Papak Armstrong – 314167.info

Papak Armstrong

Plat siling sebagai sebahagian daripada sistem penggantungan Armstrong

Pada awal 90-an abad yang lalu, syarikat Amerika Syarikat Armstrong (Armstrong World Industries) memasuki pasaran bahan penamat dengan produk baru. Ia adalah sistem siling raster yang digantung. Ia telah menerima pengedaran terluas di seluruh dunia. Syarikat Armstrong membuka perusahaan untuk pembuatannya di Perancis, Jerman, Britain, Sepanyol, Switzerland dan China. Ia dirancang untuk membuka kilang di Rusia, di zon ekonomi khas "Alabuga", Republik Tatarstan.

Kelebihan dan ciri-ciri siling Armstrong

Siling Armstrong adalah mesra alam, mereka juga diuji untuk memenuhi piawaian keselamatan kebakaran. Diproduksi dari gentian mineral, kayu dan logam, mereka menerima sijil untuk kelas keselamatan kebakaran - "kebakaran terhad" atau "bahan tidak mudah terbakar". Seterusnya, kelas A 2-s1 dan A-1.

siling digantung Armstrong adalah bertujuan terutamanya untuk hiasan kawasan awam: pejabat, kedai, pejabat-pejabat kerajaan dan pentadbiran, kelab, restoran, bangunan perindustrian, pusat-pusat membeli-belah, sekolah, institusi, hospital, dan lain-lain Di pangsapuri penggunaan sistem tersebut tidak praktikal .. , ia memerlukan sebahagian besar ketinggian siling.

Armstrong Ceilings telah memenangi pengiktirafan universal supaya mereka boleh menjadi estetika tidak menarik untuk menutup bukan sahaja jenis bertindih, tetapi juga pendawaian elektrik, pengudaraan dan penggera, serta paip air. Dalam kes ini, jika perlu, menyediakan akses mudah kepada komunikasi, tanpa membongkar seluruh siling. Ia cukup untuk mengeluarkan satu atau lebih jubin di tempat yang betul. Dan tanpa merosakkan mereka, kerana mereka dilampirkan secara bebas, dengan berat badan mereka sendiri. Mereka tidak memerlukan pembaikan kosmetik berkala.

Komponen siling Armstrong adalah profil PU siling, profil berbentuk T, penggantungan spring yang boleh dilaras tinggi dan plat siling Armstrong. Untuk siling-siling ini, lampu rol siling khas dan gril pengudaraan dengan dimensi yang sepadan dengan dimensi plat siling telah dibangunkan.

Sistem siling yang digantung ini telah mendapat populariti kerana harga yang agak rendah, kesederhanaan pemasangan dan pilihan slab siling yang mempunyai ciri-ciri yang berbeza. Ciri-ciri ini tertumpu pada penggunaan siling Armstrong di premis untuk pelbagai tujuan. Jurutera syarikat "Armstrong" telah membangunkan pelbagai jenis siling yang digantung. Mereka adalah:

Plat siling untuk siling yang digantung Armstrong

Ia adalah dari sifat-sifat slab siling yang mana bilik ini sesuai untuk ini atau jenis siling. Mereka berbeza dalam kedua-dua sifat dan harga.

Terdapat tiga versi plat siling (kaset) yang dikelaskan mengikut bahan dari mana ia dibuat:

 1. mineral;
 2. logam;
 3. Kayu (dilapisi atau dilekatkan dengan venir MDF).

Sifat-sifat bahan ini menentukan ciri-ciri siling yang diperlukan di dalam bilik tertentu, dan kosnya ditunjukkan dalam harga kaset.

Juga, papak siling dibahagikan kepada siri. Kaset dengan sifat yang sama boleh dibentangkan dalam siri yang berbeza, tetapi dari bahan yang berbeza. Sebagai contoh, kaset logam mana-mana adalah bukti kelembapan yang tidak dapat dinafikan, tetapi ia tergolong dalam siri lain.

Siri siri "Universal Ceilings" telah mengumpul semua sifat teknikal dan hiasan terbaik dari siling Armstrong. Plat siling "Ultima" boleh digunakan hampir di mana-mana sahaja.

