan pshchalkami yang berbeza, "rustling", unsur-unsur dengan tekstur yang berbeza. Hal ini memungkinkan untuk menjadikan aksesori menjadi mainan yang berkembang sepenuhnya.

Jenis-jenis katil bayi untuk katil bayi

Hari ini, pengeluar dan tuan tangan buatan tangan menawarkan pelbagai jenis bumper di katil bayi:

 • Versi klasik 4 bahagian (dua keping untuk sidewalls, satu di headboard dan satu di kaki).
 • Sisi pepejal, yang bergerak di sekitar perimeter katil dan hanya mempunyai satu sendi. Pilihan yang sama boleh didapati di kedai Ikea.
 • Bantal dalam bentuk bantal, yang dilekatkan pada buaian dengan bantuan ikatan. Bantal boleh dibuat dalam bentuk unsur yang berasingan atau dijahit bersama.

Setiap versi manik boleh dibuat dalam pelbagai variasi menggunakan teknik menjahit yang berbeza, corak, kaedah pengikat, bentuk dan saiz.

Sehingga umur bumper diperlukan dalam katil bayi

Gunakan aksesori berguna ini dari semasa ke semasa apabila bayi mula cuba keluar dari katil. Jika ibu saya menyedari bahawa bayi itu mula berebut, cuba keluar dari katil, maka kedua-dua belah mesti dibuang segera! Adalah perlu bahawa kanak-kanak tidak menggunakannya sebagai adaptasi untuk keluar.

Kanak-kanak masih boleh tidur tanpa tidur dan bang ke bar, tetapi lebam kecil lebih baik daripada jatuh dari ketinggian yang baik ketika memanjat sisi katil

Tentukan umur bayi apabila bumper di buaian tidak lagi diperlukan, sekiranya ibu bapa sendiri, bergantung kepada perkembangan kanak-kanak dan kebolehannya.

Untuk membeli bumper yang cantik di sebuah katil di kedai hari ini tidak menjadi masalah. Pilihannya adalah untuk setiap selera dan dompet. Ramai ibu bapa lebih suka membeli set gelung kaki dengan kanopi dan sprei, dibuat dengan gaya dan skema warna yang sama. Sekiranya anda tidak suka sisi standard, anda boleh membuat pesanan daripada tuan tangan buatan tangan. Kerja manual sentiasa kelihatan lebih halus dan asli. Tetapi ia akan menjadi mahal untuk kos seperti keseronokan. Ia lebih menarik dan lebih selamat untuk belanjawan keluarga untuk cuba menjahit bumper sendiri. Di samping itu, ia agak mudah, jika ada alat yang diperlukan (mesin jahit), sedikit kemahiran dan kesabaran.

Pertama anda perlu memilih kain.

Oleh kerana aksesori akan bersentuhan dengan kulit bayi, kain mestilah seperti yang berkualiti tinggi, padat dan semulajadi yang mungkin:

Kain itu harus mempunyai naungan tenang yang menyenangkan dan corak yang besar supaya anak itu dapat melihatnya. Apabila membeli kain, anda perlu memikirkan bukan sahaja tentang utama, tetapi juga mengenai lapisan. Ini adalah perlu untuk menjahit sisi dengan penutup atas boleh tanggal, yang boleh dikeluarkan dan dibasuh pada bila-bila masa tanpa membasuh keseluruhan produk.

Tip: Sebelum anda menjahit, anda perlu mencuci kain. Serat semulajadi sentiasa menyusut ketika mencuci. Dan untuk mendapatkan jumlah bahan yang anda perlukan memandangkan pengecutan.

Selain kain, anda perlu menjaga pengisi lembut untuk sisi. Sebagai pengisi boleh bertindak sintepon, sintepuh, busa tipis.

