Pagar keluli tahan karat

Pagar keluli tahan karat dan pagar

Pagar keluli tahan karat boleh dipercayai, mempunyai penampilan yang hebat dan moden. Sepanjang hayat keluli tahan karat tidak kehilangan sifat estetika dan kekuatannya, yang sangat penting apabila menggunakan bahan di udara terbuka.

Pagar keluli tahan karat klasik

Pagar tahan karat hampir tidak diperlukan di tempat awam dengan trafik yang tinggi: hospital, pusat membeli-belah, pelbagai institusi kerajaan, kerana kekuatan dan kebersihan yang tinggi.

Kelebihan pagar keluli tahan karat

Keluli tahan karat (dalam kegunaan harian "keluli tahan karat") - diperbuat daripada keluli aloi yang mengandungi kromium, yang mempunyai rintangan yang tinggi terhadap kakisan.

Ciri-ciri tidak berkarat kandang bergantung kepada kandungan kromium:

 • kandungan kromium 12% - keluli adalah tahan karat di bawah keadaan normal;
 • dari 17% kromium - rintangan yang tinggi walaupun dalam media dan asid yang menghancur.

Pagar alur berkebun

Selain kromium, keluli tahan karat boleh mengandungi elemen tambahan yang dapat meningkatkan sifatnya: nikel, nitrogen, tembaga, silikon.

Dari sifat-sifat positif bahan haruslah diperhatikan:

1
 1. Kebolehpercayaan. Kekuatan mekanikal yang tinggi dan rintangan calar. Malah produk dengan struktur berongga mempunyai ciri-ciri anti-vandal yang sangat baik. Penggunaan struktur keluli tahan karat yang ringan membolehkan untuk mengurangkan kos produk dan beban pada sokongan tanpa kehilangan kekuatan.
 2. Rintangan terhadap proses menghakis, kelembapan, sejuk atau panas.
 3. Ketahanan dan ketahanan. Hayat perkhidmatan pagar dari keluli tahan karat boleh menjadi 40-50 tahun tanpa mengubah kualiti dan penampilan.
 4. Kemudahan pembuatan. Keluli tahan karat, boleh diproses, seperti produk konvensional, dari logam: bahan dipotong, bosan, dan dipasang dengan mesin kimpalan.
 5. Tidak diperlukan lukisan, penambahan dan penjagaan dan penyelenggaraan tambahan.

Pagar gabungan diperbuat daripada bahagian stainless dan tiang bata

Skop pagar keluli

Keluli tahan karat paling kerap digunakan di tempat-tempat di mana keselamatan pergerakan tambahan diperlukan:

Variasi corak dan hiasan pagar balkoni yang diperbuat daripada keluli tahan karat

Keluli tahan karat adalah kelembapan terhadap kesan menghakis alam sekitar: kelembapan tinggi, asid dan komponen kimia lain. Oleh kerana sifat anti-karat mereka, pagar besi berjaya digunakan:

 1. Di tempat awam di mana pembersihan dan pembersihan berterusan diperlukan, pagar besi boleh dibasuh dengan detergen mana-mana. Komponen pembersih yang agresif tidak akan membahayakan permukaan dan tidak akan menjejaskan penampilan yang sempurna.
 2. Luar - di balkoni, tangga, sebagai pagar.
 3. Di dalam persekitaran yang basah - kolam renang, sauna.

Kembali ke kandungan

Secara berasingan ia perlu diperhatikan pagar diperbuat daripada keluli tahan karat. Pagar keluli tahan karat krom adalah penyelesaian praktikal dan menarik untuk apa-apa struktur seni bina.

Pilihan pagar tahan karat dengan tiang konkrit

Jika pagar logam, adalah penting untuk cat dan penyebuan, serta dari tahun ke mengulangi prosedur ini setahun - pagar diperbuat daripada keluli tahan karat tidak memerlukan perlindungan dan boleh bertahan walaupun keadaan cuaca yang paling keras.

Terutamanya berkesan ialah pagar yang diperbuat daripada keluli berteknologi tinggi berteknologi tinggi, walaupun pagar tahan karat dilihat secara organik dalam gaya seni bina yang lain.

Permukaan keluli boleh mempunyai apa-apa tekstur:

 • cermin digilap;
 • cermin super;
 • permukaan matt tanah;
 • permukaan satin yang digilap;
 • struktur hiasan;
 • dengan corak terukir;
 • permukaan berwarna.

