Panel pvc untuk gambar bilik mandi

Menamatkan bilik mandi dengan panel plastik - bergaya, berkualiti tinggi, murah

Panel plastik - pilihan yang mudah dan murah untuk menamatkan bilik mandi. Mereka tidak menduduki tempat pertama dalam senarai bahan-bahan yang saya ingin merombak dinding bilik mandi, tetapi jika perlu, mereka akan membantu dengan cepat, anggaran dan bergaya mengemas kini pedalaman. Bagi tukang rumah, adalah penting untuk menamatkan bilik mandi dengan panel plastik tidak memerlukan kemahiran khas dan cukup layak untuk mereka sendiri.

Plastik tidak begitu popular seperti jubin, tetapi ia juga mempunyai banyak kelebihan. Apakah panel PVC yang baik dan apakah kelemahan mereka?

Kebaikan dan keburukan menggunakan panel plastik

Kelebihan utama plastik, selain dari kos rendah, adalah praktikal:

 1. Bahan adalah tahan kelembapan dan tidak diliputi oleh kotoran jika air jatuh ke dalamnya.
 2. Plastik berkualiti tidak menyerap dan tidak mengeluarkan bau.
 3. Panel tidak dapat dijaga.
 4. Pembaikan di bilik mandi dengan panel pvc dijalankan secara harfiah untuk sehari, selepas itu bilik itu boleh digunakan dengan serta-merta.
 5. Ciri-ciri struktur dinding pelekap yang diperbuat daripada plastik menjadikannya dapat menyembunyikan komunikasi kejuruteraan di belakangnya.
 6. Plastik mempunyai reka bentuk yang pelbagai dan kelihatan hebat di pedalaman gaya moden, ia sesuai untuk reka bentuk bilik mandi kecil.

Kelemahannya ialah:

 1. Keberanian. Impak atau pendedahan yang kuat terhadap objek tajam, mengancam penampilan retak atau melalui lubang, dan apabila ditekan dengan jari, penyok mudah terbentuk.
 2. Produk yang diperbuat daripada PVC tidak boleh dipanggil mesra alam, walaupun plastik berkualiti tinggi tidak membezakan toksin.
 3. Pembentukan kondensat tidak dapat dielakkan jika anda menggunakan panel plastik di bilik mandi. Pengudaraan yang baik diperlukan supaya acuan tidak muncul di dinding.

Bagaimana untuk memilih panel PVC berkualiti tinggi

Perkara pertama yang perlu anda perhatikan ketika membeli panel plastik adalah harga mereka. Benar-benar kuat, tahan lasak dan tidak berbahaya kepada produk kesihatan tidak boleh murah.

Panel perlu lancar - tanpa gelombang atau selekoh, dengan tepi yang tidak rusak, jika tidak, ia tidak akan berfungsi bersama dan air akan meresap di retak. Daripada ia mengancam di bilik mandi, ia mudah ditebak.

Produk yang mempunyai ciri kekuatan yang baik harus mempunyai ketebalan 1 cm atau lebih, serta jumlah maksimum rusuk ketegaran.

Untuk menyelesaikan bilik mandi dengan panel plastik senang mata, anda perlu menilai reka bentuk bahan. Profil mesti semestinya dari batch yang sama, jika tidak, beberapa contoh akan berbeza dalam warna atau corak.

Untuk bilik kecil, lebih sesuai untuk memilih panel ringan tanpa bantuan dan tekstur. Jenis-jenis plastik yang berkilat lebih baik daripada yang lain.

1

Apabila menghias bilik mandi yang luas dengan panel PVC, profil plastik dengan corak atau hiasan sesuai.

Tiga cara memasang panel plastik

Perabot bilik mandi plastik boleh dibuat dalam tiga cara:

 • Cabut ke peti. Dalam kes ini, panel dipasang pada bingkai kayu atau logam menggunakan kuku penjaga atau konvensional. Pilihan yang mudah, yang membolehkan anda menyembunyikan ketidaksamaan dinding dan paip air, yang dijahit di dalam kotak yang berasingan. Reka bentuk bilik mandi dari kekurangan komunikasi yang jelas memberi manfaat yang besar.

