Pelarasan tingkap berganda berganda – 314167.info

Pelarasan tingkap berganda berganda

Pelarasan tingkap kaca berlapis dua dengan tangan sendiri

Tingkap moden adalah sistem teknikal yang rumit, oleh itu, seperti mekanisme kompleks lain, tingkap dua-mengkilap memerlukan penjagaan dan perhatian berkala dari para pemilik. Seperti yang ditunjukkan oleh amalan, walaupun tingkap berlapis dua paling mahal akhirnya memerlukan pelarasan. Dan jika anda mempunyai tetingkap seperti yang dipasang di rumah anda, maka artikel ini tidak akan berlebihan untuk anda. Jadi, bagaimanakah unit kaca diselaraskan oleh diri sendiri?

Pertama, mari kita ketahui mengapa ia perlu untuk sentiasa menyesuaikan risalah. Selalunya, sebab ini adalah penyusutan semula jadi rumah. Dinding bangunan sedikit mengubah konfigurasi mereka, dan dengan itu, daun tidak akan begitu ketat ditekan terhadap bingkai. Cukup aneh, masalah ini timbul walaupun di bangunan baru.

Alasan kedua ialah memakai tingkap semula jadi. Selalunya dari operasi jangka panjang beberapa unsur-unsur kaca penebat (iaitu anjing laut) hanya dipadamkan atau disusut. Bergantung kepada kualiti bahagian ini berfungsi dari 3 hingga 5 tahun (musim) operasi. Dalam kes ini, pelarasan tingkap dua-glazed sepenuhnya tidak menyelesaikan masalah dengan draf. Dalam kes ini, perlu membuat penggantian lengkap bahagian usang. Anda boleh membeli meterai untuk tetingkap plastik di mana-mana kedai khusus, dan memasangnya tidak akan menjadi masalah.

Kadang-kadang ia berlaku bahawa bahagian bawah bingkai menyentuh permukaan bingkai apabila tingkap dibuka. Ini kerana pada masanya bahagian pertama melumpuhkan dari beratnya sendiri. Tetapi ini juga boleh menyumbang kepada penenggelaman semula jadi rumah. Dalam kes ini, tidak perlu memasang meterai baru - hanya buat pelarasan tingkap tetingkap.

Menyediakan alat yang diperlukan

Untuk menyesuaikan unit kaca tanpa masalah, anda hanya perlu mempunyai satu kunci - satu segi enam.

Apabila anda membuka tetingkap, anda akan melihat bahawa terdapat lubang 6 lubang pada engsel. Mereka perlu memasukkan kunci. Memutarnya, anda melaraskan kedudukan gelung. Perkara utama yang perlu anda ketahui adalah, sejauh mana anda perlu memutar segi enam. Tingkap diselaraskan dari bahagian atas gelung, dan kedudukan yang lebih rendah ditetapkan. Dengan cara ini, penyesuaian tingkap kayu berkilat kayu dibuat berdasarkan prinsip yang sama. Di bawah ini, kita akan melihat bagaimana cara mengkonfigurasi tetingkap tingkap logam plastik di tempat yang berbeza.

Untuk menghilangkan pertunangan casement di belakang bingkai apabila ditutup, adalah perlu untuk memulakan kerja dengan pelarasan daun yang relatif kepada bingkai. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda hanya perlu mempunyai satu alat - satu segi enam - untuk menetapkan parameter cerun yang sesuai. Mereka juga membuat penyesuaian kepada pintu berlapis dua. Bahagian atas daun dikonfigurasi kiri kanan di tempat di mana elemen di atas dilampirkan pada bingkai plastik.

Untuk mengkonfigurasi tetingkap dengan betul, anda perlu membukanya sepenuhnya dan mencari skru. Elemen penyesuaian ini terletak pada daun elemen. Itulah kita akan memutar segi enam. Setelah membuat beberapa giliran, perlu mengeluarkannya dari skru penyesuaian dan tutup tetingkap. Jika ia dibuka dengan kesulitan (ia menyentuh sebahagian daripada bingkai), maka anda perlu menetapkan semula semua tetapan. Jadi unit kaca diselaraskan sehingga tingkap biasanya ditutup. Pada masa kerja ini tidak mengambil masa lebih daripada 20 minit.

