Panel merasakan

Hadiah kepada anak yang baru lahir: Panel tandatangan yang dibuat daripada dirasakan di nurseri

Apabila anak atau kawan anda dilahirkan bayi, anda mungkin akan dijemput untuk meraikan keluarga pada kesempatan ini, dan di sini datang soalan logikal "Apa yang perlu diberikan kepada anak yang baru lahir?". prazdnikblog.info menjemput anda membuat panel rasa asli di tapak semaian. Buat keindahan ini tidak sukar, tetapi hadiah pasti akan mengejutkan!

Nomenklatur dirasai di tapak semaian

Vata (pengisi lain);

Merasakan warna yang berbeza;

Elemen hiasan (reben, manik, butang);

Alat - gunting, jarum.

Pan nama kanak-kanak diperbuat daripada rasa

Bagaimana untuk membuat panel nama kanak-kanak dengan tangan mereka sendiri?

Mula-mula, kita membuat asas, memotong bulatan (dua bahagian), menjahit bersama-sama, segera menjahit renda, yang mana monyet kita akan memegang, dan isi dengan pengisi lembut. Dari belakang anda boleh segera melampirkan gelung, yang mana kami akan menggantung produk.

1

Seterusnya, di atas kertas, lukis nama bayi dan memotong corak dari dirasai. Apa yang dirasakan baik, ia tidak runtuh dan tidak memerlukan pemprosesan tambahan tepi. Anda hanya memotong butiran dan menjahit bersama-sama supaya huruf-hurufnya besar, memasukkannya dengan kapas, hanya sedikit.

Haiwan untuk panel lakukan mengikut prinsip yang sama seperti huruf. Corak haiwan kecil dibentangkan di bawah.

Corak haiwan untuk panel kanak-kanak diperbuat daripada dirasai

Corak haiwan untuk panel kanak-kanak diperbuat daripada dirasai

Corak haiwan untuk panel kanak-kanak diperbuat daripada dirasai

Corak haiwan untuk panel kanak-kanak diperbuat daripada dirasai

Corak haiwan untuk panel kanak-kanak diperbuat daripada dirasai

Corak haiwan untuk panel kanak-kanak diperbuat daripada dirasai

Bagaimana anda menyelesaikan kerja anda dan bagaimana untuk meletakkan semua elemen - terpulang kepada anda! Walau bagaimanapun, produk yang dibuat oleh tangan sendiri jauh lebih baik daripada barangan dan cenderahati yang boleh dibeli di kedai atau pasaraya berdekatan.

 • Berita berkaitan
 • hadiah dengan tangan sendiri
 • apa yang perlu diberikan kepada bayi yang baru lahir

Jadilah yang pertama memberi komen!

Tinggalkan Jawapan Balas balasan

 • Hadiah (152)
  • Idea Hadiah (27)
  • Poskad dengan tangan sendiri (12)
  • Hadiah dengan tangan sendiri (68)
  • Pembungkusan Hadiah (26)
 • Hiasan Perayaan (180)
  • Hiasan untuk halloween (28)
  • Hari Valentine (22)
  • Tarikh lahir (14)
  • Hiasan Tahun Baru (45)
  • Hiasan Paskah (36)
  • Hiasan perkahwinan (44)
 • Jadual perayaan (79)
  • Reka bentuk hidangan (65)
  • Tetapan meja (14)

Hubungi pengarang tapak boleh melalui e-mel

Terima kasih atas mesej anda!

Mesej anda telah dihantar kepada saya sebaik sahaja saya membacanya, saya akan segera membalas kepada anda!

Panel (lukisan) dirasai dengan tangan mereka sendiri

Panelnya hampir gambar, tetapi lebih rumit, asli, luar biasa. Setiap perincian yang ingin dipertimbangkan, kagumi, abstrak. Hiasan dalaman moden sering termasuk pelbagai jenis panel, gaya dan variasi yang pelbagai. Oleh itu, banyak wanita berbulu memerlukan diri mereka dalam bentuk kreativiti ini, mencipta karya-karya kecil, menikmati proses dan hasilnya.