 • Melekap dengan kleimers pemasangan. Dalam kes ini, panel "diikat" ke dalam rak plastik dengan "kunci" khas, yang memungkinkan untuk mempercepatkan pemasangan dengan ketara. Untuk membongkar struktur sedemikian, jika perlu, juga lebih mudah. Penggunaan bingkai apabila menamatkan bilik mandi dengan panel pvc dibenarkan jika bilik mempunyai kawasan yang besar. Beberapa sentimeter tambahan, slaid overhead "dimakan" tidak akan ketara.

 • Cara pelekat. Panel dipasang terus ke dinding untuk kuku cecair, dan pada bahagian atas dan bawah tepi tambahan diperbaiki oleh dowel. Jenis-jenis larutan gam yang lain juga digunakan. Arahan biasanya menunjukkan sama ada campuran tertentu sesuai untuk plastik. Kaedah gluing memakan tenaga, tetapi ia benar-benar wajar apabila ia datang ke premis bersaiz kecil.

Video: Hiasan dinding bilik mandi dengan panel plastik selama 1 hari

Untuk gaya hiasan plastik yang sesuai

Memilih pilihan untuk menamatkan bilik mandi dengan panel plastik, anda perlu mempertimbangkan reka bentuk keseluruhan bilik. Sebagai contoh, jika kita bercakap tentang klasik, maka lebih baik menolak plastik. Nasihat yang sama berlaku untuk bilik mandi dengan gaya Provence, negara atau seni deco - lebih sesuai menggunakan bahan semula jadi dan dinding menghias dengan kertas dinding plaster atau kalis air, dengan kombinasi jubin untuk bilik mandi.

Satu lagi perkara kemodenan atau minimalism, di kawasan tersebut, plastik digunakan dengan sangat aktif.

Panel reka bentuk sangat pelbagai - dari meniru jubin seramik, kayu atau batu semula jadi, kepada perhiasan yang menyerupai kertas dinding dan panel spektakuler dengan percetakan foto. Oleh itu, seseorang tidak perlu takut bahawa plastik tidak akan membenarkan pelaksanaan idea reka bentuk kreatif.

Di samping itu, panel itu digabungkan sepenuhnya dengan bahan penamat lain. Contoh yang jelas: dipenuhi dengan lapisan bahagian bawah dinding dan menampal bahagian atas.

Dekorasi bilik mandi dengan gaya Provence dengan penggunaan panel plastik

Dekorasi bilik mandi dengan gaya Provence dengan penggunaan panel plastik

Menamatkan bilik mandi dengan gaya minimalis menggunakan panel plastik

Menghias bilik mandi dalam gaya Art Deco dengan penggunaan panel plastik

Teknik penamat bilik mandi dengan panel plastik

 • Moden dan bergaya kelihatan bilik mandi dari panel plastik dengan corak yang berbeza, yang digabungkan dalam urutan tertentu. Sebagai contoh, di sekitar cermin atau di kawasan pancuran mandian, panel dengan lukisan dibuat, dan seluruh bilik menjadi satu warna.
 • Kadang-kadang tiga jenis panel dengan cetakan yang berbeza dan invois bergantian dalam jalur, membuat permainan permukaan yang menarik. Kaedah ini sangat baik untuk bilik-bilik besar dengan siling rendah - dinding secara visual "melanjutkan" ke atas dan perkadaran kelihatan lebih harmoni.

Menghias panel plastik bilik mandi dengan dinding | tiruan jubin

Menghias panel plastik bilik mandi dengan dinding | tiruan jubin

 • Mempelajari dalam panel pvc katalog untuk gambar bilik mandi dan mempertimbangkan reka bentuk bilik mandi, adalah bernilai memberi perhatian kepada jenis dengan imej 3D - mereka akan menjadi perhiasan dari mana-mana bahagian dalam. Panel "Volumetrik" visual mengembangkan ruang, seolah-olah mewujudkan dimensi lain. Satu "tetapi" penting: panel dengan lukisan 3D sesuai untuk bilik-bilik yang luas, kerana ia perlu diambil dari jarak jauh.