Kembali ke kandungan

Pagar diperbuat daripada keluli tahan karat dihasilkan dalam varian berikut:

 • perhimpunan bahagian dan elemen berbentuk individu;
 • pemasangan strikethine berasingan;
 • pemasangan rentang siap yang dipasang pada kutub yang dipasang.

Satu contoh pengancing parapet dari keluli tahan karat

Dua kaedah pertama adalah cukup susah dan memerlukan kemahiran dan kerja yang tepat dan tepat dengan mesin kimpalan. Tetapi pagar sudah dari bahagian siap untuk dipasang dengan tangan mereka sendiri adalah mudah dan tidak memerlukan alat yang kompleks.

Tali yang diperbuat daripada keluli tahan karat akan kelihatan harmoni dengan mana-mana tiang sokongan dan, mungkin, akan menjadi hiasan utama pagar gabungan. Seksyen boleh dipasang:

Apabila memasang bahagian, anda boleh menggunakan kimpalan atau bolt penetapan khas. Pengikat adalah lebih baik dan tidak akan merosakkan rupa kandang oleh ganti rugi yang tidak disengajakan. Pagar keluli tahan karat boleh dipasang pada asas, bantal konkrit atau hanya pada tiang.

Alat dan bahan yang diperlukan

Untuk memasang pagar keluli tahan karat, inventori berikut diperlukan:

 • gerudi dan sedikit gerudi khas;
 • skru sendiri mengetuk untuk logam;
 • sekop dan gerudi;
 • tingkat bangunan dan ketiak bob;
 • simen, pasir, kerikil untuk konkrit;
 • mesin kimpalan dengan elektrod yang sesuai;
 • sauh dan gadai janji;
 • rolet.

Kembali ke kandungan

Pemasangan pagar daripada pagar tahan karat

Jawatan untuk pagar boleh menjadi salah satu daripada konkrit, logam atau batu bata. Untuk batu bata, tiang batu atau tiang konkrit, perlu untuk mengetepikan ikatan logam, di mana ketinggian pagar yang melintang akan dibaiki.

Contoh pemasangan pagar logam untuk tiang pagar

Pertama sekali, jarak antara tiang masa depan ditentukan. Biasanya jarak optimum adalah dari 2.5 hingga 3 m. Wilayah itu ditandakan, lubang-lubang itu dilepaskan. Kedalaman telaga untuk tiang bergantung kepada tahap pembekuan tanah - biasanya cukup 80 - 120 cm. Tiang sokongan dipasang di lubang-lubang, diperkuat dengan tetulang dan konkrit.

Bata, batu, tiang blok konkrit berkumpul di sekitar tiang besi yang konkrit. Jika yayasan itu tidak dirancang untuk dipasang, pagar perlu direka supaya seksyen pagar tidak menyentuh tanah.

Kepada hipotek, bingkai keluli dikimpal atau dipasang pada bolt, di mana pagar akan ditetapkan. Skru diperbetulkan kepada rivet keluli tahan karat. Permulaan di bar perlu menggerudi lubang. Unsur-unsur ini terletak pada jarak yang sama, sebaiknya tidak melebihi 5 cm.

Pemasangan pagar dengan butiran terperinci

Dalam kes ini, menggunakan mesin kimpalan, satu elemen keluli dikumpulkan dan hanya selepas seksyen selesai dipasang di antara jawatan.

Reka bentuk yang digambarkan juga dikimpal atau dipasang pada mortard yang dipasang pada pendukung.

Bekerja dengan perhimpunan unsur-unsur individu akan memerlukan rasa seni dan ketepatan apabila menggabungkan butiran lukisan.

Pengikat bahagian pagar dari keluli tahan karat

Pemasangan bahagian siap daripada keluli tahan karat

Teknologi moden membolehkan membuat bahagian-bahagian reka bentuk, bentuk dan saiz yang paling pelbagai. Pemasangan susun siap sedia tidak sukar. Perkara utama adalah untuk memasang sokongan dengan betul, supaya jarak di antara mereka bertepatan dengan saiz bahagian. Selepas memasang dan mengamankan setiap rentang, periksa ketepatan dan kebolehpercayaan sambungan.