Siri ekonomi termasuk plat Baikal, Everest Extra, Runcit, Tatra, Oasis, Oasis Plus, Norma dan Kortega. Siling dari kaset ini dicirikan oleh harga yang berpatutan dan kualiti yang cukup tinggi. Ia digunakan secara meluas untuk menamatkan premis pejabat, pentadbiran dan komersial.

"Tonic" siri diwakili kaset "Lembaga Plain", "Plain Mikrolok", "Plain Tegular", "Lembaga Suprem Dune", "Dune Suprem Mikrolok", "Dune Suprem Tegular". Papak siling ini mempunyai ciri yang lebih baik, dan akibatnya, harga mereka lebih tinggi.

Siri "Acoustic" termasuk plat "Sabia", "Ultima" dan "Optima". Seperti namanya, mereka telah meningkatkan penebat bunyi. Ceilings Armstrong siri ini digunakan di bilik-bilik di mana bunyi rendah adalah penting. Seperti hotel, pawagam, kelab, tadika dan institusi pendidikan.

Siri "Hygienic" digunakan terutamanya untuk menamatkan siling di institusi perubatan dan di premis perusahaan industri makanan. Ia diwakili oleh plat "Alpina", "Bioguard" dan "Mylar." Harga tinggi mereka dijelaskan oleh lapisan antibakteria yang digunakan untuk kaset.

Siri "kelembapan-bukti" direka untuk siling Armstrong yang digantung, dipasang di bilik dengan kelembapan yang tinggi (kolam renang, taman air tertutup, dan lain-lain). Plat ini termasuk Keramoguard dan Newton. Disebabkan ketumpatannya yang sangat tinggi, kaset tahan air juga tahan terhadap penyejatan reagen kimia dan kebakaran. Inilah sebabnya mengapa harga yang agak tinggi untuk jenis slab ini ditentukan. Juga tahan kelembapan, slabs Armstrong diperbuat daripada logam dan plat kayu siri "Kayu" dimasukkan.

Siri "Pereka" termasuk plat siling "Cyrus", "Grafis", "Visual", "Optima Konopi" dan "Aksioma kanopi". Kaset reka bentuk membolehkan anda membuat ruang dalaman yang unik kerana lapisan asal slab Armstrong, serpihan siling. Oleh itu, mereka gembira dengan harga yang tinggi.

Perlu diingatkan bahawa pembahagian tersebut agak sewenang-wenangnya, dan dibuat berdasarkan sifat-sifat asas yang wujud dalam plat siling diberikan. Dalam amalan, hanya beberapa jenis kaset boleh digunakan hanya sebagai satu (kaset "Keramoguard" dan "Newton" disalut dengan lapisan anti-bakteria, tidak ada sebab untuk menggunakan untuk tujuan lain).

Sebagai contoh, pereka boleh membuat siling dan jubin siling logam Armstrong, membayar penghormatan kepada gaya Hi-Tech, atau jubin siling kayu Armstrong mudah untuk membuat siling yang bergaya di lobi hotel atau di restoran.

Ia adalah pelbagai jenis siling yang ditawarkan oleh Armstrong untuk membuat pilihan yang tidak sesuai dengan keperluan teknikal pengguna, tetapi juga terhadap persepsi estetiknya.

Julat saiz juga berubah-ubah. Plat yang dihasilkan dengan dimensi 600 * 600 mm, 600 * 1200 mm, 1200 * 1200 mm.

Seperti yang dapat dilihat dari atas, siling Armstrong patut mendapat reputasi tawaran terbaik di pasaran bahan penamat, di antara siling hinged. Keluasan spektrum yang luar biasa, pengemaskinian berterusan dari barisan dengan kualiti yang berterusan layak mendapat penghargaan tertinggi.

Jenis dan pemasangan siling Armstrong

Siling yang menarik adalah salah satu syarat untuk penampilan bilik yang baik. Oleh itu, dalam pembaikan isu ini diberi banyak perhatian. Tetapi menjadikan siling menarik adalah lebih kompleks daripada dinding - keadaan kerja yang lebih kompleks. Sekiranya anda perlu dengan cepat dan murah membawa bahagian bilik ini mengikut pesanan - pilihan anda ialah siling Armstrong. Ia adalah sistem penggantungan yang berpuasa yang memberikan banyak kemungkinan.