Melaraskan unit kaca sendiri: bagaimana untuk menyesuaikan engsel bawah kelengkapan

Elemen ini berfungsi untuk menyesuaikan bahagian bawah daun ke kiri atau ke kanan, dan juga untuk menetapkan nilai elemen naik dan turun relatif terhadap bingkai tingkap. Untuk menyesuaikan bahagian bawah, adalah perlu untuk memutarkan skru bawah. Ia terletak terus di bingkai tingkap. Untuk melaraskan ke atas dan ke bawah, putar unsur yang terletak pada daun itu sendiri.

Pada akhir tali pinggang terdapat mekanisme khas yang bertanggungjawab untuk ketepatan penutupan unit kaca. Beberapa boleh terletak di sekitar perimeter tetingkap unsur-unsur tersebut. Di sini, sebagai tambahan kepada segi enam, anda memerlukan pemutar skru. Ia perlu memutar kepala, yang apabila tetingkap logam plastik ditutup, memasuki bingkai. Ia direka sebagai eksentrik dan bertanggungjawab untuk menyesuaikan diri dengan pengapit.

Petua untuk penjagaan tingkap plastik

Agar tingkap berlapis dua anda bertahan selagi mungkin tanpa pelarasan tambahan, jangan tekan roller ketat pada musim panas. Dalam keadaan tertekan, elemen ini memakai dengan cepat, dan selepas masa yang singkat dengannya, anda perlu memasang mekanisme penyegel baru. Walau bagaimanapun, jika ini adalah pelarasan tingkap kaca berlapis untuk musim sejuk, pengedap kuat dengan penggelek pengapit dibenarkan.

Dan untuk mengelakkan kekeliruan dan melonggarkan gelang yang kerap, dapatkan tingkap dengan lebar daun pembukaan tidak lebih daripada satu meter. Bahan yang sama (plastik) tingkap berlapis ganda sepatutnya secepat mungkin, tetapi pada masa yang sama cukup kuat. Maka beban pada elemen tetingkap akan dikurangkan dengan ketara, dan, dengan itu, hayat perkhidmatan mereka akan meningkat.

Oleh itu, kami mendapati bagaimana tingkap diselaraskan oleh tangan kita sendiri, dan bagaimana mengelakkan gangguan dan memakai unsur-unsur tetingkap logam-plastik.

Melaraskan tingkap untuk musim sejuk dengan tangan mereka sendiri

Pembinaan tetingkap plastik firma yang berbeza mempunyai pelarasan yang serupa. Apabila ia ditetapkan, nilai ketumpatan rata-rata pengapit ditetapkan. Dari masa ke masa, di bawah pengaruh memakai atau faktor lain, daun boleh meleleh dan mula berpaut pada bingkai atau penipuan. Dengan kejatuhan suhu, udara sejuk dari jalan dapat mula menembus bilik. Dalam semua kes ini, anda perlu melaraskan tingkap, yang boleh anda lakukan sendiri, jika anda tahu bagaimana untuk menyesuaikan tingkap plastik untuk musim sejuk dengan menukar tetapan penjepit dari musim panas ke musim sejuk.

Alat apa yang diperlukan untuk menyesuaikan tetingkap plastik

Sistem tingkap plastik telah menjadi produk yang paling popular, yang dipasang semasa pembinaan atau pembaikan sebuah apartmen mudah, serta sebuah rumah mewah berbilang tingkat. Dengan semua pelbagai kelengkapan tingkap yang digunakan untuk membuatnya, semua sistem menggunakan mekanisme yang sama. Penyediaan tingkap plastik untuk musim sejuk bermula dengan penyejukan pertama. Alat utama yang boleh digunakan untuk menyesuaikan tingkap ialah:

 • l berbentuk segi l utama 4 mm lebar;
 • pemutar skru rata 4 mm;
 • Pemutar skru Phillips;
 • tang.

