Panel dari Foamiran

Kelas induk di panel dari foyamiran - lakukan sendiri dengan deskripsi dan gambar

Kelas induk di panel dari fameiran ini akan membantu menghiasi bilik dengan gambar kerja buatan tangan walaupun bagi mereka yang tidak mempunyai kemahiran dalam kes tersebut. Foamiran - bahan fleksibel dan anjal. Getah buih ini, yang dapat berubah bentuk apabila dipanaskan. Hartanah ini membantu penggunaan fameirana dalam kerja-kerja jarum. Sebagai contoh, anda boleh membuat bentuk dan bunga tiga dimensi dari situ.

Bunga pokok epal pada latar belakang biru seperti di atas boleh digunakan oleh pendatang baru. Untuk membuatnya, anda perlu:

 • Rangka untuk gambar tanpa kaca
 • Kadbod yang tebal
 • Gouache biru
 • Gouache putih
 • Corak kertas bunga dan daun
 • Foamiran

Templat kertas sangat mudah untuk dilukis dan dipotong sendiri, kerana mereka tidak memerlukan kemahiran artistik yang serius. Bunga dengan lima kelopak - pokok apel.

Apabila templat kertas siap, mereka boleh dikelilingi pada lembaran fameiran. Lakukan lebih baik dengan tumpukan atau tongkat dari pemegang. Ia harus mengubah 8 bunga, 3 tunas dan 7 daun. Dari kuning, perlu membuat jalur untuk stamen dalam 1,5 cm.

Untuk bunga lebih cerah dan lebih semula jadi, mereka boleh diwarnakan di tepi dengan gincu. Jadikannya mudah. Anda hanya perlu memohon gincu pada pad kapas dan memohonnya dalam bunga dengan gerakan bertitik. Daripada gincu anda boleh menggunakan pemerah pipi dengan bayang-bayang.

Setakat ini, bunga dari fameiran tidak kelihatan seperti yang sebenar. Untuk membetulkannya, mereka perlu sedikit memanaskan badan. Untuk melakukan ini, hidupkan seterika untuk sedikit kuasa, dan disematkan pada bunga tompok gigi untuk dilampirkan ke permukaannya selama beberapa saat. Buih foiramine akan menjadi sangat elastik. Tangan perlu ditekan di tengah bunga, dan jari-jari untuk melemahkan kelopak. Sekiranya bunga tidak menghasilkan, besi harus dipanaskan dengan lebih kuat. Manipulasi sedemikian perlu dilakukan dengan semua warna.

Kemudian, di tengah-tengah bunga, anda perlu memancarkan stamens stamen kuning. Jika mereka ternyata panjang, maka lebih baik untuk segera memotong bahan berlebihan. Sekarang anda boleh mula membuat tunas. Bagi mereka cukup 3-4 kelopak, tetapi tidak seperti bunga, tunas perlu dibuat sedikit lebih cerah. Sekiranya tunas tidak memegang bentuk dengan baik, lebih baik untuk melekatkannya.

1

Kepada tunas anda perlu menggunting daun. Dengan bantuan besi, mereka juga boleh diberi bentuk bulat, dan selepas itu mereka harus dicat dengan cat hijau. Penanda boleh diselesaikan dengan butiran kecil, sebagai contoh, garis-garis. Oleh itu, semua butiran panel siap dan anda boleh mula memasangnya.

Pada kertas berwarna yang disediakan kertas atau kertas berat, anda perlu meletakkan bahagian-bahagian dan meletakkannya dengan cara yang paling berjaya. Di panel kami, cawangan terletak secara menyerong. Putik kecil di bahagian atas, dan daun dan bunga yang lebih besar berada di bawah. Apabila bahagian dipasang, di bawah setiap satu, anda perlu menggugurkan gam itu dan menekannya ke latar belakang. Untuk mempercepatkan proses, anda boleh memetakan tempat penetapan setiap bunga dengan pensil yang mudah, dan kemudian sapatkan gam di sana dan lampirkan ke latar belakang semua elemen panel sekaligus. Akhirnya, anda boleh menarik ranting dengan penanda gelap.