Menghias bilik mandi dengan panel plastik dengan imej 3D

Reka bentuk bilik mandi yang diperbuat daripada panel plastik boleh berbeza, tetapi ia tidak membosankan atau unaestetik. Ini hanya berlaku apabila belanjawan itu tidak bermakna "terlalu mudah dan murah." Perlu pembaikan cepat dan berkualiti di bilik mandi? Tidak syak lagi, anda harus memilih panel plastik.

Foto penamat bilik mandi dengan panel plastik: pilihan reka bentuk moden

Gambar dekorasi bilik mandi moden dengan panel plastik

Kemasan panel plastik bilik mandi dengan corak

Menamatkan bilik mandi dengan panel plastik dalam skema warna putih dan biru

Hiasan bilik mandi dengan panel plastik di rumah negara

Interior bilik mandi moden dengan panel plastik

Interior bilik mandi dengan panel plastik hitam

Foto penamat bilik mandi dengan panel plastik

Menamatkan bilik mandi dengan panel plastik dalam warna pastel

Interior bilik mandi dengan panel

Reka bentuk bilik mandi moden dengan panel

Tambah ke dinding anda, yang tidak akan dilupakan

Post Popular

Reka bentuk bilik mandi © 2011 - 2017 Anda boleh menukar teks ini dalam tetapan templat

30 idea menyelesaikan bilik mandi dengan panel plastik

Menghadapi dengan bantuan panel PVC adalah pilihan yang agak popular untuk menyelesaikan bilik mandi. Penggunaan bahan ini bukan sahaja rasional dari segi kos, pembaikan sedemikian praktikal dalam operasi berikutnya. Permukaan yang dijahit boleh mempunyai tekstur yang berbeza, di kedai-kedai bangunan ada pilihan yang luas. Kaedah ini hebat untuk menyelesaikan reka bentuk dalaman sebuah bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Gaya neoklasik di pedalaman.

Apabila membeli salutan PVC, perhatikan parameter berikut:

 • Tahap kelancaran permukaan (tidak perlu ada perbezaan);
 • Bilangan tulang rusuk yang menentukan kekukuhan elemen pelapis;
 • Rintangan kejutan produk;
 • Kualiti salutan hiasan;
 • Reka bentuk salutan plastik untuk dinding.

Jika kos produk terlalu kecil, penunjuk seperti itu mungkin menunjukkan kualiti bahan yang rendah. Panel sedemikian rosak dan cacat semasa operasi.

Di bilik mandi, lebih baik menggunakan penamat, pelepasan yang tidak begitu jelas. Tekstur pukal permukaan boleh mencetuskan perkembangan kulat dan acuan. Sekiranya terdapat lekukan yang ketara, salutan sedemikian sukar untuk dijaga bersih.

Kelebihan PVC untuk bilik mandi:

PVC mempunyai keupayaan yang rendah untuk menyerap bau. Pembersihan permukaan tidak memerlukan masa dan usaha yang signifikan. Untuk rawatan permukaan, satu penyelesaian sabun dan span getah busa diperlukan;

 • Tahap ketahanan terhadap kelembapan.

  Ciri ini membolehkan penggunaan bahan untuk susunan bilik di mana nilai kelembapan melebihi;

 • Pelaksanaan gagasan mudah.

  Untuk menghadapi, anda tidak memerlukan pengalaman tertentu dengan bahan tersebut. Penyaduran kualiti bilik akan diperoleh jika terdapat kemahiran minimum dalam kerja pemutar skru dan stapler pembinaan;

 • Anda boleh mengatur komunikasi yang diperlukan di bawah penamat.

  Pilihan ini mungkin jika anda memasang kotak untuk sistem paip.

