Panel bunga

Gambar-gambar dari bunga buatan: cantik dan mudah

Hiaskan rumah atau menjadi hadiah yang menyenangkan dapat lukisan bunga buatan. Di pedalaman hampir mana-mana apartmen mereka akan mencari tempat. Kelebihan panel dalam ketahanan dan kemudahan pelaksanaan.

Gambar-gambar tangan buatan sendiri boleh ditambah dengan cengkerang, hiasan dan batu hidup, cawangan. Kerja siap akan memberikan manik, jubin atau serbuk berkilat. Hiasan cat khas ditambah penghalusan, sebagai contoh, jika anda menyebarkan risalah. Varnish telus menambah kecemerlangan. Bunga boleh dibeli atau buatan sendiri. Pilihan kedua adalah lebih baik, kerana anda sepenuhnya memutuskan apa yang akan di panel, dan memberi ruang untuk imaginasi. Jika tidak, ia akan mengambil banyak masa untuk pergi membeli-belah untuk mencari bahan-bahan yang diperlukan.

Bingkai boleh biasa, untuk gambar, atau dibuat daripada ranting kering. Sekiranya kerja itu tidak begitu besar, maka ia boleh disembunyikan di belakang kaca. Jadi ia akan bertahan lebih lama, tetapi secara lahiriah kehilangan gambar tiga dimensi. Anda boleh membuat gambar pada kain yang berbeza tekstur, dipilih untuk bahagian dalam bilik. Atau betulkan bunga di bingkai. Ia menarik untuk melihat peranan latar belakang yang dimainkan oleh rentetan yang terbentang dalam perintah sewenang-wenangnya.

Gambar-gambar dari bunga buatan akan menjadi lebih jelas dan menarik jika latar belakang adalah artistik. Ini dicapai menggunakan batik. Apa yang perlu anda lakukan:

 1. Tarik kain pada tandu dan laraskan dengan senapang semburan.
 2. Ambil cat khas untuk fabrik dan terapkan dalam apa jua pesanan. Jangan berfikir tentang komposisi, warna-warna itu sendiri akan membuat gambar apabila mereka tersebar.
 3. Tambah garam untuk mencapai corak baru.

Cara lain melibatkan penggunaan kaca. Letakkan ia gouache. Keluarkan sekeping kertas, lampirkan ke kaca dan cepat keluarkan.

Juga hasil yang sama boleh didapati dengan bantuan kertas cat air. Keluarkan dan cat cat cat air dalam sebarang pesanan. Matikan helaian untuk cat corak dan campurkan corak.

Jika di kedai-kedai anda tidak menemui bahan yang sesuai untuk membuat panel, kemudian buat sendiri. Gambar-gambar bunga buatan diperoleh terima kasih kepada reben, serbet, kain, benang, kertas atau manik-manik. Yang paling realistik dan mudah ialah membuat bunga dari reben. Anda akan memerlukan reben, benang dengan jarum, gam, lilin dan gunting.

 1. Ambil pita satin lebar 2.5 sentimeter.
 2. Potong jalur panjang 5 sentimeter.
 3. Bend bahan kerja di sepanjang separuh dan potong sudut.
 4. Letakkan potongan untuk membetulkan hasilnya.
 5. Kembangkan, dan pinggir bawah gam atau fius ke pusat. Kelopak itu ternyata.
 6. Buat 20 kelopak semacam itu.
 7. Ambil bulatan kain dengan diameter 4 sentimeter.
 8. Tampalkan kelopak pada inti 10 di setiap baris.
 9. Sekarang ambil riben hitam setengah sentimeter lebar.
 10. Jahit dengan jahitan jahitan, selesaikan dengan simpulan dari satu tepi.
 11. Turunkan, anda perlu mendapatkan jalur bergaris.
 12. Susun di tengah-tengah bunga.

1

Dengan prinsip ini, anda boleh membuat bukan sahaja bunga matahari, tetapi juga bunga lain.

Cara membuat gambar bunga buatan dengan mawar:

 1. Potong kotak 5 hingga 5 sentimeter dari pita.
 2. Lipat separuh untuk membuat segitiga, menenggelamkan hujungnya.
 3. Sekarang tingkatkan sisi.
 4. Kurangkan kira-kira 1.5 sentimeter. Gosok.
 5. Buat beberapa kelopak.
 6. Salah seorang daripada mereka membengkokkan separuh, gam. Ini akan menjadi inti.
 7. Teruskan untuk memasang putik dengan bantuan gam.
 8. Mawar sudah siap!