Panel merasakan adalah salah satu daripada variasi yang paling biasa dari kerja seperti itu untuk banyak sebab. Pertama, dirasakan adalah bahan yang mudah dan lentur, yang mana ia mudah untuk digunakan walaupun untuk pengrajin atau anak-anak baru. Kedua, kombinasi warna-warni yang dirasakan sentiasa kelihatan cantik dan berkesan, menarik perhatian, pandangan yang memukau. Ketiga, ia mengekalkan penampilannya untuk jangka masa yang lama, tidak merosot dari masa ke masa dan tidak merosakkan.

Buat panel yang dirasai dengan tangan anda sendiri adalah mudah. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu mengambil semua bahan dan alat yang diperlukan, dan juga melengkapkan diri dengan kelas induk terperinci yang baik. Langkah demi langkah pelaksanaan tindakan mudah akan membantu mencapai hasil yang dikehendaki dan membuat panel asli yang indah. Selain itu, walaupun mengikuti arahan, ia masih akan berbeza, berbeza dan unik.

Tatanama untuk bilik kanak-kanak

Baru-baru ini, lebih banyak dan lebih popular ialah panel peribadi untuk kanak-kanak, yang digantung di dalam bilik kanak-kanak, biasanya di atas katil bayi. Mereka dihiasi dengan haiwan yang berbeza, bunga atau sifat-sifat lain zaman kanak-kanak, yang mudah dibuat sendiri.

Lingkaran dan surat yang dirasakan boleh dibuat oleh kehendak dan kebijaksanaan mereka sendiri. Cara memilih warna panel ini. Haiwan jahit akan menjadi lebih sukar, tetapi jika anda mempunyai corak yang baik dan terperinci, proses itu juga tidak mengambil banyak masa dan usaha. Keuntungan haiwan adalah mereka boleh digunakan untuk gambar seorang lelaki atau perempuan.

Anda boleh menjahit gajah lucu.

Dan di sebelah gajah untuk mengatur seekor kuda nil yang comel.

Zebra kelihatan lebih rumit, kerana ia terdiri daripada banyak butiran kecil. Tetapi ketepatan dan konsistensi kerja akan membuat kuda bergaris yang cantik.

Sama seperti menyeronokkan dan bersemangat di panel kanak-kanak kelihatan seperti harimau kecil.

Anda boleh mencari atau bahkan menghasilkan banyak variasi haiwan lain yang mudah dibuat dari dirasakan sendiri. Panel kanak-kanak mempunyai warna-warna terang dan gambar-gambar yang menggembirakan, jadi walaupun proses membuat karya kecil seperti ini akan membawa keseronokan. Urutan tindakan dengan penggunaan perasaan merangkumi peringkat berikut:

 1. Penyediaan bahan dan alat.
 2. Buat pola di atas kertas dan pindahkannya ke rasa.
 3. Memotong semua komponen panel masa hadapan.
 4. Kencangkan mereka dengan benang atau gam.

Tetapi, mungkin, faktor yang paling penting yang akan membantu membuat panel yang indah dan luar biasa adalah fantasi dari wanita kurus. Lagipun, apa-apa corak boleh ditambah dan diubah kepada rasa dan kebijaksanaan anda sendiri, supaya hasilnya lebih baik. Perkara utama adalah untuk memulakan dan memberi budi kepada kreativiti anda.

Keindahan dan kelebihan panel adalah unsur-unsur monoton yang sederhana, dihiasi secara berbeza, mencipta gambaran yang menarik. Sudah tentu, penciptaan karya kecil sedemikian adalah proses yang sungguh-sungguh, memerlukan ketekunan dan sikap yang betul. Tetapi hasilnya selalu melebihi apa yang diharapkan, jadi itu patut dilakukan.

Untuk menghiasi bilik tidur atau ruang tamu, anda boleh membuat panel bunga dirasai. Oleh kerana nada cahaya kain, ia kelihatan lembut dan tidak menggembirakan, dan mudah dan cepat untuk melakukannya.

1 / AppData / Local / Temp / msohtmlclip1 / 01 / clip_image002.jpg "/>

Untuk membuat gambar yang luar biasa, anda perlu menyediakan:

 • cahaya merasakan dua warna;
 • benang berwarna untuk hiasan;
 • gunting, jarum.