Adalah lebih baik untuk memilih pengisi roll tiruan yang boleh dibasuh tanpa menjejaskan kualitinya

Dan juga untuk kerja jahitan yang anda perlukan:

 • Mesin jahit. Jarum lancar boleh menjahit sisi dengan tangan, ini mungkin dengan kemahiran jahitan manual.
 • Gunting.
 • Jarum.
 • Satu sentimeter atau penguasa panjang.
 • PIN menjahit.
 • Kapur, sabun, pensil atau penanda untuk memotong.
 • Kertas untuk corak lukisan. Jika pengalaman dalam menjahit adalah baik, maka anda boleh memotong terus pada kain itu.
 • Benang dalam warna kain utama.
 • Pengikat "zip" (panjang 40 cm) atau butang. Mereka diperlukan untuk penutup yang boleh dibasuh yang boleh dibasuh. Jika kedua belah pihak dijahit tanpa penutup, maka pengikat tidak diperlukan.
 • Tocang, reben untuk tali. Jahitan boleh dijahit dari kain utama.
 • Bergantung pada model dan fantasi, anda juga mungkin memerlukan elemen hiasan yang berbeza (pelbagai butang, tali, aplikasi yang dirasakan, dan sebagainya).

Bagaimana untuk menentukan saiz dan bentuk bumper

Dalam kebanyakan kes, saiz katil adalah standard: lebarnya 60 cm, ketinggiannya 55 cm, dan panjangnya 120 cm. Untuk menjahit sisi untuk katil standard, kira-kira 3.6 meter kain diperlukan. Jika skirt dijahit dengan penutup, maka kain lapisan memerlukan jumlah yang sama. Sekiranya terdapat keraguan dalam kebolehan mereka, lebih baik untuk membeli potongan yang lebih besar supaya terdapat peluang untuk membetulkan kesilapan. Serta kain yang berlebihan boleh berguna untuk penamat, sebagai contoh, hiasan dekoratif.

Petua: Apabila membuat panel sisi buatan tangan, lebih baik untuk menjaga segera untuk membeli kain yang sesuai dan untuk katil untuk katil bayi. Set yang indah akan kelihatan lebih harmoni dan lebih kemas. Set itu tidak akan memalukan untuk mendermakan untuk kelahiran bayi.

Dimensi bahagian klasik standard 4 bahagian:

 • 2 keping ketinggian 30 cm dan lebar 60 cm.
 • 2 keping ketinggian 30 cm dan lebar 120 sm.

Bagi pemula, sebaiknya berhenti dengan pilihan ini, kerana ia adalah yang paling mudah untuk melakukan dan menjahit, ia tidak memerlukan masa yang lama.

Sekiranya katil itu mempunyai saiz dan bentuk yang tidak standard, maka anda perlu membuat pengukuran terlebih dahulu. Sebagai contoh, di dalam katil bulat anda akan memerlukan dua set rel, kerana ia akhirnya berubah menjadi satu bujur.

Untuk bentuk katil ini, lebih baik memilih kusyen

Bumper, bantal kelihatan cantik dan anda sudah bersedia untuk menjahit jumlah pad yang perlu bujur katil, dan mengambil kira, dan menambah mereka sebagai pertumbuhan bayi dan transformasi katil, ia adalah lebih mudah untuk menjahit daripada dua set berasingan skirting klasik.

Bantal lebih baik untuk menjahit dengan selimut yang boleh ditanggalkan, dan saiz dan bentuk boleh dipilih sewenang-wenangnya, meneruskan dari saiz katil dan keinginan wanita penjaga corong. Sebagai contoh, papan kaki yang sangat popular dalam bentuk bantal-rumah.

Pad seperti ini boleh menghiasi bukan sahaja katil bayi, tetapi juga perabot lain di dalam bilik kanak-kanak, sebagai contoh, sofa atau kerusi; ini akan menjadikan pedalaman kanak-kanak lebih harmoni

Keadaan yang sama dengan buaian untuk bayi. Tidak semestinya buaian dijual dengan lengkap dengan sprei. Secara umum, mencari set kereta api yang betul hampir mustahil.