Armstrong siling yang ditangguhkan terdiri daripada sistem profil, menggunakan penggantungan yang dipasang pada siling kasar. Profil ini membentuk sel persegi atau segi empat tepat, di mana dipasang lampu dan plat. Semua ini bersama-sama dan sistem armstrong siling.

Ceiling Armstrong - salah satu pilihan

Profil mengandungi (panduan). Ia adalah melalui penggantungan bahawa ia dipasang pada siling hitam dan membawa beban utama. Jumlah berat keseluruhan sistem adalah kecil, kerana panduan dipasang melalui 120 cm. Sepanjang garis yang ditandakan dengan langkah 50 cm melekapkan penggantungan. Di bahagian bawah mereka terdapat cangkuk, dan di dalam panduan ada lubang. Panduan hanya digantung di cangkuk. Selepas itu, kami menerima panduan selari, jarak pada selang 120 cm.

Peranti siling Armstrong

Antara mereka dengan langkah yang sama - 120 cm - profil melintang ditubuhkan. Akibatnya, kita mendapat sangkar 120 cm * 120 cm. Siling siling Armstrong mempunyai saiz 60 * 60 cm (tepatnya, 598 mm * 598 mm). Untuk memasangnya masih melampirkan profil bingkai - untuk mendapatkan sel dengan saiz yang betul. Selepas itu, ia hanya kekal untuk memasang lekapan dan memasangnya di dalam sel-sel papak.

Pada asalnya, siling Armstrong telah dibangunkan untuk kegunaan dalam pengeluaran, pejabat dan premis awam. Tetapi beberapa kualiti yang sangat baik telah membawa kepada hakikat bahawa mereka juga digunakan di rumah dan pangsapuri peribadi. Berikut ialah senarai sifat siling yang digantung seperti Armstrong:

 • Harga rendah. Ini adalah cara termurah untuk mengatur siling yang digantung.
 • Sejumlah besar pilihan bagi papak dan profil. Plat boleh bukan sahaja matte putih. Mereka adalah logam, dicat dalam pelbagai warna dengan pelbagai warna gloss. Terdapat kaca, cermin, ditutup dengan filem "di bawah pokok", dan lain-lain Dan plat ini mudah dibuat secara bebas, setelah menerima reka bentuk yang unik.
 • Pemasangan mudah. Semua operasi semasa pemasangan adalah asas, masa minimum diperlukan.

Pilihan ini sesuai untuk rumah

Siling Armstrong adalah produk yang sangat baik. Rupa-rupanya kerana dia sangat suka pemilik pejabat, pusat membeli-belah, panggung wayang, dll. Tetapi ada juga kekurangan. Pertama - kemunculan siling ini sesuai untuk pejabat atau ruang awam, tetapi di bilik peribadi, tidak semua orang menyedarinya. Tetapi ini adalah perkara rasa. Yang kedua - sistem ini berlian dan "makan" ketinggian langit-langit, yang banyak mengalami masalah. Tetapi jika siling lebih kurang normal, sistem ini boleh ditetapkan. Itulah semua keburukan.

Sistem siling Armstrong terdiri daripada satu set elemen yang mudah saling berhubungan. Salah satu kelebihannya - modularity, yang membolehkan anda mendapatkan siling apa-apa saiz dan konfigurasi. Masalahnya hanya dengan bentuk tidak linear - mereka tidak disediakan dan tiada penyelesaian tetap. Kerana jenis siling yang digantung ini hanya digunakan dalam bilik segi empat dan segi empat.

Ini adalah variasi siling Armstrong dengan pengisian campuran

Profil untuk siling Armstrong diperbuat daripada aloi aluminium yang ringan. Di bahagian atas profil terdapat penembusan, dengan mana ia dilampirkan pada penggantungan dan saling bergabung. Bahagian bawah profil - yang dapat dilihat dari bilik - boleh mempunyai warna keperakan, tetapi lebih sering ia berwarna putih. Juga terdapat hitam dan emas, anda boleh mencari warna lain, tetapi mereka perlu dicari.