Petua untuk menjaga pagar keluli tahan karat

Biasanya pagar dibersihkan secara semula jadi, semasa hujan, tetapi jika pagar boleh dibasuh.

 1. Untuk membersihkan pagar keluli tahan karat, gunakan air suam mudah dengan sabun atau dengan detergen apa-apa.
 2. Untuk bahan pencemar yang kuat atau kesan cat, pelarut konvensional boleh digunakan. Selepas pelarut, permukaannya dibilas dengan air bersih.
 3. Adalah tidak diingini untuk menggunakan produk yang mengandungi klorin.
 4. Jangan gunakan span dan sikat berus untuk membersihkan produk yang diperbuat daripada keluli.
 5. Calar boleh dikeluarkan dengan menggilap dan menggilap.

Pagar keluli tahan karat adalah nilai yang sangat baik untuk wang dan berkualiti tinggi. Estetik, bergaya, tidak memerlukan apa-apa pemprosesan lanjut keluli boleh digunakan selama beberapa dekad.

Handrails keluli tahan karat: jenis, ciri, pemasangan dan penyelenggaraan

Handrail bukan hanya cantik, tetapi juga elemen fungsional pedalaman. Mereka boleh melakukan pelbagai fungsi: berfungsi sebagai pagar untuk wilayah tertentu, memberi sokongan kepada seseorang, memastikan keselamatannya ketika memandu tangga atau rampasan, dan banyak lagi. Terdapat sejumlah besar jenis pegangan tangan, serta bahan-bahan dari mana ia dibuat. Salah satu jenis yang paling popular hari ini ialah kerangka keluli tahan karat.

Handrails mempunyai tujuan hiasan dan berfungsi

Untuk tersesat dalam pelbagai bahan dan jenis pagar adalah sangat mudah. Agar ini tidak berlaku, anda perlu memahami keperluan apa yang harus dikenakan ke atas pagar:

 • Penampilan estetik - pegangan tangan adalah elemen hiasan, jadi mereka harus kelihatan menarik;
 • kemudahan dalam operasi - jangan lupa tentang fungsi praktikal pagar, supaya mereka harus mudah digunakan sebagai sokongan;
 • pematuhan dengan gaya umum pedalaman - pagar tangga di rumah negara, misalnya, dapat dibuat dari kayu atau logam.

Contoh penggunaan di pedalaman rel yang diperbuat daripada keluli tahan karat dan kaca

Sekiranya anda masih suka pagar yang diperbuat daripada keluli tahan karat, mereka harus selesa untuk digunakan, selamat, cantik, tahan lama dan sesuai dengan kawasan sekitarnya. Bahan seperti keluli tahan karat membolehkan untuk memenuhi semua syarat ini, dan juga mempunyai beberapa kelebihan ciri.

Kelebihan kerangka keluli tahan karat

Kelebihan utama pagar keluli tahan karat adalah penampilan mereka yang bergaya dan moden. Juga, jika anda memilih pegangan keluli tahan karat, harga aksesori untuk penutupan pagar tidak akan terlalu tinggi, yang akan membolehkan anda menjimatkan wang. Di samping itu, kelebihan berikut dapat dibezakan:

 • rintangan terhadap kakisan, kelembapan yang tinggi, air dan lain-lain fenomena semula jadi yang buruk;
 • rintangan kepada perubahan suhu;
 • Berat rendah dengan ciri kekuatan tinggi;
 • rintangan kepada pelbagai jenis kerosakan mekanikal, serta pengaruh persekitaran kimia yang agresif;
 • kesederhanaan dalam pemasangan dan operasi, bersahaja dengan syarat penggunaan.

elemen struktur pagar keluli tahan karat 1 - tetivoderzhateli, 2 - kurungan handrail 3 - dinding kurungan 4 - tupang longkang, 5 - dalam kaca, 6 - palam 7 - tali bertukar, 8 - bertukar handrail 9 - kereta api 10 - tali pinggang, 11 - rak

Ia adalah terima kasih kepada sifat-sifat ini bahawa rel yang terbuat dari keluli tahan karat telah menjadi begitu meluas. Sekarang mereka boleh didapati hampir di mana-mana, dari premis industri dan tempat letak kereta ke bangunan pejabat padat dan bangunan kediaman. Aksesori untuk pagar keluli tahan karat boleh dibeli di mana-mana kedai khusus.