 • Tahap mudah terbakar.

  Ruang basah adalah litar pintas dalam pendawaian. Lapisan plastik hanya boleh dicairkan dengan berinteraksi dengan api, tetapi ia tidak menyumbang kepada penyebaran api.

 • Kualiti haba dan penebat bunyi.

  Ciri-ciri ini, sebagai peraturan, menunjukkan pengeluar. Parameter tersebut hampir tidak mempunyai makna sebenar.

  • Tahap kesesuaian ekologi yang rendah;
  • PVC dianggap agak rapuh.

  • Untuk bilik mandi yang kecil adalah sesuai untuk menghentikan pemilihan pada warna warna cahaya, oleh itu, jumlah visual bilik akan meningkat;
  • Penyelesaian menarik adalah susun atur panel plastik dengan pelbagai saiz dan reka bentuk. Sebagai contoh, anda boleh menggabungkan nada yang berbeza;
  • Tekstur kayu akan membolehkan untuk melengkapkan bilik dalam gaya etno;
  • Tidak perlu menggabungkan pelapisan PVC dengan bahan mahal, misalnya, marmar. Dalam kes ini, pedalaman akan menjadi tawar;
  • Jika dikehendaki, anda boleh memilih panel plastik di bawah jubin. Oleh itu, selesai bilik mandi boleh dibuat dalam gaya klasik atau neoklasik - dengan lajur, friezes dan sekatan;
  • Percetakan foto membolehkan anda membuat reka bentuk individu, terima kasih kepada teknologi aplikasi cat moden;
  • Dinding tempa sempurna digabungkan dengan salutan siling rak.

  Tekstur semulajadi di pedalaman bilik mandi

  Tekstur marmar dalam reka bentuk permukaan buatan. Palet neutral pedalaman.

  Percetakan foto pada polyvinylchloride

  Menghadapi gaya laut.

  Corak mozek pada panel plastik

  Reka bentuk bilik mandi hitam dan putih

  Bahagian siling bilik mandi dari elemen plastik

  Teknologi yang dihadapi dianggap agak mudah. Untuk memasang unsur-unsur, dua kaedah digunakan: bingkai dan tanpa frameless.

  Kelebihan varian: kelancaran dinding tidak asas.

  Kelemahan: bingkai kayu diperlukan (masa tambahan untuk penyediaan bar).

  Untuk mengurangkan masa pemasangan, pemutar skru diperlukan.

 • Mengenai klinik - kaedah pemasangan yang optimum (di pangkalan bingkai, profil logam).

  Cara Kelebihan: mudah untuk menetapkan pada peti bingkai perlawanan, menggunakan klyamerov mewujudkan lapisan yang baik tetap, tidak mengambil masa yang lama untuk hapus.

 • Pengancing dilakukan dengan bantuan gam khas ("Kuku cecair", "Moment-mounting9raquo;). Sesuai untuk permukaan yang rata mungkin.

  • Kebarangkalian penyemperitan PVC dikecualikan dan keperluan untuk menggantikan unsur yang rosak semasa pemasangan;
  • Pemasangan panel tanpa bingkai memakan banyak ruang. Fakta ini sering sangat penting dalam ruang bilik mandi;
  • Tidak perlu kos tambahan bagi unsur-unsur pengikat bangkai, profil khas yang diperbuat daripada logam, dan sebagainya;
  • Tidak seperti pemasangan kerangka, dalam hal ini tidak ada ruang untuk pengembangan mikroorganisma berbahaya.
  • Ia tidak mungkin untuk menggantikan elemen berasingan yang rosak semasa operasi;
  • adalah sukar untuk menanggalkan bahan penamat.