Bagaimana untuk memindahkan tingkap ke mod musim sejuk

Untuk menyediakan tingkap euro untuk tempoh musim sejuk, adalah perlu untuk menyesuaikan secara bermusim tekanan tingkap plastik, di mana tindakan berikut diperlukan:

 1. Sesuaikan flap pembukaan secara menegak dan mendatar - ia tidak perlu mengunci bingkai dan bar pendesak.
 2. Sesuaikan daya pengapit pada bingkai. Pelarasan penjepit dibuat menggunakan trunnions laras atau eccentrics, jumlah yang di Eurowindows adalah 4-5 pcs., Pada pintu - 6-8 pcs.
 3. Sekiranya ada tujahan dengan penjepit maksimum pada bingkai, adalah perlu untuk menggantikan meterai. Kemudian periksa tujah pada kedudukan tengah pin atau eccentrics.

Melaraskan pin pada tingkap plastik untuk musim sejuk

Penjepit ke bingkai adalah berdasarkan pengambilan plat penjepit oleh unsur-unsur bulat apabila pengawal ditolak. Unsur-unsur bulat ini, yang dibuat dalam bentuk bujur, dipanggil trunnions, dan dibuat dalam bentuk unsur pekeliling dengan paksi mengimbangi putaran - eccentrics. Putaran trunnions yang dihasilkan oleh tang. Pemasangan menegak mereka mewujudkan penjepit minimum, yang bermaksud mod menekan musim panas, secara mendatar - daya pengapit maksima. Menghidupkan eksentrik dengan hexagon laras, anda boleh menyesuaikan penjepit dari lemah menjadi lebih kuat dan belakang.

Tentukan keperluan untuk menggantikan meterai getah boleh diperiksa dan diperiksa untuk daya tarikan. Anda boleh mengubahnya dalam bahagian - semasa anda menyimpan wang. Pergi untuk membeli pemburu anjing laut, ia bernilai mengambil sampel dengan anda dan membeli sekeping lagi. Adalah lebih baik untuk mengurangkan lebihan dengan pelekat daripada meninggalkan jurang. Beli segel getah berkualiti. Ia perlu untuk membeli gam khas untuknya. Sebelum memasukkan meterai ke dalam alur memohon pelekat ke atas keseluruhan kawasan yang bersentuhan dengan sealant, gam, berhampiran eurowindow tempoh yang mengeringkan pelekat.

Cara dan skim pelarasan tingkap plastik

Pelarasan tingkap dan penyesuaian dibuat dalam kes jurang yang besar atau apabila ia melekat pada bingkai. Sesuaikan flap pembukaan secara menegak dan mendatar dalam kes berikut:

 • jika ia menangkap bahagian atas bingkai - membuka daun dan sedikit melanjutkan kekunci berbentuk L sedikit di atas kanopi;
 • jika, disebabkan oleh kendur, kepak menangkap bahagian bawah bingkai, ia perlu melakukan perkara yang sama dengan kanopi yang lebih rendah;
 • jika ia menangkap bahagian menegak bingkai atau impost (bahagian tengah bingkai pertengahan), adalah perlu untuk sisi pendek kunci berbentuk L untuk meluncurnya sedikit pada kedua-dua bangsal ke arah bertentangan dengan hubungan tersebut.

Bagaimana untuk menyesuaikan tingkap plastik dengan sendiri

Pelarasan tingkap boleh dibuat secara bebas dengan alat yang diperlukan. Satu-satunya bahagian yang boleh memecahkan dan memerlukan penggantian ialah pemegang dan getah kedap. Penyesuaian klip tingkap menjadikan terjemahan ke dalam mod musim sejuk. Pada masa itu, pemegangnya bertukar dengan usaha, daun itu menekan dengan kuat terhadap bingkai, memampatkan meterai dengan kuat. Pada musim bunga, ia perlu untuk melonggarkan penjepit, kerana pembukaan untuk penyiaran sering berlaku, yang boleh mengakibatkan pemakaian mekanisme penutupan dan sealant teruk.