Nasihat berguna! Dengan semua kelebihan dan kelebihan bahan, keluli tahan karat akhirnya boleh menjadi membosankan dan hilang penampilan yang menarik. Agar ini berlaku sesedikit mungkin, pagar keluli tahan karat memerlukan penjagaan dan pemolesan berkala.

Keluli tahan karat di atas permintaan: manfaat membeli

Sekarang ramai pembeli lebih suka membeli kereta api dan produk logam lain yang belum selesai, tetapi untuk memerintahkan pengeluaran mereka di bawah projek individu. Ini membolehkan anda membuat handrails pereka yang unik yang sesuai dengan bahagian dalam rumah atau pejabat anda. Harga per meter dari pegangan tangan keluli tahan karat yang dibuat untuk pesanan akan lebih tinggi daripada varian templat, tetapi ia berbaloi.

Dengan adat, ia boleh menghasilkan pagar apa-apa bentuk dan saiz

Sebelum memesan pembuatan kerusi, anda perlu menentukan parameter berikut:

 1. Saiz pagar dan tahapnya.
 2. Gaya pilihan dan reka bentuk produk.
 3. Kehadiran dan kemunculan elemen tambahan.
 4. Borang dan penampilan.
 5. Selesai, iaitu bilangan dan jenis komponen tambahan yang disediakan dengan pegangan tangan.

Jika anda tidak mempunyai pengalaman yang mencukupi, dan anda tidak boleh membuat keputusan tentang mana-mana parameter ini sendiri, maka tidak akan berlebihan untuk berunding dengan pakar reka bentuk berpengalaman. Adalah juga sesuai untuk menjemput seorang pakar untuk menilai rumah anda dari segi kesesuaian sejenis handrail tertentu.

Jambatan batu di halaman sebuah rumah persendirian dihiasi dengan gerbang keluli tahan karat

Bergantung kepada jenis tangga, pelbagai jenis pagar dibezakan daripada keluli tahan karat. Setiap daripada mereka mempunyai ciri-ciri ciri baik dalam pembuatan, dan pemasangan dan operasi:

 • rel untuk tangga tunjang - dicirikan oleh sejumlah besar selekoh, segmen individu dipasang oleh kimpalan. Apabila memasang produk jenis ini, ketepatan lenturan dan pemotongan paip keluli tahan karat untuk pegangan tangan sangat penting. Lapisan, yang dibentuk semasa kimpalan bahagian, digilap dengan bantuan alat-alat khusus, dan akibatnya mereka menjadi hampir tidak dapat dilihat;
 • pagar untuk tangga penerbangan - ciri ciri struktur jenis ini adalah kehadiran bahagian panjang lurus. Ini melibatkan sejumlah besar lekapan ke lantai atau ke dinding. Kelebihan - skop luas untuk fantasi reka bentuk. Jika anda melihat foto pagar keluli tahan karat untuk penerbangan tangga, anda boleh melihat pilihan dan gaya yang paling pelik;

Pagar untuk tangga spiral adalah lebih sukar untuk menghasilkan dan oleh itu kos mereka lebih tinggi

 • rel untuk tangga spiral - salah satu daripada pilihan yang paling sukar, kerana bagi penciptaan lingkaran bulat yang berterusan, lenturan logam diperlukan di sepanjang jejari, yang hanya boleh dilakukan dengan bantuan alat khas. Jika pagar perlu terdiri daripada pendek, tetapi bahagian lurus, maka segala-galanya adalah lebih mudah, cukup untuk menutup segmen lurus antara satu sama lain dengan betul.

Dalam gambar rel yang diperbuat daripada keluli tahan karat jenis apa-apa, dapat dilihat bahawa permukaan artikel dapat memproses yang berbeda. Ia boleh menjadi matte atau berkilat, juga mengikut hasrat pelanggan boleh dilaksanakan knurling.

Nasihat berguna! Pemilihan jenis permukaan pagar bergantung kepada dua parameter: tujuan dan gaya pedalaman di mana produk dipasang.

Skim pemasangan pagar untuk tangga tunggal

Jenis pagar berasingan yang diperbuat daripada keluli tahan karat adalah pagar yang bertujuan untuk membahagikan wilayah tertentu ke dalam zon. Ini boleh menjadi pagar di taman, pagar di tempat letak kereta, di taman basikal dan di banyak tempat lain. Pada dasarnya, rel tersebut berbeza dari tangga dengan kehadiran bahagian yang lebih lurus. Sekarang lebih dan lebih sering keluli tahan karat digunakan untuk pembuatan handrails, yang dipasang di jalan, kerana ia sangat menentang kakisan.