Selalunya profil dicat putih

Panjang profil adalah 600 mm, 1200 mm, 3600 mm. Profil galas mestilah penting (sekiranya keperluannya boleh disambungkan), oleh itu kami memilih panjang supaya profil tidak lebih pendek daripada bilik. Ia dipotong menjadi bahagian panjang yang diperlukan.

Profil melintang diketik sebahagiannya panjang 120 cm, sebahagiannya - 60 cm. Perlu diambil kira berapa banyak yang anda perlukan untuk membuat sistem gantung dalam kes anda. Potong mereka tidak akan berfungsi - di sepanjang tepi dibuat protrusions, dengan mana mereka bergabung dengan pembawa.

Pemasangan siling Armstrong dan komponennya

Profil galas dan melintang datang dalam dua saiz - untuk pelbagai jenis plat: dengan rak untuk 15 mm dan 24 mm. Terdapat juga "belakang" yang berbeza - untuk ketebalan berlainan plat (19 mm, 24 mm dan 29 mm).

Terdapat juga profil dinding. Mereka dibuat dalam bentuk sudut, dipasang di sekitar perimeter bilik. Plat melampau terletak pada mereka. Mereka juga mempunyai rak pelbagai saiz - 19 mm dan 24 mm.

Plat-plat untuk Armstrong digantung siling datang dalam dua saiz - 120 cm * 60 cm dan 60 cm * 60 cm. Pilihan kedua adalah lebih biasa, mungkin kerana dataran lebih baik dilihat daripada segi empat tepat. Terdapat juga ketebalan yang berlainan - dari 6 mm hingga 19 mm. Semakin ketebalan, semakin besar tahap penebat bunyi mempunyai siling seperti itu, tetapi dalam banyak aspek ciri ini bergantung pada bahan dari mana piring dibuat. Dan ada beberapa jenis:

 • Kelas ekonomi. Yang paling murah, mereka mempunyai hygroscopicity tinggi dan kurang bertolak ansur dengan kelembapan yang tinggi. Kelembapan yang mereka nyerap di dahi - dalam bentuk cecair apabila jiran dibanjiri dari atas atau dari udara. Selepas tepu dengan kelembapan, mereka menjadi berat, mereka mula mengubah bentuknya - untuk membongkok, yang merosakkan penampilan. Secara umum, pilihan itu murah, tetapi ia berasa baik di dalam bilik dengan kawalan iklim dan kelembapan tetap. Kumpulan ini termasuk Oasis dan Oasis +, Cortega, Tatra, Bajkal.

Plat untuk meja tunai tunai Armstrong Econom

Piring kelas Prima

Siling kelembapan kalis bagi siling Armstrong

Akustik dan kebersihan - untuk aplikasi tertentu

Pereka. Ini hanya asas ada pilihan

Di atas kita bercakap tentang plat sahih yang dihasilkan oleh Armstrong. Terdapat jenis dan jenis lain yang dihasilkan oleh kempen lain. Nama dan rupa mungkin berbeza, tetapi pembahagian mengikut kategori adalah sama.

Beberapa jenis bahan lain dan dalam gaya yang berbeza

Sebagai contoh, terdapat plat logam - putih, dari satu daun dan dengan tebal dengan saiz dan bentuk yang berlainan, ada yang dicelup dalam warna yang berbeza, terdapat plastik - lut dan dengan percetakan fotografi yang digunakan. Secara umum, pelbagai papak dibina ke dalam sistem ini.

Jenis profil dan plat

Satu lagi perkara: slabs di siling Armstrong di sepanjang tepi mempunyai langkan. Langit ini mempunyai lebar dan kedalaman yang berlainan. Di bawah dimensi langkan ini, jenis profil dipilih. Mungkin sebaliknya, tetapi mereka perlu berlabuh.

Penggantungan dan bagaimana saya boleh menggantikannya

Suspensi untuk siling Armstrong mempunyai lubang di bahagian atas untuk pemasangan pengikat, di bahagian bawah - cangkuk yang memegang profil. Bahagian atas ditetapkan ke siling dengan ukiran atau pengikat lain (bergantung kepada bahan siling).