Untuk memindahkan ke mod musim sejuk, anda perlu melakukan perkara berikut:

 1. Semak kehadiran daya tarikan di dalam atau keluar di sepanjang perimeter dengan perlawanan yang menyala - walaupun angin kecil akan membendung api.
 2. Sekiranya daya tarik hadir, ia perlu membuka daun dan membuat penyesuaian pin pengunci (eccentrics).
 3. Zapfs datang dalam 3 jenis - bujur, bulat dengan pemutar skru atau hexagon.
 4. Sekiranya trimunan oval disusun secara menegak dan eccentrics dialihkan ke arah bingkai, adalah perlu untuk menghidupkannya ke kedudukan tengah untuk meningkatkan daya pengapit dengan alat yang sesuai.
 5. Kemudian sekali lagi, periksa daya tarikan, jika tetap - tukar trunnions (eksentrik) ke mod musim sejuk. Untuk melakukan ini, adalah perlu untuk memutarkan treler bujur dalam kedudukan mendatar, dan eccentrics harus dipindahkan sepenuhnya dari jalan.
 6. Jika selepas memeriksa tujahan kekal - anda memerlukan meterai penggantian.
 7. Selepas menggantikan meterai, periksa tujahan apabila menyesuaikan pin atau eccentrics di kedudukan tengah.

Bagaimana untuk mengetatkan gelung pada tingkap plastik

Pelarasan gelung atas dibuat menggunakan hexagon berbentuk L. Di bahagian atas engsel, terdapat satu pelarasan di atas bar yang diimbangi secara mendatar. Proses penyesuaian anjakan dilakukan dengan tetingkap terbuka dengan sisi pendek heksagon dalam lubang penyesuaian, yang terletak pada akhir daun. Pelbagai anjakan bahagian atas berada dalam julat dari -2 hingga +3 mm. Kuncinya diputar dengan memutar skru sebahagian dari giliran dan memeriksa kemudahan menutup.

Pelarasan engsel bawah dibuat dengan alat yang sama. Perbezaannya ialah pada engsel bawah, sebagai tambahan kepada anjakan bar bawah sepanjang mendatar, ada sekrup untuk menggantikan seluruh daun secara menegak. Anjakan mendatar dilakukan dengan cara yang serupa dengan gelung atas. Anjakan menegak dilakukan di tingkap separuh terbuka, yang mana anda perlu memasukkan sisi panjang heksagon secara menegak dari atas ke bawah ke pembukaan kanopi dengan penutup hiasan dikeluarkan. Perubahan sedemikian mungkin dalam julat dari -2 hingga +2 mm.

Menyediakan tingkap plastik apabila menyusut rumah

Anjakan yang kuat terhadap unsur-unsur bangunan beban akibat daripada pengecutan bangunan baru boleh menyebabkan penarikan balik daun dari bingkai, dan memerlukan pemasangan semula tingkap plastik. Sekiranya pembukaan terlalu melengkung, anda perlu mengatasinya atau membuat tetingkap euro baru. Pelarasan dalaman mekanisme pembukaan dan penjepitan boleh menyesuaikan anjakan secara mendatar atau menegak dalam 2-3 mm. Ini memerlukan satu set alat standard:

 • sepana hex khas 4 mm lebar;
 • pemutar skru 4 mm;
 • tang.