Tangga ke lantai dua pada bingkai logam: keindahan, keanggunan, kemudahan pemasangan. Jenis dan faedah. Jenis bingkai logam. Pagar diperbuat daripada logam. Pembuatan tangga logam.

Pemasangan keluli tahan karat keluli tahan karat boleh dilakukan dengan bantuan pakar yang berkelayakan atau sendiri. Pilihan kedua memerlukan kemahiran tertentu dalam bidang pembinaan dan alat khas, dan boleh mengambil banyak masa, tetapi akan membolehkan anda untuk menyelamatkan wang yang signifikan.

Pemasangan pegangan keluli tahan karat terdiri daripada beberapa peringkat:

 • menandakan pemasangan bahagian-bahagian sokongan - mengikut lukisan, lantai atau dinding hendaklah ditandakan di tempat-tempat di mana pengikat akan dipasang. Ingatlah bahawa kebolehpercayaan struktur keseluruhan bergantung kepada kekuatan pengikat, jadi lebih baik jika mereka jatuh pada bingkai sokongan kuat yang diperbuat daripada keluli atau konkrit bertetulang;

Untuk perlindungan tangga, pegangan tangan keluli tahan karat dengan keratan rentas persegi

 • pemasangan sokongan - berlaku dengan bolt perforator dan anchor. Pertama, lubang pada diameter yang dikehendaki digerudi ke dalam bangkai, maka bolt diskrit ke dalamnya;
 • pemasangan pengikat - dengan bantuan bolt sauh ke dinding yang dipasang pagar;
 • menyertai bahagian-bahagian dalam unit tunggal adalah peringkat yang paling sukar dan memakan masa pemasangan rana. Ia memerlukan banyak perhatian, kerana struktur yang dipasang secara salah dengan cepat dapat menjadi tidak dapat digunakan lagi.

Nasihat berguna! Rakangan tangan dipasang selepas kerja-kerja penamat di laman web ini, bagaimanapun, adalah disyorkan untuk mengebor lubang untuk pengikat hingga akhir, untuk mengelakkan kerosakan pada bahan mahal.

Aksesori dan unsur pemasangan stainless steel handrails

Seperti yang telah disebutkan, rel keluli tahan karat berdiri untuk pelbagai kesan alam semulajadi dan buatan manusia. Tetapi ini tidak bermakna mereka benar-benar tidak memerlukan penjagaan. Untuk memastikan semua jenis aksesori untuk pagar diperbuat daripada keluli tahan karat, serta pagar itu sendiri, sentiasa bersinar, bersih dan menarik, anda perlu mengingati beberapa petua mudah:

 1. Tidak boleh anda gunakan peluntur, dari mana permukaan keluli tahan karat boleh menjadi mendung, lebih baik digunakan untuk larutan ammonia 1% ini.
 2. Jangan gunakan agen pembersih yang mengandungi zarah yang kasar, mereka boleh menggaru permukaannya.
 3. Lap penyapu selepas membersihkan dengan kain lembut kering.
 4. Rencam dari permukaan keluli akan membantu menghilangkan alkohol dan aseton.
 5. Untuk mengeluarkan pelekat atau residu gam, tambah minyak kayu putih ke dalam air basuh.
 6. Perceraian dari air keras, serta kesan simen atau mortir kapur, dikeluarkan menggunakan larutan asid asetik.

Pagar keluli tahan karat boleh digunakan untuk melindungi tangga jalan

Beli karangan keluli tahan karat, aksesori untuk mereka dan barangan lain hanya di kedai khusus yang boleh memberi jaminan untuk produk itu dan, dengan kos tambahan, membantu dengan pemasangan halangan. Kerangka tangan yang indah menghiasi interior mana pun, dan juga berfungsi sebagai jaminan keselamatan.