  Menyukainya? Berkongsi dengan rakan-rakan:

  • 90 barang baru dalam reka bentuk bilik mandi pada tahun 2018
  • Pintu di bilik mandi: pilih model dan bahan (foto)
  • Di manakah lebih baik untuk mengambil peralatan paip?
  • Laminate kalis air di bilik mandi dalam katalog Leroy Merlin
  • Perabot Belarusia: kajian mengenai trend dan pengeluar

  Sebarang cap dagang, tanda dan nama barangan, perkhidmatan dan organisasi, hak reka bentuk, hak cipta dan hak berkaitan yang disebut, digunakan atau dipetik dalam bahan projek, adalah milik pemiliknya yang sah.

  Katalog panel PVC yang indah untuk bilik mandi: foto

  Sehingga kini, anda boleh menemui sebilangan besar bahan binaan untuk menamatkan bilik mandi. Panel PVC sangat popular di kalangan mereka, sesuai untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi dan perubahan suhu yang mendadak. Panel plastik mempunyai pelbagai warna, kos rendah dan banyak kelebihan lain.

  Panel PVC untuk bilik mandi: ciri dan jenis

  Produk yang diperbuat daripada PVC adalah panel dengan perforasi dalaman dan dicetak pada bahagian hadapan mereka dengan corak. Panel plastik atau lapisan adalah Pilihan yang hebat untuk permukaan permukaan di bilik mandi. Dengan bantuan mereka, anda bukan sahaja boleh mengubah pedalaman, tetapi juga menjimatkan wang dengan memberikan ubin mahal.

  • bahan ini mempunyai rintangan kelembapan dan tidak terdedah kepada ubah bentuk. Produk mempunyai kunci khas, yang snap ketika dipasang. Akibatnya, web yang berterusan terbentuk, yang menghalang kelembapan daripada memasuki ruang antara permukaan dan lapisan;
  • Pelbagai warna membolehkan anda membuat apa-apa bahagian dalam bilik mandi;
  • Lapisan PVC mempunyai ketahanan, ketahanan dan ringan;
  • pemasangan produk agak mudah. Mereka boleh dipasang secara menegak, mendatar dan bahkan pada sudut mana-mana;
  • Lapisan PVC mudah dibongkarkan dan diganti;
  • berbanding dengan bahan lain, kos panel plastik agak rendah.

  Kelemahan produk PVC termasuk keramahan alam sekitar mereka yang kurang baik, penampilan murah dan pembentukan keretakan selepas memberi impak kepada mereka.

  Pasar pembinaan dan kedai dalam talian menawarkan pelbagai pilihan tekstur dan penyelesaian warna yang berbeza untuk produk PVC.

  Setelah melihat foto dalam katalog, seseorang boleh melihat versi panel warna tunggal, atau produk yang menyerupai tekstur bata, marmar, kayu. Di samping itu, lapisan PVC boleh dihiasi dengan corak bandar, motif Jepun, ikan, bunga dan banyak jenis lukisan lain. Pilihan monokrom boleh menjadi matte, tanpa sebarang lapisan, atau glossy, varnished. Lukisan pada produk plastik digunakan melalui filem thermo atau kaedah bercetak. Terdapat panel dengan tiruan cermin, yang lebih kuat daripada cermin ketebalan yang sama.

  Ukuran lapisan plastik untuk menamatkan dinding dan siling bilik mandi:

  • ketebalan dari lapan puluh hingga seratus dua puluh sentimeter;
  • panjang dari dua setengah hingga enam meter;
  • lebar dari sepuluh hingga tiga puluh sentimeter.

  Di samping itu, produk PVC lancar dihasilkan, lebarnya dua ratus lima puluh milimeter.

  Pada masa ini - ini adalah salah satu bahan yang paling biasa dan popular. Mereka digunakan untuk pembaikan yang ekonomik, cepat, bersih dan mendapat ruang yang menarik. Panel plastik lancar mempunyai pelbagai penyelesaian dan kemampuan.

  Hampir semua produk yang mempunyai lebar dua ratus lima puluh milimeter dikelaskan sebagai lancar. Mereka tidak mempunyai alur penghubung, bersesuaian dengan cita-cita bersama, meninggalkan jurang yang tidak dapat dilihat.