Bagaimana untuk menetapkan paksi mendatar dan menegak

Untuk menyelaraskan tali pinggang secara mendatar atau menegak, pelarasan tetingkap plastik di kanopi adalah perlu. Alignment dalam pesawat mendatar dibuat oleh penyesuaian akhir pada kanopi atas dan bawah dengan tingkap dibuka sepenuhnya. Kekunci heksagon dimasukkan dengan bahagian pendek ke dalam lubang. Apabila kunci dihidupkan mengikut arah jam, daun itu tertarik ke kanopi, lawan jam ke impian. Pelarasan maksimum adalah dari -2 hingga +2 mm.

Penyesuaian anjakan dalam kedudukan menegak boleh dilakukan pada kanopi yang lebih rendah dalam kes-kes di mana flap menyentuh bingkai atau untuk mengubah saiz jurang. Ini memerlukan kunci hex. Ia perlu membuka topi pada kanopi, masukkan kekunci hexagon dengan hujung panjang ke dalam lubang atas. Memutar bolt mengikut arah jam, kepak boleh dinaikkan, berlawanan arah lawan - lebih rendah. Julat penyesuaian ketinggian maksimum adalah dari -2 hingga +2 mm.

Apa yang harus dilakukan jika tingkap plastik tidak ditutup

Dipasang di atas jurang di atas, bawah dan sisi daun mungkin tidak ditutup dalam dua kes. Yang pertama dihubungkan dengan pecahnya pemegang, yang kedua dihubungkan dengan operasi yang salah dari salah satu pasang pin penjepit. Untuk memeriksa, anda perlu membuka tetingkap dan, memegang selak bukaan dua dengan tangan kiri anda, putar pegangan bawah. Jika ia telah beralih kepada kedudukan yang melampau, maka masalah penutupan di salah satu pasang clamp-clamp. Tentukan pasangan mana yang tidak berfungsi, anda boleh bergilir, melepaskan tali pengapit dengan pemutar skru Phillips.

?

Bagaimana untuk menyesuaikan pemegang pada tetingkap plastik

Peranti, rajah dan foto lokasi aksesori, menyesuaikan loket, bahagian-bahagian Eurowindows yang bergerak, kaedah penyelesaian masalah dan harga boleh didapati di Internet di laman web mengenai topik ini. Melaraskan tombol ialah memasangnya dengan betul mengikut senarai yang diberikan. Pemegang pembuka mempunyai empat kedudukan:

 • turun - ditutup;
 • mengetepikan - secara terbuka;
 • ke atas - mod pengudaraan;
 • di kedudukan tengah antara bahagian atas dan sisi - penayangan separa.

Jika anda mempunyai pen yang patah, anda mesti:

 • sedikit tarik bahagian atas dan bawah plat pelindung pada pemegang dan putarkannya ke kedudukan mendatar;
 • Dengan pemutar skru, cabut skru atas dan bawah (atau skru) pengikat yang terletak bersebelahan dengan satah daun;
 • masukkan pemegang baru dalam kedudukan yang sama di mana salah satu telah dikeluarkan;
 • skru dengan dua skru (atau skru);
 • Pulihkan plat pelindung ke kedudukan asalnya.

Penggantungan bolt pemegang longgar

Jika pemegang di tingkap atau balkoni melonggarkan, perlu:

 • sedikit tarik bahagian atas dan bawah plat pelindung pada pemegang dan putarkannya ke kedudukan mendatar;
 • Gunakan pemutar skru untuk mengetatkan pegangan dengan ketat;
 • kembalikan plat pelindung ke kedudukan asalnya.

Membersihkan mekanisme untuk merampas atau menutup yang buruk

Semua elemen kanopi dan penutup tali pinggang terletak di luar struktur. Tindakan utama apabila mencemarkan unsur-unsur mekanisme ini adalah pembersihan dan pelincirannya. Jika tingkap tidak dibuka untuk jangka masa yang panjang, ia mungkin untuk mengeluarkan lumpur atau karat yang kering dengan menggunakan belon yang meresap sejagat VD-40. Selepas pembersihan, basuh adalah perlu untuk melengkapkan kelengkapan, untuk membuat penyesuaiannya.