Tahap seterusnya adalah penyediaan pola kertas. Anda boleh menarik bunga langsung pada kain, tetapi jika anda ingin membuat elemen yang sama, anda memerlukan corak. Oleh itu, mula-mula semua butir-butir ditarik di atas kertas, kemudian dipotong dan dipindahkan ke kain.

Selepas tahap memindahkan corak yang dirasai, semua elemen perlu dipotong. Pada langkah ini adalah penting untuk berhati-hati dan tidak tergesa-gesa, supaya bunga dengan tepi yang indah juga. Selain itu, rasa nipis boleh pecah, dan kemudian kerja itu perlu dibuat semula.

Untuk membuat bunga yang besar, anda perlu mengambil jalur yang berasingan. Angka ini menunjukkan bagaimana untuk melipat dengan betul dan memotongnya untuk membuat beberapa tunas cembung.

Dalam bentuk siap mereka kelihatan asli dan benar-benar menyerupai bunga putih kecil.

Apabila semua unsur siap, anda boleh memulakan proses pemasangan panel. Walau bagaimanapun, sebelum anda menjahit bunga pertama, anda perlu mengurai keseluruhan gambar, periksa sama ada bunga dan kelopak yang cukup dipotong, sama ada semua unsur kelihatan harmonis. Sekiranya perlu, anda boleh menambah sesuatu, tetapi tahu rasa perkadaran.

Gambar terakhir harus tepu, tetapi harmoni, sehingga setiap bunga berada di tempatnya.

Proses menjahit bunga dan kelopak bertepatan dengan hiasan panel. Iaitu, benang berwarna digunakan bukan sahaja untuk menetapkan semua elemen di antara mereka sendiri, tetapi juga untuk menghiasi mereka dengan pukulan kecil.

Hiasan dibuat lebih mudah daripada dibayangkan. Pada satu bunga, anda boleh membuat stamen kecil, di sisi yang lain - sedikit jahitan yang tidak dapat dilihat.

Sesetengah bunga perlu dipasang hanya ke tengah, yang lain - untuk menjahit sepenuhnya sepanjang perimeter kelopak. Di sini anda boleh menyambung fantasi dan lakukan seperti yang anda mahu imaginasi kreatif. Lebih jauh pemikiran dan tindakan, semakin banyak hasilnya.

Dengan memproses semua elemen dan bunga, adalah perlu untuk menyelesaikan gambar penuh dan sekali lagi untuk melihat hasil selesai. Panel cahaya yang dirasakan perlu memberi perhatian kepada mata dan memberikan emosi yang menyenangkan dari renungannya.

Gambar siap boleh dimasukkan ke dalam bingkai dan digantung di dinding. Panel ini akan menjadi hiasan mana-mana bahagian dalam.

Berapa banyak masa sehari yang anda gunakan untuk memasak

Corak: panel dirasai dengan tangan anda sendiri

Bagaimana untuk memotong dan menjahit panel rasa

Baru-baru ini, bahan yang hebat untuk pembuatan artikel buatan tangan - lembaran terasa telah muncul di pasaran. Peminat Pembantu Tangan dengan segera menghargai kelebihan bahan ini. Ia tidak longgar, padat, sempurna berbentuk, mempunyai pelbagai warna warna, dan warna yang dirasai adalah sama dari muka, dan dari bawah bahan. Merasakan secara praktikal tidak meremajakan dan tidak berubah.

Dengan menggunakan ciri-ciri ini, dengan bantuan merasakan, para pecinta kerajinan dan kerajinan mulai menyadari projek mereka yang paling berani dan paling hebat, menunjukkan kelas tertinggi dan mencipta karya-karya nyata.

Kepentingan istimewa adalah panel dirasakan dengan tangan mereka sendiri. Mereka sangat cantik bahawa jika anda melihat sekurang-kurangnya sekali, anda pasti mendapat idea mewujudkan sesuatu yang serupa di rumah, terutamanya kerana pemula dapat dengan mudah menangani tugas ini.

