Panno untuk dapur dengan foto tangan sendiri

Bagaimana untuk membuat panel dinding untuk dapur dari bahan buatan

Hasrat untuk mengemas kini kawasan dapur baru yang telah diubahsuai, namun sudah banyak dihiasi, sering melawat ramai di antara kita. Salah satu cara tanpa perubahan dramatik untuk membawa sentuhan yang cerah ke pedalaman, dengan demikian bernafas kehidupan baru ke dalam bilik, adalah untuk menghiasi bahagian dinding panel dengan unsur-unsur lukisan. Panel yang dibuat oleh tangan sendiri - yang "menonjolkan" yang mampu untuk menggambarkan watak dan keinginan perempuan simpanan dapur, yang telah menyesuaikan suasana pada harmoni yang diperlukan. Apakah jenis panel yang sesuai untuk melihat di pedalaman dapur dan bagaimana membuat elemen hiasan dengan tangan kita sendiri, mari kita pertimbangkan dengan lebih terperinci.

Jenis dan teknik utama panel ↑

Sesetengah tersilap percaya bahawa panel adalah gambar yang sama. Malah, gambar itu merupakan karya seni bergambar. Panel tidak perlu menjadi karya. Ia hanya bertujuan untuk bertindak sebagai "tempat" yang terang, yang memenuhi peranan sentuhan penamat dalam hiasan dapur, memberikan keutuhan kepada penampilan.

Panel - cara yang bergaya untuk menghiasi dalaman dapur

Panel untuk dapur boleh mempunyai bentuk dan saiz apapun. Bergantung kepada bahan pembuatan yang digunakan, mereka datang dalam beberapa bentuk:

 • Tisu. Appliques, sulaman pada kain dan permaidani boleh dilakukan secara bersiri atau secara manual.
 • Grafik. Imej tematik dan hasil semula karya seni dicipta menggunakan teknik percetakan moden.
 • Kayu. Panel ukiran dari spesies daun dan daun konifer sering ditambah dengan lapisan dari batu semimulia.
 • Seramik. Lukisan-lukisan mosaik dibentangkan daripada unsur-unsur kecil dan serpihan jubin seramik.
 • Arca. Mereka adalah ukiran mini yang diperbuat daripada logam, plester bertekstur atau gypsum biasa.

Secara berasingan ia perlu menyerlahkan panel buatan tangan, yang diperbuat daripada pelbagai jenis bahan: tanah liat dan adunan salai, bunga kering dan croup, manik dan cengkerang laut.

Untuk melindungi permukaan bahan rapuh yang menderita kelembapan yang tinggi dan turun naik suhu di dapur, komposisi ditutup dengan varnis telus atau berwarna dari teduh yang dipilih

Perkara utama yang perlu dipertimbangkan semasa memilih atau membuat elemen hiasan sendiri - dapur adalah bilik berfungsi. Dalam ruang kerapnya semua jenis bau, dan di dinding zarah terkecil lemak makanan menetap. Oleh sebab itu, elemen hiasan mesti dibuat dari bahan praktikal yang dapat menahan kesan kelembapan semasa mencuci yang kerap.

Pilihan untuk lokasi aksesori ↑

Panel dinding terletak di kawasan-kawasan di dalam bilik yang anda ingin menyerlahkan secara visual. Ini mungkin apron dinding kerja atau tempat berhampiran meja makan.

1

Panel ukiran kelihatan hebat di pedalaman klasik

Apabila menghias dapur dengan saiz yang besar, pereka mengesyorkan menggunakan beberapa elemen yang serupa dari siri yang sama, digantung pada dinding yang berbeza di dalam bilik.

Petua: corak mozek seramik yang tahan terhadap kelembapan, dan oleh itu mereka lebih baik digunakan untuk menghiasi kawasan kerja dapur.

Panel seramik, digabungkan dengan bahan kemasan lain, boleh mencipta bahagian dalaman yang unik

Apabila memilih panel di dapur, penting untuk mempertimbangkan dimensinya. Dinding dapur kecil harus dihiasi dengan komposisi kecil. Mereka tidak akan menarik terlalu banyak perhatian, sehingga secara visual mengurangkan ruang.

Gambar besar meninggalkan dapur besar. Mereka boleh menduduki sebahagian besar dinding, dibina menjadi niche dan menjadi backlit. Gambar-gambar kecil boleh dengan mudah "tersesat" di dinding luas dapur besar.

Ia akan menarik untuk melihat panel dengan gambar tangga spiral

Jambatan spiral yang dicat, terletak di sudut bilik, secara mendatar menolak sempadan. Untuk mencapai kesan yang diinginkan untuk mencipta ilusi ruang tambahan, penting untuk menulis panel dengan betul supaya tangga organik melengkapkan pedalaman, dan tidak kelihatan seperti unsur yang tidak perlu.