Sink dapur dapur keluli tahan karat: ciri-ciri pilihan dan peranannya di pedalaman

Pemanas tuala air keluli tahan karat: ciri dan kriteria pemilihan

Cerobong sandwic diperbuat daripada keluli tahan karat: harga untuk paip dan aksesori

Sink dapur terbuat dari batu buatan: ciri-ciri, ciri-ciri pilihan dan penjagaan

Tangga ke tingkat dua di sebuah rumah persendirian: foto, jenis struktur dan bahan

Siling dari eternit di dewan: foto, ciri reka bentuk, montaj dengan tangan sendiri

Galas tangga keluli tahan karat untuk pelbagai bilik

Kami naik tangga ke apartmen setiap hari dan tidak memikirkan di mana ia datang, dan apakah prasyarat untuknya. Kami tidak memberi perhatian kepada pagar keluli tahan karat untuk tangga, memandangkan ini sebagai susunan perkara. Walaupun bahan ini menerima pengiktirafannya tidak lama dahulu.

Tangga itu boleh dianggap sebagai salah satu unsur bangunan tertua yang boleh didapati di banyak monumen seni bina tamadun lalu. Tanpa mereka istana mewah, kubu pengawas dan rumah warga tidak lakukan.

Pagar foto diperbuat daripada keluli tahan karat

Selepas bertahun-tahun, mereka menjadi landskap biasa bangunan konkrit bertingkat biasa, yang sudah tidak menarik sesiapa pun. Kesederhanaan pawai konkrit tidak menimbulkan keghairahan, tetapi terdapat unsur pembinaan yang memaksa anda untuk melihat struktur dengan cara yang lain - pagar yang dibuat dari sebarang bahan atau tangga keluli tahan karat.

Untuk memenuhi unsur bangunan ini tanpa mereka bermasalah, tetapi dengan bantuan mereka ada peluang untuk memberikan penampilan yang membosankan dan pucat dari berbagai warna - dari klasik yang ketat hingga ke arah yang menarik. Sebagai contoh, tangga tahan karat telah menjadi sebahagian daripada banyak pusat membeli-belah.

Ini difahami oleh pemilik rumah dua atau lebih bangunan swasta, yang mampu memberikan tangga bukan sahaja berfungsi, tetapi juga kesan estetik. Pedalaman telah menerima unsur aktif, yang membolehkan menjadi aksen bukan hanya dalam satu ruangan, tetapi juga di rumah secara keseluruhan.

Jika anda berfikir bahawa anda boleh membuat tangga dengan tangan anda sendiri, anda salah. Unsur seni bina ini mempunyai keunikan dan aturannya sendiri.

Untuk berjuang untuk pendiriannya hanya apabila anda benar-benar yakin dengan kebolehan dan pengetahuan anda. Jika tidak, lebih baik mempercayai arkitek yang boleh membuat struktur "udara" bahkan dari pembinaan yang besar dan besar, sementara harga kerja akan lebih daripada kos bahan yang mencukupi.

Tangga yang diperbuat daripada kaca dan keluli tahan karat

Sebagai tambahan kepada konkrit, yang disebutkan di atas, kayu, keluli tahan karat, plastik, kaca, logam hitam dapat berfungsi sebagai bahan untuk langkah-langkah dan pagar. Ciri-ciri masing-masing dan kemungkinan penerapan dalam amalan perlu dibincangkan sebelum reka bentuk rumah, supaya elemen itu bercampur dengan harmoni ke dalam pandangan keseluruhan.

Oleh itu, ia adalah malu apabila pada akhir pembinaan tidak ada ruang yang cukup untuk memasang tangga yang indah dan selesa.

Terdapat dua faktor utama keselesaan elemen ini - cerun dan lebar langkah.

Petua: Sudut yang paling optimum ialah kira-kira 35 °.

Parameter kedua tidak boleh kurang daripada panjang kaki - kira-kira 30 cm, ketinggian - 15-20 cm.

Aksesori dan aksesori keluli tahan karat

Penggunaan keluli tahan karat untuk pembuatan pelbagai elemen bangunan menjadi bergaya dan berprestij. Oleh itu, perlindungan tangga dari keluli tahan karat hari ini boleh didapati di tempat yang berbeza.

Keluli tahan karat tangga tangga

Keluli tahan karat mempunyai kelebihan yang tidak boleh dinafikan, yang menyumbang kepada aplikasi yang meluasnya.