Bunga dari gelung:

 1. Dari lebar pita 2 sentimeter potong tiga jalur panjang 17 sentimeter.
 2. Gunakan gam untuk membuat cincin.
 3. Lakukan yang sama dengan jalur yang selebihnya.
 4. Keliling gelung, membuat lapan, membaikinya dengan gam.
 5. Pusat lapan, gelung memainkan peranan kelopak.
 6. Di tengahnya, gamkan tourniquet dari reben atau manik yang sempit.

Selepas anda membuat keputusan mengenai latar belakang dan bahan, anda sudah boleh mendapatkan gambar bunga buatan. Kelas induk akan memberitahu anda bagaimana untuk menggabungkan maklumat bersama. Sekarang anda mempunyai bingkai yang dibuat dengan latar belakang seni atau dari empat cawangan kering, dan bunga. Mula membuat gambar. Lem pertama sayur-sayuran dan tunas besar, kemudian kecil. Sebelum kerja, anda boleh melukis susun atur tata letak di atas kertas. Sebelum anda tampal, lampirkan semua bahan, ubah, jika perlu, mengambil gambar. Jadi anda pasti tahu di mana untuk berbohong, dan anda tidak perlu berbuat apa-apa. Selepas melekatkan, lihat kerja, tambahkan butiran kecil seperti manik dan jubin.

Gambar-gambar dari bunga tiruan menjadi unik. Tiada kerja boleh diulang. Oleh itu, pastikan bahawa anda adalah pemilik tunggal panel yang istimewa itu.

Cara membuat panel bunga di dinding

Untuk orang yang kreatif, membuat karya baru tidak berfungsi, tetapi berehat. Dalam masa lapang orang aktif mereka tidak suka TV atau Internet, tetapi penciptaan sesuatu yang menarik dan indah oleh mereka sendiri. Dinding kosong menjadikan keadaan tidak selesa dan sejuk. Untuk mempelbagaikan dalaman rumah, menghiasi rumah dan membuat aksen yang terang, anda boleh membuat panel bunga bantuan dengan tangan anda sendiri. Hobi yang menyenangkan dan hasil yang sangat baik dijamin.

Panel adalah karya seni moden yang direka untuk menghiasi dinding di ruang tamu. Dengan bantuannya, anda boleh membuat warna baru di dalam bilik, menyarkan ruang, menghapuskan dari mata kelemahan dinding. Di samping itu, ini adalah peluang terbaik untuk memberi aplikasi kepada potensi kreatif anda.

Panel bunga

Sekarang popular adalah panel dari hidup atau bunga buatan. Dengan bantuan bunga, anda boleh membuat perhiasan elegan, hiasan tiga dimensi atau hiasan. Bunga-bunga seperti segala-galanya, jadi panel akan menyenangkan mata setiap anggota keluarga.

Panel dengan bunga

Komposisi bunga seperti ini boleh dibuat dari bahan yang berbeza:

 • panel yang terbuat dari bunga kertas;
 • bahan tekstil;
 • dari bunga kering dan beri;
 • dari bijirin;
 • menggunakan bunga segar.

Panel dengan sejambak bunga

Malah, untuk membuat elemen hiasan ini mudah dari bahan mudah di tangan.

Adalah penting untuk mula memberi perhatian kepada beberapa nuansa. Pertama anda perlu menyediakan yayasan. Untuk tujuan ini, gambar yang lama tidak diperlukan dalam bingkai adalah baik. Jika ini bukan dalam rumah, anda boleh membeli secara murah di kedai atau membeli bingkai foto dan masukkan sekeping kadbod ke dalamnya. Masa penting - pilihan lokasi gambar. Ia pada mulanya akan menentukan lokasi panel - sama ada ia akan menjadi ruang tamu, bilik tidur atau koridor. Adalah penting bahawa komposisi digabungkan dengan objek lain di pedalaman dan harmoni sesuai dengan skema warna.

Langkah seterusnya ialah penyediaan sarana improvisasi.

Untuk membuat panel kertas bunga yang anda perlukan:

 • rangka kerja dalam bentuk kerangka;
 • kertas untuk penaik atau kertas tipis nipis yang lain;
 • gunting;
 • gam perkeranian;
 • pita pelekat dua sisi;
 • kertas berwarna untuk membuat bunga;
 • stapler;
 • klip kertas;
 • pensil mudah.