  Lebar yang agak besar daripada produk ini membolehkan penggunaan bahan kurang untuk menyelesaikan permukaan. Mempercepat dan memudahkan proses pemasangan. Berat dan dimensi bahan tidak menyebabkan kesukaran dalam proses penggunaan dan ketidakselesaan tambahan. Panel lancar biasanya dibentangkan dalam julat terluas dan pada harga yang paling menarik.

  Pelbagai jenis produk plastik untuk bilik mandi termasuk model-model saiz yang berbeza, kaedah memohon cat dan sendi. Dijual boleh lembaran, berlapis, kerinting, tiga bahagian dan banyak panel PVC lain.

  Apabila memilih bahan penamat daripada plastik, anda harus terlebih dahulu menentukan corak dan warna.

  Untuk bilik mandi kecil kelihatan lebih banyak, anda harus memilih warna cahaya. Kadang-kadang kombinasi beberapa warna boleh berjaya. Pada foto, anda boleh melihat pilihan reka bentuk. Warna gelap jenuh boleh digunakan untuk ruang keseluruhan.

  Dinding boleh dihiasi dengan warna barang kebersihan, perabot atau peralatan.

  Di bilik mandi ia adalah disyorkan untuk memasang panel PVC dengan corak, yang digunakan melalui pemindahan haba. Mempunyai definisi tinggi, imej tahan terhadap pengaruh kimia dan mekanikal. Permukaan tersebut boleh dibersihkan dan dibasuh, tanpa rasa takut merosakkan corak.

  Untuk premis lembap, perhiasan dan pancaran tidak diingini. Tanah akan tersumbat di retak dan acuan boleh muncul.

  Memperoleh panel harus margin, kerana beberapa papan di sudut harus dipotong. Oleh itu, perlu mengukur permukaan dan menentukan jumlah yang betul membina bahan plastik. Jangan lupa untuk menolak dimensi pintu.

  Kualiti produk plastik boleh ditentukan secara bebas. Harus ada serpihan sebanyak mungkin dalam lapisan. Apabila memampatkan tepi dengan dua jari, ubah bentuk sedikit dibenarkan. Plank tidak boleh pecah atau retak.

  Apabila membongkok bahagian yang melampau dari sudut belakang, tidak sepatutnya ada kink.

  Menamatkan bilik mandi dengan panel dinding PVC

  Pemasangan lapisan plastik agak mudah. Sediakan permukaan sebelum memulakan kerja tidak diperlukan. Semua keadaan tidak seimbang yang sedia ada akan hilang dari panel. Mengukuhkan produk PVC berdasarkan panduan plastik.

  Pada tiga tahap yang berbeza secara mendatar dengan bantuan ukiran dan skru menoreh sendiri dipasang. Memasang lapisan hendaklah dari sudut jauh pintu masuk. Papan dimatikan tinggi dan di sudutnya dipasang pada panduan menggunakan skru mengetuk sendiri. Panel dinding seterusnya dipasang dengan ketat "punggung terhadap kunci" pada akhir yang sebelumnya. Di antara mereka tidak ada jurang. Apabila menetapkan produk, perlu untuk mengawal kelancaran lapisan dan mendatar. Di sudut-sudut papan dipotong ke saiz, dan Jurang tersembunyi dengan bantuan profil fringing atau sudut khas, yang melengkapkan reka bentuk keseluruhan penamat.

  Untuk mengelakkan kemasukan lembapan, sendi dan sudut disyorkan untuk ditutup dengan sealant. Antara panel dan bateri atau rel tuala yang dipanaskan, tinggalkan jarak tiga hingga empat sentimeter. Jika tidak, plastik di tempat ini boleh cacat.

  Penamat permukaan bilik mandi dengan panel dinding PVC adalah salah satu jenis hiasan yang paling demokratik. Pemasangan mereka adalah asas, dan diri mereka sendiri produk agak murah. Seperti yang dapat dilihat dalam gambar, reka bentuk dengan bantuan mereka juga boleh diterima.

  Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 2 = 3