Pelarasan ekosentrasi pada akhir daun

Ekzenten adalah unsur bulat yang terlibat dalam bar penjepit. Paksi pengancing mereka berpindah relatif kepada pusat bulatan, jadi apabila berputar, jarak dari paksi berubah ke titik hubungan dengan bar penjepit. Dengan meningkatkan jarak ini, pengikat tali pinggang terhadap bingkai diperkuat. Putaran ekskusatik dilakukan dengan sepana hex atau pemutar skru. Nilai perubahan dalam menekan bervariasi dari 2 hingga 5 mm, bergantung pada reka bentuk eksentrik. Laraskan kekunci penjepit dua kali setahun semasa peralihan dari musim panas ke musim sejuk dan belakang.

Apa yang perlu dilakukan jika pemegang tetingkap terjebak

Di antara kemungkinan kerosakan mekanisma pengunci, pemegang boleh menjadi jem. Guna usaha yang hebat untuk mengendalikan untuk membuka sementara tidak berbaloi - aksesori mesti dilindungi untuk memanjangkan hayat. Jamming dimungkinkan dalam tiga situasi - tingkap dibuka untuk ditayangkan, dibuka atau ditutup. Sekiranya pemegangnya direkalkan dalam dua kes pertama, ia mungkin menjadi condong apabila membuka atau mencetuskan kunci istimewa. Sekiranya daun tergantung pada satu gelung yang lebih rendah, operasi berikut mesti dilakukan:

 • putar tombol;
 • dengan gelung atas bingkai, letakkan pemegang ke kanan;
 • tutup tetingkap dan putar tombol ke bawah;
 • Semasa menekan daun ke bingkai, perlahan-lahan menghidupkan pemegang dan membukanya untuk ditayangkan.

Pengaktifan kunci putaran boleh berlaku akibat dari giliran tajam pemegang ke sudut besar ketika dibuka. Kunci dikunci dengan menekan butang pelepas atau dengan menukar tuas yang sepadan. Lokasinya boleh didapati di laman web pemaju perabot anda. Sekiranya terdapat masalah dengan pembukaan, cuba kuatkan menekan daun ke bingkai dan putar pegangan.

Beralih dengan ketat atau mengendalikan sesak apabila tingkap ditutup mungkin dengan pengecutan dan kuat (lebih daripada 2-3 mm) kendur tingkap atau pintu. Ini adalah kes yang sangat jarang dan rumit yang boleh membawa kepada kerangka kerangka atau pecahan mekanisme. Tanpa pakar syarikat pembinaan atau pemasang, tidak mungkin untuk menyelesaikan masalah ini dengan penyesuaian mudah. Mungkin jurang kerana kurang pelinciran mekanisme pintu. Untuk mengelakkan ini dan meningkatkan hayat perkhidmatan, adalah wajar untuk menjalankan penyelenggaraan sekali atau dua kali setahun.

Berapa pelarasan tingkap euro di Moscow

Pembaikan dan penyesuaian tingkap plastik dibuat oleh banyak firma di Moscow, St. Petersburg dan bandar-bandar Rusia lain yang tahu bagaimana menyesuaikan tingkap PVC, boleh membekalkan bahagian-bahagian baru. Harga untuk perkhidmatan tersebut berbeza mengikut rantau, bergantung kepada jenama pengeluar perkakasan. Pemergian tuan untuk pemeriksaan teknikal dan membuat anggaran untuk Moscow akan menjadi 500 hingga 1000 rubel. Kos minimum pesanan untuk Moscow adalah dari 2000 hingga 3000 Rubles. Kos kerja utama ditunjukkan dalam jadual:

Pelarasan kelengkapan (tanpa penyingkiran)

Pelarasan pintu (tanpa penyingkiran)

Pelarasan, pembaikan, pembongkaran separa mekanisme (tanpa penggantian aksesori)

Pelarasan, pembaikan, pelbagai aksesori pintu (tanpa gantian)

Memasang semula tingkap berganda pada penyesuaian

Memasang semula tingkap kaca berlapis ganda (harga tingkap kaca berlapis dua tidak termasuk)

Pembersihan, kelengkapan menyatu

Penggantian meterai (harga meterai tidak termasuk)

Penggantian set lengkap aksesori berputar

Kunci pusing utama / swivel-lipat

Pelarasan tingkap berganda berganda

Selepas memasang tingkap plastik, kami tidak fikir bahawa selepas beberapa saat dengan tetingkap berlapis dua, kita boleh menghadapi masalah.