Daripada kertas warna, anda boleh membuat bunga sendiri, tetapi lebih mudah untuk membeli barang-barang siap sedia - jika anda dapat mencari yang indah yang dijual.

Kini lukisan bunga yang sangat popular dalam gaya "Kanzash". Banyak jarum wanita berjaya menjual hasil karya mereka dan juga mengatur kelas induk untuk membuat komposisi dari Kansas. Tetapi tidak sukar untuk menjadikannya sendiri. Sebagai tambahan kepada bahan-bahan yang disenaraikan di atas, anda akan memerlukan reben satin sekitar 2 cm lebar dan kain tebal. Kedua-dua pita dan kain disyorkan untuk mengambil dua warna serupa (contohnya, biru dan biru, merah jambu dan merah), serta bahan hijau pada daun.

Urutan tindakan adalah seperti berikut:

 1. Kain dipotong menjadi jalur lebar 1 cm.
 2. Setiap jalur dipintal dalam bentuk gulung, tetap dengan gam untuk mengelakkan berehat.
 3. Pada pasteboard pastel kertas berwarna pastel.
 4. Di perimeter kepingan kadbod, pelekat kekosongan kain, mendedahkan mereka secara menegak dan warna ganti.
 5. Sekarang reben satin perlu dipotong menjadi jalur panjang 4 cm.
 6. Strip membujur sepanjang panjang, memotong hujung diagonal, gam asas dan putar keluar kelopak.
 7. Dari bulatan potongan kain dengan garis pusat kira-kira 3cm - pangkal bunga.
 8. Pada cangkir untuk menyisipkan kelopak, bergantian warna.
 9. Di tengah, anda boleh menyisipkan manik.
 10. Dengan cara yang sama, anda perlu membuat daun bahan hijau.
 11. Kemudian semua bunga dilekatkan ke pangkalan kadbod.
 12. Komposisi itu sendiri dapat disertakan dengan aplikasi tisu dalam bentuk pot bunga atau vas, tingkap atau ambang jendela, patung-patung burung, burung pisang dan banyak lagi. Sangat menarik untuk melihat idea menggunakan poket dari seluar jeans yang tidak perlu.

Rupa-rupanya, terdapat banyak idea. Panel bantuan semacam itu bukan sahaja mengagumkan pedalaman, tetapi ia juga akan menjadi hadiah yang indah.

Anda boleh membina panel bunga. Ini adalah benar untuk pelbagai acara yang tidak dapat dilupakan, majlis perkahwinan, ulang tahun. Sebagai cara tetap untuk menghias rumah, panel bunga di dinding akan menjadi idea yang ragu, kerana bunga mempunyai harta semulajadi untuk layu. Bagaimanapun, sebagai versi pendek dalam hiasan dalaman, komposisi ini sesuai.

Untuk membuatnya, anda memerlukan span bunga (oasis), yang akan membantu bunga tetap segar tanpa air selama 3-5 hari - seperti dalam pasu air. Ia adalah bahan berliang dengan harta penahan kelembapan dengan baik. Anda boleh membeli span di mana-mana kedai bunga dan memotongnya dalam saiz dan bentuk yang betul.

Secara umum, proses membuat panel bunga adalah sama dengan lukisan dengan warna kertas dan kain, kecuali satu keadaan: antara bunga dan asas kardus perlu meletakkan oasis yang disiram dan ditekan dengan baik. Ia mesti dibungkus di bahagian dalam dengan filem atau pakej untuk bunga - untuk membuat kalis air, kemudian menggunakan pita pelekat dua sisi untuk tampal pada asas kadbod. Batang bunga dipotong dan terjebak dalam oasis.

Hiasan dinding dengan bunga segar lebih rumit daripada hiasan kertas. Lagipun, bunga segar memerlukan pengendalian yang lebih berhati-hati dan penjagaan istimewa. Mulailah menghias dinding dengan lebih baik sebelum acara itu, untuk memastikan bunga sebagai segar mungkin. Ideal untuk tujuan ini adalah pai, mawar, teratai, tulip, kekwa. Bunga-bunga ini adalah yang paling aneh. Orkid adalah sangat rumit - mereka tidak boleh digunakan untuk panel dengan bunga hidup.

Untuk membuat mural bunga tiruan atau hidup di dinding boleh dari mana-mana cara diubahsuai dan pada masa yang sama menerima perhiasan yang elegan. Perkara utama adalah sedikit imaginasi dan keinginan.