Suspensi mempunyai reka bentuk yang berbeza

Daripada semua kepelbagaian ini, varian dengan dua batang rambut paling kerap digunakan (dalam foto di atas - yang ketiga di sebelah kanan dan dalam gambar di bawah). Suspensi ini adalah murah, cepat dipasang, membolehkan anda dengan mudah menyesuaikan ketinggian siling, apabila ia perlu untuk dimasukkan ke dalam pesawat yang sama.

Bagaimana menggunakan penggantungan apabila memasang siling Armstrong

Tetapi penggantungan ini mempunyai ketinggian minimum 25 cm, bahkan di beberapa pejabat, dan bahkan di rumah dan pangsapuri, lebih-lebih lagi. Cara keluarnya adalah untuk memendekkan kancing (seperti pada foto atas di sebelah kanan) atau gunakan bahan yang ada. Yang paling sesuai ialah kancing keluli dengan cincin di hujung dan sekeping dawai keluli elastik. Angka pengikat ini sukar untuk menyesuaikan ketinggian penggantungan. Saya perlu membuat mereka betul-betul panjang yang mereka perlukan.

Daripada kemungkinan penggantian penggantian

Juga cangkuk sesuai dengan cangkuk di hujungnya. Tetapi di sini, juga cangkuk tambahan akan diperlukan dari wayar, kerana terlalu sedikit jarak ke siling tidak akan membolehkan anda meletakkan plat - anda memerlukan ruang untuk bergerak. Jarak minimum antara siling utama dan penggantungan adalah 25 mm dan ia akan sangat menyusahkan. Adalah wajar untuk mempunyai sekurang-kurangnya 50 mm. Tetapi ini hanya jika tiada lampu atau peminat dipasang di siling.

Lampu dan kipas pengudaraan

Lampu tetap dan kipas pengudaraan tidak buruk untuk pejabat, dewan perdagangan, institusi awam dan perubatan. Mereka mempunyai saiz yang sama dengan plat dan hanya dipasang di tempat yang dipilih. Dengan sambungan lampu tidak ada masalah - ruang zapolochnoe yang besar membolehkan anda melukis wayar seksyen yang dikehendaki tanpa masalah. Mereka diletakkan di dalam dulang logam, dipasang di siling atau saluran kabel.

Contoh penggunaan luminair dan grid pengudaraan di pejabat

Di pangsapuri dan rumah, perlumbaan tetap kelihatan, sekurang-kurangnya, pelik, dan kuasa jelas lebih besar dari yang diperlukan. Dalam kes ini, lampu sorak yang tersembunyi biasanya digunakan. Lebih baik diambil dengan LED - mereka hampir tidak memanaskan dan menggunakan elektrik yang sedikit, dan cahaya sudah cukup.

Penggunaan ventrikel di rumah dan apartmen adalah satu kes yang luar biasa. Sistem itu sendiri adalah bocor, banyak plat dengan tebukan, yang memberikan pengudaraan yang cukup dalam ruang siling. Sekiranya lubang tambahan diperlukan, sama ada menggunakan gril standard atau membina saiz yang lebih kecil, memotong lubang yang sesuai di dalam plat.

Mengumpul siling Armstrong adalah mudah: anda memerlukan gerudi, pengikat yang sesuai (ukiran atau skru, bergantung kepada bahan bertindih), baik untuk mempunyai tahap laser, tetapi anda boleh lakukan dengan air dan gelembung. Untuk memotong profil, anda boleh menggunakan gunting logam, atau anda boleh menggunakan pengisar dengan cakera pemotong atau gergaji besi dengan kain logam.

Teknologi pemasangan Armstrong siling palsu dalam langkah-langkah berikut kelihatan seperti ini:

 1. Kami menandakan di dinding tahap di mana siling tergantung terletak. Lebih mudah untuk melakukan ini dengan tahap, lebih sukar - dengan tahap gelembung.
 2. Kami membetulkan profil dinding di sepanjang garis yang dirancang. Terdapat profil dengan lebar rak yang berbeza, jangan mengelirukan dengan pemasangan - rak harus sama saiznya dengan profil. Betulkan ke dinding dengan pengikat yang sesuai setiap 50 cm.