Oleh itu, untuk bekerja di panel perlu:

 • lembaran berbilang berwarna dirasai;
 • benang dalam warna merasakan;
 • gunting;
 • jarum;
 • pola corak kertas dan pensel.

Untuk memahami intipati proses pembuatan panel daripada dirasakan, disarankan untuk menyemak semula kelas induk akses terbuka untuk bekerja dengan bahan ini. Di sini anda boleh mencari corak yang diperlukan, yang boleh anda gunakan, mencetaknya pada pencetak.

Walau bagaimanapun, ia adalah lebih menarik untuk dijadikan plot untuk panel yang dirasai sendiri. Lagipun, yang dibuat oleh tangan sendiri dan oleh kerja lakaran akan eksklusif. Panel sedemikian akan mengubah ruang dalaman di luar pengiktirafan, mewujudkan rasa sambutan dan keselesaan rumah.

Dari mudah kepada kompleks atau cara membuat surat panel peribadi

Setelah menguasai sejumlah kebijaksanaan, anda boleh dengan mudah membuat panel diramal 3D (volumetrik) peribadi. Panel seperti itu, dalam bentuk surat yang ditetapkan pada tali, akan kelihatan hebat di tapak semaian dan membantu perkembangan kanak-kanak itu.

Agar tidak mencipta semula roda, corak surat yang membentuk nama orang yang pekerjaannya ditumpukan boleh didapati di Internet dan, seperti yang telah ditunjukkan, dicetak pada pencetak.

Corak siap digunakan untuk merasakan dan kontur surat masa depan ditarik dengan pensil lembut. Kemudian corak dihidupkan di sebaliknya dan sekali lagi menggariskan huruf yang sama. Oleh itu, setiap huruf akan terdiri daripada 2 bahagian.

Butiran disusun di atas satu sama lain dan dijahit dengan tangan. Tetapi tidak sampai akhir. Untuk memberikan kelantangan surat itu, sekeping kecil dirasakan kiri tidak dihantar. Seterusnya, surat tersebut diisi dengan holofiber, dan hanya huruf itu dijahit bersama.

Dalam beberapa kelas induk sebagai pengisi, disarankan untuk menggunakan bola silikon, sintepon, flaps kain kecil atau bulu kapas biasa. Dari penggunaan dua yang terakhir adalah wajar untuk menolak, kerana selepas mencuci produk dengan pengisi tersebut kehilangan bentuknya dan jatuh ke bawah.

Memasang komposisi menjadi satu keseluruhan

Dengan membuat surat-surat panel peribadi, sebagai tambahan kepada mereka, anda juga boleh membuat hati atau bunga dari dirasakan, untuk kepentingan Internet penuh dengan kelas induk mengenai topik ini. Meletakkan butiran ini di antara huruf-huruf, dan bahkan pada huruf itu sendiri, anda membuat komposisi lebih menarik. Mungkin anda suka pilihan untuk menghiasi huruf dengan kacang bulat warna, yang berbeza dengan warna huruf itu sendiri.

Secara umum, sehingga semuanya selesai, anda boleh mencuba dan memilih pilihan yang paling optimum. Ditentukan dengan komposisi akan dijahit semua butiran ke panjang kord dan panel akan siap.

Apabila diikat ke dinding, disebabkan kelenturan kord, panel diberi konfigurasi yang dikehendaki, yang boleh diubah suai dari masa ke masa.

Seperti yang anda dapat lihat, membuat gambar dengan tangan anda sendiri tidak sukar walaupun bagi mereka yang tidak tahu bagaimana membuat pola itu sendiri. Dengan menggunakan kelas induk yang sedia ada, anda pasti akan mempelajari idea-idea tambahan dalam arah kreativiti ini.

Bulu juga baik untuk beberapa malam yang anda boleh menjahit bukan sahaja panel peribadi, tetapi juga membuat permohonan berdasarkan kisah dongeng, membuat tokoh wira kegemaran anda dari kartun dan mencipta banyak mainan dan perhiasan Tahun Baru yang cerah.

Mungkin, setelah menguasai kerajinan ini, anda akan membuat kelas tuan anda dan membaginya dalam rangkaian sosial, selepas itu, penguasaan dan kreativiti tidak mempunyai batasan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1