 1. Bahan kekuatan tinggi. Produk darinya menahan beban yang tinggi, tidak berubah. Oleh kerana bahan mempunyai kekerasan yang tinggi, tidak ada goresan pada produk di bawah pengaruh luaran.
 2. Tidak terdedah kepada kakisan. Ia tetap mengekalkan penampilannya dalam jangka panjang operasi.
 3. Produk-produk keluli tahan karat yang cemerlang dan berkilat sempurna ke dalam mana-mana bahagian dalam. Mereka digabungkan dengan kayu, konkrit, kaca.

Tangga dan pagar yang diperbuat daripada keluli tahan karat kelihatan sangat menarik dan bergaya. Ia dipasang di bangunan awam dan di rumah persendirian.

Pagar tangga diperbuat daripada keluli tahan karat atau bahan lain dengan pegangan tangan hanya pada pandangan pertama mungkin kelihatan sebagai pembinaan yang mudah. Sebenarnya, untuk mengukuhkannya secara cekap dan tepat, anda perlu meletakkan tangan anda kepada profesional.

Unsur tangga yang diperbuat daripada keluli tahan karat

Kelengkapan berkualiti untuk tangga dari keluli tahan karat memainkan salah satu peranan yang menentukan, kriteria reka bentuk kekuatan dan estetik bergantung padanya. Apabila membina sebuah rumah, pengikat tapak tangan diberikan jumlah masa yang sama seperti peranti tangga itu sendiri.

Dalam pembinaan moden, dua jenis pemasangan tangga digunakan: dikimpal dan pasang siap. Yang terakhir dilakukan dengan lebih cepat, tetapi sambungan dengan penggunaan gam tidak selalu menunjukkan hasil yang baik dalam proses operasi.

Sendi dikimpal lebih dipercayai. Tetapi, banyak bergantung kepada kemahiran pemain.

Pengancing pagar menuju tangga berjalan, serta pegangan tangan ke pagar, dihasilkan dalam pelbagai cara, menggunakan pelbagai jenis kelengkapan. Untuk logam, kimpalan atau bolting boleh digunakan.

Jika tangga berjalan konkrit, maka terdapat plat tertanam di dalamnya, di mana pagar dilampirkan menggunakan elektrod kimpalan. Kelengkapan juga digunakan untuk menghiasi titik sambungan, membuat operasi tangga lebih mudah dan selamat.

Tangga konkrit dan handrail diperbuat daripada keluli tahan karat

Di samping itu, aksesori untuk tangga dari keluli tahan karat termasuk rak dan pegangan tangan. Sekiranya tangga ditentukan untuk menghiasi dengan unsur kaca, tambahkan kaca berkekuatan tinggi.

Ia boleh dibahagikan kepada kumpulan untuk tujuan utama.

 • palam rata atau sfera dipasang di hujung keratan atau tali pinggang, tetap di luar dan di dalam paip;
 • bola ditetapkan pada jawatan, memberi mereka rupa yang menarik dan elegan;

lilitan hiasan roket digunakan di persimpangan elemen rana di sudut; Mereka berbeza di diameter paip untuk disambungkan;

 • lantai pentak atau bahagian bawah rak berfungsi untuk reka bentuk hiasan persimpangan rak dengan tangga tangga.
 • Kelengkapan tangga dekoratif tahan karat

  1. Kelengkapan atau elemen untuk menyambung bahagian berasingan tangga:

  • twists hiasan bowstring memberikan penampilan estetik apabila menghubungkan paip yang mengubah arah; ditandai dengan diameter dalaman paip;
  • selekoh, paip diameter yang berbeza dan sudut lenturan, digunakan untuk sambungan yang indah dan boleh dipercayai unsur-unsur bowstring pada sudut tertentu;
  • tali (paip diameter yang berbeza) digunakan sebagai panduan untuk tangga tangga.
 • Unsur pengikat diwakili oleh produk berikut:
  • Pemegang teflon digunakan untuk mengikat tiub (bowstring) ke dinding, tiang atau tiang, melaksanakan fungsi penetapan dan hiasan;
  • kurungan dipasang di dinding dan jenis pengikat lain ke dinding adalah perlu apabila pegangan dipasang ke dinding.
 • Pemegang kaca adalah perlu dalam kes-kes di mana kaca adalah elemen hiasan dari kandang tangga.
 • Petua: kerja yang berkualiti dengan penggunaan aksesori yang boleh dipercayai akan memastikan hayat perkhidmatan yang panjang.