Untuk membuat warna foyamiran yang sesuai ketebalan 2 mm. Untuk membuat panel tebal seperti dalam gambar di bawah, anda akan memerlukan beberapa warna kemasyhuran.

 • Fayiran cahaya hijau
 • Fayiran hijau gelap
 • Hijau
 • Merah
 • Orange
 • Merah jambu
 • Merah jambu
 • Putih
 • Warna berdasarkan permintaan asas
 • Gam dan gunting

Pada lembaran A4 anda perlu mencetak corak, dan kemudian pindahkannya ke foiraman. Garis pada daun boleh ditekan di sepanjang benda kerja yang telah dipotong.

Setiap bunga akan menjadi warna tersendiri. Butiran untuknya adalah yang terbaik untuk melampirkan kepada scotch dua sisi. Dalam baris pertama perlu ada 8 kelopak.

Baris kedua adalah oren. Untuk membuatnya, anda perlu melekat 4 kelopak terlebih dahulu, dan 4 yang lain untuk meletakkan di antara mereka.

Di baris ketiga harus ada 8 kelopak, tetapi mereka terletak berdekatan antara satu sama lain dan terletak pada prinsip peminat. Di atas adalah dua bunga pepejal warna yang berbeza dan pada akhirnya mereka harus dihiasi dengan pusat putih.

Dengan prinsip yang sama, bunga lain dibuat. Apabila mereka sudah bersedia, anda boleh mula membuat latar belakang. Untuk tujuan ini, latar belakang merah jambu dari mana-mana bentuk digunakan pada pangkalan untuk panel. Perkara utama adalah untuk mempunyai bunga di atasnya. Juga di latar belakang harus diletakkan daun, yang akan terletak di tepi. Risalah warna yang berbeza boleh diletakkan seperti yang dikehendaki oleh imaginasi dan keinginan wanita pembantu wanita.

Apabila ruang diisi dengan daun, anda boleh mengikat watak utama komposisi - bunga. Sekarang panel besar dan berwarna-warni sudah siap! Sekiranya dikehendaki, ia boleh dihiasi dengan manik-manik dan manik-manik.

Penyusunan video berikut mengenai topik ini akan membantu untuk akhirnya memahami penciptaan bunga dari fameirana dan, mungkin, akan memberikan idea baru.

Gambar dari tangan sendiri: ciri, perihalan dan cadangan

Gambar dengan bunga dari foyamiran kelihatan realistik, kerana ia dicipta oleh teknologi khusus. Teknologi volumetrik dengan penggunaan bahan yang luar biasa telah mendapat populariti yang tinggi. Hari ini, foiuran digunakan untuk membuat bukan sahaja lukisan, tetapi juga perhiasan, bunga perkahwinan, aksesori dan cenderahati.

Gambar dari foyamiran adalah karya seni yang sebenar, dan ini sukar untuk dibantah. Secara luaran, foiramin sama dengan kertas dan kain pada masa yang sama. Ia dihasilkan dalam bentuk padat warna yang berbeza. Ada jualan sheets glitternymi, dengan percikan kilauan.

Foamiran juga dikenali sebagai reveler, foame dan suede plastik. Ia digunakan secara aktif dalam pembuatan mainan dan perhiasan kanak-kanak. Malah, bahan ini diperolehi dengan berbuih. Pada sifatnya ia menyerupai getah lembut dan berliang. Ia mudah dikendalikan, ia mudah dibentuk di tempat kerja, terutamanya selepas rawatan haba. Foamiran dihasilkan terutamanya di Iran, Korea, Turki dan China. Ia mempunyai ciri-ciri yang mengagumkan, itulah sebabnya bahan itu sangat dihargai oleh amatur untuk bekerja.

Gambar dari foyamiran, dibuat secara mandiri, akan sesuai dengan bahagian dalam mana-mana bilik. Jika anda ingin mula bekerja dengan bahan ini, perhatikan jenis yang berbeza.

 • Iran. Dapatkannya dengan berbuih. Ideal untuk mencipta tunas. Ketebalan helaian lembaran Iran adalah 1 mm, parameter lembaran 60x60 cm.
 • Korea. Bahan berkualiti tinggi, kepingan nipis. Buih Korea dengan sempurna mengekalkan bentuknya.
 • Turki. Dijual dalam gulung dan lembaran. Spesies ini adalah tepi yang terawat dengan baik.

Untuk membuat bunga untuk gambar, lebih baik menggunakan jenis lain bahan ini: sutra, glitter atau marshmallow. Ciri utama mereka adalah estetika dan ketebalan kecil. Sebagai contoh, marshmallow sangat sesuai untuk membuat gambar yang hebat. Dari fameiran, kelopak telus yang indah untuk bunga diperoleh dengan tangan mereka sendiri. Jenis ini lembut, lentur, sejuk. Ia tidak perlu dipanaskan, tetapi apabila diregangkan, ia kembali dengan cepat ke keadaan asalnya.

Gambar volumetrik dari foamiran untuk menjadikannya tidak begitu sukar, memandangkan pematuhan bahan. Terima kasih kepada kualiti unik Foam, karya-karya kecantikan yang menarik dan menarik diperolehi. Jadi, apakah ciri-cirinya?

 • Bahan ini boleh diberikan bentuk dengan tangan. Semasa mampatan dan regangan, ia dipanaskan dan menjadi plastik.
 • Foam terbentang dengan baik.
 • Jika bahan itu dipanaskan pada besi, ia akan memperoleh kelantangan.
 • Selepas penyejukan, foamiran sempurna mengekalkan bentuknya.
 • Ia mudah dipotong dengan gunting.
 • Bahan putih boleh berwarna.
 • Foamiran tegas memegang gam itu.

Buat gambar dari famiram dengan tangan anda sendiri atau objek lain di kawasan pedalaman adalah mudah. Bahan ini berjaya digunakan dalam pelbagai jenis karya. Dengan bantuan bouquets yang luar biasa, aksesori perkahwinan, mainan, anak patung, bingkai foto, pelbagai hiasan, poskad, karangan bunga Tahun Baru, cincin rambut dan banyak lagi perkara-perkara luar biasa yang dicipta.

Hari ini, lukisan dari bunga sangat popular di kalangan artis. Dari fameiran, mudah untuk melakukan apa-apa dengan tangan anda sendiri, kerana ia selesa untuk bekerja dengan bahan ini. Ia lembut dan lembut kepada sentuhan, juga memegang bentuk, plastik. Ia perlu dipotong menjadi kepingan kecil dan dipanaskan pada besi atau di tangan. Ia semua bergantung kepada idea itu. Foamiran boleh dimampatkan, diregangkan, tetapi tidak banyak. Lembaran putih mudah dicat dengan kapur khas atau cat air. Bahan tidak takut air, oleh itu ia dibenarkan untuk menghapus gambar selesai dengan tuala basah.

Untuk membuat lukisan, adalah disyorkan untuk menggunakan foamiran nipis. Jangan lupa menyimpan bahan dan alat yang diperlukan: helai lembaran warna yang berbeza, besi, gunting, pelekat yang kukuh, kerajang, dawai, bingkai dengan kanvas, acuan seramik. Yang diperlukan untuk menyampaikan urat semulajadi kepada kelopak.

Gambar dari Foamiran akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk ulang tahun, ulang tahun, 8 Mac, dan juga perkahwinan. Jika seorang amatur telah mencapai kemahiran tertentu dalam menghasilkan lukisan dari bahan ini, masuk akal untuk melakukan perniagaan. Anda boleh membeli fameiran di kedai-kedai khusus, pusat membeli-belah. Harga bergantung kepada pengeluar. Sebagai contoh, kos marshmallow dari enam puluh hingga delapan puluh rubel, saiz helai adalah 50x50 sentimeter.

Lukisan dari Foamiran adalah karya seni yang tidak bernilai daripada lukisan. Terutama jika ia dibuat dengan cinta. Perbezaan utama ialah cara membuat dan bahan. Malah, phoeme adalah sintetik lembut yang menyerupai suede ke sentuhan. Oleh kerana pelbagai warna dan sifat bahan, tuan menguruskan untuk merealisasikan apa-apa idea. Ia adalah tekstur foyraman yang memungkinkan membuat gambar. Ia sesuai dengan sempurna ke dalam bingkai, sedikit menonjol, mencipta kesan 3D. Di samping itu, bahan itu mempunyai banyak persamaan dengan kertas dan kain. Buih mudah cat, menetapkan nada untuk keseluruhan gambar.

Adakah mudah untuk membuat gambar Foamiran? Kelas induk akan membantu tuan pemula menguasai teknik bekerja dengan bahan yang luar biasa ini. Malah, walaupun yang paling kompleks, pada pandangan pertama, gambar tidak memerlukan banyak usaha dan kos tenaga. Arahan langkah demi langkah akan difahami walaupun untuk pemula. Untuk membuat gambar dengan bunga, peonies memerlukan warna dua warna - merah jambu (untuk tunas) dan hijau (daun), serta gam, besi, gunting, foil dan bola, yang akan membentuk putik. Ia akan menarik untuk melihat gambar beberapa tertutup, separuh terbuka dan tunas terbuka.

 • Langkah 1. Buat template untuk daun dan kelopak kadbod masa depan. Kelopak harus mempunyai saiz yang berbeza hingga 4 sentimeter, bersusun dengan potongan potong di satu sisi. Pada bentuk terkecil, potong bahagian kecil dalam bentuk huruf V. Daun mestilah dua bentuk: bujur, menunjuk.
 • Langkah 2. Potong kelopak untuk peony dan dua daun hijau. Jumlah kelopak bergantung pada saiz gambar dan bunga itu sendiri diletakkan di atasnya. Ingatlah bahawa kelopak puncak peony harus lebih kecil daripada yang bawah. Kebaikan boleh diberikan kepada mereka jika mereka ditangani dengan gunting. Ia sepatutnya kelihatan bahawa kelopak sedikit koyak.
 • Langkah 3. Sudah tiba masanya untuk menggunakan kerajang. Gulung ke dalam bola kecil - ia akan menjadi tengah-tengah peony.
 • Langkah 4. Kelopak harus dipanaskan pada besi dan memberikannya bentuk sfera. Ini akan membantu bola plastik. Bahagian bawah kelopak harus dipasang dengan akordion dan dipintal, kemudian perlahan-lahan dihalau. The petal harus bulat dan sedikit berkedut. Dengan cara ini, anda perlu membuat kelopak dan daun lain.
 • Langkah 5. Menggunakan tompok gigi pada daun, membuat urat, memanaskan bahan, atau gunakan acuan.
 • Langkah 6. Ambil bola foil dan letakkan pada kawat. Kemudian sapatkan gam pada foil dan tutup bola dengan kelopak.
 • Langkah 7. Kencangkan kelopak dari kecil ke besar, bergerak lapisan dengan lapisan dalam bulatan. Bahan perlu diasah sedikit dengan jari-jari anda untuk mencipta rasa keanehan dari tunas.
 • Langkah 8. Apabila kutikula dipasang, mulailah daun.
 • Langkah 9. Gambar ini memerlukan tiga atau empat tunas saiz yang berbeza. Apabila mereka sudah siap, masukkan unsur-unsur yang tersisa dari gambar itu. Semuanya bergantung kepada idea dan imaginasi pengarang.

Sarjana penaung menasihatkan pendatang baru di atas kertas untuk membuat lakaran gambar masa depan, untuk membuat idea terlebih dahulu, untuk menentukan warna kanvas dan bahan.

Cara membuat panel dari fameirana dengan cepat dan murah

Untuk membuat panel dari Foamiran, ia tidak akan mengambil banyak wang, tetapi ia akan kelihatan hebat. Pada masa kini ia sangat popular dengan ramai peminat untuk membuat dengan tangan mereka sendiri bahan seperti foiaran, jika tidak disebut "kertas getah". Bahan elastik seperti suede, adalah getah busa, yang memiliki harta apabila dipanaskan, untuk ini kadang-kadang panas tangan manusia, kadang-kadang mengubah bentuk, sudah cukup. Dari sini, mudah untuk membuat pelbagai angka tiga dimensi, termasuk, untuk digunakan dalam pembuatan lukisan atau panel dari foyamira.

Hiasan terbaik - panel dari Foamiran: foto dan contoh

Papan panel yang betul dipilih dengan betul boleh melengkapkan bahagian dalaman mana-mana bilik, sama ada bilik tidur, lorong, dewan atau kajian. Selepas membuat pilihan perhiasan yang memihak kepada panel, ia tetap menentukan jenis produk.

Untuk pengeluaran panel, pelbagai teknik dan bahan kini digunakan:

 • Sulaman dengan reben;
 • Nilai, prestasi imej dengan menggaruk dengan pen atau sesuatu yang lain kertas tajam, kadbod, dipenuhi dengan dakwat;
 • Decoupage adalah teknik untuk mengolah kain, piring, perabot yang terdiri daripada ukiran terbaik dari pelbagai bahan, yang kemudian terpaku atau dilekatkan pada permukaan yang menghias;
 • Qwing - fabrikasi komposisi volumetrik rata dari jalur panjang dan sempit kertas yang dipintal dalam lingkaran;
 • Moulding dari porselin sejuk;
 • Kertas seni adalah teknik hiasan dari tuala kertas;
 • Thread;
 • Mengejar.

Bunga dari fameiran sangat berwarna-warni dan asal, mereka sukar dibezakan dari asal

Dengan kecantikannya, produk dari fameiran sama sekali tidak kalah dengan semua perkara di atas.

Menjadikannya lebih mudah, berbeza dengan decoupage, yang memerlukan teknik yang sungguh-sungguh, kesabaran, masa.

Foamiran lebih murah, tidak seperti ukiran, cetakan dari porselin sejuk atau mengejar.

Apa yang anda perlukan untuk membuat panel bunga Famiram sendiri

Selalunya, dalam pembuatan panel dari foyamiran, semua jenis bunga buatan digunakan. Kepelbagaian bunga di sini adalah setanding dengan sifat itu sendiri.

Kadang-kadang, produk dari foyamir tidak dapat dibezakan dari asal, bunga-bungaan kelihatan semulajadi: popok merah-bard, mawar kuning, peoni berwarna kehijauan.

Dalam sifat ini terdapat semua pesona fameirana, sehingga bunga dari fameirana sering menjadi dasar panel. Latar belakang boleh diambil sekurang-kurangnya memecat, memilih bingkai elegan, anda mendapat panel klasik. Teknik pembuatan kecantikan ini agak mudah, tidak memerlukan kos bahan yang penting dalam kehalusan dan masa yang hebat.

Untuk membuat bunga dari fameiran yang cantik dan simetri, mereka dibuat menggunakan templat untuk kelopak dan sepal yang terbuat dari kadbod atau bahan yang serupa

Di samping itu, anda sentiasa dapat mencari komponen yang diperlukan untuk kraf tangan:

 • Cat akrilik;
 • Kawat hiasan;
 • Sponge;
 • Pita paip hijau;
 • Stamen tiruan yang boleh disediakan dari garis memancing atau bahan yang serupa;
 • Pensil atau pen;
 • Papan selimut kadbod panel masa depan;
 • Gam;
 • Gunting;
 • Jarum jahit;
 • Benang jahit;
 • Silo;
 • Foamiran, bunga yang betul;
 • Besi.

Bunga boleh sedikit berwarna dengan gincu.

Kami membuat panel fameiran dengan tangan kita sendiri: kelas tuan untuk semua

Setelah menentukan komposisi, saiz dan bentuk panel masa depan, setelah menyiapkan bahan-bahan yang diperlukan, kami meneruskan pengilangan langsung. Menggunakan templat pra-dibuat, buat jumlah kelopak dan sepal yang diperlukan untuk bunga. Dengan menggunakan besi, kami memberikan produk dari foamiran bentuk yang diperlukan.

Suhu besi perlu ditetapkan kepada dua atau bulu.

Sekiranya perlu, untuk memberikan warna yang lebih cerah, naungan, kelopak dan sepal kita mewarna warna yang dikehendaki menggunakan span dan cat atau gincu.