Cara membuat panel dari fameirana dengan cepat dan murah

Untuk membuat panel dari Foamiran ia tidak akan mengambil banyak wang, tetapi ia akan kelihatan hebat. Pada masa kini ia sangat popular dengan ramai peminat untuk membuat dengan tangan mereka sendiri bahan seperti foiaran, jika tidak disebut "kertas getah". Bahan elastik seperti suede, adalah getah busa, yang memiliki harta apabila dipanaskan, untuk ini kadang-kadang panas tangan manusia, kadang-kadang mengubah bentuk, sudah cukup. Dari sini, mudah untuk membuat pelbagai angka tiga dimensi, termasuk, untuk digunakan dalam pembuatan lukisan atau panel dari foyamira.

Hiasan terbaik - panel dari Foamiran: foto dan contoh

Papan panel yang betul dipilih dengan betul boleh melengkapkan bahagian dalaman mana-mana bilik, sama ada bilik tidur, lorong, dewan atau kajian. Selepas membuat pilihan perhiasan yang memihak kepada panel, ia tetap menentukan jenis produk.

Untuk pengeluaran panel, pelbagai teknik dan bahan kini digunakan:

 • Sulaman dengan reben;
 • Nilai, prestasi imej dengan menggaruk dengan pen atau sesuatu yang lain kertas tajam, kadbod, dipenuhi dengan dakwat;
 • Decoupage adalah teknik untuk mengolah kain, piring, perabot yang terdiri daripada ukiran terbaik dari pelbagai bahan, yang kemudian terpaku atau dilekatkan pada permukaan yang menghias;
 • Qwing - fabrikasi komposisi volumetrik rata dari jalur panjang dan sempit kertas yang dipintal dalam lingkaran;
 • Moulding dari porselin sejuk;
 • Kertas seni adalah teknik hiasan dari tuala kertas;
 • Thread;
 • Mengejar.

Bunga dari fameiran sangat berwarna-warni dan asal, mereka sukar dibezakan dari asal

Dengan kecantikannya, produk dari fameiran sama sekali tidak kalah dengan semua perkara di atas.

Menjadikannya lebih mudah, berbeza dengan decoupage, yang memerlukan teknik yang sungguh-sungguh, kesabaran, masa.

Foamiran lebih murah, tidak seperti ukiran, cetakan dari porselin sejuk atau mengejar.

Apa yang anda perlukan untuk membuat panel bunga Famiram sendiri

Selalunya, dalam pembuatan panel dari foyamiran, semua jenis bunga buatan digunakan. Kepelbagaian bunga di sini adalah setanding dengan sifat itu sendiri.

Kadang-kadang, produk dari foyamir tidak dapat dibezakan dari asal, bunga-bungaan kelihatan semulajadi: popok merah-bard, mawar kuning, peoni berwarna kehijauan.

Dalam sifat ini terdapat semua pesona fameirana, sehingga bunga dari fameirana sering menjadi dasar panel. Latar belakang boleh diambil sekurang-kurangnya memecat, memilih bingkai elegan, anda mendapat panel klasik. Teknik pembuatan kecantikan ini agak mudah, tidak memerlukan kos bahan yang penting dalam kehalusan dan masa yang hebat.

Untuk membuat bunga dari fameiran yang cantik dan simetri, mereka dibuat menggunakan templat untuk kelopak dan sepal yang terbuat dari kadbod atau bahan yang serupa

Di samping itu, anda sentiasa dapat mencari komponen yang diperlukan untuk kraf tangan:

 • Cat akrilik;
 • Kawat hiasan;
 • Sponge;
 • Pita paip hijau;
 • Stamen tiruan yang boleh disediakan dari garis memancing atau bahan yang serupa;
 • Pensil atau pen;
 • Papan selimut kadbod panel masa depan;
 • Gam;
 • Gunting;
 • Jarum jahit;
 • Benang jahit;
 • Silo;
 • Foamiran, bunga yang betul;
 • Besi.

Bunga boleh sedikit berwarna dengan gincu.

Kami membuat panel fameiran dengan tangan kita sendiri: kelas tuan untuk semua

Setelah menentukan komposisi, saiz dan bentuk panel masa depan, setelah menyiapkan bahan-bahan yang diperlukan, kami meneruskan pembuatan langsung. Menggunakan templat pra-dibuat, buat jumlah kelopak dan sepal yang diperlukan untuk bunga. Dengan menggunakan besi, kami memberikan produk dari foamiran bentuk yang diperlukan.