Hiasan untuk gaya dalaman yang berbeza ↑

Ketika menyesuaikan interior dapur harus dipandu oleh aturan: setiap ruangan penampilan, pola dan ukurannya. Tema hiasan itu sepadan dengan gaya pedalaman.

Untuk dapur yang dihiasi dalam gaya klasik, panel dengan gambar buah-buahan dan sayur-sayuran yang masak, mengundang landskap yang indah dan hasil semula karya-karya artis-artis hebat, sangat sesuai.

Panel dengan biji kopi wangi akan setiap kali menaikkan mood, mengimbas kembali pertemuan yang menyenangkan dengan kawan-kawan

Panel ukiran kayu dan seramik dengan lancar sesuai ke dalam dapur, dihiasi dengan gaya negara atau Provence. Ia boleh menjadi komposisi dinding dengan penggunaan buah-buahan kering, rempah-rempah dan bunga.

Panel untuk gaya negara dan Provence

Tambahan yang baik untuk dalaman moden seperti berteknologi tinggi atau minimalism akan menjadi gambar dinamik yang menggambarkan pemandangan bandar malam atau abstraksi yang tidak biasa. Di sini sesuai dengan panel grafik dalam bingkai yang minimum dan ketat.

Panel dapur untuk pedalaman dalam gaya moden

Untuk menekankan keteguhan dan keindahan dapur di dalam gaya loteng, komposisi dinding yang dibuat dari poster lama, halaman buku berwarna dan ilustrasi dari majalah mampu.

Adalah sukar untuk mempercayai bahawa hiasan asal seperti itu dibuat dari gabus wain biasa

Segala macam kolaj, abstraksi dan landskap sempurna untuk ruang makan.

Sangat menarik untuk melihat komposisi modular di mana imej tersebut dipecah menjadi beberapa bahagian berasingan

Bergantung dengan beberapa imej membuat satu gambar bersepadu.

Dengan betul dipilih oleh reka bentuk dan gaya panel boleh memberi penekanan dengan lebih baik reka bentuk dalaman, memberikannya "semangat" dan personaliti.

Mewujudkan kehidupan yang masih hidup dari ↑ kulit telur

Dalam seni moden, kesan penuaan buatan permukaan, yang dipanggil "krakle", sangat popular. Ia diperolehi dengan produk salutan dengan cat aerosol khas atau lacquer carlic. Tetapi adalah mungkin untuk mencipta kesan luar biasa dengan bantuan shell telur konvensional.

Permukaan cembung kepingan dihancurkan menjadikannya mosaik tiga dimensi

Teknik membuat panel hiasan yang dibuat daripada kulit telur tidak terlalu sukar untuk dilakukan, sesiapa sahaja boleh mempelajarinya. Ia termasuk beberapa peringkat asas.

Untuk membuat hidup yang cerah dan menyelerakan anda perlu:

 • 2 keping papan gentian;
 • tuala atau kertas beras;
 • kulit telur dikupas;
 • format A4 atau A3 fail telus;
 • asas akrilik;
 • gam decoupage;
 • cat akrilik;
 • gam PVA.

Sebagai asas yang mantap untuk membuat komposisi, mudah untuk menggunakan hardboard. Ia sempurna memegang bentuk dan mempunyai sifat kelembapan yang sangat baik. Saiz bahan kerja bergantung kepada dimensi komposisi yang dihasilkan.

Guna imej dengan mudah dengan span berus dan buih

Sebelum ini, perlu menyediakan satu shell dari beberapa telur. Untuk kerja, shell sesuai untuk kedua-dua telur mentah dan rebus dari mana-mana naungan. Cangkang yang dikeluarkan dari telur harus dibersihkan dari bahan organik, mengeluarkan filem dalam dan membasuhnya dalam larutan soda.

Letakkan potongan dari permukaan bahan plat di atas permukaan rata, tutup dengan primer. Primer akrilik mudah digunakan dengan span getah buih. Jadi ia diedarkan dengan lebih terperinci, dan ia mengering dengan lebih cepat.

Proses membuat kriket telur agak susah payah. Ia mengambil masa yang paling lama. Sebarkan bermula dari tengah atau dari sudut daun, letakkan telur telur dengan sebelah cembung ke luar.

Di ruang kerja, ditutup dengan gam PVA, letakkan sekeping kecil cangkang telur dan tekan ringan

Apabila menekan jari atau tusuk gigi, cangkul itu ditutup dengan jejari retak dan pecah menjadi beberapa keping, meletakkan sebahagian permukaan pangkalannya. Menggunakan perlawanan atau tusuk gigi, gerakkan kepingan, memberi mereka kedudukan yang dikehendaki dan mengisi lompang pada helaian.

Meliputi daun dengan kepingan cangkang telur yang dihancurkan, untuk memberikan kekuatan pada permukaan produk, meliputi lapisan lain PVA

Potongan shell meliputi seluruh permukaan. Asas dengan mozek shell siap dibiarkan selama 5-8 jam sehingga kering sepenuhnya.

Setelah kering sepenuhnya, bahan kerja ditutup dengan primer akrilik dan dikeringkan semula.

Untuk mempercepat proses, permukaan boleh dikeringkan dengan pengering rambut

Sebagai imej untuk decoupage, anda boleh menggunakan serbet berbilang lapis atau cetakan yang diambil dari rangkaian. Cemerlang untuk tujuan ini, kertas beras, yang boleh dibeli di kedai khusus. Apabila membuat panel, anda tidak boleh mengambil keseluruhan gambar pada serbet, tetapi hanya potong saiz yang betul dari itu.

Tugas anda - untuk gam serbet tanpa kedutan

Untuk mendapatkan kelancaran, tanpa kedutan, anda perlu meletakkan lapisan atas serbet di mana imej dicetak, letakkan muka pada fail. Fail itu perlahan-lahan digunakan untuk bahan kerja kering supaya lukisan itu mengambil kedudukan yang dikehendaki. Serpihan yang digunakan disamakan dengan jari. Perlahan bersihkan fail.

Imej ditutup dengan gam decoupage

Apabila gam kering, hanya terdapat beberapa sebatan yang tersisa: cat beberapa elemen pada lukisan dengan cat, memberi mereka lebih ekspresif, dan menutup panel dengan varnis.

Pemasangan dari bahan buatan ↑

Panel-panel yang dibuat oleh tangan sendiri - karya pengarang sekarang, yang mampu melaksanakan hiasan yang layak di pedalaman dan subjek kebanggaan pemiliknya.

Lukisan "fabrik" dalam teknik patch kerja ↑

Hiasan dapur yang elegan dalam gaya shebbie-chic atau provensi dapat membuat panel tekstil dalam teknik patchwork. Komposisi dinding, dijahit dari sisa kain, yang gema reka bentuk perabot dan tingkap, akan harmoni sesuai dengan reka bentuk bilik.

Komposisi asal aksesori tekstil

Untuk membuat panel seperti itu di atas kertas, anda mesti melukis lakaran bersaiz penuh. Kemudian, dari helaian kertas individu, buat corak untuk elemen corak permohonan. Selepas memastikan bahawa saiz sesuai, corak dipindahkan ke pemotongan kain. Setelah memecahkan unsur-unsur aplikasi berdasarkan, mereka diselaraskan antara satu sama lain, dengan kemas diikat dengan pin.

Benang untuk aplikasi tisu dipilih dalam nada, atau membuat kontur kontras

Apabila menggunakan angka dalam komposisi untuk menyampaikan bentuk volumetrik, mereka disumbat dengan sisa-sisa synthon halus. Komposisi itu terpaku atau dijahit ke pangkalan.

Pada panel skrap akan sesuai untuk melihat poket untuk barang kecil dan cangkuk untuk tuala

Untuk membuat komposisi fungsional "gambar" kain boleh ditambah dengan poket yang luas untuk menyimpan aksesori dapur.

Komposisi "lazat" daripada buah kering dan rempah ↑

Penggunaan bunga kering, buah-buahan, kacang-kacangan dan rempah-rempah aromatik adalah tema yang bergaya.

Untuk membuat komposisi, anda memerlukan bingkai dengan latar belakang dan kandungan loker anda. Jangan gunakan:

 • kacang kopi;
 • buah sitrus;
 • tongkat kayu manis;
 • kepala bunga kering;
 • kacang dan kacang;
 • apa-apa jenis alur;
 • walaupun bagel dan bagel.

Proses membuat komposisi agak mudah. Potongan kadbod, saiz yang sesuai dengan dimensi bingkai, dilapisi dengan burlap atau kain lain yang dipilih. Bahan ini dipasang di pangkalan, memasang dengan kuku atau "menanam" pada cair panas.

Di bahagian depan kain meletakkan unsur-unsur komposit yang besar, memilih varian paling menarik dari susunan ini: corak atau perhiasan umum dari lukisan mini individu.

Setelah menentukan sendiri apa komposisi selesai, bahan-bahan yang tersebar di web ditarik satu demi satu di atas pangkal dan selepas menyebarkan gam tersebar ke tempat yang sama. Anda boleh menggantungkan "gambar" pada kord biasa, atau pasangkannya ke permukaan logam menggunakan magnet.

Asas untuk pembuatan pemasangan mewah boleh membuat bahan-bahan yang diperbaiki: atlases berwarna kuning, penutup dari botol, alat kutub ... Pilihan hanya terhad kepada gaya dalaman dapur dan imaginasi anda.

Video master-class: panel besar untuk dapur ↑

Tambah watak dan warna baru kepada reka bentuk dalaman yang jijik, serta membuat aliran segar dalam reka bentuk dapur, bilik tidur, kanak-kanak akan membantu lukisan dicipta.

Cara membuat gambar bergaya untuk dapur dalaman dari bahan anda sendiri

Penutup untuk langsir - aksesori sejagat, yang tidak hanya berfungsi sebagai fungsi praktikal, tetapi juga bertindak sebagai elemen hiasan dalaman. Mereka melampirkan.

Cara membuat pilihan untuk langsir daripada bahan buatan

Lampu lantai, sconce, candelier, lampu meja dan lampu malam menjadikan kehidupan kita lebih cerah dan lebih gembira. Lampu yang diarahkan dengan betul akan memberikan penekanan yang mendalam kepada kebaikan pedalaman. .

LiveInternetLiveInternet

 • Autocraps (51)
 • Aksesori (370)
 • Aphorisms (6)
 • batik (34)
 • perpustakaan (129)
 • zhx (4)
 • bermaklumat (15)
 • bantuan undang-undang (26)
 • barang kemas kostum (1479)
 • manik (397)
 • wayar (23)
 • felting (64)
 • Iman (1)
 • dewan pawagam malam (2)
 • sulaman (3)
 • mengait (139)
 • hiasan (7399)
 • balang, tongkol (272)
 • sejambak gula-gula (124)
 • Hiasan botol (552)
 • decoupage (51)
 • cermin, bingkai (247)
 • kulit (143)
 • kraf dalaman (562)
 • hiasan dalaman (musim luruh) (1)
 • pemodelan (539)
 • Perabot (897)
 • panel di pedalaman (1403)
 • hadiah (123)
 • pembaikan (192)
 • Perkahwinan (295)
 • Lampu dan produk ringan (222)
 • Beg (263)
 • peralatan, invois (688)
 • stensil. Templat (182)
 • menghias dapur (404)
 • reka bentuk (2310)
 • rumah negara (1507)
 • reka bentuk dalaman (543)
 • Pembinaan (165)
 • pembungkusan (8)
 • ladang (78)
 • kesihatan (152)
 • pemakanan yang sihat (94)
 • rawatan (8)
 • batu langsing (10)
 • latihan (6)
 • seni (1244)
 • muzik (7)
 • ceramah mengenai seni (38)
 • grafik (59)
 • Hiasan dan Gunaan (102)
 • Lukisan (524)
 • lukisan masih hidup (24)
 • muzik (2)
 • perhiasan (5)
 • dunia dongeng (30)
 • gaya, arah (15)
 • rahsia batu (1)
 • artis tentang kanak-kanak (80)
 • artis mengenai haiwan (49)
 • artis tentang alam semula jadi (198)
 • artis mengenai burung (51)
 • Pembuatan barang kemas (57)
 • sejarah (7)
 • kosmetik (48)
 • lukisan pada kuku (20)
 • Memasak (5346)
 • Multivark (130)
 • Pancake, pai (246)
 • hidangan di dalam pasu (27)
 • hidangan cendawan (40)
 • hidangan dari bijirin (29)
 • hidangan lavash (93)
 • makanan istimewa makanan laut (79)
 • Hidangan daging (316)
 • hidangan dari sayuran (471)
 • Hidangan unggas (328)
 • hidangan ikan (301)
 • pinggan offal (33)
 • hidangan keju, keju kotej (106)
 • hidangan dari telur (1)
 • sandwic dan roti pita (67)
 • jem, jem (38)
 • produk roti (306)
 • tetamu di ambang pintu (10)
 • pencuci mulut (152)
 • untuk yang indah (5)
 • sarapan pagi (135)
 • makanan ringan (364)
 • casseroles, omelet (133)
 • casseroles, omelet (2)
 • pemakanan yang sihat (34)
 • pengetinan (281)
 • manty, dumplings (34)
 • minuman (161)
 • pasta, spageti, pasta (38)
 • kursus pertama (268)
 • berkelah (168)
 • pai (194)
 • pizza (86)
 • jawatan (2)
 • perasa, sos (99)
 • salad (346)
 • ikan masin, ikan asin (53)
 • sushi (12)
 • kek (129)
 • kek, gulung, kek - tanpa baking (54)
 • kayu bakar, donat (10)
 • roti (78)
 • kelas induk (222)
 • produk kayu (103)
 • membuat sabun (8)
 • guru (35)
 • teknik (13)
 • program, rancangan tematik (13)
 • bahan artistik (5)
 • kraf dengan kanak-kanak (2977)
 • valentine (77)
 • kapas kapas (5)
 • quilling (34)
 • tahun baru (666)
 • monyet 2016 (16)
 • poskad (56)
 • papier-mache (67)
 • Paskah (227)
 • ayam jantan (22)
 • kraftangan dari bahan buangan (212)
 • kraf kertas (1287)
 • kraftangan diperbuat daripada besi (22)
 • pasta dari pasta (35)
 • kraftangan dari benang (129)
 • artikel yang terbuat dari pinggan mangkuk pakai buang (65)
 • kraf dari kerang (19)
 • kraf dari perlawanan (5)
 • anjing (17)
 • peraturan (5)
 • etika (1)
 • psikologi (39)
 • pemikiran bijak (23)
 • ujian (2)
 • program kerja (8)
 • perkembangan kanak-kanak (41)
 • muzik untuk kanak-kanak (1)
 • pelajaran ihsan (etika) (3)
 • lukisan (1037)
 • lukisan akademik (56)
 • kanak-kanak (16)
 • kraf rakyat (33)
 • kartun pendidikan (36)
 • pewarna anting (7)
 • berkebun (210)
 • nasihat (48)
 • sudut dunia (20)
 • rumah yang tidak biasa (2)
 • jalan raya (1)
 • taman dan istana (3)
 • hiasan hidangan (59)
 • Bunga (336)
 • bunga (201)
 • lukisan seni (353)
 • kaca berwarna (23)
 • lukisan titik (109)
 • menjahit (1744)
 • anak patung (510)
 • pakaian (661)
 • bantal (414)
 • langsir (62)
 • humor (10)

-Langgan melalui e-mel

Panel Dapur untuk Dapur Anda

Panel Dapur - idea dan arahan

Di dapur, kami menghabiskan banyak masa - ini memasak, dan makanan keluarga dan perhimpunan intim dengan kawan-kawan. Bagaimana untuk menjadikan tempat paling kegemaran di rumah lebih selesa, tanpa membelanjakan wang tambahan, dan juga memberi kehidupan baru kepada penyumbat wain, tombol, buku berwarna kuning? Hiaskan dinding, gantung di atasnya dibuat oleh tangan sendiri panel! Selain itu, hiasan dinding seperti itu tidak memerlukan kemahiran penghias.

Tema utama panel dapur

Panel dinding untuk dapur adalah hiasan tematik, yang membolehkan membuat loghat di pedalaman atau membahagikan ruang menjadi zon berfungsi.

Tema hiasan itu sepadan dengan gaya bilik. Untuk gaya negara, provensi dan klasik, ia boleh menjadi gambar kehidupan kampung, masih hidup buah-buahan, sayur-sayuran, panel menggunakan rempah-rempah, bijirin, buah-buahan kering, bunga, herbarium.

Walau bagaimanapun, untuk dapur klasik, panel ini sesuai, yang tidak sukar dibuat sendiri.

Di pedalaman dalam gaya Art Nouveau akan sesuai dengan panel grafik yang bergaya dalam bingkai yang ketat atau minimalis yang bergaya.

Dan bagi gambar dalam rumah Skandinavia gambar buatan sendiri dalam rangka terang atau kontras dengan huruf, kata, jilbab, busur, gambar rama-rama, haiwan akan mendekati. Anda boleh membuat gambar seperti menggunakan kuku, benang, butang logam, jubin, kristal, butang, cangkerang, batu, surat khabar dan majalah.

Untuk loteng - panel bergaya dalam gaya retro dari akhbar, kertas tulis kapur, poster lama, halaman kuning buku, papan lama dan gabus wain.

Surat dalaman dalam gaya loteng boleh menjadi zakzat di Internet, dan anda boleh melakukannya sendiri.

Memenangi akan menjadi imej tiga dimensi, sesuai dengan subjek ke jubin seramik yang digunakan untuk pelapisan.

Panel dapur dalam teknik decoupage

Panel dengan tangannya sendiri dalam teknik decoupage adalah karya penulis sebenar, ia akan menghiasi dapur anda selagi anda menginginkannya.

Untuk membuat hiasan sedemikian di dinding, anda perlu:

Bagi kerja-kerja, mereka diadakan dalam beberapa peringkat dengan gangguan. Pada span papan serat yang digunakan primer - lapisan nipis dengan cepat kering. Kemudian anda perlu membuat krikle telur, iaitu tiruan tekstur vintaj volum. Untuk melakukan ini, shell dihancurkan menjadi kepingan kecil dan digunakan pada permukaan papan serat.

Penting! Cengkerang mesti dibersihkan dari filem dalam sebelum digunakan. Ia juga tidak diingini untuk menggunakan bahagian-bahagian di mana terdapat setem kilang.

Seluruh permukaan asas disisipkan dengan kepingan shell - sehingga ada jurang kecil di antara mereka. Selepas gam kering, ia perlu untuk memancarkan permukaan. Untuk memohon imej, gunakan kertas dengan serpihan yang dipilih (masih hidup, sebagai contoh). Rahsia membuat gambar adalah mudah - kertas diletakkan pada file "face9raquo;, disiram, diterapkan pada kosong. Kertas itu diratakan, fail itu dihapuskan, selepas itu imej kering ditutup dengan gam untuk decoupage.

Dengan bantuan tuala khas atau kertas beras, anda boleh membuat pelbagai panel - dan mereka akan melihat dinding seperti gambar penulis yang hebat.

Panel dapur dari bahan yang diperbaiki - appliqués dan pemasangan

Dapur dalam gaya Provence boleh menghiasi panel tekstil yang dibuat dalam teknik tampalan. Dengan cara ini, hiasan ini boleh praktikal - contohnya, "picture9raquo; dari kain yang sangat mungkin ditambah dengan poket yang luas di mana pelbagai dapur kecil akan mengambil tempat.

Sekiranya anda suka penggunaan alat improvisasi, agak mungkin untuk membuat gambar apa yang disimpan dalam kabinet dapur anda:

Bahan-bahan yang sesuai dan tidak sesuai (dan juga lama) seperti:

Panel ini sepenuhnya menunjukkan imaginasi kreatif anda dalam reka bentuk dapur dan akan menjadi hiasan asal apron dapur. Bagi proses pembuatan, semuanya sangat mudah:

Untuk dapur, anda boleh membuat dan pemasangan mewah - katakan, dari kutleri yang tidak perlu. Lebih baik jika panel tersebut akan selaras dengan reka bentuk apron - untuk pelekat asal ini akan dilakukan. Atau anda boleh melakukan beberapa gambar yang sama sekali gus.

Gambar seperti itu dengan tangan anda sendiri akan kelihatan luar biasa di mana-mana bilik - perkara utama adalah memilih susunan instrumen dan skema warna dengan betul. Sebagai asas untuk plot sering dipilih fabrik padat terang, dan dibingkai oleh bingkai kayu dicat. Di atas kain itu meletakkan pisau, garpu, sudu yang tidak perlu - mereka perlu dibersihkan, degreased dan dicelup, untuk membuat perbezaan yang jelas terhadap latar belakang.

Pengantin wanita yang berpengalaman telah lama mengetahui bahawa gabus wain tidak perlu dibuang, kerana ini anda boleh membuat hiasan dinding bergaya dan berfungsi ini.

Adakah anda telah mengumpulkan banyak majalah dan akhbar? Adakah perpustakaan anda penuh dengan buku lama dengan halaman berwarna kuning? Kemudian anda akan menyukai idea membuat panel kertas.

Panel menggunakan bunga dan tumbuhan adalah mudah dan cantik! Aksesori sedemikian boleh menghiasi dapur dengan gaya klasik, provensi, cheby chic, negara.

Dengan bantuan renda, cat dan kanvas, anda boleh membuat gambar yang elegan.

Teknik lain untuk membuat panel - mozek dan bordir

Jika anda tidak mahu menggunakan bijirin atau menghiasi dinding dengan sudu, maka anda boleh menggunakan teknik tradisional - terutamanya kerana pelaksanaannya sendiri memerlukan sedikit kemahiran dan alat.

Lukisan dapur yang paling indah di dinding diperolehi dengan bantuan sulaman - salib, pita, manik. Terdapat banyak "dapur" 9quo; motif - dari kehidupan tetap hingga perhiasan etnik, termasuk bunga, hidangan, makanan. Bekerja pada sulaman dengan tangan anda sendiri mengambil sedikit lebih lama daripada gambar kertas, tetapi hasilnya akan menjadi menakjubkan.

Terdapat hanya satu - bordir adalah tidak diingini untuk digunakan untuk menghiasi apron dapur, lebih baik untuk menggantungnya di dinding berhampiran meja makan. Dan jangan lupa untuk menutup gambar dengan kaca, kalau tidak, kanvas itu akan menjadi sangat kotor.

Banyak idea boleh direalisasikan dengan bantuan mozek. Lukisan-lukisan yang dihasilkan dapat menggandakan imej pada jubin apron dapur, dan dapat menghiasi dinding sebagai karya seni yang mencukupi. Bahan untuk penciptaan ini boleh menjadi kristal, kaca, jubin pecah, kulit telur atau bijirin, jubin dan sebagainya. Mozik itu dibentangkan pada kertas tebal atau kadbod dengan gam digunakan di atas. Kemudian semua unsur yang diletakkan adalah dipernis untuk kekuatan.

Sangat memodenkan dapur moden di sini adalah panel butang. Jadikannya sangat mudah, dan butang-butang itu adalah satu-satunya, yang merupakan kasihan untuk membuang akan mendapati tempat yang layak di dinding.

Membuat panel dapur adalah proses yang menyenangkan dan menarik, membolehkan kita melihat perkara-perkara biasa dari perspektif yang tidak standard. Kami ingin kejayaan kreatif anda!

Arahan: kami membuat gambar dengan tangan kami sendiri untuk dapur

Hiasan yang indah untuk dapur adalah panel yang dibuat oleh anda sendiri. Menghias dinding dapur boleh dilakukan dengan banyak cara. Anda boleh menggantung foto atau gambar yang dibeli di kedai. Dan anda boleh melakukan sesuatu yang lebih luar biasa - panel dinding. Ini akan memberi dapur suasana yang istimewa kehangatan dan kesenangan, kerana ia adalah perkara buatan tangan yang boleh, seperti tidak ada yang lain, mewujudkan rasa rumah. Untuk membuat panel benar-benar tidak begitu sukar, seperti yang dikatakan kelas induk ini.

Di sini, para tuan menantikan skop yang hebat untuk kreativiti. Malah, panel boleh dibuat secara harfiah daripada apa sahaja, menggunakan hanya apa yang ada di rumah. Sekiranya tidak ada kemahiran yang mencukupi, maka kelas tuan, yang dilihat di Internet, akan membantu menangani kes tersebut.

Panel dinding, yang dibuat oleh tangan sendiri, akan memberi suasana dapur yang nyaman

 • dalam bentuk kolaj gambar dan lukisan;
 • komposisi daripada adunan salted;
 • komposisi bunga kering;
 • komposisi daripada bijirin;
 • tekstil;
 • tanah liat;
 • dari bulu pemoles.

Dan ini bukan senarai lengkap apa yang boleh digunakan untuk membuat panel. Oleh itu, kelas induk adalah yang paling mudah dalam melaksanakan panel.

Di setiap rumah, anda boleh menemui banyak foto yang sama ada dikosongkan dikunci dalam album foto, atau berada di cakera. Tiada siapa yang melihatnya dan pemilik gambar sendiri melupakannya secara beransur-ansur. Dan mengapa tidak membuat mereka panel tematik yang akan menghiasi rumah dan menggembirakan mata? Ia boleh menjadi ingatan yang indah dalam perjalanan atau peristiwa tertentu.

Untuk panel, anda perlu memilih foto yang sepadan dengan topik. Dan tidak semestinya panel di dapur harus mencerminkan tema produk. Ia agak sesuai di sini dan panel dengan tema bercuti seterusnya.

Satu panel gambar bukan sahaja akan menghiasi dapur anda, tetapi juga akan sentiasa mengingatkan anda tentang saat-saat yang paling terang dalam hidup anda

Beberapa gambar akan kelihatan membosankan. Mereka perlu ditambah dengan beberapa memorabilia yang berkaitan dengan foto itu. Sebagai contoh, jika ini adalah gambar dari tempat rehat, maka anda boleh menggunakannya dengan tiket masuk ke muzium dan zoo (mereka sangat berwarna-warni), rantai kunci dan magnet rata.

Sebagai latar belakang, asas di mana anda meletakkan foto dan pelbagai perkara kecil yang bagus, anda boleh menggunakan peta tempat berehat. Ia meletakkan dalam gambar dan tiket pesanan rawak dan menyisipkannya. Kemudian komposisi diletakkan dalam bingkai dan panel siap untuk dapur. Kelas induk mudah ini akan membantu membuat komposisi sedemikian untuk bilik yang berbeza.

Panel hiasan dengan tangan mereka sendiri, kelas tuan (video)

Panel pukal untuk dapur boleh dibuat dengan tangan dari tekstil, tanah liat, adunan salted. Dalam kes ini, angka yang berbeza boleh dibentuk dari tanah liat atau adunan salted, dan kemudian membuatnya menjadi bingkai, mewujudkan komposisi. Begitu juga, angka-angka itu boleh dijahit dari pelbagai kain dengan tangan mereka sendiri, dipenuhi dengan holofayber dan mendapatkan panel yang sangat besar dan dekoratif.

Penting: Bekerja dengan tanah liat tidak begitu mudah dan memerlukan kemahiran tertentu. Di samping itu, terdapat banyak lumpur dari tanah liat. Oleh itu, ia boleh digantikan dengan ujian garam, yang lebih mudah untuk digunakan. Ia seperti plastik seperti tanah liat, tetapi lebih mudah untuk ditanam dan tidak memberikan sebarang kotoran.

Untuk membuat panel dinding dari adunan salut, anda memerlukan tepung, garam, fantasi dan bingkai.