Memperbaiki profil dinding

Adalah lebih baik untuk menarik pelan, dan kemudian teruskan pemasangan

Kami menggantung profil beban dan membaikinya di kait

Kami mengumpul kekisi dari profil

Pemasangan plat dalam sistem siling yang digantung Armstrong

Berikut adalah arahan langkah demi langkah untuk memasang Armstrong. Semuanya sangat mudah. Kami hanya perlu terlebih dahulu merancang tata letak plat dan memahami diri sendiri di mana, sejauh mana jarak dari dinding akan berlalu profil bearing. Selanjutnya semua dikumpulkan sebagai pereka.

Foto siling Armstrong di pedalaman

Ini adalah plat dari siri reka bentuk

Cermin permukaan di siling di bilik mandi

Gelas susu dengan pencahayaan di belakang siling memberikan cahaya yang lembut diffused

Malah koridor panjang kelihatan membosankan

Plat besar polikarbonat monolitik dengan percetakan fotografi yang digunakan

Prestasi pepenjuru lebih sukar

Gabungan plat kelabu dan putih biasa

Pilihan untuk sebuah kafe, tetapi yang sama atau serupa akan kelihatan baik di pedalaman moden

Ini adalah versi yang sangat rumit - pengarang itu

Plat standard Armstrong

Apabila ia selesai menamatkan siling pejabat, pusat membeli-belah, institusi pendidikan, hospital dan institusi awam yang lain, masalah timbul daripada memilih bahan yang praktikal dan boleh diakses. Plat standard Armstrong menggabungkan ciri-ciri fungsional tinggi tidak dengan mengorbankan kepraktisan dan penampilan yang menyenangkan.

Apakah plat siling Armstrong?

Siling Armstrong dihasilkan di kilang syarikat dengan nama yang sama. Mengikut klasifikasi yang diterima umum, mereka dikelaskan sebagai tergantung. Mereka adalah struktur pasang siap yang terdiri daripada slab dan sistem pengikat. Pemasangan dibuat di bawah tahap siling kasar bilik, yang membolehkan anda menyembunyikan sepenuhnya sistem komunikasi dari mata yang prying. Itulah sebabnya siling Armstrong berhak mendapat populariti dalam bidang pembinaan perindustrian.

Untuk pengeluaran slab siling Serat mineral mesra alam digunakan, di mana beberapa komponen mengikat ditambah: gipsum, tanah liat, kanji dan lain-lain.

Ciri-ciri utama siling Armstrong adalah:

 • mengikut data teknikal dan ciri luaran mereka sesuai dengan sempurna ke dalam mana-mana ruang pentadbiran atau pejabat;
 • pemasangan mereka tidak memerlukan kemahiran khusus dan pengalaman kerja yang luas, ia mudah dan cepat untuk menjalankan walaupun pakar baru;

 • akses kepada komunikasi tidak bertindih, pada bila-bila masa anda boleh mengeluarkan mana-mana dapur dan menembusi ruang di atas siling;
 • mereka hanya perlu diperbaiki, anda hanya perlu menggantikan beberapa plat yang rosak dengan yang baru;
 • dengan mereka lebih mudah untuk menghapuskan akibat dari kebakaran, banjir dan kecemasan lain - sebagai peraturan, tidak ada keperluan untuk mengubah seluruh siling (contohnya, dalam hal GVL, yang tidak boleh diganti di bahagian-bahagian);
 • mereka menyembunyikan apa-apa penyelewengan dan kecacatan siling kasar;
 • plat boleh dengan cepat diganti oleh orang lain dalam tekstur atau warna, yang dengan serta merta mengubah bilik;
 • Struktur siap tetap mudah dibongkar, dan semua unsur di dalamnya boleh ditukar ganti;
 • mereka benar-benar bersedia untuk digunakan, mereka tidak perlu menjadi tambahan, dicat atau dempul;
 • mereka adalah berpatutan dan sangat tahan lama.