Suhu besi perlu ditetapkan kepada dua atau bulu.

Sekiranya perlu, untuk memberikan warna yang lebih cerah, naungan, kelopak dan sepal kita mewarna warna yang dikehendaki menggunakan span dan cat atau gincu.

Masa untuk memanaskan produk dari foamiran adalah kira-kira 2 saat

Setelah mencipta kelopak bunga dan sepal yang diperlukan, perlu di tempat yang betul untuk membuat tusukan untuk memasukkan selubung hiasan dan stamens, yang diperlukan untuk membuat hal berkembang. Apabila mencipta batang tumbuhan, memberikan warna semulajadi, dawai atau tongkat, kami tutup dengan pita hijau.

Bunga yang dihasilkan atau bunga keseluruhan diletakkan dengan indah dan simetri berdasarkan panel, yang kemudiannya diletakkan dalam bingkai.

Bergantung pada lokasi dan rasa yang akan datang, anda boleh meletakkan di panel dari fameiran:

 • Abstraksi;
 • Komposisi bunga;
 • Landskap semulajadi;
 • Masih hidup;
 • Watak haiwan dongeng;
 • Haiwan eksotik.

Setelah diamalkan sedikit dalam keadaan domestik yang tenang, setelah memasukkan tangan anda dan menyediakan templat yang diperlukan, anda boleh cuba melakukan kelas induk di antara rakan dan kenalan anda. Terutama dalam permintaan, pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh adalah untuk mereka yang bekerja di bidang pendidikan, pendidikan atau pekerja budaya.

Gambar dan panel yang menarik dari Foamiran dengan tangan mereka sendiri

Kemahiran dan kemahiran yang diterima untuk mencipta tangan mereka sendiri dari pelbagai produk dari "kertas getah" boleh digunakan untuk menghasilkan komposisi volume yang lebih rumit dan kompleks, termasuk lukisan dinding. Apabila membuat lukisan yang ada, berbanding dengan panel, plot komposisi yang lebih kompleks, anda perlu menggunakan bahan tambahan.

Berdasarkan rangka gambar, selepas menerapkan warna latar belakang umum, pelbagai imej latar belakang dicipta. Mereka boleh dilakukan, kedua-dua hanya cat, dan volumetrik, menggunakan untuk tujuan ini, sebagai contoh, gam PVA. Ia digunakan oleh lapisan ketebalan yang diperlukan, dikeringkan, dan kemudian dicat dengan warna yang betul.

Kebanyakan unsur-unsur yang diperlukan dalam gambar dibuat dari foiramane dalam warna yang berbeza, jika perlu, mewarna bahan

Dalam pembuatan bahagian yang besar, lebih baik memohon pelekat pada kertas berasingan, pada lakaran bahagian yang diinginkan, dari mana ia dikeluarkan dengan teliti selepas pengeringan dan terperangkap di tempat yang betul gambar.

Apabila membuat gambar pemandangan semulajadi musim luruh, untuk memberikan kehidupan dan pergerakan, anda boleh meletakkan kumbang di atasnya. Untuk melakukan ini, anda memerlukan foamiran merah dan hitam, separuh bola buih.

Apabila mencipta kumbang, kita boleh membezakan peringkat berikut:

 • Ia adalah perlu untuk cat separuh bola dalam warna hitam, biarkan ia kering;
 • Dari bahan merah kami memotong sayap, memanaskan mereka sedikit, mengelakkan mereka dan melekatkan mereka ke bola;
 • Kami membuat bulatan hitam kecil, mereka akan menjadi bintik di sayap, kami memotong antena dan kaki dengan warna yang sama, kami membaikinya dengan gam pada kumbang.

Burung ladybird yang dihasilkan adalah tetap di tempat yang tepat dari gambar. Ia tetap meletakkan gambar itu dalam bingkai dan menggantungnya di dinding.

Cara membuat gambar fameirana (video)

Satu lagi kelebihan praktikal produk yang dibuat dari bahan ini adalah, walaupun terdapat struktur berliang yang agak ketara, penyerapan air yang lemah. Oleh itu, produk yang diperbuat daripada suede plastik boleh dibasuh, mereka tahan terhadap pengaruh atmosfera dan bahan kimia, yang memungkinkan untuk meletakkannya bukan sahaja di dalam, tetapi juga di luar premis. Panel ini dengan kehidupan yang masih hidup akan kelihatan baik di dapur musim panas atau di rumah musim panas.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =