Panel kacang

Kacang Cannon

Cara membuat panel kacang dengan tangan anda sendiri.

1 Kacang hitam dan putih

2 Bingkai gambar tanpa kaca

3 warna gouache

5 Clay Moment Crystal atau gam mencairkan panas

6 Senapang patah (dalam kes pelekat mencairkan panas)

Pensil garis besar kucing dan kucing di permukaan bingkai.

Cat lukisan keseluruhan dengan cat hitam dan putih.

Ini dilakukan supaya jurang antara kacang tidak muncul. Lem kacang.

Untuk simpanan jangka panjang, serta untuk gloss, anda boleh menutup panel dengan lakuer akrilik berkilat.

1
 • Butang Button Button Panel adalah perkara yang sangat keren yang anda tidak boleh hanya menjahit mereka ...
 • Panel dengan siluet kucing Mudah dalam pelaksanaan, tetapi panel yang sangat berkesan dengan siluet kucing. ...
 • Kucing dengan payung yang dibuat dari doh salut Baru-baru ini, melihat melalui karya artis Irina Zeniuk, saya benar-benar mahu cuba mengulangi ...
 • Siluet anak kucing dari kain Panel asal dari selimut kain atau kertas. Bahan: 1 Kekal ...
 • Kucing oleh tangan sendiri Secara umum, jika anda melihat sekeliling anda mungkin akan melihat banyak bahan ...

Tambah komen Balas balasan

Label

Tajuk

Arkib

 • Kostum Tahun Baru untuk kucing - 1 undi
 • Kucing origami - 1 suara
 • Kucing dan Anjing - 1 undi
 • Origami Kitten dengan hati - 1 undi
 • Jejak Cat dalam sejarah - 1 undi
 • Kucing Jantung Cat - 1 undi
 • Lagu "Kucing Panas" - 1 undi
Baca lebih awal:
Kucing - periuk botol

Cara membuat periuk bunga dari botol plastik.

Kelas master pada panel kacang dengan tangan mereka sendiri - kita lakukan pada pelajaran foto dan video

Kelas induk di panel kacang dengan tangan mereka sendiri akan memberikan suasana yang selesa dan menambah keunikan imej buatan tangan.

Untuk membuat gambar seperti dalam gambar di atas, anda perlu:

 • Kacang putih dan gelap
 • Bingkai foto
 • Pelekat segera
 • Warna gouache
 • Pensil mudah

Sebelum memulakan kerja, anda mesti terlebih dahulu membuat lakaran gambar masa depan. Untuk melakukan ini, pensil sederhana di dalam bingkai mencipta corak yang dikehendaki. Untuk menarik matahari yang sempurna, anda boleh mengambil plat dan melingkarinya. Anda juga boleh mengambil stensil angka kucing, sebelum memotong mereka daripada kertas. Adalah penting untuk diingat bahawa garis nipis tidak boleh kurang dari lebar satu kacang, jika tidak, ia akan menjadi saiz tidak sepadan.

Corak yang terhasil harus dicat dengan cat gouache hitam dan putih, supaya ruang antara kacang tidak berwarna. Pada peringkat ini, kerja kelihatan seperti gambar di bawah.

Sekarang anda boleh melekat kacang. Sejak ketika melukis jalan, mustahil untuk mengambil kira saiz kapsul, ia dibenarkan bahawa mereka akan keluar sedikit untuk itu. Untuk membuat gambar pada panel kemas, kacang boleh disusun dengan memilih buah-buahan yang sama saiznya. Seperti yang dapat anda lihat dalam foto pertama, kacang-kacangan terpaku dahulu di sepanjang kontur semua angka, dan kemudian dalam baris. Untuk membuat gambar berkilat dan tahan lama, ia boleh ditutup dengan varnis telus di atas. Pilihan ideal adalah untuk menyemburkannya dari senapang semburan. Ia tetap untuk meletakkan kerangka dan panel siap!

Panel ke dapur biji kopi

Siapa yang tidak mahu dapur biasa kelihatan seperti sebuah restoran yang asal dan selesa? Untuk memberi bilik ini lebih daya tarikan dapat dengan bantuan panel yang tidak biasa dari kayu manis dan biji kopi, yang memiliki bau yang kaya, dan warna yang mendalam.

Jadi, untuk melakukan ini sendiri, kita perlu:

 • Botol plastik setiap 1 liter
 • Kopi tanah dan bijirin
 • Pita cat (putih)
 • Kain bulu kasar
 • Gam PVA dan gam segera
 • Kayu manis
 • Kepingan lemon kering
 • Thread-twine
 • Gouache coklat
 • Gunting, penguasa, berus

Apabila segala-galanya diperlukan untuk pemasangan panel, anda boleh mula bekerja. Ia bermula dengan memotong botol plastik separuh. Seterusnya kita memerlukan setengah dengan leher. Ia juga dipotong menjadi dua bahagian yang sedikit berbeza. Satu kekal dengan leher, dan yang lain tanpa.