Cara yang baik untuk menghiasi buaian adalah dengan mencuba dan menjahit linen dan bumper sendiri atau membelinya mengikut pesanan. Saiz aksesori, tentu saja, akan menjadi tidak standard, tetapi persoalannya mudah diselesaikan dengan pengukuran yang teliti dan pembinaan pola mudah

Sekiranya Ibu memutuskan untuk membuat papan dalam bentuk bantal, corak itu tidak diperlukan. Ia cukup untuk memotong segi empat tepat saiz yang betul. Untuk katil bayi segi empat tepat, anda memerlukan 12 kusyen saiz 30x30 cm.

Rumah boleh dijahit pada corak ini. Saiznya dipilih dengan sewenang-wenang, berdasarkan saiz dan bentuk katil

Untuk sisi klasik standard 4 elemen, corak berikut sesuai:

Sempadan dengan papan kepala separuh bulatan

Corak rel segi empat tepat mudah

Corak skirt dan linen katil untuk katil bayi

Nota: Sebelum menjahit, yang terbaik adalah dengan berhati-hati mengukur katil dan menyesuaikan dimensi yang diperlukan.

Proses menjahit sisi klasik

Anda perlu menyediakan kain dan pengisi. Corak mesti dibuat terlebih dahulu. Corak dipindahkan dengan teliti ke kain. Jangan lupa untuk meninggalkan pada 1-1.5 cm elaun untuk jahitan. Jika bumper dijahit dengan penutup, maka anda perlu memotong dua set kain - untuk penutup dan lapisan.

Pengisi dalam bentuk buih atau padding poliester web dipotong sama, tetapi ia adalah perlu untuk mengurangkan saiz pola 1,5-2 cm, bergantung kepada ketebalan buih, pengisi mendapat ke dalam pau. Jika skirt itu dijahit dalam bentuk bantal, pengisi itu disumbat seperti itu, anda tidak perlu memotong apa-apa.

Kain lapisan dilipat menghadap ke bawah dan dijahit di sekeliling perimeter. Ia adalah perlu untuk meninggalkan lubang untuk meletakkan pengisi di dalam. Selepas ini, penutup ternyata dan buih dimasukkan. Lubang mesti dijahit dengan kemas. Adalah lebih baik untuk melakukan ini secara manual dengan jahitan rahsia. Prosedur yang sama dilakukan untuk setiap sisi (hanya 4 keping).

Jahitan boleh dijahit dengan dua cara - mudah dan velcro. Dalam bentuk hubungan mudah, anda boleh membuat pita atau reben yang siap. Dan juga mereka boleh dijahit dari kain.

Jadi ia kelihatan seperti penutupan velcro. Pilihan ini tidak begitu rumit dalam pelaksanaan, tetapi ia lebih mudah daripada hubungan biasa

Dimensi dan bilangan hubungan dipilih sewenang-wenangnya. Biasanya, sekurang-kurangnya 20 pengikat diperlukan. 4 pada skirt pendek di kepala dan berhampiran kaki, 6 di sisi panjang untuk sisi katil. Untuk memperbaiki bamper dengan lebih baik, anda boleh membuat lebih banyak rentetan.

Hubungan yang indah diperolehi daripada reben satin. Panjang pengikat dipilih secara berasingan, tetapi lebih baik untuk membuat riben lagi. Jadi lebih mudah untuk mengikat busur, dan kelihatan lebih cantik

Nota: Jika anda menjahit bantal, anda perlu melakukan sekurang-kurangnya dua pengikat setiap satu.

Jahit penutup hiasan atas

Sampul atas, yang boleh dikeluarkan dan dibasuh, dijahit di sekitar perimeter, sebelah depan ke dalam. Sebelum itu, perlu untuk menggariskan perkiraan rentetan dan menyapu mereka untuk menjahit dalam lipit utama. Pengikat Velcro juga perlu dijahit terlebih dahulu, manakala butiran penutup belum dijahit bersama. Bahagian dalaman perlu diproses pada overlock atau disapu secara manual. Ia perlu meninggalkan lubang (kira-kira 40 cm) untuk mengikat. Pengikat boleh dibuat dalam bentuk zip atau butang biasa. Kemudian penutupnya perlu diubah, membuat gancu. Selesai!

Anda boleh menghiasi sisi dalam pelbagai cara: menghiasi dengan reben, busur, butang cerah besar, appliqués, rhinestones, frills, dll. Jika rim di perimeter dihiasi dengan ruffles atau renda, perlu terlebih dahulu menyapu mereka dan menjahit pada jahitan utama di peringkat keempat untuk menjadikan produk kelihatan lebih kemas. Bergantung kepada reka bentuk, renda dan bordir boleh dijahit di bahagian atas penutup depan.

Idea untuk skirt jahitan dalam katil:

Bantal kusyen untuk kanak-kanak lelaki dalam gaya nautika

Sisi indah untuk gadis itu, dihiasi dengan bantal lembut-mawar

Bumper klasik dengan corak cerah besar pada kain

Sempadan yang diperbuat daripada kain terang dengan corak kanak-kanak, dihiasi dengan pakaian yang berbeza

Satu rim tiga keping dihiasi dengan ruffles untuk buaian bujur

Bortiki dalam buaian, dibuat dalam teknik "bangku empedu"

Bumper jahit dalam buaian untuk bayi baru lahir tidak mengambil banyak masa, dan hasilnya akan melebihi harapan, karena hal itu akan menjadi eksklusif dan berkualitas.

PERHATIAN! Semua maklumat di laman web ini adalah mencari fakta-fakta yang popular dan tidak berpura-pura menjadi 100% sahih. Jangan mengubat sendiri!

Kami menjahit tangan kami bantal bantal untuk katil bayi yang baru dilahirkan

Bantal pelbagai warna untuk katil bayi

Kelahiran seorang anak benar-benar mengubah realiti kita, dan seterusnya dunia berkisar sekeliling kecil dan tanpa pertahanan. Menyediakan untuk kelahirannya, adalah penting untuk mewujudkan bukan sahaja selesa, tetapi juga keadaan yang selamat. Anda perlu menjaga segala-galanya terlebih dahulu, supaya bayi berasa terlindung, tidur di tempat tidur bayi, dengan tenang mengunyah dan mendapatkan kekuatan. Di kedai-kedai, pelbagai barangan diwakili oleh pelbagai yang terang, tetapi apa yang lebih baik daripada yang berbakat dan penuh cinta membuat benda kecil yang menyimpan kehangatan tangan ibuku. Ketika kami menjahit bantal sampingan ke dalam buaian dengan tangan kami sendiri, kami mendapat manfaat ganda: kami menyelamatkan belanjawan keluarga dan membuat sesuatu reka bentuk eksklusif.

Buaian klasik diperbuat daripada kayu, "pengganti" atau plastik berkekuatan tinggi. Untuk memastikan bahagian yang keras tidak membahayakan kulit halus bayi, halangan lembut diperlukan. Aspek keselamatan adalah yang paling penting untuk bayi yang baru lahir, jadi sekatan di dalam buaian adalah, tanpa keraguan, satu keperluan. Mengapa menghabiskan lebih banyak wang jika anda boleh menjahit penampan lembut dengan tangan anda sendiri?

Kusyen kusyen

Berikutan nasihat mudah, prosesnya tidak begitu sukar dan akan membawa kesenangan:

 • Pilih kain. Peraturan pertama apabila memilih bahan adalah kesesuaian dan tahap kesesuaian ekologi. Keutamaan diberikan kepada calico kasar, chintz, kapas.

Kain untuk menjahit skirt di dalam katil bayi harus menyediakan mikroklimat optimum dan peredaran udara percuma. Sintetik - ketat "Tidak!", Oleh kerana tisu bukan semulajadi tidak semestinya selamat untuk bayi yang baru lahir.

 • Pengisi. Pengisi lembut akan memastikan keselamatan pergerakan bayi aktif, melindungi daripada kecederaan dan calar. Getah busa adalah pilihan terbaik.
 • Alat. Semuanya mudah: mesin jahit, benang kuat dalam nada, gunting, corak - semua ini diperlukan dalam proses jahit.