  Unsur penyusun utama dari tangga apa pun adalah pagar dan pagar. Mereka bertindak sebagai jaminan penjamin tertentu apabila memindahkan seseorang pada langkah-langkah tanpa mengira arahan dan merupakan elemen yang tidak boleh diketepikan. Fungsi ketua mereka adalah sokongan dan perlindungan.

  Tangga dan pagar diperbuat daripada keluli tahan karat bukan sahaja mudah, selamat, tetapi juga cantik. Terdapat juga sejumlah besar pelbagai keratan tangan.

  Pagar diperbuat daripada keluli tahan karat

  Setiap spesies mempunyai reka bentuk tersendiri yang tersendiri. Jenis pagar yang betul akan dipilih sebagai penyelesaian reka bentuk yang baik untuk hiasan dalaman.

  Terdapat beberapa jenis pelaksanaan mereka, yang mana ia dapat membezakan:

  • digilap atau tanah;
  • pembinaan monolitik, tunggal dikimpal;
  • pembina.

  Penampilan pagar adalah:

  • dengan tulisan menegak;
  • dengan prop selari yang berlainan;
  • dengan panel yang berlainan.

  Oleh itu, terdapat pelbagai jenis tangga dan pegangan, yang berbeza bukan hanya dalam bentuk dan jenis hiasan, tetapi juga dalam bahan untuk pembuatan. Yang terakhir adalah kaca, keluli, kayu, plastik. Setakat ini, terdapat pengeluaran tangga yang besar dari keluli tahan karat.

  Setiap tangga semestinya mempunyai satelit sendiri - pagar. Ia boleh digabungkan dengannya, atau secara berasingan. Tetapi bagaimana, sebagai contoh, tangga yang diperbuat daripada keluli tahan karat terpilih yang boleh dimuatkan ke dalam kawasan sekitarnya?

  Terima kasih kepada peranti moden, mungkin membuat simulasi komputer tangga depan, pagar, dan sebagainya. Mengambil kira semua kehendak pelanggan, pakar membuat projek dengan cepat dan seringkali yang mungkin percuma.

  Dalam kes ini, anda boleh melalui semua kemungkinan pilihan dan melihat secara umum dengan semua komponen.

  Sebelum membuat, sebagai contoh, pagar untuk tangga yang diperbuat daripada keluli tahan karat, pengiraan yang diperlukan dibuat. Terutama mengambil kira perbezaan dalam tahap yang diliputi oleh tangga, lebar, jarak curam dan saiz langkah-langkah.

  Reka bentuk, terutamanya, bergantung pada tujuannya. Selepas membuat pengukuran yang diperlukan dan menganalisis maklumat yang diterima mengenai tujuan menggunakan tangga, lukisan dibuat dengan mengambil kira semua norma dan keperluan.

  Pembuatan tangga dari keluli tahan karat dan pemasangannya mempunyai urutan tertentu.

  Arahan di bawah ini akan memberitahu anda lebih lanjut mengenai ini.

  1. Bekerja dengan pejabat syarikat - semua data mengenai pengukuran yang dibuat dan pengiraan disediakan.
  2. Pengiraan kos.
  3. Bekerja dengan jurutera adalah pengukuran terakhir.
  4. Menandatangani perjanjian mengenai penyediaan perkhidmatan untuk pengeluaran pagar.
  5. Pembuatan komponen.

  Terima kasih kepada peralatan dan teknologi moden, mana-mana projek boleh dilaksanakan dengan mudah. Bebas - pesanan atau pesanan individu.

  Peralatan moden memungkinkan untuk melaksanakan semua kerja pada tahap yang tinggi, sambil menyembunyikan semua kimpal, memastikan keandalan mata lampiran.

  Juga pada permintaan pelanggan, sama ada mengisar struktur, atau penggilap atau tikar.

  Perkara utama pada masa yang sama adalah kemahiran dan kemahiran pasukan pakar, yang akan dihasilkan untuk memastikan semuanya berjalan dengan tepat, secara kualitatif dan betul.

 • Meletakkan objek ke dalam operasi.

  Tangga itu telah menjadi elemen bangunan yang penting, tanpa mana mustahil untuk membayangkan pembinaan berbilang tingkat. Dalam video dalam artikel ini, anda akan menemui maklumat tambahan mengenai topik ini.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  2 + 7 =