Setengah tanpa leher adalah cawan masa depan kopi. Dari kadbod anda perlu memotong dinding belakang dengan saiz cawan, serta bahagian bawahnya. Jangan lupa tentang piring. Butiran butiran cawan mesti terpaku bersama seperti dalam gambar di bawah.

Blok yang terhasil harus disisipkan dengan pita cat putih. Ini dilakukan untuk memastikan bahawa bijian kopi lebih baik dipatuhi permukaan kertas. Kemudian kosong ditutup dengan cat gouache coklat. Sekarang jurang antara biji-bijian tidak akan dapat dilihat.

Apabila cat kering, anda boleh mula merapikan biji kopi. Untuk ini, kira-kira granul saiz yang sama dipilih, dan pinggir cawan disuling dengan gam. Adalah penting untuk menutup dengan gam hanya kawasan di mana biji-biji segera disertakan, dan bukan keseluruhan kawasan terlebih dahulu. Pertama, biji-bijian terpaku dengan tegak sepanjang kontur, seperti dalam gambar. Pastikan untuk gam supaya mereka tidak menonjol di luar tepi, jika tidak, bahan kerja tidak akan berpegang pada latar belakang.

Apabila biji-bijian terpaku di sepanjang kontur, anda boleh mengisi kawasan selebihnya cawan. Untuk selera anda, anda boleh menggelapkan benih dengan satu sisi atau berbeza, tetapi masih bahagian rata, yang dengan penyok, kebohongan yang lebih baik di permukaan.

Pucuk juga disisipkan dengan bijirin.

Bahagian utama komposisi adalah secawan kopi, siap. Sekarang anda perlu menjaga latar belakang. Untuk melakukan ini, kami meletakkan bingkai dengan karung yang dipasang padanya. Dalam rangka untuk duduk dengan lancar, kain itu dapat disetrika terlebih dahulu. Cawan dan pemegang bijirin terpaku pada burlap.

Ia hanya kekal untuk menghiasi panel. Untuk melakukan ini, anda perlu mengikat tongkat kayu manis ke busur dengan membelit dan lem ke piring, dan sebaliknya letakkan sepotong lemon. Sentuhan akhir adalah wap di atas cawan. Untuk melakukan ini, gunakan lapisan gam PVA untuk menarik gelombang stim dan taburkannya dengan kopi tanah. Selepas itu, bijirin tanah perlahan-lahan digoncang, menjadikan panel terbalik.

Satu varian alternatif bingkai adalah untuk menutup tepi-lengkungan dengan gam dan, menurut prinsip yang dijelaskan di atas, taburkan kopi mereka. Jika dikehendaki, panel boleh dihiasi dengan bunga buatan berwarna-warni. Panel terang dan wangi di dapur siap! Kerja sedemikian pasti akan mengejutkan rumah dan tetamu, kerana minuman yang menyegarkan hampir tidak ada yang tidak peduli.

Untuk mempunyai idea baru untuk panel, dan arahan menjadi lebih jelas, kompilasi video mengenai subjek dicadangkan di bawah.

Bagaimana membuat plat kacang?

Langgan kepada kami. Banyak yang baru, menarik dan eksklusif!

Untuk membuat gambar, anda perlu:

- kanvas warna putih (asas)

- cat (lebih baik menggunakan gouache)

- Kacang dua warna

Pertama, anda perlu menarik kanvas pada elemen utama, yang sepatutnya hasil akhirnya. Lukis dengan pensil yang mudah. Sebagai contoh: ia boleh menjadi kontur jag atau cerek. Pada panel boleh bukan hanya imej, tetapi juga sebuah inskripsi.

Selepas cat telah kering sepenuhnya, sapukan lapisan lem pada gambar. Berhati-hati: pelekat tidak boleh di latar belakang sendiri, hanya pada lukisan.

Kemudian teruskan ke kacang. Perlahan-lahan, bijirin untuk bijirin. Seluruh corak mesti ditutup dengan kacang.

Jika panel anda mengandungi prasasti, maka ia juga harus ditutup dengan kacang.

Kemudian tutup lem dan latar belakang kerja anda. Sebelum ini, pilih kacang besar dan letakkan latar belakang. Sebagai contoh: jika lukisan anda dibuat daripada kacang hitam kecil, kemudian buat latar belakang kacang putih yang lebih besar. Terdapat banyak warna, tetapi yang paling kontras adalah bernilai memilih.

Untuk memastikan bahawa kacang-kacangan tidak merosakkan serangga, kami mengesyorkan agar anda menutupi kerja dengan varnis. Untuk cara yang paling mudah, semburkan lakuer akrilik pada panel senapang semburan. Atau hanya gunakan cat dengan berus. Tunggu pengeringan lengkap dan panel anda sudah siap.

Pastikan membaca artikel menarik lain:

Belum lagi ada komen mengenai bahan ini

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2