Satu panel adunan salin boleh menjadi karya sebenar di dapur anda Panel volumetrik yang diperbuat daripada tanah liat akan mudah dibuat

Jisim plastik dari adunan salai dibuat begitu:

 • campurkan segelas tepung dan segelas garam halus.
 • tambah 100 g air;
 • tambah satu sudu minyak sayuran.

Daripada air, anda boleh menggunakan pes - dalam segelas air menambah satu sudu kanji, masak hingga masak dan masak sehingga tebal. Pekat seperti yang dimasak dengan tangan membuat plastik lebih banyak.

Penting: kelas induk banyak tuan mengesyorkan bukan air dan tampal yang dibuat oleh tangan sendiri, gunakan gam-bustilat, pelekat vinil untuk kertas dinding.

Anda boleh membentuk patung dari adunan salted. Di dapur, panel akan kelihatan baik dengan penghuni desa ceria, patung-patung hidangan dan sayur-sayuran. Angka yang dibuat dengan tangan mereka sendiri, anda mesti membakar dalam oven, seperti doh biasa. Anda tidak boleh membakar, tetapi hanya tinggalkan kering. Selepas menembak, angka-angka dicat.

Panel pukal boleh dibuat dari bahan apa pun

Sebagai asas bagi panel, kami mengesyorkan menggunakan bingkai. Dalam bingkai, anda boleh meletakkan kain yang sesuai dalam bentuk latar belakang. Sebagai contoh, jika angka dari adunan salted itu harus menentang langit, maka anda boleh menggunakan kain biru. Pada latar belakang adalah angka yang dilampirkan dari adonan salted dan semuanya dibingkai.

Anda boleh membuat dengan tangan anda sendiri panel menggunakan pelbagai hadiah alam - daun, kerucut, bunga kering. Panel dari daun ke dapur kelihatan bagus dan elegan, terutama jika spesimen yang sangat luar biasa digunakan. Daripada daun kering yang dibawa dari negara-negara jauh, anda boleh membuat kolaj yang cantik, terutama jika anda menambahnya kepada bunga dan gambar kering tempatan. Kelas kerja terperinci dengan bunga kering boleh dilihat di Internet.

Panel mawar kering akan kelihatan elegan dan indah

Perkara utama di sini adalah untuk bekerja dengan teliti, kerana bahan sangat rapuh. Komposisi daun mesti dikumpulkan secara berasingan, untuk melihat bagaimana harmoni akan kelihatan. Kemudian anda perlu berhati-hati memindahkan komposisi dari daun ke latar belakang asas, melekatkan satu elemen pada satu masa. Selepas penghujung kerja, komposisi daun ditutupi dengan kaca dan diletakkan dalam bingkai supaya bunga kering tidak berdebu. Panel siap untuk dapur!

Panel laut dengan tangan sendiri (video)

Panel tekstil dengan tangan mereka sendiri

Tidak sukar untuk membuat gambar seperti ini jika anda mempunyai kemahiran untuk bekerja dengan kain. Panel boleh dengan mudah terdiri daripada pelbagai jahitan yang dijahit. Anak patung dijahit dalam gaya tilde. Mereka boleh diletakkan dalam bingkai dan panel siap.

Panel yang cantik akan berubah jika anda menjahit angka setengah rata. Angka-angka sedemikian sedikit diisi dengan pengisi - sehingga kelihatan sedikit lebih besar. Kemudian komposisi angka dibuat. Mereka kemudiannya boleh dijahit ke pangkal atau terpaku.

Jika anda membuat elemen tambahan dari pokok itu, kayu, ternyata lebih menarik lagi.

Panel tekstil boleh dibuat dalam pelbagai cara Melukis pada kadbod yang diletakkan dari serat halus bulu

Mengapa tidak membuat gambar bulu? Untuk melakukan ini, ambil sekeping kadbod dan bulu untuk memecah warna yang berbeza. Wool koyak kepada serat nipis. Mereka mula menyebarkan gambar yang dipilih. Untuk menjadikannya lebih mudah, lukisan itu harus ditarik berdasarkan kadbod, di mana bulu dibentangkan.

Wool boleh bekerja seperti cat air. Setiap sekelompok bulu disemprotkan pada corak, seperti smear. Terima kasih kepada tekstur bulu, ilusi hampir lengkap lukisan cat air diperolehi.

Panel ini mesti sentiasa ditutup dengan kaca. Gelas itu akan menekan ketat bulu dan menghalang corak dari menyimpang, dan juga melindungi lapisan dari pencemaran dengan habuk.

Panel hitam dan putih sebagai hadiah (video)

Sekiranya anda memberikan impian kepada fantasi, anda boleh menghasilkan lebih banyak jenis panel. Di Internet, anda boleh menonton kelas induk untuk bekerja dengan bahan dan mula melaksanakan fantasi mereka dengan tangan mereka sendiri. Dan dapur akan selesa dan rumah-hangat!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 41 =