Untuk bekerja mempunyai penampilan yang kemas, anda perlu membeli bak cendawan, bulu dan zip. Petua: menjahit beberapa set penutup pada bantal di arena, ia bersih, dan juga membantu menjimatkan masa dan usaha dan ibu sudah letih.

Terdapat beberapa model sisi dan bantal yang berbeza yang akan memberikan tidur yang selamat dan berehat untuk serbuk. Pada jahitan mana-mana model akan mengambil masa tidak lebih dari dua malam percuma, dan hasilnya akan panjang. Memilih cetakan atau warna untuk pengikat lembut, anda boleh menunjukkan imaginasi kreatif.

Rok fungsional, sebagai tambahan kepada fungsi perlindungan asas, akan membantu dalam perkembangan serbuk. Cetakan terang, bentuk geometri mudah, gambar-gambar yang baik boleh mewujudkan mood yang terang-terangan. Kami menawarkan beberapa variasi pada tema rim di arena.

Ibu berbakat mampu banyak. Cenderung sebelah yang cerah, berfungsi dan asal adalah cara yang baik untuk mendapatkan ruang dan hadiah terbaik untuk bayi baru lahir.

Rok yang lembut dalam bentuk haiwan kecil, kelihatan asli dan bergaya

 • Kami menyediakan corak. Kami mengukur saiz dan menarik pada kertas segi empat tepat.
 • Kami memindahkan template ke kain yang dilipat separuh. Proses ini sama dengan menjahit kain bantal yang mudah.
 • Menjahit benda kerja, meninggalkan lubang. Isi bantal dengan sintepon dan menjahit lubang.
 • Di pinggir pita jahit atau Velcro untuk menjadikannya lebih mudah untuk mengikat kusyen pada sisi katil bayi.
 • Dengan analogi, kami menjahit satu set kes bantal.

Sempadan ke tempat tidur bayi untuk bahagian 1

Sempadan ke tempat tidur bayi untuk bahagian 2

Tunjukkan imaginasi anda dengan memilih untuk pad apa-apa bentuk dan cetakan. Mengubah kes bantal, kita mengubah mood, kita melihat kebersihan, kita membuat keselesaan dan keselesaan kepada kanak-kanak.

Untuk menjahit sisi klasik di katil, anda perlu sekurang-kurangnya empat meter kain, 4 ritsleting, kaset, getah busa dengan panjang kira-kira 2 meter.

Varian klasik bantal sampingan

 • Sediakan corak. Ia mempunyai bentuk segi empat tepat, saiz yang bertepatan dengan dimensi sisi katil bayi.

Apabila mempersiapkan corak rim, jangan lupa membuat elaun untuk jahitan. Supaya kain itu tidak "merayap", ujung-ujungnya di overheaded atau zigzagged.

 • Kami memindahkan corak ke kain, memotong bahan kerja. Kami menyapu tepi, kami akan meregangkan mesin. Kami menjahit poket.
 • Kami memakai kes pada getah buih, mengikat ritsleting dan menjahit pada tepi tali tali untuk menjadikannya lebih mudah untuk memasang katil bayi ke sisi.
 • Demikian pula, menjahit empat lagi kasus untuk setiap sisi arena.

Tepi lembut sudah siap. Ini adalah cara klasik untuk membuat ahli keluarga terkecil dalam keadaan selesa anda, untuk memastikan keselamatan dan tidur yang sihat.

Apabila kita menjahit sisi dan gaya berfungsi yang lain dengan tangan kita sendiri, kita sebenarnya menunjukkan penyayang, kasih sayang dan cinta kepada bayi kita.

Kanak-kanak lebih sensitif daripada orang dewasa. Senyuman lembut seorang anak, tidur yang sihat dan mood yang baik adalah hadiah yang tidak ternilai dan ganjaran yang terbaik untuk ibu bapa.

© EthnoBoho, 2016-2017 Menyalin bahan tapak adalah mungkin hanya dengan kebenaran pentadbiran dan dengan pautan aktif ke sumber

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 90 =