Masa untuk memanaskan produk dari foamiran adalah kira-kira 2 saat

Setelah mencipta kelopak bunga dan sepal yang diperlukan, perlu di tempat yang betul untuk membuat tusukan untuk memasukkan selubung hiasan dan stamens, yang diperlukan untuk membuat hal berkembang. Apabila mencipta batang tumbuhan, memberikan warna semulajadi, dawai atau tongkat, kami tutup dengan pita hijau.

Bunga yang dihasilkan atau bunga keseluruhan diletakkan dengan indah dan simetri berdasarkan panel, yang kemudiannya diletakkan dalam bingkai.

Bergantung pada lokasi dan rasa yang akan datang, anda boleh meletakkan di panel dari fameiran:

 • Abstraksi;
 • Komposisi bunga;
 • Landskap semulajadi;
 • Masih hidup;
 • Watak haiwan dongeng;
 • Haiwan eksotik.

Setelah diamalkan sedikit dalam keadaan domestik yang tenang, setelah memasukkan tangan anda dan menyediakan templat yang diperlukan, anda boleh cuba melakukan kelas induk di antara rakan dan kenalan anda. Terutama dalam permintaan, pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh adalah untuk mereka yang bekerja di bidang pendidikan, pendidikan atau pekerja budaya.

Gambar dan panel yang menarik dari Foamiran dengan tangan mereka sendiri

Kemahiran dan kemahiran yang diterima untuk mencipta tangan mereka sendiri dari pelbagai produk yang diperbuat daripada "kertas getah" boleh digunakan untuk menghasilkan komposisi volum yang lebih rumit dan kompleks, termasuk lukisan dinding. Apabila membuat lukisan yang ada, berbanding dengan panel, plot komposisi yang lebih kompleks, anda perlu menggunakan bahan tambahan.

Berdasarkan rangka gambar, selepas menerapkan warna latar belakang umum, pelbagai imej latar belakang dicipta. Mereka boleh dilakukan, kedua-dua hanya cat, dan volumetrik, menggunakan untuk tujuan ini, sebagai contoh, gam PVA. Ia digunakan oleh lapisan ketebalan yang diperlukan, dikeringkan, dan kemudian dicat dengan warna yang betul.

Kebanyakan unsur-unsur yang diperlukan dalam gambar dibuat dari foiramane dalam warna yang berbeza, jika perlu, mewarna bahan

Dalam pembuatan bahagian yang besar, lebih baik memohon pelekat pada kertas berasingan, pada lakaran bahagian yang diinginkan, dari mana ia dikeluarkan dengan teliti selepas pengeringan dan terperangkap di tempat yang betul gambar.

Apabila membuat gambar pemandangan semulajadi musim luruh, untuk memberikan kehidupan dan pergerakan, anda boleh meletakkan kumbang di atasnya. Untuk melakukan ini, anda memerlukan foamiran merah dan hitam, separuh bola buih.

Apabila mencipta kumbang, kita boleh membezakan peringkat berikut:

 • Ia adalah perlu untuk cat separuh bola dalam warna hitam, biarkan ia kering;
 • Dari bahan merah kami memotong sayap, memanaskan mereka sedikit, mengelakkan mereka dan melekatkan mereka ke bola;
 • Kami membuat bulatan hitam kecil, mereka akan menjadi bintik di sayap, kami memotong antena dan kaki dengan warna yang sama, kami membaikinya dengan gam pada kumbang.

Burung ladybird yang dihasilkan adalah tetap di tempat yang tepat dari gambar. Ia tetap meletakkan gambar itu dalam bingkai dan menggantungnya di dinding.

Cara membuat gambar fameirana (video)

Satu lagi kelebihan praktikal produk yang dibuat dari bahan ini adalah, walaupun terdapat struktur berliang yang agak ketara, penyerapan air yang lemah. Oleh itu, produk yang diperbuat daripada suede plastik boleh dibasuh, mereka tahan terhadap pengaruh atmosfera dan bahan kimia, yang memungkinkan untuk meletakkannya bukan sahaja di dalam, tetapi juga di luar premis. Gambar seperti itu dengan kehidupan yang masih hidup akan kelihatan baik di dapur musim panas atau di rumah musim panas.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 46