Siri Plastik Armstrong Siri

Pelbagai yang ditawarkan oleh pengilang pinggan Armstrong Ia begitu luas sehingga beberapa siri. Berikut adalah antara yang standard:

 • Baikal(Baikal) - Papak ekonomi, yang mempunyai permukaan putih dengan "wormholes" dalam strukturnya. Siri ini adalah yang paling popular dan popular. Hanya tersedia dengan tepi Lembaga.

 • Oasis - juga merujuk kepada kelas ekonomi, sementara mereka mempunyai tekstur kasar yang agak asli permukaannya. Hanya tersedia dengan tepi Lembaga.

 • Oasis Plus - berbeza dengan siri lain dengan kehadiran diameter penukar peralihan, yang meningkatkan keupayaan plat untuk memadamkan bunyi bising. Hanya tersedia dengan tepi Lembaga.
 • Tatra - mempunyai struktur yang menarik, dihiasi dengan "retak". Mereka dihasilkan dengan tepi Lembaga dan Tegular.

 • Cortega - sama dengan plat siri Tatra (Tatra). Juga terdapat dengan tepi Lembaga dan Tegular.

Siling Armstrong berbeza bukan sahaja dalam siri slab yang digunakan, tetapi juga cara mereka diletakkan, yang secara langsung bergantung kepada jenis-jenis tepi yang disebutkan di atas.

Pertimbangkan variasi utama:

 • Tegular - ini adalah plat dengan kelebihan lebar, mereka perlu dipasang dalam sistem penggantungan dengan lebar 24 mm.

 • Lembaga (Lembaga) - ini adalah papak piawai dengan tepi yang tidak dipotong lurus, sesuai untuk pemasangan sistem selebar 15 dan 24 mm.

Juga anda boleh mencari plat dengan kelebihan Microlook (Microlook) untuk sistem gantung dengan lebar 15 mm. Walau bagaimanapun, mereka hanya tipikal untuk panel daripada siri khas, yang akan dibincangkan secara terperinci dalam artikel seterusnya.

Prosiding dari ini, tidak sukar untuk meneka bahawa hanya terdapat dua jenis sistem: 15 dan 24 mm lebar. Mereka boleh didapati dengan warna putih, tetapi jika perlu, anda boleh memilih dan memesan satu lagi warna yang dikehendaki. Penggantungan boleh disembunyikan atau kelihatan. Kunci, yang membolehkan penetapan plat, dihasilkan dalam dua variasi: tembaga dan semua-tamped. Yang pertama adalah dicirikan oleh peningkatan kekuatan.

Spesifikasi teknikal plat Armstrong standard

Terdapat dua pilihan standard untuk saiz papak: 60x60 cm dan 120x60 cm.

Ketebalannya boleh berbeza-beza dari 0.8 hingga 2.5 cm, dan berat - dari 2.5 hingga 8 kg bagi setiap meter persegi, iaitu plat itu sendiri sangat ringan, hampir lapang.

Warna standard semua plat adalah putih, tetapi ia boleh dibuat dalam warna lain mengikut susunannya.

Marilah kita pertimbangkan secara terperinci teknikal ciri-ciri setiap siri plat standard untuk siling Armstrong:

Jika perlu, pinggan boleh disapu dengan span lembap, tetapi gunakan hanya bahan pencuci ringan.

Apabila pengangkutan, penjagaan mesti diambil: jangan letakkan kotak pada tulang rusuk, kerana ini boleh merosakkan pinggirnya. Simpan mereka di dalam bungkusan asal di tempat yang kering.

Plat siling Armstrong di Rusia

Papak Armstrong sangat popular di Rusia sudah bertahun-tahun. Ia digunakan di mana-mana sahaja. Dan bahkan dalam projek berskala besar seperti Kampung Olimpik di Sochi. Ia adalah siling yang dilengkapi dengan pusat skating "Adler-Arena", stesen kereta api di Adler dan objek lain.

Semua ini menekankan pentingnya membina kilang syarikat Armstrong di wilayah negara kita. Bangunan itu didirikan pada lewat tahun 2013. Ia akan mengambil masa kira-kira 15 bulan untuk menyelesaikannya, serta memasang dan menyesuaikan peralatan. Oleh itu, pada tahun 2016 standard Armstrong akan dihasilkan secara langsung di Rusia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 55