Lagipun, dalam tempoh musim panas, tingkap sentiasa dibuka - ia ditutup, gasket dan mekanisme penutupan juga tidak kekal. Sebab-sebab pelanggaran tersebut boleh banyak.

Sebagai contoh: Rumah mengecut, ini mungkin tidak mengubah banyak geometri pembukaan tetingkap, dan kemudian geometri profil. Seals boleh kering.

Untuk mengawal operasi tingkap plastik, tidak perlu menjadi pakar. Ini adalah tugas yang boleh dilakukan untuk mana-mana lelaki (dengan cara ini, wanita juga boleh menangani perkara ini) yang boleh mengendalikan alat ini.

Salah satu masalah yang paling biasa ialah apabila satah bawah flap menyentuh permukaan bingkai. Ini berlaku kerana pada masa ini daun boleh meleleh dari beratnya sendiri. Tetapi, seperti yang dinyatakan di atas, perubahan dalam geometri juga boleh disebabkan oleh penenggelaman rumah.

Untuk pelarasan, anda memerlukan sepana hex. Pada engsel terdapat lubang (hex), di mana ia dimasukkan dan berputar, menyesuaikan kedudukan engsel. Perkara utama di sini adalah untuk menentukan sisi di mana anda perlu memutar. Mulakan dengan bahagian atas, dan kemudian pergi ke bahagian bawah.

Ini adalah proses yang agak mudah, hanya perlu mengawal lif. Engsel bawah biasanya ditutup dengan topi hiasan plastik, yang dikeluarkan untuk masa menyesuaikan kedudukan kepak tersebut. Jika daun menyentuh bingkai menegak bingkai, maka anda perlu menyesuaikan skru lain yang terletak selari dengan pesawat tingkap tertutup.

Gunakan sepana hex yang sama. Sekiranya salah penjajaran tidak dapat dialihkan, sesuaikan skru bawah, buat penyesuaian tetingkap berlapis dua, skru gelung atas.

Di samping masalah ini, mungkin terdapat kelembutan yang tidak jelas untuk pembukaan tingkap. Ketegangan fit boleh diselaraskan dengan eksentrik logam khas, disambungkan ke mekanisme pemegang. Dia memasuki pembuka figur dalam bingkai. Melaraskan ketumpatan penutup dilakukan dengan memutar eksentrik di sekitar paksi dengan tang.

Terdapat satu lagi jenis penjepit bingkai terhadap bingkai tingkap. Dalam kes ini, kerja juga dilakukan dengan sepana hex, dengan mana engsel diselaraskan.

Tahap persamaan disyorkan untuk dikawal oleh masa tahun: pada musim panas, meninggalkan jurang untuk pengudaraan semula jadi, dan pada musim sejuk, sepenuhnya meliputi semua retakan. Sambungan daun juga boleh diselaraskan dengan bantuan skru pada engsel yang terletak dengan kepala melengkung ke arah bilik.

Bentuk kepala skru ini boleh berbeza. Untuk menyesuaikan diri, gunakan pemutar skru berbentuk saiz sesuai.

Lihat pelajaran Video mengenai pelarasan tingkap-PVC:

Tambah komen Balas balasan

Gelas (pasir polimer) plastik

 • © 2012 - 2018 Stroydom - Penyalinan penuh atau sebahagian hanya dibenarkan jika ada pautan aktif.

 • Add a Comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  55 + = 62